Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet egy 4 hónapos (38 db)

Van egy 4 hónapos németjuhászom, a fülei még nem állnak fel. Mi lehet a baj? Vagy még kell nőjön?

Házi koszttal etetem egy kis vitaminos táppal vegyítve.4 hónapos szuka,de a fülei még nem állnak fel,pedig láttam már 3 hónapost is aminek fel voltak állva.Valami baja lehet,vagy még van ideje?

Legjobb válasz: Képet tudnál róla feltenni? Akkor látnánk jobban a helyzetet. Amúgy 4-6 hónapos korában elég ha feláll, de akkor már azért ideje lenne. Idõnként sem szokott neki felállni magától? Amúgy a házi koszt nagyon rossz neki, meg talán valami porcerõsítõ is kéne.

Képet tudnál róla feltenni? Akkor látnánk jobban a helyzetet. Amúgy 4-6 hónapos korában elég ha feláll, de akkor már azért ideje lenne. Idõnként sem szokott neki felállni magától? Amúgy a házi koszt nagyon rossz neki, meg talán valami porcerõsítõ is kéne.
Majd idovel noni fog.Nekem is nemetjuhaszom van eloszor neki sem alt fel a fule de mar minden rendben van.De ha valami gond van kerdezd meg az allatorvost.Sok sikert.
Mit jelent nálad a "házi koszt"? Fogzik a kutyád. Elõfordul, hogy ilyenkor meggyengülnek a fülek.
Több lehetõség van. 1.Sz_r a kaja, nincs benne semmi, amitõl megfelelõen fejlõdne. 2.Fogváltós korban van, ilyenkor gyengül a füle, de ha megfelelõ az étrend, akkor a fogváltás befejeztével (7hónapos kortól) állnia kell. 3.Nem törzskönyves a kutya, így az sem biztos, hogy német juhász.Így lehet, hogy sosem áll majd neki.
tegyél fel fényképet: http://www.kepfeltoltes.hu

Mit lehet játszani egy 4 hónapos babával? Mivel lehet lefoglalni, hogy fejlődjön?

Legjobb válasz: Szia.Beszélj neki sokat.Bármirõl.Akár arról amit fõzöl, vagy hogy épp apa ruháit teregeted.Énekelj neki, vagy hallgassatok kellemes zenét.(nem kell kimondottan babazene.)tévhit hogy csak azt lehet) Ha kint vagytok az udvaron fogj meg egy virágot, add a kezébe hogy észlelje a kinti világot is , meg pl a füvet, vagy a falevelet.Bent különbözõ anyagú ruhákat adhatsz a kezébe ezzel a tapintását fejleszted.Nem kellenek drága készségfejlesztõk hogy a gyerek boldog és okos legyen.A közvetlen környezetedbõl meríts ötleteket.

Szia.Beszélj neki sokat.Bármirõl.Akár arról amit fõzöl, vagy hogy épp apa ruháit teregeted.Énekelj neki, vagy hallgassatok kellemes zenét.(nem kell kimondottan babazene.)tévhit hogy csak azt lehet) Ha kint vagytok az udvaron fogj meg egy virágot, add a kezébe hogy észlelje a kinti világot is , meg pl a füvet, vagy a falevelet.Bent különbözõ anyagú ruhákat adhatsz a kezébe ezzel a tapintását fejleszted.Nem kellenek drága készségfejlesztõk hogy a gyerek boldog és okos legyen.A közvetlen környezetedbõl meríts ötleteket.
Van egy nagyon jó könyv Deákné B. Katalin: Anya taníts engem! Ez nagyon profin hónapokra lebontva leírja mit kell tudnia a babának és milyen képességét mivel fejlesztheted. Ha sikerül szerintem szerezd be, met nagyon hasznos egy könyv. Jó babázást!
Mi vettünk neki készségfejlesztõ játszószõnyeget, drága volt, de megérte, mert nem tudja megunni, mindig felfedez rajta valamit és kiegészítõket is lehet hozzá rendelni. Egy nap 2-3 órát is eljátszik alatta. Ezen kívül imád mindent fogdosni, sokszor ölbe veszem végigmegyünk a lakáson és megengedem neki, hogy mindent megfogdosson, megkóstoljon / persze csak olyat, amin nem áll 2 réteg por :-) /, ezt nagyon szereti. Minden nap ugyanabban az idõpontban tornázunk, nekem gyerekorvos mutatott pár dolgot, de baba magazinokban is jó dolgok vannak, ezt is imádja. Emiatt például hamarabb fordult oldalra, tartotta a fejét v. nyomta ki magát, mint az átlag. A hasra fordulást is minden nap gyakoroljuk, de az valamiért csak "háromnegyedig" jön össze, de nem erõltetem, majd megcsinálja, ha akarja. Ja, és pár hete leteszem a földre kevés játékkal, mert álítólag jobban fejlõdik a mozgása kemény talajon, könnyebben ellõki magát, mint az ágyon.

Az egyik ismerösöm 17 éves és van egy 4 honapos kisfia, az élettársátol elköltözött vissza a szüleihez a gyerekkel együt. Most a fiu elakarja venni töle a kicsit. De semmi indoka nem lenne rá. Mit lehet tenni hogy nála maradjon az anyjánal?

ez valoban igaz hogy elveheti az apja a gyereket töle csak azért mert ö még nincs 18 éves ???? a fiu fel se tudná nevelni. kérem segitsenek

Legjobb válasz: Attól függ, hogy ki a gyám. Fiatalkorú anya nem lehet gyámja a gyermeknek, úgy tudom! Márpedig ha az apa a gyám, akkor szerintem simán elveheti.

Attól függ, hogy ki a gyám. Fiatalkorú anya nem lehet gyámja a gyermeknek, úgy tudom! Márpedig ha az apa a gyám, akkor szerintem simán elveheti.
kedves utolsó: nagykorusítás egy esetben van: ha a lány elmúlt 16 éves és a gyámhatóság engedélyével megházasodik! tudom, mert ezt az eshetõséget is megnéztem fél éve, mikor elköltöztem 16L
nem vagyok benne biztos de ha a csaj anyukája lehet a kicsi gyámja és akkor senki nem veheti el a kicsit.
elvileg a csaj anyának kéne a gyerek gyámjának lenni..ezt a hülyeséget hogy 17 évesen lehet a gyámja felejtsd is el..nemtudom ki irta de inkább ne is válaszolj phf...de ha a fiu elvállalta és 18 éves az cink...biróság..
ettõl a kérdéstõl függetlenül, miért hiszi azt majdnem mindenki, hogy ha az apa akarja nevelni a gyereket, akkor csak rosszat akar az anyának? mert általában ezzel jönnek az anyák, hogy bosszúból... az fel sem merül az emberekben, hogy õ is kötõdik érzelmileg a gyerekhez?
Hogy vehetné már az apa el az anyától a babát csak azért, mert õ elmúlt 18 éves? Ekkora sületlenséget. A 17 éves léányt nagykosúsítja a tény, hogy anya lett! Semmiféle gyámra nincs szüksége. Ha a gyereket szépen és gondosan neveli akár a szüleinél is, senki el nem veheti tõle! Az apa csak fenyegetõzik.
Meg is érdemli! Minek szül egy kislány gyereket!?
A kérdező hozzászólása: sajnos az a baj a fiu aláirta az apaságot és igy ö lett a gyámja a kicsinek mert nagykoru és az apja.de hát nem kéne felmérni hogy hova is kerül az a gyerek???
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a segitséget nagyon hasznos volt a tanács, nagyon remélem hogy sikerül hogy az anyjánál maradjon a gyerek.
Kedves Tegnap 23:40, azért hisszük ezt, mert egy négy hónapos gyermek számára az édesanya a legszükségesebb egyén!Õ szoptatja, az õ hangját, illatát ismeri.Õ az akiben a legerõsebb a kapocs a gyermeke iránt, mert kilenc hónapig az õ pocakjába volt.Nem azt akarom ezzel mondani, hogy az édesapára semmi szükség nincs, tévedés ne essék.De ez az anya, mint az írásból kiderült szépen, szeretetben neveli a gyermekét, így maradjon csak nála.Az aki meg azt írta, hogy megérdemli, minek lett terhes, hát no comment...Gratulálok!!!Nem a múlton kell rágódni, hanem a kialakult helyzetben a lehetõ legboldogabban elvégezni a feladatainkat.
A legegyszerûbb keresni egy ügyvédet és a véleményét kérni, nem pedig logikázni! Az ilyen esetek eléggé összetettek ahoz, hogy itt pontosan, tévedés nélkül tanácsot adhassunk. Szóval: ÜGYVÉD vagy bíróságon ingyenes panasznap
teljesen irreális, hogy az apa el tudná venni a gyermeket, hiába õ a gyám, nem fogják neki ítélni. eleve a gyermeket a legtöbb esetben az anyának ítélik, ha csak nem tudnak súlyos vádakat felhozni ellene. másfelõl ilyen pici babát nem volna szabad tejpótlóra kényszeríteni, ha anyatejet is ihat. ne higyjetek az üres fenyegetésnek, nem veheti el a babát.
Mellesleg mia túrót akar az apa a gyerekkel 4 hónaposan? Õ fogja szoptatni? A gyámügyesek ki fogják röhögni!
Ugyan, mire hivatalosan elvehetné addigra a lány betölti a 18 at és kár volt vergõdni... Ahhoz hogy elvehesse tereptanulmányt tartanak a gyámügyesek mindenkinél megnézik ki hogy él, hol lenne jobb helyen a gyerek, kinek miylenek az anyagi helyzetei, aztán döntenek.. De mire ez lezajlik simán nagykorúvá válik az anya...
Nemsokára 18 lesz az anya. Ha vigyáznak arra, hogy ne lopja el az apa a gyereket, a mai bírósági meg egyéb ügyintézési menetek lassúsága miatt szépen betölti a 18-at az anyuka, és nem lesz mirõl beszélni, nem?
A kérdező hozzászólása: elöször is köszönöm aki irt vissza nekem.igen lehet nem kellet volna szülni de már meg van és nagyon szereti. és az apja is csak 18 éves ...aki nem is foglalkozik a gyerekkel mert csak azért csinálja hogy a lánynak rossz legyen.
A kérdező hozzászólása: ha valaki tényleg ért ehez.segitsenek...
A kérdező hozzászólása: és ha rendörséggel jönnek a gyerekért papirral a kezükbe hogy ö a gyámja mármint az apa.akkor kötelesek odadni? de hát még szopik az a kicsi.


Francia bulldog gazdik! Van egy 4 hónapos bulldogom ha az ágyban van kéreszkedik wc-re de nincs az agyán be wc-zik . Mitől lehet ez és mit csináljak h ne legyen ez?

m,m,

Legjobb válasz: Egész egyszerûen 2-3 óránként le kell vinni sétálni és ha lent végzi a dolgát akkor nagyon-nagyon megdicsérni. Az enyém az elején nem volt hajlandó lent végezni a dolgát, úgyhogy a nagy hidegekben lent voltunk akár 2 órát is, mire sikerült neki. Ha rajtakaptam, hogy otthon végzi a dolgát, akkor leszidtam, de ha már csak utólag vettem észre, akkor csak feltakarítottam, mert olyankor már úgysem érti, hogy mi bajom van. Remélem sikerrel jártok!:)

Egész egyszerûen 2-3 óránként le kell vinni sétálni és ha lent végzi a dolgát akkor nagyon-nagyon megdicsérni. Az enyém az elején nem volt hajlandó lent végezni a dolgát, úgyhogy a nagy hidegekben lent voltunk akár 2 órát is, mire sikerült neki. Ha rajtakaptam, hogy otthon végzi a dolgát, akkor leszidtam, de ha már csak utólag vettem észre, akkor csak feltakarítottam, mert olyankor már úgysem érti, hogy mi bajom van. Remélem sikerrel jártok!:)
Ja és még annyit hozzátennék, hogy evés, ivás, játék, alvás után is rögtön vidd ki!
Akkor adjál rá valami ruhát és ne álljatok egy helyben, hogy ne fázzon, bár most már jönnek a jó idõk!:) Vagy ha már nagyon fázik, akkor vidd be és várd meg míg felmelegszik, aztán újra vidd ki. Ha bementek és akkor kezdi el végezni a dolgát, akkor vagy gyorsan kiviszed, vagy rászólsz és utána viszed ki.
Ezt nagyon sok kölyök csinálja, elvileg kinövik. Az enyém 5 hónapos, de már szobatiszta, úgyhogy nem nagyon fordul elõ, hogy nem veszem észre, hogy bekakil, de ha lenne ilyen szerintem még mindig megenné, sõt más kutyákét is megenné.:S Én annyit csináltam, hogy ha otthon rajtakaptam, akkor leszidtam és azonnal fogkrémet nyomtam a szájába, hogy ezzel párosítsa a kaki evést. Azóta mintha egy kicsit elvesztette volna az érdeklõdését, de továbbra is úgy gondolom, hogy csak azért, mert itthon már nem kakil be.:s
Volt, hogy leszidtátok, esetleg megbüntettétek azért, mert bekakilt? Egyébként ahogy elõttem is írták, kb. 3 óránként vigyétek le, ha lent elvégzi a dolgát, nagyon dicsérjétek meg! Ha otthon pisilne/kakilna be, szó nélkül takarítsátok össze, ha esetleg épp rajtakapjátok, mondjátok, hogy NEM. És ennyi.
A kérdező hozzászólása: Vagyis velem alszik... es ha az ágyamon van akor kéreszkedik de ha lent van napközbe akármikor be pisil és be kakil
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) most van elõször francia bulldogom tapasztalatlan vok :( ha kiviszem a idegbe mar 2perc mulva nyüszít kéreszkedik egybõl be :D
A kérdező hozzászólása: és van egy undi dolog is ... ha be kakil és nem veszem észre elkedi enni az mitõl lehet ?
8 hetes kortól..
Ahogy hozzád kerül. Persze, nem mindegy, mit értesz "tanítás" alatt.
Már az alap engedelmességet ha jó eszû a kutya megtanulhatja 4 hónapos koráig. Persze ezekhez kell a naponta többszöri pici idõtartamú gyakorlás, a játékok, és kitartás következetesség. A komolyabb gyakorlatokat még nem érdemes, de az ilyen ül, fekszik, apportírozást már tudnia kellene többé kevésbé végrehajtani.
azt ne nagyon várd hogy mindig át fogja aludni az éjszakát!4 hónapos természetes hogy éjjel eszik!de lehet hogy bántja a foga!
Bocsi, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok. Van egy 3 hónapos kisfiam, aki délután 5 fele eszik, aztán 8-9 fele kellene h egyen újra, DE õ sem kér enni. Rájöttem, hogy azért, mert már annyira fáradt, h nincs kedve enni, csak aludni. Nem tudom nálatok h mûködik, nálunk úgy van, h hogyha adom, akkor végülis megeszi, csak sokat kell nyösztetni, mert állandóan bealudna rajta. Tápszeres amúgy. Nem lehet, hogy már õ is annyira fáradt, hogy csak aludni szeretne már? Esetleg ha a vacsora idõ elõtt kinálnád, talán megenné.
A kérdező hozzászólása: Igen tegnap elött próbáltam hogy fürdés elött kapott enni. Evett is de ugyan ugy felkelt éjjel is. Aztán másnap már nem akarta elötte sem és utána nagy nehezem megivott 60-70ml tápott mert cici egyáltalán nem kellett neki.Fáradt az biztos de eddig is misndig az volt , de alig várta a szopit fürdés után, jól beevett és alcsi. Persze tudom hogy nem gépek de a doki azt mondta hogy amelyik baba egyszer átuladta az éjt az utána is fogja. Szóval hogy az nem lehet hogy 2-3 hónapig alszik utána meg nem. Meg hogy nem visszafele fejlõdnek alvás terén se. Szóval ezért nem értem. De leginkább azt nem hogy egyik napról a másikra miért nem akar enni. Mert gondolom részben ezért is kellhet.
Utolsó vagyok. 2 gyerekkel cáfolom meg a dokid alvásteóriáját. A lányom 4 hónapos koráig aludt, mint egy kis angyal, utána 4 éves koráig nem. Hogy miért senki nem tudja, egészséges kiscsaj. A fiamról már írtam, hogy õ is nagyon jó alvó volt, a fogzás mégis megzavarta, most jön a 4 rágófoga, 3 éjjel nem aludtunk, zombi üzemmódban vagyok. És Te minden éjjel ugyanúgy alszol? Mikortól kap tápszert? Ha csak most adtál neki, lehet kicsit megzavarodott, hogy cici, tápszer, kell egy kis idõ míg megszokja. Eszik éjjel mikor felkel?
A kérdező hozzászólása: Tápszert ugy két hete kap. Ha nem elég neki a tej. Egy hete nem akart este szopizni semmit ezért adtuk neki a tápot. Pár napig igy volt aludt is. Aztán most 3 napja csinálja ezt hogy nem akar enni este ės felkel enni kétszer éjjel.

4 hónapos fiam eddig viszonylag elvolt egyedül, pár napja meg ordít ha le van rakva. Mitől lehet, mi rontottuk el?

Hogy lehet visszacsinálni? Sírni nem szeretném hagyni.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy bármit is elrontottatok volna. A babák ilyenek, állandóan változnak a szokásaik. Különben én arra tippelnék, hogy egész egyszerûen elkezdett hiányolni Téged, félni nélküled. A 3-4 hónapos kor nagy ugrás a babáknál, hirtelen elkezdenek sokkal többet felfogni a világból. Talán épp most kezdett nyugtalankodni egy csomó dolog miatt. Persze ezt így látatlanban nehéz megmondani. Én mindkét gyerekemmel hordozókendõztem ilyen idõsen, jól elvoltak rajtam, közben a kezem szabad volt, tudtam fõzni, takarítani.

Nem hiszem, hogy bármit is elrontottatok volna. A babák ilyenek, állandóan változnak a szokásaik. Különben én arra tippelnék, hogy egész egyszerûen elkezdett hiányolni Téged, félni nélküled. A 3-4 hónapos kor nagy ugrás a babáknál, hirtelen elkezdenek sokkal többet felfogni a világból. Talán épp most kezdett nyugtalankodni egy csomó dolog miatt. Persze ezt így látatlanban nehéz megmondani. Én mindkét gyerekemmel hordozókendõztem ilyen idõsen, jól elvoltak rajtam, közben a kezem szabad volt, tudtam fõzni, takarítani.
Ha esetleg budapesti vagy és ki szeretnéd próbálni, hogy a babádnak hogy tetszik a hordozás, akkor hozzájuk benézhetsz csütörtökönként: http://www.hordozo.hu
Szerintem az elsõ év errõl szól, hogy ahogy okosodik, rájön, hogy hogyan lehet szólni anyának, hogy vele akarok lenni. Sír most, aztán rájön, hogy el tud lenni egyedül is, aztán megint feleszmél, és kikéri magának, hogy nem dajkálod. Okosak nagyon. :) Szerintem nem rontottatok el semmit, csak úgy fejlõdik mint egy normális gyerek.
A kérdező hozzászólása: Hordozó kendõm nincs sajnos, dajkálni szoktuk, egyébként észrevettem hogy nálam jobban meg nyugszik. Van abban valami amit mondasz.
A kérdező hozzászólása: Köszi
az enyém is 4 hónapos és õ is most kezdte ezt, nem most fordult át véletlenül? Nálunk szerintem ez a ludas, hirtelen ezzel megduplázta a képességei számát, plusz rohamosan fejlõdik, szinte minden nap tanul valami újat, és hát persze hamar elfárad de még gyakorolna, amitõl irtó nyûgös lesz. Egy hónapja nem kellett elõvennem a hordozókendõt mert azóta nem igényli, de nekem is megfordult ma a fejemben hogy megkeresem mert annyira nem volt hajlandó aludni amikor pedig tök fáradt. És amikor nem álmos, akkor is sokat nyûgösködik és ölben akar lenni.

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

Mikor lehet ivartalanítani egy szibériai husky kant? Az állatorvos azt mondta, hogy egy éves kora előtt nem lehet, a neten pedig azt olvastam, hogy 4-6 hónapos kor az ideális.

Legjobb válasz: Akiteki: A kan elvileg nagyobb lesz nem kisebb, a szukák lesznek alacsonyabbak korai ivartalanításnál. Talán 2-5cm-rel nõhet nagyobbra, mintha nem lett volna ivartalanítva és állítólag nem szélesednek ki annyira. Van aki azt mondja, hogy ez csak akkor igaz, ha 6hónapos kora elõtt van ivartalanítva és van aki azt hogy inkább 1éves kora felé kéne, akkor biztos úgy fejlõdik, mintha nem lett volna kasztrálva. Persze lehet nincs igazam, de 4-5dokit megkérdeztem, hogy nekünk mikor javasolná és ha nagy egyetértés nem is volt köztük a fentieket mind említette.

16:36 Látod ez az, amit ahány dokihoz mész, mind másképp mond. Én tuti kicsinek ivartalanítanám. A kandúromra is azt mondták hogy nagyobbra fog nõni, mert 4 hónaposan ivartalanítottuk, ahhoz képest nem egy túl nagy macsek.
Akiteki: A kan elvileg nagyobb lesz nem kisebb, a szukák lesznek alacsonyabbak korai ivartalanításnál. Talán 2-5cm-rel nõhet nagyobbra, mintha nem lett volna ivartalanítva és állítólag nem szélesednek ki annyira. Van aki azt mondja, hogy ez csak akkor igaz, ha 6hónapos kora elõtt van ivartalanítva és van aki azt hogy inkább 1éves kora felé kéne, akkor biztos úgy fejlõdik, mintha nem lett volna kasztrálva. Persze lehet nincs igazam, de 4-5dokit megkérdeztem, hogy nekünk mikor javasolná és ha nagy egyetértés nem is volt köztük a fentieket mind említette.
Ha ivartalaníttatni szeretnéd, keress olyan dokit, aki elvállalja, én is ezt tettem. 2 doki szajkózta, hogy ivarérés után, én pedig pont azt olvastam, amit te. Találtam egy dokit, aki hasonló nézeteket vall, amiket én olvastam, így kicsivel 6 hónapos kora után ivartalaníttattuk a kan kutyusomat, most 7, 5 hónapos és valóban annyi történik, hogy a kanok pár centivel magasabbak lesznek, viszont az ivarérés elõtti ivartalanításnak számos elõnye van.
Az én állatorvosom nem ajánlja 1 -1, 5 ésves kora elôtt. És mi sem ami azt illeti. Mielôtt örökbefogadtam volna a keverék kutyusomat vettünk egy németjuhász kölyket, azt mondták, hogy ki lehet ivartalanítani 4-5 hónapos korában is. Mi ki is ivartalanítottuk. Szerencsétlen belehalt a mûtét után. Lehet, hogy nem emiatt volt és lehet, hogy az orvos hibája volt. De a miénk is, rájöttünk, hogy nagyon fiatal volt még ehez. Az öregebb németjuhászt 1, 5 évesen ivartalanítottuk és jól van. A keverékem most 1 éves, ô csak nyáron lessz ivartalanítva.
"sokkal megterhelõbb pszichésen a beavatkozás" Gondolod, hogy a kutya zokogva keresi a heréit és pszichiáterhez kell hordani? :) ) 3 kanom közül az egyik másfél évesen, a másik 4 évesen, a harmadik meg 11 évesen lett ivartalanítva. Egyik sem reklamált. :) )
4-6 hónapos kor között nem okoz még különösebb hormonális változást a dolog(általában nincsenek még jelen a nemi hormonok, nem lesz emléke sem a nyugtalan, rivalizáló viselkedésnek) ezután, mivel már magas a nemi hormonok jelenléte sokkal megterhelõbb pszichésen a beavatkozás
6 hónapos kor körül szokták de a legjobb olyan 1 éves kor körül. Legalábbis az én dokim ezt mondta...
Én úgy tudom, hogy ahogy leszálltak a heréi már lehet.
Igazából ezen az orvosok is vitatkoznak. Nem tudom, mennyiben van összefüggés a növekedési hormon a herékkel, mert az az egyetlen érv a korai ivartalanítás ellen, hogy esetleg nem fejlõdik ki egészen, kisebb marad. Nem is értem, ez miért fontos egy ivartalanított kan esetében. Senki nem fogja méricskélni, hogy nõhetett volna még 2 centit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) !

Kisfiam 3 hónapos és egy hete ordítva szopik. Az ugy zajlik hogy szív 3-4 vagy jobb esetbe 10-et és megfeszíti az egész testét és ordít allig lehet megvígasztalni. Szerintetek mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Azt a 3-4 szívást milyen lendülettel szívja? Lehet, hogy nagy elánnal áll neki, és sok levegõt szív, és akkor fáj a pocija. Próbáld meg, hogy ilyenkor büfizteted, és utána visszarakod. A széklete rendben van? Az is lehet, hogy nem tud kakilni, és akkor enni sem tud, mert teltség érzete van.

Azt a 3-4 szívást milyen lendülettel szívja? Lehet, hogy nagy elánnal áll neki, és sok levegõt szív, és akkor fáj a pocija. Próbáld meg, hogy ilyenkor büfizteted, és utána visszarakod. A széklete rendben van? Az is lehet, hogy nem tud kakilni, és akkor enni sem tud, mert teltség érzete van.
Nálunk is volt ilyen, szopási sztrájk lehet, türelmetlen mert túl szeretne lenni az evésen. Vagy pedig túl gyorsan jön a szájába a tej és ez nem tetszik neki. Figyeld meg ha akkor kezd el sirni miután belövell a tej akkor valószinü ezért van.
A kérdező hozzászólása: Széklete napi 1-2.De ez kiborító már azon gondolkodom hogy nem e valami gyomor problémája van. Ja és még annyi hogy ömlik anyála és régja az öklét.
Nálink un.ez a helyzet de mi még csak 9 hetesek vagyunk és 3 hetes kora óta tart. Dokinõ szerint hasfájás és közben is büfiztessem . Van amikor használ van amikor nem. Én is olvastam errõl a szopási sztrájról, és ott ad néh
1. vagyok. Nyál+ökölrágás egyértelmûen a fogra utal. Készül a foga, de még akár 2 hónap is lehet, mire elõbújik. Nálunk is 3 hónaposan kezdett nyálazni+nyûgös volt, de csak 5 hónaposan bújt ki az elsõ 2 fogacska. Próbálj adni neki Chamomila 15ch homeopátiás bogyót, az a fogzáskori nyûgösségre van.
elõzõ vagyok, (csak félrenyomtam) szóval néhány tanács: félálomban szoptatás vagy ringatva, mesztelen tesetek érintkezzen állítólag ezt szeretik a babák. Én is megpróbálok mindent elkövetni, hogy enyhüljön, hisz gondolhatod h.6 hete szenvedünk vele minden szopinál, és már teljesen kivagyok, de a dokinõ azzal biztat és akik áteset ezen, hogy 3 hós kora körül elmarad. Furi, hogy nálatok meg most kezdõdik. Nagyon fontos a büfiztetés szopi közben is és olvass utána "szopási sztrájk". Milyen idõközönként esztek és mennyit?
Szia! Nekem 3 és fél hónapos a kislányom és kb 2 hete csinálja ugyanezt. Én már utána olvastam mindenhol, ez a szopási sztrájk. Írd be hogy szopisztrájk a keresésbe ezen az oldalon és találsz sok hasonló témát és kommnetet. Itt is írnak róla: http://www.babazunk.hu/problemak_szo.htm Én sok mindent megpróbáltam, de nem sikerül nagyon megtörni a sztrájkot. Hajnalban rendesen szopizik, napközben nem, én tápszer pótlást adok neki ahogy elkezdi a kukackodást. 15 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Enni 2-3 óránkét eszik és már az éjszakát végigalussza este 9-10körül eszik és reggel 6-7 körül kel. 3700-al született és most 6300 a sujja. Pont most volt egy szopi és 8 percig szopott felváltva a melleim. Komolyam már rettegek a szoptatások elõtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!