Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet egy 4 (397 db)

Miket lehet egy 4 éves kisgyerekkel alkotni? Kreatív ötletekre lenne szükségem!

Festés, gyurmázás kimerítve, építős játék nem érdekli.

Legjobb válasz: fiú vagy lány? nekem fiam van, enyém imádja ha a lakást egy nagy várossá alakítjuk, ez egy egész napi program :D felépítjük az autópályákat, vonatokat, legóból, fa kockákból kis várost építünk, kitesszük az összes autót, kinder figurát, tanyát meg ami van. ez így a délelõtt, majd séta, fõzés, pihenés, stb. és este ezekkel játszik, játszunk :) vagy ügyességi pályát építek neki :) pl. a kisasztala alatt át kell bújni, párnákon át kell ugrálni, kis székeket ki kell kerülni, dobozokba be kell állni, ilyesmi, egy utat építek és lehet menni a szabályok szerint :) egy nagy dobozt széthajtottam múltkor, ráfektettem a gyereket majd körberajzoltam. utána õ rajzolta be a testrészeit, majd kiszínezte és feltettük a falra pár napig, nagyon tetszett neki, méregette magát, hogy tényleg akkora e :) közös sütemény sütés. mi múlt héten gombócot fõztünk, õ is gyúrta, nyújtotta, barackot tett rá, majd próbálta behajtani, de lehet pogácsa, mézeskalács, linzer, stb :) könyvkészítés. kitaláltok egy mesét, közben rajzoltok hozzá, majd sorba lehet tenni a lapokat, összefûzni és utána õ meséli el. ez is hosszabb dolog, akár 1-2 órát is el lehet vele tenni. engedsz a kádba pici vizet, beülteted, beteszed a vízfestéket és az ecseteket és kifestheti a kádat. azért próbáld ki, hogy tutira lejön-e a kádról :D de én van, hogy csak takarítani beültetem, kap egy fogkefét és szappant és kisúrolja vele a kádat. nem tudom miért imádja, de sokszor õ kéri :D addig én kitakarítom a wc-t, mosdót, felmosok, jó kis szabad fél óra ;) kint gyûjtötök virágokat, leveleket, bogyókat és abból is alkothattok, felragaszthatjátok. vagy színes papírokat vágatsz vele, majd 3 felé hajtasz egy vastagabb papírt és arra felragasztja, pénztárca lesz belõle :)

fiú vagy lány? nekem fiam van, enyém imádja ha a lakást egy nagy várossá alakítjuk, ez egy egész napi program :D felépítjük az autópályákat, vonatokat, legóból, fa kockákból kis várost építünk, kitesszük az összes autót, kinder figurát, tanyát meg ami van. ez így a délelõtt, majd séta, fõzés, pihenés, stb. és este ezekkel játszik, játszunk :) vagy ügyességi pályát építek neki :) pl. a kisasztala alatt át kell bújni, párnákon át kell ugrálni, kis székeket ki kell kerülni, dobozokba be kell állni, ilyesmi, egy utat építek és lehet menni a szabályok szerint :) egy nagy dobozt széthajtottam múltkor, ráfektettem a gyereket majd körberajzoltam. utána õ rajzolta be a testrészeit, majd kiszínezte és feltettük a falra pár napig, nagyon tetszett neki, méregette magát, hogy tényleg akkora e :) közös sütemény sütés. mi múlt héten gombócot fõztünk, õ is gyúrta, nyújtotta, barackot tett rá, majd próbálta behajtani, de lehet pogácsa, mézeskalács, linzer, stb :) könyvkészítés. kitaláltok egy mesét, közben rajzoltok hozzá, majd sorba lehet tenni a lapokat, összefûzni és utána õ meséli el. ez is hosszabb dolog, akár 1-2 órát is el lehet vele tenni. engedsz a kádba pici vizet, beülteted, beteszed a vízfestéket és az ecseteket és kifestheti a kádat. azért próbáld ki, hogy tutira lejön-e a kádról :D de én van, hogy csak takarítani beültetem, kap egy fogkefét és szappant és kisúrolja vele a kádat. nem tudom miért imádja, de sokszor õ kéri :D addig én kitakarítom a wc-t, mosdót, felmosok, jó kis szabad fél óra ;) kint gyûjtötök virágokat, leveleket, bogyókat és abból is alkothattok, felragaszthatjátok. vagy színes papírokat vágatsz vele, majd 3 felé hajtasz egy vastagabb papírt és arra felragasztja, pénztárca lesz belõle :)
Gyongyfuzes, kavicsfestes, aszfaltkreta

Mit lehet egy 4 éves gyerekkel csinálni?

Legjobb válasz: rám van bízva és nem tudom mivel foglalkozna szívesen.kisfiú egyébként.

A kérdező hozzászólása: rám van bízva és nem tudom mivel foglalkozna szívesen.kisfiú egyébként.
Adj neki autókat. Vagy nagyobb építõkockákat. Vagy labdázz vele.
Rajzoljatok, nyomtass neki netrõl kifestõket (coloring pages-re keress rá). Menjetek el a játszótérre.
már elég nagy, hogy valami jó kis mese is lekösse, szerintem szívesen nézne

Mivel lehet egy 10-11 hós babát repülőn lefoglalni? Kb 3-4 órás útról lenne szó. Egyáltalán ő hogyan szállítható? Kap gyerekülést vagy nekem kell őt fognom?

Le és felszállásnál ugye bedugul az ember füle, picim már nem szopizik, mi van ha nem akar épp akkor inni és megijed a fül bedugulástól?

Legjobb válasz: Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek

Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek
Nem, nem kap gyerekülést, az öledben kell lennie, csak így tudják bekötni. Mi most utazuk 2, 5 órás útra októberben 19 hós kisfiammal, õ sem kap külön helyet, velem lesz. Háát, lekötni? Én veszek neki egy új játékot, amit csak ott adok neki oda...ez be szokott jönni. Egyébként abban reménykedek, hogy aludni fog, mi 23.35-kor megyünk....:(( és hajnali fél 5-kor vissza.
Utaztatható, de nem kap gyerekülést, hanem az öledben kell üljön bekötve. A füldugulás az egy kicsit gázos, mert fájdalmas is lehet a picinek ilyenkor valamit szopogatni kell és elvileg elmúlik. Ha éhes, akkor meg sztem ott is enni fog, ettõl nem kell félned, a füldugulás csak addig tart amíg eléri a gép a repülési magasságot, meg ereszkedésnél, de az nem sok idõ. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Kislányom elég izgága az utóbbi idõben, és nehéz vele egy helyben maradni. Néha az autóban is elkezd hisztizni, nem akar a babaülésben megmaradni.. Szóval emiatt tartok tõle, hogy rázós utunk lesz.. Na de remélem a legjobbakat! Utolsó, neked lehet priviben írni? Csak mert nincs ott a lehetõségek között.
Most már lehet! :) írj nyugodtan!


4.7GB-os lemezről 4.7GB-os nem tudok másolni mert azt írja túl sok az adat. Hogy lehet egy lemezen több adat mint ami elvileg ráfér, és ha ráfér miért nem írja át egy ugyanolyanra? Mit tehetek?

Legjobb válasz: A 4,7 GB nem azt jelenti, hogy pontosan 4812,8 MB adat fér rá. A 4,7 GB egy kerekített adat, és nincs két egyforma lemez. Lehet, hogy az egyiken a 4,69 lett 4,7-re kerekítve, a másikon meg a 4,65. Ez máris kb. 400 MB különbség.

A 4, 7 GB nem azt jelenti, hogy pontosan 4812, 8 MB adat fér rá. A 4, 7 GB egy kerekített adat, és nincs két egyforma lemez. Lehet, hogy az egyiken a 4, 69 lett 4, 7-re kerekítve, a másikon meg a 4, 65. Ez máris kb. 400 MB különbség.
ezt a kérdést, csak 2 (beépített) optikai lemez meghajtóval tudod megoldani, fejrõl-fejre másolással, (az Író progi, gyorsmásolás opcióját választva, a forráslemezrõl közvetlenül a cél lemezre másolva) processzort nem terhelve. (kiiktatásával) így nem adódik hozzá + adathalmaz az új írandó lemezhez.
+ a sáv bekezdése és lezárása is helyet foglal, tehát a 4, 7 Giga sosem lesz annyi. A gyári lemezeket ne vedd alapul. Azt nem írják, hanem nyomják, meg van speckó tömörítõjük is. Gyári DVD-re több is ráfér.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM NEKTEK!

Van egy 1.4-es Honda civic-em és a váltója az 5. sebességet terhelés nélkül kidobja, a 4. fokozatban a váltókart rángatja és minden fokozatban súgás hallható. Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: A váltómûved kezdi feladni. Nekem is volt ilyen, még egy jóval korábbi csepp Kadettemben. Nem tudom mi volt a pontos oka a jelenségnek a váltómûvön belül, mert haver haverjától sikerült beszerezni egy négysebességes sportváltómûvet (picit rövidebb 1-3-mal és hosszú 4-gyel) olcsón, ezt felszerelve megszûnt a probléma. Szerintem bontós váltót lehet olcsóbban szerzel hozzá, mint amennyibe a javítása kerül. Min. 20-25-ért szedik szét és rakják össze a váltómûvet, és akkor még nem nyúltak bele - ennyiért meg már lehet hogy kapsz komplett bontott váltómûvet.

A váltómûved kezdi feladni. Nekem is volt ilyen, még egy jóval korábbi csepp Kadettemben. Nem tudom mi volt a pontos oka a jelenségnek a váltómûvön belül, mert haver haverjától sikerült beszerezni egy négysebességes sportváltómûvet (picit rövidebb 1-3-mal és hosszú 4-gyel) olcsón, ezt felszerelve megszûnt a probléma. Szerintem bontós váltót lehet olcsóbban szerzel hozzá, mint amennyibe a javítása kerül. Min. 20-25-ért szedik szét és rakják össze a váltómûvet, és akkor még nem nyúltak bele - ennyiért meg már lehet hogy kapsz komplett bontott váltómûvet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszod.

Ez egy felmérés! Csak az írjon, aki tényleg komolyan gondolja. 1) Szűz vagy? 2) Ha nem, mikor vesztetted el? 3) Megbántad? 4) Szerinted mikor lehet megérve egy fiú szellemileg? 5) Szerinted mikor lehet megérve egy lány szellemileg? 6) Korod, nemed?

Legjobb válasz: 1 - nem, vízöntõ 2 - 2012 december 21-én mindent elvesztünk 3 - igen 4 - ha egy goauld kiválasztja 5 - ha már jó piros, zölden még biztos éretlen 6 - 156 éves mongol hermafrodita goauld szerzetes

1 - nem, vízöntõ 2 - 2012 december 21-én mindent elvesztünk 3 - igen 4 - ha egy goauld kiválasztja 5 - ha már jó piros, zölden még biztos éretlen 6 - 156 éves mongol hermafrodita goauld szerzetes
1/Igen 2/----(majd olyan 18 évesen) 3/Biztos nem fogom 4/16-18... 5/17 6/13/L
1.Nem 2.13, 5 évesen 3.Nem 4.17-18 5.16-18 15/L
1., nem 2., 15 évesen (mikuláskor) xD 3., is-is 4., amikor megtudja hogy vannak olyan dolgok az életben amik nem csak a buliról, csajokról szólnak... 5., úgyszintén. 6., 16/L
1, nem 2, 2hónapja 3, nem 4, 17 5, 17 6, 17/L
1 igen 2 - 3 - 4 -komoly kapcsolatban 17-18 körül 5 -szintén 6-17/L
1.(ennyi nem után fura hogy Igent írnak) igen 2.még nem vesztettem el, de addig nem is szeretném ameddig nem leszek fülig szerelmes és nem fogom 1 olyanért aki rám erõszakolja hogy feküdjek le vele. 3.- 4.19körül(de személytõl függ) 5.18(de ez is személytõl függ van aki már eléggé megért 16 évesen) 6.18L
A kérdező hozzászólása: 1) 62, 5% nem szûz 37, 5% szûz 2) a válaszolok átlagban 17 éves korban vesztették el 3) 18% megbánta 82% nem 4) a fiúk 17, 5 évesen érnek meg szellemileg 5) a lányok 17 évesen érnek meg szellemileg 6) a válaszolók átlag életkora 17, 5 év ebbõl 88% lány és 12% fiú Ezek az eddigi felmérések:)
1. nem 2. 20 voltam 3. egy kicsit várhattam volna kb fél-1 évet... 4., 5. : egyénenként változó, a csajok szeretik azt gondolni, hogy elõbb érnek, de ez nincs így. Kb 20 körül, van aki elõbb, van aki 30 évesen sem... 6 22 f
1 - Szûz vagyok. 4 - attól függ, hogy nevelik x) olyan 17-18... 5 - 17-19 L/13 Én nem szeretném olyan korán elveszíteni, mert úgysem késék le semmirõl... nem is értem, hogy mostanság, a 15 év körüliek, miért akarják olyan hamar elveszíteni. Én, nem sok értelmét látom a dolognak... ((:
(elõzõ voltam) Ja, és, ha valaki hamar veszíti el, úgy hogy még nem is érett rá, próblémák is lehetnek... elméletileg, és azt hiszem, fizikailag is... ((:
1.Nem 2.15 évesen 3.Nem bántam meg. 4.emberfüggõ 5.ezis 6.16/L
1, nem 2.16-17 éves 3.NEM! 4.25-26 évesen 5.18-21 évesen 6.22/F
1. nem 2. 15 3. nem :) 4. egyén függõ 5. ez is dettó 6. 15/L
1. Nem, már nem. 2. Tegnap hajnalban. 3. Egyáltalán nem, jó volt. 4. Attól függ, meg szerintem igenis számít a kor. 5. A lányok korán érnek, (én is) de ez is egyénfüggõ. 6. 15 és lány.
1.Nem 2.13 évesen 4.igen 4.15-16 5.17 6.14/F
1 igen 4 15-16évesen 5 14évesen 6 14L
elõzõ vok: ...jól félre írtad :D
20:31 -es: Nem vagy szûz, de kihúztad hogy mikor vesztetted el? grat.
1.febr.17én születtem, számold ki 2.nem tudom, te ienkor az órát nézed? 3.hogy nem néztem az órám? eléggé.. (lekéstem a buszt utána) 4.áprilistól julius közepéig 5.juliustól-szeptember végéig 6.Korom? már megin kormos vagyok? fene, de ed.!
1: nem vagyok 2: 15 éves koromban, majdnem 16 3: igen, és nem kicsit. nem voltam rá felkészülve. és lelkileg azóta is bennem van. csak unszolásra .. 3 hónap járás után hagytam magam.. 4: fogalmam sincs 5: ki-mikor.. eltérõ, és most értem be szellemileg (18) 6: 18/L
ha ennyire primitívek vagytok, minek írtok?? szánalmas..
A kérdező hozzászólása: 3. köszi és a többieknek üzenem, hogy ha nem tudják értelmezni azt, hogy csak az írjon, aki tényleg komolyan gondolja, akkor jobb lenne meghúzodni és nemírni. Köszi:)
az én válaszom (második) mennyiben nem a kérdésekre adott választ?
1. nem. 2. 17 és fél évesen kb. 3. egyátalán nem. 4. hát nemtudom... legyen mondjuk 17-18 évesen. 5. szintén (ezeket a szexre értem.) 6. 18/L
1. nem 2. 18 évesen 3. nem:) megvártam az igazit:) 4. 20 felett 5. sztem a lányok is 6. 18 lány
1 - nem 2 - 1 hónapja és 1 hete 3 - egyáltalán nem 4 - sztem ez mindenkinél más korban van, úgyh nemtudom 5 - szintén 6 - L/25
1 Igen 2 - 3 - 4 nem életkortól függ, nem tudom 5 ______"______ 6 17/L
1.Nem 2.-- 3.--- 4.17-18 évesen 5.15-16 évesen 6.15/L
20-31-es vagyok és félreírtam, mert szûz vagyok még.
1. nem 2. 2005. augusztus - 16 éves múltam 3. nem [1 évig tartott a kapcsolat] 4. középiskola 10-11.-ben kb. ideális 5. szintén 6. 21/nõ
1, Nem 2, 15évesen és 3hónaposan 3, Nem 4, Egyénfüggõ nekem a barátaim és én is nagyon érettek vagyunk, de ismerek nagyon érettleneket is akik idõsebbek nálam. De ha már mondani kell valamit akkor átlagba 16évesen. 5, 15-16 évesen 6, 16/f
Szia! 1. Nem vagyok szûz. 2. Februárban (18 éves voltam) 3. Nagyon nem bántam meg, hiszen az vette el a szüzességem, akit teljes szívembõl szeretek és teljes mértékben megbízom benne. 4. szellemileg.. a fiúk késõbb érnek mint a lányok.. Szerintem 17-18 lenne az ideális kor, hiszen 13-14 éves korukban még nagyon fiatalok és ez egy olyan dolog, ami hatással lehet a további szexuális kapcsolataikra. 5. A lány is inkább 16-17-18 kor körül.. 6. 19/L
1. nem 2. 17 3. nem 4. 17-18 5. 16 6. 19/L*
1. igen 2. - 3. - 4. változó, van akinél sosem következik be. 5. ugyanaz.. 6. majdnem 17 / F
1) Igen 2) - 3) - 4) 18-20 éves kortól 5) 16-19 éves kortól 6) 21F

Mikor lehet ivartalanítani egy szibériai husky kant? Az állatorvos azt mondta, hogy egy éves kora előtt nem lehet, a neten pedig azt olvastam, hogy 4-6 hónapos kor az ideális.

Legjobb válasz: Akiteki: A kan elvileg nagyobb lesz nem kisebb, a szukák lesznek alacsonyabbak korai ivartalanításnál. Talán 2-5cm-rel nõhet nagyobbra, mintha nem lett volna ivartalanítva és állítólag nem szélesednek ki annyira. Van aki azt mondja, hogy ez csak akkor igaz, ha 6hónapos kora elõtt van ivartalanítva és van aki azt hogy inkább 1éves kora felé kéne, akkor biztos úgy fejlõdik, mintha nem lett volna kasztrálva. Persze lehet nincs igazam, de 4-5dokit megkérdeztem, hogy nekünk mikor javasolná és ha nagy egyetértés nem is volt köztük a fentieket mind említette.

16:36 Látod ez az, amit ahány dokihoz mész, mind másképp mond. Én tuti kicsinek ivartalanítanám. A kandúromra is azt mondták hogy nagyobbra fog nõni, mert 4 hónaposan ivartalanítottuk, ahhoz képest nem egy túl nagy macsek.
Akiteki: A kan elvileg nagyobb lesz nem kisebb, a szukák lesznek alacsonyabbak korai ivartalanításnál. Talán 2-5cm-rel nõhet nagyobbra, mintha nem lett volna ivartalanítva és állítólag nem szélesednek ki annyira. Van aki azt mondja, hogy ez csak akkor igaz, ha 6hónapos kora elõtt van ivartalanítva és van aki azt hogy inkább 1éves kora felé kéne, akkor biztos úgy fejlõdik, mintha nem lett volna kasztrálva. Persze lehet nincs igazam, de 4-5dokit megkérdeztem, hogy nekünk mikor javasolná és ha nagy egyetértés nem is volt köztük a fentieket mind említette.
Ha ivartalaníttatni szeretnéd, keress olyan dokit, aki elvállalja, én is ezt tettem. 2 doki szajkózta, hogy ivarérés után, én pedig pont azt olvastam, amit te. Találtam egy dokit, aki hasonló nézeteket vall, amiket én olvastam, így kicsivel 6 hónapos kora után ivartalaníttattuk a kan kutyusomat, most 7, 5 hónapos és valóban annyi történik, hogy a kanok pár centivel magasabbak lesznek, viszont az ivarérés elõtti ivartalanításnak számos elõnye van.
Az én állatorvosom nem ajánlja 1 -1, 5 ésves kora elôtt. És mi sem ami azt illeti. Mielôtt örökbefogadtam volna a keverék kutyusomat vettünk egy németjuhász kölyket, azt mondták, hogy ki lehet ivartalanítani 4-5 hónapos korában is. Mi ki is ivartalanítottuk. Szerencsétlen belehalt a mûtét után. Lehet, hogy nem emiatt volt és lehet, hogy az orvos hibája volt. De a miénk is, rájöttünk, hogy nagyon fiatal volt még ehez. Az öregebb németjuhászt 1, 5 évesen ivartalanítottuk és jól van. A keverékem most 1 éves, ô csak nyáron lessz ivartalanítva.
"sokkal megterhelõbb pszichésen a beavatkozás" Gondolod, hogy a kutya zokogva keresi a heréit és pszichiáterhez kell hordani? :) ) 3 kanom közül az egyik másfél évesen, a másik 4 évesen, a harmadik meg 11 évesen lett ivartalanítva. Egyik sem reklamált. :) )
4-6 hónapos kor között nem okoz még különösebb hormonális változást a dolog(általában nincsenek még jelen a nemi hormonok, nem lesz emléke sem a nyugtalan, rivalizáló viselkedésnek) ezután, mivel már magas a nemi hormonok jelenléte sokkal megterhelõbb pszichésen a beavatkozás
6 hónapos kor körül szokták de a legjobb olyan 1 éves kor körül. Legalábbis az én dokim ezt mondta...
Én úgy tudom, hogy ahogy leszálltak a heréi már lehet.
Igazából ezen az orvosok is vitatkoznak. Nem tudom, mennyiben van összefüggés a növekedési hormon a herékkel, mert az az egyetlen érv a korai ivartalanítás ellen, hogy esetleg nem fejlõdik ki egészen, kisebb marad. Nem is értem, ez miért fontos egy ivartalanított kan esetében. Senki nem fogja méricskélni, hogy nõhetett volna még 2 centit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) !

A kérdés: Állíts fel szabályt! Van 5 rubrika, a második és a negyedik szám a kérdés. Csak így tudom elküldeni: 34, . , 13, . , 4 Van még egy másik, itt csak az utolsó szám a lényeg) 1, 3, 6, 24, . Mi lehet itt a szabály?

Ha tudja valaki a megoldást el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Ha megnézzük 34 és 13 között a különbséget, az 21, vagyis 7*3. 13 és 4 között a különbség 9, vagyis 3*3. A 21-et felbonthatjuk 4*3 + 3*3-ra, a 9-et 2*3 + 1*3-ra. Tehát létrehozhatjuk ezt a sort: 34, 22, 13, 7, 4 a 34-bõl 3*4-et veszünk el, a 22-bõl 3*3-at és így tovább. Tehát a szabály: an = a(n-1) - (6-n)*3 Ahol n azt jelenti, hogy éppen hányadik az adott tag a sorozatban. (n-1) a sorozatban az n tag elõtt lévõ tagot jelöli. Vagyis mondjuk a 13-t, ami a3, a harmadik tag, úgy kapjuk meg, hogy 22-(6-3)*3 = 13

Ha megnézzük 34 és 13 között a különbséget, az 21, vagyis 7*3. 13 és 4 között a különbség 9, vagyis 3*3. A 21-et felbonthatjuk 4*3 + 3*3-ra, a 9-et 2*3 + 1*3-ra. Tehát létrehozhatjuk ezt a sort: 34, 22, 13, 7, 4 a 34-bõl 3*4-et veszünk el, a 22-bõl 3*3-at és így tovább. Tehát a szabály: an = a(n-1) - (6-n)*3 Ahol n azt jelenti, hogy éppen hányadik az adott tag a sorozatban. (n-1) a sorozatban az n tag elõtt lévõ tagot jelöli. Vagyis mondjuk a 13-t, ami a3, a harmadik tag, úgy kapjuk meg, hogy 22-(6-3)*3 = 13

4 hós kisfiam először kóstolt ma barackot.2 kanál után éktelen üvöltésbe kezdett, ami még most is tart. (kb fél órája) Mi lehet a baj? Almát már egy hete eszik.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy már nagyon éhes volt amikor kináltad? Mert nálunk akkor van ez a nyügösség, elöször én is azt hittem nem izlik neki...mert szivesebben vette volna a megszokott tejcsit :) Próbáld még meg késöbb, de ha 3-4 kosólgatás után is igy reagál akkor ne eröltesd a barackot. Mi igy vagyunk a s.répával. 4 hós manó anyukája

Nem lehet, hogy már nagyon éhes volt amikor kináltad? Mert nálunk akkor van ez a nyügösség, elöször én is azt hittem nem izlik neki...mert szivesebben vette volna a megszokott tejcsit :) Próbáld még meg késöbb, de ha 3-4 kosólgatás után is igy reagál akkor ne eröltesd a barackot. Mi igy vagyunk a s.répával. 4 hós manó anyukája
Lehet nem szereti a változatosságot és a régi ízt várta. Elõször ne magába add a barackot, hanem a levébõl keverj bele az almájába. Aztán napról-napra egyre több barackot tegyél bele és végül már csak a tiszta barackot kapja. Így nem fog megijedni az új íztõl. Csak anyatejes baba? Mert ha igen, akkor még várhatsz a hozzátáplálással. Ha tápszert kap, akkor próbáld meg úgy, ahogy ajánlottam. Én az elején mindig kevertem bele anyatejet is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Almával keverve kapta. Tápszeres baba. Most csináltam neki tápszert, eddig úgy néz ki nagyon éhes volt :)

Azt hallottam hogy szülés előtt 28 nappal be lehet adni az anyasági segélyt kérelmező nyilatkozatot, a védőnőm adott egy igazolást, hogy megvan a 4 pecsétem, de a nyilatkozaton kérik a baba adatait, akkor mit lehet 28 nappal előre kérelmezni?

Legjobb válasz: Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.

Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.
Az internetrõl töltötted le a papírt? Mert ott olyan van amin a már megszületett gyermek után kell kitöltve beküldeni! A nõgyógyászodtól kell kikérni a papírt hogy 28napod van a szülésig és szerepelnie kell a baba születése napjának is rajta! Ez olyan ez a papír mint a táppénzes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!