Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet egy 3 hónapos babának (15 db)

Mit lehet egy 3 hónapos babával játszani?

Azt akarom kérdeni, hogy ti miket csináltok, sokszor nincs ötletem mit tudnék vele játszani. Még túl pici, hogy egyedül el legyen, ellenben nem akarom egész nap ölben cipelni.

Legjobb válasz: Nekem is 3 hónapos a kislányom, és õ elvan egyedül is, sõt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is. Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az õ kis világát. Õ a második babám, az elsõvel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.

Nekem is 3 hónapos a kislányom, és õ elvan egyedül is, sõt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is. Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az õ kis világát. Õ a második babám, az elsõvel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.
Nem is kell ölben cipelni egész nap:) Mi minden szopizás után egy óriásit játszunk , a kislányomnak kirakom a játszószönyegét és ugye azon vannak külömbözö játékok ott fekszem mellette és játszunk vele nagyokat kacag és sikkong mikor a kedvenc játékait megfogja mellé én énekegetni szoktam neki ami nagyon érdekli , sokszor ugy formázgassa rá a kis száját és közben keze lába jár amikor pedig dolgozom akkor gyermekdalokat rakok be neki és eljátszik egymaga is ha elunja elalszik , de kell h egyedül is játszanak az egészséges fejlõdésük érdekében!
A Babamóka címû könyvben nagyon jó játékok vannak, amivel segítheted is a babád fejlõdését. Amyúg én sokat énekelek neki, mondókákat mondok, nagyon szereti. Közben szemben "ül" velem a felhúzott térdemen. Ha dolgom van a játszószõnyegre rakom, ahol különbözõ lelógó, csörgõ, zörgõ játékokat ütöget motzsolgat és nagyon élvezi. Kb 2 hete szerette meg, addig nem érdekelte. Ha itthon van a párom, kis takaróra fektetve hintáztatjuk, ez akkor is hatásos, ha nagyon sír, vagy nem tud elaludni. Imádja. 3 hós baba anyukája
Mesélj neki, sokat beszélj hozzá, mutass neki dolgokat, minél többet csinálod annál jobban érteni fogja. Ez a játszószõnyeg okos dolog, sok kis izé lóg a gyerek felett :) amit birizgálhat. Vagy van még az az altatót daloló játék amit fel kell húzni, azt már próbáltad? az elvileg megnyugtatja a gyerekeket. Meg hát már egy csomó mindent feltaláltak h a kiságyba jól érzezze magát.. van kézre akaszthatós csörgõ, kiságy szélére...stb.És akkor nem kell állandóan mellette lenned. ui.: még nincs gyerekem, de hátha mondtam hasznos dolgokat
A kérdező hozzászólása: Hidd el, én szeretném a legjobban, hogy egy picit magára is legyen. De sajnos nem szereti. Folyamatosan igényli, hogy foglalkozzunk vele. Ha beteszem a kiságyába elöbb-utóbb sír. Te hova teszed mikor magára hagyod?

Mit lehet venni karácsonyra egy 3 honapos babának? A csörgök mikor érdeklik és mikor fogják meg a játékokat?

Játszoszönyege és ágy fölé szerelhetö forgoja van meg felhuzhatos zenélö plüssállatkája ezeken kivül mi az ami jo ?Karácsonykor lessz 3 honapos.

Legjobb válasz: 3 hónaposan már megfogják általában a játékokat. A csörgõ az jó ötlet, vagy a textil activity kocka, aminek minden oldalán más van (vagy egy szõr darab, vagy valami zizegõs anyag vagy csipogó) Jó ötlet lehe még a kinyitható textil könyvecske, különbözõ zörgõs kis játékok.

3 hónaposan már megfogják általában a játékokat. A csörgõ az jó ötlet, vagy a textil activity kocka, aminek minden oldalán más van (vagy egy szõr darab, vagy valami zizegõs anyag vagy csipogó) Jó ötlet lehe még a kinyitható textil könyvecske, különbözõ zörgõs kis játékok.
Hangoskönyvet, bébihengert, bébi trapézt, bébi telefont, tízkarú polip bébijátékot....ami színes, csörög, forog, zenél, világít..
Mi is pont Karácsonykor leszünk 3 hónaposak :) Én egy pihenõszéket vagy hintát szeretnék neki venni, ami dallamokat játszik, rezeg, vannak színes játékok rajta stb. de szerintem minden, ami színes és zörög-csörög az jó, bár szerintem az lesz az az idõszak, amikor még a saját kezével is jókat játszik :)
A Fischer-price-nak nagyon jó játékai vannak. Amik elvileg 6 hónapos kortól jók azokat is használhatja nagyon szeretik, ha te nyomogatod nekik míg õ nem tudja és énekel meg hangokat ad ki.
Pihenõszéket! Nagyon jó! A babóm 13 hetes és imádja! Mondjuk a rezgõ funkcióval nincs kibékülve, nem is nagyon használom. Olyan is van, amit késõbb hintaszékként is használhat. Nekünk Fischer Price baby gear 2 in 1 hintaszék van és nyugodtan ajánlom. 11.500 ért rendeltem a neten. Ezenkívül még vannak olyan plüssök, amiben csörgõ van és azt is nagyon szereti a babóm! A bébitrapéz majdnem ugyanaz, mint a játszószõnyeg, a bébihengert meg 1 éves kora körül ajánlják :)
Szia! Nekünk is most lesz 3 hónapos a kicsikénk, és mi a Playskool elefánit vettük neki (kb 5000-6000Ft), ami kimondottan 3 hónapos kortól van, + a Fisher Price ölelni való sünibarátot.:) )))Pihenõszékünk és hintánk nekünk is van, és nagyon szeretjük mi is....egy 3. kéz!!!!!:) )) A vatera szerintem is szuper, és nagyon jó dolgokat lehet találni!!!

Mit lehet adni egy 3 hónapos babának már tápszer mellet?

egyálltalán lehet v.mit?tejbegrízt vagy ilyesmit??

Legjobb válasz: Tápszeres babáknál 4 hónapos korban kell elkezdeni a hozzátáplálást. Tejet 1 éves korig (de legalább 10 hónapos koráig) ne adj!!

Tápszeres babáknál 4 hónapos korban kell elkezdeni a hozzátáplálást. Tejet 1 éves korig (de legalább 10 hónapos koráig) ne adj!!
A tápszeren kívül ne adj semmit 4 hónapos koráig!
Adhatsz ám neki egy kis almát, de csak kóstolóba, ne étkezés helyett. Oké, most ez a négy hónap a ternd, de ne aggódj, egy kis almakóstolótól nem lesz baj, az én fiam is kapott, nagyon szereti. Vagy kaphat almás barackos bébidesszertet is. Ha nem ízlik, nem kell erõltetni, de ezt szokták szeretni. Illetve az elsõ két kanálnál fintorog majd, aztán rájön, hogy ízlik neki :) Minden új íznél ezt fogja csinálni, olyan édes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! különben én is észre vettem hogy most mindenki azt nyilatkozza hogy 4 hónapos koráig semmit!!de ezt én nem értem mivel annak ideén mikor én voltam baba anyum azt mondta 2 hónaposan már tejbegrízt kaptam cumis üvegbõl meg stb!szóval ez nekem érthetettlen miért tiltanak ennyire hogy ne addjál semmit a gyereknek!!
Régen, hosszában felvágták a nõ hasát császármetszéskor. Most bikinivonalnál vágnak vagy 15 cm-et. Miért nem vágják most is teljesen hosszában a nõk hasát? Hiszen régen az is jó volt. Remélem te sem gondolod ezt komolyan. Kicsit fejlõdött az orvostudomány azóta. Felnõttek lettek azok a babák, és a jelen egészségügyi állapotuk alapján, "kikövetkeztették", hogy mi a jó, és mi a rossz. De te tudod......
Látom, nem tetszett a válaszom :o( Pedig olyan igaz. Egyébként érdemben már válaszoltam (elsõ válasz), csak kissé kiakasztott az "amikor én baba voltam" hozzáállásod. Egy jó tanács. Ha mindenképpen tejbegrízt akarsz adni a babának, legalább kanállal add. Az is elõfordulhat, hogy a pénztárcád nem bírja a tápszer horribilis árát. Akkor már inkább gyümit, krumplit adj a babinak. Kívánom, hogy helyesen dönts, a baba érdekeit szem elõtt tartva! :o)
A kérdező hozzászólása: bocsika de én ugy gondolom semmi baja nem lasz a babámnak ha adok neki egy kis tejbegrízt és kanálal adtam neki!!egyébként a védõnõm is mondta hogy nyugottan adhatok már neki mást is hiszen 1 hét múlva már 4 hónapos lesz!!!nem az hogy nem tetszett csak tudod mindenki nekem is mondja hogy ilyenkor miensok mindent addtak már a pici babáknak és szerintem nekem se lett tõle bajom meg másnak sem!!mondjuk mindenki máshogy gondolja én így!!ez van köszönöm a válaszokat!!:)


Mitől lehet, hogy 3 hónapos babám egész éjjel nyugtalanul alszik? Már nem tudok vele mit kezdeni és még egyetlen egy éjszakát sem aludt át! Napközben sem sokat alszik és már jó lenne, ha végre kitudná aludni magát, na meg én is!

Legjobb válasz: ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?

ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?
A kérdező hozzászólása: Sajnos hasfájós baba, de kapja rá a cseppeket és a fogai is beindultak már, de ez már tart egy ideje a nyugtalan alvás 1 hete tart.Bár sajnos õ nappal sem akar aludni, nagyon nehezen tudom elaltatni.Nekem azt mondták napközbe ne sötétítsek, mert tudnia kell, hogy nappal van!Tegnap átaludta az éjszakát 6 órát aludt egyhuzamban, meg is voltam lepõdve.Sajnálom szegényt mert nem igazán tudja kipihenni magát.Remélem ezt mihamarabb kinövi majd.
Lehet benyalt valami bacit.
Az én lányomnak 6 hónaposan volt , valami vírustól. Kórház lett a vége, figyelj rá nagyon vagy nézesd meg dokival, mert ilyen kicsi korban nagyom hamar ki tudnak száradni. Mennyire megy a hasa?
A kérdező hozzászólása: annyira nem vészesen. láza nincs. igazán én fogzásra gyanakszom. ma többször volt "csomag" mint szokott, de minimális volt benne
A kérdező hozzászólása: tápszert egy hónapja váltottunk, ennyi idõ után már nem lehet attól... vagy igen?
Lehet hogy a foga indul, olyankor gyakran hígabb a széklet, és büdibb is lehet, mint a megszokott.

Mit lehet venni egy 3 hónapos babának?

Karácsonyra szeretném neki,akkor lesz 3 hónapos.Unokan?vérem még terhes vele,októberben szül,de karácsonykor lesz 3 hónapos a baba:) Nagyon szeretnék neki adni valamit.Mit lehet ilyenkor adni neki?Mire lehet ilyenkor szüksége?

Legjobb válasz: Babakönyvet :)

Babakönyvet :)
Vannak olyan puha kis textil könyvek, azok nem drágák és nagyon szeretik a babák. 3 hónaposan már szívesen nézegetik. De nagyon jó a te unokanõvérednek, hogy ilyen unokahúga van, mint te vagy. Ritkaság, maradj ilyen mindig!
csörgõ, rágóka, babakönyv
Az én fiam karácsonykor volt 3 hónapos, rugóshintát kapott. Kb. 4 hónaposan már nagyon ki tudta használni és nagyon szerette. Nem írtad, mennyit költenél rá, de szerintem nem kell drága ajándék. Viszont olyat érdemes, amit késõbb is használhat. Szép mesekönyv, formabedobó, zenélõ játékok, ezeket szeretik a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Ár kb. 5-6000 Ft. Most megyünk is a Tescoba, na majd most veszek neki valamicskét, persze nem karácsonyra, most csak úgy kap valamit:)
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszönöm a válaszokat!:)

Mi lehet a 3 hónapos kislány babám nemiszervében, ha egy kis bőrdarab lóg ki? Nem merem bántani, el fog múlni?

Legjobb válasz: Épp ezt kérdezték kicsit korábban, nekem nincs tapasztalatom, de ott azt írták természetes dolog, még a nevét is leírták, nézd meg-ha gondolod!

Épp ezt kérdezték kicsit korábban, nekem nincs tapasztalatom, de ott azt írták természetes dolog, még a nevét is leírták, nézd meg-ha gondolod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Nem tudod véletlenül, hogy melyik oldal környékén találom? Babák témánál olvastad?
Megtaláltam, azóta lehet te is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged!!!
az gáz, hogy én 17vagyok és nekem msot van ilyen?:S
A kérdező hozzászólása: semmi baj Majd ha lesz nemi életed, lehet, hogy elmúlik, de ha nem, akkor sem fog semmiben akadályozni. Ezt elhiheted, sokat olvastam róla. Nyugi szis

Azt nem értem, hogy hogyan lehet beletenni egy 2, 3 hónapos babát a járokába, mikor még szinte épphogy tartja a kis fejét?

Legjobb válasz: Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka

Hat en biztos nem tennem bele, max 6 honapos korratol egy keves ideig
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a tanácsod Kedves elsö válaszolo.
A kérdező hozzászólása: Igen.köszi csajok!nem is tudtam mi az a bébi komp de mostmar igen.Én is vajdasági vok, és a bébi kompra gondoltam hogy hogy tesznek bele olyan pici babá t.Bocsi mégegyszer!
Kicsit engem is meglepett a kerdezo hirtelen felindulasa...de most fozes kozben beugrott... !!! En kulfoldon elek, de nem csak itt hallottam; mar mashol is h a jarokanak szoktak mondani a bebi kompot is...szerintem a kerdezo inkabb erre gondolt... ...nem vedeni akarom , csak gondoltam leirom mielott itt megint vitaba torkollik ez a kerdes. Udv, Reka
A kérdező hozzászólása: jajj értem már most néztem meg h nálatok mi a jároka :S hát nálunk nem ez, és nem erre gondoltam ami olyan mind a kiságy, hanem aminek kerekei vannak és már ülnie kell benne a babának.
Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka
Elég akkor járókába tenni, ha már forog. Ha leteszed egy játszószõnyegre azt nagyon fogja élvezni.Én a 4, 5 h. babám csak akkor teszem bele, ha nem vagyok a szobába, mert különben az ajtóig forogna utánam:)
Kár, hogy a kérdezõt nem lehet pontozni.....
Úgyanúgy mint ha az ágyában hagynád. Az a fontos, hogy lásson halljon téged. A járóka nem járó eszköz a nevével ellentétben. Egyébként meg nem hiszem, hogy egy 2-3 hónapos baba éppen, hogy csak TARTJA a fejét. Akkor ott baj van. ( Vannak 2-3 hónapos babák akik forognak)
igen, ez igy van.szerbiában a bébi kompot mondják járokának.(én is oda valósi v.ok)Én kb.5, 5honapos korátol teszem bele napi 10 percre, nagyon élvezi.
Hello!Hova valósi vagy?
Kedves Kérdezõ! Elsõ vagyok. Ha a bébi kompra gondoltál akkor sohasem tenném bele. Nekem egyik gyerekem sem használta. A Gyógytornász anyuka a megmondhatója mennyire ártalmas a gerincének. Nem tanul meg járni könnyebben tõle. Vannak olyan járássegítõk amiket én csak tili-tolinak hívok. Régen ilyen kis fa kocsivolt amibe bele kapaszkodva tudott állva járni a pci, mára már mindenféle van zenélõs színes stb. Ez tényleg jó neki és imádják általában. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hát képzeld el hogy nincs baj.Nem kell hogy válaszolj ha bajod van.

Mit lehet játszani egy 2 hónapos babával? Ti mivel töltitek ki azt az időt, amikor fent van a babátok (2-3 hónaposak)?

Legjobb válasz: Szia!Az én kicsilányom 10hetes!Mi többnyire sokat beszélünk hozzá,játékokat rakok éle.szép színeseket meg felhúzható zenélõs kütyüket azokkal jól elvan csak rövid!Van egy nagy tigrincse azzal szeret beszélgetni,de azzal is csak max. 10-20percig mert az nem szól vissza!:) Most szeretnénk beruházni egy rezgõ pienõ székre amin sok kütyü van!!

Szia!Az én kicsilányom 10hetes!Mi többnyire sokat beszélünk hozzá, játékokat rakok éle.szép színeseket meg felhúzható zenélõs kütyüket azokkal jól elvan csak rövid!Van egy nagy tigrincse azzal szeret beszélgetni, de azzal is csak max. 10-20percig mert az nem szól vissza!:) Most szeretnénk beruházni egy rezgõ pienõ székre amin sok kütyü van!!
Kisfiam 12 hetes és imádja, ha dumálok hozzá. Rendszeresen visszabeszél (már most felesel :D ). Mi vettünk neki játszószõnyeget azt egyenesen imádja.
Az en 10 hetes kislanyom nagyon szereti ha beszelek hozza, vagy bohockodom, kovet a szemevel barmerre megyek.Nagyon edesen kacag es kozbe beszel vissza, nem reg fedezte fel hogy hangokat tud kiadni..De ha dolgom van, foznom kell es unatkozik, tobb oran keresztul elszorakozik az agya fole vett jatekkal ami zenel es forog..Mindent szeret ami mozog es hangot ad ki.
az én kisfiam már 3 hónapos, de kisebb korában is nagyon jól elvolt a játszószõnyegével, vagy hallgatta a zenélõ forgóját, de van adamo hintánk is, az nagyon le tudja kötni. sokat beszélgettem vele, énekeltem neki, fürdés elõtt mindig meztelenkedünk és tornázunk. egészen jól lehet velük játszani.

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!