Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet egy 3 (644 db)

Mit lehet egy 3 hónapos babával játszani?

Azt akarom kérdeni, hogy ti miket csináltok, sokszor nincs ötletem mit tudnék vele játszani. Még túl pici, hogy egyedül el legyen, ellenben nem akarom egész nap ölben cipelni.

Legjobb válasz: Nekem is 3 hónapos a kislányom, és õ elvan egyedül is, sõt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is. Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az õ kis világát. Õ a második babám, az elsõvel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.

Nekem is 3 hónapos a kislányom, és õ elvan egyedül is, sõt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is. Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az õ kis világát. Õ a második babám, az elsõvel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.
Nem is kell ölben cipelni egész nap:) Mi minden szopizás után egy óriásit játszunk , a kislányomnak kirakom a játszószönyegét és ugye azon vannak külömbözö játékok ott fekszem mellette és játszunk vele nagyokat kacag és sikkong mikor a kedvenc játékait megfogja mellé én énekegetni szoktam neki ami nagyon érdekli , sokszor ugy formázgassa rá a kis száját és közben keze lába jár amikor pedig dolgozom akkor gyermekdalokat rakok be neki és eljátszik egymaga is ha elunja elalszik , de kell h egyedül is játszanak az egészséges fejlõdésük érdekében!
A Babamóka címû könyvben nagyon jó játékok vannak, amivel segítheted is a babád fejlõdését. Amyúg én sokat énekelek neki, mondókákat mondok, nagyon szereti. Közben szemben "ül" velem a felhúzott térdemen. Ha dolgom van a játszószõnyegre rakom, ahol különbözõ lelógó, csörgõ, zörgõ játékokat ütöget motzsolgat és nagyon élvezi. Kb 2 hete szerette meg, addig nem érdekelte. Ha itthon van a párom, kis takaróra fektetve hintáztatjuk, ez akkor is hatásos, ha nagyon sír, vagy nem tud elaludni. Imádja. 3 hós baba anyukája
Mesélj neki, sokat beszélj hozzá, mutass neki dolgokat, minél többet csinálod annál jobban érteni fogja. Ez a játszószõnyeg okos dolog, sok kis izé lóg a gyerek felett :) amit birizgálhat. Vagy van még az az altatót daloló játék amit fel kell húzni, azt már próbáltad? az elvileg megnyugtatja a gyerekeket. Meg hát már egy csomó mindent feltaláltak h a kiságyba jól érzezze magát.. van kézre akaszthatós csörgõ, kiságy szélére...stb.És akkor nem kell állandóan mellette lenned. ui.: még nincs gyerekem, de hátha mondtam hasznos dolgokat
A kérdező hozzászólása: Hidd el, én szeretném a legjobban, hogy egy picit magára is legyen. De sajnos nem szereti. Folyamatosan igényli, hogy foglalkozzunk vele. Ha beteszem a kiságyába elöbb-utóbb sír. Te hova teszed mikor magára hagyod?

Mit lehet egy 3 hós babával játszani?

Legjobb válasz: Az én babám is 3 hónapos. Mi vettünk neki egy készségfejlesztõ játszószõnyeget, másfél órát is eljátszik vele egyhuzamba. Az ilyen korú babák már tudnak fogni, én mindig adok neki csörgõt, vagy elé teszek valami színes dolgot, imádja megkóstolni, megfogdosni. Ha ölben van már próbál nyúlni mindenért, megengedem, hogy megfogja a függönyt, szekrényt stb. Tornázni is szoktunk játékosan, nagyon élvezi. Ja, és a tükör..., hát igazi kislány, mindig megnézzük magunkat benne, nevet magára, mint a tejbetök!:-)

Az én babám is 3 hónapos. Mi vettünk neki egy készségfejlesztõ játszószõnyeget, másfél órát is eljátszik vele egyhuzamba. Az ilyen korú babák már tudnak fogni, én mindig adok neki csörgõt, vagy elé teszek valami színes dolgot, imádja megkóstolni, megfogdosni. Ha ölben van már próbál nyúlni mindenért, megengedem, hogy megfogja a függönyt, szekrényt stb. Tornázni is szoktunk játékosan, nagyon élvezi. Ja, és a tükör..., hát igazi kislány, mindig megnézzük magunkat benne, nevet magára, mint a tejbetök!:-)

5 hetes kisfiam arca, fejecskéje és a testén is egy egy helyen pattanások vannak. Mitől lehet ez? Mivel lehet elműlasztani? 3 hete tart, hogy ilyen az arca, ugye nem marad meg a helye?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes dolog,elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak,és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem,h pontosan mikor múlt l,de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.

Ez teljesen természetes dolog, elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak, és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem, h pontosan mikor múlt l, de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.
Ez az úgynevezett tejkiütés, ahogy az elõttem szóló is írta, a nõi hormonok ürülnek ilyen módon a szervezetébõl. Amit tehetsz, hogy anyatejjel kenegeted, tényleg használ. A helye nem fog megmaradni, egy darabig ilyen kiskamasz kinézetû lesz a baba:)
Igen, mindenki igazat mond :-) El fognak múlni, elég ijesztõ, nekünk még a fülcimpáján is volt és a kis vállain is, aztán elmúlnak és megint elõjönnek, de nem olyan csúnyán! Én egy kis Sudocremmel is kentem, csak vigyázni kell, mert nagyon szárít, utána bepanteneztem vékonyan és egészen szépek vagyunk most már!
Kb. a 6. hétre jön meg a BCG oltás "eredménye", addigra alakulnak ki ezek a "pattanások". Én is teljesen kétségbe estem hogy mik ezek, egyre több lett, beborította a fejét, az arcát a nyakát, ment lejjebb a vállára is. Nekem azt mondták, ez az oltás hatása, ugyanis ettõl a picik allergiásak lesznek az anyatejre! Tehát tényleg "tejkiütés", csak nem valami kellemes... És elmúlik, csak nem olyan gyorsan. Én semmit sem kentem rá, úgysem használ, amikor túl nagyok voltak, kinyomogattam õket az arcán(helytelenül, de pattanás-mániás vagyok). Nem marad nyomuk! (szerencsére)


Bölcsödei panasz? Másokat is meg akarnak nevelni a gondozónők? Közel 3 éves kislányomra nem adtak csütörtökön délelőtt az udvarra sapkát, "mert ő már nagy lány" - estére 38, 5 fokos láza volt. Mi a véleményetek? Mit lehet egy ilyen helyzetben lépni?

Csütörtökön 11 fok volt délelőtt Bp-en. A kislányom este belázasodott. Kérdeztem, hogy történt. Azt mondta a bölcsiben nem adták rá a sapkát, amikor kimentek az udvarra, azt mondta neki a x, hogy neki nem kell már ő már nagylány. Más anyukától tudom hogy közel 2 óráig voltak kint és a kislányomon tényleg nem volt sapka, de a gyerekek többségén igen. A kislányom egy viszonylag vékony sapkával járatom, mert izzadós, de ilyen időben soha nem megy ki még az erkélyre se sapka nélkül. Most be van gyuladva a füle, a torka és a szeme is. A kislányom eddig még nem hiányzott betegség miatt, bár már többször megfázott hasonló dolgok miatt. Azért nem volt nagyon beteg mert szinte folyamatosan szed immunerősítőt, de a megfázást ez nem védi ki. Nagyon szomorú vagyok, még sose láttam ilyen betegnek. (Tegnap közel 10000 ft hagytam a gyógyszertárban.) Miért gondolják, hogy ők jobban tudják, hogy kell öltöztetni a más gyerekét??! Nem féltem a gyereket a friss levegőtől, de mindig felöltöztetem. Mi vagyunk azok akik esőben is lemegyünk a játszótérre fél órára. De 11 fokban én is sapkát veszek, ha pl. 10-20 percnél több ideig kell kint lennem, vagy ha fúj a szél... 8 hónapja bölcsis a kislányom. Szinte hetente kapok valamilyen kéretlen tanácsot 2 bölcsödei gondozótól, ezek nem is a kislányom csoportjáért felelnek, de a fülem hallatára tanácsolták a lányom gondozónőjét is. Megpróbálják rajta keresztül is elérni amit ők jónak gondolnak. Az egyik úgy kezdte nekem, hogy ő diplomás szakember és tudja...Én is pedagógus vagyok, alsósokat tanítok, azonkívül végeztem egy nővérképzőt is. Én megszólítom a tanítványaimat ilyenkor még, hogy vegyék fel a sapkát....ha hoztak.

Legjobb válasz: Ez szerintem elég nagy felelõtlenség a bölcsis nénik részérõl. De a jobbik eset az hogy egyenlõre még nem tesznek keresztbe neked és nincsenek ellened. Mi alapból nem voltunk neki szimpatikus persze én nem halmoztam el õket zsebbe pénzel ajándékokkal, az én gyermekem volt a legkisebb a bölcsibe és pelenkás is volt rá kellett a legtöbbet figyelniük. Gondolom az nem tetszett nekik 1 szer volt hogy 1 teljes hétig vihettem bölcsibe de következõ hét elején már kedden reggel hazaküldték mert lebetegedett. Többet voltunk otthon mint bölcsõdébe járt volna mert a fele ruhát sem adták rá mint amiben elvittem. A másik gyermek taknyosan közlekedett hetekig a bölcsibe az ott gyógyult ki, azt nem küldték haza pedig én nekem is kellett volna rendszereségel járnom dolgozni, de nem tudtam fél év után kiírattam a bölcsibõl. Mert mindig szívóztak velem úgy kezeltek mint egy felelõtlen idegbeteget. Pedig egy rossz szót nem mondtam.

Ez szerintem elég nagy felelõtlenség a bölcsis nénik részérõl. De a jobbik eset az hogy egyenlõre még nem tesznek keresztbe neked és nincsenek ellened. Mi alapból nem voltunk neki szimpatikus persze én nem halmoztam el õket zsebbe pénzel ajándékokkal, az én gyermekem volt a legkisebb a bölcsibe és pelenkás is volt rá kellett a legtöbbet figyelniük. Gondolom az nem tetszett nekik 1 szer volt hogy 1 teljes hétig vihettem bölcsibe de következõ hét elején már kedden reggel hazaküldték mert lebetegedett. Többet voltunk otthon mint bölcsõdébe járt volna mert a fele ruhát sem adták rá mint amiben elvittem. A másik gyermek taknyosan közlekedett hetekig a bölcsibe az ott gyógyult ki, azt nem küldték haza pedig én nekem is kellett volna rendszereségel járnom dolgozni, de nem tudtam fél év után kiírattam a bölcsibõl. Mert mindig szívóztak velem úgy kezeltek mint egy felelõtlen idegbeteget. Pedig egy rossz szót nem mondtam.
Nekem pont a napokban panaszkodott a fiam, h fázott mikor mentek volna ki és fel akarta venni farmer alá a harisnyát.Mondták neki, h az nem kell.Fiam megmondta, h anya azt mondta vegyem fel ha kimegyünk meg mondta is h õ fázik.Erre óvónõ közölte vele, h oké, akkor nem segít neki felvenni, ha mindenáron akarja akkor vegye fel egyedül...:S
A kérdező hozzászólása: Engem ezek a dolgok teljesen váratlanul értek. Egy kis faluban tanítottam eddig és ott minden kollegám odafigyelt a gyerekekre, hogy felöltözzenek szünetben, az óvodásokra meg fõleg...Már kaptam megjegyzést arra, hogy meleg van a bölcsiben, ne féljek nem fázik meg, és tényleg meleg van, csakhogy megfigyeltem, hogy fél órákig rájuk nyítják az ablakot, ugyhogy én hosszú ujjú pólóban küldtem és kötényruhában, harisnyában a kislányt...Már hallottam eddig is játszótéren, hogy némely óvónõk kiviszik a gyerekekt az udvarra, alig öltözötten, de a mi bölcsinkben november óta most vitték ki elõször a gyerekeket az udvarra :(.
a fiamért csütörtökön mentünk a bölcsibe, és egy szál rövidujjú pólóba volt bent...a gondozónõkön pulcsi+mellény volt bent, tehát nincs meleg, és az ablak is állandóan nyitva van!.A fiam szekrényében 3! db pulcsi volt, meg hosszú ujjú body is.Egyszerûen nem értem mit gondolnak, +20 fok van?Mikor õk is pulcsiba meg mellénybe vannak bent?A fiam keze jéghideg volt, én már akkor mondtam a páromnak hogy másnapra tuti beteg lesz, hát igy is lett, azóta is itthon van betegen, taknya-nyála egybefolyik....
Utolsó! A gyerek rohangál, a nevelõ nem, igy eselyes, hogy o fázik, a gyerek nem.
azért annyira nem rohangál hogy egy szál rövid ujjúba legyen és izzadjon...kicsit túlzás hogy õk meg vastag pulcsi+mellénybe legyenek... :) a lényeg hogy a fiam emiatt fázott meg.
Ma már a gyerekem mondta is, hogy kint, nem volt rajta se kabát se sapka! "Mert meleg van már" De én szeretném ha a szélben, igenis lenne valami a fején! És nem is öltöztettem túl melegen, a vékony kabátot szerettem volna, hogy rajt legyen! Most ilyenkor mi van?? Tényleg nem öltöztetik fel õket? Akkor ezért a sok betegség az ovikban/bölcsikben? Nagyon mérges vagyok én is.

Mivel lehet egy 10-11 hós babát repülőn lefoglalni? Kb 3-4 órás útról lenne szó. Egyáltalán ő hogyan szállítható? Kap gyerekülést vagy nekem kell őt fognom?

Le és felszállásnál ugye bedugul az ember füle, picim már nem szopizik, mi van ha nem akar épp akkor inni és megijed a fül bedugulástól?

Legjobb válasz: Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek

Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek
Nem, nem kap gyerekülést, az öledben kell lennie, csak így tudják bekötni. Mi most utazuk 2, 5 órás útra októberben 19 hós kisfiammal, õ sem kap külön helyet, velem lesz. Háát, lekötni? Én veszek neki egy új játékot, amit csak ott adok neki oda...ez be szokott jönni. Egyébként abban reménykedek, hogy aludni fog, mi 23.35-kor megyünk....:(( és hajnali fél 5-kor vissza.
Utaztatható, de nem kap gyerekülést, hanem az öledben kell üljön bekötve. A füldugulás az egy kicsit gázos, mert fájdalmas is lehet a picinek ilyenkor valamit szopogatni kell és elvileg elmúlik. Ha éhes, akkor meg sztem ott is enni fog, ettõl nem kell félned, a füldugulás csak addig tart amíg eléri a gép a repülési magasságot, meg ereszkedésnél, de az nem sok idõ. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Kislányom elég izgága az utóbbi idõben, és nehéz vele egy helyben maradni. Néha az autóban is elkezd hisztizni, nem akar a babaülésben megmaradni.. Szóval emiatt tartok tõle, hogy rázós utunk lesz.. Na de remélem a legjobbakat! Utolsó, neked lehet priviben írni? Csak mert nincs ott a lehetõségek között.
Most már lehet! :) írj nyugodtan!

Mit lehet venni 3. 000 Ft-ból egy bútorboltban? (nyereményutalvány. )

Nyertünk anyummal egy 3.000 Ft érték? utalványt egy bútorboltba... Mit tudnánk mondjuk venni? Vagy esetleg ha kipótolnánk 2-3 ezer forinttal, akkor mit tudnánk venni? El?re is köszi!

Legjobb válasz: Díszítõ elemeket, konyhai segédeszközöket, tányért, lábost, dohányzó asztalkát, 1-1 széket, nyugágyat mûanyagot. Szóval semmi nagyobbat, de hasznosat ki lehet fogni ennyiért. :)

Díszítõ elemeket, konyhai segédeszközöket, tányért, lábost, dohányzó asztalkát, 1-1 széket, nyugágyat mûanyagot. Szóval semmi nagyobbat, de hasznosat ki lehet fogni ennyiért. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :D
párna, váza , de szerintem körülnézhetsz a neten gondolom valami nagyobb boltra gondoltál ott meg biztos vannak fent cuccok:D
Mondjuk én tuti, hogy az ikea gyerekrészlegébe venném az irányt és ott néznék magamnak valami cukiságot. (Pedig 22 éves vagyok, de az a részleg mindig elbûvöl.) :D
A kérdező hozzászólása: Elmentünk abba a bútorboltba, ahol nyertük az utalványt... Hát mit ne mondjak. Szégyen :S Csak székekre, ülõgarnitúrákra, fotelekre lehet levásárolni... Egyébként nem is volt semmi választék, pedig már tökre elképzeltem, hogy egy szobai szökõkutat veszünk xD

Mit ehet egy 3 hónapos lány vadászgörény? Ilyen idős korban lehet sétálni vinni? Ketrece mekkora legyen? Írjatok le mindent róluk lécciiii!

Köszönöm :)

Legjobb válasz: Hello! Itt elég jól le van írva minden: http://www.mvk.hu/index.php?m=65

Hello! Itt elég jól le van írva minden: http://www.mvk.hu/index.php?m=65
Már leírtunk mindent, ott van a google-n.

Olyan kreatív oldalt keresek, ahonnan ötleteket tudok gyűjteni, mit lehet egy 2-3 éves gyerekkel/gyereknek készíteni. Valaki ismert ilyet?

Pl. festegetni, barkácsolni, tépni, ragasztani, gyúrni stb...

Legjobb válasz: Ilyet vittem unokaöcséimnek és imádták http://www.playmais.hu/ a 2 évesnek az anyja segített, de imádták.

Ilyet vittem unokaöcséimnek és imádták http://www.playmais.hu/ a 2 évesnek az anyja segített, de imádták.

Mi lehet a 3 hónapos kislány babám nemiszervében, ha egy kis bőrdarab lóg ki? Nem merem bántani, el fog múlni?

Legjobb válasz: Épp ezt kérdezték kicsit korábban, nekem nincs tapasztalatom, de ott azt írták természetes dolog, még a nevét is leírták, nézd meg-ha gondolod!

Épp ezt kérdezték kicsit korábban, nekem nincs tapasztalatom, de ott azt írták természetes dolog, még a nevét is leírták, nézd meg-ha gondolod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Nem tudod véletlenül, hogy melyik oldal környékén találom? Babák témánál olvastad?
Megtaláltam, azóta lehet te is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged!!!
az gáz, hogy én 17vagyok és nekem msot van ilyen?:S
A kérdező hozzászólása: semmi baj Majd ha lesz nemi életed, lehet, hogy elmúlik, de ha nem, akkor sem fog semmiben akadályozni. Ezt elhiheted, sokat olvastam róla. Nyugi szis

Mit lehet egy mediterrán jellegű nappali 3 falfülkéjébe elhelyezni?

A nappalival egy légtérben van a félnyeregtet? és a trapéz alakú timpanonban 3 db - 21 cm mély 75 cm széles és 150, 100 ill 50 cm magas - fülke került kialakításra

Legjobb válasz: Modern vázát tuti nem tennék és szerintem villágítást se tegyél. Ha mediterrán a nappali, akkor csakis öblös korsók, szép kövek,rusztikus felületû gyertyák, nehéz vastárgyak illenek oda. Esetleg ha a stílus engedi akkor afrikai fekete maszkok szobrok-de ez már csak akkor ha ezt a stílust bírjátok

Modern vázát tuti nem tennék és szerintem villágítást se tegyél. Ha mediterrán a nappali, akkor csakis öblös korsók, szép kövek, rusztikus felületû gyertyák, nehéz vastárgyak illenek oda. Esetleg ha a stílus engedi akkor afrikai fekete maszkok szobrok-de ez már csak akkor ha ezt a stílust bírjátok
Én rejtett lámpát tennék, az biztos!! Vagy 3 egyforma modern vázát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!