Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet derékfájásra (23 db)

Menstruációt megelőző három-négy nap nagyon erős derékfájásom van. Mi lehet az oka? Nyolc hónapja szültem, kb. három hónapja érzem ezt az erős derékfájást.

Legjobb válasz: Azt bizonyára észrevetted már, hogy idõnként változik a tested, a menstruációd és az azt kísérõ tünetek sem mindig egyformák. Én úgy gondolom, hogy most egy ilyen "szakaszba" léptél, amikor ez a kellemetlen derékfájás jelzi a közelgõ menzeszedet. Ahogy jött, úgy pár hónap múlva el is fog múlni és jön majd helyette valami más bosszantó tünet. Nekem volt idõszak, amikor nagyon erõs hasgörcseim voltak már néhány nappal elõbb, máskor hányingerem volt, pár boldog hónapig pedig semmilyen kínzó elõjele nem volt... Ettõl függetlenül, a magad megnyugtatására elmehetsz a nõgyógyászhoz, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.

Azt bizonyára észrevetted már, hogy idõnként változik a tested, a menstruációd és az azt kísérõ tünetek sem mindig egyformák. Én úgy gondolom, hogy most egy ilyen "szakaszba" léptél, amikor ez a kellemetlen derékfájás jelzi a közelgõ menzeszedet. Ahogy jött, úgy pár hónap múlva el is fog múlni és jön majd helyette valami más bosszantó tünet. Nekem volt idõszak, amikor nagyon erõs hasgörcseim voltak már néhány nappal elõbb, máskor hányingerem volt, pár boldog hónapig pedig semmilyen kínzó elõjele nem volt... Ettõl függetlenül, a magad megnyugtatására elmehetsz a nõgyógyászhoz, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.

Egyoldali derékfájás, lábfájdalommal, mi lehet?

Kérlek segitsetek nagyon meg vagyok ijedve. Tegnap óta fáj a derekam de csak bal oldalt, hajolásra jobban. Mostanra már a bal lábam is fájdogál.

Legjobb válasz: "Egyoldali derékfájás, lábfájdalommal" - ilyen a férjemnek volt. Porckorongsérvet állapítottak meg nála. De lehet, hogy nem ez a bajod, csak tipp.

"Egyoldali derékfájás, lábfájdalommal" - ilyen a férjemnek volt. Porckorongsérvet állapítottak meg nála. De lehet, hogy nem ez a bajod, csak tipp.
Lehet például sima idegbecsípõdés is. Ne gondolj rögtön a legrosszabbra. Fordulj a háziorvoshoz, mert õ küld tovább szakrendelésre, ha kell.

Mi lehet a próblèma? A menszeszem 2 hetet kèsett. Ugyanazok a fájdalmak (gőrcsölés, derékfájás) megvannak, de a vér àllaga teljesen más, barna a színe. Van hogy nagyon vérzek másnap meg abszolút semmi. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: terhesség (ha élsz nemi életet), hormonprobléma, életviteli, étkezési változás, stressz, stb csinálj terhességi tesztet ha élsz nemi életet, ha negatív, de a probléma nem múlik, menj orvoshoz

terhesség (ha élsz nemi életet), hormonprobléma, életviteli, étkezési változás, stressz, stb csinálj terhességi tesztet ha élsz nemi életet, ha negatív, de a probléma nem múlik, menj orvoshoz
nekem is volt már ien, ha szexuálisé letet élsz érdemes venni egy terhes tesztet, ha nem akkor bezsélj az orvosoddal és esetleg szedj e-vitamint, nekem is az hozta rendbe:)

A jóslófájásokat mihez lehet hasonlitani? Nekem sosem fájt görcsölt mikor megjött a menszeszem, igy nem tudom milyen érzés lehet, a derékfájás jelezheti? 34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem igen, nem biztos, hogy te mesi szerû fájdalmat fogsz tapasztalni. Biztos nem egyformán éljük meg én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. A mesi szerû görcs az többször is elõfordul fõleg ha kevesebbet pihenek, de az csak elég rövid idõ, ilyenkor a hasam alja fájdogál, de nem vészes. Josló fájásnál a hátam is fáj, a hátamból elõre sugárzik a hasamba, fõleg az aljára és gyakran a lábaimra is a fájdalom. Nem annyira "györcs" hanem másként fáj. Ilyenkor elkezd keményedni a hasam is, van úgy hogy azt érzem, minha egy övet húznának meg a pocakom körül. Megmozdulni is nehéz, fõleg ülni rossz. Ilyenkor pihi és melegvíz és megszûnik. Sajnos már hetek óta ez megy, orvos szerint normális, baba meg sehol :( 39 h km

Szerintem igen, nem biztos, hogy te mesi szerû fájdalmat fogsz tapasztalni. Biztos nem egyformán éljük meg én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. A mesi szerû görcs az többször is elõfordul fõleg ha kevesebbet pihenek, de az csak elég rövid idõ, ilyenkor a hasam alja fájdogál, de nem vészes. Josló fájásnál a hátam is fáj, a hátamból elõre sugárzik a hasamba, fõleg az aljára és gyakran a lábaimra is a fájdalom. Nem annyira "györcs" hanem másként fáj. Ilyenkor elkezd keményedni a hasam is, van úgy hogy azt érzem, minha egy övet húznának meg a pocakom körül. Megmozdulni is nehéz, fõleg ülni rossz. Ilyenkor pihi és melegvíz és megszûnik. Sajnos már hetek óta ez megy, orvos szerint normális, baba meg sehol :( 39 h km
Szia! Én ugyanígy jártam. Elfolyt a magzatvíz, bementem a kórházba, de nem fájt semmim. Mondta a szülésznõ menstruációs görcshöz hasonlót érzek-e? Én meg megkérdeztem, hogy az milyen, nekem nem szokott olyan lenni:) De tapasztalatból mondom (hátha hasonló típusok vagyunk) észre fogod venni, ha "úgy" fáj, nem igen lehet összetéveszteni semmivel. És nekem is a hátam kezdett iszonyúan fájni és keményedett a hasam. Kb az elõtt 4 órával kezdtem fájásokat érezni, hogy kibújt a fiam, de terhesen nem voltak jósló fájásaim.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, végül is még idõben vagyok, csak ezen gondolkodtam, mert mostanában sokat fája derekam és a hátam is.

Erős derékfájás mitől lehet? Menzim nincs, kb egy hete teszt:negatív. Mi lehet akkor?

Legjobb válasz: Felfáztál, megfázott a derekad, rossz a tartásod...

Felfáztál, megfázott a derekad, rossz a tartásod...
Nekem is egész hónapban fájt a derekam majd leszakadt hamarosan megyek dokihoz félek ciszta......

Mit lehet az oka a hetek óta nemszünő derékfájásnak? Bővebben lent.

El?ször azt hittem, az ágy kényelmetlen, azóta új ágyunk van a fájdalom nem múlik. Az a legfurcsább, hogy este kezd el fájni a derekam bal oldala hátul, majd hajnalra annyira elviselhetetlen lesz, hogy aludni sem tudok, aztán nappal már semmi bajom. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Jó lenne kivizsgáltatni orvossal. Lehetséges, hogy gyógymasszázzsal lehet rajta segíteni, de biztosat errõl nem tudok mondani, amíg nincs ok. Az éjszakai jelentkezés gyanússá teszi, hogy nem mozgásszervi az ok, tehát nem hiszem, hogy mondjuk lúdtalp okozná. Gyógymasszõr

Jó lenne kivizsgáltatni orvossal. Lehetséges, hogy gyógymasszázzsal lehet rajta segíteni, de biztosat errõl nem tudok mondani, amíg nincs ok. Az éjszakai jelentkezés gyanússá teszi, hogy nem mozgásszervi az ok, tehát nem hiszem, hogy mondjuk lúdtalp okozná. Gyógymasszõr

Tüszőrepedés után elmúlt minden fájdalmam, gondolok itt a petefészek szurkára, derékfájásra, egyedül a mellfájdalom maradt. Még sosem voltam igy, általában mindíg megvoltak a tüneteim a mensimig. Vajon mi lehet, lehet nem is szabadult ki a pete?

Legjobb válasz: Én pont forditva vagyok,az utolsó két ciklusomban peteéréstõl mensiig éreztem ezeket a tüneteket,elõtte pedig csak 2-3 napig. Elvileg minden rendben van velem,az orvos aztmondta nincs két egyforma ciklus

Én pont forditva vagyok, az utolsó két ciklusomban peteéréstõl mensiig éreztem ezeket a tüneteket, elõtte pedig csak 2-3 napig. Elvileg minden rendben van velem, az orvos aztmondta nincs két egyforma ciklus
Kedves Kérdezõ! Nem minden ciklus egyforma.Az, hogy nem szúrkál a petefészked, nem fáj a derekad, nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem volt tüszõepid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, valószinû nagyon rágörcsölök a babára, annyira vágyom már rá, hogy minden apró jelet figyelek magamon.Tudom, hogy ez nem jó, de szörnyû ez az érzés.Amit gondolom még rajtam kivül egy páran éreztek...:(

Még 9 nap a nem vártig, hasfeszülés, hányinger, derékfájás, rossz közérzet? Mi lehet? Talán baba?

Örülnék Neki! :)

Legjobb válasz: én úgy gondolom,hogy még nagyon korai lenne ,hogy már ezeket a dolgokat érezd. bár sose lehet tudni! várj még egy pár napot,és tesztej! én minden esetre szorítok neked!

én úgy gondolom, hogy még nagyon korai lenne , hogy már ezeket a dolgokat érezd. bár sose lehet tudni! várj még egy pár napot, és tesztej! én minden esetre szorítok neked!
hát még az is lehet! :) de ne tesztelj még, korai lenne! valami érzékenyebbel is csak a nemvárt elõtt max 1-2 nappal! sok sikert!
A (nem) várt menstruáció után tesztelj pár nappal reggeli elsõ vizeletbõl, az mutatja a legbiztosabb eredményt!
Ez még biztos nem a baba tünete, sokkal inkább pszichésen elõjött dolgok. Ennyi idõ kevés ahhoz, hogy a HCG mennyisége megnövekedjen a szervezetedben, és efféle tüneteket idézzen elõ. Ettõl függetlenül szorítok hogy jöjjön a kisbaba! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ha kiderül valami megírom:)

Mit lehet használni derékfájásra?

Legjobb válasz: Szárított erõspaprikát összetördelsz,öntesz rá pont annyi olajat,h ellepje.És ezt nagyjából õránként forgatva tárolod.Amikor az olaj szép piros lesz,akkor leszûröd.(Kb 1 vagy2 nap)Utána kétnaponta kenegetheted vele a derekad,ha bõrpír jelentkezik,akkor körömvirágkrém.(Lehetõleg magar gyártmány.)Este bekened,befolpakkozod,és reggel leszeded.A folpack csak azért kell,mert szinte kimoshatatlan az erõspaprikolaj,meg a hátad szívja fel ne az ágy. Egy természetgyógyász mondta nekem,és bevált,meg a Kedvesem is használta.Szavidejét sokáig megõrzi.Mindemellett a babának sem ártasz vele.

Szárított erõspaprikát összetördelsz, öntesz rá pont annyi olajat, h ellepje.És ezt nagyjából õránként forgatva tárolod.Amikor az olaj szép piros lesz, akkor leszûröd.(Kb 1 vagy2 nap)Utána kétnaponta kenegetheted vele a derekad, ha bõrpír jelentkezik, akkor körömvirágkrém.(Lehetõleg magar gyártmány.)Este bekened, befolpakkozod, és reggel leszeded.A folpack csak azért kell, mert szinte kimoshatatlan az erõspaprikolaj, meg a hátad szívja fel ne az ágy. Egy természetgyógyász mondta nekem, és bevált, meg a Kedvesem is használta.Szavidejét sokáig megõrzi.Mindemellett a babának sem ártasz vele.

Puffadtságérzet, tompa alhasi fájdalom (köldök alatt), elhúzódó hasmenés, néha derékfájás és kicsi hányinger. Mi lehet ez?

vmi vírus, esetleg terhesség?

Legjobb válasz: szia. Sajnos nem tudom mi okozza, de nekem is ugyanez van. Jövõ héten megyek orvoshoz. Nekem menim rendesen meg jött ezért terhesség nem valószínû (nálam legalábbis :)

szia. Sajnos nem tudom mi okozza, de nekem is ugyanez van. Jövõ héten megyek orvoshoz. Nekem menim rendesen meg jött ezért terhesség nem valószínû (nálam legalábbis :)
A kérdező hozzászólása: neked is ugyanez? ez azért kicsit megnyugtató...talán csak egy vírus én voltam a háziorvosnál, õ írt fel a hasmenésre egy antibiotikumot, ami úgy tûnik használ a hasmenésre (tegnap kezdtem szedni) ma viszont felhívom a nõgyógyászomat, kivizsgáltatom magam (lehet h a többi tünet mind csak a 2 hete tartó hasmenésemtõl van, ami annyi h naponta 1-2x megyek el, de híg??)
A kérdező hozzászólása: amúgy én fogamzásgátlót szedek, ugyh remélem nekem sem lesz baba :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!