Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet csinálni, ha a légzésfigyelő riaszt (2 db)

Mit lehet akkor csinálni, ha a légzésfigyelő riaszt?

ha nem lehet semmit tenni akkor miért jó hogy riaszt?

Legjobb válasz: Már miért ne lehetne bármit csinálni?Meg kell próbálni felébreszteni a kicsit.

Már miért ne lehetne bármit csinálni?Meg kell próbálni felébreszteni a kicsit.
Akkor riaszt, ha a baba nem vesz levegõt. Általában a légzésfigyelõ hangja is megijesztheti annyira, hogy újra lélegezzen. De ha riaszt, rohanás, és felvenni, paskolgatni, stb.
A lagtöbb esetben már a kórházban észreveszik, ha gond van. És vannak Gyerekkórházak ahol ezeket szûrik (SIDS szûrés). Az anyáknak tartanak a kórházon belül oktatást is a témában. Ha otthon riaszt, elöbb nézd meg a babát: szája szinét, a mellkasát...lehet hogy csak az alarm nem mûködik megfelelõen.
A jobb légzésfigyelõkhöz tartozik egy videokazetta vagy dvd, amin bemutatják, mit csinálj, ha baj van. Én hidegrázással néztem végig, de fontos tudni, hogy ne csak tehetetlenül állj. Hála Istennek, még nem volt szükségem a bemutatottakra :)
szia, Azt mondják, hogy csak annak a babának kell légzésfigyelõ aki légzési problémával született, vagy koraszülött. Ilyenkor tovább van a kórházban a kismama a bébivel egy speciális koraszülött osztályon és ott mindent megtanítanak (a jobb helyeken)a légzésfigyelõ használatával kapcsolatban, még a csecsemõ újraélesztését is megmutatják. Ha a baba teljesen egészségesen születik akkor nem kell neki légzésfigyelõ. Remélem nem lesz szükség légzésfigyelõre. Boldog babázást kívánok.
Csak saját véleméynem és tanulmányaim tudom megosztani. Többen írták, hogy fel kell ébreszteni, ez bitzos így van és biztos hatásos is. Tudni kell, hogy a babák még 30 percig bírják levegõ nélkül, míg a felnõtt ember csak 3 percig. Ha bizonytalan vagy, hívj mentõt.
Az én véleményem az, hogy légzésfigyelõ kiöli az egészséges ösztönöket. Frászt kap szegény gyermek, ha kirángatod egy valklárma miatt. Eleinte úgyis az anyja mellett alszik egy kiságyban, akkor meg minek? Újszülöttet én nem tennék külön szobába egy darabig, és nem is fogom:) Egy 25 hetes kismama
Szia! Sajnos volt arra példa, hogy otthon élesztettek újra egy csecsemõt..és pedig az anyuka..Barátnõm babájánál születés után megállapították, hogy van esélye a bölcsõ halálra, ezért vettek otthonra alarmot, ami be is riasztott pár héttel késöbb. A picinek már lilult a szája, és szürke volt a bõre. Az anyuci pánik helyett megkezdte az újraélesztést, még apuci mentõt hívott. Hál istennek nem lett semmi szövõdménye a légzésleállásnak. Még az is nagy szerencse volt, hogy az anyuci végzett gyermekápoló...

Hol lehet megnézni mit kell csinálni ha esetleg riaszt a légzésfigyelő? (nem tévesen)

mit kell olyankor csinálni,hogyan kell újraélszteni,vagy ha nagyobb lesz már a baba és félrenyel,mit kell csinálni...stb?Ilyeneket szeretnék megnézni,mert nemtudom milyen helyzetben mit kell tenni,és azért jó ha tudjuk.Nincs jogsim,szóval els?segély nyújtást se tanultam sehol...Remélem tudtok tanácsot adni,vagy valahol van-e ilyen oldal ahol leírják ezeket.Remélem soha nem lesz rá szükség,se nekünk,se másnak,de jó tudni ezeket,mert ugye a légzésfigyel? se ér semmit ha nemtudjuk mit kell olyankor tenni ha riaszt,és persze okkal...Köszönöm ha tudtok segíteni!(35h)

Legjobb válasz: A légzésfigyelõ leírásában van ilyen tájékoztató is. De esetleg a védõnõt kérdezd meg, talán a szülés felkészítõ tanfolyamon ezzel is foglalkoznak. Vagy hívod a mentõt és õk telefonon mondják, hogy mit kell csinálni, de ne történjen ilyen.

A légzésfigyelõ leírásában van ilyen tájékoztató is. De esetleg a védõnõt kérdezd meg, talán a szülés felkészítõ tanfolyamon ezzel is foglalkoznak. Vagy hívod a mentõt és õk telefonon mondják, hogy mit kell csinálni, de ne történjen ilyen.
Szia!Én ezt az oldalt találtam.http://www.angelcare.hu/eletmentes.pdf
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Védõnõm nem javasolja a légzéfigyelõt, tanfolyamra sajnos nem jártam, a mentõt meg sokszor késõ lenne már kihívni, mert mire kiérne késõ lenne..szóval ezt elõzném meg, de ne kelljen soha....ja igen a tájékoztató, az meg nincs meg, mert nõvéreméktõl kapjuk kölcsön, de a leírás már nincs meg hozzá sajnos, de ez is angelcar.
mi az, hog a védõnõ nem javasolja a légzésfigyelõt!!!!!!amióta van ilyen, sokkal kevesebb a csecsemõhalál!!!ÁRTANI MEG NEM ÁRT.NA EZEN KIAKADTAM RENDESEN!!4
nekem nagy segítség a légzésfigyelõ, megnyugtató.volt hozzá leírás és cd is, mi a teendõ, ha baj van. múltkor kicsit darabosabb lett a babám kajája és megakadt a torkán, elkezdett vörösödni.kikaptam az etetõszékbõl, hasra fordítottam és ráütöttem a hátára.nem jártam soha tanfolyamra, ösztönbõl jött.ne izgulj, ha ilyen helyzet adódik, akkor te is tudni fogod, mit tegyél. a védõnõdre ebben pedig ne hallgass, a ti nyugalmatok a legfontosabb.
A Madarász utcai gyermekkórházban minden kedden 16.00-18.00 óra között van csecsemõ újraélesztési tanfolyam. Ára: 2000Ft/fõ. Gyakorlati oktatás és elmélet is van benne. Voltam. Szerintem megéri.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek:) Igen, nem érdekel ez a véleménye a védõnõnek, mert ígyis-úgyis lesz légzésfigyelõ....Miskolci vagyok, úgyhogy az a tanfolyam kilõve, de remélem nem lesz soha semmi baj, de majd neten még utánajárok, hátha vannak ilyen hasznos oldalak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!