Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet csinálni, ha a (440 db)

Mit lehet csinálni, ha a facebook letiltott?

Készitettem volt egy szivatós facebookot, majd egyszeriben letiltott. Az a gyanúm, hogy azért, mert egyszerre túl sok emberrel chateltem. Valami Segitséget tudtok adni? Kérlek segitsetek. :D

Legjobb válasz: milyen "szivatós facebook"? szerintem akkor nme tiltana le, ha csak túl sok emberrel chatelsz.

milyen "szivatós facebook"? szerintem akkor nme tiltana le, ha csak túl sok emberrel chatelsz.

Mit lehet csinálni, ha a fiú, akinek tetszem, önértékelési gondjai vannak?

Kicsi az önbizalma és félreért néha dolgokat,megbántódik, vagy visszahúzódik, pedig nem az ellensége vagyok,mégis úgy fogja fel?

Legjobb válasz: Hát vagy türelmes leszel és addig magyarázod neki, hogy nem megbántani akartad,amíg meg nem érti vagy pedig elfáradsz egy idõ után abba, hogy építgesd az önbizalmát... Ha többet szeretnél tõle mint barátság,akkor mond meg neki, hogy tetszik neked ...

Hát vagy türelmes leszel és addig magyarázod neki, hogy nem megbántani akartad, amíg meg nem érti vagy pedig elfáradsz egy idõ után abba, hogy építgesd az önbizalmát... Ha többet szeretnél tõle mint barátság, akkor mond meg neki, hogy tetszik neked ...
Egyszerûen állj oda elé és mond, hogy mit szeretnél tõle, ettõl meggugrik de keményen az önbizalma (legalábbis velem így lenne, nekem sincs semmi kb)
Máténak hívják?


Attól függ, milyen anyagból van.

Mit lehet csinálni, ha a szomszédból állandóan eltûnnek a kutyák?

Már a negyedik kutyájuk "tûnt el". Mindig hoznak kiskutyát a gyerekeknek, aztán maximum egy év múlva szélnek eresztik. Nem tudom, mit csinálnak vele, hová teszik ki. Egy kutyájukat megtalálták mások hónapokkal késõbb kóborként, szörnyû állapotban. Beszélni nem lehet velük normálisan, állítják, hogy nem tudják, mi van a kutyával, egyszerûen nem látták két napja. Tény, hogy eddig mindig szökõs kutyáik voltak, nagyrészt azért, mert nem törõdtek velük, de mindig mindegyik csak csavargott pár órát, aztán hazajött. Volt, hogy mi engedtük be a kutyát hozzánk, mert hiába csöngettünk, nem jöttek ki, pedig otthon voltak. Hogyan lehet rábizonyítani valakire, hogy kiteszi a kutyákat, és hogyan lehet megakadályozni, hogy újra kutyát hozzon?

Legjobb válasz: Az állatvédelmi törvény szerint bûncselekményt követ el, aki gerinces állatot nem lát el, magára hagy, tehát akkor is, ha kiteszi egy kocsiból 30 kilométerrel arrébb. az is lehet, hogy valójában agyonütik õket, akkor még súlyosabb tett. Teljes joggal teszel bejelentést a rendõrségen. De legalábbis a helyi jegyzõt megkereshetnéd. És ne hagyd magad lerázni, kötelességük legalább utánajárni a dolognak. Már az is hatásos lehet, ha egyáltalán kimegy valaki és kérdezõsködik. Akár egy állatmenhelytõl valaki. Esetleg beijedhetnek ettõl annyira, hogy kicsit komolyabban vegyék a dolgot.

Az állatvédelmi törvény szerint bûncselekményt követ el, aki gerinces állatot nem lát el, magára hagy, tehát akkor is, ha kiteszi egy kocsiból 30 kilométerrel arrébb. az is lehet, hogy valójában agyonütik õket, akkor még súlyosabb tett. Teljes joggal teszel bejelentést a rendõrségen. De legalábbis a helyi jegyzõt megkereshetnéd. És ne hagyd magad lerázni, kötelességük legalább utánajárni a dolognak. Már az is hatásos lehet, ha egyáltalán kimegy valaki és kérdezõsködik. Akár egy állatmenhelytõl valaki. Esetleg beijedhetnek ettõl annyira, hogy kicsit komolyabban vegyék a dolgot.
Na erre való a kutyák csipeltetése. Ha nem rakatnak bele csipet, büntethetõek. Ha pedig kirakják a csipelt kutyát, akkor még jobban. Lehet próbálkozni.
Azt sajnos nem lehet megakadályozni, hogy újra kutyájuk legyen és annak csak te tudod megtalálni a módját, hogy hogyan bizonyítható az, hogy kiteszik a kutyákat, mert az állat elhagyása a törvényben is szerepel, szóval ezzel meg lehetne õket fogni, de gyanítom, hogy ehhez magánnyomozói leckéket kellene venned.
semmit akármennyire is rossz gazda, neked semmi beleszólásod nincs abba, hogy õ kaphat e kutyát vagy sem max annyit tudnál csinálni, hogy kitudakolod, hogy kitõl akarnak kutyát hozni és az illetõt lebeszéled róla, hogy ne nekik adja, dehát ha nem lehet velük normálisan beszélni, akkor ez sem egyszerû
Hát én egy dolgot csinálnék a helyedben: Ások egy nagy gödröt, a gödörre csinálok tetõt mondjuk egy nagyobb paneldarabból, hangszigeteltre csinálom, oda valahogy leviszem õket, mindegyikre egy pórázt (jó szorosan) kikötöm õket egy cölöphöz, és a kis tetõvel együtt betemetem az egészet.Õk is szökõsek oszt eltûntek. A viccet, bár ez inkább az én véleményem róluk, félretéve nem igazán tudsz mit tenni.Esetleg ha látod hogy kint vannak a kutyák, akkor engedd be õket, addig is jobban érzik magukat.Nem tudom lehet-e ilyenkor az állatvédõkhöz fordulni de nem hinném, hisz rendes bizonyítékod sincs hogy mit tesznek.:(
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk segítõkészen hozzáállni, de ezekkel tényleg nem lehet beszélni. Még azt is felajánlottuk nekik, hogy szerzünk gazdát a kutyának, a gyereknek meg nyugodtan mondja azt, hogy elveszett, de nem mentek bele. Aztán most két napja ez is eltûnt. Pedig annyira aranyos kutya volt! Kb. 1 éves roti. Õk a gyereknek akarnak mindig örömet szerezni, aztán pénzük, idejük a kutyára nincs, a proli értékrendjükbe meg egyszerûen nem tartozik bele az, hogy a kutya élõlény, amiért az ember felelõs. Amikor említettem nekik, hogy szerencsétlen kitett kutyák kóborok lesznek, azzal jött, hogy mekkora álszentség ezen aggódni, amikor emberek élnek hajléktalanul.
A kérdező hozzászólása: Állították, hogy van benne chip, de ezek akkor sem mondanak igazat, amikor kérdeznek. A macskáik is mind hozzánk költöztek már, amikor betegek, akkor is mi hívunk állatorvost, mert õk nem törõdtek soha egyikkel sem.
A kérdező hozzászólása: A szívem megszakad, ha arra gondolok, hogy az a szegény, kedves kutyus most valahol étlen-szomjan kóborol ebben a hidegben. :( Olyan aranyos volt! Mindig hozzánk bújt a kerítésen keresztül.
Jelentsd fel õket! http://gazditkeresek.hu/szervezetek/allatvedo_szervezetek van egy csomó szervezet aki ezzel foglalkozik.

Mit lehet csinálni, ha a gyerekem se tápszert (5 fajtát próbáltam), se tejitalt (2 ízben), se rizstejet (3 fajta ízesítéssel), se gabonatejet nem hajlandó inni? Se reggel, se este.

15 hónapos lesz, 5(!!!!!) hónapja próbálkozunk. Most már csak reggel szoptatok, ennyi tejet iszik egész nap és kész. Nagyon-nagyon-nagyon nem akarok elkezdeni többször szoptatni, de mi a fenét csinálhatnék? Elegem van az egészből.

Legjobb válasz: Milyen fajta tápszert próbáltatok?

Milyen fajta tápszert próbáltatok?
Én a fiamat 22 hónapos koráig szoptattam (napi 2-szer). Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy amíg van anyatej, addig nem kell erõltetni a tejet. A mai napig rengeteg sajtot eszik, de tejet még mindig csak pár kortyot... :( Úgy néz ki, hogy most talán rákap. Én hiszek abban, hogy õk tudják, mikor mire van szükségük. Holnap lesz 2 éves :)
Sima tej, kakaó, joghurt, krémtúró, tejszelet.Szerintem mehet neki. Nálunk semmi tápszert és társait nem ette (itta) meg, se tejpép, se egyéb. Így hát nem volt sok választásom. A rendes, tejet és kakaót szereti és mindent, amit felsoroltam. Soha, egy korty tápszert nem ivott. Most 17 hós. (már egy hónapja nem szopik egyáltalán)
A lányom nagyon válogatós volt, így kipróbáltuk a Hipp folyékony tápszert. Mûanyag flakonban van, 1 literes. A lányom imadta, és tenyleg elég jó íze is van. http://www.brendon.hu/Products/Details/30766
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Köszi a tippet az utolsó válaszolónak, kipróbálom a rizspépet is! Nálatok mennyi idõs volt a gyereked, amikor átálltatok a rizspépre?
Ha nem tejallergiás, mehet a tehéntejbõl kakaó, vaníliás ital, tejeskávé, karamell, tejbegríz pl. Plusz a tejtermékek: joghurt, kefír, sajt, túró, egyebek. Semmi baj, ne aggódj, nem kell többször szoptatnod! Megértelek, bár én kihúztam a szoptatással a lányom 18 hónapos koráig, akkor már én is úgy álltam hozz, mint te most... Ha 6 hónapos lenne, teljesen oké lenne, hogy aggódsz, de már elmúlt egy éves, semmi okod a pánikra! :) A fiam miután abbahagyta a tápszert, egy ideig semmilyen formában nem fogadta el a tejet, én is ideges voltam emiatt, õ akkor sajtot, túrót, joghurtot evett, és ennyi. Semmi baja nem lett, és végül szép lassan hozzászokott a tejhez is. Sosem erõltettem, csak mindig megkínáltam, aztán már azon kaptam magam, hogy a 2 deci sem elég neki reggel belõle! :) egy 13 éves, és egy 2 éves anyukája
Ugyanez van/volt nálunk is. Végül én feladtam a tápszert. Irattam fel Milupa Milumil HA rizspépet (vanilia ízû). Ezt kanállal eszi este és reggel. Szerencsére rögtön elfogadta, és így végre abba tudtuk hagyni a szopit!
Most látom, már próbáltátok a kakaót meg az ízesítetteket. Szerintem egy pár napig hagyd ki a tápszert. Nem lesz tõle semmi baja, adj neki napközben több folyadékot, levest. Ha még külön fõzöl neki, akkor a fõzelékét sûrítheted egy kis tápszerrel, csak hogy megnyugtasd magad.
Ha nem allergiás a kicsi a tejre, akkor adj neki tejet, ha nem allergiás rá tényleg. Nálam a gyerekek, kopkop nem allergiásak a tejre, és rettentõ sokat bírnak-akarnak inni belõle (kakaó, simán) Plusz joghurt, sajt formájában fogyasztják.
15 hónaposan már szinte eheti ugyanazt, mint egy felnõtt. Tejtermékbõl is -ha nem allergiás, bár ezt nem írtad- mehet sajt, joghurt, kefír, túró, tejföl. Ezeket is bele számíthatod a "tejfogyasztásába". A tejpépeket próbáltátok? Azt általában szokták szeretni a babák. Mindkét lányomnak volt olyan idõszaka, amikor nem akarták meginni a tápszert - egyszerûen besokalltak az egyforma ízektõl-, és mivel nekem addigra sajnos már semmi tejem nem volt, fontos lett volna a megfelelõ tápszerfogyasztás. Ilyenkor náluk az ízesített tápszer vált be, pl. vaníliás és banános. Aztán áttértünk a kakaózásra, az mindig nyerõ. Most már óvodások a lányaim, tehát állíthatom, hogy nem lett ezektõl semmi bajuk! :)
A kérdező hozzászólása: Picinek ekcémás volt, ezért HA tápszert írt fel a doki kezdésnek: milumil pepti plus 2, milumil Ha optima 2, aztán jöttek a sima tápszerek milumil sima(?), nestlé lactogen, humana valamelyike, tejital: nestlé junior natur, milumil banános, emellett a sinlacot is próbáltuk hígabban. Kakaóval ízesítve sem issza meg. Volt egy idõ amikor néha reggel ivott 20 ml-t, néha este meg 50-et, akkor azt hittük valami elindult, hát nem. Másnap már 0.
Szia! Én javasoltam a rizspépet. 13 hónapos volt a fiam, mikor elkezdtem neki adni. Elõtte 3 hónapig próbálkoztam tápszerekkel, tejitalokkal. De a végén már a cumisüveget sem engedte, hogy a szájába tegyem. Ez a rizspép nekünk bejött.

Mit lehet csinálni, ha a cicának túl hosszú a karma?

10 hónapos cicámnak játék közben állandóan beakad a karma, úgy kell kiszabadítani. Félek, hogy egyszer kiszakad neki. Koptatnia van hol, szokta is huzigálni. Mit lehet csinálni egy cicakarommal, ami nem árt a cicának? Próbáljam meg finoman reszelgetni? Vagy majd ha jobb id? lesz, többet lesz kint, és egész nap fára mászik, lekopik magától is? Rengeteg cicám volt már, most is van még 6, de egyiknél sem volt ilyen probléma, mert játék közben behúzzák.

Legjobb válasz: Ha kinti és benti cica is egyben, akkor ne törõdj vele. Majd megtanulja, hogy mit csináljon.

Ha kinti és benti cica is egyben, akkor ne törõdj vele. Majd megtanulja, hogy mit csináljon.
Bennti cicáim vannak, használják is a kaparófájukat, de néha le kell csipkednem a köremeiket. Csak a végét (kb. 1-2 mm-t) vágom le. Többet nem szabad, mert szegénykék esnek-kelnek.
Nem azt mondtam hogy az egész karmát vágd le, csak a végét csippentsd le neki :)
A kérdező hozzászólása: Ha csak benti lenne, még szó lehetne a levágásról, de a biztonsága érdekében szükséges, hogy fel tudjon fára kapaszkodni, ha odakint kutya vagy bármi megijeszti. Egyébként szokta koptatni, a yucca törzsét már szinte teljesen lehámozta, azért nem értem, miért van ez a problémája. Textilekbe szokott beakadni.
Miért ne vághatná le a karmát?El kell menni állatorvoshoz aki elmagyarázza hogy vágd neki, sõt szerintem õ is levágná :) Látszik a karmon belül az ideg, meg gondolom senki nincs olyan hülye hogy nagy darabot levágjon.Van olyan macska amelyik nem hajlandó kaparófát használni, és ha benti cica nem kéne hogy a bútorokon "karmozzon".
A kérdező hozzászólása: Vágni tudom, hogy nem szabad, hiszen azzal kapaszkodik, ha mászik. Csak ráadásul imád felfelé elkapkodni dolgokat (mindennel játszik, ami mozog, egy lengõ nadrágszár is izgalomba hozza), és sokszor van, hogy szegényke a karmánál fogva lóg, úgy kell levenni valahonnan. De lehet, hogy tényleg csak a technikája rossz, és majd rájön.
Rágd le neki.
Elsõ vok. Ja és nem koptatja :) hanem az elhalt karmot "lehántolja". Vágni ne vágd, ha nem értesz hozzá, mert nagyon könnyen belevághatsz az idegbe és vérezni fog neki fájdalom mellet...
Macskának nem szabad a karmát levágni õ maga koptatja ha kell.
Állatorvos azt mondta hogy a benti cicáknak nincs szüksége a körmeire. Nem esnek-kelnek. Ha levágod nekik a végit akkor is úgyanúgy tud kaparászni, mászni a kanapén. Én általában akkor szoktam mikor kóma alvás után mert akkor engedi. Hipp-hopp megvan. csak gyorsan és ügyesen kell.

Mit lehet csinálni, ha a kutyám retteg éjjel az ablakon beszűrődő autólámpák fényétől?

A ti kutyátok is így fél t?le? Mit lehetne tenni, hogy megszokja? Nálunk nem világítanak be az ablakon, de mindig jön velem a szállodába, utazni, ide-oda, és ha a plafonon meglátja az elhaladó fényt, teljesen sokkot kap. Már el?re nézi, hogy ott lesz-e amikor meghallja, hogy autó közelít. Nem is tud aludni egész éjjel, csak forgolódik és hangosan nyüszít, és így én sem tudok aludni... Meg fogja szokni ezt valaha? Nektek is csinálja ezt a kutyátok? Most is éppen így jártam, egész éjjel nem aludtam miatta. Köszönöm, ha valakinek van ötlete. Se szidás, se nyugtatás nem segített eddig még soha. Rá szoktam tenni a kezemet a nyakára ha idegen helyen alszunk, és érzem, hogy ahogy meghallja az autót, megfeszül minden izma és remeg, ett?l kezdve nem lehet vele szót érteni. Nem a hangtól fél, hanem a fényt?l a falon. Már öt éves, szóval lett volna b?ven ideje megszokni, de nem megy.

Legjobb válasz: Esetleg ha van redõny, azt húzd le. Ha nincs, akkor a kutyust költöztesd be egy olyan helységbe (fürdõszoba), ahova nem jut el a fény. Jobb ötletem most nincs :)

Esetleg ha van redõny, azt húzd le. Ha nincs, akkor a kutyust költöztesd be egy olyan helységbe (fürdõszoba), ahova nem jut el a fény. Jobb ötletem most nincs :)
Ilyet még sosem hallottam. Esetleg ha besötétítenél teljesen, csepp fény se jusson be. Talán segítene...
A kérdező hozzászólása: Érdekes, annyira csinálja, hogy azt hittem, ez tök gyakori dolog. Már arra gondoltam, hogy szerzek neki egy kicsi sötét sátrat és az alatt fog aludni. Sokszor sajnos nem tudom olyan helyre tenni, ahol nem látja. Meg amikor meghallja a hangot, akkor direkt nézi, hogy jön-e a fény és összetojja magát.
A kérdező hozzászólása: Az összetojást szerencsére csak átvitt értelemben csinálja :) Jöhetnek még ötletek, hátha valaki már látott ilyet!
Én kutyám meg a villámlást ugatja, nem fél tõle hanem támadólag rohan arra amerre villan :) Meg az ég dörgés is. Szerintem sötétíts jól be, vagy aludjon olyan helyen ahol nincs ablak.
az én kutyám a szelet ugatta, és az ellen meg sehogy se tudtam tenni hogy fuj a szél :D olyankor én mindig mesimogattam és kicsit erényesebben rászóltam. szerintem ez tök normális minden kutya fél szerintem vmitõl

Mit lehet csinálni, ha a vevő nem a saját címét adta meg vaterán?

Leütötte egy ember a vaterán a fix áras termékemet, de címnek nem azt adta meg, ahova várja a cuccot. Én elküldtem neki utánvéttel,és utána láttam hogy aznap mikor feladtam írt egy e-mailt, hogy teljesen más névre és címre kell neki, mint amit megadott. Most mit lehet tenni? Nem lenne jó, ha visszajönne a csomag. mert buknék 2,5k-t és a cucc se lenne jó, ha a nyakamon ragadna :S plussz még a vaterának is kell fizetni kb 2,5k jutalékot utána.

Legjobb válasz: Küldés elõtt meg szokták beszélni, hova, mikor, hogy? Ezt elkapkodtad.

Küldés elõtt meg szokták beszélni, hova, mikor, hogy? Ezt elkapkodtad.
Elõször meg szokták kérdezni, hogy milyen névre és címre küldjék...
A kérdező hozzászólása: megkapta a csomagot azt írta :) úgyhogy megnyugodtam.
Nagyon úgy néz ki, meggondolta magát, nem kell neki az árud.
Az utánvétel azt jelenti, hogy a vevõ akkor fizet, amikor az árut a postás viszi.
Az árát átutalta legalább?? Mert ha nem, akkor azt is buktad..
a jutalékot amúgy csak akkor kell kifizetned, ha a tranzakció sikeresen zárult, ha semlegessel, v negatívval értékeled, mellé bejelölöd, h nem zajlott le az adásvétel, akkor nem kell fizetni jutalékot.
ha kommunikáltál vele és nem jelezte, hogy máshova kéri a csomagot, akkor nem a te hibád. de ezeket nem írtad meg a kérdésedben.
A kérdező hozzászólása: de lehet, hogy valami rokonáé a cím, mert ugyanahoz a városhoz tartozik. még abban reménykedek, hogy az tudott róla és átvette.
A kérdező hozzászólása: beszéltem a vevõvel, de errõl egy szót sem írt...most írok neki mindenhol, de nem válaszol. 1 hete volt megírni, de nem írt egy árva szót sem. azt is nekem kellett belõle kiszedni, hogy mikor adjam fel a csomagot. most odaírja nekem az utolsó napon, hogy hova küldjem, hát marhajó...meg mér kérdezgessem, hogy hova küldjem? azért kell megadni a címedet, hogy oda küldjék, amit rendelsz.
ha ez ma történt, akkor beszélj a postával holnap reggel. nem viszik ki olyan hamar. Illetve ne itt szenvedj, hanem beszélj a vevõvel is. hátha át tudja ott is venni. de amúgy mindig elõre kommunikálunk mielõtt küldünk.
Mert van olyan, hogy az ember másnak rendel... Én is rendeltem már a barátnõmnek ajándékot az õ címére kérve, de ha a gyerekemnek vásárolok, akkor sem az én nevemet adom meg. Ezt meg kellett volna kérdezned. Buktad a postaköltséget. Ez egyértelmûen a te hibád.
A kérdező hozzászólása: de a vatera kiírta a vevõ adatait miután megrendelte...most honnan tudtam volna, hogy az nem az õ címe és neve? a feladás napján kegyeskedett írni, hogy nem oda kell...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!