Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet az októberi (15 db)

Szerintetek mi lehet az oka hogy október 20-án megjött a menszeszem tartott 5 napig novemberbe meg 29-én jött meg az is 5 napig tartott? Most meg nov 14-e óta barnázok meg váladékozok? Miért és görcsölök is.

Legjobb válasz: Mivel semmit nem írtál,így csak tippelni lehet. Ha szülés után vagy,akkor lehet a hormonok miatt is. Vagy a terhességet jelzi így a szervezeted.

Mivel semmit nem írtál, így csak tippelni lehet. Ha szülés után vagy, akkor lehet a hormonok miatt is. Vagy a terhességet jelzi így a szervezeted.

Köhögés de nem megfázás és nem influenza miatt, akkor mi lehet az? Az anyukám október közepétől folyamatosan megnem szűnő panaszokkal köhög. Inkább száraz köhögésnek mondanám, korábban megállapítottak un. Polipot a torkában. Eltávolították. Az lehet?

aludni sem tud t?le.néha hány is a köhögéssel 1ütt.45éves n?.beküldtáék a sóbarlangba 1 hétre de semmi :S valakinek volt már ilyen?mi lehet ez?mit?l van?

Legjobb válasz: Lehet, hogy reflux betegsége van.A gasztroenterológiára kell kérni beutalót a családorvostól. Gyakori, a feljövõ sav irritálhatja a garatát. De aszmát is okozhat, ha nincs kezelve!Addig is próbáljon esténként egy 20mg-os Quamatelt bevenni, ez sav csökkentõ.Éjszaka magasan feküdjön.Csökkenti még a savat a joghurt, a banán.

Lehet, hogy reflux betegsége van.A gasztroenterológiára kell kérni beutalót a családorvostól. Gyakori, a feljövõ sav irritálhatja a garatát. De aszmát is okozhat, ha nincs kezelve!Addig is próbáljon esténként egy 20mg-os Quamatelt bevenni, ez sav csökkentõ.Éjszaka magasan feküdjön.Csökkenti még a savat a joghurt, a banán.
Nekem az asztmám derült ki így, hogy végeérthetetlenül szárazan köhögtem. Felnõtt korban is simán kijöhet. Esetleg érdemes lenn eilyen irányba vizsgálatokat kérni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Mi lehet az oka, hogy október óta nem akar megjönni, ha nem vagyok terhes?

Okt 6-átol 4 napig barna folyásom volt, majd okt. 20-án megjott a menzim. 2-3 hete néha megszédulok és hányingerem is szok lenni. Hétfon voltam dokinál, azt mondta, h nem látja hogy terhes lennék. Oktober ota nem akar megjonni. A mellbimboim kicsit érzékenyek és folyton éhes vagyok. Multhéten csináltam tesztet, de - lett.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyan ez a bajom. Okt. 15. én megjött 2 napra, és azóta semmi. Voltam uh, vettek vért, teszt neg. A doki azt mondta hogy lehet hogy megbújt valahol a baba. Elvileg nekem semmi szervi bajom mert kivizsgált. A következõ menszesz megjötte vagy nem megjötte után kell vissza mennem controllra. Volt már egy ilyen nálam, és 12 hetesen találtak rá a bébimre. Igen rendesen megbújt. Szerintem kérj te is egy kivizsgálást hogy a szervi bajokat kizárhasd. De lehet hogy téged is meg tréfál egy pocak lakó mint engem!!! Kitartás! Ha következõ mensid se jön meg, akkor kérj egy vérvételt. Elvileg ennyi idõsen ki fogja mutatni már! Drukkolok!

Szia! Nekem ugyan ez a bajom. Okt. 15. én megjött 2 napra, és azóta semmi. Voltam uh, vettek vért, teszt neg. A doki azt mondta hogy lehet hogy megbújt valahol a baba. Elvileg nekem semmi szervi bajom mert kivizsgált. A következõ menszesz megjötte vagy nem megjötte után kell vissza mennem controllra. Volt már egy ilyen nálam, és 12 hetesen találtak rá a bébimre. Igen rendesen megbújt. Szerintem kérj te is egy kivizsgálást hogy a szervi bajokat kizárhasd. De lehet hogy téged is meg tréfál egy pocak lakó mint engem!!! Kitartás! Ha következõ mensid se jön meg, akkor kérj egy vérvételt. Elvileg ennyi idõsen ki fogja mutatni már! Drukkolok!
Kérj egy ultrahang vizsgálatot. És, ha az is negatív talán kéne egy hormonszint vizsgálat is.


Guzmánia virágot kaptam még októberben. rendesen öntöztem, olvastam a neten, hogy a virágba bele is önteni kell vizet, mert tárolja. Soha nem öntöttem neki sokat, mégis elrohadt a virágja, és a levelei amik megmaradtak száradnak le. mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szia! A virágzás legfeljebb 7-8 hétig tart,így e miatt ne aggódj,elvirágzott!Elvirágzás után csökken a vízigénye!Egyébként nem szereti a száraz levegõt(párásítás) a tûzõ napot és nagyjából 20°C-on érzi jól magát! Nézd meg,hogy a tövénél látsz-e új hajtásokat,mert lehet,hogy egyszerûen csak leveleket vált!

Szia! A virágzás legfeljebb 7-8 hétig tart, így e miatt ne aggódj, elvirágzott!Elvirágzás után csökken a vízigénye!Egyébként nem szereti a száraz levegõt(párásítás) a tûzõ napot és nagyjából 20°C-on érzi jól magát! Nézd meg, hogy a tövénél látsz-e új hajtásokat, mert lehet, hogy egyszerûen csak leveleket vált!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)

Mi lehet az oka? Októberben fogadtunk be menhelyről egy kutyust. Régóta ott volt már, többen elvitték haza, majd vissza is vitték különböző okokra hivatkozva. Utána hozzánk került.

Nagyon okos, szófogadó, szobatiszta keverék kutyus.

Legjobb válasz: Egészséges kutya, ha nem éhes, akkor is kapható kajára. Amíg tökéletesen nem hallgat rátok, nem kellene szabadon engedni, csak bekerített futtatón. Egy szájkosár is elejét vehetné, hogy felszedjen bármit is.

Egészséges kutya, ha nem éhes, akkor is kapható kajára. Amíg tökéletesen nem hallgat rátok, nem kellene szabadon engedni, csak bekerített futtatón. Egy szájkosár is elejét vehetné, hogy felszedjen bármit is.
Mi szeptemberben fogadtunk örökbe menhelyrõl egy kutyust, õ is ugyanezt csinálja, kukázik, mindent megpróbál fölszedni a földrõl, de hát a kóbor elõéletükbõl kifolyólag valamennyire érthetõ ez a viselkedés. Nem telt még el olyan hosszú idõ, mióta befogadtátok, még nem szokta meg, hogy mindig lesz neki étele, nem kell (és nem is szabad) az utcán keresgélnie. Na meg persze õ sem teljes mértékben behívható, bár õ inkább azért, mert játéknak veszi, és fogócskázni akar, ha pórázra akarjuk venni, bár jutalomfalatos módszerrel már sokat javult. Mi tavasszal megyünk kutyasuliba, nektek is azt ajánlom.
A menhelyesk kutyák nagy részét nem lehet errõl leszoktatni sajnos.Max arra tudod megtanítani hogy engedje magát megfogni.Ne büntezsd érte és akkor nem szaald el.De persze ne is dicsérd!MAx mondd neki nem sazbad-És tegyél rá egy jó hosszú kb 10 méteres pórázt és amikor eszik akkor elkapod a végét odamész kiveszed a szájából és mondod neki nem szabad.Hátha bejön...de mondom rengeteg menhelyes kutyát nem eleht errõl leszoktatni emrt éheztek.
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztunk már azzal is, hogy szájkosárban levinni, de addig karmolja, míg le nem feszíti. Ha pedig olyankor pórázon van, akkor szinte meg sem mozdul, nem hogy pisilne, ...
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy mielõtt hozzánk került 8 hónapig "nevelõgazdinál" volt, tehát nem volt olyan sokat az utcán.
Attól még, hogy nevelõgazdinál volt, lehet, hogy ott is több kutya között kellett élnie. És bizony ott van küzdés a kajáért.. Én is tudom milyen ez, nekem is menhelyrõl van a kutyám. Régebben borzasztóan habzsolt és a vasszöget is megette volna, ha kajaszagú, de azóta már leszokott róla. Bár van egy olyan dolga, hogy addig nem kezd el enni, míg mellett vagyunk, inkább odajön simiért. :) Amúgy szerintem sokat legyél a kutyáddal és próbáld engedelmességre szoktatni. Nehéz lesz. De inkább addig ne engedjétek el, van flexi póráz, az is nyújt egy nagyobb mozgásteret.

Első bölcsődei szülőin mi lesz a téma? Szeptemberben fog kezdeni, de valaki azt mondta, lehet csak októberbe kezdhetem a beszoktatást, és a szülőin beszéljük meg hogy ki mikor kezdjen.

Ezt egy anyuka mondta, én meg azt hittem , hogy olyanokról beszélünk, hogy miket kell vinni, mi lesz a jele.

Legjobb válasz: Elmondták azt is, miket kell vinni, mekkora ágynemû huzat kell, elmondták a napirendet is. Megkaptuk a csoport beosztást és a jelet is. És megbeszéltük, ki mikor megy beszoktatásra. Nálunk 8 gyerek van, az utolsó október 8-án kezd. Hetente van a beosztás. Muszáj, mert egyszerre ennyi gyerekre lehetetlen odafigyelni a gondozóknak.

Elmondták azt is, miket kell vinni, mekkora ágynemû huzat kell, elmondták a napirendet is. Megkaptuk a csoport beosztást és a jelet is. És megbeszéltük, ki mikor megy beszoktatásra. Nálunk 8 gyerek van, az utolsó október 8-án kezd. Hetente van a beosztás. Muszáj, mert egyszerre ennyi gyerekre lehetetlen odafigyelni a gondozóknak.
Persze elmondják, hogy mi kell, de amúgy semmi extra, legalábbis itt nálunk. ha még pelusos, akkor pelus, popsitörlõ, szalvéta, szappan, fésû, fogkefe, zsepi, asszem más nem is. Lehet vinni cumit/cumisüveget alváshoz, itt legalábbis. de valóban a fõ téma, és ami sok idõt igénybe vett, az a megbeszélés, hogy ki mikor kezdje a beszoktatást, mert ugye mindenkinek sûrgõs, mindenki megy vissza dolgozni, stb., így jó nagy vita kerekedett nálunk, mire meg tudtunk egyezni...Mi is csak szeptember végén kezdhetjük a beszoktatást :(, nálunk 1 gyerekre 2 hetet szánnak.. de még elmondták a napirendet, hogy milyen papírok kellenek, hogy hogy van ha beteg a gyerek, milyen kajákat kapnak, mennyi lesz a "csoportpénz", megkapták a jelüket:-))), megnézhettük a csoportot, és kérdezhettünk, válaszoltak... tehát szinte minden téma az elsõ szülõin, ami Téged érdekel...

Októberben szeretnék emelt szintű érettségit tenni történelemből és angolból, de én már tavaly leérettségiztem és azt akarom kérdezni, hogy az októberi szóbeli tételek mikor adják ki vagy mikor lehet felőle érdeklődni és hol?

vagy esetleg az aktuális iskola ki küldi levélben?

Legjobb válasz: Tételeket nem adnak ki, csak témaköröket, és ezek megegyeznek ugyanannak az iskolának (vagy kormányhivatalnak) a tavaszi, mostani témaköreivel.

Tételeket nem adnak ki, csak témaköröket, és ezek megegyeznek ugyanannak az iskolának (vagy kormányhivatalnak) a tavaszi, mostani témaköreivel.
A kérdező hozzászólása: értem

Mit lehet tudni erről az új lakástámogatásról, ami állítólag október 1-től lett bevezetve? Hol lehet utánanézni? Én eddig nem találtam sehol semmit.

Legjobb válasz: Nem tudom, pontosan mire vagy kíváncsi, de ezen az oldalon úgy tûnik, elég értelmesen vannak leírva: http://kicsimammon.hu/jelzaloghitel_kamattamogatas

Nem tudom, pontosan mire vagy kíváncsi, de ezen az oldalon úgy tûnik, elég értelmesen vannak leírva: http://kicsimammon.hu/jelzaloghitel_kamattamogatas
Ha konkrétan kérdezel, lehet, hogy tudok felelni, mert már elég jól átböngésztem.
Én úgy látom, hogy csak kamattámogatás lesz. Így van? Nem rágtam magam végig rajta, de ez jött le.
Szia! Csak kamattámogatás és csak lakás építésre, új lakás vásárlásra, korszerûsítésre szolgáló hitelintézeti kölcsönhöz :( A rendelet teljes szövegét le lehet tölteni innen, Magyar Közlöny 85. szám (17862. oldalon kezdõdik): http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=0400&pa..
Ne egyél semmit akkor majd fogysz -.-'
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nóri a válaszod!
Szia! Szerintem hagyd az Atkins, és egyéb drasztikus, megkérdõjelezhetõ, orvos felügyete nélküli diétát. Én cca 27 kg-ot fogytam le minden diéta és egyéb, a szervezetet sanyargató, késõbb többszörösen visszaütõ dolgok nélkül, és tartom is a súlyom. Egyél normálisan, legyen benne fehérje, szénhidrát, vitamin, ezekre mind-mind szüksége van a szervezetnek. Reggeli, ebéd normálisan (ha úgy érzed, hogy nem vagy már éhes, akkor inkább hagyd abba az evést, ne annyit egyél, hogy azt mond: "hú de jól laktam!" ilyenkor hízik az ember! Inkább térj vissza az ételhez késõbb. Vacsorára (nem túl késõi órában) pedig egy szelet kenyeret, vagy almát el lehet rágni. Mozogj inkább többet, fokozatosan emelve az edzésidõt. Fogyás általában hirtelen indul, lelassul, kicsit megáll, de késõbb lassan apránként megyeget le, ez a szervezet önvédelmi reakciója, ilyenkor nem szabad feladni, szépen araszolgatva le fognak menni rendes mozgás mellett a feleslegek. Ha azt "látja" a szervezet, hogy nem vonsz meg tõle drasztikusan semmit, akkor nem fog késõbb ész nélkül raktározni. Ha eszetlenül diétázol az izomból és nem a zsírból kezdesz fogyni, és késõbb lehetséges, hogy a tripláját hízod vissza annak, amit leadtál! Üdvözlettel: Nóri
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát, nagyon hasznos volt! Feladtam azt a fajta diétát. Most már a délelõtti órákban fogyasztok szénhidrátot is! Többet mozgok és nem fogom mérni magam, ha így folytatom egyszer csak le fog menni az a felesleg! :)
Nem kevés az amit fogytál, hogyha azt csak zsírból fogytad le. Én nyár elején kezdtem el fogyózni, akkor voltam 98kg, agusztus végére, szeptember elejére 81 kg voltam, de izom ezalatt nemiagzán épült, jártam konditerembe és kb a szintentartásra volt elég, mivel ugye a fehérjét is bontotta le a szervezetem energiára. Azóta már ráéreztem a dolgokra és 70 kg / 180 cm vagyok (és már látszanak a kockák :) ). Igazából arra figyelj oda, hogy reggel igyál meg mondjuk 2 pohár vizet éhgyomorra ez kicsit felturbozza az anyagcserét, utána egyél lassú lebomlásu szénhidrátot én ált zabpelyhet eszek(160Ft fél kg sp?rba) Tejjel kis mézzel melegen amikor megszívta magát eszméletlen finom. Tízórai Rozskenyér Ebéd vmi meleg kaja nem ártana, de azért nemtul sok és dzsuva ne nagyon legyen rajta(mártások). Tízórai az már kevés szénhidrát több fehérje edzés. Ha sulyzós edzés akkor lehet vmi dzsuvás meleg kaja is mert azt beépíti az izomzatba , és nem leraktározza, de ha lehet 1 órán belûl legyen ez az étkezés vascorára, és ha megteheted egy kis fehérje turmix lefekvés elött. Én ezt ajánlanám. De a hangsúly az a reggeli szénhidrát fogyasztáson van, nemleszel agyhalott és még az anyagcseréd is gyorsabb lesz. Remélem Segítettem valamitm, Üdv Tomo
A hiba csak egy helyen lehet, ez pedig a túlzott kalóriabevitel. Nem elegendõ pusztán a szénhidrátok megvonására bízni a dolgot. Igaz, hogy a zsírok csak cukor jelenlétében tudnak lebomlani, de a fehérjék viszont ne. A fehérjék kalóriatartalma megegyezik a cukrokéval (4, 1 kal/gramm). A másik lehetséges ok, hogy a zöldségek glikémiás indexe túlzottan magas.
Nyárra így is lemegy a felesleg, és legalább nem fogysz drasztikusan. Bár azért én is inkább normális diétával próbálkoznék, ami azért ad annyi szénhidrátot, amitõl még lehet fogyni, de ami nagyon kell az agynak, és az életkedvnek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
15 kg tényleg sok, de az agresszív diéta (pl atkins) akármennyire ajnározzák az önjelölt szakértõk, >káros<. Megvonni magadtól valamit és hirtelen, erõszakosan megbolygatod a szervezeted, hosszabb távon nem jársz jobban. Tuti módszert nem mondok, embere válogatja. Viszont a 2, 5 hónap alatt 5 kilogrammot ne keveselld, az is szép teljesítmény és ha így folytatod akkor elõbb-utóbb eléred a célod. Csak nem fog egyik napról a másikra sikerülni. További kitartás és a fenti tanácsokat is fogadd meg. Próbálj emberközelibb eszközökhöz nyúlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 15kg felesleggel kezdtem! a vízfogyasztással biztos nem lehet problémám ha csak nem az hogy sokat iszom, mert napi 4-4, 5 litert megiszom, és nem csak azért mert muszáj, szomjas is vagyok! Aerobikozni szoktam és szoba biciklizni felváltva naponta 45 percet.
Talán túl kevés vizet iszol.
hány kg felesleged van?
Több dolog is van: 1. Ne atkinsezz! Diétázz normálisan! Ha megvonod a szervezetedtõl a szénhidrátot, akkor mibõl nyersz energiát, hm? Honnan van energiád a mozgáshoz? Akkor egy idõ után a szervezeted a fehérjéket kezdi el lebontani, és akár a szíved is bánhatja, mivel az izommunkához fehérje kell, a szív pedig mint tudjuk, izom. Nem én találtam ki, de szívbeteg is lehetsz egy elrontott diéta miatt. Egyél reggelire magos, teljes kiõrlésû kenyeret, margarint, szalámit, sok-sok zöldséggel! Ebédre húst, salátát, gyümölcsöt! Kerüld a cukrot, de azért erre is szükség van, szóval néha nem árt a bûnözés. 2. Mit mozogsz? Milyen jellegû mozgást végzel? Mennyi ideig tart egy edzés? Heti hányszor? Járj aerobicra, úszni, futni, ezek a legjobb zsírégetõ mozgások. Minimum egy órát tartson az edzés, heti háromszor. Heti egy súlyzós edzést is iktass be, és legyen pihenõnapod is minimum 2 egy héten. A pulzusod legyen a zsírégetõ zónában végig. Amúgy a fogyás mindenkinél más, attól is függ, hogy hány kg felesleg van rajtad. Szerintem ez az 5 kg tökéletes. Ja, és ne a kilókat nézd, hanem a centit! Ha mozogsz, akkor izmosodsz, és mint tudjuk, az izom nehezebb a zsírnál.
Azért híztok, mert faltok. És azért nem tudtok fogyni, mert becsapjátok magatokat.

Októberben hagytam abba a gyógyszert és utána megszakítással védekeztünk. Május elején együtt voltam a barátommal és az "akció" közben épp megjött, így elélvezett bennem. Azóta nem jött meg. Mi lehet a baj?

Csináltam már két tesztet, mindkett? negatív lett. Van ilyen vagy hasonló tapasztalatotok? Én már nagyon ideges vagyok, hogy mi lehet a baj, úgyhogy szerdán megyek az orvoshoz.

Legjobb válasz: Valószínüleg csak ideges vagy a tény miatt, hogy baleset történt. Nem valószínû, hogy teherbe estél.

Valószínüleg csak ideges vagy a tény miatt, hogy baleset történt. Nem valószínû, hogy teherbe estél.
Mikor kellett volna megjönnie?Lehet nem termelt a szervezeted elég hcg hormont(ez a vizeletben van ha terhes vagy ez termelõdik).Lehet még nincs annyi, hogy a teszt kimutassa.Hallotttam már olyat, hogy 2-3 héttel a nem jött menszi után volt csak +a terhességi teszt.
szia, mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Június elején kellett volna megjönnie, de nem jött még azóta se. Ez már lassan két hónap.
Szia!majd a doki megmondja mi van.Mikor teszteltél utoljára?
A kérdező hozzászólása: Szia! Július 1-jén teszteltem utoljára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!