Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet az ellen hogy a (141 db)

Mit tesztek az ellen, hogy általatok rossznak vélt viselkedést ne vegyetek át a felmenőitektől? Biztosan lehet ezek ellen valamit tudatosan tenni.

Legjobb válasz: ha észreveszem magamon,azonnal leállok,vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.

ha észreveszem magamon, azonnal leállok, vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tolongnak a válaszok.Ne csináljátok már itt is 1000 meg 1000 kérdésben-válaszban olvasni, hogy nem akarnak hasonlítani (ezért, azért, amazért...) szülõre vagy nagyszülõre. Van aki homlokegyenest az ellentéte (bár ez sem egészséges) annak, ami miatt mondjuk szenvedett/idegeskedett de rengeteg olyan van saját tapasztalataim szerint is, amik ellen csak próbálok tenni, kisebb-nagyobb sikerrel és ellenzem és mindig is elleneztem, mégis ott van.Sõt a kor elõre haladtával egyre többször. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy akaratom ellenére ne váljak olyanná, amilyenné nem szeretnék.:) Na ezt jól megmondtam!:) De ez van. Köszi ha tudtok segíteni és várom válaszaitokat!
1.késö van, van aki lefeküdt 2.munka nap, lehet még csak most ér haza 3.10 perc alatt mit vársz? 1. voltam...
A kérdező hozzászólása: Jó, hogy mondod, nem tudtam, hogy ma munkanap volt....Még örültem is neki, hogy épp így szombat este lett aktuális/fogalmazódott meg ez a kérdés, mert itt ilyenkor van pörgés (bár emlékeim szerint pénteken is).Mindegy a válaszod az idõ alatt jött míg pötyögtem a kommentem.Örültem neki.Csak mivel a kérdésaláírásban nem fejtettem ki bõvebben a gondolataimat úgyis mindenképpen írtam volna.De tény, hogy számítottam több válaszra, igen 10perc alatt.:) Na majd csak jönnek... 1-re: Én sem sértõdöm meg, ha jogos, viszont ha nem, akkor a legfájóbb bántás, pont ezért, mert nagyon nem akarok olyan lenni.Az azonnali leállás is jó, csak az lenne jó, ha bele sem kezdené(n)k!:) Köszi!
Meg kell tanulni magadat fegyelmezni, és ha kontroll alatt tartod magad, nem az indulat, hanem az eszed irányít, akkor olyna leszel, amilyen akarsz és nem amit negatívpéldaként éltél meg.
igen de valahogy fejlödni kell. ha már észreveszed az már fél siker. elöbb utobb el fogod hagyni. fokozatosság! ne akarj mindent egyböl.akkor semerre se fogsz haladni.
Amint észreveszem, leállok. De ez önmagában nem elég. Ki kell gondolni, hogy ami rossz, ahelyett pontosan hogy csinálnád, és azt begyakorolni. Mert ha nincs konkrét alternatíva, éles helyzetben ösztönösen a látott mintához nyúlsz vissza. Nekem még sokat segített, hogy 18 évesen pár hónapra odaköltöztem az akkori barátomhoz. Neki nagyon jó családja van, és ezt akkor belülrõl láttam. Sok mintát át tudtam venni onnan. Persze van, amiben (pl. takarítás) egyszerûen átestem a ló túlsó oldalára. Ebben a párom próbál az arany középútra terelni :)
Nálam az a módszer bevált, hogy amikor észreveszem, hogy olyat csinálok pont, amit másba se szeretek, akkor leállítom magam abban a pillanatban. A helyzet elmúlása után meg magamban átgondolom, hogy mikor sikerült a hibába esnem. Így fokozatosan tanulok, fejlõdök és ugyanazt a nem kívánatos viselkedést egyre ritkábban követem el, mígnem egyszercsak elhagyom.

Mit lehet az ellen tenni, ha a macska minden zsinórt (TV, video, stb. ) szétrág. Vagy mi lehet a baja? Ismertek olyan sprayt ami bevállt az ellen, hogy a macska kerülje el azokat a dolgokat, amikhez nem szeretnétek, hogy hozzáférjen?

Legjobb válasz: kölyök még, vagy már felnõtt a cicád? lehet unatkozik, és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. szerezz be neki játékokat(nem muszáj venni, az enyém most pl 1 kólás kupakkal játszik vagy 1 órája:D), hogy lekösse magát, a zsinórokra meg mehet a paprikaspray, ahogy az elõttem író is írta:)

kölyök még, vagy már felnõtt a cicád? lehet unatkozik, és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. szerezz be neki játékokat(nem muszáj venni, az enyém most pl 1 kólás kupakkal játszik vagy 1 órája:D), hogy lekösse magát, a zsinórokra meg mehet a paprikaspray, ahogy az elõttem író is írta:)
mi megvettük a fél fressnapfot, de akkor is rágják a kábeleket, az sokkal izgibb. a citrusszag ideig-óráig bevált (narancs v citrom héjjal dörzsöld be) de hát azt is 3 naponta újra kéne kenni... a macskatávoltartó spray-k igazából arra jók csak h pénzt adj ki értük :D szóval citrusfélékkel dörzsöljük azokat amiket nem tudtunk eldugni macskabiztos helyre, illetve ha látjuk h azt cibálja kap a vizpermetezõbõl, amivel a szobanövényeket kell permetezni. ez a kombó egész hatásos. csak vigyázz nehogy a konektor felé fújd a vizet, mindig elenétes irányból fújd
huhh, felülértékelem az én kis hisztis nyarvenkámat, õ még nem fedezte fel a zsinórokat, max a kendõm szélével szeret játszani, vagy a hajammal:D ez a dörzsölés lehet bejönne esetleg hagymával, vagy erõspaprikával, nem?(az enyém ezeket nagyon utálja)és ha valami zsinóros játékot vennél/csinálnál neki? így lehet le"cuppanna" róla:)
Szerintem az erõspaprikás bekenésen kívül megpróbálhatod azt is, hogy feltûnõ helyekre teszel olyan "zsinórokat" amiket rághat, pl bõrszíjat vagy hasonlókat, és hátha hamarabb észreveszi vagy átszokik rá az erõspaprika helyett...
Sajnos az enyém is szétszedett pár vezetéket, de szerencsére csak a vékonyakat (pl. telefontöltõ). Fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni. A távoltartó spray-k nálunk nem váltak be.
Nekem kutyám van és ha elkezdene vezetéket rágni, arra gondoltam, h erõspaprikával kenem be :D
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos próbáltam, hogy kitettem zsinórokat, de sajnos azok nem voltak olyan érdekesek. Olyan mintha tudná, hogy mit nem szabad rágni, olyan mint egy rossz gyerek:-))
20:18, szerintem ez nagyon rossz ötlet. Ha át is lehetne vágni a macskát (ami nem hiszem, h menne), csak arra ösztönözné, hogy rághatja nyugodtan azt, ami lelóg.
Van narancsolajos távoltartó spray. Ma este próbálom ki. Dobj egy mail-t holnap, mert lehet, hogy elfelejtem megnézni ezt az oldalt, s akkor beszámolok a hatásáról.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, hogy mit kellene csinálni. Lehet, hogy ezt a paprika dolgot megpróbálom, bár ez egy szerintem valami különleges szerzet a mi macskánk. Eddig is rengeteg macskánk volt, de ez valami kis különleges egyéniség, kis undok. De azért olyan kis szerethetõ:-)) Igaz, most már nem ketten élünk együtt, hanem van egy párom is. Addig mindig egy ágyban aludtunk (persze, pléddel le volt takarva az õ fele), együtt keltünk, még fürdésnél is a fürdõkádon ült:-))) Sõt reggelente még WC-re is együtt mentünk (az õ alomja is ott van):-))) Most meg talán lehet, hogy féltékeny. Pedig a páromat imádja, azt hiszem, hogy szerelmesek egymásba:-))))))De lehet, hogy most kevesebb idõ jut rá.
A kérdező hozzászólása: Igen, már én is spriccelgettem vasalás közben a permetezõvel:-))) De ez sem zavarja, kb. 1-2 perc és megint rág, már szétrágta a számítógép hangfal zsinórját az egerét, stb. A telefontöltõ zsinórom már lassan negyede lesz a régi hossznak, mert az a kedvence:-))) Azt hiszem valahogy ki kellene szoktatni a kertbe, igaz onnan meg meglóg (és amilyen kis butácska, tuti, hogy vissza se találna), mert az elfelejtettem mondtan, hogy imád megszökni:-)))
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem kölyök. Egyébként ez egy norvég erdei macska. A jellemzõjében is benne van, hogy nem lehet babusgatni, viszont mindig az ember mellett van, de sajna simogatni, tutujgatni nem lehet, mert nem szereti. Rengeteg játéka van, de nem érdekli õt, csak a zsinórok. Mindent szétrág, már szinte mindenhonnan ki van zárva, de ez sem érdeki õt, ahogy beengedem ismét a szobába, egybõl a zsinórok felé rohan és már rág is. Nagyon makacs macska. Szerintem direkt azért rág már, hogy bosszantson, egyébként nagyon okos, csak szerintem engem piszkál:-)))) Egyébként a fajta jellemzõjében is benne van, õ a ház ura. Hát tényleg õ:-)))
Nekem egy Maine Coon cicám van és az enyém is rágta a kábeleket. Nekem bevált az, hogy egy fél méteres kábel darabot bekentem macskamentával és neki adtam. Ennek már 2 hete. Azóta csak azt rágja és a kábeleimet békén hagyja.

Mit lehetne tenni az ellen, hogy a lányokkal való találkozgatások, ne azzal végződjön, hogy leráznak? Mi lehet a baj?

Mindig kedvesen viselkedik velük az ember. Elhalmozza őket bókokkal, meg minden. Sajnos mindig lerázással végződik az egész történet.

Legjobb válasz: lehet nem kellene az elsõ randin szerelmet vallani és agyondicsérni õket.

lehet nem kellene az elsõ randin szerelmet vallani és agyondicsérni õket.
ne légy túl kedves, ne bókolj
A kérdező hozzászólása: Az elsõ randin nem lettek túl dicsérve, csak mértékkel
Talán nézz magadba.
Valamivel elriasztod õket, próbálj csak haverkodni velük, ne dicsérgesd, csak beszélgessetek olyanokról amikrõl a barátaiddal szoktál. Ha szeretne valami többet úgyis jelezni fogja és a helyzet majd adja magát.
Mit jelent a "lerázás"? Mit vársz az elsõ randin/elsõ randi után? Nem mindegy...
Tuti nem a bókok miatt...Ha egy nõnek tetszel, úgy igazán, akkor a bókokkal épp hogy leveszed a lábáról (már persze ha mértékkel udvarolsz, és nem öntöd nyakon nyállal). Ha nem, akkor tök mindegy, mit csinálsz, mindennel taszítani fogod.
Bók maximum mikor találkoztok utána ne. Keltsd fel az érdeklõdését. Bennem azt szerették, hogy még ha érintõlegesen is, de minden témához hozzá tudtam szólni. Persze nem is a plázacica sáv volt a célközönségem, mert itt ezzel nem sokra mentem volna, BMW-m meg nincsen. A másik tipp, hogy vegyél egy olyan autót, amiben van puncimágnes, akkor aztán halál mindegy mirõl beszélsz vele, vagy mit csinálsz...

Mit lehet az ellen tenni, hogy ne legyek rosszul a piától részegség előtt?

endszeresen el?fordul velem, hogy még részeg se vagyok, de a gyomrom azt mondja, hogy többet ne. Így elég ritka az az alkalom, amikor kitudom használni az alkohol el?nyeit.

Legjobb válasz: Kajálj elõtte. Ha kajálsz,akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra,hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.

Kajálj elõtte. Ha kajálsz, akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra, hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mivel van a gond, de valamiért a rövideket se bírom.ha iszok akkor vagy sört, vagy keverek. De sörbõl se tudok sokat inni. Megfordult a fejemben az is, hogy a szénsavat nem bírom, pl ha kólával keverek. De gyümölcs lével is volt már így.
miért akarsz részeg lenni?akkor meg utána leszel beteg
A kérdező hozzászólása: nekem szükségem van a részegségre, egy jó bulihoz:D pláne amilyen bulikra manapság rángatnak.
A kérdező hozzászólása: és ha utána vagyok "beteg" az úgy normális szerintem.
Háát.. szerintem a tömény, és az üdítõ mennyiséget kicsit módosítsd. Több üdítõ, kevesebb tömény pia bele. Így többet kell majd innod, de szép fokozatosan "részegedsz le". Aztán utána mindennek víz íze lesz, szal akkor már mindegy lesz. :) De ha lefekvés elõtt megiszol 1-2 pohár hideg vizet, komolyan mondom, a hasfájáson kívül egyéb másnapossági tüneted nem lesz! A víz nagyon fontos és nagyon sokat segít!!

Mit lehet tenni az ellen hogy a hajam gyorsan zsírosodik?

A hajam kb. 2-3 naponta kell mosni. Mit lehet tenni annak érdekében hogy ne zsírosodjon ennyire?

Legjobb válasz: Ritkábban mosni, akár csak két hetente. Addig legfeljebb száraz sampont használj.

Ritkábban mosni, akár csak két hetente. Addig legfeljebb száraz sampont használj.
Semmit. Hidd el nekem, megjártam a jobbnál-jobb magánklinikákat és nem tudtak vele mit kezdeni. Amúgy az se jó, ha egy héten egyszer mosol hajat. Legalábbis nekem nem segített az sem.
Minél gyakrabban mosod, annál jobban fog zsírosodni. Tapasztalat.
egy héten 2x mosd, ja ès ha piszkàlod attól is zsirosodik. Ès vannak samponok ilyen hajtípusra.Ês ez "jó, , úgyanis a faggyúmirigyet jól mûködik .
Nekem hormonzavar idején volt ez. Fogamzásgátlót írtak fel rá, azóta csak heti kétszer kell hajat mosnom, pedig nem kímélem szegényt. (heti 3 edzés és a fõvárosban lakom)
Én is így voltam, és bõrgyógyászhoz mentem vele. Nekem annyit mondott, hogy ne zsíros hajra vegyek sampont, hanem normál hajra, mert nem a haj szerint, hanem a fejbõr szerint kell választani, és használjak tojás vagy csalán sampont. Nem javult semmit, visszamentem a problémával, mert nekem nagyon korpásodott is mellette, felírt egy kenõcsöt, a patikában keverik ki tiszta vízzel mostam a hajam, a kenõcsbõl kb egy diónagyságú adagot a FEJBÕRBE és nem a hajba masszíroztam, és lemostam alaposan. Nem kell kenegetni semmi balzsammal, és a negyedik mosás után abszolut rendbe jött a hajam.
A kérdező hozzászólása: És esetleg meg tudnád mondani annak a kenõcsnek a nevét?
szerintem az utakat csak akkor sózzák ha már hó jég van meg csúszik.
elvileg már nem is lehet sózni az utakat, homokot kellene használnia mindenkinek, az pedig nem marja ki a csizmát, de ha nálatok mégis sózzák, akkor majd ha fagy, és leesett a hó!

Mit lehet tenni az ellen, hogy a mélynyomó ne recsegjen túlságosan nagy basszus esetén?

Legjobb válasz: Jobb erõssítõ. Esetleg nézd át a kábeleket, lehet kontakthiba is :D

Jobb erõssítõ. Esetleg nézd át a kábeleket, lehet kontakthiba is :D

Mit lehet az ellen tenni, hogy ne zavarjon, hogy a pasimnak feláll más nőre is?

önbizalomromboló tud lenni,hogy a szerelmén kívül feláll neki egy ismeretlen rosszéletű nőre.. mikor mindig azt mondja,hogy az ilyenek nem jönnek be neki..

Legjobb válasz: Pornó vagy csak mentek az utcán és feláll neki? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

Pornó vagy csak mentek az utcán és feláll neki? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
Ha pornó akkor teljesen rendben van, legalábbis én sosem tekintettem vetélytársként azokra a nõkre. Ha ilyen kell neki, kimehet az autópálya mellé, én nem tartom vissza. Ha társaságban, akkor honnan tudod, hogy nem miattad? Úgy értél hozzá vagy valami? Ha megmondta, hogy a társaságban más nõ puszta látványától állt fel neki, akkor meg szimplán bunkó és kész. Nyúlcipõ.
Szerelmén kívül??? Te érted is amit beszélsz?! Szerinted az alap biológiai mûködést érdekli a szerelem? Szerinted egy férfinak bármikor is felállt a szerelemtõl??? NEMMMMM!!! Attól h valakinek lesz partnere, még nem fog az összes jó nõ csúnya lenni! 28F
Nem nagyon tudsz ez ellen tenni.. ez egyszerûen csak féltékenység... Az meg teljesen normális hogy fel áll neki, mert férfi.. ez ösztönösen jön, nem õ dönti el, hogy kire álljon fel és kire ne..
A kérdező hozzászólása: inkább pornó, de volt már társaságban is egyszer kétszer. hát a szégyen megölt..:( tudom nem vagyok egy fullos nõ de akkor is..akkor miért velem jár?
Én otthagytam volna, ha meglátom, hogy társaságba más nõre áll a f*sza!Hibás vagy, hogy eltûröd. A pornónézés viszont teljesen természetes, hisz minden férfi m*sztrubál.
Azért veled jár, mert téged szeret. A férfiakban a szexuális vonzalom (amit nem is õk irányítanak) nem érzelmeken alapulnak! :) Eltudom képzelni a helyzeted, hogy nem éppen jól érzed magad olyankor, de beszélgess róla vele sokat, és hidd el megfogsz nyugodni!:)
menj orvoshoz.nem ö, hanem te.

Mit lehet tenni az ellen, hogy a 6 hónapos kisfiam ne ordítva keljen? Éjjel is nappal is! Ezt csinálja kb 3 hónapja már!

Legjobb válasz: nálunk ezt fogzáskor csinálta. Volt, hogy fel sem ébredt rá. Próbáltam itatni, ha nem kellett neki, akkor fájdalomcsillapító.

nálunk ezt fogzáskor csinálta. Volt, hogy fel sem ébredt rá. Próbáltam itatni, ha nem kellett neki, akkor fájdalomcsillapító.
Szerintem próbáljatok ki egy homeopátiás szert...
nálunk is az ivás segített
3, 5éves kisfiam még mindig sírva kel.

Mit lehet tenni az ellen, hogy a fanszőrzet leborotválása után ne pattanásosodjon ki az adott felület? 18/F

Legjobb válasz: Kenj rá borotválkozás utáni balzsamot. Olyat mint az arcodra. Akkor nem fog annyira kipattogni.

Kenj rá borotválkozás utáni balzsamot. Olyat mint az arcodra. Akkor nem fog annyira kipattogni.
Arceszeszt tegyél rá, szerintem az a legjobb ha leborotválod, igaz hogy össze fogod szarni magad úgy csíp, de nem pattogsz ki egyátalán, vagy nem annyira. Nekem elég érzékeny sajnos a bõröm, és nálam mükszik. 18/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!
Nyugodtan borotváld le teljesen, de lehetõleg olyan borotvát használj ami az érzékeny bõrre kell. A Venus hárompengés kitûnõ erre a célra, nõi de ez kell, mert nekik mindig érzékenyebb a bõrük, nem nõ utána gyorsan, nem zavarja a nõt. Kamillás hintõport használj utána, garantáltan nem gyulladnak be a szõrtüszõk!! Ja és minden irányba borotválhatod nyugodtan, pár alkalom és megszokja a bõröd. Aki meg azt írja, hogy a nõk az 1-2 mm-es szõr szeretik, hát finoman is kevés nõvel volt dolga...Nõrõl beszélek, nem "kislányokról" akinek olyan mindegy...
arcradír!:D 15/L
kenj rá arcszeszt, összefosod magad de garantáltan nem pattog ki :)
Nem kell borotválni.Vegyél inkább nyírógépet és 1-2 mm-esre beállítva nyírd le a szõrt.Soha nem fog kipattogni a bõröd, nem szúrja 1-2 nap után a partnert, nem kellemetlen a szõr növése-nem viszket-ugyanakkor sokkal csinosabb lesz a farkad, melled, combod, stb.A csajok ezt nagyon szeretik.
Szerintem csakis még nem sokszor használt borotvával és szerintem jó ha használsz hozzá borotva habot is, és utánafertõtlenítsd le
Bõrfertõtlenítõ.Nem csak fertõtlenít!
A kérdező hozzászólása: Kentem és nem sokat használt. Meg mondják ugye, hogy visszafele ne, de akkor meg nem jön le teljesen.
A sószappan minden hétköznapi bõrbajra jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!