Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet az ellen hogy (197 db)

Mit lehet az ellen tenni, ha a macska minden zsinórt (TV, video, stb. ) szétrág. Vagy mi lehet a baja? Ismertek olyan sprayt ami bevállt az ellen, hogy a macska kerülje el azokat a dolgokat, amikhez nem szeretnétek, hogy hozzáférjen?

Legjobb válasz: kölyök még, vagy már felnõtt a cicád? lehet unatkozik, és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. szerezz be neki játékokat(nem muszáj venni, az enyém most pl 1 kólás kupakkal játszik vagy 1 órája:D), hogy lekösse magát, a zsinórokra meg mehet a paprikaspray, ahogy az elõttem író is írta:)

kölyök még, vagy már felnõtt a cicád? lehet unatkozik, és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. szerezz be neki játékokat(nem muszáj venni, az enyém most pl 1 kólás kupakkal játszik vagy 1 órája:D), hogy lekösse magát, a zsinórokra meg mehet a paprikaspray, ahogy az elõttem író is írta:)
mi megvettük a fél fressnapfot, de akkor is rágják a kábeleket, az sokkal izgibb. a citrusszag ideig-óráig bevált (narancs v citrom héjjal dörzsöld be) de hát azt is 3 naponta újra kéne kenni... a macskatávoltartó spray-k igazából arra jók csak h pénzt adj ki értük :D szóval citrusfélékkel dörzsöljük azokat amiket nem tudtunk eldugni macskabiztos helyre, illetve ha látjuk h azt cibálja kap a vizpermetezõbõl, amivel a szobanövényeket kell permetezni. ez a kombó egész hatásos. csak vigyázz nehogy a konektor felé fújd a vizet, mindig elenétes irányból fújd
huhh, felülértékelem az én kis hisztis nyarvenkámat, õ még nem fedezte fel a zsinórokat, max a kendõm szélével szeret játszani, vagy a hajammal:D ez a dörzsölés lehet bejönne esetleg hagymával, vagy erõspaprikával, nem?(az enyém ezeket nagyon utálja)és ha valami zsinóros játékot vennél/csinálnál neki? így lehet le"cuppanna" róla:)
Szerintem az erõspaprikás bekenésen kívül megpróbálhatod azt is, hogy feltûnõ helyekre teszel olyan "zsinórokat" amiket rághat, pl bõrszíjat vagy hasonlókat, és hátha hamarabb észreveszi vagy átszokik rá az erõspaprika helyett...
Sajnos az enyém is szétszedett pár vezetéket, de szerencsére csak a vékonyakat (pl. telefontöltõ). Fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni. A távoltartó spray-k nálunk nem váltak be.
Nekem kutyám van és ha elkezdene vezetéket rágni, arra gondoltam, h erõspaprikával kenem be :D
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos próbáltam, hogy kitettem zsinórokat, de sajnos azok nem voltak olyan érdekesek. Olyan mintha tudná, hogy mit nem szabad rágni, olyan mint egy rossz gyerek:-))
20:18, szerintem ez nagyon rossz ötlet. Ha át is lehetne vágni a macskát (ami nem hiszem, h menne), csak arra ösztönözné, hogy rághatja nyugodtan azt, ami lelóg.
Van narancsolajos távoltartó spray. Ma este próbálom ki. Dobj egy mail-t holnap, mert lehet, hogy elfelejtem megnézni ezt az oldalt, s akkor beszámolok a hatásáról.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, hogy mit kellene csinálni. Lehet, hogy ezt a paprika dolgot megpróbálom, bár ez egy szerintem valami különleges szerzet a mi macskánk. Eddig is rengeteg macskánk volt, de ez valami kis különleges egyéniség, kis undok. De azért olyan kis szerethetõ:-)) Igaz, most már nem ketten élünk együtt, hanem van egy párom is. Addig mindig egy ágyban aludtunk (persze, pléddel le volt takarva az õ fele), együtt keltünk, még fürdésnél is a fürdõkádon ült:-))) Sõt reggelente még WC-re is együtt mentünk (az õ alomja is ott van):-))) Most meg talán lehet, hogy féltékeny. Pedig a páromat imádja, azt hiszem, hogy szerelmesek egymásba:-))))))De lehet, hogy most kevesebb idõ jut rá.
A kérdező hozzászólása: Igen, már én is spriccelgettem vasalás közben a permetezõvel:-))) De ez sem zavarja, kb. 1-2 perc és megint rág, már szétrágta a számítógép hangfal zsinórját az egerét, stb. A telefontöltõ zsinórom már lassan negyede lesz a régi hossznak, mert az a kedvence:-))) Azt hiszem valahogy ki kellene szoktatni a kertbe, igaz onnan meg meglóg (és amilyen kis butácska, tuti, hogy vissza se találna), mert az elfelejtettem mondtan, hogy imád megszökni:-)))
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem kölyök. Egyébként ez egy norvég erdei macska. A jellemzõjében is benne van, hogy nem lehet babusgatni, viszont mindig az ember mellett van, de sajna simogatni, tutujgatni nem lehet, mert nem szereti. Rengeteg játéka van, de nem érdekli õt, csak a zsinórok. Mindent szétrág, már szinte mindenhonnan ki van zárva, de ez sem érdeki õt, ahogy beengedem ismét a szobába, egybõl a zsinórok felé rohan és már rág is. Nagyon makacs macska. Szerintem direkt azért rág már, hogy bosszantson, egyébként nagyon okos, csak szerintem engem piszkál:-)))) Egyébként a fajta jellemzõjében is benne van, õ a ház ura. Hát tényleg õ:-)))
Nekem egy Maine Coon cicám van és az enyém is rágta a kábeleket. Nekem bevált az, hogy egy fél méteres kábel darabot bekentem macskamentával és neki adtam. Ennek már 2 hete. Azóta csak azt rágja és a kábeleimet békén hagyja.

Mit tesztek az ellen, hogy általatok rossznak vélt viselkedést ne vegyetek át a felmenőitektől? Biztosan lehet ezek ellen valamit tudatosan tenni.

Legjobb válasz: ha észreveszem magamon,azonnal leállok,vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.

ha észreveszem magamon, azonnal leállok, vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tolongnak a válaszok.Ne csináljátok már itt is 1000 meg 1000 kérdésben-válaszban olvasni, hogy nem akarnak hasonlítani (ezért, azért, amazért...) szülõre vagy nagyszülõre. Van aki homlokegyenest az ellentéte (bár ez sem egészséges) annak, ami miatt mondjuk szenvedett/idegeskedett de rengeteg olyan van saját tapasztalataim szerint is, amik ellen csak próbálok tenni, kisebb-nagyobb sikerrel és ellenzem és mindig is elleneztem, mégis ott van.Sõt a kor elõre haladtával egyre többször. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy akaratom ellenére ne váljak olyanná, amilyenné nem szeretnék.:) Na ezt jól megmondtam!:) De ez van. Köszi ha tudtok segíteni és várom válaszaitokat!
1.késö van, van aki lefeküdt 2.munka nap, lehet még csak most ér haza 3.10 perc alatt mit vársz? 1. voltam...
A kérdező hozzászólása: Jó, hogy mondod, nem tudtam, hogy ma munkanap volt....Még örültem is neki, hogy épp így szombat este lett aktuális/fogalmazódott meg ez a kérdés, mert itt ilyenkor van pörgés (bár emlékeim szerint pénteken is).Mindegy a válaszod az idõ alatt jött míg pötyögtem a kommentem.Örültem neki.Csak mivel a kérdésaláírásban nem fejtettem ki bõvebben a gondolataimat úgyis mindenképpen írtam volna.De tény, hogy számítottam több válaszra, igen 10perc alatt.:) Na majd csak jönnek... 1-re: Én sem sértõdöm meg, ha jogos, viszont ha nem, akkor a legfájóbb bántás, pont ezért, mert nagyon nem akarok olyan lenni.Az azonnali leállás is jó, csak az lenne jó, ha bele sem kezdené(n)k!:) Köszi!
Meg kell tanulni magadat fegyelmezni, és ha kontroll alatt tartod magad, nem az indulat, hanem az eszed irányít, akkor olyna leszel, amilyen akarsz és nem amit negatívpéldaként éltél meg.
igen de valahogy fejlödni kell. ha már észreveszed az már fél siker. elöbb utobb el fogod hagyni. fokozatosság! ne akarj mindent egyböl.akkor semerre se fogsz haladni.
Amint észreveszem, leállok. De ez önmagában nem elég. Ki kell gondolni, hogy ami rossz, ahelyett pontosan hogy csinálnád, és azt begyakorolni. Mert ha nincs konkrét alternatíva, éles helyzetben ösztönösen a látott mintához nyúlsz vissza. Nekem még sokat segített, hogy 18 évesen pár hónapra odaköltöztem az akkori barátomhoz. Neki nagyon jó családja van, és ezt akkor belülrõl láttam. Sok mintát át tudtam venni onnan. Persze van, amiben (pl. takarítás) egyszerûen átestem a ló túlsó oldalára. Ebben a párom próbál az arany középútra terelni :)
Nálam az a módszer bevált, hogy amikor észreveszem, hogy olyat csinálok pont, amit másba se szeretek, akkor leállítom magam abban a pillanatban. A helyzet elmúlása után meg magamban átgondolom, hogy mikor sikerült a hibába esnem. Így fokozatosan tanulok, fejlõdök és ugyanazt a nem kívánatos viselkedést egyre ritkábban követem el, mígnem egyszercsak elhagyom.

Mit lehet az ellen tenni, hogy hamar elélvezzek?

Mi az ideális id? ameddig ki kéne tartani?

Legjobb válasz: 10-20 perc ideális lenne, ha maszturbálásnál mindig ha úgy érzed hogy közel vagy lassítasz vagy szünetet tartasz és minél tovább húzod az idejét az segít, vagy van ilyen gyógyszer is, korai magömlés ellen, de az is jó ha szex közben másra gondolsz, mondjuk egy kosárlabdameccs vagy akármi, csak egy pillanatra, hogy kemény maradj de eltûnjön az az érzés hogy mindjárt elmész, vagy ha ilyenkor pózt váltotok azzal is nyerhetsz kevés idõt vagy ha néha csak úgy spontán aktus közben elkezded nyalni kicsit, az õt is közelebb viszi az orgazmushoz és te is pihensz, remélem valamelyik beválik, sok sikert :D

10-20 perc ideális lenne, ha maszturbálásnál mindig ha úgy érzed hogy közel vagy lassítasz vagy szünetet tartasz és minél tovább húzod az idejét az segít, vagy van ilyen gyógyszer is, korai magömlés ellen, de az is jó ha szex közben másra gondolsz, mondjuk egy kosárlabdameccs vagy akármi, csak egy pillanatra, hogy kemény maradj de eltûnjön az az érzés hogy mindjárt elmész, vagy ha ilyenkor pózt váltotok azzal is nyerhetsz kevés idõt vagy ha néha csak úgy spontán aktus közben elkezded nyalni kicsit, az õt is közelebb viszi az orgazmushoz és te is pihensz, remélem valamelyik beválik, sok sikert :D
Ne szexelj, az majd segít.
xD látom ma elvannak a párok
Verd ki elõtte.

Mit lehet az ellen tenni hogy valaki ne sértődjön meg egyfolytában?

Mostanában elég sokszor megsért?döm minden hülyeségen,de hogy miért?!Fogalmam sincsen,régen nem ilyen voltam,mostanában vettem észre magamon és nagyon zavar! Lehet hülye kérdés de mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: tedd föl magadnak a kérdést : Mi a bajom? És akkor mondjuk nézz magadba: Kire vagy ideges... nincs-e padi, csajod... nem megy a munka... vagy valami lelki eredetû probléma... lehet nem sportolsz, és túl nagy rajtad a stressz... Amit ajánlok: menj el shoppingolni, kozmetikushoz, sportolj, éld az életed, ismerkedj, és csak NYUGI ... senki sem szereti az idegbetegeket :))

tedd föl magadnak a kérdést : Mi a bajom? És akkor mondjuk nézz magadba: Kire vagy ideges... nincs-e padi, csajod... nem megy a munka... vagy valami lelki eredetû probléma... lehet nem sportolsz, és túl nagy rajtad a stressz... Amit ajánlok: menj el shoppingolni, kozmetikushoz, sportolj, éld az életed, ismerkedj, és csak NYUGI ... senki sem szereti az idegbetegeket :) )
A kérdező hozzászólása: Vagy mitõl lehet az hogy valaki ilyen sértõdõs lesz miközben ennek pont az ellentettje volt?

Mit lehet az ellen tenni, hogy ne legyek rosszul a piától részegség előtt?

endszeresen el?fordul velem, hogy még részeg se vagyok, de a gyomrom azt mondja, hogy többet ne. Így elég ritka az az alkalom, amikor kitudom használni az alkohol el?nyeit.

Legjobb válasz: Kajálj elõtte. Ha kajálsz,akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra,hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.

Kajálj elõtte. Ha kajálsz, akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra, hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mivel van a gond, de valamiért a rövideket se bírom.ha iszok akkor vagy sört, vagy keverek. De sörbõl se tudok sokat inni. Megfordult a fejemben az is, hogy a szénsavat nem bírom, pl ha kólával keverek. De gyümölcs lével is volt már így.
miért akarsz részeg lenni?akkor meg utána leszel beteg
A kérdező hozzászólása: nekem szükségem van a részegségre, egy jó bulihoz:D pláne amilyen bulikra manapság rángatnak.
A kérdező hozzászólása: és ha utána vagyok "beteg" az úgy normális szerintem.
Háát.. szerintem a tömény, és az üdítõ mennyiséget kicsit módosítsd. Több üdítõ, kevesebb tömény pia bele. Így többet kell majd innod, de szép fokozatosan "részegedsz le". Aztán utána mindennek víz íze lesz, szal akkor már mindegy lesz. :) De ha lefekvés elõtt megiszol 1-2 pohár hideg vizet, komolyan mondom, a hasfájáson kívül egyéb másnapossági tüneted nem lesz! A víz nagyon fontos és nagyon sokat segít!!

Mit lehet az ellen tenni, hogy ne zavarjon, hogy a pasimnak feláll más nőre is?

önbizalomromboló tud lenni,hogy a szerelmén kívül feláll neki egy ismeretlen rosszéletű nőre.. mikor mindig azt mondja,hogy az ilyenek nem jönnek be neki..

Legjobb válasz: Pornó vagy csak mentek az utcán és feláll neki? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

Pornó vagy csak mentek az utcán és feláll neki? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
Ha pornó akkor teljesen rendben van, legalábbis én sosem tekintettem vetélytársként azokra a nõkre. Ha ilyen kell neki, kimehet az autópálya mellé, én nem tartom vissza. Ha társaságban, akkor honnan tudod, hogy nem miattad? Úgy értél hozzá vagy valami? Ha megmondta, hogy a társaságban más nõ puszta látványától állt fel neki, akkor meg szimplán bunkó és kész. Nyúlcipõ.
Szerelmén kívül??? Te érted is amit beszélsz?! Szerinted az alap biológiai mûködést érdekli a szerelem? Szerinted egy férfinak bármikor is felállt a szerelemtõl??? NEMMMMM!!! Attól h valakinek lesz partnere, még nem fog az összes jó nõ csúnya lenni! 28F
Nem nagyon tudsz ez ellen tenni.. ez egyszerûen csak féltékenység... Az meg teljesen normális hogy fel áll neki, mert férfi.. ez ösztönösen jön, nem õ dönti el, hogy kire álljon fel és kire ne..
A kérdező hozzászólása: inkább pornó, de volt már társaságban is egyszer kétszer. hát a szégyen megölt..:( tudom nem vagyok egy fullos nõ de akkor is..akkor miért velem jár?
Én otthagytam volna, ha meglátom, hogy társaságba más nõre áll a f*sza!Hibás vagy, hogy eltûröd. A pornónézés viszont teljesen természetes, hisz minden férfi m*sztrubál.
Azért veled jár, mert téged szeret. A férfiakban a szexuális vonzalom (amit nem is õk irányítanak) nem érzelmeken alapulnak! :) Eltudom képzelni a helyzeted, hogy nem éppen jól érzed magad olyankor, de beszélgess róla vele sokat, és hidd el megfogsz nyugodni!:)
menj orvoshoz.nem ö, hanem te.

Mit lehet az ellen tenni h. ne legyen sárga a kéz és köröm a cigitől? És ha már olyan akkor hogy lehet eltüntetni?

Legjobb válasz: Ne cigizz,és elmúlik magától. Ha meg már bagózol,akkor szokd meg.

Ne cigizz, és elmúlik magától. Ha meg már bagózol, akkor szokd meg.
Félbevágott citrommal kenegesd.
Vegyél szipkát!

Mit lehet az ellen csinálni, hogy ne jöjjön ki több anyajegy?

Legjobb válasz: úgylátom egy cipõben járunk! elkell fogadnod ezilyen,deamit tehetsz az az hogy mielõtt napramerészkedsz bekened magad fényvédõvel! MINDIG!!!!

úgylátom egy cipõben járunk! elkell fogadnod ezilyen, deamit tehetsz az az hogy mielõtt napramerészkedsz bekened magad fényvédõvel! MINDIG!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a komit! de ha fehérbõrû vagyok, akkor hányas foktorszámuval? és akkor szoliznom sem szabad? mert nem szeretnék fehér maradni...:(
Szia! Ha fehérbõrû vagy akkor ajánlatos 20-25-ös faktorú krémmel bekenni magad napozás elõtt fél órával. De ha nem tudsz lebarnulni (szinte soha) csak mindig leégsz a napon és piros lesz a bõröd, akkor 35-ös is kell! Szolizni csak óvatosan, inkább többször menjél kevesebb percet! De a napozás és a szoli is elõsegítí az anyajegyek kialakulását. De mértékkel persze lehet!
Ha barnulni vágysz vannak ezek a pár perces barnítószalonok! Barnítókrém ilyesmi! De a napozást nem ajánlom egyántalán nagyon rosszat tesz a bõrnek hosszútávon!
Inkább használj önbarnítókat-mint szoli, napozás-, az nem segíti elõ, a további anyajegyek kialakulását. Egyébként dettó ez van velem is:( csak a fejemen van kb 20nál több kis pötty(és egyre csak szaporodnak)..komolyan kezdek aggódni...egyrészt hogy néz ki?!..másrészt ez sztem nem normális..vagy nagyon veszélyes..:S...szal énis várok további válaszokat:)
Alvázvédõ használata.
ahol valami rozsdavolt vagy akármi van azt lecsiszolni kezelni/kijavítani utána +le alvázvédõzõd mást nem nagyon lehet csinálni
Minden évben alvázvédelem, de ha alul már rozsdás, akkor belül a szönyeg alatt még rosszabb a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mit lehet az ellen tenni hogy megszökjön mindig a kutyánk?

Nos volna nekem egy problémám. Kertes házban lakunk és mostanában mindig megszökik a kutyánk. A kerítésen sehol egy hiba vagy lyuk ahol ki tudna menni hanem átugorja a kerítést. Teljesen új kerítésre nincsen elegendő pénz, a kutyát nem szeretnénk megkötni, ezért arra gondoltunk, hogy biztosan lehet kapni valami eszközt vagy riasztót ami távol tartja őt a kerítéstől. Valaki tud ehhez hasonló dolog létezéséről egyáltalán? :D

Legjobb válasz: 1) kutyaiskola 2) rendszeres foglalkozás a kutyával 3) villanypásztor

1) kutyaiskola 2) rendszeres foglalkozás a kutyával 3) villanypásztor
Naponta mennyit foglalkozol a kutyával? Kan vagy szuka? ivaros vagy ivartalan? Milyen fajta? Tüzelés idõszak van szóval az miatt is lehet, illetve nincs kielégítve a mozgásigánye!
Na, hát akkor nagyon egyszerû, keressetek neki egy rendes gazdát, és hanyagoljátok ezt a kutyatartás dolgot, amíg valakinek a családban fel nem dereng a felelõsség fogalma.
fel kell csinálni. terhesen nem nagyon ugrál.
Off.: Elsõ: Elhangzott a Nincs pénz címû mondat. Villanypásztor? Utána néztél mennyi az? Kutyasuli, se ingyen van. Rendszeres foglalkozás az igen. On.: Itt van az internet! Nézz utána milyen játékokkal lehet lefárasztani egy kutyát! Pl vidd el sétálni. Mienk nem szökik , akkor sem megy el, mert sétál kint. Minek szökjön ha úgy is kivisszük, független attól, hogy kertes ház.
3-mas vagyok. Még gondolkozom egy akadálypályán is, mert szeret futni és ugrálni a mienk. Ha sokat fut és ugrál elfárad és akkor se lesz kedve szökni ha kinyitjuk neki a kaput. Csak dobáljon neki valami finomat vagy kedvenc játékot ami után futhat, de visszajön, ha Te nem akarsz mozogni. Eszembe jutott így hirtelen, hogy biciklivel is szoktak kutyát futtatni. Avval is elveszed a kedvét a szökéstõl. Ha eszembe jut még valami írok. :)
A kérdező hozzászólása: Hát heti szinte 2 alkalmat van idõm foglalkozni vele. Kan kutya és nincsen kiherélve se. Tüzelési idõszakban szokta ezt csinálni általában.
A kutyával MINDEN NAP foglalkozni KELL. Nem lehet vagy kéne, hanem KELL.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!