Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet az ellen, hogy ne (62 db)

Mit lehet tenni az ellen, hogy ne képzeljek be magamnak mindenféle hülyeséget? Túl sokat agyalok.

Mostanában azon kapom mindig magam, hogy folyamatosan gondolkozom, rágom magam a dolgokon. Főleg a fél éves kapcsolatomban. Be is képzelek dolgokat, néha azthiszem,hogy haragszik rám, (teljesen alaptalanul képzelem) és aztán kiderül,hogy szó sincs ilyenről. Meg mostanában azt is, hogy lehet már nem is szeret annyira, már nem is törődik annyit,mint az elején, közben lehet,hogy épp nincs ideje akkor írni, mert valamit csinál. Mindig gondolom, hogy milyen jó lenne ha újra olyan kis aranyos sms-eket kapnék tőle, de biztos nem a régi már...és hopp, pont akkor jön egy, és rájövök, hogy feleslegesen aggódom. Mélyen belül tudom, de nem tudok mit tenni a folyamatos rágódás ellen. Ti voltatok már ilyen helyzetben? Adnátok tanácsot? A hangulatom is, mintha percenként változna:/ 16L

Legjobb válasz: várnám a megoldást, tanácsot, hogy mit tegyek ez ellen:( Most szinte nem is tudom miért vagyok szomorú...:/

A kérdező hozzászólása: várnám a megoldást, tanácsot, hogy mit tegyek ez ellen:( Most szinte nem is tudom miért vagyok szomorú...:/
Nem akarok vészmadár lenni, de hasonlatosak a leírtjaid az én eseteimhez, le is írtad a kulcsszót:beképzeled.Bár egyértelmûen nem jelenthetõ ki, de talán neked is valamilyen fokú paranoia-d van, erre jellemzõ hogy ugyan logikus gyökerekkel rendelkezõ gondolatok, de már olyan szinten eltúlzottak ami az ember életminõségére negatív hatással van, légy óvatos, ha valóban beteg vagy szakember, ha ez csak átmeneti elgyengülés akkor add ki magadból, változtass a gondolataidon.
Beszélgess megfelelõ emberekkel, erõsíts rá a pozitív oldalakra.Ne jelents ki semmit biztosan, hagyd fent a lehetõséget a derûsebb végkifejletnek.
Te vagy az Beáta?
én is ilyen vagyok sajnos..állandóan agyalok..volt mikor aludni sem tudtam, mert nem kapcsolt ki az agyam..17/L
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok Beáta. Nem érzem annyira erõsnek ezt, hogy pszichológushoz kéne mennem mennem... Csak néha valós infókból 'képzelem' be, mert pl mostanában nem ír annyit, és olyat, mint mondjuk 3 hónapja, és ebbõl azt gondolom, hogy nem szeret annyira, ebbõl az következik, hogy kell teperjek...aztán az is eszembe jut, hogy lehet nincs ideje, a tanulás miatt. Mikor nem becézget úgy, ahogy szokott, akkor is azthiszem, hogy haragszik, és megváltozott a hozzáállása, pedig lehet, hogy csak nincs jókedve. Próbálom a jó oldalát nézni a dolgoknak, de mindennek csak a rossz felét látom/gondolom. És az a baj, hogy nem vagyok megbizonyosodva, hogy a jó oldal 100%-ig biztos, és bizonytalan vagyok... Nem tudom, hogy gyõzõdjek meg a dolgok pozitívumáról, hogy ne azokat a hülyeségeken járjon az agyam....

Mit tesztek az ellen, hogy általatok rossznak vélt viselkedést ne vegyetek át a felmenőitektől? Biztosan lehet ezek ellen valamit tudatosan tenni.

Legjobb válasz: ha észreveszem magamon,azonnal leállok,vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.

ha észreveszem magamon, azonnal leállok, vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tolongnak a válaszok.Ne csináljátok már itt is 1000 meg 1000 kérdésben-válaszban olvasni, hogy nem akarnak hasonlítani (ezért, azért, amazért...) szülõre vagy nagyszülõre. Van aki homlokegyenest az ellentéte (bár ez sem egészséges) annak, ami miatt mondjuk szenvedett/idegeskedett de rengeteg olyan van saját tapasztalataim szerint is, amik ellen csak próbálok tenni, kisebb-nagyobb sikerrel és ellenzem és mindig is elleneztem, mégis ott van.Sõt a kor elõre haladtával egyre többször. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy akaratom ellenére ne váljak olyanná, amilyenné nem szeretnék.:) Na ezt jól megmondtam!:) De ez van. Köszi ha tudtok segíteni és várom válaszaitokat!
1.késö van, van aki lefeküdt 2.munka nap, lehet még csak most ér haza 3.10 perc alatt mit vársz? 1. voltam...
A kérdező hozzászólása: Jó, hogy mondod, nem tudtam, hogy ma munkanap volt....Még örültem is neki, hogy épp így szombat este lett aktuális/fogalmazódott meg ez a kérdés, mert itt ilyenkor van pörgés (bár emlékeim szerint pénteken is).Mindegy a válaszod az idõ alatt jött míg pötyögtem a kommentem.Örültem neki.Csak mivel a kérdésaláírásban nem fejtettem ki bõvebben a gondolataimat úgyis mindenképpen írtam volna.De tény, hogy számítottam több válaszra, igen 10perc alatt.:) Na majd csak jönnek... 1-re: Én sem sértõdöm meg, ha jogos, viszont ha nem, akkor a legfájóbb bántás, pont ezért, mert nagyon nem akarok olyan lenni.Az azonnali leállás is jó, csak az lenne jó, ha bele sem kezdené(n)k!:) Köszi!
Meg kell tanulni magadat fegyelmezni, és ha kontroll alatt tartod magad, nem az indulat, hanem az eszed irányít, akkor olyna leszel, amilyen akarsz és nem amit negatívpéldaként éltél meg.
igen de valahogy fejlödni kell. ha már észreveszed az már fél siker. elöbb utobb el fogod hagyni. fokozatosság! ne akarj mindent egyböl.akkor semerre se fogsz haladni.
Amint észreveszem, leállok. De ez önmagában nem elég. Ki kell gondolni, hogy ami rossz, ahelyett pontosan hogy csinálnád, és azt begyakorolni. Mert ha nincs konkrét alternatíva, éles helyzetben ösztönösen a látott mintához nyúlsz vissza. Nekem még sokat segített, hogy 18 évesen pár hónapra odaköltöztem az akkori barátomhoz. Neki nagyon jó családja van, és ezt akkor belülrõl láttam. Sok mintát át tudtam venni onnan. Persze van, amiben (pl. takarítás) egyszerûen átestem a ló túlsó oldalára. Ebben a párom próbál az arany középútra terelni :)
Nálam az a módszer bevált, hogy amikor észreveszem, hogy olyat csinálok pont, amit másba se szeretek, akkor leállítom magam abban a pillanatban. A helyzet elmúlása után meg magamban átgondolom, hogy mikor sikerült a hibába esnem. Így fokozatosan tanulok, fejlõdök és ugyanazt a nem kívánatos viselkedést egyre ritkábban követem el, mígnem egyszercsak elhagyom.

Mit lehet tenni az ellen, hogy ne legyen átlátszó a bikini alsó?

Szóval, az van, hogy átlátszik a bikini alsóm, és arra lennék kíváncsi, hogy tudtok e valamilyen megoldást, azon kívül, hogy újat vegyek? Halvány rózsaszín. Valamit odavarrni nem lehet? Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Mit gondoltok? Lehetőleg normális válaszokat kérek. Köszönöm előre is! :)

Legjobb válasz: oda lehet varrni valami anyagot, de nem könnyû úgy megcsinálni, hogy szép legyen, és ne látszódjon. Szerintem nem éri meg a szenvedést, én inkább vennék egy másikat

oda lehet varrni valami anyagot, de nem könnyû úgy megcsinálni, hogy szép legyen, és ne látszódjon. Szerintem nem éri meg a szenvedést, én inkább vennék egy másikat
Ezekbe szokott lenni egy fehér betét aminek az a lényege hogy takarja azt a részt amit nem kéne látnia senkinek. Ha nincsen vagy bízz meg egy varrónõt, vagy vegyél másikat inkább.
Úgy nem tudsz odavarratni semmit, hogy ne látszódjon, hogy az anyag ne húzódjon meg. A jó minõségû fürdõruháknak olyan az anyaga, hogy extrém eseteket kivéve, nem látszódik át semmi, nekem 2 fehér bikinim is van, ebbõl az egyik ráadásul horgolt-lyukas, de olyan jól meg van oldva, hogy nem látszik, aminek nem kell. Mondjuk ára is volt, 20-on felül volt mindkettõ. H&M-ben próbáltam nemrég egy fehéret, na az szörnyû volt, minden látszódott ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Mit lehet az ellen tenni, hogy ne legyek rosszul a piától részegség előtt?

endszeresen el?fordul velem, hogy még részeg se vagyok, de a gyomrom azt mondja, hogy többet ne. Így elég ritka az az alkalom, amikor kitudom használni az alkohol el?nyeit.

Legjobb válasz: Kajálj elõtte. Ha kajálsz,akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra,hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.

Kajálj elõtte. Ha kajálsz, akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra, hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mivel van a gond, de valamiért a rövideket se bírom.ha iszok akkor vagy sört, vagy keverek. De sörbõl se tudok sokat inni. Megfordult a fejemben az is, hogy a szénsavat nem bírom, pl ha kólával keverek. De gyümölcs lével is volt már így.
miért akarsz részeg lenni?akkor meg utána leszel beteg
A kérdező hozzászólása: nekem szükségem van a részegségre, egy jó bulihoz:D pláne amilyen bulikra manapság rángatnak.
A kérdező hozzászólása: és ha utána vagyok "beteg" az úgy normális szerintem.
Háát.. szerintem a tömény, és az üdítõ mennyiséget kicsit módosítsd. Több üdítõ, kevesebb tömény pia bele. Így többet kell majd innod, de szép fokozatosan "részegedsz le". Aztán utána mindennek víz íze lesz, szal akkor már mindegy lesz. :) De ha lefekvés elõtt megiszol 1-2 pohár hideg vizet, komolyan mondom, a hasfájáson kívül egyéb másnapossági tüneted nem lesz! A víz nagyon fontos és nagyon sokat segít!!

Mit lehet az ellen tenni h. ne legyen sárga a kéz és köröm a cigitől? És ha már olyan akkor hogy lehet eltüntetni?

Legjobb válasz: Ne cigizz,és elmúlik magától. Ha meg már bagózol,akkor szokd meg.

Ne cigizz, és elmúlik magától. Ha meg már bagózol, akkor szokd meg.
Félbevágott citrommal kenegesd.
Vegyél szipkát!

Szerintetek mit lehet tenni az ellen hogy ne labdázzanak előttem?

idős és idegbeteg vagyok a pattogó labda zaja nagyon idegesít nap mint nap át kell élnem,kertes házban lakom és előttem játszanak.cigány családról van szó.többen vagyunk idős emberek...szinte félelemben tartanak több idős embert.mert nem lehet őket elküldeni.ki véd meg tőlük ,hova forduljak

Legjobb válasz: idõs néni ezzel a nick-kel? na ne! :)

idõs néni ezzel a nick-kel? na ne! :)
A kérdező hozzászólása: nem néni vagyok hanem férfi.sok mindent a gyerekeim állítottak be.neveztek el..lehet meglepõ de 60 évesen kezdtem a számítógép elé ülni
A kérdező hozzászólása: és nagyon is komolyan gondoltam a kérdést.

Mit lehet az ellen tenni hogy valaki ne sértődjön meg egyfolytában?

Mostanában elég sokszor megsért?döm minden hülyeségen,de hogy miért?!Fogalmam sincsen,régen nem ilyen voltam,mostanában vettem észre magamon és nagyon zavar! Lehet hülye kérdés de mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: tedd föl magadnak a kérdést : Mi a bajom? És akkor mondjuk nézz magadba: Kire vagy ideges... nincs-e padi, csajod... nem megy a munka... vagy valami lelki eredetû probléma... lehet nem sportolsz, és túl nagy rajtad a stressz... Amit ajánlok: menj el shoppingolni, kozmetikushoz, sportolj, éld az életed, ismerkedj, és csak NYUGI ... senki sem szereti az idegbetegeket :))

tedd föl magadnak a kérdést : Mi a bajom? És akkor mondjuk nézz magadba: Kire vagy ideges... nincs-e padi, csajod... nem megy a munka... vagy valami lelki eredetû probléma... lehet nem sportolsz, és túl nagy rajtad a stressz... Amit ajánlok: menj el shoppingolni, kozmetikushoz, sportolj, éld az életed, ismerkedj, és csak NYUGI ... senki sem szereti az idegbetegeket :) )
A kérdező hozzászólása: Vagy mitõl lehet az hogy valaki ilyen sértõdõs lesz miközben ennek pont az ellentettje volt?

Mit lehet az ellen tenni hogy ne nőjön túl hamar vissza a szőr intim helyeken? /borotválom és pár nap után megint nő/

köszönöm el?re

Legjobb válasz: Borotválástól ne várj mást. Gyanta, epillálás, vagy csipesz.

Borotválástól ne várj mást. Gyanta, epillálás, vagy csipesz.
Elsõ válasz:Áúúú...
A kérdező hozzászólása: remek:/ azért köszönöm:)
minek borotválni?
Minek? Hát hogy ne legyen szõrös. :D
A kérdező hozzászólása: igyvan..=)
és az miért jó, ha nem szõrös?
A kérdező hozzászólása: hát sztem elég gáz orálnál ha az..:S:)

Mit lehet tenni az ellen, hogy ne kapcsoljon ki a laptopom viszonylag elég sokszor, ha túlmelegszik?

ki szokott kapcsolni néha egy id? után(nem minden laptopozásnál de elég s?r?n) mit lehetne ez ellen tenni ?

Legjobb válasz: Lehet kapni laptop-hûtõt. Nem tudom, ez-e a pontos neve, de annak az a lényege, hogy kavarja a laptop alatt a levegõt, így nem engedi olyan könnyen túlmelegedni. Mi tavaly vettünk kb. 4.000 Ft-ért, és hatékony, filmnézés közben nem melegszik fel annyira a gép. Szerintem megéri kipróbálni, mielõtt esetleg végképp tönkremegy a gép.

Lehet kapni laptop-hûtõt. Nem tudom, ez-e a pontos neve, de annak az a lényege, hogy kavarja a laptop alatt a levegõt, így nem engedi olyan könnyen túlmelegedni. Mi tavaly vettünk kb. 4.000 Ft-ért, és hatékony, filmnézés közben nem melegszik fel annyira a gép. Szerintem megéri kipróbálni, mielõtt esetleg végképp tönkremegy a gép.
Én vásároltam a notebookhoz olyan alátétet (notebookhûtõ), ami olyan, mint egy tálca, bekapcsolható ventilátorok hûtik alulról a gépet. A notebook egyik USB-csatlakozójáról mûködik. Ilyen hõségben kíméli a számítógépet, nem melegszik túl.

Mit lehet tenni, az ellen, hogy ne legyen büdös a vadászgörény, és hogy ne eressze ki a bűzmirigyét?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló! A bûzmirigyet nem szabad eltávolítani,és ha megteszed akkor is büdös lesz! De amúgy megoldásnak azt látom hogy takarítsd sokat! Meg esetleg a táplálékát lehetne picit korrigálni,mert sokszor abban van a hiba.

Elsõ válaszoló! A bûzmirigyet nem szabad eltávolítani, és ha megteszed akkor is büdös lesz! De amúgy megoldásnak azt látom hogy takarítsd sokat! Meg esetleg a táplálékát lehetne picit korrigálni, mert sokszor abban van a hiba.
Szia Nem szabad eltávolítani a bûzmirigyét, azt ne tedd. Ha lány görid van és nem szeretnéd pároztatni ivartalanítsd majd ki utána nem lesz olyan büdi. Fiúk többet eresztik ki a bûzmirigyüket hozzájuk annyira nem értek, mert nekem lány görim van. Egyáltalán nem büdösebbek a görények a többi állatnál, szóval ez a mondás, hogy büdös, mint a görény alaptalan. Nagyon sokan kifejezetten szeretik az illatukat... A büzzentését 5-10 perc alatt simán ki lehet szellõztetni egyébként a szobából, és ha õ maga is alapból büdös, lehet, hogy változtatni kéne az ételét amit kap. Az én görim is büdös volt mikor megvettük, mert táppal etették elõtte, azóta nyers husit eszik és nem büdös. Egyébként google-be biztosan találsz hasznom infókat, mi is onnan keresgéltünk, mikor megvettük a görinket.
Elsõ válaszoló vagyok. Sajnos más lehetõséget nem tudok. Õk ilyen állatok, de ezt tudnod kellett volna, amikor megvetted, vagy legalábbis az eladó mondhatta volna...nah de vannak ilyen szólások is, hogy :"büdös vagy, mint egy görény"... Én csak ezt az egy módszert tudom, nem hiszem, hogy túl drága lenne! És a szellõztetéssel sem fog megoldódni a probléma, mert ez a szag eléggé beivódik a lakásba!! bagatel
Mûtéti úton el kell távolítani a bûzmirigyét!
A kérdező hozzászólása: Sajnos aszt nem szertném.Bisztosan drága is .Esetleg mást csak azért hogy ne legyen büdös ne tudsz?
a vadászgörény alapból nem büdös!:@ha minden nap kitakaritod a ketrecet és a végterméket az alomtálból akkor nem lessz "szagos"!mosni kell a "cuccait". és téll. nemlessz büdös. :D
de! a fiú görinek igen is van szaga, ha eléri az ivaros kort, de ivartalanítással ezt is ki lehet eszközölni!!! (tapasztalat)
XD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!