Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet az ellen, (411 db)

Mit lehet az ellen tenni, ha a macska minden zsinórt (TV, video, stb. ) szétrág. Vagy mi lehet a baja? Ismertek olyan sprayt ami bevállt az ellen, hogy a macska kerülje el azokat a dolgokat, amikhez nem szeretnétek, hogy hozzáférjen?

Legjobb válasz: kölyök még, vagy már felnõtt a cicád? lehet unatkozik, és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. szerezz be neki játékokat(nem muszáj venni, az enyém most pl 1 kólás kupakkal játszik vagy 1 órája:D), hogy lekösse magát, a zsinórokra meg mehet a paprikaspray, ahogy az elõttem író is írta:)

kölyök még, vagy már felnõtt a cicád? lehet unatkozik, és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. szerezz be neki játékokat(nem muszáj venni, az enyém most pl 1 kólás kupakkal játszik vagy 1 órája:D), hogy lekösse magát, a zsinórokra meg mehet a paprikaspray, ahogy az elõttem író is írta:)
mi megvettük a fél fressnapfot, de akkor is rágják a kábeleket, az sokkal izgibb. a citrusszag ideig-óráig bevált (narancs v citrom héjjal dörzsöld be) de hát azt is 3 naponta újra kéne kenni... a macskatávoltartó spray-k igazából arra jók csak h pénzt adj ki értük :D szóval citrusfélékkel dörzsöljük azokat amiket nem tudtunk eldugni macskabiztos helyre, illetve ha látjuk h azt cibálja kap a vizpermetezõbõl, amivel a szobanövényeket kell permetezni. ez a kombó egész hatásos. csak vigyázz nehogy a konektor felé fújd a vizet, mindig elenétes irányból fújd
huhh, felülértékelem az én kis hisztis nyarvenkámat, õ még nem fedezte fel a zsinórokat, max a kendõm szélével szeret játszani, vagy a hajammal:D ez a dörzsölés lehet bejönne esetleg hagymával, vagy erõspaprikával, nem?(az enyém ezeket nagyon utálja)és ha valami zsinóros játékot vennél/csinálnál neki? így lehet le"cuppanna" róla:)
Szerintem az erõspaprikás bekenésen kívül megpróbálhatod azt is, hogy feltûnõ helyekre teszel olyan "zsinórokat" amiket rághat, pl bõrszíjat vagy hasonlókat, és hátha hamarabb észreveszi vagy átszokik rá az erõspaprika helyett...
Sajnos az enyém is szétszedett pár vezetéket, de szerencsére csak a vékonyakat (pl. telefontöltõ). Fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni. A távoltartó spray-k nálunk nem váltak be.
Nekem kutyám van és ha elkezdene vezetéket rágni, arra gondoltam, h erõspaprikával kenem be :D
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos próbáltam, hogy kitettem zsinórokat, de sajnos azok nem voltak olyan érdekesek. Olyan mintha tudná, hogy mit nem szabad rágni, olyan mint egy rossz gyerek:-))
20:18, szerintem ez nagyon rossz ötlet. Ha át is lehetne vágni a macskát (ami nem hiszem, h menne), csak arra ösztönözné, hogy rághatja nyugodtan azt, ami lelóg.
Van narancsolajos távoltartó spray. Ma este próbálom ki. Dobj egy mail-t holnap, mert lehet, hogy elfelejtem megnézni ezt az oldalt, s akkor beszámolok a hatásáról.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, hogy mit kellene csinálni. Lehet, hogy ezt a paprika dolgot megpróbálom, bár ez egy szerintem valami különleges szerzet a mi macskánk. Eddig is rengeteg macskánk volt, de ez valami kis különleges egyéniség, kis undok. De azért olyan kis szerethetõ:-)) Igaz, most már nem ketten élünk együtt, hanem van egy párom is. Addig mindig egy ágyban aludtunk (persze, pléddel le volt takarva az õ fele), együtt keltünk, még fürdésnél is a fürdõkádon ült:-))) Sõt reggelente még WC-re is együtt mentünk (az õ alomja is ott van):-))) Most meg talán lehet, hogy féltékeny. Pedig a páromat imádja, azt hiszem, hogy szerelmesek egymásba:-))))))De lehet, hogy most kevesebb idõ jut rá.
A kérdező hozzászólása: Igen, már én is spriccelgettem vasalás közben a permetezõvel:-))) De ez sem zavarja, kb. 1-2 perc és megint rág, már szétrágta a számítógép hangfal zsinórját az egerét, stb. A telefontöltõ zsinórom már lassan negyede lesz a régi hossznak, mert az a kedvence:-))) Azt hiszem valahogy ki kellene szoktatni a kertbe, igaz onnan meg meglóg (és amilyen kis butácska, tuti, hogy vissza se találna), mert az elfelejtettem mondtan, hogy imád megszökni:-)))
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem kölyök. Egyébként ez egy norvég erdei macska. A jellemzõjében is benne van, hogy nem lehet babusgatni, viszont mindig az ember mellett van, de sajna simogatni, tutujgatni nem lehet, mert nem szereti. Rengeteg játéka van, de nem érdekli õt, csak a zsinórok. Mindent szétrág, már szinte mindenhonnan ki van zárva, de ez sem érdeki õt, ahogy beengedem ismét a szobába, egybõl a zsinórok felé rohan és már rág is. Nagyon makacs macska. Szerintem direkt azért rág már, hogy bosszantson, egyébként nagyon okos, csak szerintem engem piszkál:-)))) Egyébként a fajta jellemzõjében is benne van, õ a ház ura. Hát tényleg õ:-)))
Nekem egy Maine Coon cicám van és az enyém is rágta a kábeleket. Nekem bevált az, hogy egy fél méteres kábel darabot bekentem macskamentával és neki adtam. Ennek már 2 hete. Azóta csak azt rágja és a kábeleimet békén hagyja.

Mit lehet az ellen csinálni, ha a bikinivonalam környékén begyulladt, piros pöttyök vannak a szőrtelenítés miatt?

Sz?rtelenítek, és a bugyivonalam mentén a sz?rtüsz?k miatt piros és eléggé látszik, nem múlik el. :( Strandon vagyok is észre lehet venni. Másnak is van ilyen? Lehet ez ellen csinálni vmit hogy ne látszódjon?

Legjobb válasz: Hogy megnyugtatlak, nem csak neked van ilyen, ez ellen nem nagyon lehet (szerintem) tenni semmit. Annyit tanácsolhatok, hogy szõrtelenítés után, ameddig úgy érzed szükséges, használj hintõport. Nekem használ, próbáld meg.

Hogy megnyugtatlak, nem csak neked van ilyen, ez ellen nem nagyon lehet (szerintem) tenni semmit. Annyit tanácsolhatok, hogy szõrtelenítés után, ameddig úgy érzed szükséges, használj hintõport. Nekem használ, próbáld meg.
Jó a hintõpor és létezik szõrtelenítés utáni nyugtató krém, de azt csak akkor használd ott, ha nincs érzékeny bõröd. A pöttyök egyébként fél-egy nap alatt el szoktak múlni. Arra is figyelj, hogy tiszta pamut fehérnemüt hordj!
Sajnos nekem nem csak ott hanem az egész lábam néha hónaljam karom is begyullad a borotválástól és iszonyatosan viszket. Most legutóbb kipróbáltam a bikinivonalam gyantázását és csökkent a pirosság és egyszer sem nyúlok oda megvakarni. Próbálkozz te is a gyantával.
Nagyon nem lehet mit tenni vele, max. megelõzni sajnos. Nekem úgy begyulladt, hogy lépni sem bírtam, majd pár nap múlva alakult olyanná, amit írsz, annyira érzékeny a bõröm (borotva). A bõrgyógyásztól kaptam rá krémet, hogy ne fájjon, de az csak ennyit volt hivatott tenni (ebrimycin). Egyébként azt mondják, hogy sûrûn kell ismételni, s hozzászokik a bõr, háááááát? Azt is mondják, hogy a borotválásnál nagyon nem mindegy a borotvahab választás sem. Azóta a nullásgépet használom. Nincs tõle semmi bajom.
Nekem a borotválkozás utáni balzsam segített, semmi gyulladás!Az arcszesz, gél nem vált be.
Az a legjobb, ha legyantáztatod pucérra kozmetikussal és nem otthon!!Utána nem fog szúrni és nem fog begyúlladni és sokáig tart!

Mit lehet az ellen tenni, hogy hamar elélvezzek?

Mi az ideális id? ameddig ki kéne tartani?

Legjobb válasz: 10-20 perc ideális lenne, ha maszturbálásnál mindig ha úgy érzed hogy közel vagy lassítasz vagy szünetet tartasz és minél tovább húzod az idejét az segít, vagy van ilyen gyógyszer is, korai magömlés ellen, de az is jó ha szex közben másra gondolsz, mondjuk egy kosárlabdameccs vagy akármi, csak egy pillanatra, hogy kemény maradj de eltûnjön az az érzés hogy mindjárt elmész, vagy ha ilyenkor pózt váltotok azzal is nyerhetsz kevés idõt vagy ha néha csak úgy spontán aktus közben elkezded nyalni kicsit, az õt is közelebb viszi az orgazmushoz és te is pihensz, remélem valamelyik beválik, sok sikert :D

10-20 perc ideális lenne, ha maszturbálásnál mindig ha úgy érzed hogy közel vagy lassítasz vagy szünetet tartasz és minél tovább húzod az idejét az segít, vagy van ilyen gyógyszer is, korai magömlés ellen, de az is jó ha szex közben másra gondolsz, mondjuk egy kosárlabdameccs vagy akármi, csak egy pillanatra, hogy kemény maradj de eltûnjön az az érzés hogy mindjárt elmész, vagy ha ilyenkor pózt váltotok azzal is nyerhetsz kevés idõt vagy ha néha csak úgy spontán aktus közben elkezded nyalni kicsit, az õt is közelebb viszi az orgazmushoz és te is pihensz, remélem valamelyik beválik, sok sikert :D
Ne szexelj, az majd segít.
xD látom ma elvannak a párok
Verd ki elõtte.

Mit lehet az ellen tenni hogy valaki ne sértődjön meg egyfolytában?

Mostanában elég sokszor megsért?döm minden hülyeségen,de hogy miért?!Fogalmam sincsen,régen nem ilyen voltam,mostanában vettem észre magamon és nagyon zavar! Lehet hülye kérdés de mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: tedd föl magadnak a kérdést : Mi a bajom? És akkor mondjuk nézz magadba: Kire vagy ideges... nincs-e padi, csajod... nem megy a munka... vagy valami lelki eredetû probléma... lehet nem sportolsz, és túl nagy rajtad a stressz... Amit ajánlok: menj el shoppingolni, kozmetikushoz, sportolj, éld az életed, ismerkedj, és csak NYUGI ... senki sem szereti az idegbetegeket :))

tedd föl magadnak a kérdést : Mi a bajom? És akkor mondjuk nézz magadba: Kire vagy ideges... nincs-e padi, csajod... nem megy a munka... vagy valami lelki eredetû probléma... lehet nem sportolsz, és túl nagy rajtad a stressz... Amit ajánlok: menj el shoppingolni, kozmetikushoz, sportolj, éld az életed, ismerkedj, és csak NYUGI ... senki sem szereti az idegbetegeket :) )
A kérdező hozzászólása: Vagy mitõl lehet az hogy valaki ilyen sértõdõs lesz miközben ennek pont az ellentettje volt?

Mit lehet az ellen tenni, ha az egy éves német juhászom beenged mindenkit az udvarra, ha nem vagyunk otthon, de ki senki nem mehet tőle?

Ma arra mentem haza, hogy a postás a falnál áll, a kutyám meg vele szemben és morog. Ha a postás megmozdult ? a kutya is. Rászóltam a kutyára és rögtön félreállt.

Legjobb válasz: Ez német juhász tulajdonság..:) nekünk is volt, az is mindenkit beengedett de a kapuba állva ki már senkit...nem tudom mitõl lehet ez..

Ez német juhász tulajdonság..:) nekünk is volt, az is mindenkit beengedett de a kapuba állva ki már senkit...nem tudom mitõl lehet ez..
Remélem, a kapukon kint a tábla, hogy a kutya harap? Sosem lehet tudni, a morgás és blokkolás mikor csap át harapásba? A kutyád egy éves, még szinte kölyök. Most lesz még csak felnõtt. Azt kérdezted, mit lehet ellene tenni? Vagy kaput zársz, vagy kutyát.
nem tudom ki... kutyát nem zárunk kennelbe!!!
Ha békét akarsz, kennel a kutyának és nem szabadon kint.Nem lehet elvárni tõle, hogy szelektáljon, ez jöhet, ez nem.
Nem adod kölcsön a kutyust pár napra?Egy hónap alatt 3 bicajt loptak ki az udvarról.Megnézném ki volt az.
21:07-nek.Az ilyen felfogású emberek miatt van az, hogy maholnap nincs különbség roti és labrador között.Nagyon helyesen cselekszik az a kutya, a gazdi ha nincs otthon, nincs mit más mászkáljon az udvaron.Azt a csepp védõösztönt ne öljük már ki a kutyákból.A tábla ott van, figyelmeztet, ha nem tartod tiszteletben a figyelmeztetést, magadra vess.KÉRDEZÕ, gratulálok az állathoz, sajnos elég ritka már az ilyen karakterû kutya manapság manapság, mert a divat az, hogy mindenki kutyája minden emberrel legyen barátságos és fogadja el parancsait, mindenki legyen a gazdija...Fajtától függetlenül..
A kérdező hozzászólása: Az jó ötletnek tûnik, hogy kiírom, hogy kérem vigyázzanak, mert a kutya harap(vagy vmi hasonlót) A válasz megírásának idõpontja: ma 0:30 Kölcsön nem adom a kutyámat, de remélem elkapjátok a biciklitolvajt.
Nem volna egyszerûbb a másik kaput is bezárni?
:) )) Nekem is csinálták ezt a kutyáim..minek megy be csak ugy valaki, ha nem vagy otthon? Magyarázd el a postásnak, meg a többi embernek, hogy ne járkáljanak csak ugy be. Én örülök, ha mostani kamasz kutyáim is, alkalmazzák majd ezt a verziót..bár nálam zárva a kapu!
A kutya csak a dolgát végzi, azt nem kell bántani érte, fõleg nem bezárni. Az embereknek legyen annyi esze, hogy nem mennek be elvégre õk az okosabbak (jó esetben). Írd ki nekik, hogy A kutya harap, ne gyere be/kérlek csengess stb... mert tapasztalatom szerint a harapós kutya táblát szeretik figyelmen kívül hagyni. Ha valaki ezek után is bemegy vessen magára.
ma 20:01 Persze, nem zárunk, inkább legyen majd harapás, vagy valaki úgy dönt mégis ki akar menni és nem ijed meg egy kis morgástól, aztán jól felrúgja. Nem az életét kell ott tölteni, és nem is kell kennel, ha meg lehet oldani, hogy amikor mászkálás lehetséges, a kutya el legyen attól a helytõl kerítve. De az is megoldás, ha elviszi a gazdája iskolába és megtanítja a kutyának, minden ember barát.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy kint van a kutya harap tábla.
Az én kutyám is ilyen volt...:) én kimondottan örültem neki, ha nem vagyok otthon akkor senki ne járjon be hozzám. Az egyik barátom ült fél napot a kertben, pedig a kutya nagyon jól ismerte.
A kérdező hozzászólása: Nem fogom kennelbe zárni.
A kérdező hozzászólása: A "gyalogos" kapu mindig be van zárva, de a kocsibejárón ninc kulcs és ott be tudnak jöni.
Jó kutyád van! Ha szabadon van, ne legyen nyitva a kapu.
a szomszédé is ilyen csak ott 2 van. ha mégis megpróbálna a vki menekülni akk a másik elé kerül és körbefogják.
Mi is úgy oldjuk meg, hogy mikor a postás vagy a tejet házhoz hozó gyerekek jönnek akkor elzárjuk a kutyát arra a 2-3 órára, addig hûsöljön csak. Neki sem árt, és nem lesz belõle semmi probléma. Mást nem tudsz csinálni, hacsak nem taníttatod. Mert a német juhász okos kutya, szerintem meg lehetne tanítani neki egy két dolgot.

Mit lehet az ellen tenni, hogy ne legyek rosszul a piától részegség előtt?

endszeresen el?fordul velem, hogy még részeg se vagyok, de a gyomrom azt mondja, hogy többet ne. Így elég ritka az az alkalom, amikor kitudom használni az alkohol el?nyeit.

Legjobb válasz: Kajálj elõtte. Ha kajálsz,akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra,hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.

Kajálj elõtte. Ha kajálsz, akkor meg ne tedd. Lehet az kavar be. Nyomd üres gyomorra, hátha kibírod. Meg hamarabb részeg leszel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mivel van a gond, de valamiért a rövideket se bírom.ha iszok akkor vagy sört, vagy keverek. De sörbõl se tudok sokat inni. Megfordult a fejemben az is, hogy a szénsavat nem bírom, pl ha kólával keverek. De gyümölcs lével is volt már így.
miért akarsz részeg lenni?akkor meg utána leszel beteg
A kérdező hozzászólása: nekem szükségem van a részegségre, egy jó bulihoz:D pláne amilyen bulikra manapság rángatnak.
A kérdező hozzászólása: és ha utána vagyok "beteg" az úgy normális szerintem.
Háát.. szerintem a tömény, és az üdítõ mennyiséget kicsit módosítsd. Több üdítõ, kevesebb tömény pia bele. Így többet kell majd innod, de szép fokozatosan "részegedsz le". Aztán utána mindennek víz íze lesz, szal akkor már mindegy lesz. :) De ha lefekvés elõtt megiszol 1-2 pohár hideg vizet, komolyan mondom, a hasfájáson kívül egyéb másnapossági tüneted nem lesz! A víz nagyon fontos és nagyon sokat segít!!

Mit lehet az ellen tenni h. ne legyen sárga a kéz és köröm a cigitől? És ha már olyan akkor hogy lehet eltüntetni?

Legjobb válasz: Ne cigizz,és elmúlik magától. Ha meg már bagózol,akkor szokd meg.

Ne cigizz, és elmúlik magától. Ha meg már bagózol, akkor szokd meg.
Félbevágott citrommal kenegesd.
Vegyél szipkát!

Mit lehet az ellen tenni, ha folyton remeg a kezem, és amikor ideges vagyok akkor pedig mindenem egyszerre reszket, és úgy tűnik mintha félnék. Tök gáz! Ez már baj?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy szorongásos zavar kezdete. Az Én pánikbetegségem pl. pont így kezdõdött. Azt tanácsolom minél elõbb keress egy szakembert, mert minél tovább halasztod a kezelést, annál jobban rögzülnek a tünetek és sokkal nehezebb lesz kigyógyulni (sajnos velem mis így volt). + A végtagok remegése lehet, súlyosabb neurológiai betegség tünete is, úgyhogy mindenképp vizsgáltasd ki.

Szerintem ez egy szorongásos zavar kezdete. Az Én pánikbetegségem pl. pont így kezdõdött. Azt tanácsolom minél elõbb keress egy szakembert, mert minél tovább halasztod a kezelést, annál jobban rögzülnek a tünetek és sokkal nehezebb lesz kigyógyulni (sajnos velem mis így volt). + A végtagok remegése lehet, súlyosabb neurológiai betegség tünete is, úgyhogy mindenképp vizsgáltasd ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Ha mindig remeg a kezed, azzal tényleg érdemes orvoshoz fordulni, komoly lehet a baj. Amikor nagyon ideges vagyok - pl. bunyóközeli állapot - akkor hirtelen kerül sok adrenalin a vérbe és ez okozhat apró izomösszehúzódásokat ---> remegést. Vegyél mély lélegzetet, az csökkentheti a remegést.
Pl. a remegés, izomrángások (tickek) stb... az esetek nagy részében magas belsõ feszültség, stressz, kimerültség hatására jönnek létre. Az én véleményem szerint is fordulj pszichiáterhez, a szorongás nagyon jól kezelhetõ, és a legtöbb esetben egész jó szintre fel lehet az egyént hozni, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Jah, és ha cikinek érzed a remegésed, azzal az alapszrongást még felerõsíted, hogy te jó ég, csak észre ne vegyék rajtam. Lehet, hogy pánik, de azért én 100%-ig biztosan nem mondanám, max. csak azt, hogy a szorongás valamely fajtája lehet.
Nekem is van egy ilyen problémám nem lehet ezt valahogy megoldani orvos nélkül?
Alvázvédõ használata.
ahol valami rozsdavolt vagy akármi van azt lecsiszolni kezelni/kijavítani utána +le alvázvédõzõd mást nem nagyon lehet csinálni
Minden évben alvázvédelem, de ha alul már rozsdás, akkor belül a szönyeg alatt még rosszabb a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mit lehet az ellen tenni hogy megszökjön mindig a kutyánk?

Nos volna nekem egy problémám. Kertes házban lakunk és mostanában mindig megszökik a kutyánk. A kerítésen sehol egy hiba vagy lyuk ahol ki tudna menni hanem átugorja a kerítést. Teljesen új kerítésre nincsen elegendő pénz, a kutyát nem szeretnénk megkötni, ezért arra gondoltunk, hogy biztosan lehet kapni valami eszközt vagy riasztót ami távol tartja őt a kerítéstől. Valaki tud ehhez hasonló dolog létezéséről egyáltalán? :D

Legjobb válasz: 1) kutyaiskola 2) rendszeres foglalkozás a kutyával 3) villanypásztor

1) kutyaiskola 2) rendszeres foglalkozás a kutyával 3) villanypásztor
Naponta mennyit foglalkozol a kutyával? Kan vagy szuka? ivaros vagy ivartalan? Milyen fajta? Tüzelés idõszak van szóval az miatt is lehet, illetve nincs kielégítve a mozgásigánye!
Na, hát akkor nagyon egyszerû, keressetek neki egy rendes gazdát, és hanyagoljátok ezt a kutyatartás dolgot, amíg valakinek a családban fel nem dereng a felelõsség fogalma.
fel kell csinálni. terhesen nem nagyon ugrál.
Off.: Elsõ: Elhangzott a Nincs pénz címû mondat. Villanypásztor? Utána néztél mennyi az? Kutyasuli, se ingyen van. Rendszeres foglalkozás az igen. On.: Itt van az internet! Nézz utána milyen játékokkal lehet lefárasztani egy kutyát! Pl vidd el sétálni. Mienk nem szökik , akkor sem megy el, mert sétál kint. Minek szökjön ha úgy is kivisszük, független attól, hogy kertes ház.
3-mas vagyok. Még gondolkozom egy akadálypályán is, mert szeret futni és ugrálni a mienk. Ha sokat fut és ugrál elfárad és akkor se lesz kedve szökni ha kinyitjuk neki a kaput. Csak dobáljon neki valami finomat vagy kedvenc játékot ami után futhat, de visszajön, ha Te nem akarsz mozogni. Eszembe jutott így hirtelen, hogy biciklivel is szoktak kutyát futtatni. Avval is elveszed a kedvét a szökéstõl. Ha eszembe jut még valami írok. :)
A kérdező hozzászólása: Hát heti szinte 2 alkalmat van idõm foglalkozni vele. Kan kutya és nincsen kiherélve se. Tüzelési idõszakban szokta ezt csinálni általában.
A kutyával MINDEN NAP foglalkozni KELL. Nem lehet vagy kéne, hanem KELL.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!