Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet az E (649 db)

termetû: melléknév velem: személyes névmás hajú: melléknév
pedig, de - kötõszó túl - névutó sem - tagadószó A "többet" szóban stimm, amit írtál.
A kérdező hozzászólása: Rendes tõletek, hogy átnéztétek. Köszönöm!

Mi lehet az e-book olvasóm baja?

Prestigio olvasó, eddig hibátlanul mûködött (kb. egy hónapos), de ma egyszer csak lefagyott, percekig kellett várni, hogy reagáljon, és utána sem tudtam olvasni rajta, mert lapozni sem lehetett. Az aksi már csak egyesen volt, feltettem töltõre - elképzelhetõ, hogy csak ez volt a probléma? Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Nekem egy Sonym van már lassan 3 éve üzemel. Többször elõfordult vele, még egészen új korában is, hogy lefagyott. Ilyenkor a reset gomb semmit sem csinált. Úgy pofoztam helyre, hogy rádugtam a gépre, elkezdett tölteni és magához tért.

Nekem egy Sonym van már lassan 3 éve üzemel. Többször elõfordult vele, még egészen új korában is, hogy lefagyott. Ilyenkor a reset gomb semmit sem csinált. Úgy pofoztam helyre, hogy rádugtam a gépre, elkezdett tölteni és magához tért.
A kérdező hozzászólása: Igen, a reset nálam sem segített. Töltés után is lefagyott egyszer, de aztán hirtelen magához tért, és azóta mûködik. Köszönöm a választ, akkor nem aggódom, ha ilyesmi elõfordul.

Mikor lehet az E-felvételi rendszerben változtatni a sorrenden? Valamint, ha valamiből jelöltem államit, most ugyanazt a szakot megjelölhetem költségtérítésesen, vagy az már új szaknak számítana, tehát nem?

Legjobb válasz: Július 10-éig egyetlen alkalommal módosítható a sorrend. A költségtérítéses képzésre külön kellett volna jelentkezni februárban (és a költségtérítéseshez tartozik a részösztöndíjas képzés is).

Július 10-éig egyetlen alkalommal módosítható a sorrend. A költségtérítéses képzésre külön kellett volna jelentkezni februárban (és a költségtérítéseshez tartozik a részösztöndíjas képzés is).
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem túl jó hír, akkor már tényleg csak imádkozhatok, hogy beleférjek az állami keretbe... és persze meglegyenek a pontjaim. De ez mennyire biztos info? :)
Ez teljesen biztos.
Szerintem meg kérdezd meg az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatát arról, hogy megjelölheted-e utólag a fizetõset, mivel az elvileg nem új szak, hiszen ugyanaz a szak, csak más finanszírozási formában, és a felvehetõ irányszámokat is együttesen államira és költségesre állapítják meg, nem külön-külön, szóval én a helyedben megkérdezni a Felvi ügyfélszolgálatát errõl, egyáltalán nem biztos, hogy nem lehet utólag megjelölni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget második, a kommenteden felbuzdulva utánajártam, és volt lehetõségem megjelölni, úgyh most boldogság van! :) )

A regényemet E/1-ben írom, de szeretnék egy bizonyos résznél kilépni E/3-ba. Sok ilyen könyvet olvastatok már? Tetszett bennük a váltás? Mi lehet az ideális pont a kilépésre?

Nekem van egy elképzelésem róla. De nem furcsa, hogy egy fejezet egyszerûen más szemszöggel indul?

Legjobb válasz: Még nem olvastam, és szerintem sokaknak zavaró lehet, legalább is amikor én írtam hasonlóan és elküldtem ismerõseimnek azt mondták,hogy nagyon furcsa volt és nem tudták,hogy most mi van.Erre azt találtam ki,hogy nem fejezetek szerint oszlik el az amit írok,hanem az alapján,hogy melyik karakter szemével látjuk a dolgokat. Ez több könyvben is megjelenik,jól mûködik,ráadásul nem vagyunk egyetlen helyhez kötve hanem azt is tudjuk,hogy mi történik máshol.

Még nem olvastam, és szerintem sokaknak zavaró lehet, legalább is amikor én írtam hasonlóan és elküldtem ismerõseimnek azt mondták, hogy nagyon furcsa volt és nem tudták, hogy most mi van.Erre azt találtam ki, hogy nem fejezetek szerint oszlik el az amit írok, hanem az alapján, hogy melyik karakter szemével látjuk a dolgokat. Ez több könyvben is megjelenik, jól mûködik, ráadásul nem vagyunk egyetlen helyhez kötve hanem azt is tudjuk, hogy mi történik máshol.
Szerintem rohadt zavaró lenne, ha egyszer csak olvasom és megváltozik a szemszög, de még is ugyan annak a szereplõnek a gondolatait látjuk csak máshogy de mégsem :D Szóval szerintem vagy írd úgy, ahogy az elsõ válaszoló javasolta, vagy maradj ugyan úgy, E/1-ben.
Nem szeretnék OFFolni.. de úgy néz ki azt fogom tenni.... :D Szóval kíváncsi lennék a könyvedre! Van mód rá, hogy beleolvashassak ? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így már értem:)
Kiléphet a testébõl, miután beszed valami drogot, beveri a fejét vagy csak álmodik. Ott áll valahol saját maga közelében és E1-ben, jelen idõben mondja el, mit lát. Pl: "Közelebb siklok és szemügyre veszem magam, a látvány megrémít. A saját arcomat kellene látnom, de ez egy idegen, kétségkívül ismerõs vonásokkal, de a szemében örület vibrál. Ez nem én vagyok, nem lehetek azonos ezzel a ronccsal, aki elfehéredõ ujjakkal, reszketve kapaszkodik a mosdókagyló szélébe és önmagát, önmagamat nézi a tükörben". Mondjuk ezt csak akkor érdemes meglépni, ha az õrület szintje megvan hozzá :)
A kérdező hozzászólása: "Beindult az agyam: furcsa lépés, de nem lehetne a saját narrátora, aki kívülrõl figyeli magát, esetleg információkat közölne az olvasóval, hogy mi miért történik? Maradhatna E1-ben, mégis kívülállóként hatna. Ha megõrül a végén, akár ezt is meglépheted." Nem egészen tudom ez hogyan néz ki a gyakorlatban. Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat:)
Ú, pedig a mentális leépüléshez, bekattanáshoz igazán jó az e/1. Szépen lassan egyre következetlenebb lesz a gondolatment. Téveszmék, látomások, a nyelvezet felbomlik. Mint ahogy a valóságban, itt sincs igazi töréspont, eleinte csak kis elcsúszások, hogy az olvasó is belerángatódjon a széthulló világba.
Egy kis segítség! A Garbo Kiadó szokott küldeni tanácsokat kezdõ íróknak, ma pont olyat kaptam ami arról szól, hogy hogyan közelítsük meg a témát. [link]
Az utolsó válaszadó utolsó válaszában van igazság, mindhárom lehetõséget olvastam már, egyik sem jött ki rosszul. Talán a legutolsó pontban van a legtöbb potenciál. Olyat láttam inkább, ahol E/3.-ról váltott E/1.-re (pont a megõrülés miatt), érdekes volt, szerintem visszafelé nem sülne el ilyen jól.
Kockázatos az E3, mert nem biztos, hogy bejön. Szerintem ezeket teheted az E1 elhagyása nélkül: 1. egyszerûen csak a cselekedeteit írod le, gondolatok, indokok nélkül. "Odamegy, felemeli a tévét, kidobja az ablakon, utánanéz, utánaugrik." Nem érdekes, miért, csak csinálja. 2. igenis leírod, amit gondol a karakter, még ha nincs is értelme, legalább az olvasó képben van, mi zajlik le benne. Keress valamit, ami miatt abban a pillanatban saját maga számára logikusnak tûnhet, amit csinál. Ez kockázatosabb, mert ilyenkor illik a beteg logika szerint gondolkodni, az meg vagy hiteles lesz, vagy nem. Beindult az agyam: furcsa lépés, de nem lehetne a saját narrátora, aki kívülrõl figyeli magát, esetleg információkat közölne az olvasóval, hogy mi miért történik? Maradhatna E1-ben, mégis kívülállóként hatna. Ha megõrül a végén, akár ezt is meglépheted.
A kérdező hozzászólása: Teljesen becsavarodik az illetõ. Nem szeretném már közölni a gondolatait. Nincsen logika abban, amit csinál. Valamiért azt érzem, hogy ki kell lépni belõle.
Ha nem nagy titok, írd le, nagyjából mirõl van szó, mit akarsz E3-ban megoldani, amire az E1 nem jó. Hátha van valaki, akinek a konkrétumok ismeretében lenne ötlete. Biztos, hogy az E3 a jó megoldás, nem lehet máshogyan megoldani?
Ez azt a hatást kelti, mintha valaki kívülrõl megfigyelné a karaktert. Ha alá tudod támasztani történetileg, még a csattanó része is lehet, hogy ki az aki követi a tudta nélkül.
A kérdező hozzászólása: Az Amerikai Pszicho-ban olvastam ilyet. Ott egy "akciódús" részre lépett ki és akkor nem tetszett, de ha jobban belegondolok érthetõ volt abban a szituációban. A történet végén szeretném ezt meglépni.
William Faulknernél van talán ilyen. Vannak ilyenek, de jól kell megírni. hogy kit mi idegesít... e eszerint írd. engem pl. az E/1. idegesít. Sose írok E/1.-ben, és olvasni is utálom. de miattam nem fogják átírni egyik regényt sem.

Honnan lehet tudni az orosz szavaknál, mikor kell az "e"-t "i"-nek ejteni?

Például как дела, почему, stb.

Legjobb válasz: Akkor ejtjük a "e"-t "i"-nek, amikor nincs rajta hangsúly. Azaz a hansúlyos "e"-t "e"-nek, a hangsúlytalant pedig "i"-nek ejtjük. Azt, hogy melyik szónak melyik a hangsúlyos szótagja, a szótárban meg tudod nézni.

Akkor ejtjük a "e"-t "i"-nek, amikor nincs rajta hangsúly. Azaz a hansúlyos "e"-t "e"-nek, a hangsúlytalant pedig "i"-nek ejtjük. Azt, hogy melyik szónak melyik a hangsúlyos szótagja, a szótárban meg tudod nézni.
Nekem ez mindig magától jön, én nem tanultam rá szabályt. De amúgy jó tudni, hogy szabály is van. :) Ennyi szabállyal többet tudok.
De amúgy a másik "e"-t is szokták néha [i]-nek ejteni: электрóнная [ilikrónnaya] De az elsõ válaszoló helyesen írta, ha az "e" hangsúlytalan helyzetben van, akkor [i]-nek ejtik: Eврóпа [Yivrópa].

Mi lehet az oka, hogy erősen hullik a hajam huszonéves létemre, vajon lehet-e még hajam a kihullott hajszálak helyén?

Bocs, közben látom már, hogy más is kérdezett hasonlót, de gondoltam, akkor már megkérdezem.

Legjobb válasz: Lehet, hogy - a samponra vagy allergiás - kaptál a fejbõrödre egy fertõzést - valahol góc van a szervezetedben (lyukas fog, gyulladás, stb.) - hormonális probléma - öröklött (azt is kérdezd meg a szüleidtõl hogy az egyéb rokonok, nagyszülõk, nagybácsik, stb. kopaszodtak-e) A bõrgyógyász el fog küldeni gócszûrésre, ebben a fogászat is benne van, úgyhogy elég elõször a bõrgyógyászatra menned.

Lehet, hogy - a samponra vagy allergiás - kaptál a fejbõrödre egy fertõzést - valahol góc van a szervezetedben (lyukas fog, gyulladás, stb.) - hormonális probléma - öröklött (azt is kérdezd meg a szüleidtõl hogy az egyéb rokonok, nagyszülõk, nagybácsik, stb. kopaszodtak-e) A bõrgyógyász el fog küldeni gócszûrésre, ebben a fogászat is benne van, úgyhogy elég elõször a bõrgyógyászatra menned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Miben segít az E-vitamin szedése kisbabára vágyó nőknél? Mire fejti ki hatását? Mennyi az optimális adag belőle, és meddig lehet szedni? A ciklus melyik felében kell szedni? Talán állandóan szedni kell?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki, hogy a sejtek mûködését befolyásolja kedvezõen, de ez benne van a betegtájékoztatóban is. Vagyis hogy jól mûködjenek a sejtek,ahhoz kell antioxidáns ami pl a paradicsomban is van. Én szedem az e vitamint, kétnaponta 200 mg-ot. Ki tudja... :-)

Nekem azt mondta a doki, hogy a sejtek mûködését befolyásolja kedvezõen, de ez benne van a betegtájékoztatóban is. Vagyis hogy jól mûködjenek a sejtek, ahhoz kell antioxidáns ami pl a paradicsomban is van. Én szedem az e vitamint, kétnaponta 200 mg-ot. Ki tudja... :-)
én naponta 1et szedek 100mg-osat, sejtmegújító, érdemes a párodnak is szedni, ha épp a babaprojekten dolgoztok!
az E-vitamin antioxidáns, sejtvédo hatásu. én szedtem napi 100 mg-ot, még az elso harmadban is, illetve napi egy tbl folsavat (csokkenti az idegcsoelzarodas eselyet, pozitívan hat a setnovekedésre, fejlodésre). csak aztan keztem szedni a terhes multivitamint. Egyébként kaphato csak E-vitamint és folsavat tartalmazó készítmény, vagy ugyanezt a célst szolgálja, ha mondjuk Elevitet szednél a terhesség elott ill. alatt is.

Fiat tipo 1.4 I. E nem megy nem húz rendesen a kocsi gázadásnál leböfög néha rántgat mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Ha van benzinszûrõ a rendszerben akkor meg kéne vizsgálni hogy eltömõdött e vagyis ez a gyakorlatban cserét jelent.

Ha van benzinszûrõ a rendszerben akkor meg kéne vizsgálni hogy eltömõdött e vagyis ez a gyakorlatban cserét jelent.

Tisztelt Doktor úr! A minap a vaginámban éreztem egy kisebb gombócot. Elég kemény és fogalmam sincs, hogy mi lehet az. Nagyon megijedtem, eddig nem volt és eléggé aggodom. Illetve miután kivettem az ujjam, fehér, darabos váladék volt rajta. Mi lehet ez? E

Tisztelt Doktor úr! A minap a vaginámban éreztem egy kisebb gombócot. Elég kemény és fogalmam sincs, hogy mi lehet az. Nagyon megijedtem, eddig nem volt és eléggé aggodom. Illetve miután kivettem az ujjam, fehér, darabos váladék volt rajta. Mi lehet ez? Előre is koszonom válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot, mert enélkül sajnos nem lehet nyilatkozni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot, mert enélkül sajnos nem lehet nyilatkozni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! A minap a vaginámban éreztem egy kisebb gombócot. Elég kemény és fogalmam sincs, hogy mi lehet az. Nagyon megijedtem, eddig nem volt és eléggé aggodom. Illetve miután kivettem az ujjam, fehér, darabos váladék volt rajta. Mi lehet ez? E

Tisztelt Doktor úr! A minap a vaginámban éreztem egy kisebb gombócot. Elég kemény és fogalmam sincs, hogy mi lehet az. Nagyon megijedtem, eddig nem volt és eléggé aggodom. Illetve miután kivettem az ujjam, fehér, darabos váladék volt rajta. Mi lehet ez? Előre is koszonom válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot, mert enélkül sajnos nem lehet nyilatkozni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot, mert enélkül sajnos nem lehet nyilatkozni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!