Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a tuják (3 db)

Tavasszal ültettem 1, 50-es tujákat nyáron szépek voltak ősszel elkezdtek barnulni majd a szári feketedni. Mi lehet a bajuk? Hogyan tudom megmenteni öket?

Legjobb válasz: Az enyémek egy része is megbarnul télen (ezek nem örökzöldek), de tavasszal kizöldülnek megint.

Az enyémek egy része is megbarnul télen (ezek nem örökzöldek), de tavasszal kizöldülnek megint.
ha mar barna akkor sehogy, maskulönben a tuja örökzöld ami azt jelenti hogy nem lombhullato ha kopasz lessz az aga akkor nem tuja! Telen sötetebb barnaszöld de tavasszal meglatod az elhalt apro levelek sargas barnak lesznek, tuja szerti a vizet lehet hogy kiszaritottad

Mit lehet tenni a tuják megbetegedése ellen?

Sokszor letakarítottam már ?ket azoktól az úgynevezett "rozsdásodástól". A közepe bebarnul és az egész fát kivégezné ha nem lenne mindig leszedve róla. De nincs annyi id?m, hogy mindig azt szedegessem. Amúgy gyönyör?en fejl?dnek. Nem tudom milyen fajta, csak annyit tudok mondani, hogy ilyen ezüstös szín?. van esetleg valami permetszer vagy megel?zési ötlet.

Legjobb válasz: Úgy tudom, valami atka-féle támadja mostanában a tujákat! Permetezéssel lehet ellene tenni! A vegyi/mezõgazdasági boltban el kell mondani, mihez kell, biztos tudnak adni odavaló permetszert!

Úgy tudom, valami atka-féle támadja mostanában a tujákat! Permetezéssel lehet ellene tenni! A vegyi/mezõgazdasági boltban el kell mondani, mihez kell, biztos tudnak adni odavaló permetszert!
Ha a közepe sárgul a tujáknak, akkor slaggal erõs víznyomással heti 1x-jól át kell mosni, a víz kimossa az elhalt részeket a belseje újjáéled és ki fog hajtani.
A kérdező hozzászólása: nem ez az :(
A kérdező hozzászólása: Ez az!:) Köszönöm szééépeen :) ))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!