Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a szülés előtt (10 db)

Mi a tapasztalata annak, aki már szülés előtt szedett homeopátiás készítményeket? Azt gondoltam, hogy segít tágítani a méhszájat már a szülés előtt, lehet, hogy rosszul gondolom. Csak a vajúdás alatt segít tágulni? Akkor miért kell előbb szedni?

a 36.hétt?l szedem a caulophillum Ch9-et 2x5 golyót, a cimicifuga Ch9-et 2x5 golyót, és iszom a málnalevél teát 2csészével naponta. eltelt már 3 hét azóta. a 32.hétt?l C2100-as a méhszájam.

Legjobb válasz: Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.

Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.
Gratulálok a babód megszüléséhez/megszületéséhez! :) :) Mennyire tágultál gyorsan végülis? Szedted a kórházban is, vajúdás közben?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! hazaértünk a kórházból!! vasárnap 18-án este született meg a kisfiúnk és szerintem nagyon sokat segítettek a bogyók, mert jól tágultam!!!!
Szia, hogy vagytok? :)
:) ) akkor kisfiammal küldjük a pozitív energiákat a hétvégén! :)
A kérdező hozzászólása: 04-12 11:45-ös válaszoló válasza alapján úgy dönöttem, hogy 3x5golyóra emelem az adagokat... képzeljétek! ma voltam vizsgálaton, nem kell befeküdnöm, rendben vagyok, a szülésznõ szerint a hétvégén lesz vmi és és és és!!!!! c1111 a méhszájam, felpuhult és beékelõdött a baba fejecskéje!!!!! szóval tuti, hogy mégis segítenek a bogyók! :-) a dokim is bíztatott a hétvégével kapcsolatban, de azért õk nem szívesen bocsátkoznak jóslásokba... :-) remélem a hétégén már tényleg a karjaimban tarthaom a kisfiúnkat!!!!
A kérdező hozzászólása: szuper! nagyon szépen köszönöm!!
Szia az elõzõ vagyok és én úgy szedtem, hogy: 37. hét: minden nap 2-szer 5 golyó cimicifuga 38. hét: minden nap 3-szer 5 golyó caulophillum 39. hét: minden nap 4-szer 5 golyó cimicifuga 40. hét: minden nap 5-ször 5 golyó caulophillum Tágulási adataim belsõ méhszájra vonatkoztatva: 38. hét: 1 ujjnyi 39. hét: 2 ujjnyi 40. héten már nem vizsgált, nehogy meginduljon az miatt a szülés (valsz 3 ujjnyi) A betöltött 40. héten, a kiírt napon hajnali 2:30-kor indult meg a vajúdás, és 4 órás otthoni vajúdással 4 ujjnyi belsõ méhszájjal mentem be, és ezeket a fájásokat még nagyon jól lehetett kontrolállni, sõt még az 5 ujjnyinál lévõ kontrakciókat is be tudtam fogadni, csak a legvége volt a kimerítõ (2 óra), amíg helyesen beállt a buksija a szülõútba, mert elõször arccal akart megszületni. Azóta is nagy arc a fiam! :D A szülésznõm szerint ez egy jóó kis koktél volt! De halkan megjegyezném, az egyik ismerõsömnek is ajánlottam és bár nem tudom be tartotta e végülis, de õ nem tágult tõle, pedig 10 nappal túlhordta. A fájásokat már 2 ujjnyinál nem tudta befogadni és EDA-t kért, de 8 óra EDA-val sem tágult, és neki is rosszul ékelõdött be a kisfia, az EDA miatt nem ugrálhatott, hogy kibillentsék a kisfejét, így végül császározták. Bízom benne, neked használni fog, és átélheted a természetes szülés csodáját! :)
A kérdező hozzászólása: mindenképp szedem, meg a szülõszobára is viszek és szopizáshoz is homeopátiás segítséget veszek igénybe. amúgy azért a kérdés, mert elkeseredtem, hogy a dokim szerint teljesen éretlen a méhszájam, és nemsoká lejár a kiírás.... csütörtökön. akkor eldönti be kell-e feküdnöm. viszont a szülésznõm is mondta, hogy szedjem csak a bogyókat, mert azóta rendszeresek a jóslóim, a keményedések és ez segít felpuhítani, még ha nem is kezd nyílni a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló!! hogyan szedted a bogyókat?
Szerintem nekem segített. Bár én nem így szedtem, de tény, hogy a 38. héten 2 ujjnyi voltam már belül és mire beértem a kórházban a kiírás napján már 4 ujjnyi volt a belsõ méhszájam, és ezek a fájások még nem viseltek meg. Az utolsó 2 óra már fájt. De nálam rosszul ékelõdött be a fiam, és 5 ujjnyi méhszájjal 2 órán át rugóztam a labdán. Ez ritka, ha jól ékelõdött volna be, akkor szinte már azonnal kimondtam volna, hogy jöhet következõ, de így kellett 2 hét felejtés...:) :) A következõ szülésre is homeopátiásan is fogok készülni! Használni fog, nyugi! :) ;)
Állítólag a málnalevél tea túlhordást eredményez, itt olvastam valahol, nem tudom mennyi a valóságalapja. Én is szedtem a homeós bogyókat 37 héttõl, meg szüléskor is. Nem tudom hogy ettõl vagy egyébként is így lett volna, de szülés elõtti nap 2 ujjnyira voltam nyitva. A magzatvíz folyt el, onnan számolva 2, 5, a fájásoktól számolva 1, 5 óra alatt kezemben volt a manó. Könnyû szülést neked!!
Én is szedtem és ittam a teát is mégis 12 órát vajúdtam, már majdnem császár lett a vége. Szerencsére az utolsó órákban elkezdtem tágulni, így simán szülhettem. Nekem nem használt.
Én is szedtem a 36. héttõl a kétféle homeós bogyót, én sem tágultam szinte semmit. 9 nap túlhordás után indították a szülést. Amikor bementem reggel, elkezdtük félóránként adagolni a bogyókat, és akkor csinált is fájásokat (amik, mint késõbb kiderült, szinte semmik nem voltak). Oxytocint kaptam, brutál fájásokkal 5 és fél óra alatt lett meg a kicsi fiam. Azt mondta a doki, hogy sokkal hosszabbra számított, végülis lehet, hogy részben a bogyóknak köszönhetõ.
Én is szedtem, és ittam a málnalevél teát is. Nekem nem segített. 10 órás valyúdás után is teljesen zárt volt a méhszájam. Császároztak. Persze azért szedd, rosszat nem teszel vele!
Én is ugyanezeket szedtem, mint Te és vajúdás közben is végig fél óránként. Igaz, hogy burkot repesztettek, mert túlhordtam a fiam, de a burokrepesztéstõl számítva 4 óra múlva meglett a babám és semmi mást nem kaptam. Hogy ennek köszönhetõ-e, vagy sem, nem tudom, de ártani biztos nem árt. Tuti szedni fogom a 2.-nál is. Könnyû szülést és sok boldogságot a babához!
A kérdező hozzászólása: igen, szedtem, kb. egy-másfél óra alatt már a szülõágyon voltam a vajúdóból, mert jött a kitolás!

A nyákdugó eltávozása milyen idősen jön el? Én 34 hetes és 5 napos vagyok. Ma olyan sárgás barnás nyákos valami távozott, elég sok. Lehet már ilyen idősen ilyen? Tulajdonképen kinek mikor ment el és mennyivel a szülés előtt megy el?

Én nagyon megijedtem. Meg el?tte is volt már olyan er?s fehér folyásom és ez majdnem mindennapos dolog nálam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak sima folyás volt,nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi,de ahhoz tudom hasonlítani,csak nem annyira szilárd,de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után,hajnali 2kor,éreztem mensis görcsöket,de nem tudtam hogy azok már fájások,mert nem fájt nagyon,csak mikor a dokival beszéltem,és mondta hogy mérjem az idõt,na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások,reggel 8kor mentem be a korházba,majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés,tapétatépés,stb :) Na hát pont nem volt ilyen,azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást,és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)

Szia! Szerintem csak sima folyás volt, nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi, de ahhoz tudom hasonlítani, csak nem annyira szilárd, de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után, hajnali 2kor, éreztem mensis görcsöket, de nem tudtam hogy azok már fájások, mert nem fájt nagyon, csak mikor a dokival beszéltem, és mondta hogy mérjem az idõt, na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások, reggel 8kor mentem be a korházba, majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés, tapétatépés, stb :) Na hát pont nem volt ilyen, azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást, és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)
Nekem szülés elõtt kb. fél nappal ment el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. valószínû túl reagálom a dolgokat csak az elsõ babám várom. Nagyon aggódó típus vagyok.Végül is még van idõm csak annyi mindent hallani. Amúgy meg köszönöm a válaszokat. Szép napot kívánok nektek.

Mit lehet érezni a szülés előtt mielőtt elfolyik a magzatvíz vagy elmegy a nyákdúgó az fáj? Példáúl a baba kevesebbett mozog, közérzet?

Nekem már napok óta fáj a derekam vannak fájásaim is de még nem rendszeres. 29-re vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Köszi a választ!!

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!
Én a nyákdugóról tudok nyilatkozni. Nekem két részletben ment el. Kocsonyás szintelen, dolog volt. És szûlés elõtti nap ment el. Az egyik fele délután fél hat fele, a másik része meg este 9 körül, az egy kicsit több volt. akkor már vajúdtam... és másnap reggel 6:16kor bújt ki a kisfiam.. :) És nekem annyira veszettül nem csökkent a baba mozgása. Kitartás annyira nem vészes mint amennyire riogatnak. Nekem fájt nagyon és 14 órára lett, meg és mégis ezen a véleményen vagyok. 4 hetes kislegény édesanyja :)
szia, engem a doki délelõtt megvizsgált kicsit véreztem utánna, este elfolyt a magzatviz, (egy kis pukkanást éreztem a pocimban)rá kb fél órára kezdõdtek a fájások, 4 óra alatt megszületett a babám.


Teljesen el vagyok keseredve! Hasonló helyzetű kismamák! 38+4 napos vagyok és a napokban bolhacsípések lettek rajtam, azt sem tudtam mi az soha életemben nem volt még dolgom velük, most meg pár nappal a szülés előtt! Lehet valami baja a picurnak?

Legjobb válasz: Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!

Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!
Szia! Bizti bolha csípés? Mert ha van háziállatotok pl. kutya , macska; ott elõbb kijött volna az ilyen. A bolha általában a "melegebbvérû" testeket szereti, ha nincs jobb , akkor mászik át az emberre. Igen , még terjedhet úgy is, hogy pl "bolhás" ember mellé ülsz valahol , de azok a bolhák fürdéssel könnyen távoznak. (ne értsd félre , nem a fürdésre célozgatok!!) Szerintem menj el házidokihoz , az a biztosabb. Egyébként rajtam is vannak ilyen pontszerû "kiütések" , néhány, de ezek inkább apró pattanások , fõleg a hasimon ; de nem is viszketnek.Lehet hogy ez is a hormonoktól van... 35 hetes kismami
elõzõ vok. ezért szeretek néha ide irkálni! :) ))az elsõ válaszoló most megnyugtatott , hogy nem egyedül van ilyen "kiütésem". Csak én is furcsállottam ezt , mert a hasamon terheség elõtt semmi pötty nem volt. Most valamelyest elégedett vagyok :D bocsi , tudom ez nem fórum! :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos tutti, mert szerintünk bolhákat is találtunk. A neten néztük meg a képüket és hasonló:( Nekem is vannak kiütéseim a pocakomon, de azok teljesen mások, ezek meg viszketnek is:(( Ma hívok szakembert és kiirtatom Õket de nagyon bánt a dolog, most takaríthatok moshatok újra mindent pedig már minden kész volt:(((
Szia! Amióta terhes vagyok, kétszer hoztam haza valahonnan bolhát. Egyszerûen fogalmam sincs honnan?! Elõtte soha, pedig a családban mamáméknál cica van, tesóméknál kutya. Õsszefüggésben lehet a terhességgel???Én már arra gondoltam, hogy megváltozott az illatom, vagy a vérem, vagy valamit éreznek??? Egyébként ezek a cicák, kutyák ápoltak, tiszták, bolhairtó cseppel kezeltek. ugyhogy én már arra is gondoltam, hogy esetleg a fûben szedtem össze(voltunk játszótéren)A párom csak nevet ezen, hogy amióta terhes vagyok kétszer is bolhát hoztam haza. Ja és nagyvárosban élünk, bérházban!!!De tuti, hogy az mert mind a kétszer megtaláltam, és nem több volt, csak mind a kétszer 1.A kérdésedre válaszolva, nem lesz a picinek semmi baja tõle. 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálunk több van, ma jönnek a bolhairtók eléggé megviselt a dolog:( Kínosan rend és takarítás mániás vagyok és így még nehezebb a helyzet. Mi budapesten lakunk kertkapcsolatos társasházban ahol néha macsekok jönnek-mennek. Én is arra gondoltam onnan jött(ek). De én ott is teregetek, szval kíváncsi vagyok mi lesz a mai irtás után!? Meg azért is idegesít a dolog mert a manó ruhái ágya szval mindene kész és nem elzárt szekrényben van, hanem egy gardrób szobában a mi ruháinkkal együtt, szval szerintem moshatom újra az egészet:(((

Azt hallottam hogy szülés előtt 28 nappal be lehet adni az anyasági segélyt kérelmező nyilatkozatot, a védőnőm adott egy igazolást, hogy megvan a 4 pecsétem, de a nyilatkozaton kérik a baba adatait, akkor mit lehet 28 nappal előre kérelmezni?

Legjobb válasz: Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.

Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.
Az internetrõl töltötted le a papírt? Mert ott olyan van amin a már megszületett gyermek után kell kitöltve beküldeni! A nõgyógyászodtól kell kikérni a papírt hogy 28napod van a szülésig és szerepelnie kell a baba születése napjának is rajta! Ez olyan ez a papír mint a táppénzes.

Mikor száll le a pocak szülés előtt? És mennyi idő lehet akkor még szülésig?

Én a hétre vagyok kiírva, és csak picit jött lejjebb, még mindenki azt mondja, nagyon fent van.:(

Legjobb válasz: Enyém se szállt le, 39+3.hétre szültem a babámat, vajúdás alatt ment le a pocakom. De a napokban bármikor szülhetsz, drukk neked!

Enyém se szállt le, 39+3.hétre szültem a babámat, vajúdás alatt ment le a pocakom. De a napokban bármikor szülhetsz, drukk neked!
Szia! 2 gyermekem született spontán, de egyiknél sem vettem /vettük/ észre ezt a dolgot és én is vártam mivel olvastam róla. Amúgy én péntek délbe hazajöttem a kórházból hogy itt nem lesz még baba aztán éjfélbe mentem szülni. Tuti orvosom volt õ mondta volna hogy már lejjebb ment és most szülök hát neem.
Nekem egyik gyereknél sem szállt e a hasam. Valakinek meg már 2-3 héttel a szülés elõtt leszállt a pocakja. Ezek ellenére simán megszültem a fiúkat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat, nagyon remélem, hogy a héten meglesz a picike, pocakleszállással vagy anélkül!:) )
szia! én csak gratulálni szeretnék a babához:) sok boldogságot:D

Lehet, hogy a szüléstől van? Mikor wc-én vagyok nehezebben nyomok, mint szülés elött.

Legjobb válasz: Valószínüleg az izmok megnyultak és még nem nyerték vissza eredeti formájukat. Végezz intimtornát, az segít.

Valószínüleg az izmok megnyultak és még nem nyerték vissza eredeti formájukat. Végezz intimtornát, az segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Azt hiszem aranyerem is lett.Meg olyan furán szúr belül.

Még kisebbek lettek a melleim, mint szülés előtt! Miért? Mit lehet ellene tenni?

Szoptatok még mindig, már lassan másfél éve. De szinte nulla mellem lett!! A kicsikém leszívta teljesen, de érdekes, mert esténként még szopizik a drágám, csak nem látni a melleimet, de a lényeg, hogy tej még van, de szerintem nem sokáig, sajnos.

Legjobb válasz: van:-(( de ettõl egyikünké sem lett nagyobb:-D én csak 4 hónapig szoptattam, de teljesen eltûntek. amúgy is egy vézna leányzó voltam mindig, kis mellekkel. nekem egy élmény volt a terhesség, végre voltak melleim:-) aztán egyszer csak szevasz, eltûnt még az is, ami volt. már a kórházból úgy jöttem haza, hogy 50 kilo voltam csak. ettem én mint az õrültek, mégis fogytam a szoptatás alatt. 48 kgra fogytam, mellem semmi. most vissza"híztam" 50 kg-ig ,azt értem el vele,hogy a csípõm és a fenekem nagy, a mellem így még inkább feltûnõen kicsi. már nem tudom mit csináljak, mit tornásszak?? a bikiniben úgy mutatok, mint egy 10 éves kislány jóformán:-(

van:-(( de ettõl egyikünké sem lett nagyobb:-D én csak 4 hónapig szoptattam, de teljesen eltûntek. amúgy is egy vézna leányzó voltam mindig, kis mellekkel. nekem egy élmény volt a terhesség, végre voltak melleim:-) aztán egyszer csak szevasz, eltûnt még az is, ami volt. már a kórházból úgy jöttem haza, hogy 50 kilo voltam csak. ettem én mint az õrültek, mégis fogytam a szoptatás alatt. 48 kgra fogytam, mellem semmi. most vissza"híztam" 50 kg-ig , azt értem el vele, hogy a csípõm és a fenekem nagy, a mellem így még inkább feltûnõen kicsi. már nem tudom mit csináljak, mit tornásszak?? a bikiniben úgy mutatok, mint egy 10 éves kislány jóformán:-(
Nekem is kisebbek a melleim. Nem tudom hová tüntek. Jó melltartó, mást nem tudok ellene tenni.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, ugyanígy vagyok én is! A fenekem és combom az kicsit nagyobb, a mellem meg semmi. Én is pálcika vékony voltam szülés elõtt, de én azért felszedtem 5-6 kilót és ez mind a popsimra ment javarészt, de kicsit arányosan vastagodtam. A bikinis dolog nálam is ugyanez, sõt fel sem merem venni. :D De megnyugtat kicsit, hogy nem vagyok sajnos egyedül. Milyen érdekes, ha van egy problémád és van másnak is már annyira nem is probléma, igaz? De miért? Hisz tudod neked nem jó érzés, de ha már másnak is van, akkor mégis könnyebben viseled?! Nos filozofáltam kicsit. :) Köszönöm nektek, akkor venni egy jó "kis" melltartót és jól kitömni! Valaki még? Hátha tud valami megoldást! Várom :)

Szülés előtt 1-2 héttel, mikor már vizesedik a test, még el lehet menni szőrteleníttetni meleg gyantával? A meleg nem zavarja a baba fejecskéjét, ami ilyenkor azért már jól lent van, szinte befordulva?

Közületek volt valaki szülés el?tt? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: A lábadat szõrtelenitheted vele, de a hüvelyhez közeli részt inkább borotváltasd. Igen meleg a gyanta és a bõröd is egyre érzékenyebb a nyomás hatására.

A lábadat szõrtelenitheted vele, de a hüvelyhez közeli részt inkább borotváltasd. Igen meleg a gyanta és a bõröd is egyre érzékenyebb a nyomás hatására.

Mi a neve annak a homeopátiás bogyónak amit a vajúdás alatt lehet szedni? Tényleg segít? Van olyan amit már szülés beindulása előtt érdemes bevenni? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: chaulofillum és cimicifuga 5ch. én ezeket szedtem az egyik csak puhít a másik puhít, tágít. a csak puhítót már szedheted a másikat csak vajúdásnál felváltva a kettõt fél óránként. nekem segített:) Könnyû, gyors szülést! 4 hós kisfiú anyukája

chaulofillum és cimicifuga 5ch. én ezeket szedtem az egyik csak puhít a másik puhít, tágít. a csak puhítót már szedheted a másikat csak vajúdásnál felváltva a kettõt fél óránként. nekem segített:) Könnyû, gyors szülést! 4 hós kisfiú anyukája
Ezeket én is szedtem. plusz még az Arnica CH9-t. Szülés elõtt is szedtem, meg szülés után is két hétig. Sok sikert! Ja és ittam málnalevélteát. Ezeket a szülésznõm javasolta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!