Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a száraz kenyérrel (2 db)

Mit lehet csinálni a száraz kenyérrel?

Legjobb válasz: HA még jobban kiszárítod és ledarálod: zsemlemorzsa. Ha beáztatod, adsz hozzá húst, tojást : fasírt. Ha még nem teljesen száraz, lehet belõle bundás kenyér is.

HA még jobban kiszárítod és ledarálod: zsemlemorzsa. Ha beáztatod, adsz hozzá húst, tojást : fasírt. Ha még nem teljesen száraz, lehet belõle bundás kenyér is.
Folyékonyabb maradék ételbe(pl: leves) belerakod, megszívja magát, a kutya megeszi.
megpíríthatod és krémlevesbe rakhatod :P
Melegszendvicset! Nem ázik el!
toast-ot
Megetetheted a lovakkal ha van a közelben lovarda, vagy odaadhatod egy hörcsögnek, sõt, egy nagyobb papagáj is szívesen fogyasztja, vagy elmehetsz hattyút etetni...
Például pirítóst. De ha nem nagyon száraz, egy pici víz rá, be a mikróba, egy kicsit megmelegíted, majdnem olyan, mint a friss kenyér.
Megszárítom, ledarálom és csinálok belõlle etetõanyagott(horgászathoz)

6 éves cicáimon 3-6 cm-es foltokban mintha ki lenne kopva a szőr. Mi lehet az oka? Olcsó száraz macskatápot, és nedves kutyatápot esznek, kis kenyérrel felszaporítva. Egyébként nem viszket nekik, kedélyük jó. Kicsit soványak.

Legjobb válasz: nincs elég állati eredetû fehérje számukra az olcsóbb tápokban, azért soványak, ráadásul a macskáknak nem jó a kutyatáp, mert nincs benne taurin amúgy lehet gomba, excéma, gyulladás vagy immungyengeség is ami okozza kenyeret ne adj nekik, csak keresztülmegy rajtuk, nem tudja hasznosítani, a macska ragadozó! próbáld ki, hogy 1 hónapig minõségi száraztápot (és persze vizet), adsz nekik, konzerv felesleges - 70% víz. Ha betartod a mennyiséget, kicsit kerül csak többe, mintha olcsó tápot meg konzervet kapnak, mégis sokkal job nekik. Ha nem javul 1-2 hét után, akkor állatorvos.

nincs elég állati eredetû fehérje számukra az olcsóbb tápokban, azért soványak, ráadásul a macskáknak nem jó a kutyatáp, mert nincs benne taurin amúgy lehet gomba, excéma, gyulladás vagy immungyengeség is ami okozza kenyeret ne adj nekik, csak keresztülmegy rajtuk, nem tudja hasznosítani, a macska ragadozó! próbáld ki, hogy 1 hónapig minõségi száraztápot (és persze vizet), adsz nekik, konzerv felesleges - 70% víz. Ha betartod a mennyiséget, kicsit kerül csak többe, mintha olcsó tápot meg konzervet kapnak, mégis sokkal job nekik. Ha nem javul 1-2 hét után, akkor állatorvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a szakszerü választ, le fogok állni a kutyakonzervvel, meggyõzött!!!
remélem jobban lesznek hamar :) a jobb minõségû tápoknak szerintem nézz utána neten, de arra figyelj, hogy ne legyen benne gabona vagy rettenetesen kicsi arányban(pl royal canin egész jó, de abban is van gabona, és drágább általában, mint az acana, meg nincs) de piaci 200ft/kg-os csirkeaprólékot is lehet nekik adni kiegészítésnek, az a legtermészetesebb táplálék számukra. és persze a hal :) csak a szálkákkal vigyázni kell
*az acanában nincs gabona, ezt akartam kihozni belõle, csak aszem már túl késõ van, kimaradt néhány szó...
Nagyon elképzelhetõ egy gombás betegség, ami a rossz táplálék miatti reakció is lehet. Ezt viszont csak állatorvos tudja megállapítani. Vidd el õket és okosabbak lesztek!
Szerintem meg is adtad magadnak a választ azzal hogy leírtad mivel eteted szerencsétleneket....
szárnyas párizsi, tojás, csirkeláb, tejecske, víz, köret, macskaszalámi, szá raztáp -> ez így együtt biztosította az állati fehérje és vitaminszükségletüket, azért egészségesek. tej, hús, tojás mellett (a párizsiban is hús van a macskának az jó, nekünk nem annyira) száraztáppal etetve lehet akármilyen olcsó, noname táp is, a többi kajából megkapja a szükséges tápanyagot, ami a tápból hiányzik. Azért CBA- tesco-s táppal nem etetnék ezek mellett sem... az én cicám acanát kap, mégis kap mellette néha májkrémet, tejet, csirkemájat( az pl nagyon jó nekik, a vadonban a ragadozók elõször a belsõségeket eszik meg, abban van számukra a legtöbb tápanyag) de én is írtam fentebb, meg más is: lehet allergiás excéma és gomba is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást, értékesnek tartom, és megfontolandónak. Nem az ellenvélemény, inkább a gondosság és állatszeretet hangzott a levélbõl. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Ja, azt eddig nem írtam; szoktam nekik csirkefarhátat jó alaposan megfõzni, hogy össze lehessen turmixolni csontostul, és hozzákeverem a kutyatáphoz.Elképzelhetõ, hogy így is fehérjehiányuk van?
Macskáknak, a kutyatáp adása tilos. Lehetnek allergiás reakciók és súlyosabb betegségek is kialakúlhatnak. Allergiára és egyéb macska betegségekre a Trovet tápokat javasolnám http://ebcicaweb.hu/kategoria/trovet_macskatapgyogytapok_mac.. , vannak száraz és konzerv tápjaik. Hosszú távon azért érdemesebb a cicáknak is a jobb minõségû száraztápokat megvenni. Egészségük könnyebben megõrízhetõ és kevesebb lesz az orvosi költség..!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!