Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a spamek (6 db)

A weboldalamon regisztrációnál Spam-el, mi lehet a probléma?

Regisztráció>Aut.email, aktiváló >Spam mappa

Legjobb válasz: Sok weboldal írja hogy az aktiváló e-mail a spam mappában landolhat.

Sok weboldal írja hogy az aktiváló e-mail a spam mappában landolhat.
A kérdező hozzászólása: Ez is igaz! :)

Mit lehet tenni a spamek ellen?

egy csomó üzi jön nekem minden témáról,kb naponta,h ez meg az letölthet?,zenék,sex filmek,... nem kértem senkit?l h küldjön ilyeneket :)

Legjobb válasz: Talán valami Spam-írtó program? Avira AntiVir Premium Spam Assasin McAfee SpamKiller Virus Buster stb.. :)

Talán valami Spam-írtó program? Avira AntiVir Premium Spam Assasin McAfee SpamKiller Virus Buster stb.. :)
Válts mail címet, ajánlom a gmail-t, amióta ott van a fiókom, nem kapok kéretlen üziket, mert jó a szûrõje.
Ha a Mozilla Thunderbird levelezõt használod, akkor bejelölheted, hogy melyik levél a spam, egyszer bejelölöd levélszemétként és többet onnan nem fogad el levelet, illetve egybõl kiteszi egy levélszemét könyvtárba. Amúgy az Explorer-bõl át tud venni minden beállítást levelet és névjegyzéket a Mozilla, nem veszik el semmid amikor áttérsz rá.
Nekem van egy mailcímem, amit csak élõ embereknek adok meg elérhetõségként, illetve van egy, amin regisztrálni szoktam különbözõ oldalakra. Az elõbbit rendszeresen látogatom, és ritkán van spam (arra is jön néha, nem tudom honnan a rákból), az utóbbi meg mindig tele van, de azt csak akkor nézem, mikor aktiválni kell egy regisztrációt. Tõlem az ír oda, aki akar, úgysem olvasom el.
A kérdező hozzászólása: oké, de ezeket a spameket ki küldi amugy?
A spameket profik küldik, üzemszerûen: naponta vagy akár óránként sok milliót. Egy-kettõt már elfogtak kommandósok... de van, aki nem maga küldi, hanem gépeket tör fel, ezrével, és ezek küldik. A te géped is küldheti, ha nincs rajta rendes vírusirtó és tûzfal. A címeket pedig programok vadásszák mindenhonnan, de ki is találják. Tehát olyan címre is kaphatsz spamet, amelyiket senkinek sem árultál el.
Van egy oldal, annak van egy szervergépe, arról jönnek gépileg a spamok többnyire... Bizonyára van vírus meg szemályes küldés is... FixIP címet megjegyezhetnek különbözõ oldalak, ki tudja onnantól mi van... A legtöbb levelezõprogramnak van spamszûrõje, és a legtöbb levelezõs oldalnak is. Le kell tiltani a címeket, maxra állítani a szûrõt. A gmail tényleg jó, a freemailen mindig kell egy kicsit finomítani feketelistával.

Mit lehet tenni a kéretlen e-mailek (spamek) ellen, amik rendszeresen érkeznek az e-mail címemre?

Legjobb válasz: Hát az egyik módszer, hogy nem írod ki sehol nyilvános fórumra az e-mail címedet. Olyan oldalra sem regisztrálsz, amin esetleg az adatlapod és vele együtt az e-mail címed megtekinthetõ. Saját webpage-edre sem szabad kiírni az e-mail címedet, ha szükséges a kapcsolattartás, akkor célszerû erre egy e-mail küldõ formot készíteni, vagy az e-mail címet @ nélkül, programok által fel nem dolgozható formában kiírni. Ezek azért kellenek, hogy a spamerek ne találjanak meg. Ha már megtaláltak, mert a fentieket nem tartottad be, akkor ajánlom a Mozilla Thunderbirdöt. Beépített, tanulni képes spamszûrõje van, nagyon ügyesen legyûjti neked egy mappát a spamet. (Az elején esetleg tévedhet, és olyat is leszûrhet, ami neked fontos levél, de manuálisan megtanítható rá, hogy ezt ne tegye.)

Hát az egyik módszer, hogy nem írod ki sehol nyilvános fórumra az e-mail címedet. Olyan oldalra sem regisztrálsz, amin esetleg az adatlapod és vele együtt az e-mail címed megtekinthetõ. Saját webpage-edre sem szabad kiírni az e-mail címedet, ha szükséges a kapcsolattartás, akkor célszerû erre egy e-mail küldõ formot készíteni, vagy az e-mail címet @ nélkül, programok által fel nem dolgozható formában kiírni. Ezek azért kellenek, hogy a spamerek ne találjanak meg. Ha már megtaláltak, mert a fentieket nem tartottad be, akkor ajánlom a Mozilla Thunderbirdöt. Beépített, tanulni képes spamszûrõje van, nagyon ügyesen legyûjti neked egy mappát a spamet. (Az elején esetleg tévedhet, és olyat is leszûrhet, ami neked fontos levél, de manuálisan megtanítható rá, hogy ezt ne tegye.)
A freemailnál létezik egy szürö opció. Itt + adhatod a nemkívánatos címet, valamint, ha az üziben szerepel az általad leirt szó képesazt a levelet törölni, stb. Egy próbát megér. Nekem bevált.....
Ha magyar, feljelentheted a gec1be. Konkrét instrukciókat itt találsz, van hozzá példalevél is, amit el kell küldened az NHH-nak: http://hu.spam.wikia.com/wiki/Kezdõlap Ha angol, akkor csak a spam-szûrõdben reménykedhetsz.
S ha mindig mas, és mas cimrol erkezik, de valoszinu, h ugyanaz a gyokere???
ki kell törölni. de most komolyan, tiltsd le a küldõt
Én még az ismerõseim közül is töröltem a közösségi portálon a fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw leveleket küldözgetõket is a redás f*szba! :P
Használj Gmailt.
Használj IncrediMail-t.


Elárasztják a Gmail fiókom a spam-ek! Mit lehet tenni?

A Gmail mindenhol a spamszűrésével menőzik. Nálam valami komoly probléma léphetett fel. Korábban napi 6-7 spam-et kaptam, ezeket persze mindig jelentettem, de ez is elég idegesítő volt. Néhány napja, mintha feltörték volna a fiókomat: napi 2-300 spam megy ki az én címemről, ismeretlen címekre, és jön rájuk az automatikus mailer damon üzenet. Meg ezek mellett egyéb spam-ek. Megváltozattam a jelszavam, de semmi hatása. Mit lehetne tenni? Nem szeretnék új fiókot csinálni.

Legjobb válasz: Sajnos nincs más mint hogy csinálsz újat. Aztán ne add ki mindenhol. ; )

Sajnos nincs más mint hogy csinálsz újat. Aztán ne add ki mindenhol. ; )
kevesebb sex oldalak látogatása :)
Ha véleményed szerint a póstafiókodat feltörték akkor a probléma egy egyszerû jelszómódosítással elvileg megoldható ... feltörés úgy történhetett hogy letöltöttél valami telepítõprogramot egy weboldalról hogy feltelepíts valami programot, de trójai vírus volt benne ami jelszavakat lopkod az internetrõl szóval az emailcímed jelszavát valaki megszerezte. meg kell változtatni, a trójai vírusokat meg kipucolni a gépedrõl ... Én Eset Smart Security 5.0.95.0 programot használok tûzfalként és víruskeresõként ... fontos hogy friss adatbázisú legyen a víruskeresõ mert egy régi verziójú keresõ nem ér semmit ... Napi 2-3 spam Gmail-odra valószínû azért érkezett azelõtt mert valahol a neten egy keresõrobot rátalált az emailcímedre, azaz egy publikus weboldalon vagy esetleg valamilyen apróhirdetõs oldalon kitetted az emailcímedet amit egy keresõrobot megtalált ...

Hogy lehet az, hogy a Spam üzeneteimben a feladó "én" vagyok? Mit tehetek ez ellen a sok kéretlen levél ellen?

Naponta kapok Viagra reklámot, és mindenféle nyerési dolgot.

Legjobb válasz: Bedobok a postaládádba egy levelet amire a te nevedet és címedet írom feladóként, akkor kb ugyanarról beszélünk, hogy hasonlatot mondjak.

Bedobok a postaládádba egy levelet amire a te nevedet és címedet írom feladóként, akkor kb ugyanarról beszélünk, hogy hasonlatot mondjak.
Spamszûrõt használhatsz ellenük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!