Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a repülőre (25 db)

Mit lehet a repülőn vinni?

Nemsokára Japánba megyek, az lenne a kérdésem hogy mit vihetek és mit nem a repül?n ja és meg van e szabva hogy mekkora súlyú lehet a táska, b?rönd?

Legjobb válasz: Személyenként 20 kg-os csomagot lehet feladni, kézipoggyászként 2 kg-osat. Folyadékot nem lehet felvinni, csak meghatározott ml-t és az Õ zacskójukban lezárva. Javaslom, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: http://www.malev.hu/bp/hun/I%5FCUSTOMERBAGGAGE/ http://www.airportdebrecen.hu/poggyasz http://www.airportdebrecen.hu/hasznos-tanacsok Persze nem árt telefonon érdeklõdni, hogy Japánba mit lehet bevinni és mit lehet kihozni :)

Személyenként 20 kg-os csomagot lehet feladni, kézipoggyászként 2 kg-osat. Folyadékot nem lehet felvinni, csak meghatározott ml-t és az Õ zacskójukban lezárva. Javaslom, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: http://www.malev.hu/bp/hun/I%5FCUSTOMERBAGGAGE/ http://www.airportdebrecen.hu/poggyasz http://www.airportdebrecen.hu/hasznos-tanacsok Persze nem árt telefonon érdeklõdni, hogy Japánba mit lehet bevinni és mit lehet kihozni :)
A táska súlyát az utaztató légitársaság szabja meg. Így érdeklõdni kell arról, hogy mennyi is az annyi. Jellemzõen kettõ bõrönd, egyenként 20 kg, és ha jól tudom a három értéke (hossz, magasság, szélesség) nem lehet több 155 cm-nél. Amire figyelni kell: ha turistaként mész, akkor az útlevél érvényessége a visszautat követõ hat hónapig legyen érvényes, és szükséges visszaúti repülõjegy. Fontos még, hogy - ha turistaként mész - akkor tudj igazolni vagy bemutatni napi kb. 300 dollárnak megfelelõ mennyiségû pénzt (bankszámlaigazolás angolul a fedezetrõl, vagy ekkora mennyiségû kp.) ezt is kérhetik. Amúgy belépéskor nem igazán van nagy macera. Ha turistaként mész és kinn sokat utazol nagy távon, feltétlen vegyél Japan Rail Pass-t, megéri! Amúgy jó utat, szép lesz :)
Úgy tom, sós mogyit, mûanyag kést nem lehet, emrt csak fémtárgyakat engedélyeznek.
kb 3-4 hónapos korban
nekem az orvosom azt mondta, hogy 2 hónapos kortól már szabad. Én is akkor fogok visszajönni majd Brüsszelbe otthonról..
1 hetes babaval is lehet repulni ez nincs korhoz kotve de nem ajanljak! Az immunrendszeruk meg nem jo egy repter tele van emberrel es veszelyel. Az orvosom 3-4 hos kort mondta idealisnak, az OLTASOK miatt ami sokat jelent a babanak!A babammal 14 hetesen utazunk haza eloszor:)

Flight Simulator X-hez, vettem MyTrafic kiegészítőt, de telepíts után semmi nem változott (pl repülők ugyanazok, nincs töb küldetés, stb). Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: az a baj, hogy te pénzt acc ki játékért :D fölösleges, pont az ilyenek miatt! sohasem tudhatod hogy milyen lesz, ezért szedd le torrentrõl! am semmit nem tucc csinálni!

az a baj, hogy te pénzt acc ki játékért :D fölösleges, pont az ilyenek miatt! sohasem tudhatod hogy milyen lesz, ezért szedd le torrentrõl! am semmit nem tucc csinálni!
Inkább Warezrõl szedjed.És töltsd le inkább.
acc XD
Hát ez elég nagy szopcsi :D És legalább drága volt?? Én ezt úgy szoktam mondani, hogy tanulópénz, mert remélhetõleg egyszer csinálsz ilyet aztán többször nem. C=3
c=3
€=3
Szerintem valamit rosszul pattintottal fel, mert elég nehéz, és bonyolult konfiguralni. Amugy szm hulyeseget csinaltal. Menj fel oda, h http://www.world-of-ai.com/ .Innen letezo légitarsasagok menetrendjeit talalhatod, a gépekkel. Kell hozza 1-2 kiegészito, és maris olyan a reptér, mintha az igazit latnad (forgalom szempontjabol). En is ezt csinaltam. Amugy azota mar rakaptam az IVAO-ra, ahol igazi, élo pilotakkal repulhetek. Élo legiiranyitassal. Latogass el, ha gondolod: http://hu.ivao.aero/ Sok sikert hozza.

Mi az az utazókosár? Amit a repülőre fel lehet vinni? (Wizzair) 4 hónapos babámmal repülőn foguk utazni, wizzair járattal, és azt olvastam a feltételek között, hogy a baba számára felvihető a gépre utazókosár. Ez mi?

Az autós babahordozó lenne? Ha igen, azt nagyon szeretném, mert ahová megyünk, autóval is fogunk utazni, és óriási könnyebbség lenne, ha nem kéne még ott hordozót szereznem valahonnan. Plusz feladok egy osszecsukhato babakocsit. A wizzair fooldala azt irja az utastajekoztatoban, h a fedelzetre hordozhato babaulest tilos felvinni, es a 0-2 ev kozotti gyermekedet koteles vagy az oledben tartani. De az uzletszabalyzat azt irja, felviheto, hogyha az biztonsaggal rogzitheto az uleshez. Most marc.13. -an utazunk. De ha nem muszaly, akkor nem fizetnek erte 17£-ot feladott poggyaszkent, es az ezermillio ft/perc alapu call centerrel sem bajlodnek, miutan 15£-nyi vonalban leves utan is csak zenet hallgatva arra vartunk, h felvegyek, es magyar nyelvu opcio nincs. Angliabol meg nem hivhato a magyar emeltdijas szam. Tovabba meg nagyon szeretnem megtudni, h a babanak vihetek e kulon kezipoggyaszt, vagy sem? (Etel, ital, pelenka, mindenfele). Koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Nem vehetsz neki plusz kezipoggyaszt es gyerek ülést sem a gépre, ha egyszer nincs neki külön hely jegye.

Nem vehetsz neki plusz kezipoggyaszt es gyerek ülést sem a gépre, ha egyszer nincs neki külön hely jegye.
De ilyen kérdést miért nem a légitársaságnak teszel fel?
A kérdező hozzászólása: Ha figyelmesen elolvastad volna a kerdesemet, akkor most Te nem tetted volna fel ezt nekem...
Csecsemõk, 2 éves korig, fix díj fejében repülhetnek az õket kísérõ felnõtt ölében. Egy kísérõ felnõtt legfeljebb egy csecsemõt vihet. A "csecsemõ díjat" az internetes helyfoglalással együtt, vagy az ügyfélszolgálaton keresztül lehet kifizetni. A díjat nem terhelik sem adók és illetékek, sem foglalási díj. A csecsemõhöz nem tartozik külön poggyászsúly keret, de egy babakocsit ingyen szállítunk. Hordozható gyermekülést nem lehet felvinni a fedélzetre.Csecsemõkhöz nem tartozhat poggyász, azonban csecsemõnként egy babakocsi/összecsukható babakocsi/biztonsági bébihordozó (díjmentesen) szállítható. A babakocsit, illetve sportbabakocsit a többi poggyásszal együtt kell feladni. Amennyiben a csecsemõ is Önnel utazik, a babakocsit ingyenesen szállítjuk. Ha a csecsemõ nem utazik, akkor ezeket a tárgyakat feladott poggyászként szállítjuk, külön díj ellenében.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszt!!! :) ) Vegul a babahordozot 5£-ert hazaviszi az Europa transport csomagszallito ceg a tobbi cuccaimmal egyutt. Ez a repulon 17£ lett volna.

Mekkora babával lehet menni külföldre tengerpartra nyaralni? Mit vihetek fel a repülőre, mit kell vinnem feltétlenül?

Írjátok le a tapasztalataitokat! El?re is köszi.

Legjobb válasz: Olyan idõsen viszed ahogy neked jó. Mérlegeld, hogy mit tudsz-tudtok csinálni a melegben, sós víz, homok miegymás. Szopiztok vagy tápszert esztek? Ettõl is függ mit viszel fel, mert pl.: üveges bébipapit nem lehet. Errõl legjobb ha megkérdezed a légitársaságot. Írd listát mire lehet szüksége a babának útközben, így semmi nem marad ki.

Olyan idõsen viszed ahogy neked jó. Mérlegeld, hogy mit tudsz-tudtok csinálni a melegben, sós víz, homok miegymás. Szopiztok vagy tápszert esztek? Ettõl is függ mit viszel fel, mert pl.: üveges bébipapit nem lehet. Errõl legjobb ha megkérdezed a légitársaságot. Írd listát mire lehet szüksége a babának útközben, így semmi nem marad ki.

Mennyi vitaminkészítményt lehet angliából kihozni és magyarországra bevinni (vámmentesen, repülőn, poggyászba)? Mi erre a törvény álltal meghatározottt mennyiség (hány tabletta, gramm stb? )

Legjobb válasz: ma 12:02 ez csak részben igaz..Bizonyos mennyiség után már van vám..Fõleg ha valaki kereskedelmi célok miatt szállít

ma 12:02 ez csak részben igaz..Bizonyos mennyiség után már van vám..Fõleg ha valaki kereskedelmi célok miatt szállít
Az adott repülõtársaság honlapján le van írva a szabályzatban hogy mennyit lehet 1 embernek vinni.
eu-n belül nincs vám ;)
A kérdező hozzászólása: igen arra vagyok kíváncsi hogy mennyi a határérték mindenesetree köszi a válaszokat!
"ez csak részben igaz..Bizonyos mennyiség után már van vám..Fõleg ha valaki kereskedelmi célok miatt szállít" Nincs vám akkor sem ha kereskedelmi mennyiséget vesz valaki. A kereskedelmi cégeknek sincs vám. Egyedül a jövedéki termékekre van korlátozás.

Mit lehet felvinni a repülőre?

Svédországba megyek dolgozni, de nem ültem még repül?n, így nem igazán tudom, hogy mit és mennyit lehet felvinni! Cigit lehet vinni? Azt is láttam a MALÉV honlapján, hogy a poggyász max 20 kg lehet, a kézipoggyász pedig max 10. Akkor mi a különbség a kett? között?

Legjobb válasz: ès ki fizeti meg ha felvágják a böröndöt? mi ha értékes dolgot, pl kari ajándékokkal teli börönd(értéke nem nagy, de a fa alatt elég szar ajándék nélkl állan) viszünk, be tekrtetjük ilyen csomagolkkal a reptéren, ilyenkor igen magas biztosítás van rajat és a csomag dobálok nem törik fel mert a biztosító társaság rajtuk veri le a port. mikor beérkezel a reptérre, akkor be kell checkkolnod. monitoron látod hogy a te járatodat melyik pultnál chekkolják. ennél a pultnál kell a poggyászt leadni, csak a kßezi marad nálad. itt kapod meg a beszálló kártyádat is amin ha fapados nem lesz rajta ülés szám csak a kapu ahol beszállasz, a nem fapadosok ilyenkor adjßak az ülés-hely számot ahol ülni fogsz, itt azt is megkérdezik jobb esetben hogy akarsz e ablak mellé ülni. zután mész be az ellenörzésre ahol az elöttem leírtak szerint lehet a kézipoggyászodban dolgok.

ès ki fizeti meg ha felvágják a böröndöt? mi ha értékes dolgot, pl kari ajándékokkal teli börönd(értéke nem nagy, de a fa alatt elég szar ajándék nélkl állan) viszünk, be tekrtetjük ilyen csomagolkkal a reptéren, ilyenkor igen magas biztosítás van rajat és a csomag dobálok nem törik fel mert a biztosító társaság rajtuk veri le a port. mikor beérkezel a reptérre, akkor be kell checkkolnod. monitoron látod hogy a te járatodat melyik pultnál chekkolják. ennél a pultnál kell a poggyászt leadni, csak a kßezi marad nálad. itt kapod meg a beszálló kártyádat is amin ha fapados nem lesz rajta ülés szám csak a kapu ahol beszállasz, a nem fapadosok ilyenkor adjßak az ülés-hely számot ahol ülni fogsz, itt azt is megkérdezik jobb esetben hogy akarsz e ablak mellé ülni. zután mész be az ellenörzésre ahol az elöttem leírtak szerint lehet a kézipoggyászodban dolgok.
èn a csomagolást azért ajnánlom mert pár eurért biztosítva van a csomag, mindenre külön, mind a böröndre mind a benne lévö dolgokra és több ezer euroig. persze elég gáz ha vámon megállítanak, de jobb mint ha egy egész nyaralás vagy egy ünnep tönkre megy. én egy sima hazautkor nem csomagoltatok, vagy pl a párom minde héten szinte utazik aztán két alsó gatya meg egy öltöny miatt nem csomagoltat, és sajan fel kell adni mert kéziben nem vihet fel borotvahabot meg fogkrémet, így muszály feladnia.
én müanyag gyorskötözõvel zárom le a zippzár behúzóján lévõ lyukba fûzve, így nem kell drasztikusan felnyitnyiuk, de viszont biztonságba is tudom a cuccaim a kiváncsi szemek elõl
felvihettem fogkrémet kézipoggyászban, mert csak 75 ml-es volt. parfümmel ugyanez történt. viszont barátnõmét kidobták. krémet is vihettem, úgyhogy jól oda kell figyelni, és minden megoldható.
Amerikába utazik az öcsém.Vinne ki magyar pirospaprikát mennyit vihet ki?Én szeretnék neki venni olyan fém cigarettatartót azt felviheti a gépre?

Szülës utän mi a leghamarabbi idöpont amikor utazhatok a picivel is egy hetesen mär lehet vinni repülön? Kell neki utlevél? Nem dugul be a füle vagy ilyesmi?

Hazamegyek szülni Magyarországra és mivel szeretném hogy az apukája lässa mihamarabb jönnék is vissza amint lehet.Olvastam hogy van akire külföldön ,,jött rá" a szülés ök meddig vártak ott ,hogy oldották meg?

Legjobb válasz: Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???

Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???
A légitársaságok nem vállalnak utolsó hónapos terheseket, és csecsemõket sem, de a kor változó társaságonként.Eleve ki sem viheted pár hétig a lakásból, csak ablaknál levegõzhet.
Egy hetesen repülõn? Normális vagy? Nem nagyon... Így van, utolsó idõben repülni sem jó, nem is engedik a légitársaságok-és a dokik sem. A felnõttnek is dugul a füle, nem hogy egy csecsemõnek... Szülj inkább kint, miért olyan fontos itthon szülni, ha eddig kint voltál? Nem vagy komplett-már bocs. MAradj ott, ahol vagy, és szülj ott apával.
Egyetértek, felelõtlenség a babával szemben, a hülye járvány pedig csak fokozza ezt. Azt tenném még hozzá, hogy Neked is vigyázni kell magadra, szülés után ne pattogj egy ideig! Gyermekágyas idõszak minimum 2 hét, de 6 kellene igazából... Vedd komolyan, hiszen még sok-sok évig NÕ szeretnél maradni, ugye?
Kérdezd meg a gyerekorvost, orvosodat, házidokit, védõnõt, és ha áldását adja akkor fontold meg. De ha úgy gondolod akkor mennye, de nehéz lesz, és fárasztó. Én 6 hetes voltak az ikreim amikor hazamentünk. 16 óra 3 átszállás, tápszerek, pelenkák tömege, légörvényben. Ez volt 3 hónapja. Szinte végig aludták.
A kérdező hozzászólása: Nem azért utaznék hamar mert annyira felelötlen vagyok, hanem mert minden nap számít hogy az apja láthassa a miután megszületik.Mivel a kölfüldön dolgozik nem repülhet csak ugy el.De ha el is jöhetne sajnos nincs szalonképes rokon akinél elszállásolhatnám..Ugyhogy nem tudom mi legyen:S Köszönöm a válszokat
szia ! 3 hónaposan lehetett elõször repülõvel utaznom a kisfiamnak ! a párom sem látta addig mert õ is külföldön dogozott ! ha az apuka meg te nem vagytok össze házasodva akkor ugye szüléshez kell az apasági nyilatkozat ! az útlevélhez szintén kell az aláírása és beleegyezése ! megteheti a külföldi magyar nagykövetségen a beleegyezõ nyilatkozatot ! azt haza postázza hivatalosan és utána lehet csak elkezdeni az útlevél ügyintézést ! ugye várni kell az anyakönyvi kivonatra is ami ( vidéken ) kb 3-4 hét volt nekünk . úgyhogy egyszerûbb ha az apuka el tud szabadulni legalább egy hétvégére hogy lássa a picit ! ha van kérdésed még válaszolok !
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó hogy az utolsó ilyen informált:) ..Ez tényleg eléggé kacifántos..Igazäból a pënzt megigényelni mentem volna haza a pici után szülni..Mivel itt nem jár nekem semmi(Spanyolo.)Otthon sem sok de ha összegzem akkor repjegyek 2 minimum.Meg ez a papir ami kell a szüléshez az is drága lenne mert nálunk itt a konzulátos mindenért pénzt kér minden papírért mint aboltba.(ha nem tudsz fizetni nincs segítség)Nevetséges na mindeggy:S..és akkor plussz az utlevél ugytudom 10000 körül van..és mindenre várnom kell heteket és ki tudja még miröl nem tudok..Nem tudom hogy megérné-e..Nagyon köszönöm a választ..

Mit lehet felvinni a repülőre?

Most fogok először repülővel utazni, de nem tudom, hogy mit szabad és mit nem felvinni a repülőre.

Legjobb válasz: ne vigyel kest, ollot, folyadekot se ( max 100ml-es uvegben es ebbol is max 10 db-t. Most ennyi ugrtt be, ha valami kerdesed van irj csak:) Ja es a biztonsagi ellenorzes utan mindent megvasarolhatsz a repteri boltokban, azoka nzgodta felviheted.

ne vigyel kest, ollot, folyadekot se ( max 100ml-es uvegben es ebbol is max 10 db-t. Most ennyi ugrtt be, ha valami kerdesed van irj csak:) Ja es a biztonsagi ellenorzes utan mindent megvasarolhatsz a repteri boltokban, azoka nzgodta felviheted.
Ami éles, azt akkor viheted fel, ha a pengéje 6 cm-nél rövidebb, folyadékot nem vihetsz fel ( kivéve: lásd elõzõ válasz). A többi tiltott tárgy az nagyrészt a józan ész határán kívülálló tárgy: robbanószer, fegyver, stb.
Ha babával mész akkor miatta több folyadékot vihetsz mint az általános szabály.

Mi lehet ez a furcsa, nagyon mély, alig hallható, mégis erőteljes zúgás, amit már napok óta hallok késő éjszakánként? Mintha egy repülő zúgna a házunk felett, de se nem közeledne, se nem távolodna, hanem mindig egyenletesen zúgna.

Budapesten a XI. kerületben lakom, és már 3. éjszaka, hogy érzem. A hallható tartomány és az infrahangok határán lehet, mert bár alig hallani, mégis úgy érzem, hogy a dobhártyám majd beszakad olyan erősen remeg.

Legjobb válasz: Nekem a számítógép hangszórója produkál idõnként éjjelenete (valószínûleg nappal is csak akkor a háttérzaj miatt nem hallani) egy alig hallható frekvenciájú zúgást, akkor is ha áramtalanítva van. Újat kellene már venni.

Nekem a számítógép hangszórója produkál idõnként éjjelenete (valószínûleg nappal is csak akkor a háttérzaj miatt nem hallani) egy alig hallható frekvenciájú zúgást, akkor is ha áramtalanítva van. Újat kellene már venni.
Házban valaki nem vett új keringetõ-szivattyút a központi fûtésébe? A csõ+víz+fal viszi a hangot ám rendesen.
Ha panelben laksz, akkor eléggé valószínû, hogy a világító aknában vagy a szellõzõ rendszerben fütyül a szél - azok keltenek ilyen nagyon mély, alig hallható hangot, amit a beton remekül közvetít. Az összeesküvés elméletekre meg inkább több szót nem is vesztegetek, annyira röhejesek :)
Igen, egyértelmû - hallasz egy hangot, az biztos az UFO-k mûve :D
En par napja kezdtem el hallani ezt a hangot, Budapest 1.keruleteben lakom. Ejjel, nappal kb 8 perces intervallummal, bar ez neha hosszabb. Kizartnak tartom hogy szellozo berendezes vagy miegyeb okozna a zajt. Kifejezetten az egbol jon, nagyon eros. Maga a hang valoban sokszor epphogy hallhato de szinte faj tole a dobhartyam. kb 4 eve itt lakom es pont dec 25 hajnalban hallottam eloszor ezt a hangot, ami sok kivalto okot mar eleve kizar. Gondoltam a katonai repuloktol kezdve mindenre de semmi sem magyarazza meg, masra nem tudok gondolni mint hogy valami termeszetfeletti vagy foldonkivuli dologrol van szo.
sokszor meglepõen egyszerû, semmitmondó dolgok okozzák a megmagyarázhatatlan zajokat. Például egy nemrég berakott, ám bizonyos ponton rosszul záró bejárati ajtó, ami valahol ellenpólust találva huzatot gerjeszt a lépcsõházban. csak egy pici lyuk, és mekkora galibát okoz. Ehhez persze az is kell, hogy szél legyen. Ha van gázvezeték-hálózat végpont a környéken (nem hiszem, hogy lakott területen van ilyen, de elképzelhetõ, hogy egy távolabbi helyen van és hallani), az is okozhat ilyet, amikor elégetik a gázfelesleget. De a legkézenfekvõbb egy nemrég felszerelt bolti hûtõ, annak is a ventilátora. Nagyon zavaró tud lenni! Érdemes lenne körüljárni a környéket.
#6: Hááát.... -Reklamálsz a fûtõközpontosoknál -Szabotálod a fûtõközpontot kézigránáttal, síppal, dobbal, nádihegedûvel. -Befogod a füled, vagy felhangosítod a tévét. Sajnos kb. ennyi. Ebbõl az elsõ és a harmadik a legális és attól nem is fázol. :)
A kérdező hozzászólása: 4-es zseniális: pár hete csináltak valamit a hõközpontban. Csak azt nem tudom mit tehetnék ellene.
http://en.wikipedia.org/wiki/Taos_Hum remélem, ez a forrás Butcher cica igényeinek is megfelel
"Kifejezetten az egbol jon" "pont dec 25 hajnalban hallottam eloszor ezt a hangot, ami sok kivalto okot mar eleve kizar." "Gondoltam a katonai repuloktol kezdve mindenre de semmi sem magyarazza meg, masra nem tudok gondolni mint hogy valami termeszetfeletti vagy foldonkivuli dologrol van szo." Semmi nem magyarázza meg szerinted (azaz nincs elég tudásod/adatod hozzá, hogy magyarázatot találj), tehát természetfeletti vagy földönkívüli dolog. http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_ignorantiam http://hu.wikipedia.org/wiki/Vágyvezérelt_gondolkodás Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: a mi lakóházunkban az internetszolgáltató egyik eszközében csapágyas lett a ventilátor. Annak pont ilyen hangja volt. Csak éjszaka hallatszott, mert nappal elnyomták a környezeti hangok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!