Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a pécsi (36 db)

A játék nevét telepátiával közvetíted??
A kérdező hozzászólása: jaj sry ki hagytam payday 2
A tizedik patch után vannak random fps esések. Ha megy a játék patch-ek nélkül, játszd úgy. Ha muszáj patch-elj, akkor a kilencedik legyen az utcsó.

2010 október 18-án volt egy szívkatéterezésem a pécsi szívklinikán, ahol aztmondták utána, hogy nincs a szivemnek baja, mégis irtak fel gyógyszert, mert sok volt a pulzusom. Nebiletet, és Frontint szedek. Valaki segítene mi lehet a baj?

Sokszor érzek rendellenes beütéseket, sok extrát van hogy kb percenként 1-et, nagyon félek, hogy miért van ez, ha egyszer aztmondták nincs baja a szivemnek. Egyébként pánikbetegséggel kezel pszichologus.21 éves lány vagyok. Alíz

Legjobb válasz: Ha pánikbeteg vagy, akkor ez az oka a tüneteidnek. Az én férjem ugyanígy volt, õt is megkatéterezték, mert a tünetei alapján az orvos már azt hitte, hogy kihordott egy infarktust lábon. A katéterezéskor azonban azt látták, hogy a szíve teljesen egészséges, hála az égnek. Mivel ekkor már tudtuk, hogy pánikbeteg, és kezelés alatt is állt, az idegorvos megmagyarázta, hogy a pánikbetegség is okoz ilyen tüneteket (de késõbb én is olvastam több helyen is). Úgyhogy próbálj megnyugodni, mert az a legfontosabb. Nem tudom, milyen gyógyszert kapsz a pánikbetegségedre, de nekünk a Paroxat nagyon jól bevált, és amióta szedi, a szivproblémák sem jöttek elõ. Egyébként van egy nagyon jó házi módszer is a pánikroham enyhítésére, mégpedig az, hogy fogsz egy papírzacskót, és úgy teszed a szád elé, hogy az orrod is benne legyen, és így lélegzel lassan néhány percig, amíg nem érzed, hogy már jobb. Ugyanis a pánikrohamok egyik oka állítólag a felületes légzés miatt kialakuló szén-dioxid hiány, ami rendezõdik, ha kénytelen vagy a zacskóból még egyszer szinte ugyanazt a levegõt beszívni.

Ha pánikbeteg vagy, akkor ez az oka a tüneteidnek. Az én férjem ugyanígy volt, õt is megkatéterezték, mert a tünetei alapján az orvos már azt hitte, hogy kihordott egy infarktust lábon. A katéterezéskor azonban azt látták, hogy a szíve teljesen egészséges, hála az égnek. Mivel ekkor már tudtuk, hogy pánikbeteg, és kezelés alatt is állt, az idegorvos megmagyarázta, hogy a pánikbetegség is okoz ilyen tüneteket (de késõbb én is olvastam több helyen is). Úgyhogy próbálj megnyugodni, mert az a legfontosabb. Nem tudom, milyen gyógyszert kapsz a pánikbetegségedre, de nekünk a Paroxat nagyon jól bevált, és amióta szedi, a szivproblémák sem jöttek elõ. Egyébként van egy nagyon jó házi módszer is a pánikroham enyhítésére, mégpedig az, hogy fogsz egy papírzacskót, és úgy teszed a szád elé, hogy az orrod is benne legyen, és így lélegzel lassan néhány percig, amíg nem érzed, hogy már jobb. Ugyanis a pánikrohamok egyik oka állítólag a felületes légzés miatt kialakuló szén-dioxid hiány, ami rendezõdik, ha kénytelen vagy a zacskóból még egyszer szinte ugyanazt a levegõt beszívni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, egy kicsit megnyugtatott! Gyógyszert egyenlõre nem írt fel a pszichologus... Nagyon félek mert, napok óta érzek mellkasi fájdalmat, és a hátamban is érzem ezzel egyidõben és sokszor érzem, mintha az államba is belesugározna, meg a karjaimba... Több helyen olvastam a neten, hogy ez szívinfarktus elõjele lehet elsõsorban, és igy sikerült mégjobban rápánikoljak a dologra. Nagyon remélem hogy nem az a baj! Beutalt a háziorvosom engem is az ideggyógyászatra, mert sokat zsibbadnak a lábaim, csak úgy spontán, akár ülök, állok, tök mindegy. :S Ha ezeket mind a pánikbetegség okozza, akkor ez durvább betegség mint gondoltam.. :S Sokat szédülök, néha ugyérzem megõrülök, folyton szorongok, ha ki kell mennem az utcára úgy érzem, hogy alig kapok levegõt, meg ilyenek... Köszi a papírzacskós tanácsot, szerintem megfogadom, hátha segit!
Igen sajnos, a pánikbetegség állítólag nagyon borzasztó, legalábbis ezt mondja férjem, aki világéletében olyan bátor volt, mint egy oroszlán, és amikor a pánikbetegség elkapta, nem mert átmenni egyedül az úttesten, nem mert egyedül maradni egy szobában...hihetetlen volt. Nem nagyon értem, miért nem kapsz gyógyszert. Nem tudsz más orvosnál próbálkozni? A férjemnek kb. 1 hónapig tartott, mig a gyógyszerekkel rendbehozták, kórházban, de nagyon sokat szenvedett így is. És ha te folyamatosan ezeket a szivpanaszokat éled át, az is rémes lehet. Szerintem ne igyekezz azt az érzést kelteni a környezetedben, hogy majd leküzdöd te ezt egyedül is, hanem próbáld elérni, hogy utaljanak be egy kórházba. Jobbulást kívánok, ha kérdésed van, írjál.


Dr Labossa Gusztáv mikor rendel a pécsi Megyei Kórházban, és milyen számon lehet bejelentkezni hozzá? A magánrendelésén mennyi a tarifa?

Legjobb válasz: Szia! 72 533 133 és mondd hogy a nõgyógyászati recepciót kéred. ott kapsz idõpontot hozzá. legjobb ha reggel 7óra , 7 óra 30 fele próbálkozol, mert utána nagyon nehéz elérni a kórházat. eddig csütörtökönként rendelt a Megyeiben, de most már szerdánként szakrendel. a magánrendelõi tarifáját nem tudom, csak azt, hogy a Rákóczi úton van a magánrendelõje(az én dokim is ott rendel).

Szia! 72 533 133 és mondd hogy a nõgyógyászati recepciót kéred. ott kapsz idõpontot hozzá. legjobb ha reggel 7óra , 7 óra 30 fele próbálkozol, mert utána nagyon nehéz elérni a kórházat. eddig csütörtökönként rendelt a Megyeiben, de most már szerdánként szakrendel. a magánrendelõi tarifáját nem tudom, csak azt, hogy a Rákóczi úton van a magánrendelõje(az én dokim is ott rendel).
Szia! Én szeptemberben voltam nála, akkor 5000 Ft-ot kért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Szép napot nektek!
A kérdező hozzászólása: A Rákóczi úton pontosan hol van a magánrendelõje? Én Tímár utca 24-et is olvastam, meg azt is hogy a Lépcsõháznál. Most melyik? Kérlek segítsetek, holnap mennék hozzá. :-)
Szia 5 ezer a tarifa ha terhes gondozásra mész, ha nõgyógyászati vizsgálatra az 6ezer. A Lépcsõház étterem tudod hol van? az mellett van a magán rendelõje. ha írsz privibe meg adom a mobil számát is.
Magán rendelése 5000 Ft. Sem terhesgondozásra, sem szülésre nem fog elvállalni! Hugomnak az orvosa a Borsay Péter aki beteg lett, ezért megkérte a barátnõjét aki a csecsemõosztályon dolgozik hogy elvállalja-e a Labossa? Egyértelmû NEM volt a válasz. Azt modta annyi a betege hogy nem lát ki belõlük. Ez 2 hete volt. Magánrendelésen terhesgondozásra elvállal de minden egyes alkalom 5000 Ft. Azért próbáld meg, sok szerencsét. Ha nem sikerül ajánlom a Várvizi Zoltánt. Nagyon jó orvos. Õ szülész-nõgyógyász, sebész, sportorvos... Nála szültem és a következõt is nála fogom, nem mennék máshoz...tudom ha valami gond lesz akkor jó kezekben leszek mert jól mût. Amúgy apukám legjobb barátja.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnap voltam nála, nagyon kedves és barátságos volt! Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat!
A Tüke Busz üzemelteti a pécsi helyi járatokat, igaz, a PK Zrt. oldalára mutatott eddig a linkjük.

Pécsen a megyei korház szülészeten milyenek a szülöszobák, a gyermekágyas osztály? Melyik szülészet jobb a megyei vagy az édesanyák uti, melyikröl mit lehet tudni? Hova mit kérnek vinni?

Nem igazán tudom eldönteni hova menjek,nem ismerem egyiket sem kérlek irjato egyikröl-másikrol is hol milyen az ellátás és a körülmények?!A babák velünk lehetnek,éjszaka is?Hova mit kell vinni a babának?Akik tudnak segitsenek,KÖSZÖNÖM!!

Legjobb válasz: A babákat már nem veszik el a szülõktõl egyikben sem, ráadásul az Édesanyákútiban megépültek az új szülõszobák, mégis ha nem sikerül bekerülni, mert foglalt, akkor marad a hagyományos..én a megyeit választottam, mert jobban tetszik a környezete , elvileg ott szülnél, ahová tartozik a dokid, de át tudsz menni a másik kórház dokijához is.. Szerintem menj a megyeibe, ha tudsz, jobbak a körülmények.. üdv 25 hetes pécsi kismami.

A babákat már nem veszik el a szülõktõl egyikben sem, ráadásul az Édesanyákútiban megépültek az új szülõszobák, mégis ha nem sikerül bekerülni, mert foglalt, akkor marad a hagyományos..én a megyeit választottam, mert jobban tetszik a környezete , elvileg ott szülnél, ahová tartozik a dokid, de át tudsz menni a másik kórház dokijához is.. Szerintem menj a megyeibe, ha tudsz, jobbak a körülmények.. üdv 25 hetes pécsi kismami.
Szia! A kisfiam az Édesanyák úti klinikán született július 28-án. A szülõszobák újak, szépek. A régi szülõszobában nem tudsz szülni, ugyanis nincsenek meg. A csecsemõs nõvérek mindegyike nagyon kedves, segítõkész. Éjszakára veled maradhat a babád, de a csecsemõsöknél is hagyhatod és reggel kiviszik neked. Az orvosok mindegyike nagyon rendes. Én úgy gondolom nem véletlenül lett tavaly az év kórháza. Szóval én újra a klinikát választanám. Csak pozitívumot tudok róla mondani.
Második válaszoló vagyok: Rend és tisztaság mindenütt!
A kérdező hozzászólása: Milyen szobák vannak, Hányan vannak egy szobában és hol jobbak az orvosok??Melyik korházba mit kell vinni a babának, és meddig engedik a tulhordást?Ha valakinek van tapasztalata kérem irjon.Köszi!
A kérdező hozzászólása: Senki más NEM TUD IRNI NEKEM?Valaki csak szült ott, irjon nekem véleményt aki tud.Fontos lenne!
Szia! Én a Megyeiben szültem július 28.-án. Hajnaltól hajnalig vajúdtam, ezidõ alatt 4 váltás szülésznõvel találkoztam, mindenki maximálisan kedves és segítõkész volt. 4 szülõszoba van, egy alternatív, egy egyszemélyes, kettõ kétszemélyes. Modern és szép az egész. Fogadott orvosom volt, õ is szuperjól viselte a gondomat, ott volt amikor kellett. A babád veled lehet, ha akarod és ha nincs vele gond pl. besárgul, mert akkor kék fényben van, csak szoptatni veheted ki. Viszont akkor mész hozzá, amikor akarsz. A csecsemõsök is rugalmasak, segítenek, bár kérdezned kell, ha valamit nem tudsz pl szoptatással kapcsolatban. Bátran ajánlom tehát a Megyeit, nekem a Klinika nem volt sosem szimpi.

A pécsi szülészeti klinika gyermekágyas osztályán a kortermekröl és a szokásokrol mit lehet tudni vagy hogy mennyire tiszta?

Légyszi segitsetek pécsiek!Köszi!

Legjobb válasz: Én 9 hete szültem Pécsen a Klinikán. Mondhatni mindennel meg voltam elégedve, nagyon kedvesek voltak mindenki - igaz én nem hisztériáztam és nem is drámáztam... Elég tiszta volt minden, a WC-k tisztasága sem a takarítókon múlt, hanem a nõtársakon...de ilyen mindenhol van. Fogadott orvosom volt vele is elégedett voltam, a szülésznõ is nagyon emberi volt, szóval bennem nagyon pozitív élményként maradt meg a szülés és az ott töltött pár nap is.Ha tehetem legközelebb is ide megyek. Ha van még konkrét kérdésed írj.

Én 9 hete szültem Pécsen a Klinikán. Mondhatni mindennel meg voltam elégedve, nagyon kedvesek voltak mindenki - igaz én nem hisztériáztam és nem is drámáztam... Elég tiszta volt minden, a WC-k tisztasága sem a takarítókon múlt, hanem a nõtársakon...de ilyen mindenhol van. Fogadott orvosom volt vele is elégedett voltam, a szülésznõ is nagyon emberi volt, szóval bennem nagyon pozitív élményként maradt meg a szülés és az ott töltött pár nap is.Ha tehetem legközelebb is ide megyek. Ha van még konkrét kérdésed írj.
A kérdező hozzászólása: Köszi, még anyit szeretnék kérdezni hogy hány ágyas kortermek vannak és a babák éjel is ben vannak a szobákban?Hogy lehet aludni és a látogatok bemehetnek a korztermekbe?
Szia.Hát én ellentétbe az elsõ válaszolokkal nem vagyok ilyen pozítiv.Pedig én egészségügyben dolgozom.Én most várom a második gyermekem és én a Megyeiben szülõm, de nem általánosítok, mert mindenki véleménye szubjektív.
Kisfiam július 28-án született a klinikán. A gyermekágyas osztályon 4 ágyas szobák vannak, van amelyikben van fürdõ, és van olyan amelyikhez a szobával szemben van. Van egy kétágyas és egy egy ágyas szoba. Nekem a tisztasággal nem volt problémám, takarítanak rendesen. A nõvérek kedvesek, segítõkészek. Nem egy szálloda az tény, de kultúrált. Nekem csak jó tapasztalataim vannak.
Szia! Az elsõ gyermekem 2006-ban szültem ott. A nõvérekkel és orvosokkal max. meg voltam elégedve, de a gyerekekkel foglalkozó nõvérekre mindenki panaszkodott. A kórtermeket szépen, folyamatosan takarítják, de a wc (én hat szobásban voltam, szemben a wc a folyosón) tényleg a nõtársak miatt hagy kívánnivalót maga után. Második gyermekemet novemberre várom, ismét ott fogok szülni, mert azoknak az orvosoknak a tudása megéri azt a pár nap -egyébként tényleg elviselhetõ- benntartózkodást.

A pécsi klinikán érdekelne az apás szülés. Venni kell "kispapa" szettet? Mennyibe kerül? Mi van benne? A császármetszésre be lehet menni? Ha nem, hol lehet lenni, a babát megfogni?

Legjobb válasz: Háát, én 3 éve szültem ott, a férjem ott volt velem végig és nem kellett venni semmit. Császárnál nem tudom mi a helyzet, Most is szeretném ha ott lenne, pár hét még.

Háát, én 3 éve szültem ott, a férjem ott volt velem végig és nem kellett venni semmit. Császárnál nem tudom mi a helyzet, Most is szeretném ha ott lenne, pár hét még.
Velem anyukám volt bent 1000 Ft volt a "kezeslábas" amit ráadtak, császár lett oda nem jöhetett de az ajtó elött várt, ahogy megvolt a baba kivitték neki is megmutatni.
Tavaly júliusban szültem, 1000 forint a ruha szett (bebújós felsõ, nadrág és cipõre tutyi. Egy hozzátartozó lehet bent (nálam bent volt a férjem és anyum is a szülésznõm elintézte :) , a dokimnak meg nem szóltak..... Császárnál a mûtõ elõtt várhatnak, be nem mehetnek, de a baba vizsgálata után kiviszik megmutatni, amíg téged varrnak. Császár után a szubintenzívre a szobába is bemehet látogató, a gyerekágyasra nem.
A kérdező hozzászólása: A kispapa csomag 1500 Ft most és szerencsére sima szülés volt. :)
3-as vagyok.Gratulálok nektek!Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)

Minek lehet tanulni a TÁSIban Pécsen?

Gimnáziumi tovább tanulás után?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!