Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a nagytestű kutyák (3 db)

Mit lehet tudni a nagytestű kutyák szívbetegségéről?

Van egy másfél éves bernáthegyi szukánk. 1-2 hete alig eszik, az eddig megszokott tápot egyáltalán,nagyon levert. Elvittük orvoshoz, kiderült,hogy veleszületett szívrendellenessége van, és most ezért vizesedik.(nagyon nagy a hasa emiatt).

Legjobb válasz: Ez viszonylag ritka, de komoly betegség, sajnálom a kutyádat. Ha a vízhajtós kezelés eredményes lesz hosszútávon akkor azzal megélhet szép kort, feltéve, hogy a rendellenesség másképpen nem jelentkezik (idõsebb korában így is sajnos hajlamos lesz az infarktusra). Ha viszont mûtétre kerülne a sor, akkor már rosszabb a helyzet, hiszen ez nem egyszeri mûtét, hanem mindig "le kéne csapolni", amikor "megtelik". Ez egy szívbeteg kutyánál altatás nélkül is nagy rizikó. Pontosan az állatorvos tudná megmondani, hogy mennyit élhet így. Az érdekében annyit tehetsz, hogy szeretet nyújtasz neki, illetve ha olyan állapotba kerülne, hogy már csak szenvedés lenne neki az élet, akkor kéred az elaltatását (normális állatorvos ezt fel is ajánlja, ha úgy látja, hogy menthetetlen a kutya).

Ez viszonylag ritka, de komoly betegség, sajnálom a kutyádat. Ha a vízhajtós kezelés eredményes lesz hosszútávon akkor azzal megélhet szép kort, feltéve, hogy a rendellenesség másképpen nem jelentkezik (idõsebb korában így is sajnos hajlamos lesz az infarktusra). Ha viszont mûtétre kerülne a sor, akkor már rosszabb a helyzet, hiszen ez nem egyszeri mûtét, hanem mindig "le kéne csapolni", amikor "megtelik". Ez egy szívbeteg kutyánál altatás nélkül is nagy rizikó. Pontosan az állatorvos tudná megmondani, hogy mennyit élhet így. Az érdekében annyit tehetsz, hogy szeretet nyújtasz neki, illetve ha olyan állapotba kerülne, hogy már csak szenvedés lenne neki az élet, akkor kéred az elaltatását (normális állatorvos ezt fel is ajánlja, ha úgy látja, hogy menthetetlen a kutya).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen õszinte válaszodat!

11 éves nagytestü keverék kutyám világ életében szobatiszta volt, és most nem hajlanó kijönni a szobámból, holott eddig sose be se nézett, és az ágyamra pisil, mi lehet a baj?

Szobakutya, de teljesen egészséges.

Legjobb válasz: A nagytestû kutyusok rövidebb ideig élnek,õ már igen csak öregnek számît.Simán lehet valami agyi keringési problémája,amitõl megváltozott a viselkedése és az inkontinencia sem ritka idõs kutyáknál.

A nagytestû kutyusok rövidebb ideig élnek, õ már igen csak öregnek számît.Simán lehet valami agyi keringési problémája, amitõl megváltozott a viselkedése és az inkontinencia sem ritka idõs kutyáknál.

Nagytestű szuka kutyám a kölykeiként kezeli a baby tengerimalacaimat. Nyalja a hasukat, mosdatja és a szájával pakolgatja őket. A malacok nem sírnak és természetesen mikor már durvul a helyzet közbeavatkozunk, de szerintetek lehet bajuk a malacoknak?

Legjobb válasz: :) Figyelj azért a kutyára,nehogy bántsa õket,ha látod,hogy szereti õket tényleg akkor hagyhatod. Nagyon aranyosak lehetnek,szerintem a malacoknak nem lesz bajuk.

:) Figyelj azért a kutyára, nehogy bántsa õket, ha látod, hogy szereti õket tényleg akkor hagyhatod. Nagyon aranyosak lehetnek, szerintem a malacoknak nem lesz bajuk.
Én is arra tippelek hogy álvemhes lehet ! Azt pedig kezelni kell . Ha álvemhes nem fogja bántani sztem a malackákat , mert kölykeiként tekint rájuk :) Az én Staffom együtt alszik a Tengerimalacommal és a törpenyuszimmal .... és soha nem bántotta õket .... nem minden kutya útálja a tengerimalacokat!!!!
Én a kutyáért is aggódnék. Magától nem csinál ilyet, lehet hogy álvemhes és utána pedig meg is betegedhet...
Jaj, ez olyan édes kis történet. :) Ha kölykeiként tekint rájuk, szerintem nincs félnivaló. Olyan csodálatos dolog ez az állatvilágban, mikor teljesen más állatfaj neveli a másik kölykét.
Nagyon édes lehet! Gondolom, azért õ is érzékeli, milyen kis aprók hozzá képest és érezné azt is, ha bántón nyúlna hozzájuk. A kérdés csak az, hogy ha eldurvulna a helyzet, hagyná-e, hogy beleavatkozzatok?
Szerintem nem fogja õket bántani, de figyelj rájuk, mert esetleg véletlenül ráfekhet vagy hasonló. Ha elmész otthonról különítsd el õket ha lehet. Nekünk a kutya hurcolászta a kismacskákat mindig azok meg a kutyaólba jártak aludni egy idõ után. Olyan is volt, hogy a kiscicák a fiú kutyám hasát gyömöszölték :) )) Meg másztak a hátán. Nagyon aranyosak lehetnek az állatkáid, biztosan nem lesz semmi bajuk, de azért ne hagyd õket sokáig felügyelet nélkül. Nekünk is volt olyan, hogy a kutya véletlenül a kiscicára feküdt, szerencse, hogy pont ott voltunk.
Vigyázz a kutyával, bármilyen aranyosnak is tûnik, mert a kutya a tengerimalacot nem szereti, kb mint a macska az egeret.Én kitettem az udvarra legelészni a malacaimat, a szomszéd kutya meg ellopta, alig lehetett kiszedni a szájából.Évekkel ezelõtt meg egy másik kutya ki is nyírta a tengerimalacomat.Érdekes, hogy a macskák meg nem foglalkoznak velük, mert pld.az aranyhörcsögöt bántják. A kutyát meg a hörcsög nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az állvemhességre én is gondoltam. Ráadásul a malacok akkor kerültek ide amikor a kutya abba hagyta a tüzelést. Az állvemhességnek mik a tünetei? Én mást nem vettem észre a kutyán nem duzzadtak az emlõi semmilyen fizikális változás nincs rajta csak talán depressziósabb.
Szerintem állatorvost hívd fel, aztán lehet elmondja szóban vagy megnézi a kutyust. Ha nem vettél észre semmit akkor már csak ez marad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!