Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a miskolci (10 db)

Miskolcon és környékén mit lehet csinálni a pároddal?

Nem régóta ismerkedünk, de már most nem tudjuk kitalálni, hogy hová menjünk. Voltunk már Tapolcán sétálni, Lillafüreden sétálni és lángosozni, kocsikázni erre arra, biliárdozni, kajálni. Nem vagyunk túl kreatívak, de mit lehet csinálni Miskolcon? Valami kreatív elfoglaltságra gondolok, ami nem feltétlenül kerül tízezrekbe!:)

Legjobb válasz: Pont ajánlani akartam a mozit, de ott a színház, uszoda vagy a barlangfürdõ, a kalandpark, a bobpálya. Lehet menni lovagolni vagy csónakázni a tóra, fagyizni, túrázni a Bükkben (mi szeretünk túrázni, mindig új útvonalon járni), biciklivel, felfedezni a környéket. Lillafüreden a kisvasúttal elmenni Garadnára, onnan visszasétálni, beülni egy pisztrángra az étterembe, vagy piknikeztek a zöldben. Lehet vinni ping-pongot, tollaslabdát. Kijelölt helyen rakhattok tüzet és süthettek valami egyszerût (alufliába csomagolt krumpli, virsli, szalonna - ezekhez nem kell edény, stb.) A városban el lehet menni táncolni (az egyik tánciskola elsõ órája ingyenes), a diósgyõri várban nyáron rengeteg program van (középkori játékok pl.), koncertek is akadnak, fotókiállítások, mondjam még? Járjatok nyitott szemmel a városban és amitõl nem idegenkedtek, menjetek, nézzétek meg, próbáljátok ki, még ha elsõre nem is tûnik a legérdekesebbnek. Meg fogtok lepõdni, mennyi érdekes dolog van, amibe érdemes belenézni. Ebben a városban is lehet annyi programot kitalálni, mint bármelyik másikban, nem kell leírni. Amiket írtam, a legtöbb helyen lehet romantikázni, kedvetekre, ízlésetekre lehet formálni a programot, rólatok fog szólni, egymást jobban megismerhetitek. Megfogott valamelyik ötlet a felsoroltakból?

Pont ajánlani akartam a mozit, de ott a színház, uszoda vagy a barlangfürdõ, a kalandpark, a bobpálya. Lehet menni lovagolni vagy csónakázni a tóra, fagyizni, túrázni a Bükkben (mi szeretünk túrázni, mindig új útvonalon járni), biciklivel, felfedezni a környéket. Lillafüreden a kisvasúttal elmenni Garadnára, onnan visszasétálni, beülni egy pisztrángra az étterembe, vagy piknikeztek a zöldben. Lehet vinni ping-pongot, tollaslabdát. Kijelölt helyen rakhattok tüzet és süthettek valami egyszerût (alufliába csomagolt krumpli, virsli, szalonna - ezekhez nem kell edény, stb.) A városban el lehet menni táncolni (az egyik tánciskola elsõ órája ingyenes), a diósgyõri várban nyáron rengeteg program van (középkori játékok pl.), koncertek is akadnak, fotókiállítások, mondjam még? Járjatok nyitott szemmel a városban és amitõl nem idegenkedtek, menjetek, nézzétek meg, próbáljátok ki, még ha elsõre nem is tûnik a legérdekesebbnek. Meg fogtok lepõdni, mennyi érdekes dolog van, amibe érdemes belenézni. Ebben a városban is lehet annyi programot kitalálni, mint bármelyik másikban, nem kell leírni. Amiket írtam, a legtöbb helyen lehet romantikázni, kedvetekre, ízlésetekre lehet formálni a programot, rólatok fog szólni, egymást jobban megismerhetitek. Megfogott valamelyik ötlet a felsoroltakból?
Utolsó válaszoló! Ez igazán hasznos volt! :D Minek veszed a fáradságot azért, hogy írj egy nagy semmit? De hogy én se legyek haszontalan: sportprogramok is lesznek a nyáron, ha érdekel valamilyen sport. Egy mérkõzés élõben vagy kivetítõn nézve társaságban nagy élmény.
Kemény dió kb Miskolc összes helyén voltatok már ahova érdemes el menni nem teng túl a lehetõségekben ez a városka, de azért nem veszett ügy. Bár mostanság nem tudom hogy van a jégkori elég rég voltam de az is lehet egy jó móka már ha érdeklõdtök egyáltalán iránta :D(Igaz ez se olyan olcsó ha jól tudom 600 körül van fejenként a belépõ benti pályára de én pl egy randihoz teljes mértékben el tudom képzelni ezt a lehetõséget:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, egyébként nem olyan programra gondolok feltétlenül ami nem kerül pénzbe, nem gond ha fizetni kell, csak nemmindegy menyit. Mozi meg ilyesmi abszolút nem játszik.
A kérdező hozzászólása: húú:D Köszi szépen!:D igen, elég sok:D
Mi nem szeretjük miskolcot mert már mindenhol voltunk ezért ha tervezünk valamit messzebbre megyünk.
Séta a fonodán? :) De egyébként Lila környékére ha minden nap kijártok, akkor is fogtok mindíg szép helyeket találni!
A kérdező hozzászólása: kreatív.. de am köszi:D nem csak sétálgatásra gondolok:)
Miskolcra ne mennyetek mert a sok cigo megkésel.:D Viccen kívül nincs semmi miskolcon.Inkább menyetek debrecenbe vagy egerbe.

Mit lehet kapni a Miskolci Búza téri piacon?

El akarunk menni Miskolcra erre a piacra de nem tudjuk mit lehet ott kapni(els?sorban ruha miatt megyünk)? Ja és hogy mekkora? Úgy körülbelül a Pesti józsefvárosihoz képest..Biztos sokkal kisebb,csak úgy mégis.

Legjobb válasz: akármit virágot,halat,húst,ruhát,cipõt,zöldséget,gyümölcsöt,elektron ikai eszközök (bár ezt inkább nem ajánlanám ott megvenni) de menjetek be az épületbe és meglátjátok :)

akármit virágot, halat, húst, ruhát, cipõt, zöldséget, gyümölcsöt, elektronikai eszközök (bár ezt inkább nem ajánlanám ott megvenni) de menjetek be az épületbe és meglátjátok :)


Kinek mi a véleménye a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában az érettségi utáni CAD-CAM informatikus képzésről? Mennyire lehet vele elhelyezkedni?

Legjobb válasz: A CAD/CAM-nek van jövõje, de lehet érdemesebb lenne magasabb szinten gondolkodni, mérnökasszisztens, mérnök, ezek hosszabb távon jobban megérik és szélesebb körû tudást adnak. Szerintem.

A CAD/CAM-nek van jövõje, de lehet érdemesebb lenne magasabb szinten gondolkodni, mérnökasszisztens, mérnök, ezek hosszabb távon jobban megérik és szélesebb körû tudást adnak. Szerintem.

Mit lehet tudni az újonnan induló logisztikai mérnöki alapszakról a Miskolci Egyetemen?

Most olvastam , hogy elvileg fog egy ilyen szak indulni , de nem teljesen tiszta , hogy mikor és hol. Elvileg ez a szak idén ősszel meg lett alapítva a BME és az ME közös összefogásából. Csak az a problémám , hogy nem igazán találok infót róla sehol , még a felvi-n se. Ha valaki tudna valami információval szolgálni nagyon megköszönném!

Legjobb válasz: Ha valaki esetleg nem hallotta volna akkor itt egy cikk : http://www.gyartastrend.hu/gazdasag/cikk/logisztikai_mernoko..

A kérdező hozzászólása: Ha valaki esetleg nem hallotta volna akkor itt egy cikk : http://www.gyartastrend.hu/gazdasag/cikk/logisztikai_mernoko..

Miskolcon a Semmelweissben melyik orvos a legjobb? Mit lehet tudni Török Pálról?

Legjobb válasz: Szerintem Vrastyák Péter jó orvos .Kedves ,meghallgatott és válaszolt minden kérdésemre. Igaz csak párszor voltam nála tanácsadáson,de a többiekhez viszonyítva õ volt a legjobb. Török Pált nem ismerem.

Szerintem Vrastyák Péter jó orvos .Kedves , meghallgatott és válaszolt minden kérdésemre. Igaz csak párszor voltam nála tanácsadáson, de a többiekhez viszonyítva õ volt a legjobb. Török Pált nem ismerem.
Én nem szültem nála, de egy nõgyógyászati mûtétet õ csinált nekem, amin minden nõdoki csodálkozik, hogy olyan szépen csinálta, hogy ha nem mondanám el, hogy volt, nem jönnének rá. Az õ sikere is, hogy most babát várhatok... Nekem szimpatikus volt, szerintem lelkiismeretes, ha még Mc-on élnék, szülnék nála.
Nekem Dr. Dudás Ernõ fõorvos-aneszteziológus a szülészem. Még csak most vagyok 8 hetes, már voltam nála, nagyon kedves, a párommal is nagyon figyelmes és nem csak magánrendelése van, hanem a normál kórházi rendelési idõben is ellát, így olcsóbb jóval. Nekem ajánlották többen és be is jött. Bármikor fel lehet hívni, hétvégén és szabadság alatt is. Ha gondolod szívesen megadom privi a tel. számát.

Mit lehet tudni a miskolci Semmelweis szülészetéről és az orvosokról?

Legjobb válasz: Az orvosok egészen jók, bár nem tudom kinél fogsz szülni. A kórház nem túl modern, de a nõvérkék hozzáállása sok mindent feledtet.Én Sándor Csabánál szültem, elõtte egy idõs dokinál, aki már nyugdíjba ment. Most szeretnék újra teherbe esni.A szülõszoba a kórtermeknél modernebb.

Az orvosok egészen jók, bár nem tudom kinél fogsz szülni. A kórház nem túl modern, de a nõvérkék hozzáállása sok mindent feledtet.Én Sándor Csabánál szültem, elõtte egy idõs dokinál, aki már nyugdíjba ment. Most szeretnék újra teherbe esni.A szülõszoba a kórtermeknél modernebb.

Mi a pontos neve ennek a Vichy terméknek? Elfelejtettem, pedig jó lenne tudni a nevét. Miskolcon melyik gyógyszertárban lehet beszerezni?

Nagyon speciális termék, mert bármilyen b?rhibát (heg, stria, stb.) elfed, gyógyszertárban lehet megvenni, kb. 10 rugó egy készlet. 2 tégely alkot egy készletet: egy alapozó, amely megegyezik a b?rszínnel, és egy speckó púder, ami fixálja az alapozót. A felvitel után teljesen olyan a hatás, mintha nem lenne semmi smink az arcon.

Legjobb válasz: Nem tudom már én sem a nevét, de tudom melyikre gondolsz.Helyette tudom ajánlani az Art deconak ugyanilyen családját, ugyanez a lényege.Camouflage a neve.

Nem tudom már én sem a nevét, de tudom melyikre gondolsz.Helyette tudom ajánlani az Art deconak ugyanilyen családját, ugyanez a lényege.Camouflage a neve.

Egerben esetleg Miskolcon lehet valahol puhatalpú téli csizmát venni? Mik a vélemények a Pepiped, Robeez, Shooshoos nevű csizmákról?

Én most láttam, hogy vannak ilyenek is. Épp most keresk téli csizmát 1 éves lányomnak és még nem tudom milyen lenne a jó. Még csak éppen totyog.

Legjobb válasz: Szerintem a puhatalpú cipõk csak addig jók odakintre amíg a babakocsiban ül a gyerek. Én frászt kapnék ha a 10000 forintos csizma az elsõ alkalommal tönkremenne. Bár az is igaz, hogy csak képeken láttam ezeket a márkákat, de még nem használtuk õket. Bentre használunk csak puhatalpút.

Szerintem a puhatalpú cipõk csak addig jók odakintre amíg a babakocsiban ül a gyerek. Én frászt kapnék ha a 10000 forintos csizma az elsõ alkalommal tönkremenne. Bár az is igaz, hogy csak képeken láttam ezeket a márkákat, de még nem használtuk õket. Bentre használunk csak puhatalpút.
A kérdező hozzászólása: Hát, igen! Eddig én is a képeken látom és egyenlõre nem merek rendelni, mert ki tudja milyenek. Jó lenne látni és felpróbálni.
Szerintem ezek mind puha bõrbõl vannak. nekünk liliputi és estrella márkájúú van. Kintre nem adnám rá még nyáron sem. a pediped egy merevebb anyagú, de én azt is sajnálnám. szerintem télre-öszre, latyakba, hóba nem ilyen cipõ, csizma való. Inkább nézzél valami hajlékony talpú csizmát neki, például elefantent, baren schuhe. A lesz kedve sétálni abban is fog tudn járni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!