Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a magzati (16 db)

Mi lehet a magzatom mellett?

6 hetesek vagyunk,és a dokim valamit látott a baba mellett,ami 10mm -es! Jovoheten kell visszamennem...

Legjobb válasz: lehet egy másik magzat :) ki tudja.... Én nem hagytam volna annyiban, kérdezgetted a dokit? mert ha igen és nem válaszolt, akkor nagyon dili egy doki lehet!hátha minden rendben lesz.... majd írd meg mi volt az.

lehet egy másik magzat :) ki tudja.... Én nem hagytam volna annyiban, kérdezgetted a dokit? mert ha igen és nem válaszolt, akkor nagyon dili egy doki lehet!hátha minden rendben lesz.... majd írd meg mi volt az.
Nekem 5 hetesen egy hematóma volt a magzatom mellett.Ami vérzéssel eltûnt!Nagyon ideges hetek voltak azok!De most egészséges 17 hós.Miért nem kérdeztél rá, ott a rendelõbe? Igazából ezt õ tudhatja a legjobban!
Nálunk is így volt! :) )) 6 hós ikrek anyukája
Nekem is egy haematoma volt 6 hetesen vették észre.8.hét végén pici vérzés volt, 2 nap múlva az uh nem mutatta, valószinü akkor szivódott fel.Sok pihenés , nem cipekedés, és no sex a gyógyszere!13+5hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Kerdeztem, de nem tudott még konkrétumot mondani, majd jovohéten.Bízunk alegjobbakban :) Koszi a válaszodat!
Valószínüleg hematóma, ami pár hét alatt felszívóddik. Ne aggódj.
masik baba
Másik baba, ciszta, mióma, haematóma.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Nem is aggódok már annyira! :)
azért az nem mindegy, hogy hol fáj? Nyomhat a baba is egy ideget pl.
A kérdező hozzászólása: Mindenem fáj! Olyan mintha megerõltettem volna magam tegnap. Pedig nem. Sejtelmem sincs mitõl lehet ez.
lehet akár az idõjárástól is vagy bujkálhat benned valami betegség is, egyiktõl sem lesz baja a babának, emiatt ne aggódj. Ha úgy esik jól, pihenj sokat aludj, a neki szükséges tápanyagot úgyis hasznosítja belõled.
A kérdező hozzászólása: Hát igen az ídõ tényleg nagyon rossz. Pihenek most sokat hátha jobb lesz de csak annál nehezebb a felkelés.

Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?

Legjobb válasz: Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!

Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni, ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok! Nem hallottam senkit, akinek ilyenbõl gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. késõbb a méhszájjal, azt uh-n is látják, sõt a sûrû méhszájvizsgálat miatt kinyílhat elõbb is. 37hetes pocis
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerû eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit. Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttõl, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél elõbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az elõttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi! Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenõmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem kétszer csináltak hüvelyit, 9 és 12 hetesen, de nem hinném hogy veszélyes lenne, akkor nem csinálnák. Nem érintenek belül semmit, csak annyira teszik fel a mûszert hogy a képalkotás mûködjön, szal alig.
igen akkor mar jobban beagyazodott es mar akkor van szivhang is alltalaban szoval jobb keson.
Egy két kommentet nem értek igazán.Miért mondjátok "szerencsétlennek", hogy ráér elmenni.Ha pozitív a teszted akkor máris dokihoz.Igaz még hüvelyi uh-val látja de azért kell hamar menni, hogy megnézze jó helyen van e jo helyre ágyazódott e be.Mikor kell menni 8héten mikor már a könyökét is be tudja hajlítani akkora?nem értem a válaszolókat sokszor.(amugy szülészeten dolgozom).és nyugodj meg az orvos az állapododnak megfeleleõ vizsgálatot végez!
Szia! Ezt már én is hallottam, a párom ezért nem is akart elengedni orvoshoz a 8. hétnél hamarabb, de barnázás miatt a végén a 6. héten már mennem kellett. Végül nem történt semmi baj, de hogy mi az alapja ennek, azt én sem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így nyugodtabban megyek majd az orvosomhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, rám fér, mert tegnap este végül is elmentem a dokimhoz, aki megvizsgált kézzel és ultrahangal is megnézett. Minden rendben van. Csak azóta izgúltam, hogy nehogy valami gond legyen a vizsgálattól! Remélem nem lesz semmi!

Mit lehet tudni a magzati vesében jelzett pyelectasiaról (vesepangásról)?

A 4D-s papíron fedeztem fel, olvastam utána az interneten is, de kíváncsi lennék konkrétumokra. Kinek mit mondott az orvosa, akinek a magzatánál ezt állapították meg?

Legjobb válasz: Ha kisfokú és kisfiad lesz akkor ne aggódj, mert a fiúknak szûkebb a húgycsövük és elég gyakori magzati korban. Akkor valószínûleg a születéséig kinövi, de azért meg szokták nézni UH-val amikor megszületik. Boldog babavárást kívánok! Majorné Zsuzsa (dúla)

Ha kisfokú és kisfiad lesz akkor ne aggódj, mert a fiúknak szûkebb a húgycsövük és elég gyakori magzati korban. Akkor valószínûleg a születéséig kinövi, de azért meg szokták nézni UH-val amikor megszületik. Boldog babavárást kívánok! Majorné Zsuzsa (dúla)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a nyugtató szavakat, és igen, kisfiam lesz! További szép napot kívánok!

Lehet e valami baja a magzatnak ha terhesség alatt amoksicilint szedtem? és mi?

Legjobb válasz: Amoxicillin helyesen... én is szedem most vagyok 7 hetes. ezt lehet szedni, pont tegnap kérdeztem a nõgyógyászomat.

Amoxicillin helyesen... én is szedem most vagyok 7 hetes. ezt lehet szedni, pont tegnap kérdeztem a nõgyógyászomat.

Magzati növekedés nem a korának megfelelő? Mit lehet tenni?

1 héttel kisebb a babám, mint amekkorának kellene lenni. Most vagyunk a 30 hetesek és 4 naposak, de mai eredmény alapján csak 29+2 napos. Volt/van más is hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ezen ne idegeskedj! Nem egyforma ütemben fejlõdnek a babák. 1-2 hét csúszás ide-oda simán belefér. Az orvos úgyis mondta volna, ha valami gond lenne. Lehet, hogy legközelebb meg néhány nappal nagyobb lesz. Szóval nyugi!!!!

Ezen ne idegeskedj! Nem egyforma ütemben fejlõdnek a babák. 1-2 hét csúszás ide-oda simán belefér. Az orvos úgyis mondta volna, ha valami gond lenne. Lehet, hogy legközelebb meg néhány nappal nagyobb lesz. Szóval nyugi!!!!
Utolsó vagyok. Mármint 3770gramm, nem kg:)
Kb ennyi idõs terhesen nekem is dettó ezt mondták! És tudod hány kilóval született???? 3770!
Tényleg ne parázz! Engem a 36. héten ijesztettek meg azzal, hogy jó lenne ha még nem szülnék meg mert annyira kicsi a babám és ezek után a 39. héten megszületett a 3780 grammos és 58 centis "kisfiam". Ennyit az ultrahangokról. A lényeg hogy minden rendben van a babáddal, ne foglalkozz vele hogy 1 héttel kisebbnek látják.
Nalam azt mondtak hogy 2 hettel kisebb a magzat.Tulajdonkeppen nem volt kisebb csak eppen 3 kiloval szuletett, es nem 4 kg.
Az en kislanyom vegig le volt maradva, mivel vernyomascsokkentot szedtem es ez hatraltatta egy picit.10-es Apgarral szuletett, tokeletes baba.
Szia! No para! Én 4D-re mentem 28hetesen, de az UH szerint csak 26-27 hetes voltam. :S A 32hetes uh-n meg azt mondták, hogy nagy súlyú babám lesz. :S Semmi gond nem volt, a kislányom teljesen egészségesen született. :)
Nyugodj meg, valószínûleg SEMMI baj sincs! Egyik barátnõmnek a 25.hét környékén visszaminõsítették 2 héttel a babáját. Semmi baj nem volt vele, szépen megszületett, szép súllyal.
Szia, detto ugyanez van nálunk is. Nekem a 3
A kérdező hozzászólása: Nem volt orvos, csak szakasszisztens, az orvoshoz, hétfõn viszem a leletet. Próbálok addig nem parázni. Szerintetek, újra naponta szedjem a magzatvédõ vitamint? Lehet azzal okoztam ezt, hogy már csak heti 1x veszem be?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást! Az áramlás szerencsére jó. Kedves "Utolsó"!Csütörtökön, várom az eredményedet!
Szia, 13.11-es vagyok. Tegnap este 9-re értünk haza az UH-ról. A baba a 2 hetes lemaradásából 1 hetet behozott. Bár még mindig kisebb, mint az átlag, de megerõsítette az orvos, hogy minden szerve ép és fejlett. És hogy 3 kilos baba meglesz. És az elkövetkezendõ 4 hétben (annyi van még nekem szülésig) már csak az a baba "dolga" hogy hízzon és szedje magára a dekákat :) Így én megnyugodtam. ÉS Neked is azt tudom tanácsolni, hogy bízz a babában, tudja Õ, hogy növekednie kell :) Minden rendben lesz Nálatok is. Nekem lesz még egy utolsó UH a 38.héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) Örülök, hogy minden rendben! Jó szülést Neked!

Kb 5 hetes terhes vagyok náthás lettem másfél napja köhögök ami kicsit erősödött. Lehet baja a köhögéstől a magzatnak? Mit ajánlanátok a köhögésre?

Legjobb válasz: nem lesz baja attól hogy köhögsz.Orvostól kérdezd meg ,mert egy csomó mindent nem lehet szedni terhesen.

nem lesz baja attól hogy köhögsz.Orvostól kérdezd meg , mert egy csomó mindent nem lehet szedni terhesen.
A 3-nak igaza van! +sok pihenés!Mézes tea forrón, Citrommal!
A kérdező hozzászólása: házi és bevált gyógymódokra gondolok, gyógyszer eszembe se jutott hogy bevegyek.
Méz-méz-méz, ha lehet tisztán tea nélkül. Forró tea, esetleg hagyma tea (én még nem ittam, de nagyon sokan dícsérik jótékony hatását, sok fokhagyma) Kéne valami párologtató eszköz, a párás levegõtõl nem kell annyira köhögnie az embernek.

27 hetes terhes vagyok és a magzatom már "fejre fordult" ez normális? Aug.17-re írtak ki, de mivel nem tudtam pontosan az utolsó menszeszem időpontját csak (november), igycsak körülbelüli dátum, lehet h idősebb a terhességem?

Legjobb válasz: Lehet, de az is hogy fiatalabb. Semmit nem jelent hogy mar befordult. Meg ketszer visszafordulhat. Kb a 34-36ig hetig tudnak beallni valamilyen iranyba, addig fernek el.

Lehet, de az is hogy fiatalabb. Semmit nem jelent hogy mar befordult. Meg ketszer visszafordulhat. Kb a 34-36ig hetig tudnak beallni valamilyen iranyba, addig fernek el.
normális! hát, ha nem tudod pontosan az utolsó mensi dátumát, akkor ez az aug 17 becslés. Lehet pár nappal elõbb érkezik a gólya, de azt úgyis érezni fogod! :D
normális! velem is így volt , csak 25 hetesen... aztán vissza is fordult farosra... de most megint fejjel lefelé van :) és már marad is mert nincs helye visszafordulni. teljesen normális, mert amíg van helye addig mozog, forog, ugrál...csinál amit tud :) ha mondjuk 37 hetes leszel és faros, akkor van inkább gond, mert már nincs helye megfordulni, akkor kell inkább félni. 35h km
Én is 27 hetes babás vagyok, nekem meg pont fordítva van...eddig fejjel lefelé volt, és most megfordult, és a feje van fenn, a lábikója meg lennt, még tud mozogni, forogni, ne aggódj. :-) Nekem amúgy nov. 6-án volt az utolsó mensim, így aug 14-re vagyok kiírva, szerintem nem nagyon lehetsz idõsebb terhes, mert akkor már decemberben mensiztél volna. szia
Utolsó vagyok, bocsi, bénán írtam, nem decemberben, hanem októberben. de ha elmész 4d-s UH-ra, ott elég jól be tudják lõni a méretek alapján...illetve egy sima jó UH géppel is.

Terhességem elején vagyok, és drogot fogyasztottam ez idö alatt én is és párom is. Lehet baja a magzatomnak? (mikor drogot fogyasztottam nem tuttam még hogy terhes vagyok)

A párom(apuka) rendszeresen évek ota drogot fogyaszt,én ritkán! 1-2 honapos terhes vagyok és ez idö alatt is fogyasztottam drogot(nem rég tuttam meg a terhességem)Lehet baja a babámnak ha megszülöm?Kérlek írjatok!!!

Legjobb válasz: Hát használni semmiképp sem használt a babának a dolog , fõleg úgy hogy apuka amint írod évek óta használja a drogot.Ha még nem mondtad az orvosodnak el akkor feltétlenül tedd meg! Õ azért biztosabbat tud mondani ez ügyben, és elmondja hogy mik a lehetõségeitek. Egy biztos, ha babát szeretnétek akkor se te se õ ne nyúljon a drogokhoz már jóval elõtte! Sõt! Nektek is csak árt! Üdv! 16 hetes kismama

Hát használni semmiképp sem használt a babának a dolog , fõleg úgy hogy apuka amint írod évek óta használja a drogot.Ha még nem mondtad az orvosodnak el akkor feltétlenül tedd meg! Õ azért biztosabbat tud mondani ez ügyben, és elmondja hogy mik a lehetõségeitek. Egy biztos, ha babát szeretnétek akkor se te se õ ne nyúljon a drogokhoz már jóval elõtte! Sõt! Nektek is csak árt! Üdv! 16 hetes kismama
Sajnos két olyan nõt is ismerek, akik úgy szültek, hogy drogoztak a terhességük elsõ harmadában. Õk sem tudtak terhességükrõl. Most 5 és 2 éves egészséges porontyuk van, hál'Isten. Sokszor a cigi, drog, pia nem okoz olyan egészségi problémát, ami rögtön szembetûnõ, de a gyerkõc 10 éves kora korül esetlegesen kialakuló asztma, allergia, ekcéma stb elképzelhetõ, hogy visszavezethetõ rá. Ha a 12. heti UHn nincs semmi komoly rendellenesség, ami szerintem várható, hogy rendben lesz, miért ne tartanád meg? Fõleg, ha szeretnétek a bébit. Persze akkor szigorúan itt az idõ, hogy midketten letegyétek a drogot.De gondolom ez természetes.
Az apukánál még kevésbé baj, de az anyuka nem fogyaszthat drogot. Eddig talán még nem lett baj, de beszélj a dokiddal. Remélem ezután már nem fogod használni, mert akkor nem írom le mi vagy!
Ha az elso 6 hetben tetted, semmi baj. Akkor nincs meg olyan kapcsolat koztetek a babaval, h atmenjen az anyag es bajt okozzon. De tobbetr ne fogyassz drogot, mert a baba hamar fuggo lehet, es nincs rosszabb, mint ha szuletese utan ugy kell egy csecsemot leszoktatni az intenziven a drogokrol :( Minden jot, es most mar elj egeszsesegesen, es rendben lesz!
A terhességed 12. hetében lesznek vizsgàlatok, amiböl majdnem minden kiderül.Lehet szerencséd lesz és nem lesz baj. én terhesség elött rengeteget cigiztem, aztàn terhes lettem, mégsem tudtam azonnal lemondani.azelsö 2 honapban napi 2-3 cigit elszivtam(rendes cigi9 az orvossal beszéltem, ö segitett. te is beszélj a dokival. de ami zavar:nem félsz egy olyan férfinek szülni aki évek ota drogozik??????na mindegy, jol gondolj àt mindent, és ne stresszelj, de ne csinàlj többéà butasàgot
ha valakinek arra van esze, hogy drogozik, akkor arra is legyen, hogy védekezzen. legalább a babát vegye figyelembe, hogy neki az nem jó!
Ha most már nem fogyasztasz, akkor talán nem lesz baja a babának! Megkérdezhetem, milyen drogot használtál? Az orvosoddal mindenképp oszd meg ezt az információt, tudni fogja a teendõket, illetve szerintem kicsit több vizsgálatnak vet majd alá, hogy lássátok, ártott-e a picinek!
Szia! Ártani árthat a babának, de nagyrészben attól is függ, mit használtál!Biztosan elküldenek olyan vizsgálatokra, amelyek kizárják a fejlõdési rendellenességet.Tudomásom szerint, az olyan babáknak akik szülei valamilyen kábítószert használtak, a születés után lehetnek elvonási tünetei(ha végig drogozik az édesanya)és a babát fokozatosan leszoktatják, delehetnek súlyosabb tünetei is.Mindenbképpen keress fel egy szakembert, fõleg ha szeretnéd is a picit! A drogok nagyon ártalmas készítmények, ha van elég kitartásotok és akaraterõtök, vegyetek részt egy elvonókúrán, de ne más, hanem a magatok érdekében!
Jót nem tettél vele, de az a nagyobb baj, h. mint írod az apuka rendszeres fogyasztó. Az orvosok azt ajánlják, h. a leendõ apuka és anyuka még a fogamzás elõtt szokjon le a dohányzásról és valljuk be hol van az a droghoz képest. Bár szerintem az se mindegy, h. mirõl van szó. Fû v. valami kemény. Mindenesetre beszélj orvossal amig nem késõ! 34 hetes kismama
Semmiképp nem használ, de beszélj errõl az orvosoddal! Mindenképp genetikai vizsgálatok kellenének. De én hallottam olyan esetrõl, amikor a kicsi úgy fogant, hogy anyuka és apuka is be volt cuccozva, sõt, a terhesség alatt is csinálták, és a kicsi egészséges lett. Sõt, azóta van még egy egészséges kisbabájuk. Beszélj a dokiddal! Nem mindegy az sem, hogy mit használtatok. És sürgõsen hagyd abba! És az apuka is, gondolom nem kell elmondanom, hogy miért. Ha egyedül ez nem emyg nektek, kérjetek segítséget szakjembertõl!

Augusztus 16-án volt az utolsó menszesz első napja. A 15. naptól folyamatosan éreztem a hasam alját. Elvileg 6 hetes terhesnek kéne lennem, de az ultrahang csak 4 hetes magzatot mutat a petezsákban. Ez mi lehet?

Nektek van ebben tapasztalatotok? Augusztus 16-án volt az utolsó menszesz els? napja. Együtt voltunk aPárommal a 10. , 12. , 15. és a 17. napon. A 15. naptól folyamatosan éreztem a hasam alját, nyomó, szúró érzéssel, talán ott már terhes voltam. Elvileg 6 hetes terhesnek kéne lennem, de az uh csak 4 hetes magzatot mutat a petezsákban. Szerintetek ez mi lehet, van aki már találkozott ilyennel? A dokik nem mondanak semmit, csak, hogy jöjjek vissza 2 hét múlva... de az még iszonyat messze van... Köszönöm a segítségeteket!!

Legjobb válasz: Szia!Az hogy tudod mikor voltatok eggyüt az nem biztosan jelenti azt hogy aznap fogant a baba foganhatott 48 órával késöbb is bármelyik együttlét után mivel a spermium még addig életképes lehet.Türelem mikor legközelebb mész a dokid is többet fog mondani ugyanis akkor már a pici szivét is lehetlessz látni.Sok sikert:)30hetes kismama:)

Szia!Az hogy tudod mikor voltatok eggyüt az nem biztosan jelenti azt hogy aznap fogant a baba foganhatott 48 órával késöbb is bármelyik együttlét után mivel a spermium még addig életképes lehet.Türelem mikor legközelebb mész a dokid is többet fog mondani ugyanis akkor már a pici szivét is lehetlessz látni.Sok sikert:) 30hetes kismama:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!