Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a kéretlen (9 db)

Mi lehet a telefonra érkező rengeteg kéretlen üzenet?

ma este egyszer csak elkezdtek d?lni az üzenetek a blackberrymre, 2 perc alatt több száz. nem az sms-eket tartalmazó szöveges üzenetek közé rakja ?ket a telefon, hanem a sima üzenetek közé. ÉS ráadásul nem telefonszám küldi, hanem: 27E82FFF-ez áll a feladónál, benne semmi üzenet nincs, ez mi lehet?
Nod32? Nem tudta meg tisztítani, töröltetni kell.Ha az se megy, rakd fel a malwarebytes ingyenes verzióját és futtasd le.
Ha nem vetted meg a Nodot, nem is újságkódos, akkor ne csodálkozz, bármi bejuthat a gépedre...
Ez így igaz ahogy utolsó írja, DE sajnos eredeti nod-al is becsúszhat pár dolog... Ez fõleg rajtunk is múlik.
Eredeti céges Eset Smart Security6, most már 7: SEMMI sem csúszott be eddig sem. Jól kell konfigurálni, ezen kívûl a reklámokat is le kell tiltani. És kerülni kell a warez oldalakat.
A kérdező hozzászólása: Én Eset Smart Security 6-ot használok netrõl szedtem le.
Vettél hozzá liszenckódot? Egy évre 12 ezer, de céges gépen pl. nagyon megéri. Vagy havonta változó újságkóddal használod? Az ESET-NOD fizetõs, netrõl leszedett hamis kódok semmit sem érnek.

Mit lehet tenni a kéretlen reklámokkal amiket netezés közben feldob magától az internetező szoftver?

Legjobb válasz: Köszi!Igazad van böngészõnek mondják de az túl egyszerû megfogalmazás:D:P!Remélhetõleg a Firefox most már nem fog megnyitni semmilyen reklámot.Viszont mit tehetek ha az Internet Explorer továbbra kéretlen honlapokat hoz elõ?(pedig nem is ez az alapértelmezett böngészõ)

A kérdező hozzászólása: Köszi!Igazad van böngészõnek mondják de az túl egyszerû megfogalmazás:D:P!Remélhetõleg a Firefox most már nem fog megnyitni semmilyen reklámot.Viszont mit tehetek ha az Internet Explorer továbbra kéretlen honlapokat hoz elõ?(pedig nem is ez az alapértelmezett böngészõ)
Ne engedd, hogy elinduljon az explorer. Én mondjuk a tûzfalban is letiltottam, így ha egy idióta program a firefox helyett mégis az explorert indítja, akkor el se jut a netig. De ha explorert szándékosan használsz egyes oldalakhoz, akkor nincs mese, ki kell engedni a netre, és nem tudom, hogyan lehet védeni a reklámoktól.
Tedd alapértelmezetté a Mozilla Firefox-ot. Rendszergazdai oldal/Programok telepitése, törlése. Egyéb, Windows, Nem Windows. Ez az utolsó kell neked, a pipát tedd be a Mozilla Firefox-hoz és vedd ki az IE-tõl. Amit itt beállítasz, azt inditja automatikusan.
Internet Explorer az összes netes szemetet begyûjti. Ha kénytelen vagyok használni, utána Lemezkarbantartást szoktam tartani, azzal le lehet törölni ezeket. (Startmenû/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök/Lemezkarbantartó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Sikerült megoldani a problémát most már az Internet Explorer nem dob fel semmilyen reklámot, át álltam a Mozillára ez tényleg jobban védhetõ.


Mit lehet csinálni a kéretlen SMS üzenetekkel?

a napokban kaptam sok olyan SMS-t ami gondolom automatikus. 0690-es szám. a következõ szöveggel,szia édes ha van kedved talizzunk. meg hasonlók. valami szexpartner oldal lehet gondolom,de én nem vagyok fenn ilyeneken,és azért kínos mert van barátnõm,és naponta küldenek nekem 2-3 ilyen sms szöveget,nem akarom,hogy a semmiért magyarázkodjak majd. valami megoldás?

Legjobb válasz: Egyelõre csak a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordulhat az a magánszemély, aki kéretlen rövid szöveges üzeneteket kap mobiltelefonjára, a szolgáltatók ugyanis a hatályos törvények szerint nem végeznek tartalmi szûrést.

Egyelõre csak a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordulhat az a magánszemély, aki kéretlen rövid szöveges üzeneteket kap mobiltelefonjára, a szolgáltatók ugyanis a hatályos törvények szerint nem végeznek tartalmi szûrést.

Mit lehet tenni a sok kéretlen email ellen?

freemail-em van és napi legalább 20 ilyen vírusos kamuemail jön és már rohadtul unom. Hogyan lehetne megoldani, hogy ne jöjjön?

Legjobb válasz: pl használsz olyan levelezõt, ami jól szûri ezeket, én gmailt használok, és az összes spam a spamok közé kerül magától amúgy ezek jönni fognak maguktól, nagyon nem tudsz tenni ez ellen semmit

pl használsz olyan levelezõt, ami jól szûri ezeket, én gmailt használok, és az összes spam a spamok közé kerül magától amúgy ezek jönni fognak maguktól, nagyon nem tudsz tenni ez ellen semmit
regisztrálsz gmail.com -on :-) ott az ilyen leveleket, spam -nek lehet jelölni, és onnantól spam mappába érkezik, nem kell elolvasni, idõvel folyamatosan törli a google, és nem fogja a bejövõ leveleket zavarni.
A Freemail mint ingyenes szolgáltató így tartja fenn magát, hogy reklámokat küld. Nyergelj át GMail-re, nem bánod meg. Egyébként szerencsés vagy, hogy ez a legnagyobb bajod a Freemail-el.
A kérdező hozzászólása: Van gmail-em is csak azt nem igazán használom. De úgy látom kénytelen leszek átszokni oda. :( Köszi a válaszokat! :)

Mit lehet tenni a kéretlen telefonhívások ellen?

Naponta többször kapok hívást cégekt?l (jelen esetben pénzügyi cégekt?l), és hiába mondom, hogy nem érdekel a dolog, mindig újra hívnak rendszeresen. Nagyon unom a magyarázkodást, így legutóbb már rájuk vágom a telefont. Lehet valami mást tenni? Esetleg panasszal élni?

Legjobb válasz: Titkosíthatod a telefonszámodat. Én már évekkel ezelõtt megtettem, és azóta szinte egyáltalán nem hívogatnak. Ja, és vigyázni kell mindenféle olyan szerzõdéskötésnél, vásárlásnál, ahol telefonszámot kérnek, mert általában szerepel rajta, hogy beleegyezel-e a számod publikussá tételébe ilyen hívások esetére.

Titkosíthatod a telefonszámodat. Én már évekkel ezelõtt megtettem, és azóta szinte egyáltalán nem hívogatnak. Ja, és vigyázni kell mindenféle olyan szerzõdéskötésnél, vásárlásnál, ahol telefonszámot kérnek, mert általában szerepel rajta, hogy beleegyezel-e a számod publikussá tételébe ilyen hívások esetére.
A kérdező hozzászólása: A titkosítás oké, csakhogy nem magánszámon hívnak, hanem a céges mobilon. Szóval, azt nem titkosíthatom le.
Kérdezd meg hogy honnan tudják a számod? Mert te nem járultál hozzá hogy hívogassanak.

Mit lehet tenni a kéretlen e-mailek (spamek) ellen, amik rendszeresen érkeznek az e-mail címemre?

Legjobb válasz: Hát az egyik módszer, hogy nem írod ki sehol nyilvános fórumra az e-mail címedet. Olyan oldalra sem regisztrálsz, amin esetleg az adatlapod és vele együtt az e-mail címed megtekinthetõ. Saját webpage-edre sem szabad kiírni az e-mail címedet, ha szükséges a kapcsolattartás, akkor célszerû erre egy e-mail küldõ formot készíteni, vagy az e-mail címet @ nélkül, programok által fel nem dolgozható formában kiírni. Ezek azért kellenek, hogy a spamerek ne találjanak meg. Ha már megtaláltak, mert a fentieket nem tartottad be, akkor ajánlom a Mozilla Thunderbirdöt. Beépített, tanulni képes spamszûrõje van, nagyon ügyesen legyûjti neked egy mappát a spamet. (Az elején esetleg tévedhet, és olyat is leszûrhet, ami neked fontos levél, de manuálisan megtanítható rá, hogy ezt ne tegye.)

Hát az egyik módszer, hogy nem írod ki sehol nyilvános fórumra az e-mail címedet. Olyan oldalra sem regisztrálsz, amin esetleg az adatlapod és vele együtt az e-mail címed megtekinthetõ. Saját webpage-edre sem szabad kiírni az e-mail címedet, ha szükséges a kapcsolattartás, akkor célszerû erre egy e-mail küldõ formot készíteni, vagy az e-mail címet @ nélkül, programok által fel nem dolgozható formában kiírni. Ezek azért kellenek, hogy a spamerek ne találjanak meg. Ha már megtaláltak, mert a fentieket nem tartottad be, akkor ajánlom a Mozilla Thunderbirdöt. Beépített, tanulni képes spamszûrõje van, nagyon ügyesen legyûjti neked egy mappát a spamet. (Az elején esetleg tévedhet, és olyat is leszûrhet, ami neked fontos levél, de manuálisan megtanítható rá, hogy ezt ne tegye.)
A freemailnál létezik egy szürö opció. Itt + adhatod a nemkívánatos címet, valamint, ha az üziben szerepel az általad leirt szó képesazt a levelet törölni, stb. Egy próbát megér. Nekem bevált.....
Ha magyar, feljelentheted a gec1be. Konkrét instrukciókat itt találsz, van hozzá példalevél is, amit el kell küldened az NHH-nak: http://hu.spam.wikia.com/wiki/Kezdõlap Ha angol, akkor csak a spam-szûrõdben reménykedhetsz.
S ha mindig mas, és mas cimrol erkezik, de valoszinu, h ugyanaz a gyokere???
ki kell törölni. de most komolyan, tiltsd le a küldõt
Én még az ismerõseim közül is töröltem a közösségi portálon a fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw:fw leveleket küldözgetõket is a redás f*szba! :P
Használj Gmailt.
Használj IncrediMail-t.

Fel lehet-e jelenteni azokat a cégeket/intézményeket akik az autók szélvédőjére folyamatosan kéretlen reklámprospektusokat tesznek, és ha igen mi a módja?

Legjobb válasz: Nem lehet. Nincs ilyen szabálysértés ugyanis. Inkább ragassz egy matricát a kocsira ezzel a felirattal: NEM kérek reklámcédulát!

Nem lehet. Nincs ilyen szabálysértés ugyanis. Inkább ragassz egy matricát a kocsira ezzel a felirattal: NEM kérek reklámcédulát!
Es akkor ketszer annyit fognak rarakni. Vol egyszer a tv-ben riport a postaladakba szorolapokat bedobalokrol, ott is volt egy csomo postalada amire raragasztottak, hogy nem kernek szorolapot, de a srac csak flegman megrantota a vallat es azt mondta, hogy ot nem erdekli oda is bedobja. Nalam egy idoben rendszeres volt, hgoy felcsongettek a lakasba, hogy engedjem be oket (a 10-en laktam). Ez mar csak azert is problema volt mert eleg rendszertelen beosztasban dolgoztam, sokszor ejjel, es tobbszor keltettek fel ilyen hulyeseggel. Egyszer meguntam es lementem es nem tul kedvesen kozoltem veluk, hogy megegyszer valaki megnyomja a csengomet annak eltorom a kezet.
Én azt bírom nagyon mikor telefonon is zaklatják az embert hogy vegyek ezt meg azt csak ez azért érdekes mert mind a 2 telefonszámom titkosított de úgy látszik ígyis megtalálnak.
Arra is van megoldás. Velem is többször elõfordult ez is, fõleg amíg volt vezetékes telefonom. Olyankor mindig megkérem, hogy mondja el még egyszer a nevét és a cég nevét , akinek a megbízásából hív és mondom közben, hogy várjon, hadd írjam le. Ezután megkérdezem, hogy honnan tudja a számom. Ha nem nyilvános a számod és random (azaz találomra beütnek számot, vagy számítógép generálja véletlenszerûen) hívtak, az törvény ellenes, tehát akkor már léphetsz, ha nyilvánosan elérhetõ akkor megkérdem, hogy van-e olyan listájuk ahol azt listázzák, akiket már megkerestek és nem kérte a szolgáltatást, mert én fel szeretnék kerülni rá. Többnyire nincs nekik, de utána közlöm, hogy vezetniük kéne egy ilyen listát, és következõ hívásnál feljelented õket zaklatásért.

Hogy lehet az, hogy a Spam üzeneteimben a feladó "én" vagyok? Mit tehetek ez ellen a sok kéretlen levél ellen?

Naponta kapok Viagra reklámot, és mindenféle nyerési dolgot.

Legjobb válasz: Bedobok a postaládádba egy levelet amire a te nevedet és címedet írom feladóként, akkor kb ugyanarról beszélünk, hogy hasonlatot mondjak.

Bedobok a postaládádba egy levelet amire a te nevedet és címedet írom feladóként, akkor kb ugyanarról beszélünk, hogy hasonlatot mondjak.
Spamszûrõt használhatsz ellenük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!