Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a használt étolajjal (3 db)

úgy tudom benzinkutakon le lehet adni
Benzinkúton.
csak a MOL kutakon
Igen, MOL kutakon. Én is oda szoktam vinni.
komposztkupacra önteni..ha van ismerõsöd, akinek van nagy komposztgödre, vagy tárolója, az örülni fog...de csak étolajnak! van leadó hely is, de inkább a komposzt, ...ez az igazi újrahasznosítás...
A Mol kutakon átveszik, adnak hozzá egy piros mûanyag gyûjtõflakont is. Amibe bele kell otthon önteni és amikor tele beviszed és kapsz egy újat kicserélik.
Leszûröd, és azt töltöd a dízeles kocsidba :D.
A kérdező hozzászólása: Debreceni vagyok. :D
Debrecenben is van Mol kút! 5 kúton is átveszik!! http://www.mol.hu/hu/autozzon_velunk/toltoallomas_kereso/ker..

Mit lehet csinálni a használt étolajjal? Hová tegyem hulladékként?

Bérházban lakunk.

Legjobb válasz: veszélyes hulladéknak számít, úgyhogy a szemétbe, lefolyóba elvileg tilos. Vannak átvevõhelyek, hulladékudvarokban, egyes nagyobb áruházakban, ott kellene leadni.

veszélyes hulladéknak számít, úgyhogy a szemétbe, lefolyóba elvileg tilos. Vannak átvevõhelyek, hulladékudvarokban, egyes nagyobb áruházakban, ott kellene leadni.
Mi összegyûjtöttük és minden ami fából van lekenhetõ vele , mint alapréteg nagyon megteszi.Kerítés stb.
Anyáink, összegyüjtötték a felesleges, használhatatlsn zsiradékokat, és szappant föztek belõle tatar
Szia.Én összegyüjtöm egy zárható vödörbe, és odaadom a kutyamenhelynek, és õk beleáztatják a kenyeret e kutyusoknak.
Én simán ráöntöm a komposztra!
Én általában kiöntöm a vonatsínek közé. Ott ahol az a fekete kõ van. Annak úgysem árt, az csupa zsír.
A kérdező hozzászólása: Nagyon hasznos válaszokat kaptam, köszönöm! Most már tudom, mitévõ legyek. A második válaszolónak üzenem: ez az oldal nem azért van, hogy a szerinted jópofának tûnõ dolgokkal viccelõdjünk!! Tartsd magadban az idióta válaszaidat, jó lenne, ha nem ezen az oldalon szórakoznál, van erre megfelelõ oldal!
hasznos az elõzõ tanács...huh... na szóval itt van 1-2 lehetõség: hulladékgyûjtõ udvarokon elhelyezett tartályokba önthetünk maximum ötliternyi mennyiséget, - a http://www.biofilter.hu weboldalon a Lakossági begyûjtõk címszó alatt felsorolt vidéki és fõvárosi címeken leadhatjuk a használt étolajat, - megbeszélhetjük a fõzõkonyhával rendelkezõ óvodákkal, iskolákkal, hogy vegyék át tõlünk a használt sütõzsiradékot, - egy környezettudatosabb lakóközösség összefoghat a begyûjtés megszervezésére, és kérhet egy nagyobb tartályt a használt étolaj elhelyezésére, errõl bõvebb felvilágosítást a 06-40-442-999 számon lehet kérni a Biofilter Kft-tõl. Õk vállalják a rendszeres, ingyenes elszállítást az egész ország területén.
Add tovább rászoruló roma családoknak. A házukra locsolva megteheted az elsõ lépést a közbiztonság javítása felé.
2008-06-19 01:32 egy állat vagy:d de igaz!!!

Gumiápoló helyett mit lehet használni ami olcsó és majdnem ugyanazt a hatást éri el, mint ezek a készítmények. Gázolaj vagy használt étolaj jó erre a célra? Valami keverék?

Gondolok itt olyan példákra, mint a honvédségnél a műszerfalat motoroajjal bekenni. Anno én is csináltam a műbőr műszerfalat kentem minden évben kétszer. Az autó a napon állt, de 20 év fölött sem repedt meg. Pedig ennél a típusnál ha nem volt kezelve, ebben a korban már szétrepedt rendesen.

Legjobb válasz: Én 33%-os glicerinnel szoktam lekenni. Munkahelyemen, ha már lejárt a szavatossága, a minõségbiztosítási rendszer miatt drága pénzért megsemmisítésre kell küldeni. Így ha van ilyen, ingyen elhozhatom. Gumi, mûanyag ápolásra pedig tökéletes.

Én 33%-os glicerinnel szoktam lekenni. Munkahelyemen, ha már lejárt a szavatossága, a minõségbiztosítási rendszer miatt drága pénzért megsemmisítésre kell küldeni. Így ha van ilyen, ingyen elhozhatom. Gumi, mûanyag ápolásra pedig tökéletes.
Katona koromból úgy emlékszem, hogy a honvédségnél is glicerint adtak ilyen célra. Motorolajat biztos nem, nem párolgott el soha az életben, és minden kosz beleragadt volna. Gázolaj különösen felejtõs, lassan de biztosan megtámadja a nem olajálló gumi alkatrészeket. (az üzemanyagcsõ nem olyan gumi, mint a gumiabroncs)
SZILIKON spré !!!
Glicerin.
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék, hogy hol lehet olcsón normális minõségû glicerint venni, gumiápolásra? - Neten láttam, hogy van teljesen növényi alapu és álati eredetû is. Illetve, hogy %-ban is vannak eltérések. Hány %-ost használjak? Teljes növényit vagy vegyeset? Lehet hígítani? (Mivel?) Elõre is köszönöm.
Patikában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!