Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a gennyes (34 db)

Ha a hatodik gyökérkezelés után is fáj a gyulladt fogam, ami amúgy már nem szuvas vagy gennyes, és a flector meg a dalacin c sem csillapítja, akkor mit lehet tenni még? Mi lehet a gond?

fáj a fejem, az arcüregem, lázas vagyok, az állkapcsom is fáj ennyi kezelés mindig hatni szokott, de most pedig kicsurgatja a gennyet, a gyökéren nem látott tájogot se cisztát hisz megröntgenezte, meg is UH zta valami végleges erős gyulladáscsökkentő? ami jobb a flectornál?

Legjobb válasz: Augmentint szedj rá meg kataflamot, és egyél egy kis elmex gélt hátha a bevitt extra fluorid is segít a dolgon. Remélem nincs letömve a fogad, hiszen akkor nem tud tisztulni sem. 3-4 napig nyitva szokták hagyni és csak ilyen gyógyszeres gézlapot tömnek bele, és persze nem rághatsz azon az oldalon. Újabban midnenhonna hallom, hogy a guylladt gennyes gyökérkezelt fogat visszatömik, hát az egy klp szar mikor nekem csinálták anno, akkor hagyta 4 napig szabadon az orvos, csak gézlap volt benne, és mondta, hogy ne nagyon egyek, és ne is mozogjak vagy dolgozzak, maradjak vele otthon, és szedjem az augmentint.

Augmentint szedj rá meg kataflamot, és egyél egy kis elmex gélt hátha a bevitt extra fluorid is segít a dolgon. Remélem nincs letömve a fogad, hiszen akkor nem tud tisztulni sem. 3-4 napig nyitva szokták hagyni és csak ilyen gyógyszeres gézlapot tömnek bele, és persze nem rághatsz azon az oldalon. Újabban midnenhonna hallom, hogy a guylladt gennyes gyökérkezelt fogat visszatömik, hát az egy klp szar mikor nekem csinálták anno, akkor hagyta 4 napig szabadon az orvos, csak gézlap volt benne, és mondta, hogy ne nagyon egyek, és ne is mozogjak vagy dolgozzak, maradjak vele otthon, és szedjem az augmentint.
Még mindig fáj? Én a legutóbbi gyökérkezelés után 3-4 napig ágynak estem, mintha influenzás lettem volna, és az egész arcom fájt, az injekció helye is begyulladt. a cataflam csillapította úgy 6 órára. Amúgy teafaolajat raktam az ínyemre (pár csepp fültisztító pálcikára és ecseteltem tisztán) és egyszer-egyszer teafaolajos öblögetést(higítva) is csináltam.

Hatalmas dudor nőtt a popsimon (már másodszor) és ha kinyomom akkor gennyes vér jön belőle. Mi lehet a bajom? :// F/18

már a szemérem dombomon is nőtt és kinyomtam,kijött csomó váladék és körülötte kihaltak a szőrszálak

Legjobb válasz: Az elsõ okos volt: Kérdés: "...Mi lehet a bajom?" Válasz: "bõrgyógyász" A bõrgyógyász nem egy kórkép, hanem egy szakma, okostojgli.

Az elsõ okos volt: Kérdés: "...Mi lehet a bajom?" Válasz: "bõrgyógyász" A bõrgyógyász nem egy kórkép, hanem egy szakma, okostojgli.
bõrgyógyász
A kérdező hozzászólása: másvalami?
popsimon? mi vagy te csecemõ? Hol a farpofán? Akkor benõtt szõrszál is lehet ami elgennyesedett. Ha végbél fölött a két farpofa között. Akkor az egy mirigy lehet ami begyulladt. Jobb eszt bõrgyógyászra vagy sebészre bízni.
Osztom a 3 as válaszát . Ez, vagy ezek egy nagyobb pattanások lehetnek .Én a kicsibõl is tudok vért sajtolni ha addig akarom .Egyébként ez a jó, ha vér is jön, mert tisztul a belseje .Ez nem 18 hanem még 38 vagy 58 éves korodban is lehet itt .Mivel ezt a részt éri kevésbé a napsütés , a patik is itt tudnak könnyen megjelenni . Nem kell mindennel orvoshoz futkosni .Még jó hogy azt nem irtad el is ájultál .
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy a sok üléstõl van? amúgy nem hinném hogy Furunkulus:S csak néha jelenik meg 1-2, de idõvel a dudor elmúlik

Mi lehet a csirke csőrével, ha gennyes kinövés van rajta és a csőre sem zár össze rendesen?

Legjobb válasz: Nekünk is ez volt, elvittük állatorvoshoz, valami galambok által terjesztett betegség. Rendelt rá gyógyszert a doki, de mire megjött a gyógyszer már elpusztultak a csirkék.

Nekünk is ez volt, elvittük állatorvoshoz, valami galambok által terjesztett betegség. Rendelt rá gyógyszert a doki, de mire megjött a gyógyszer már elpusztultak a csirkék.
A kérdező hozzászólása: Köszi sokat segítettél mert ahonnan hoztam, galambokkal is foglalkozott a srác.Így már értem!! Mégegyszer köszi!!


Torokfájás, láz, nátha, gennyes takony és fáj amikor nyelek. Mi lehet a probléma?

Azt hallottam hogy ilyen betegséget csókolózás során (is) lehet kapni.

Legjobb válasz: Terhesseg? Egy biztos, hogy aldott allapotban vagy, tehat megaldott a teremtod egy kis virussal. Natha?

Terhesseg? Egy biztos, hogy aldott allapotban vagy, tehat megaldott a teremtod egy kis virussal. Natha?
Influenza, mandula gyulladás...irány az orvos! És igen, csókolózással is ellehet kapni, mivel egy csókkal kb. 1 millió bacilust cserélsz a partnereddel.
Mindenképp vidd állatorvoshoz.
mindenképpen valami baja van! azonnal vidd orvoshoz mielõtt nem késõ!
Irány a doki!!!
Az én kutyám elszökött 1 hétre találtuk meg.Úgy tûnt semmi baja nincsen rá 5 napra begennyesedet..Rögtön hívtunk hozzá állatorvost olyan nagy sebe volt hogy az állatorvos varrást javasolt..Most már minden rendbe van... sztem sürgõsen vidd állatorvoshoz..mert bele is halhat.=(
Vidd orvoshoz!! Hosszú szõre van? Kihullott a szõr a seb helyén? Ilyen pirosas, kicsit véres? Mert ha ezek a tünetek akkor valószínû, hogy bepállt a bõre, és nem kapott elég levegõt, és emiatt van ez az egész. Ha ettõl van, Betadine kenõccsel kenegesd neki! Azért jobb, ha elmész vele orvoshoz, mert így láttatlanba nagyon nehéz bármit is mondani.
nem értem miért kell ezt itt kérdezni. nem az az elsõ hogy ha sebes a kutyám orvoshoz viszem? nekem igen! 2-3 napja? ezt a felelõtlenséget....
szerintem jobb ha kihivod a dokit ne hordcold el mert ott mé várni is kell és ez nem tesz jot a kutyusnodak minnél hamarabb annál jobb
Rohad a fél oldala. Szuper. És itt távgyógyítsuk?

Gennyes, büdös, fehéres váladék jön ki a köldökömből, mi lehet a baj? 21/F

Ha nagyon belenyúlok, érzek valami puhát. S:

Legjobb válasz: Irány a háziorvos! Itt érdemibb választ úgy sem kapsz!

Irány a háziorvos! Itt érdemibb választ úgy sem kapsz!
A kérdező hozzászólása: Kipucoltam most teljesen fülpucival, nem gennyes a váladék, inkább csak büdös, pedig rendszeresen tisztítom. A közepe viszont puha - árulkodhat ez sérvrõl, vagy mindenkinek puha? Tudom, buta kérdés, de inkább biztosra megyek. Most kicsit fáj, de szerintem csak azért , mert vagy 20 percet nyomkodtam.
Ne nyomkodd, ne dörzsöld. Holnap is mosd le zuhannyal, de ne dörzsöld. Ha van otthon valami fertõtlenítõ szer, locsold át. Ha van antibiotikumos kenõcs, kendd be. (Ha semmi sincs, ügyeletes patika.) Ha visszatér, nézesd meg orvossal, nem sérv, de lehet ott egy pici nyílás - nem nagy ügy, nem kell pánikolni).

A kutyám szája sarkában gennyes gyulladás van. Az orvos antibiotikumot adott, de nem használ. Mi lehet ez?

Szóval a doki azt mondta, hogy ödéma, adott rá antibiotikumot és gyógysampont, de 2 hét alatt nem használt semmit. Persze visszamegyünk a dokihoz, de szerintem most sem lesz jobb tippje, mint korábban. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi ez és mi lenne jó rá? Kamillás vattával is próbáltam törölgetni, de állandóan gennyes és bödös lesz neki. Nem a fogával van baj, hanem a szája kis red?ivel, pont a szája sarkában.

Legjobb válasz: hát visszavittem a dokihoz, aki felírt neki még két heti antibiotikumot. nem tudom, hogy mi lenne jó... ha gennyes, akkor miért nem jó törölgetni? úgy alapvetõen? hogyan kellene tisztán tartani, esetleg a gennyet töröljem le gyakran, hogy szárazon maradjon a terület?

A kérdező hozzászólása: hát visszavittem a dokihoz, aki felírt neki még két heti antibiotikumot. nem tudom, hogy mi lenne jó... ha gennyes, akkor miért nem jó törölgetni? úgy alapvetõen? hogyan kellene tisztán tartani, esetleg a gennyet töröljem le gyakran, hogy szárazon maradjon a terület?
Szia! A kamillát én hanyagolnám, inkább bórvízzel törölgesd neki fertõtlenítésként, nyugtatóként. A kamillával lehet hogy többet ártasz, mint használsz. A probléma eredetét-megoldását sajnos nem tudom, nem vagyok állatorvos, de szerintem menjetek vissza egy másik állatorvoshoz, és hallgassátok meg õt is. Az én kutyámat pl az egyik totál félrekezelte, elegem lett, megmutattam a másiknak, és egybõl meggyógyította. Mindegyik állatorvos másban jó!
A kérdező hozzászólása: kutyáknak nem jó a kamilla? ezt nem tudtam :( hát nem tudom, most akkor visszamegyünk az elsõ orvoshoz, aztán ha értelmeset nem tud mondani, akkor visszük másikhoz...
Eh pék fülét, a kamillától semmi baja nem lesz, ha csak törölgeted neki és nem literszámra itatod vele. De mivel a kamilla inkább gyulladáscsökkentõ, nem biztos, hogy használni fog, fõleg ha gennyes váladék is jön belõle. Lehet valami tályog vagy fekély ami felül fertõzõdött. Még azt tudnám elképzelni, hogy az adott területen egyszer véletlenül ráharapott és elfertõzõdött a seb. De csak találgatok. Tehát fertõtlenítõ folyadékkal mindenképp érdemes lenne törölgetni és ha mást nem, másik orvosnak is megmutatni.
valamit megtudtál ezzel kapcsolatban? ugyanis én ma fedeztem fel ezt a jelenséget az én kutyám szája szélén..láthatóan meg is van dagadva és mintha kedvetlenebb lenne mint eddig...holnap el is viszem orvoshoz de ezen kívül sikerült valamire jutni?
A kérdező hozzászólása: Hát, kentem a cuccal, amit a doki adott (antibiotikumos szer), meg napközben szárazra töröltem, ahányszor tudtam. Végülis elmúlt.

Lenne egy kérdésem az arcbõrrel kapcsolatban. Néhány napja megjelent valami pattanásféle az arcomon de az is lehet, hogy anyajegy volt. Pár napja kinyom és jött belõle valami gennyes anyag és most a helyén valami lilás véraláfutás van. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Valószínûleg be volt gyulladva és az is lehet, hogy rosszul nyomtad ki, vagy még várni kellett volna vele. Fertõtlenítsd le naponta legalább 2x, ha sokáig nem gyógyulna akkor menj vele orvoshoz!

Valószínûleg be volt gyulladva és az is lehet, hogy rosszul nyomtad ki, vagy még várni kellett volna vele. Fertõtlenítsd le naponta legalább 2x, ha sokáig nem gyógyulna akkor menj vele orvoshoz!

A fejbõrön kisebb-nagyobb fájó, feszítõ, gennyes pattanások mitõl vannak? És mit lehet tenni ellenük?

Ha elvakarom, kicsit megkönnyebbülök, de nagyon csúnya seb lesz, és a párom is kinyír miatta. Jelen pillanatban 20 felett van a számuk, de nem az összes fáj. Kint (napi 2x1 órát) zárt sapkát hordok, lehet ezzel összefüggésben? Egy ideje Seborin sampont használok, de nem érzek javulást.

Legjobb válasz: bõrgyógyász

bõrgyógyász
keress fel egy bõrgyógyászt... de több, mint valószínû, hogy ez herpesz lesz.
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok, és köszönöm a válaszotokat, de azért itt kérdezem meg, mert nem nagyon szívesen mennék bõrgyógyászhoz. Ott ugyanis többnyire beteg emberek vannak, s mindenféle nyavalyát lehet elkapni tõlük. Ez talán viccesnek hangzik, de tényleg nem az! Valami népi gyógymódot próbálnék elsõsorban ki, gyógynövénnyel, vagy bármi mással való kezelést. Vagy esetleg használhat az, ha tarkopaszra vágatom a hajamat? Vagy már ronthat is a helyzeten? (most épp biztos, hogy nem lenne esztétikus, mert ronda sebes-ragyás a bõr, de bevállalnám, ha hosszú távon segítene)
Nem érdemes kopaszra vágni.. attól nem lesz jobb, fõleg akkor nem ha ez herpesz. Mivel a herpesz veszélyes és fertõz, ezért mindenképpen tanácsos orvoshoz menni. Másnem idõpontot kérj és akkor nem kell várnod a betegek között :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meggyõztetek, megnézetem bõrgyógyásszal.
Szia! Sikerült azóta megtudni, hogy mi okozza õket? Mit mondott a bõrgyógyász? Örülnék neki nagyon, ha megírnád, mert én is érintett vagyok a témában.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!