Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a fájós (5 db)

A vádlim felső részén egy kemény, fájós piros 200-as érme méretű duzzantot vettem észre, mi lehet ez?

Nagyon megijedtem, nem emlékszem, hogy beütöttem volna, és akkor különben is kék lenne. Csak akkor érzem, ha hozzáérek.

Legjobb válasz: Nem csípett meg, ez nem az :-( Lehet a melegtõl?? vagy mert tegnap szobabicikliztem?

A kérdező hozzászólása: Nem csípett meg, ez nem az :-( Lehet a melegtõl?? vagy mert tegnap szobabicikliztem?
Talán megcsípett valami? Figyeld a duzzanatot és ha nem csökken, menj el a háziorvoshoz.
becsípõdött ideg? (ez is szokott csomós lenni), vagy zsírcsomó? (a páromnak sok van, de szerencsére nem fáj Neki)
A kérdező hozzászólása: Vénagyulladás :-((

Mit lehet tenni a fájós foggal (már gyökérkezelt és nem fájhatna)? Van rá valamilyen természetgyógyászati mód?

Legjobb válasz: Nagyon sokan még mindíg, nem csak dédapáink, dédanyáink a házipálinkára esküsznek!!

Nagyon sokan még mindíg, nem csak dédapáink, dédanyáink a házipálinkára esküsznek!!
Sokat nem lehet tenni, régen is szenvedtek a fogfájással. Menj el mégegyszer orvoshoz, és õ végérvényesen megoldja a kellemetlen problémát...
Gyökérkezelés után még fájhat a fogad, persze kevésbé, mint kezelés elõtt.Türelem, Cataflam.Ha nem csökken 4-5 nap után sem, menj vissza fogorvosodhoz.A fájós fog körül is alaposan tisztítsd az ínyt.Kívûlrõl jegeld.
Hát szerintem nem igazán fájhatna a gyökérkezelt fog!Én már ezzel póruljártam egyszer!Ciszta volt az állkapoccsontomon, pont a gyökér felett!Fájt, de én is azt hittem, hogy a fogam, pedig idegkezelt volt és az orvos mondta, hogy nem fájhat!Hát nem is az fájt...Végeredményül elveszítettem azt a fogam...
Én nagyon tudom ajánlani neked a szegfûszeget! Pár darabot(elõször próbáld ki eggyel) elrágod nagyon fog csípni és elég erõs az íze de ez jobb mint egy fájdalom csillapító.. Ha egy nem használ és még van erõd próbára akkor próbáld ki kettõvel de az anyukámnak is ez volt nagyon sok mindent próbál és ez meg a pálink hatott.. De ha esetleg nem hat akkor én is a cataflam-ot ajánlom (vízben oldódo) az gyorsabban hat... remélem tudtam segíteni...
A válasz egyszerû!! Menj vissza a fogorvoshoz! A gyökérkezelt fog is fájhat, vagy legalábbis a mellette levõ íny begyulladhat, az is érzékeny lehet. Nekem pl egysze letörött, az is fájt. Szal irány a fogorvos, addig is lehet a fájdalmat csillapítani a fentebb leírtak szerint.

Mit lehet csinálni feldagadt arccal? Reggelre a bal arcom, alul feldagadt. Kicsit fájt az egyik fogam este, és szerintem azért dagadt fel az arcom, mert ráfeküdtem a fájós részre.

Volt már ilyen máskor is, akkor a bal oldalon, 1-2 nap alatt elmúlt. Nem fáj semmim, tudok enni-inni, csak kellemetlen és eléggé látszik, hogy fel van dagadva. Van valamilyen gyulladáscsökkent?, gyógyszer, amit vény nélkül is lehet kapni? A hideg borogatás nem használt.

Legjobb válasz: Elõször is menj el fogorvoshoz,ha már fáj is a fogad. (Ugye, ha járnálrendszeresen félévente kontrollra,akkor ilyen nem fordulna elõ.) A borogatásd és ne kísérletezz vele.

Elõször is menj el fogorvoshoz, ha már fáj is a fogad. (Ugye, ha járnálrendszeresen félévente kontrollra, akkor ilyen nem fordulna elõ.) A borogatásd és ne kísérletezz vele.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pedig arra lennék kíváncsi, hogy a duzzanatot hogyan lehet kezelni. Vagy a fogorvos elkezdi kezelni a fogat akkor is, ha a fél arcom fel van dagadva? Szerintem nem. És bunkóság rögtön cisztákkal, meg hasonlókkal jönni, te beteg vagy. A házipálinkás ötletet köszi, de nem vagyok "házi" környezetben, úgyhogy ez msot kilõtt...
A kérdező hozzászólása: Ja és alul.
A kérdező hozzászólása: Fáj kicsit este a fogam és arra az oldalra feküdtem éjszaka, hátha akkor könnyebben elmúlik. Szerintem igenis azért dagadt fel, mert már máskor is volt ilyen. Ingyen van? Minden kezelés?... Nem gyávaság miatt nem megyek, hanem pénzhiány miatt. 70 000bõl élek havonta, szállás, bérlet, utazás, kaja...Számolj.
ne beszélj már butaságot, attól, hogy ráfekszel az arcodra nem dagad fel, akkor mindenki dagadt képpel rohangálna reggelente. A fogadat ne halogasd. Menj el az SZTK-ba az ingyen van. Kezelgeted magad, asztán majd mehetsz a sájszebészetre kivésetni a fogad és a gennyes cisztádat kimosatni 2 naponta. Nem lehetsz ilyen gyáva.
A meleg miatt dagadhatott be. Alul vagy felül fájt a fogad?? Nekem is ilyen melegbe (július volt) dagadt fel egyszer az arcom. De nekem jött alatta a bölcsesség fogam. Hideg kamillás borogatás, fokhagyma, házi pálinka. De szerintem menj el a fogorvoshoz. Én sose voltam fogfájós és azért volt ez is mert a bölcsesség fog jött alatta. Biztos neked is lehet valami vele.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mintha kicsit apadna és nem olyan kemény érintésre sem.
A kérdező hozzászólása: És máskor is volt már hasonló, akkor elmúlt magától. Csak most olyan helyen van a dagadás, hogy jobban látszik. És NEM FÁJ semmi.
A kérdező hozzászólása: "A borogatásd és ne kísérletezz vele." Hát ezt nem értem. Amúgy pedig nem fáj és tuti nem attól dagadt fel, hogy fájt, hanem attól, hogy ráfeküdtem. Volt már ilyen és magától elmúlt. Választ szerettem volna hallani és nem kioktatást. Fogorvoshoz meg elmegyek, ha lesz pénzem rá.
Fogorvos kellene menni, akkor dagad az arc ha genny van ott. Illetve huzat okozhat még ilyet, de te magad mondtad, h fájt is a fog.
A kérdező hozzászólása: Ezer köszönet annak, aki a hideg kamillás borogatást ajánlotta, most próbáltam ki, elképesztõ, hogy pár perc alatt mennyit segített.:)


Már egy ideje fáj a fogam és nem rég észre vettem, hogy a fájós fogam felett van egy dudor, mi lehet az? Góc?

Legjobb válasz: Egy gennyes tasak alakult ki a gyökérnél. Ha nem akarod elveszíteni a fogadat, orvoshoz kellene fordulnod. Megröntgenezik és kitisztítják a gyökércsúcsot.

Egy gennyes tasak alakult ki a gyökérnél. Ha nem akarod elveszíteni a fogadat, orvoshoz kellene fordulnod. Megröntgenezik és kitisztítják a gyökércsúcsot.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszodat! :)
hormonok
Nemed?
A kérdező hozzászólása:
Ételallergia?
Lehet, egy góc a szervezetgedben, de a hátadat ért irritáció is lehet, pl.: mûszálas ruhanemû, szék, hátizsák, lehet hormonális ok, menj el a bõrgyógyászhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!