Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a babával, hogy egyedül (90 db)

18 hetes terhes vagyok. Anyukám nagyon beteg, áttétes agyrákos. Nagyon félek, hogy most elveszítem. Szerintetek mi lehet a babámmal ha egy ilyen trauma ér? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt

semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt
Én olyan 9 hetes terhes lehettem az elsõ babámmal, amikor kiderült, hogy édesanyámnak agytumora van, de sajnos neki már elég késõn vették észre, úgyhogy már nem tudtak segíteni. Édesanyámék egy másik városban éltek, ezért vártunk a hírrel, személyesen szerettük volna elmondani neki, hogy unokája lesz és nem telefonon. De sajnos már nem sikerült. Pár nap alatt elvitte a betegség. Az, hogy ilyen gyors lefolyású volt a dolog, egy orvosi hibának "köszönhetõ". Ezért nem tudtunk már vele beszélni. Kb. 12 hetes lehettem amikor temettük. Természetesen a babának nem lett semmi baja. Most is itt játszik mellettem, most 17 hónapos, és a 20 hetes pocaklakóm is itt ül a pocakomban. Szerintem, ha idõben észrevették volna a dolgot, akkor tudtak volna segíteni rajta. Van két ismerõsünk is, akit kezeltek és jelenleg is tünetmentesek.
Ne érjen ilyen trauma, szívbõl kívánom, hogy jobban legyen!! Ha netán mégis érne ilyen tragédia, akkor meg kell próbálnod nagyon erõsnek lenni a picurkád érdekében és gyorsan túltenni magad ezen. Te ismered az állapotát és az esélyeit, és ha olyan szörnyû a helyzet, akkor meg próbálj meg felkészülni erre. Talán én még keresnék egy pszichológust is, aki segíthet.
Igen, én is szaksegítséget ajánlanék. Nem kell mondani senkinek, de érdemes eljárni egy pszichológushoz, aki segít felkészülni rá, mert a hirtelen sokk neked is problémákat okozhat! Keress segítséget (ne barátot, olyat, aki tudja, mit csinál) szerintem már most!
Nagyon sok erõt kívánok ehhez a tortúrához amin most keresztül mész, de szerintem is az a legésszerûbb dolog ha agyilag és lelkileg is felkészíted magad erre a tragédiára a baba és a saját érdekedben is! De adja a jó Isten hogy ne veszítsd el az Anyukád! Nagyon sajnálom! Kitartás!! :( 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépem köszönöm mindenkinek az õszinte válaszokat. Azt hiszem megfogadom a tanácsokat. Hiszem nekem most már a kisbabám is fontos. Reménykedek, hogy Anyukám összeszedi magát. Mást sajnos amúgy sem tehetek. :(
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak. Nagyon sajnállak, hogy ilyen borzalmat kellett átélned. Mennyi idõs terhes voltál amikor megtörtént a baj?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a veled történteket. Iszonyú hogy az ember nem tehet semmit ellene. Az viszont egy áldás, hogy a baba egészségesen megszületett. Én is csak bizakodok, mást nem tehetek. Köszönöm, hogy írtál. Jó babázást és jó egészséget kívánok nektek!
Hogy vagy, kedves Kérdezõ?

4 hetes a babám. Lustácska volna vagy mi lehet a gond, hogy egy idő után elalszik a cicin?

Az elején amíg jól jön a tejcsi szinte fal, majd utánna teljesen bealszik és nem hajlandó szopizni tobább. Ha leteszem, 10 perc múlva sír és ismét szopizni akar de megint bealszik. Így van, hogy egy evés több mint 1 óráig is tart. Nem olyan sok a tejem, szerintem éppen annyi amennyi neki kell, de így nem is tudom szaporítani, mert a cicin nem hajlandó dolgozni. Fejni is szoktam, ha nem megy nagyon el az id?, de csak egy kevéske jön. Járt már valaki hasonlóan?

Legjobb válasz: Nem lusta, hanem elfárad. Higyj magadban! Mindig lesz elég tejcsid, mindig annyi, amennyi neki kell. Ne idegeskedj emiatt! Én sokszor le sem raktam a babócámat, hanem a mellkasomra fektettem és volt úgy, hogy 2 órát is aludt. 3 hónapos kora után kezdett csak el 2 óránként szopni elõtte 3/4, vagy 1 óránkánt akart enni. Még nagyon kicsi a babád, légy hozzá türelmes. Jó babázást!

Nem lusta, hanem elfárad. Higyj magadban! Mindig lesz elég tejcsid, mindig annyi, amennyi neki kell. Ne idegeskedj emiatt! Én sokszor le sem raktam a babócámat, hanem a mellkasomra fektettem és volt úgy, hogy 2 órát is aludt. 3 hónapos kora után kezdett csak el 2 óránként szopni elõtte 3/4, vagy 1 óránkánt akart enni. Még nagyon kicsi a babád, légy hozzá türelmes. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Csak azért kérdeztem, mert elég zûrös volt az elején a szopizás. A kórházban éjszaka megetették cumisüvegbõl tápszerrel és azért gondoltam, hogy abból könnyen jött és így nem akar nagyon dolgozni a kis drága.10-10 gramm tejjel a mellemben, és persze tápis rceptel jöttünk haza, 2 napig pótolgattam -kiskanállal- majd inkább cicire tettem mindig. Szeretném ha kicsit több lenne a tejcsi, de ha hetente hízogat akkor biztosan elég neki. Köszi!!!

Mikor lehet a babat szankora ultetni? A szuleim szeretnenek venni kislanyomnak egyet aki 6 honapos de meg egyedul nem tud ulni. Lehet venni valamit a szankora hogy ne boruljon el?

Legjobb válasz: Szerintem ezt az évet még nyugodtan kihagyhatjátok. Szerintem egy ilyen pici baba még úgysem tud különbséget tenni, hogy most szánkón húzzák, vagy babakocsiban tolják. És még az sem biztos, hogy lesz hó a télen.

Szerintem ezt az évet még nyugodtan kihagyhatjátok. Szerintem egy ilyen pici baba még úgysem tud különbséget tenni, hogy most szánkón húzzák, vagy babakocsiban tolják. És még az sem biztos, hogy lesz hó a télen.
Az enyém 7 hós, és egyedül õ sem tud ülni. Amúgy mi is nézegettük már, és lehet kapni "ülõkés" szánkót. Viszont a férjemmel egyetértünk az elsõ hozzászólóval és mi sem veszünk idén. (Tavaly nálunk egyszer esett, de másnapra elolvadt.)
Ha nem tud ülni, akkor semmiképp ne ültessétek! Kipárnázva sem! Szerintem is kihagyhatjátok nyugodtan ezt az évet, jövõre biztos nagyon fogja élvezni. :)


Mit lehet tenni a babával, hogy egyedül aludjon el?

Alvási problémával küzködünk.7 hetes babám nem hajlandó egyedül elaludni.Tudom,hogy meg kell neki tanulni,de amint lerakom a va´llamról,egyböl fele´bred.van amikor éjjel csak velem hajlandó aludni.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nálunk ugyan még nincs meg a baba, de mikor azt olvasom, hogy anyával, vagy a szülõkkel alszik a pici, akkor valóban tudtok aludni? Én attól félnék, hogy véletlenül betakarom éjjel, rácsúszik a párna a kis arcára ....stb. és megfullad. Tuudom ez most nem válasz volt, inkább csak egy gondolat ezzel a témával kapcsolatban.

Sziasztok! Nálunk ugyan még nincs meg a baba, de mikor azt olvasom, hogy anyával, vagy a szülõkkel alszik a pici, akkor valóban tudtok aludni? Én attól félnék, hogy véletlenül betakarom éjjel, rácsúszik a párna a kis arcára ....stb. és megfullad. Tuudom ez most nem válasz volt, inkább csak egy gondolat ezzel a témával kapcsolatban.
Még azt megjegyezném, hogy a gyerekeknek szükségük van a rendszerre, hogy mindig minden ugyanolyan ütemben történjen. Pl:este mondjuk együttjátszás, fürdés, etetés, babusgatás végül alvás.Vagy ahogy nektek jó, csak mindig ugyanabba az ütembe.Egy idõ után tudni fogja, mikor mi következik, és ezt igényli is.Így lesz kiegyensúlyozott, mindig kipihent, és ti is, és a magánéletetek is.Nem kell arra figyelni, hogy végre mikor ágyba dõltök, ne beszélgethessetek nyugiba, vagy ne tudjatok összebújni, vagy filmet nézni...stb... Sok szerencsét hozzá, elõzõ válaszoló.
Hát akkor az elõzõ válaszolót alapul véve, én ritkaság vagyok. Nekem a babám az elsõ naptól a saját ágyában alszik, hiszen azért van neki ágya. Elsõre nekem is nehézségeim voltak ezzel, el kellett ringatni, máshogy nem ment. Aztán kaptam egy olyan tanácsot, hogy tegyem mellé a hálóingem, azon érzi az anyaszagot. Ez be is vállt. Persze nem elsõ próbálkozásra, de sikerült. Egészen pontosan így csináltam: Amikor láttam rajta, hogy álmos, nyûgös, akkor leraktam, az arca mellé tettem a hálóinget és énekeltem neki, közben simogattam a kezét. Ha sírt, kivettem, de ahogy abbahagyta, visszatettem (elsõre ezt úgy 10-szer). Mindig ugyan azt a dalt énekeltem neki, hogy tudja, ha ezt énekelem, akkor jön a tente, és már õ is ráhangolódik az alvásra. Mostmár, négy hónaposan nem is hajlandó máshogy aludni, csak a saját ágyában, ha ölben van és álmos, akkor sír, hgoy tegyem le. Ha valamiért nagyon elfáradt, akkor megesik, hogy el kell ringatni persze, de normál esetben szépen elalszik a hálóingemmel.
Kedves apuka! Biztos te is anyuka hálóinge alól nõsültél, vagy netán õ is a hitvesi ágy része még most is?:) ))))) Eszem ágában nincs ilyen élethez szoktatni a gyerekem, hogy felfordulásba, netán hangzavarba éljen, abban legyen kénytelen aludni.És nem is hiszem, hogy bárki nyugodtan tudna aludni egykupacba.Sem gyerek, sem felnõtt. A mi gyerekeink életében nyugalom, és kiegyensúlyozottság van, mert normálisan tudunk gondolkodni, nálunk ezt diktálja a józanész, és hála istennek minden feltételünk megvan hozzá. Mi a következetesség hívei vagyunk, és a gyerekeink szempontjait, javait tartjuk szem elõtt, nem mások hülyeségeit.
Az elõttem szóló nagyon szépen taglalta miért jó ha külön vagytok. Nekünk e nélkül is volt saját magán életünk (ismét az Apuka). Nem kellet halkan tévézni vagy beszélni. Szoktasd hozzá a gyereket, hogy igen is van körülötte és rajta kívül is élet. Az én mottóm: „A gyerek nem hülye csak kicsi”. Ha ezt követed sok kellemetlenségtõl óvhatod meg õt is és magatokat is. Ne feled nem lehet mindenki mindig tekintettel rád és a babádra!
Nekünk 3 gyermekünk van és elképzelni, se tudtam volna, hogy ne legyen a közelünkben. Hozzá teszem én az apa, vagyok. Egyébként is szokj hozzá. A mai napig elõ fordul, hogy nem kettesbe fekszünk le aludni. Hidd el ez így van rendjén. Ez is azt jelzi, hogy szükségük van ránk, és nem csak az illatunkra. Ez a legjobb érzés a világon.
És az miért baj? Még olyan kicsi, aludjon csak nyugodtan veled, ha így jó neki. Neked is praktikusabb a szopi miatt. Szerintem ritka az az anyuka, aki kezdetben nem alszik együtt a babájával, max. nem vallják be, mert akkor mindenki csóválja a fejét, hogy ezt nem szabad...Nekem is lelkiismeret furdalásom volt emiatt, aztán pont a védõnõm nyugtatott meg, hogy ez természetes, õ is együtt aludt a babájával, majd ha nagyobb lesz, kb. fél éves ráérsz átszoktatni a kiságyba. Persze ez csak az esti alvásra vonatkozik, nappal én is a kiságyban altatom.
Egyáltalán nem kell egy ilyen kicsi babának egyedül elaludnia. Nekem 6 hetes a kislányom és velünk alszik, igen nagyon jó érzés. Nem a hálóingemre van szüksége, hanem rám. Tényleg így van rendjén. Hogy minek van az ágya?? Nálunk dísznek:) )) Egyszer azt mondta egy hozzászoló, hogy olyan, mint a putriban, hát olyan és tök jó:) Házaséletet nem így élünk, megoldjuk. (ezt is hozzámvágta:) )
Azom a kezét és simizem az arcát így alszik végig 12 órát és nem zavarjuk egymást. én babám 4 hos, soha nem aludt még velem!Eleinte félálomba volt mikor betettem a kiságyba aztán mindig egyre hamarabb.Bekapcsoltam neki a körforgot, meg kis éjszakai fényt fogtam a kezét és így nem volt probléma.Mostmár ha álmos addig sír amíg be nem teszem a kiságyba, jön a forgó, és alvás.Ha nem tudna elaludni fog
Hát igen, mert egyik végletbõl estek a másikba. Én sem hagynám a gyerekem üvölteni, de nem is altatnám mellettem.A gyerek igényeihez is kell alkalmazkodni, olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó, és nem borul fel tõle a normális élet.Mert én azt semmiképp nem tartanám elfogadhatónak, hogy a gyerekek a szülõk között aludjanak. Valahogy csak rá kell szoktatni, hogy mindenkinek megvan a maga alvóhelye.Én úgy kezdtem, hogy a gyereknek megvolt a saját szobája, benne a saját ágya.Én pedig az elsõ pár hétben, amíg éjszaka is szopott, illetve felébredt, beköltöztem hozzá egy külön ággyal. Ez kb 8-9 hétig tartott, és átaludta az éjszakát mindkettõ. Ha sírt az ágyban ott voltam, nyugtatgattam, simogattam beszéltem hozzá, ha szükséges volt kivettem.De mindig az ágyába tettem vissza aludni. Azóta sincs gond az alvással egyik gyereknél sem. A lányom 2 múlt, most ér majd a félõs korszakba, de megoldjuk azt is úgy, hogy a saját szobájában, a saját ágyában marad éjszakára.
Hát én ezt a mellkason alvást pedig egyszerûen el sem tudom képzelni hogy kivitelezhetõ, hogy közben te is alszol.Szerintem így egyáltalán nincs biztonságban a baba. Nem félsz, hogy leesik?Netalán még az ágyról is?Végül is, ha alszol, esetleg a sírására ébrednél fel. Nálunk is voltak kisebb zavarok nagyobb korban. Pl:mikor beteg volt, az ágyunk mellé tettük az ágyát, pár napig ott aludt, de csak mert nagyon aggódtam, lázas volt, nagyon náthás, tehát éjszaka is felébredt. Utána természetesen nem akart a szobájába aludni, de pár nap hiszti, és megint helyreállt a rend.És igen, én is megemlíteném, hogy össze is zavarta a gyereket, mert volt pár éjszakánk amit nem aludt végig.Ez is csak azt bizonyítja, hogy ez csak szoktatás kérdése. Azóta is úgy van, ahogy az egyik válaszoló írta, hogy egy huzamban alszik 10-12 órát, mosolyogva ébred, eljátszik az ágyikójába is...stb..szóval nincs ezzel semmi problémánk. Egyébként is, szerintem aki nem következetes a gyereknevelésben, az nem hiszem, hogy a gyereke javát tartja szem elõtt, inkább a saját kényelmét. Az úton sem engedjük futkosni, pedig szívesen tenné azt is. Sõt egy csomó dolgot nem engedünk a saját érdekében. A majomszeretet nem válik a gyerek elõnyére. Az összebújásnak, a testi kontaktus megteremtésének is megvan a maga ideje, és jó ha a baba is megtanulja. Nem kell semmit megvonni tõle, csak ésszerûen gondolkodni, arra pedig a felnõtt képes, a gyerek úgy tanulja(már ha ezt látja). Szerintem a kiságyba is bele lehet minden gyereket szoktatni, de nem biztos, hogy van rá jó tanács melyiket hogyan.Egész egyszerûen nem egyformák, mint ahogy mi sem. Egyikre így lehet hatni, másikra úgy.Türelem, és kitartás mindenképp kell hozzá.
Szia! Nálunk is dilemma volt a megszületése elõtt, hogy egy szobában legyen-e velünk vagy külön. Végül úgy döntöttünk külön lesz két hónapos koráig vele aludtam( van egy heverõ a szobájában, õ természetesen az ágyában aludt, alszik)azóta egyedül alszik a szobájában(muszáj volt kiköltöznöm tõle mert zavartuk egymást pl. amikor elaludt és én még mászkáltam sokszor felriadt, amikor én aludtam és õ nagyobbat sóhajtott, vagy mormogott álmában felriadtam és reggelre egyikünk se tudta kipihenni magát), általában végigalussza az éjszakákat este nyolctól reggel hatig, és reggel boldogan ébred, soha nem félt az ágyikójától, mert eleinte sehol máshol nem altattuk csak ott, a babakocsiban is csak háromhetes kora körül aludt elõször. Most négy hónapos, néha reggel magam mellé veszem az ágyba, de csak lustálkodni, mert akkor már nem szokott aludni. Tényleg jó vele összebújni, de nem tudnék mellette nyugodtan aludni.
Én csak sajnálni tudom azokat a szülõket, akik könyvekbõl akarnak gyereket nevelni. Nekünk sem pszichológusra, se szakkönyvekre nincs szükségünk a gyerekeinkhez.Egyszerûen rájuk vagyunk hangolódva, az õ igényeiket igyekszünk kielégíteni, és összeegyeztetni a normális élettel.Mégis ki tudná nálunk jobban, mi a jó nekik???Belõlünk vannak. A 5-6 válaszoló.
A kérdező hozzászólása: mikor a baba velünk alszik a mellkasomon alszik ezért nem tartok attól, hogy apa ra´gurul, vagy betakarja.Èn pedig legalább alszom.Igaz, mozdulatlanul.
Én azokkal érek egyet akik veszik a fáradtsgot és megtanítják a kicisket egyedül elaludni. Úgyanis erre magától egyetlen emlõs sem képes, viszont, ha nem tanulja meg idõben a gyerek, hogy egyedül is biztonságban van, akkor könnyen lehet, hogy késõbb alvászavaros lesz. Ezt pedig egyikünk sem akarja gyerekének. Nálunk minden rendben ment 6 hónapig és kb 2 hétig. Addig ugyanis minden éjszakát átalud kisfiam, egyedül az ágyában. Mellettünk sosem tudott elaludni, kényszerbõl sem. Azt sem tudtam milyen az amikor a gyerek éjjel felsír, Aztán megtudtam. 4 hónap pokol következett az életünkbe. A végére én nem aludtam éjszaka egyhuzamban többet mint 2 órát, férjem alig aludt, pedig neki reggel dolgoznia kellett menni. Ha odvettem magam mellé, akkor aludt szépen, aztán nyaggatott, reggel a fejünkön mászott keresztük, amikor már felébredt, éjjel rugdosott álmálban, keresztbefordult, szó szerint kitúrt az ágyból. Akkora karikák volak a szemeink alatt, hogy alig látszottunk ki mögüle. Nem kívánom senkinek. Elolvastunk egy raklap szakirodalmat. Hogy kiderítsük mit ronthattunk el, és egyáltalán helyre lehet-e még hozni. Végeredmény: kezdtünk mindent elõrõl. megtanítottuk magától elaludni. A gond csupán az, hogy amikor még pici, ez a folyamat sokkal gyorsabb, amikor meg má fel tud állni az ágyban, neki is rosszabb!! három napba telt, de azóta (most már fél éve) ha beteszem a kiságyába este vagy nappal, nyugodtan csendben elalszik, és mosolyogva ébred. Ébredés után meg még eljátszik az ágyában. Õ is sokkal nyugodtabb, és mi is. (éjjel 11 órát alszik egyhuzamban, napközben pedig 2-3 órákat). Ha köztetek alszik, nem csak, hogy nem tanul meg egyedül elaludni, de veszélyben is van. Nem egy esetrõl hallottam már, hogy éjjel véletlenül megfulladt a pici, mert rágurult az apuka, vagy a paplan alatt nem kapott levegõt... Én nem ajánlom senkinek, hogy a nagy ágyba odavegye a gyerkõcöt. Tudom jó érzés, hogy ragaszkodik, és ott szuszog, de higgyétek el, neki ez valójában nem jó! csak õ még nem ismer más lehetõséget, hogyan ismerhetne?? Azt , hogy a szülõk mit csinálnak éjjelente azt meg el sem tudom képzelni... mozdulatlanul aludni, azért, hogy egy csöppség nyugodtan aludhasson?!? a többirõl nem is beszélve. Ha érdekel, szivesen küldök mailben infokat, de helyedben meganítanám neki a kiságyát szeretni, és ott aludni. Mindenkinek ez a legjobb, Fõleg a babának, nappal is sokkal kieegyensúlyozottabb lesz, és Te is nyugodt lehetsz, hogy biztosan nyugodtan alszik a pici.
A felettem szólónak és mindenkinek ajánlom a Kontinuum-elv címû könyvet. Kiolvasása után ugyanitt:) )
szia!! olvasd el a suttogó titkai c.könyvet -nekünk nagyon bevált.a kisfiam egyébként imádja a zenét-tölts le neki altatókat.legyen egy megszokott napirend is -fürdés-evés-néhány altató-jóéjtpuszi és én ugyanarra a dalra szoktam betenni, megsimogatom-és kijövök.van, h be kell jönni megnyugtatni-de nekem pár nap alatt megszokta egy 4 hónapos kisfiú mamája
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Semmi baja nem lesz tõle.
Ezt találtam neked: "A spenót kellemes ízû zöldségünk. A spenót ideális fogyasztása az lenne, ha nem fõznénk, mert sok benne az oxálsav. Ha a spenótot megfõzzük, akkor a szervetlenné váló ásványi anyagok kõlerakódást okozhatnak, ezért nagy mennyiségben nem ajánlott fogyasztani. Régen a spenótot egészségtelennek tartották, sõt fogyasztását a gyerekek számára egyáltalán nem ajánlották. Azt ma már senki nem vonja kétségbe, hogy a spenót egészséges zöldség, az viszont elképzelhetõ, hogy túlzott nitrogéntrágyázás esetén a spenót leveleiben nitrát halmozódhat fel." A babaszakácskönyvek és a gyerekorvosok is csak heti egyszeri fogyasztást javasolnak, a magas oxalátsav tartalma miatt.

Mi lehet a gond? 1hetes és 5 napos a babám. sokszor sír. Van hogy egy órát szoptatom. Bealszik . Ha lerakom megint sír hogy szopni akar

Legjobb válasz: Nincs gond, a babád pontosan azt csinálja, amit ebben az életkorban kell. Neki te jelented az egész világot, a biztonságot - ne feledd, pár napja még a pocakodban volt, hallotta a szívverésedet, érezte minden rezdülésedet, hát hogyne akarna most is a karodban lenni? Az lenne a furcsa, ha nem. Az õsi ösztöne is mûködik, ugyanis egy kisbabának az anyja jelenti az életet minden tekintetben - nem tudom, hallottad-e, de olvass utána, nagyon érdekes, hogy kifejezetten hasznos egy kisbabának, ha éjjel-nappal az anyjához bújva van. Stabilan tartja az anya teste a baba hõjét, segíti az emésztését, drasztikusan csökken a bölcsõhalál kockázata és még millió jó dolog. Az állandó cicizés pedig egyrészt komfortszopi is, amit folyamatosan el fog hagyni, másrészt cseresznyenagyságú gyomorral született, abba nagyjából egy evõkanálnyi tej fér, amit ráadásul kevesebb, mint egy óra alatt bont le teljesen a szervezete. Szóval a babókád egyszerûen csak úgy mûködik, ahogyan mûködnie kell. :-) Aki meg azt mondja, hogy ezzel elrontod, arra ne hallgass, ez a múlt rendszer itt maradt csökevénye, de szemernyi igazság sincs benne. Nekem is ezt mondta mindenki, aztán amikor látták a lányomat, csak hüledeztek, milyen szerencsés is vagyok, hogy ilyen jó gyerekem van, hogy bárhová el lehet vele menni, senkitõl nem fél, a szeparációs szorongást nem is tapasztaltuk, stb. Azt mondták, majd meglátom, a következõnél biztos gond lesz, az elsõnél csak baromi nagy szerencsém volt, ami nem adatik meg kétszer. Nos, a második babám talán még nyugodtabb, mint az elsõ volt, sírni csak akkor halljuk, ha éhes, már õ is 9 hós, mindkét gyerekem órákig eljátszik magában vagy most már egymással (a nagyobb 3 éves lesz a nyár végén), semmi gondom velük. Pedig mindkettõ ölbebaba volt az elején. Szóval minden rendben veletek, csak így tovább! Ráadásul a gyakori, igény szerinti szopi garancia arra, hogy sok tejed legyen és a babókának ne kelljen mást kapnia, mint anyatejet.

Nincs gond, a babád pontosan azt csinálja, amit ebben az életkorban kell. Neki te jelented az egész világot, a biztonságot - ne feledd, pár napja még a pocakodban volt, hallotta a szívverésedet, érezte minden rezdülésedet, hát hogyne akarna most is a karodban lenni? Az lenne a furcsa, ha nem. Az õsi ösztöne is mûködik, ugyanis egy kisbabának az anyja jelenti az életet minden tekintetben - nem tudom, hallottad-e, de olvass utána, nagyon érdekes, hogy kifejezetten hasznos egy kisbabának, ha éjjel-nappal az anyjához bújva van. Stabilan tartja az anya teste a baba hõjét, segíti az emésztését, drasztikusan csökken a bölcsõhalál kockázata és még millió jó dolog. Az állandó cicizés pedig egyrészt komfortszopi is, amit folyamatosan el fog hagyni, másrészt cseresznyenagyságú gyomorral született, abba nagyjából egy evõkanálnyi tej fér, amit ráadásul kevesebb, mint egy óra alatt bont le teljesen a szervezete. Szóval a babókád egyszerûen csak úgy mûködik, ahogyan mûködnie kell. :-) Aki meg azt mondja, hogy ezzel elrontod, arra ne hallgass, ez a múlt rendszer itt maradt csökevénye, de szemernyi igazság sincs benne. Nekem is ezt mondta mindenki, aztán amikor látták a lányomat, csak hüledeztek, milyen szerencsés is vagyok, hogy ilyen jó gyerekem van, hogy bárhová el lehet vele menni, senkitõl nem fél, a szeparációs szorongást nem is tapasztaltuk, stb. Azt mondták, majd meglátom, a következõnél biztos gond lesz, az elsõnél csak baromi nagy szerencsém volt, ami nem adatik meg kétszer. Nos, a második babám talán még nyugodtabb, mint az elsõ volt, sírni csak akkor halljuk, ha éhes, már õ is 9 hós, mindkét gyerekem órákig eljátszik magában vagy most már egymással (a nagyobb 3 éves lesz a nyár végén), semmi gondom velük. Pedig mindkettõ ölbebaba volt az elején. Szóval minden rendben veletek, csak így tovább! Ráadásul a gyakori, igény szerinti szopi garancia arra, hogy sok tejed legyen és a babókának ne kelljen mást kapnia, mint anyatejet.
Szia! Én ugyanígy voltam és sajnos nálunk a megoldást a cumi jelentette, pedig nagyon ellene voltam, de mégsem lóghatott egész nap rajtam, manapság már csak elalvás elõtt illetve ha dühös, hisztis akkor cumizik, egyébként nem, mert az ökle van a szájában :) . Igen, én is az elején 1 órán át etettem, de szerencsére már túl vagyunk rajta, most 3 hónapos. Evés közben próbáld ébresztgetni, én sokat cirógattam a tarkóját, beletúrtam a hajába, ráfújtam stb., ez nem azt jelenti, hogy nem hagytam egy pillanatra sem megpihenni, mivel a szopás eléggé fárasztó dolog. Egyébként mást nem tudtam tenni, cipeltem naphosszat és csodák csodája nem lett felkapatva, szerintem nem is létezik ilyen, most kb 20 perc alatt eszik, utána elnézelõdik a játszószõnyegen, hintájában kb 1-1, 5 órát, majd én játszom vele, elaltatni este egyáltalán nem kell. Szeretgesd sokat, dajkáld, ne foglalkozz mással, ha megteheted, sokaktól fogod hallani, de igen, pici még és a közelségedre van szüksége, én mondom, akinek "csak" 3 hónapos a fia, hogy annyira gyorsan eltelik ez az idõszak, már hevesen tiltakozik, ha bölcsõtartásban fogom, látni szeretné a világot stb. Ui: Azért arról bizonyosodj meg, hogy eleget eszik-e, a legjobb módja ennek szerintem, hogy nyomon követed a heti súlygyarapodást kb. 120 gramm fölött kellene lennie, illetve az etetések között azért teljen el bizonyos idõ, én azt vallom, hogy legalább 1, 5 órát ki kell húzni, persze jó a 3 óránkénti, de én nem ragaszkodom ehez görcsösen. Kitartás és élvezd ki minden pillanatát a babázásnak!
Ne izgulj, semmi gond vele. Az én lányom 9 hetes, és még most is sokszor eljátssza ezt velem. Egyszerûen csak bújni akar. Te vagy neki a világ, benned bízik, te tudod megnyugtatni, rád van szüksége. Arra figyelj, hogy ilyenkor nem biztos, hogy cici kell neki, elõbb csak próbáld a karodban megnyugtatni. Vannak olyan hasfájós babák, akik ha fáj a hasuk, akkor is keresik a cicit, mert megnyugtatja õket, aztán csak még rosszabb lesz a helyzet.

Tudom, hogy anyatejes, tápszeres babánál nem kell minden nap, hogy legyen széklete, de az én babám eddig minden nap kakilt, most egy hete meg csak masszással tud kakilni azt is nehezen mi lehet a baja?

amikor kijön a széklet végre az eleje az olyan mint nálunk feln?tteknek amikor híg, a vége meg a szokásos folyékony amíg ediig volt

Legjobb válasz: Szia! Csak annyit tudok írni, hogy errõl azt hallottam, hogy változik az emésztésük. Én is megijedtem, de a doki és a védõnõ azt mondta, hogy amíg nem puffad és van puki, nincs baj. Az én babámnak is büdibb a kakája, de állítólag nem gond. Nekünk eddig volt probléma a rendszerességgel, már beállt, most napi egy van. Most múlt 3 hós. Úgy tudom, vannak ilyen fejlõdési periódusok és fejlõdési ugrások. Talán ezen mehetett keresztül a babád és emiatt változott a kakija? üdv

Szia! Csak annyit tudok írni, hogy errõl azt hallottam, hogy változik az emésztésük. Én is megijedtem, de a doki és a védõnõ azt mondta, hogy amíg nem puffad és van puki, nincs baj. Az én babámnak is büdibb a kakája, de állítólag nem gond. Nekünk eddig volt probléma a rendszerességgel, már beállt, most napi egy van. Most múlt 3 hós. Úgy tudom, vannak ilyen fejlõdési periódusok és fejlõdési ugrások. Talán ezen mehetett keresztül a babád és emiatt változott a kakija? üdv
Elõzõ vagyok. A "változik az emésztés" dologgal arra gondoltam, hogy tökéletesedik és kevesebb a salakanyag. Kamillateával megoldhatod. Nálunk legalábbis bejött. Vagy egy korty õszilé. Üdv

Mi baja lehet a babának egy gombás fertőzéstől! Miért veszélyes rá? Hány % az esély arra hogy a babának baja esik?

Legjobb válasz: Szia! A gombától csak akkor lehet baja ha nem csak kivül van hanem hüvelyen belül is jelentkezik. Burokgyulladás és szülés a végeredménye ha áthatol a nyákdugón is. De az már nagyon kóros. Nekem mindig van itthon canesten kombi azt nem kell receptre íratni. És ha szükségesnek érzem Mint most is akkor elkezdem használni. 3 nap alatt helyre hoz.

Szia! A gombától csak akkor lehet baja ha nem csak kivül van hanem hüvelyen belül is jelentkezik. Burokgyulladás és szülés a végeredménye ha áthatol a nyákdugón is. De az már nagyon kóros. Nekem mindig van itthon canesten kombi azt nem kell receptre íratni. És ha szükségesnek érzem Mint most is akkor elkezdem használni. 3 nap alatt helyre hoz.
Semmi baja nem lesz!!:) Ma voltam receptért a dokimnál!Bennem túlzottan el vannak szaporodva, ma kezdem a kezelést(ma lett meg az eredmény)! 3 napig tartó kúra az enyém, Gyno-Pevaryl-t kaptam rá!
16:26 voltam...azt elfelejtettem írni, hogy Candidám van! 16hetes
Nekem is candidám volt, elég csúnya, de a doki azt mondta, hogy nem veszélyes a babára. Kezelés után gyorsan elmúlt és nem is jött vissza.
Candidára mindenfélét lehet kapni, canesten combi stb. ez a legelterjedtebb hüvelygomba. felír valamit a doki, és minden rendbe jön, és a babádnak semmi baja nem lesz. :) nyugodj, meg!

Miért csinálja a babám, hogy mikor eszik egy idő után nagyon keservesen elkezd erőlködni, mintha közben kakálna! De nagyon fájhat neki valami! Mit csináljak és mi lehet ez?

nincs valami módszer,hogy könnyebben kakáljon?én már semmit sem eszem ami puffaszthat!neki vannak szelei,van széklete,de néha meg egy pillanat alatt kakál!már kapta a mecsek baby teát is!lehet neki ízesíteni a teát cukorral és citrom levével?a másik limonádét is lehet adni?vagy mit adjak neki,mert a vizet nem issza!

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a babád. Nekem a mecsek tea nem tett jót, minden baba más, pedig ilyen esetben segíteni szokott. Esetleg ha nincs széklete javasolnám a kamilla teát (halványan) az segít. De ha nem javul akkor doki. Nekünk is így erõlködik a lelkem ha kaka van, olyan édes, viszont nálunk mindig sikeres, hal’ Istennek. Próbáld ki hátha segít, ha azóta is nehezen megy neki. 5 hónapos kislány anyukája.

Nem írtad mennyi idõs a babád. Nekem a mecsek tea nem tett jót, minden baba más, pedig ilyen esetben segíteni szokott. Esetleg ha nincs széklete javasolnám a kamilla teát (halványan) az segít. De ha nem javul akkor doki. Nekünk is így erõlködik a lelkem ha kaka van, olyan édes, viszont nálunk mindig sikeres, hal’ Istennek. Próbáld ki hátha segít, ha azóta is nehezen megy neki. 5 hónapos kislány anyukája.
Fürdetés elõtt próbáld meg tornáztatni, de napközben is bármikor segíthet. Az én babám 3 hós és nálunk is ez a probléma ha látom hogy erõlködik biciklizünk, stb. nagyon szereti.
1es vagyok, igen a torna is segít.

Mi lehet az oka hogy a babám egyik orra mindig teli van? Lehet allergia?

7 hónapos a babám és már kb 2 hete naponta többször szívom az orrát.Nem folyik csak hallom hogy szörcsög.Mindig csak a bal oldali orrnyílásból jön váladék (elég sok),a jobból semmi.Nem náthás

Legjobb válasz: Szia! Sajnos mi is ezzel a problémával küzdünk. 11 hetes Babámnél kb 3-4 hetes kora óta ezek a tünetek vannak, és olyan tehetetlennek érzem magam, mert hiáva visszük hetente a dokihoz, õ azt mondja, hogy a tüdeje tiszta és a torka sem piros. Ennek ellenére éjjel, és csak éjjel iszonyatosan szörcsög, és az egyik orrluka be van dugulva. Mi Sterimárral cseppentjük és orrszívózzuk. Most kaptam egy jótanácsot, hogy használjunk ULTRAHANGOS HIDEGPÁRÁSÍTÓT állítólag nagyon jó, és szinte kincset ér, mert egy kezdõdõ nátha is elmúlik a hatására. Valószínû, hogy nálatok is száraz lehet a levegõ, ezért beszárad a Pici orrnyálkahártyája. Próbáld ki a párologtatást, olcsóbb megoldás: gõzölgõ kamillás víz. Jobbulást a Bébikének!!!

Szia! Sajnos mi is ezzel a problémával küzdünk. 11 hetes Babámnél kb 3-4 hetes kora óta ezek a tünetek vannak, és olyan tehetetlennek érzem magam, mert hiáva visszük hetente a dokihoz, õ azt mondja, hogy a tüdeje tiszta és a torka sem piros. Ennek ellenére éjjel, és csak éjjel iszonyatosan szörcsög, és az egyik orrluka be van dugulva. Mi Sterimárral cseppentjük és orrszívózzuk. Most kaptam egy jótanácsot, hogy használjunk ULTRAHANGOS HIDEGPÁRÁSÍTÓT állítólag nagyon jó, és szinte kincset ér, mert egy kezdõdõ nátha is elmúlik a hatására. Valószínû, hogy nálatok is száraz lehet a levegõ, ezért beszárad a Pici orrnyálkahártyája. Próbáld ki a párologtatást, olcsóbb megoldás: gõzölgõ kamillás víz. Jobbulást a Bébikének!!!
nekem még csak 1hónapos a babám de neki is jön az orrából váladék azt hittem náthás de azt mondta a doik h az anyatej jön vissza (oda is) mondjuk nálunk nem olyan sok váladékról van szo


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!