Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a babával, hogy (431 db)

18 hetes terhes vagyok. Anyukám nagyon beteg, áttétes agyrákos. Nagyon félek, hogy most elveszítem. Szerintetek mi lehet a babámmal ha egy ilyen trauma ér? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt

semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt
Én olyan 9 hetes terhes lehettem az elsõ babámmal, amikor kiderült, hogy édesanyámnak agytumora van, de sajnos neki már elég késõn vették észre, úgyhogy már nem tudtak segíteni. Édesanyámék egy másik városban éltek, ezért vártunk a hírrel, személyesen szerettük volna elmondani neki, hogy unokája lesz és nem telefonon. De sajnos már nem sikerült. Pár nap alatt elvitte a betegség. Az, hogy ilyen gyors lefolyású volt a dolog, egy orvosi hibának "köszönhetõ". Ezért nem tudtunk már vele beszélni. Kb. 12 hetes lehettem amikor temettük. Természetesen a babának nem lett semmi baja. Most is itt játszik mellettem, most 17 hónapos, és a 20 hetes pocaklakóm is itt ül a pocakomban. Szerintem, ha idõben észrevették volna a dolgot, akkor tudtak volna segíteni rajta. Van két ismerõsünk is, akit kezeltek és jelenleg is tünetmentesek.
Ne érjen ilyen trauma, szívbõl kívánom, hogy jobban legyen!! Ha netán mégis érne ilyen tragédia, akkor meg kell próbálnod nagyon erõsnek lenni a picurkád érdekében és gyorsan túltenni magad ezen. Te ismered az állapotát és az esélyeit, és ha olyan szörnyû a helyzet, akkor meg próbálj meg felkészülni erre. Talán én még keresnék egy pszichológust is, aki segíthet.
Igen, én is szaksegítséget ajánlanék. Nem kell mondani senkinek, de érdemes eljárni egy pszichológushoz, aki segít felkészülni rá, mert a hirtelen sokk neked is problémákat okozhat! Keress segítséget (ne barátot, olyat, aki tudja, mit csinál) szerintem már most!
Nagyon sok erõt kívánok ehhez a tortúrához amin most keresztül mész, de szerintem is az a legésszerûbb dolog ha agyilag és lelkileg is felkészíted magad erre a tragédiára a baba és a saját érdekedben is! De adja a jó Isten hogy ne veszítsd el az Anyukád! Nagyon sajnálom! Kitartás!! :( 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépem köszönöm mindenkinek az õszinte válaszokat. Azt hiszem megfogadom a tanácsokat. Hiszem nekem most már a kisbabám is fontos. Reménykedek, hogy Anyukám összeszedi magát. Mást sajnos amúgy sem tehetek. :(
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak. Nagyon sajnállak, hogy ilyen borzalmat kellett átélned. Mennyi idõs terhes voltál amikor megtörtént a baj?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a veled történteket. Iszonyú hogy az ember nem tehet semmit ellene. Az viszont egy áldás, hogy a baba egészségesen megszületett. Én is csak bizakodok, mást nem tehetek. Köszönöm, hogy írtál. Jó babázást és jó egészséget kívánok nektek!
Hogy vagy, kedves Kérdezõ?

26 éves kétgyermekes anyuka vagyok. A kisebb babám két hónapos. Elkezdtem inni a mályvateát, mire utólag elolvastam, hogy szoptatós kismamák nem használhatják. Mi lehet a babám baja tőle, ha továbbra is fogyasztom?

Napi háromszor szopik csak anyatejet,mert sajnos nincs tejem.

Legjobb válasz: Én is kivártam a szoptatás végét vele, de amúgy felesleges, nem jó semmire ez a tea. Nem tudom, milyen bajt okozhat, de ne kockáztass. Állítólag még felnõtteknek is hasmenést csinál (nekem nem csinált), szóval a babának is csinálhat. De mondom, nem jó semmire ez a tea, egy vacak.

Én is kivártam a szoptatás végét vele, de amúgy felesleges, nem jó semmire ez a tea. Nem tudom, milyen bajt okozhat, de ne kockáztass. Állítólag még felnõtteknek is hasmenést csinál (nekem nem csinált), szóval a babának is csinálhat. De mondom, nem jó semmire ez a tea, egy vacak.
Ha szoptatós kismamák nem használhatják, akkor ne folytasd! A baba legyen az elsõ!
Úgy tudom a mályvatea méregtelenit és hasmenést okoz, és emiatt nem ajánlott szoptatás alatt szedni. Megkíméled némi hasgörcstõl a babádat, és magadat az õ fájdalmas sírásától. viszont a mecsek babatea nagyon bevált. Igaz a babának nem neked :) Pocak rendeb tartó elemeket tartalmaz és nyugtató hatású gyógynövényeket... aszem citromfû, édeskömény és még valami.
szerintem jön a foga.
Nem lehet, hogy a foga jön? Próbáld ki, amikor ennyire sír, kend be elöl az ínyét Dentinox-N géllel. Ez rögtön hat, és ha ez a baja, akkor abba fogja hagyni a sírást.
Mi is így vagyunk, és szintén 4 hósan.Nálunk fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Rágja az ujjait, de nem látom hogy meglenne dagadva az ínye.


4 hetes a babám. Lustácska volna vagy mi lehet a gond, hogy egy idő után elalszik a cicin?

Az elején amíg jól jön a tejcsi szinte fal, majd utánna teljesen bealszik és nem hajlandó szopizni tobább. Ha leteszem, 10 perc múlva sír és ismét szopizni akar de megint bealszik. Így van, hogy egy evés több mint 1 óráig is tart. Nem olyan sok a tejem, szerintem éppen annyi amennyi neki kell, de így nem is tudom szaporítani, mert a cicin nem hajlandó dolgozni. Fejni is szoktam, ha nem megy nagyon el az id?, de csak egy kevéske jön. Járt már valaki hasonlóan?

Legjobb válasz: Nem lusta, hanem elfárad. Higyj magadban! Mindig lesz elég tejcsid, mindig annyi, amennyi neki kell. Ne idegeskedj emiatt! Én sokszor le sem raktam a babócámat, hanem a mellkasomra fektettem és volt úgy, hogy 2 órát is aludt. 3 hónapos kora után kezdett csak el 2 óránként szopni elõtte 3/4, vagy 1 óránkánt akart enni. Még nagyon kicsi a babád, légy hozzá türelmes. Jó babázást!

Nem lusta, hanem elfárad. Higyj magadban! Mindig lesz elég tejcsid, mindig annyi, amennyi neki kell. Ne idegeskedj emiatt! Én sokszor le sem raktam a babócámat, hanem a mellkasomra fektettem és volt úgy, hogy 2 órát is aludt. 3 hónapos kora után kezdett csak el 2 óránként szopni elõtte 3/4, vagy 1 óránkánt akart enni. Még nagyon kicsi a babád, légy hozzá türelmes. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Csak azért kérdeztem, mert elég zûrös volt az elején a szopizás. A kórházban éjszaka megetették cumisüvegbõl tápszerrel és azért gondoltam, hogy abból könnyen jött és így nem akar nagyon dolgozni a kis drága.10-10 gramm tejjel a mellemben, és persze tápis rceptel jöttünk haza, 2 napig pótolgattam -kiskanállal- majd inkább cicire tettem mindig. Szeretném ha kicsit több lenne a tejcsi, de ha hetente hízogat akkor biztosan elég neki. Köszi!!!

Mikor lehet a babat szankora ultetni? A szuleim szeretnenek venni kislanyomnak egyet aki 6 honapos de meg egyedul nem tud ulni. Lehet venni valamit a szankora hogy ne boruljon el?

Legjobb válasz: Szerintem ezt az évet még nyugodtan kihagyhatjátok. Szerintem egy ilyen pici baba még úgysem tud különbséget tenni, hogy most szánkón húzzák, vagy babakocsiban tolják. És még az sem biztos, hogy lesz hó a télen.

Szerintem ezt az évet még nyugodtan kihagyhatjátok. Szerintem egy ilyen pici baba még úgysem tud különbséget tenni, hogy most szánkón húzzák, vagy babakocsiban tolják. És még az sem biztos, hogy lesz hó a télen.
Az enyém 7 hós, és egyedül õ sem tud ülni. Amúgy mi is nézegettük már, és lehet kapni "ülõkés" szánkót. Viszont a férjemmel egyetértünk az elsõ hozzászólóval és mi sem veszünk idén. (Tavaly nálunk egyszer esett, de másnapra elolvadt.)
Ha nem tud ülni, akkor semmiképp ne ültessétek! Kipárnázva sem! Szerintem is kihagyhatjátok nyugodtan ezt az évet, jövõre biztos nagyon fogja élvezni. :)

Mik az első lépések a hozzátápláláskor? Miket lehet a babának adni? Mikor váltja fel a cicit valamilyen gyümölcs? Hogyan készítsem a főzeléket?

Legjobb válasz: http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek itt elég jól össze van szedve minden. mi is lassan elkezdjük a hozzátáplálást, mi banánnal fogjuk kezdeni (biobanánnal), mert nem íhzik eléggé a lányom. amúgy almát adnék neki.

http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek itt elég jól össze van szedve minden. mi is lassan elkezdjük a hozzátáplálást, mi banánnal fogjuk kezdeni (biobanánnal), mert nem íhzik eléggé a lányom. amúgy almát adnék neki.
Nem kötekedni szeretnék, de, hogy lehet egy banán bio?
Ugyanúgy, ahogy a bioalma vagy a bipoamut. Járj utána, van neted.
De azt is muszály befújni valami bigyóval, hogy mire ideér ne rohadjon el.Vagy nem?Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem.
én sem tudom pontosan, kezelik-e a biobabnánt, de az biztos, hogy jobb, mint a sima tesco-s.
jah adja gyerekednek bio dolgokat és ha egy normális kertbõl leszedett almát adsz neki midnen baja lesz, mert a szervezete nem tanul meg védekezni az olyan bacik, dolgok ellen....

Mikor lehet a babának engedni, hogy tévét nézzen? Mert a mienk még csak 2 hónapos, de mikor rápillant úgy nézi mintha tudná miről szól a film!

csak félek, hogy nagyon korai és még a végén szemüveges lesz.

Legjobb válasz: Ugyan mitõl lenne szemüveges? Nem 5 cm-re kell tenni a tvtõl. Az én fiam 1 hós korában is nézte, imádta. Tetszik nekik a mozgás, a hang.

Ugyan mitõl lenne szemüveges? Nem 5 cm-re kell tenni a tvtõl. Az én fiam 1 hós korában is nézte, imádta. Tetszik nekik a mozgás, a hang.
"Ekkora marhákat, mint ti anyukák :DD Ezen most isteni jót röhögtem :DD" Akkor elég primitív lehetsz. Kérdezd meg a gyerekorvost, hogy tévézhet-e egy kisbaba. Vagy talán nem mered?
Azért nézi, mert fényes és villog. Azért nem nézheti, mert a látott képekre emlékezni fog, és retteghet tõlük. (Alvászavar, zaklatottság stb.) Baba mellett nem kell tévézni. Ennyi.
jol irták, 2 éves kor elött nem lenne szabad néznie a tévét..de amugy én is azzal értek egyet, hogy minél késöbb és minél kevesebbet.
Nem ettõl lesz szemüveges. De tény, hogy néhány hónapos korban nem szabad a tv elõtt lennie a babának. Mivel hogy a képek villódzása a babák idegrendszerére károsan hat! Ez nem magamtól találtam ki, a fiúnkat nem tv-ztettük pár hónaposan, de gyerekideggyógyász megkérdezte, hogy tesszük-e, mondtam, hogy nem, mire mondta, hogy akkor nagyon jól tesszük, ugyanis a tv negatív hatással van a babák idegrendszerére. Már mint a képek villódzása, váltogatása, vibrálása.
[link]
én nem hagynám, hogy ilyen pici nézze a tévét, lesz még bõven erre ideje
A kérdező hozzászólása: olyan jó ez az oldal. az egyik ember mondja hogy A, a másik mondja, hogy B ! ebbõl terítsd ki, hogy mi a legjobb megoldás! :(
hét éves kortól, akkor is minél kevesebbet, vagy semmit Most fejlõdik az idegrendszer - a képalkotó képessége, a képzelete. Ezek az évek meghatározóak, hogy fog beszélni, gondolkodni és majd késõbb alkotó tevékenységet folytatni az ember. Énekelj neki, verseket mondj, mondókákat, késõbb meséket - ezek szépen fejlesztik. * Hogy miért nem jó a tévé? Vekerdy Tamás pszichológus erre így felel: „A külsõ kép leállítja a belsõ képkészítést. A gyerek a belsõ képben dolgozza fel, amit megtudott a világról és önmagáról, a félelmeit, düheit, szorongásait, amit a játékban és mesehallgatásban megélt. A külsõ kép ezt a feldolgozást lehetetleníti el.”
Ekkora marhákat, mint ti anyukák :DD Ezen most isteni jót röhögtem :DD Kérdezõ, egy egy kicsit ha odafordul mikor az ágyon van semmi baj nincs, tetszik nekik. És nem, nem lesz tõle nyugtalan a gyerek, mivel 2 hósan azt sem tudja kivenni, hogy mi megy. A fények, a hangok és az árnyak amik vonzzák, mivel új. Direktbe nem kell elé tenni, hagy nézze, de ha az ágyon van és arra néz semmi baja nem lesz tõle.
2 éves kor elõtt semmiképpen, de akkor is csak max. félórás mesét. A babádat a fényjáték "izgatja" és terheli a kis agyát. Ne engedd, hogy nézze. Szemüveges ettõl még nem lesz, de nyugtalanul aludhat tõle.
Kérdésre is válaszolva onnantól nézheti a tévét, mikortól már fel is fogja, hogy mi történik benne.
A kisbabákat a tv hipnózisban tartja, ezért nézik. Õk még teljes valóságként fogják fel, ami ott történik. Bizonyítottan káros az agy fejlõdésére, és bármikor rohamot kaphatnak tõle.
Ja, tudom, most jön a "van egy orvos ismerõsöm" duma.

Lehet a babák alvási idejét, hogy mikor és mennyit alszanak befolyásolni?

7,5 hós a babám. Magától fog kialakulni, hogy elhagyja a minden evés utáni alvást? Most ebéd el?tt alszik hosszabban, a többi alvása fél óra, de majd ebéd után kellene a hosszabbat, ha bölcsis, vagy ovis lesz.

Legjobb válasz: valóban lehet ezt befolyásolni egy kicsit, bár vigyázni kell, mert nem minden gyerek bírja jól, ha ilyen téren irányítani akarják. én korábban csak annyit tettem, hogy nem hagytam 3 óránál többet aludni egyhuzamban, néha-néha bealudt volna, ami felborította volna az evést, a fürdést..stb. volt egy idõszak 6 hónap után amikor össze-vissza kelt reggel, össze-vissza aludt el, de ez nem tartott sokáig, beállt 3-szori alvásra. most 8 hónapos a lányom, és lényegében délelõtt alszik kb. 1 órát, délután 2-órát, illetve késõ délután kb. fél órát, amit viszont idõnként kihagy, mert séta közben nem mindig alszik el, vagy éppen olyan helyen vagyunk, ahol nem lehet aludni. ilyenkor kicsit nyûgösebb este, de lényegében képes fennmaradni délután 3-tól este 8-ig. volt, hogy a délelõtti alvása volt hosszabb, pár nap után én befolyásoltam, felkeltettem másfél óra után. ezt párszor megcsináltam, ilyenkor hosszabb ideig aludt ebéd után. egyébként nem láttam rajta, hogy ez nagyon megviselte volna, de így jobban kijött az egész nap, az étkezések és az alvások. nem tagadom, nekem is kényelmesebb így, bár nem tétlenkedem akkor sem, ha alszik. vannak babák, akiknél ez beáll. illetve valószínû, hogy minden gyereknél beáll egyszeri alvásra egyszer, csak kérdés, hogy mikor, és addig mi a helyzet. szerintem, ha nem okoz gondot, akkor hagyd, hogy maga alakítsa, de ha te is jobban szeretnéd, hogy ebéd után aludjon többet, akkor megpróbálhatod felkelteni délelõtt. a bölcsiben azokat a babákat, akik igénylik, délelõtt is lefektetik, fõleg ha még kicsik. ezt a nõvéremtõl tudom, aki bölcsödei gondozónõ.

valóban lehet ezt befolyásolni egy kicsit, bár vigyázni kell, mert nem minden gyerek bírja jól, ha ilyen téren irányítani akarják. én korábban csak annyit tettem, hogy nem hagytam 3 óránál többet aludni egyhuzamban, néha-néha bealudt volna, ami felborította volna az evést, a fürdést..stb. volt egy idõszak 6 hónap után amikor össze-vissza kelt reggel, össze-vissza aludt el, de ez nem tartott sokáig, beállt 3-szori alvásra. most 8 hónapos a lányom, és lényegében délelõtt alszik kb. 1 órát, délután 2-órát, illetve késõ délután kb. fél órát, amit viszont idõnként kihagy, mert séta közben nem mindig alszik el, vagy éppen olyan helyen vagyunk, ahol nem lehet aludni. ilyenkor kicsit nyûgösebb este, de lényegében képes fennmaradni délután 3-tól este 8-ig. volt, hogy a délelõtti alvása volt hosszabb, pár nap után én befolyásoltam, felkeltettem másfél óra után. ezt párszor megcsináltam, ilyenkor hosszabb ideig aludt ebéd után. egyébként nem láttam rajta, hogy ez nagyon megviselte volna, de így jobban kijött az egész nap, az étkezések és az alvások. nem tagadom, nekem is kényelmesebb így, bár nem tétlenkedem akkor sem, ha alszik. vannak babák, akiknél ez beáll. illetve valószínû, hogy minden gyereknél beáll egyszeri alvásra egyszer, csak kérdés, hogy mikor, és addig mi a helyzet. szerintem, ha nem okoz gondot, akkor hagyd, hogy maga alakítsa, de ha te is jobban szeretnéd, hogy ebéd után aludjon többet, akkor megpróbálhatod felkelteni délelõtt. a bölcsiben azokat a babákat, akik igénylik, délelõtt is lefektetik, fõleg ha még kicsik. ezt a nõvéremtõl tudom, aki bölcsödei gondozónõ.
A kérdező hozzászólása: 1, 5 óránál többet nem alszik, kb. havonta egyszer alszik 2 órát. De ez a 1, 5 sem sûrûn van. Fél órákat alszik és 1-1, 5 órát. Most kezdte az ebéd elõtti hosszabb alvást. Ha sétálunk õ sem alszik el általában, ezért is gond nekem, hogy mikor vigyem, nekem ebéd után lenne a jó, de akkor meg aludnia kellene. Szóval nem tudom hogy legyen.

Mi lehet a gond? 1hetes és 5 napos a babám. sokszor sír. Van hogy egy órát szoptatom. Bealszik . Ha lerakom megint sír hogy szopni akar

Legjobb válasz: Nincs gond, a babád pontosan azt csinálja, amit ebben az életkorban kell. Neki te jelented az egész világot, a biztonságot - ne feledd, pár napja még a pocakodban volt, hallotta a szívverésedet, érezte minden rezdülésedet, hát hogyne akarna most is a karodban lenni? Az lenne a furcsa, ha nem. Az õsi ösztöne is mûködik, ugyanis egy kisbabának az anyja jelenti az életet minden tekintetben - nem tudom, hallottad-e, de olvass utána, nagyon érdekes, hogy kifejezetten hasznos egy kisbabának, ha éjjel-nappal az anyjához bújva van. Stabilan tartja az anya teste a baba hõjét, segíti az emésztését, drasztikusan csökken a bölcsõhalál kockázata és még millió jó dolog. Az állandó cicizés pedig egyrészt komfortszopi is, amit folyamatosan el fog hagyni, másrészt cseresznyenagyságú gyomorral született, abba nagyjából egy evõkanálnyi tej fér, amit ráadásul kevesebb, mint egy óra alatt bont le teljesen a szervezete. Szóval a babókád egyszerûen csak úgy mûködik, ahogyan mûködnie kell. :-) Aki meg azt mondja, hogy ezzel elrontod, arra ne hallgass, ez a múlt rendszer itt maradt csökevénye, de szemernyi igazság sincs benne. Nekem is ezt mondta mindenki, aztán amikor látták a lányomat, csak hüledeztek, milyen szerencsés is vagyok, hogy ilyen jó gyerekem van, hogy bárhová el lehet vele menni, senkitõl nem fél, a szeparációs szorongást nem is tapasztaltuk, stb. Azt mondták, majd meglátom, a következõnél biztos gond lesz, az elsõnél csak baromi nagy szerencsém volt, ami nem adatik meg kétszer. Nos, a második babám talán még nyugodtabb, mint az elsõ volt, sírni csak akkor halljuk, ha éhes, már õ is 9 hós, mindkét gyerekem órákig eljátszik magában vagy most már egymással (a nagyobb 3 éves lesz a nyár végén), semmi gondom velük. Pedig mindkettõ ölbebaba volt az elején. Szóval minden rendben veletek, csak így tovább! Ráadásul a gyakori, igény szerinti szopi garancia arra, hogy sok tejed legyen és a babókának ne kelljen mást kapnia, mint anyatejet.

Nincs gond, a babád pontosan azt csinálja, amit ebben az életkorban kell. Neki te jelented az egész világot, a biztonságot - ne feledd, pár napja még a pocakodban volt, hallotta a szívverésedet, érezte minden rezdülésedet, hát hogyne akarna most is a karodban lenni? Az lenne a furcsa, ha nem. Az õsi ösztöne is mûködik, ugyanis egy kisbabának az anyja jelenti az életet minden tekintetben - nem tudom, hallottad-e, de olvass utána, nagyon érdekes, hogy kifejezetten hasznos egy kisbabának, ha éjjel-nappal az anyjához bújva van. Stabilan tartja az anya teste a baba hõjét, segíti az emésztését, drasztikusan csökken a bölcsõhalál kockázata és még millió jó dolog. Az állandó cicizés pedig egyrészt komfortszopi is, amit folyamatosan el fog hagyni, másrészt cseresznyenagyságú gyomorral született, abba nagyjából egy evõkanálnyi tej fér, amit ráadásul kevesebb, mint egy óra alatt bont le teljesen a szervezete. Szóval a babókád egyszerûen csak úgy mûködik, ahogyan mûködnie kell. :-) Aki meg azt mondja, hogy ezzel elrontod, arra ne hallgass, ez a múlt rendszer itt maradt csökevénye, de szemernyi igazság sincs benne. Nekem is ezt mondta mindenki, aztán amikor látták a lányomat, csak hüledeztek, milyen szerencsés is vagyok, hogy ilyen jó gyerekem van, hogy bárhová el lehet vele menni, senkitõl nem fél, a szeparációs szorongást nem is tapasztaltuk, stb. Azt mondták, majd meglátom, a következõnél biztos gond lesz, az elsõnél csak baromi nagy szerencsém volt, ami nem adatik meg kétszer. Nos, a második babám talán még nyugodtabb, mint az elsõ volt, sírni csak akkor halljuk, ha éhes, már õ is 9 hós, mindkét gyerekem órákig eljátszik magában vagy most már egymással (a nagyobb 3 éves lesz a nyár végén), semmi gondom velük. Pedig mindkettõ ölbebaba volt az elején. Szóval minden rendben veletek, csak így tovább! Ráadásul a gyakori, igény szerinti szopi garancia arra, hogy sok tejed legyen és a babókának ne kelljen mást kapnia, mint anyatejet.
Szia! Én ugyanígy voltam és sajnos nálunk a megoldást a cumi jelentette, pedig nagyon ellene voltam, de mégsem lóghatott egész nap rajtam, manapság már csak elalvás elõtt illetve ha dühös, hisztis akkor cumizik, egyébként nem, mert az ökle van a szájában :) . Igen, én is az elején 1 órán át etettem, de szerencsére már túl vagyunk rajta, most 3 hónapos. Evés közben próbáld ébresztgetni, én sokat cirógattam a tarkóját, beletúrtam a hajába, ráfújtam stb., ez nem azt jelenti, hogy nem hagytam egy pillanatra sem megpihenni, mivel a szopás eléggé fárasztó dolog. Egyébként mást nem tudtam tenni, cipeltem naphosszat és csodák csodája nem lett felkapatva, szerintem nem is létezik ilyen, most kb 20 perc alatt eszik, utána elnézelõdik a játszószõnyegen, hintájában kb 1-1, 5 órát, majd én játszom vele, elaltatni este egyáltalán nem kell. Szeretgesd sokat, dajkáld, ne foglalkozz mással, ha megteheted, sokaktól fogod hallani, de igen, pici még és a közelségedre van szüksége, én mondom, akinek "csak" 3 hónapos a fia, hogy annyira gyorsan eltelik ez az idõszak, már hevesen tiltakozik, ha bölcsõtartásban fogom, látni szeretné a világot stb. Ui: Azért arról bizonyosodj meg, hogy eleget eszik-e, a legjobb módja ennek szerintem, hogy nyomon követed a heti súlygyarapodást kb. 120 gramm fölött kellene lennie, illetve az etetések között azért teljen el bizonyos idõ, én azt vallom, hogy legalább 1, 5 órát ki kell húzni, persze jó a 3 óránkénti, de én nem ragaszkodom ehez görcsösen. Kitartás és élvezd ki minden pillanatát a babázásnak!
Ne izgulj, semmi gond vele. Az én lányom 9 hetes, és még most is sokszor eljátssza ezt velem. Egyszerûen csak bújni akar. Te vagy neki a világ, benned bízik, te tudod megnyugtatni, rád van szüksége. Arra figyelj, hogy ilyenkor nem biztos, hogy cici kell neki, elõbb csak próbáld a karodban megnyugtatni. Vannak olyan hasfájós babák, akik ha fáj a hasuk, akkor is keresik a cicit, mert megnyugtatja õket, aztán csak még rosszabb lesz a helyzet.

Utazassal kapcsolatban olvastam hogy valaki 1500kmt utazott a babaval. Mi is mennek haza 1400km, addigra 2hos lesz a babam. A valasz iroja ugy irta, ha teljesen vizszintesen van a baba, ugy lehet. Miben vigyem a babat?

Legjobb válasz: Kocsiban meg van határozva, hogy miben viheted. VAgy hordozóban, vagy rögzithetõ mózeskosárban. Más választásod nem nagyon van. Mi is utazunk haza, igaz, csak 280 kmre, 4 óra kocsival, és hordozóban lesz addig. (más nincs...)

Kocsiban meg van határozva, hogy miben viheted. VAgy hordozóban, vagy rögzithetõ mózeskosárban. Más választásod nem nagyon van. Mi is utazunk haza, igaz, csak 280 kmre, 4 óra kocsival, és hordozóban lesz addig. (más nincs...)
A kérdező hozzászólása: Koszonom.Azert kerdeztem mert a hordozo(autosules)nem vizszintes.Ugy tudtam ez az egy lehetoseg van.Jobban utana nezek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!