Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet a TV-vel ha (7 db)

Mivel lehet a tv-műsort felvenni, ha elromlott a videomagnóm? Valami korszerűbbre gondoltam. A tv-vel együtt van valami "vincseszteres" kütyü?

Érdemes még videómagnót venni?

Legjobb válasz: Videómagnó....,az már lassan ózsdi,elavult kütyünek számít! Inkább ruházz be egy ilyenre http://www.arukereso.hu/asztali-dvd-lejatszo-blu-ray-lejatsz.. Nem is drága és a célnak megfelel!A képminõség meg ég és föld!

Videómagnó...., az már lassan ózsdi, elavult kütyünek számít! Inkább ruházz be egy ilyenre http://www.arukereso.hu/asztali-dvd-lejatszo-blu-ray-lejatsz.. Nem is drága és a célnak megfelel!A képminõség meg ég és föld!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt még tanulmányoznom kell. Ez mire vesz fel? Csak lemezre vagy "pendrajvra" is? Elég régi a TV-m, még Videoton. Nem baj?

Mit lehet kezdeni a TV-vel ha állandóan átvált mono és stereohangzás között?

Grundig TV-n az M1-es csatornán a tv folytonosan vált mono és stereo hangzás között ismeretlen okokból, de csak ennél az egy csatornánál, a többinél nem. Miért lehet ez? Mit lehet vele kezdeni? Beállítom mindig, hogy mono legyen, de arra panaszkodnak, hogy mindig elhalkul egy pilalnatra és hangosabb lesz. (átvált monoról stereora)

Legjobb válasz: Szerintem nálad valamilyen apró zavar lehet a vételben: alapvetõen sztereóban kapja a jelet, de néha eltûnik az egyik csatorna, és azt hiszi, hogy mono (gondolom automatikusan a vételhez igazodva állítja be a hangzást, nekem legalábbis olyan). Próbáld meg egy kicsit arrébhangolni, akármelyik irányba.

Szerintem nálad valamilyen apró zavar lehet a vételben: alapvetõen sztereóban kapja a jelet, de néha eltûnik az egyik csatorna, és azt hiszi, hogy mono (gondolom automatikusan a vételhez igazodva állítja be a hangzást, nekem legalábbis olyan). Próbáld meg egy kicsit arrébhangolni, akármelyik irányba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Megpróbálom ezt tenni.

A laptopomat szeretném összekötni a TV-vel S-video kábellel, de mikor összekötöm semmi nem jelenik meg a TV-n. Lehet, hogy valamilyen driver kell hozzá? És ha driver kell hozzá akkor melyik és honnan lehet letölteni?

HP Compaq nx9105

Legjobb válasz: A video driver kell hozzá, ami elvileg fel van telepítve rá. Annak a beállításaiban kell engedélyezni a TV-kimenetet.

A video driver kell hozzá, ami elvileg fel van telepítve rá. Annak a beállításaiban kell engedélyezni a TV-kimenetet.
A kérdező hozzászólása: és azt hol találom meg, vagy honnan tudom azt, hogy fel van-e rá telepítve?


A Pc-t összekötöttem a Smart Tv-vel HDMI segítségével. Ha megnyitok egy filmet, csak a képet játssza le, a hangot nem. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Mivel nem tudom, hogy milyen Windowsod van, de ez a magyarázat Vistához, és 7-eshez szól. A tálcán a hangszóróra jobb gomb, Hangerõszabályzó beállításai, és ott vannak a választható hangszórók. Ott a HDMI -s re tegyél pipát, majd Alkalmaz, és OK :)

Mivel nem tudom, hogy milyen Windowsod van, de ez a magyarázat Vistához, és 7-eshez szól. A tálcán a hangszóróra jobb gomb, Hangerõszabályzó beállításai, és ott vannak a választható hangszórók. Ott a HDMI -s re tegyél pipát, majd Alkalmaz, és OK :)
Mivel nem tudom, hogy milyen Windowsod van, de ez a magyarázat Vistához, és 7-eshez szól. A tálcán a hangszóróra jobb gomb, Hangerõszabályzó beállításai, és ott vannak a választható hangszórók. Ott a HDMI -s re tegyél pipát, majd Alkalmaz, és OK :)
Na vajon mi? Kiküldted a hangot egyáltalán a PC-rõl HDMi-in át? Egyáltalán a kiküldött hangot tudja a TV-d dekódolni? Bõvebb infó b+, plusz minden benne van abban a qrva hasznûlati utasításában a tv-nek. Olvasd el!
A kérdező hozzászólása: Még egy ilyen suttyó agyhalott faszt mint ami te vagy.. Megsúgom hogy ilyenrõl szó sincs a használati útmutatásban.
Mi gagyi TV-t vettél öregem, ha errõl egy szó nincs a használatiban... Kellemes szenvedést xD
A kérdező hozzászólása: Te h..lye gyerek! ennek az oldalnak a neve az hogy gyakorikérdések.hu!! Azért találták ki ezt azt oldalt, hogy nyugodtan feltehesd a kérdéseidet, azzal kapcsolatban, amihez éppen nem értesz, vagy érdekel, vagy csak szimplán szeretnél többet megtudni róla. Erre te jössz és írogatod a hülyeségeidet. Olyan k.rva okosnak képzeled magad mert értesz a gépekhez? És mi van akkor ha én egy 50 éves fazon vagyok aki nem ebbe született, és gõze nincs a dolgokhoz? azt is leugatod hogy milyen h.lye? lehet (SÕT BIZTOS) hogy az élet többi terén bárkit is nézzünk meg, sokkal érettebb és bölcsebb gondolkodású mit te vagy öregem... Szóval vegyél már kicsit vissza az arcodból te ny.morék!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, így már mûködik :)

Ha a pc-met összekötöm a tv-vel (hdmi-hdmi), akkor elvileg át kéne menni a hangnak ugye? Mi lehet az oka, hogy nem megy a hang?

Szabályosan összekötöm, minden ki van kapcsolva, majd amikor elindítok pl. egy videót akkor nincs hang, ha a hangszórót visszadugom a gépbe akkor ott jön a hang. Hogy tudom megoldani hogy a hang a tv-n jöjjön?

Legjobb válasz: A hdmi nem visz hangot hisz a videokártyából megy, azt külön kábellel kell összekötni.

A hdmi nem visz hangot hisz a videokártyából megy, azt külön kábellel kell összekötni.
Lehet hülyeség, majd a többiek kijavítanak ha így van.
A HDMI ÁTVISZI A HANGOT!! Én egyszer megoldottam egy ilyen problémát. Sajnos most nem áll rendelkezésemre Windows, így nem tudok pontos leírást adni, de Indítópult-> Hangszórók/Hang-> itt a tévé hangszórója alapértelmezetten le van tiltva. Oldd fel a tiltását és láss csodát átmegy a hang.

Laptopot monitorral vagy Tv-vel össze lehet kötni HDMI porttal? Ha igen, mi szükséges hozzá a "lyukon" kívül? (valami kábel stb? )

Legjobb válasz: mindenképpen egy HDMI kábel, vagy ha nincs olyan csatlakozó a monitoron vagy tv-n akkor egy átalakító

mindenképpen egy HDMI kábel, vagy ha nincs olyan csatlakozó a monitoron vagy tv-n akkor egy átalakító
A kérdező hozzászólása: HDMI kábel és átalakító milyen árkategóriában van?:)
Kábel van 2000tõl 10000ig. Függ a minõségtõl és a hossztól is. Átalakítani, pedig szerintem teljesen felesleges, ha nem tudod, 1-1ben összekötni HDMIvel, akkor keress alternatívát, amit nem kell alakítgatni.
Veszel valami pc boltban van valahol egy hdmi kábelt.egyik vége a tvbe másik a gépbe és enyi.
Én pl a mûholdvevõbol szoktam átdugni a laptopba a hdmi-t.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

A Smart TV-kben mi olyan nagy szám? Az, hogy lehet vele netezni és van rá mindenféle alkalmazás? Nem felesleges ez kicsit, ha ott a számítógép?

Csak megfigyeltem, hogy micsoda "smart-õrület" van mostanában. Okostelefon, okostévé, okostablet, okosistennyila, okosakármi, okosanyámtyúkja...

Legjobb válasz: Egyetértek. Én csak egy dolog miatt vettem(ünk) "okos" tv-t mégpedig az asszonka elég gázban van a kütyükkel, viszont imád filmet nézni otthon. A tv egy hálózatba van kötve a számítógéppel és csak elég rányomni a filmek mappára és kiválasztani a címet és gó. Eddig mindig nekem kellett összedugdosni a gép-tv-mozi triót most három kattintás a távirányítón. Egyébként az unokaöcskösék amikor jönnek akkor elõ a kis kosárkát és beletesznek minden mobilt, tabletet számítógéphez csak engedéllyel ülhetnek le (7-9-13 évesek) szabad nekik társasozni, bicajozni, focizni, stb. tv is akkor van ha rossz az idõ kint vagy dög meleg. elején furcsa volt nekik de hamar megszokták. Utálom ha valaki egész nap mint a zombik merednek a gépbe vagy a telefonjukba, és két szót nem szolnak egymáshoz egy nap.

Egyetértek. Én csak egy dolog miatt vettem(ünk) "okos" tv-t mégpedig az asszonka elég gázban van a kütyükkel, viszont imád filmet nézni otthon. A tv egy hálózatba van kötve a számítógéppel és csak elég rányomni a filmek mappára és kiválasztani a címet és gó. Eddig mindig nekem kellett összedugdosni a gép-tv-mozi triót most három kattintás a távirányítón. Egyébként az unokaöcskösék amikor jönnek akkor elõ a kis kosárkát és beletesznek minden mobilt, tabletet számítógéphez csak engedéllyel ülhetnek le (7-9-13 évesek) szabad nekik társasozni, bicajozni, focizni, stb. tv is akkor van ha rossz az idõ kint vagy dög meleg. elején furcsa volt nekik de hamar megszokták. Utálom ha valaki egész nap mint a zombik merednek a gépbe vagy a telefonjukba, és két szót nem szolnak egymáshoz egy nap.
Gravitáció: a film elsõ 5-10 perce szoktatás a 0 G-hez, kikapcsolja az egyensúlyérzékedet, elfelejteti, hogy van le vagy föl irány. Duuuurva. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én azon dolgokban vagyok maradi, ahol a praktikum szempontjából a megbízhatóság fontosabb a high-technél. '95-ös autóm van, 400.000 km-rel hibamentes, le nem cserélném valami agyonelektronizált csilivili újra, ami havi szinten szervizbe dõl valami laptop rádugás nélkül azonosíthatatlan kütyü miatt. Zippo öngyújtót használok, mert az elérte a technikai evolúció csúcsát, 100 éve csak a design és az anyagminõség változott, sosem cserélném le vmi eldobós xarra. Néha elõszedem a fiókból a régi jó Commodore 64-emet és nagy élvezettel eljátszogatom vele órákat. 25 évesen is tökéletesen mûködik. A mai napig CRT a monitorom és a tévém is. Mindkettõ tökéletesen betölti a szerepét. A HD filnézéshez a tévét megdobtam egy noname kínai 5000 Ft-os set top boxszal, hogy pendrive-ról tudjak mozizni. Az online mozizáshoz a 17" monitorom akármilyen szép képû, kicsi. Ezért ezeket a filmeket download helperrel lementem, pendrive és tévé. Ezt nagyon jól kiváltaná egy okostévé. Fényképezõgépem 5 éves, csak 4 megapixel, de 35 mm-es Carl Zeiss lencsével és 10X optikai zoommal. Nincs az a százmillió mpixel modern csoda, ami a 4 mm-es objektívvel jobb képet csinál. Viszont ilyen jó fotókra ritkán van szükségem, hétköznapi dolgokra tökéletesen elég az Xperia Z-m kamerája (ezt a telót több okból választottam, az IP57, a gyors proci és a nagy RAM voltak a fõ érvek, meg az 5" kijelzõ segítségével kiváltható pc-s net idõ megspórolása). Láthatóan én sem ugrom bele mindenbe csak mert új, sõt sok dologban a "retro" számomra értékesebb. De amit ki tudok használni, idõt, pénzt spórolok vele vagy emeli a szabadidõs szórakozásaim minõségét, az kell és kész.
A kérdező hozzászólása: Gravitáció: Tényleg olyan durva a film? :O Repülõn még nem ültem, de körhintán már voltam rosszul. Szóval igen, szédülõs vagyok, de azért nagyon remélem, hogy egy egyszerû film ezt nem fogja kiváltani belõlem, akármennyire is átjön a 3D...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, kicsit el lett nyújtva. :) Lehet, hogy tényleg személyfüggõ lehet ez az egész. Végül is mások vagyunk. Az biztos, hogy egy okostévét én nem tudnék kihasználni, mert annyira hozzá vagyok szokva az asztali gépes nethez, hogy ha itt állna a szobámban a Smart TV, akkor se nagyon használnám a netes funkcióit, hanem itt ülnék a gép elõtt. Egyszerûen már annyira hozzá vagyok szokva a géphez, ráadásul azok az igényeim sincsenek meg, amiket a Smart TV kielégíthetne. Lehet, hogy furán hangzik, de nekem az már túl egyszerû dolognak hat, ha 2-3 kattintással meg tudok nézni egy filmet. Én valahogy amolyan kisebb sikerélménynek könyvelem el, mikor beindítok egy letöltést, majd 2-3 óra múlva lejön egy film. Fura dolog, de ekkor valahogy azt érzem, hogy "igen, ezt is leszedtem!". :DDD Szeretem én is a technikai újításokat és nagyon imádom a technikát, de van egy bizonyos pont, amikor úgymond szeretek megragadni a kevésbé fejlett dolgoknál. Vagy azért, mert kicsit lelkileg jobban kötõdöm hozzájuk vagy mert úgy szoktam meg vagy valami egyéb dolog miatt. Például ott van az autónk, ami központi záras. Annak ellenére, egy gombnyomással le lehetne zárni az összes zárat, én sokszor hajlamos vagyok mind a 4 ajtónál eljátszani azt, hogy szépen bezárogatom, egyenként megnézem, hogy bezártam-e õket, stb. Mint a régi idõkben, amikor még nem is létezett központi zár. Nem tudom, hogy ez mennyire fura dolog, mennyire nem, ilyen vagyok. Bár biztos vannak még emberek rajtam kívül is, akik kötõdnek a régi dolgokhoz. Persze nehogy azt hidd, hogy vagyok olyan elvetemült, és a mostani P4-esemet /pedig ez is már 8-9 éves.../ eldobnám, és helyette használnék egy régi 386/486-ost. :D Vagy hogy az LCD TV-rõl visszaállnék a régi képcsöves TV-re. Vagy a VHS videóra a DVD- vagy médialejátszóról. Ennyire azért még én se vagyok retro fan. :D Csak vannak egyes technikai újítások, amik egyszerûen már soknak számítanak nekem, és szeretem azoktól picit "elavultabb" módszerekkel nyomulni. Bár nem tudom, hogy pl. egy Full HD LCD TV Smart technológia nélkül mennyire számít elavultnak, vagy például az, hogy nem TV-n nézem online a filmeket, hanem letöltöm géppel, felmásolom, azt csatlakoztatom a lejátszóhoz, és onnan nézem... Ezért is írtam idézõjelbe.
Gravitáció: Ha szédülõs vagy és hajlamos rosszullétre repülõn, körhintán, hányózacskót vigyél a moziba. Én az elsõ tíz percben majdnem kidobtam a taccsot, pedig jó a gyomrom. Nincs mit tenni, a nulla G-t szokni kell. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Summáznék, hogy ne húzzuk hosszúra. "De közel sem annyira létszükséglet.." Nem létszükséglet. Hanem jól, célorientáltan használva a hétköznapi élet hatásfokát, minõségét javító dolog. Mint a legtöbb technikai dolog a háztartásban, a konyhai robotgéptõl a mosógépen át az okostévéig minden. Ha nem használod praktikus célra, értelmetlen. Az emberek hajlamosak igényeiket, szükségleteiket felülmúló dolgokat is megvenni a parasztvakító marketing eredményeképpen. De nem feltétlenül ezért teszik. Van, aki valóban, jól ki tudja használni õket. De õ tutira pont azt is veszi, ami kell neki. Na ez az abszolút személyfüggõ. Nekem spec minden percem drága, amit semmittevéssel töltenék. Nem azért, mert olyan állati elfoglalt vagyok, hanem mert az élet rövid és a lehetõ legjobb hatásfokkal akarom kihasználni. Ezért számomra érték minden, amivel valóban idõt spórolok, illetve amivel tartalmasan, jó minõségben tudom eltölteni a szabadidómet. A 3D tv nekem nem ilyen (legalábbis azon másfél méteres méret alatt, amire már a pénzt is sajnálom). A laptop nekem nem ilyen (mert sem a munkám , sem a szabadidõm nem igényli, illetve meglévõ egyenértékû eszközökkel kiváltom). De én speciel az okosteló nélkül csonkítva érezném magam, annyira kihasználom a lehetõségeit. Nem faxbúkolásra. :D
A kérdező hozzászólása: A Gravitációra viszont tényleg kíváncsi vagyok. Pár napja leszedtem 1080p-ben, bele is néztem, és nagyon durva a képminõség. Lehet, hogy megnézem itthon, mielõtt elmennék a moziba. Így össze tudom hasonlítani a kettõt, hogy mennyire más 3D-vel vagy nélküle...
A kérdező hozzászólása: 1. "Mi a fenének autót venni? Busszal-vonattal is el lehet menni valahova, fuvarossal is lehet szállíttatni mosógépet szerelõhöz stb." "Hol húzunk határt, mi kell, mi nem?" "Szakócával, kõbaltával is lehet kaját produkálni, minek a bolt?" Na jó, de azért egy autó vagy az, hogy ne halásszunk/vadásszunk, hanem a boltból meg tudjuk venni a kaját, sokkal fontosabb és szükségszerûbb dolgok, mint az, hogy most az ember a mobiltelefonján tudjon netezni. Persze, nyilván hasznos, ha a buszmegállóban való tétlenkedés helyett olvasgatsz híreket. Ezt nem is vitatom. De közel sem annyira létszükséglet, minthogy legyenek élelmiszerboltok, vagy mondjuk egy maszek fuvarosnak legyen saját autója /de akár egy magánembernek is, mert ahová menni szokott, oda problémás a tömegközlekedés/. 2. "Ezért nem veszek minimum 25" monitort." "Azt meg semmi másra nem használnám, mert ott az asztali pc, akkor meg minek vegyek? Árából kijön a TV. :D " "Igen. Hát még az asztali pc-n, ami már van. :D " "Nem képes. Leírtam, miért. A te ráérõsségi elveid max rád érvényesek. :) " "Nem a mai emberek. Az egész technikai fejlõdés nagyrészt idõ- és/vagy energiaspórolásról szól. Amire nem muszáj idõt fecsérelni, arra nem szabad. Bécsbe is mehetsz gyalog vagy szekéren, kukta nélkül is lehet 3X annyi idõ alatt megfõzni dolgokat. Nem érsz rá? :D " Te tudod, meg az tudja, aki megveszi. Számomra tök felesleges és pénzkidobás. Igazából nem is kell nagyobb monitort se venni, de még csak HDMI csatlakozós laptopot se. Ha a már meglévõ géped meg tud birkózni a HD filmekkel, akkor a sima VGA kimenetet is hozzá lehet kötni a TV-hez. Oké, HDMI-vel elvileg szebb képet kéne adnia, de az én Full HD-s monitoromon a HD filmek sima VGA kábellel hozzákötve a videokártyához is ugyanolyan szép képpel rendelkeznek. Az már más kérdés, hogy a gépem nem tudja vinni õket szaggatás mentesen, mert 8-9 éves. De ha már csak emiatt választani kell, hogy egy Smart TV-t vegyek a már meglévõ 2009-es Samsung Full HD de nem Smart TV mellé/helyett vagy egy viszonylag középkategóriás gépet /ami még a 8-9 éves egymagos P4-esemnél is jóval erõsebb/ vegyek a régi gépem helyett, amit már akkor nemcsak online filmezéshez, hanem játékra + egyéb másra is tudok használni, nem kérdés, hogy a gép mellett döntenék. Oké, mondjuk akkor ha éppen nem lenne a 2009-es Samsung TV-m, akkor talán elgondolkodnék egy Smart TV-n, de azt is csak akkor, ha nincs túl nagy árbeli differencia egy hasonló paraméterekkel bíró Smart és egy nem Smart között. Egyébként tök felesleges tulajdonságnak tartom. Viszont ha csak egy HDMI-s videokártyát veszel a gépbe, az egyáltalán nem horror összeg. Legalábbis az Árukeresõben nekem kidobott csupa 10-20 ezres kártyát GeForce-ból is, Radeonból is egyaránt... Mindezt elég olcsó árkategóriában. Úgy néz ki, a HDMI ma már alapdolog lehet a VGA-kártyáknál... Amúgy ez a Bécses hasonlat nem volt kicsit durva? :D Kicsit van különbség aközött, hogy elindulok Bécsbe szekéren/gyalog, és odaérek napok múlva, míg kocsival 2-3 óra alatt, és aközött, hogy egy online film ugyan valóban 2-3 kattintás, míg a leszedése csak fél vagy 1-2 óra, ami simán végigvárható. Persze egye fene, ha valaki annyira türelmetlen, hogy még azt a fél/pár órát se bírja ki, úgy kell neki. :D 3. "Semmit, ami megéri. Egyébként az a 3D mozi azért volt neked nem nagy durranás, mert még a filmek nem képesek normálisan, értékesen hasznosítani a 3D lehetõségeit. Nézd csak meg a Gravitációt 3D-ben. OTT van értelme." Lehet, hogy majd elmegyek, végül is még március 5-ig minden nap adják a Cinema Arénában. Kíváncsiságképpen... Bár van egy tippem, hogy ha le is fog nyûgözni, az is inkább a hatalmas mozivászon miatt lesz. Ott kijön a 3D tulajdonsága. Míg otthon a szobámban egy 102 centis LED TV képtelen lenne ugyanazt az élményt visszaadni... Oké, ha mondjuk vennék egy 140-160 centis TV-t, talán ott visszaadná. De az már brutál nagy, olyat akkor se terveznék venni, ha éppen nem lenne TV-m. Az elhelyezése is problémás sajnos. :S 4. "Csak példaként a TeamViewer alkalmazás. Pc-re meg telóra is felteszed és neten át, a telóról huzogathatod az egeret, küldhetsz fájlokat oda-vissza stb. Persze ehhez bekapcsolt otthoni gép kell. Ez nem nagy akadály, általában megy a torrent. :D Nap közben néha ránézek melóból, mi jött le, meg körülnézek, van-e vmi új film, ha van, el is kezdem húzni, ha lejön, helybõl neten át vezérelve a pc-t átrakom a filmet a pendrive-ra, és mikor hazamegyek, ott a nézhetõ film, csak átdugom a pendrive-ot a pc-bõl a tv-be." Ez talán egy jó tulajdonság, bár én itthon is elvagyok a letöltésekkel, és semmi gondom azzal, ha egy filmre várni kell fél vagy 2-3 órát. Ezen kívül meg arra felesleges nekem a telefonos net, hogy ha napközben néha-néha várakozok 10 percet, akkor ott elvagyok vele, de egyébként a nap többi idõszakában nem használnám. Bár mindenki saját ízlésének megfelelõen. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Valaki a buszmegállóban intézi el az e-maileket, valaki simán kibírja otthonig. Hacsak nem vagy annyira fontos üzletember, hogy az az 1-2 e-mail nem várhat addig, míg haza érsz... A hírek olvasása szintén hasznos, de addig megvagyok én tájékozatlanul is, amíg haza nem érek. :) " Mi a fenének autót venni? Busszal-vonattal is el lehet menni valahova, fuvarossal is lehet szállíttatni mosógépet szerelõhöz stb. "A bolt megnézése meg tárgytalan, mert nem hiszem, hogy ha pl. a sarki kisboltba mész, arról találsz bármi infót a neten." Csak egy példát írtam. Tudnék ezer másikat. "el van kényeztetve és ezáltal puhulva az emberiség. Pedig régen még a vezetékes telefon is nagy szám volt, és mégis simán boldogult mindenki." Hol húzunk határt, mi kell, mi nem? Szakócával, kõbaltával is lehet kaját produkálni, minek a bolt? "Online filmeket simán tudsz gépen is nézni a filmnézõs oldalakon." Ezért nem veszek minimum 25" monitort. "Mondjuk HDMI-vel rendelkezõ laptoppal, amit hozzá is tudsz kötni a TV-hez." Azt meg semmi másra nem használnám, mert ott az asztali pc, akkor meg minek vegyek? Árából kijön a TV. :D "Plusz egy laptoppal több mindent csinálhatsz neten, kényelmesebben netezhetsz, mint a TV-vel." Igen. Hát még az asztali pc-n, ami már van. :D "De akinek arra kell egy TV, hogy ugyanazt megcsinálja vele, amire egy PC/laptop is képes, annak egészségére. :) " Nem képes. Leírtam, miért. A te ráérõsségi elveid max rád érvényesek. :) "Az a baj, hogy a mai világban mindent olyan gyorsan akarnak az emberek" Nem a mai emberek. Az egész technikai fejlõdés nagyrészt idõ- és/vagy energiaspórolásról szól. Amire nem muszáj idõt fecsérelni, arra nem szabad. Bécsbe is mehetsz gyalog vagy szekéren, kukta nélkül is lehet 3X annyi idõ alatt megfõzni dolgokat. Nem érsz rá? :D "Ha a nagy IMAX mozi ennyire volt képes 3D ügyben, akkor egy 3D TV vajon mit nyújtana?" Semmit, ami megéri. Egyébként az a 3D mozi azért volt neked nem nagy durranás, mert még a filmek nem képesek normálisan, értékesen hasznosítani a 3D lehetõségeit. Nézd csak meg a Gravitációt 3D-ben. OTT van értelme. "Lehet, hogy neked vannak sürgõs e-mailjeid, amiknek a megválaszolása nem várhat" Nem feltétlenül. De ha te szívesebben unatkozol a buszig, minthogy HASZNOSAN kitöltsd azt az idõt is, hát rajta. :D És nem mellesleg mivel ott már megnéztem, nem az otthoni szabadidõmbõl fogok rá feleslegesen idõt pocsékolni. "Egy kérdésem azért lenne. Ez megfogott. Te telón keresztül tudsz az asztali gépeddel akármit csinálni? :O Gondolom, csak okostelefonnal lehet ilyet. Biztos valamit fel is kell telepíteni a gépre is és a telóra is. És a gépet is folyamatosan bekapcsolva, ha nem vagy otthon, akkor is... Különben nem mûködne, nem? /hacsak nem tudod a telóddal a gépet is bekapcsolni :D/" Csak példaként a TeamViewer alkalmazás. Pc-re meg telóra is felteszed és neten át, a telóról huzogathatod az egeret, küldhetsz fájlokat oda-vissza stb. Persze ehhez bekapcsolt otthoni gép kell. Ez nem nagy akadály, általában megy a torrent. :D Nap közben néha ránézek melóból, mi jött le, meg körülnézek, van-e vmi új film, ha van, el is kezdem húzni, ha lejön, helybõl neten át vezérelve a pc-t átrakom a filmet a pendrive-ra, és mikor hazamegyek, ott a nézhetõ film, csak átdugom a pendrive-ot a pc-bõl a tv-be. Idõspórolás, kényelem, mindez költséghatékonyan.
A kérdező hozzászólása: *gépet is folyamatosan bekapcsolva HAGYNI
A kérdező hozzászólása: Egy kérdésem azért lenne. Ez megfogott. Te telón keresztül tudsz az asztali gépeddel akármit csinálni? :O Gondolom, csak okostelefonnal lehet ilyet. Biztos valamit fel is kell telepíteni a gépre is és a telóra is. És a gépet is folyamatosan bekapcsolva, ha nem vagy otthon, akkor is... Különben nem mûködne, nem? /hacsak nem tudod a telóddal a gépet is bekapcsolni :D/
A kérdező hozzászólása: Akkor módosítok. Habár oda is írtam, hogy "MAXIMUM képeket nézni/csinálni, zenét hallgatni". Szóval az már nagyon a felsõ határ, tehát ha nincs benne se kamera, se MP3 lejátszó, az simán kibírható. Sõt... Régen az embereknek mobiljuk se volt, mégis élték az életüket. Oké, ma azért jó a mobil, hogy el lehessen érni a családtagokat, barátokat, ha valami baj van. De erre egy sima mezei teló /pl. Nokia 3210-es, 3310-es/ is megfelelõ. A többi nélkül kibírható az élet. Jó, mondjuk az igaz, hogy fura lenne, ha mondjuk a telefonom nem lenne pl. színes vagy érintõképernyõs, vagy nem játszaná le az MP3-akat. Már hozzá vagyok szokva. De nem mennék a falnak, ha ezek mégis hiánycikkek lennének. Biztos akinek van net a mobilján, az is már hozzászokott. Lehet, hogy nagyon hasznos dolog, de egyáltalán nem olyan dolgok ezek, amik nélkül ne tudna létezni az ember. Valaki a buszmegállóban intézi el az e-maileket, valaki simán kibírja otthonig. Hacsak nem vagy annyira fontos üzletember, hogy az az 1-2 e-mail nem várhat addig, míg haza érsz... A hírek olvasása szintén hasznos, de addig megvagyok én tájékozatlanul is, amíg haza nem érek. :) A menetrendet én mindig itthon indulás elõtt szoktam megnézni. De a bejárt útvonalakon már nagyjából tudom, hogy mindig X óra X perckor jön a busz/vonat /menetrendváltozás miatt persze ránézek néha, de azt is itthon, indulás elõtt/. A bolt megnézése meg tárgytalan, mert nem hiszem, hogy ha pl. a sarki kisboltba mész, arról találsz bármi infót a neten. Ellenben ha mondjuk a Tescoba, arról köztudott, hogy legalább 22-23-ig nyitva van, de sok helyen 0-24-ig is. Tehát azt máris felesleges megnézni. :) De persze nem kötekedni akarok. :) Felõlem mindenki e-mailezgessen a buszmegállóban, ha akar. Engem nem zavar, még ha ez most úgy is tûnik. :) Csak kicsit úgy érzem, hogy el van kényeztetve és ezáltal puhulva az emberiség. Pedig régen még a vezetékes telefon is nagy szám volt, és mégis simán boldogult mindenki. A tévés dologról meg annyit, hogy ezt még a telefonos netezésnél is feleslegesebbnek és sokkal haszontalanabbnak tartom. A telefont még el tudod nyomkodni a buszmegállóban, ha nagyon unatkozol /bár én nem érzem szükségét a részemrõl, mert nem dõl össze a világ, ha addig nem netezek, míg haza nem érek/, de egy TV-n való netezésnek, miközben a szobában ott a gép is, semmi haszna. Online filmeket simán tudsz gépen is nézni a filmnézõs oldalakon. Mondjuk HDMI-vel rendelkezõ laptoppal, amit hozzá is tudsz kötni a TV-hez. Ahhoz meg nem hiszem, hogy kéne egy bivalyerõs Core i7-es processzor, 8-16 GB ram, és valami atomerõs videokártya, hogy HD-ben is meg tudd õket nézni akadás mentesen. Bár az én gépem egy egymagos P4-es, 1 GB rammal, és ezen akadoznak is a HD filmek brutálisan, de nem is csodálom. 2005-ös gép... Viszont a fentebb említett atomerõmû nem hiszem, hogy követelmény hozzá. Plusz egy laptoppal több mindent csinálhatsz neten, kényelmesebben netezhetsz, mint a TV-vel. De a legpraktikusabb módszer valóban a jó öreg letöltés. :) Ha mondjuk egy sima DVD/BD ripet szedsz le, akkor annak a leszedése megvan 20-30 perc alatt. Pl. az én 15-20 Mbites netemmel egy másfél-két gigás filmet lekapok nagyjából ennyi idõ alatt. Ha egy filmre igazán kíváncsi vagyok, akkor ez a szûk fél óra már igazán nem számít. Az a baj, hogy a mai világban mindent olyan gyorsan akarnak az emberek. Egy 15-20 gigás HD film leszedése már több idõ ugyan, de én sokszor úgysem egybõl a leszedés után nézem meg õket, hanem elõfordul, hogy csak napok, sõt néha hetek múlva. Addig tárolgatom. Van HDD-m is hozzá. Simán kibírom, ha mondjuk 3-4-5 óra kell, míg lejöjjön. De akinek arra kell egy TV, hogy ugyanazt megcsinálja vele, amire egy PC/laptop is képes, annak egészségére. :) A 3D tényleg egy felesleges semmi. Bár olvastam már olyat pont itt a Gyakorikérdéseken, hogy valaki nagyon komolyan érvelt mellette. Vagyis hogy ha nem használjuk ki, akkor az olyan, mintha annak idején maradtunk volna a fekete-fehér tévénél a színes helyett. Vagy takarjuk le az egyik szemünket és közlekedjünk úgy a lakásban. Nem lesz jó a térlátásunk és egy idõ után nem fogjuk jól érezni magunkat. És még hasonlókkal jött... De mintha érzõdött is volna az írásán, hogy 3D-b|_|zi volt. Egyébként 3D tekintetében a legjobb tudtommal az egyetlen magyar IMAX mozi, ami az Arena Pláza mozijában van... Én ott 2010-ben megnéztem az Avatart, és már a film elsõ felénél elfelejtettem, hogy 3D-s filmet nézek, annyira megszokta a szemem a látványt! Na meg a történetre koncentráltam, nem a 3D-re. Néha 1-1 repülõ tárgynál úgy lehetett érezni, hogy az most tényleg nekem jön. Ezek is inkább a film elsõ felében. Utána is voltak persze iylen effektek, de az egészet elnyomta az, hogy hozzászokott a szemem, illetve magára a filmre, a sztorira való fókuszálás. Namármost... Ha a nagy IMAX mozi ennyire volt képes 3D ügyben, akkor egy 3D TV vajon mit nyújtana? Maximum ha ingyen hozzám vágnák, akkor elfogadnám, de egyébként pénzt ki nem adnék érte, pláne nem 3-400 ezreket. A többi újítást, amiket felsoroltál, nem nagyon ismerem. Lehet, hogy feleslegesek, habár nekem azok a dolgok is azok, amikrõl fentebb volt szó. Az én szempontomból nézve, ugyanis nem tudom, nem tudnám kihasználni õket. Lehet, hogy neked vannak sürgõs e-mailjeid, amiknek a megválaszolása nem várhat, vagy mindenképp hozzá kell férned az asztali gépedhez több km távolságból, nekem nincs ilyen.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Én már a telefonok esetében is tök feleslegesnek tartom ezt az egészet. Egy telefonnal lehessen telefonálni, maximum képeket nézni/csinálni, zenét hallgatni." Már ezzel is kettõvel több funkciót soroltál el, mint ami TELEFONTÓL elvárható. 10 éve mások azon fortyogtak, hogy minek telefonba mp3 játszó meg fényképezõgép. Elõtte meg azon, minek mobiltelefon. "Másra szerintem full felesleges. Netezésre is, mert azért annyira ne legyen már netfüggõ az ember, hogy ha vár a buszra/vonatra, akkor a megállóban is a fa$zbúkon lóg." Aki a FB-on lóg, meg is érdemli. Nem érzem szégyellendõnek, hogy ha a buszra várok 15 percig, akkor addig nem unatkozva toporgok, hanem elintézek 1-2 e-mailt, megnézem a friss tudományos híreket, neadjisten ránézek a menetrendek.hu-ra, hogy mikor is jön ez a rusnya busz, mert megint letépték a menetrendet a megállóban. Apropó, hánykor is nyit a bolt, ahova megyek? Nézzük csak....gugli...ahha. Csak kilenckor. Azt nem várom ki, nézzük, melyik boltban lehet még ilyet kapni....iggennn...és ez már 8-kor nyit. Akkor itt veszem meg. Hopp, itt a busz. Hú de állati haszontalanul telt az idõ, meg hú de jó lenne, ha csak otthon volna netem. "Én is sokat netezek, de ha éppen nem vagyok itthon, akkor simán kibírom nélküle." Nem kibírásról van szó, hanem hasznosságról. Ha te ezt nem tudod praktikusan kihasználni, az a te bajod. "A tévéknél meg pláne nem értem ezt a netezés dolgot" Arra, amire a netet pc-n használod, 90%-ban alkalmatlan. De mi van mondjuk az online filmnézéssel? Persze, letöltöm torrenten aztán pendrive és mehet. Ühüm, csak így a film kiválasztásától a nézésig órák telnek el, nem három kattintás. PC-re kötöm a TV-t? Igen, mûködik. Egy jó HDMI-s videókártya ára annak a tévének a fele. Akkor már ne inkább a tv tudja? "A többi teljesen felesleges. /Én még a 3D-s funkciót is annak tartom./" Mint a vásárlók 95%-a veled együtt. Idén már nem is sztárolják a 3D-t, jön helyette a 4K. Mindkettõnek csak másfél méter képátló fölött van értelme, tehát átlag vevõnek parasztvakítás. Ez tény. "Oké, hogy fejlõdik a világ meg minden, de néha már van egy bizonyos pont, amikor ezt a sok technikai újítást feleslegesnek, haszontalannak érzem..." A technikai újításokat tudni kell praktikusan használni. Anélkül mind értelmetlen. Vannak persze olyan dolgok, amiket tényleg csak azért rakják bele a kütyükbe, hogy rálicitáljanak a konkurenciára, a vevõ sosem veszi hasznát. Ilyen telefonon a full HD display (a szem kb. 350 dpi felett nem lát különbséget), az íves tv (2 méter alatt többet árt, mint használ), a 4K tv-felbontás satöbbi. A többi felhasználófüggõen hasznos vagy nem. Nekem spec értelmetlen egy laptop vagy tablet, mindkettõ helyett magammal hordható eszközként teljesen megfelel az 5" képernyõs okosteló. Ha otthontól távol mindenképpen pc-s tennivalóm van, a telómról neten át megdolgoztatom az otthoni pc-met. Szerintem állati praktikus, hogy egyetlen 5X80X170 mm-es eszközben a zsebemben hordok egy telefont, egy pc-t nettel és egy közepesen jó kompakt fényképezõgépet. Ki is használom, szórakozásra, munkára is. Az nem a technika hibája, hogy valaki csak a fészbúkozás miatt vesz kétszázezres multifunkciós high-tech eszközt. Az társadalmi szegénységi bizonyítvány. Az atomerõmû építésének sem az a fõ szempontja, hogy fusson rajta a Poo.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy fejlõdik a technika, pont ezt írtam én is. El is fogadom, viszont nem használom, de nem is tiltakozok ellene. Felõlem mindenki azt használ, amit akar, én csak leírtam a véleményemet, hogy mennyire haszontalan ez a sok minden. :) De ez ettõl még nem volt háborgás. :) Simán csak értetlenkedek, mikor valaki /úgy általánosságban véve/ azért vesz pl. okostévét, hogy azon netezzen, holott évekig jó volt neki a számítógép is... Persze az elsõ hozzászóló egy kivétel, õt nem is vettem ide. :) Egyébként az én médialejátszómban is van wifi, és lehet rajta böngészni és Youtube-ozni. Ki is próbáltam, de kb. ugyanaz, mintha gépen neteznék. Sõt, talán rosszabb is volt, a távirányító miatt...
A technnika fejlõdik, valaki ezt elfogadja és haszálja, valaki tiltakozik ellene. Olyan pedig nincs, hogy mindenkinek minden tetszik. Mindenki olyan eszközt vesz magának amilyen igénye illetve amennyi pénze van. Jó dolog a tablet, meg az okos tv, de nekem mindkettõ szükségtelen, nincs egyik sem. Okostelefonom van, hozzá mobilnet is, szeretem, hogy bárhol és bármikor netközelben vagyok. Használd ami tetszik, ami nem jön be azt meg kerüld, ne háborogj azon, hogy hová fejlõdõtt a szórakoztató elektronika.
A kérdező hozzászólása: Na, a filmet majd meglátjuk, milyen lesz. Mindenesetre a napokban megnézem itthon a letöltött változatot, és olyan kedd körül szerintem elnézek a moziba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!