Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet Aggtelken (3 db)

Mit lehet megnézni ősszel Szilvásvárad és Aggtelek környékén?

Köszönöm szépen a válaszokat

Legjobb válasz: Az erdõ õsszel is gyönyörû, ha nem esik sz esõ, akkor érdemes sétálni a Szalajka völgyében. Ha nem akarsz túrázni, van egy helyes kisvonat, ami az erdõben közlekedik, és hangulatos pisztrángebédet lehet enni a zöldben. A szomszédos Bélapátfalva is érdekes, ott van egy nagy vidámpark és az erdõben egy apátsági templom. Esõs idõ esetén inkább Eger megnézését választanám. Aggteleken a barlangokat bármilyen idõben megnézheted, hiszen bent az idõjárás állandó. A nemzeti park programjait pedig itt találod: http://www.anp.hu/articles/site/show/271/Programok+2013 Jó mulatást!

Az erdõ õsszel is gyönyörû, ha nem esik sz esõ, akkor érdemes sétálni a Szalajka völgyében. Ha nem akarsz túrázni, van egy helyes kisvonat, ami az erdõben közlekedik, és hangulatos pisztrángebédet lehet enni a zöldben. A szomszédos Bélapátfalva is érdekes, ott van egy nagy vidámpark és az erdõben egy apátsági templom. Esõs idõ esetén inkább Eger megnézését választanám. Aggteleken a barlangokat bármilyen idõben megnézheted, hiszen bent az idõjárás állandó. A nemzeti park programjait pedig itt találod: http://www.anp.hu/articles/site/show/271/Programok+2013 Jó mulatást!

Mit lehet megnézni Aggtelken a barlangon kívül? Esti szórakozásra van lehetőség 20on éves fiataloknak? Nagyon nehéz oda tömegközlekedéssel kijutni?

Egy 8-10f?s társasággal, egy hétvégére (3nap/2éj) mennénk. Sátorozni szeretnénk, egy kicsit túrázni, este bulizni, de a szalonnasütés is jó móka lenne egy estére. Nekivághatunk úgy, hogy nem ismerjük a környéket?(az odajutásra gondolok els?sorban..) Ja..és hangosak vagyunk, lehet ebb?l gond a campingben?

Legjobb válasz: esetleg horgászati lehetõség? Megoldható ez az út autó nélkül? tudom, h sok kérdésem van, de nem igazán ismerem a környéket..

A kérdező hozzászólása: esetleg horgászati lehetõség? Megoldható ez az út autó nélkül? tudom, h sok kérdésem van, de nem igazán ismerem a környéket..
Szia!Aggtelek környékén élek.Én azt javaslom hogy semmiféleképpen ne hagyjátok ki, mert nagyon szép hely.Most már nyári idény van szoktak lenni koncertek a barlangon kívül és belül is, sziklamászás!Horgászati lehetõségrõl nem tudok, de ha még érdekel utánna nézek nektek!De ti is nézelõdjetek itt:www.aggtelek.hu
Én nagyon régen jártam ott, de eszembe jutott, hogy Aggtelek mellett, Szögligeten vol a szállásunk, a falu szélén egy túristaházban (Szalamandra volt a neve). Gyönyörû helyen volt, egy réten, hegyek között. Lehet hogy a szállás már nem mûködik, de a közelben volt egy horgásztó, valamint egy vár romjai, és lehetett lovagolni. Érdemes arra körülnézni!
Az elõzõ válaszoló vagyok. Utánanéztem, a Szalamandra-ház üzemel, és sátorozni is lehet. Itt megnézheted: http://anp.nemzetipark.gov.hu/?pg=sub_626
Nos, utánanéztem, Szögliget nagyjából 20 km-re van Aggtelektõl. Onnan és Jósvafõrõl is Volán busz járattal lehet eljutni Szögligetre. Az aggteleki kempingrõl és egyéb szálláshelyekrõl info árakkal: http://terra.hu/aggtelek/anp/turak.html#szallas
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!, ha van még vmi infotok a környékrõl, akk lécci osszátok meg velem!
A kérdező hozzászólása: és Szögliget milyen messze van? mert nem akarunk atót vinni.. és az odajutás nagyon bonyolult?mert az elvira azt írja ki, h van vasútállomás Jósvafõn, de onnan hogy jutunk át Aggtelekre? És vmi hangulatos kis kocsma?:) A kempingben szeretnénk megszállni, aminek az árait sajnos sehol sem találom a neten..:S
Hivd fel oket!
A kérdező hozzászólása: Köszi, és milyen gyakran kell hívni õket, hogy mindenrõl tudjak? nincs valami havi mûsor vagy ilyesmi?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!