Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet 3 hós babával (28 db)

Mit lehet egy 3 hós babával játszani?

Legjobb válasz: Az én babám is 3 hónapos. Mi vettünk neki egy készségfejlesztõ játszószõnyeget, másfél órát is eljátszik vele egyhuzamba. Az ilyen korú babák már tudnak fogni, én mindig adok neki csörgõt, vagy elé teszek valami színes dolgot, imádja megkóstolni, megfogdosni. Ha ölben van már próbál nyúlni mindenért, megengedem, hogy megfogja a függönyt, szekrényt stb. Tornázni is szoktunk játékosan, nagyon élvezi. Ja, és a tükör..., hát igazi kislány, mindig megnézzük magunkat benne, nevet magára, mint a tejbetök!:-)

Az én babám is 3 hónapos. Mi vettünk neki egy készségfejlesztõ játszószõnyeget, másfél órát is eljátszik vele egyhuzamba. Az ilyen korú babák már tudnak fogni, én mindig adok neki csörgõt, vagy elé teszek valami színes dolgot, imádja megkóstolni, megfogdosni. Ha ölben van már próbál nyúlni mindenért, megengedem, hogy megfogja a függönyt, szekrényt stb. Tornázni is szoktunk játékosan, nagyon élvezi. Ja, és a tükör..., hát igazi kislány, mindig megnézzük magunkat benne, nevet magára, mint a tejbetök!:-)

3 hós babám szeme körben úgy néz ki mintha rózsaszínnel ki lenne festve, nem hámlik, nem viszket mi lehet?

Bőrgyógyász látta szerinte semmi...

Legjobb válasz: Mi is így jártunk, csak nekünk még könnyezett is mellé meg váladékozott picit. Szemcseppel elmúlt, de most újra kezdõdött 7 hósan. Azt mondják el lehet dugulva a könnycsatornája. Megyünk 2 hét múlva mosásra. :(

Mi is így jártunk, csak nekünk még könnyezett is mellé meg váladékozott picit. Szemcseppel elmúlt, de most újra kezdõdött 7 hósan. Azt mondják el lehet dugulva a könnycsatornája. Megyünk 2 hét múlva mosásra. :(
Allergiára tippelnék látatlanban. Esetleg enyhe kötõhártya, de nem valószínû, ha nem váladékozik. Nem ment bele a szemébe valami, ami azóta már ki is jöhetett belõle? Nem váltottatok fürdetõt? (egyéves korig nem javasolnám a könnycsatorna átmosást, mert kinõhetõ az elzáródás, részleges dugulás, súlyos esetben konzultálnék mással is- bocs ez durván off volt!) egy szemész mami:)
2-es! Ha hetekig váladékos a baba szeme és piros mert el van dugulva a könnycsatornája akkor azt a baba esetleg még 5-6 hónapig viselje el, csupán mert még nincs 1 éves? Ja és nem segít neki a szemcsepp meg a masszázs és egyebek....
Kedves 3as! Erre írtam, hogy konzultálnék mással is, mert ez már súlyos eset. A többit azért írtam, mert a kérdezõ babájának látatlanban nem súlyos az állapota, ám sok bõrgyógyász, szemész egybõl a könnycsatorna átmosást javasolja. Az õ helyzetében igencsak átgondolnám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem váltottunk fürdetõt és nincs a szemében semmi, nem is váladékozik, nem is dörzsöli.. szóval tényleg olyan mintha halványan rózsaszínnel ki lenne festve alul -felül kb 3 cm körben felül alul meg másfél cm-es körben... majd megnézetjük máshol is... köszi a tippeket! Ha könnycsatorna elzáródása lenne, akkor amikor sírna akkor pl nem is könnyezne? mert nem szokott sírni... de akkor mondjuk megcsípném vagy vmi... hogy könnyezzen... szörnyû vagyok mi....

Milyen orrszívó használata ajánlott 3 hós babámnak? Kézi v porszívós a jobb? Ha porszívós, azt bármilyen porszívóra rá lehet csatlakoztatni? Mire figyeljek a vásárláskor? Praktikusat szeretnék, ami a babának a legjobb.

Legjobb válasz: Szerintem porszívósat vegyél. A kézivel csak küzdenétek, miközben ordítana a babád. Bármilyen porszívóra jó, csak állítsd gyengébb fokozatra, ne legyen nagyobb 1000 wattnál. 1-2 szívás és a babád kap levegõt :)

Szerintem porszívósat vegyél. A kézivel csak küzdenétek, miközben ordítana a babád. Bármilyen porszívóra jó, csak állítsd gyengébb fokozatra, ne legyen nagyobb 1000 wattnál. 1-2 szívás és a babád kap levegõt :)
Mindenképp a porszívós a jobb! Én mielõtt megszületett a kisfiam, kézit vettem neki. Amikor meglátta a gyerekorvos, jót mosolygott rajta és rögtön mondta hogy ezzel semmit nem lehet kiszedni, csak ami már szinte amúgy is kint van! És tényleg így van! 5 hetesen benáthásodott a babám és csak a porszívós segített neki! Elõtte egy kis Sterimare orrspray és pár percre rá már ki tudtam szívni mindent! :) Bármelyik porszívóra rá lehet csatlakoztatni, én három félén használtam! Én úgy tudom, hogy azt nem kell nézni, hogy mekkora a porszívó teljesítménye, mert az orrszívó beszabályoz és nem kell attól félni hogy kárt okoz a piciben!
Szia, a babám most volt náthás, porszívós orrszívó nélkül már a fül-orr-gégészeten lenne fülfelszúrásra. Nagyon le tud rakódni a váladék a kis nózijukban! Egyébként arra figyelj használat közben, hogy a porszívó csövén azt a "szellõzõt" nyisd ki, mert túlpörög a gép! Biztos tudod, mirõl beszélek. Így a szívóerõ is lecsökken optimálisabbra, és a porszívó sem megy tönkre. Én már egy porszívót leamortizáltam... akkor még nem nyitottam ki az a kis szellõzõ lyukat... :-)
Elsõ vagyok! Nem baj, ha nem állítható a porszívód, az orrszívó úgyis levesz az erejébõl! Csak nekünk állítható a porszívónk és ezt ki is használom! De emiatt ne vegyetek új porszívót is, a babádnak nem lesz semmi baja, ne igzulj! Egyébként egy könyvben olvastam, hogy max 1000 watt lehet, de csak azután olvastam, miután én is kipróbáltam 1600 watton :S Na mindegy, tényleg ez nem számít, csak a babatakony jöjjön ki!!
Szerintem is porszívósat vegyél. Szépen kiszív mindent és hamar megvan. :)
Te fül-orr-gégész vagy? Csak, hogy ennyire meg vagy gyõzõdve arról, hogy hülye vagyok...
Bármivel le lehet szivni rendesen az orrot, ha oldva van a váladék. még szivószállal is, és nem a porszivó mentett meg a fülfelszúrástól. Ilyet doki nem mondhat, te meg magadtól ne mondj ilyet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már megijedtem, h másik porszívó is kell...
A kérdező hozzászólása: 1500 W-os a porszívónk és nem állítható. Így milyen orrszívót tudok rácsatlakoztatni?
Ne használj porszivóst. Újszülöttnek az otrivines nagyon jó! Sõt késõbb is. Kiméletes, csendes. 1400 ft-ba kerül. Késõbb vegyél elektomosat. Nagyon jó, csak meg kell tanulni használni, mert van aki elbénázza és az orrszivóra fogja.


3 hós babám sír mikor elkezd enni. A hasa elégé morog mikor elkezd enni, 1 hete így eszik. A fele kaja után (tápszeres) már normálisan eszik. Nem meleg a kajája és a cumi is neki való és tápszert sem váltottunk. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szerintem vagy túl éhes,azért is moroghat a pocikája,vagy már unja a tápszert.Ha túl éhes, akkor pedig türelmetlen cumizni,lehet hogy több lyukú cumi kellene neki.Az én kisfiam is elég korán tápszeres lett, ma már kell neki egy pici vaníliás cukrot tenni bele, hogy megigya.Ha szépen gyarapodik a babád,szerintem nincs miért izgulni.Ja, és még valami:az is lehet,hogy már a fogacska kezd kijönni, és érzékeny az ínye.Figyeld neki, hátha meg van duzzadva.

Szerintem vagy túl éhes, azért is moroghat a pocikája, vagy már unja a tápszert.Ha túl éhes, akkor pedig türelmetlen cumizni, lehet hogy több lyukú cumi kellene neki.Az én kisfiam is elég korán tápszeres lett, ma már kell neki egy pici vaníliás cukrot tenni bele, hogy megigya.Ha szépen gyarapodik a babád, szerintem nincs miért izgulni.Ja, és még valami:az is lehet, hogy már a fogacska kezd kijönni, és érzékeny az ínye.Figyeld neki, hátha meg van duzzadva.

A tegnap vettem észre, hogy 3 hós babám alig pisil. Ma reggel meg valami NEM egészen színtelen (először azt hittem, hogy vér! ) vizelete volt a pelusban. Kérlek, írjatok, mi lehet ez?

Legjobb válasz: Kevés folyadék, és meg vannak terhelve a veséi. Itasd meg többször, akár vizzel is ebben a melegben! Ha erõsebb a pisi szaga, vagy sötétebb, elsõsorban erre gyanakodj (ilyen melegben legalábbis). Fontos, hogy ha szoptatsz, te is 2.5 - 3 litert igyál egy nap, különben nem tudod pótolni a vizigényét, hiába szoptatod sokszor is akár.

Kevés folyadék, és meg vannak terhelve a veséi. Itasd meg többször, akár vizzel is ebben a melegben! Ha erõsebb a pisi szaga, vagy sötétebb, elsõsorban erre gyanakodj (ilyen melegben legalábbis). Fontos, hogy ha szoptatsz, te is 2.5 - 3 litert igyál egy nap, különben nem tudod pótolni a vizigényét, hiába szoptatod sokszor is akár.
mindenképp adj neki teát vagy vizet. Én kezdetektõl adok neki, ha nincs olyan meleg úgysem issza meg, elég neki a cici, de ha hõség van nagyon sokat iszik, szerintem hülyeség hogy ilyen melegben elég csak az anyatej, mondjuk akinek annyira sok teje van , annak lehet
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked a gyors választ! Oda fogok figyelni erre, igazad lehet.
Így van, több folyadék kell neki.+ hós korban van egy növekedési szakasz, amikor hirtelen megugrik az igénye a táplálékra.Ha szopizik akkor szoptasd akár óránként, így a tejed is tud igazodni az igényhez.Vagy ha megissza akkor adhatsz neki forralt vizet is ideiglenesen ebben a hõségben, az is pótol.
bEkoncentrálódott a vesèje! Folyadék! Itasd vizzel vagy teával, mindegy mit, de igyon a tej mellett!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már próbálkozom a víz/tea itatással, remélem lesz eredménye.

3 hós babám, tápis+ételsűírítő+espumisan cseppet kap, de amióta a Nutrition sűrítőt kapja (bukás ellen, ami használt is) azóta fel van fújódva. Szerintetek mit lehet csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Mi ugyanígy voltunk, igaz használt neki a nutriton de mindig fájt tõle a hasa. Én úgy oldottam meg, hogy ki kísérleteztem, hogy annyi sûrítõt raktam a kajájába amitõl nem fújódott fel annyira de még használt is a bukások ellen. És idõvel egyre kevesebbet raktam a tápszerbe és szépen lassan elhagytuk. Mikor már nem adtam neki úgy oldottam meg hogy 20-30 ml-ként büfiztettem így ha bukott is nem jött ki belõle minden. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Mi ugyanígy voltunk, igaz használt neki a nutriton de mindig fájt tõle a hasa. Én úgy oldottam meg, hogy ki kísérleteztem, hogy annyi sûrítõt raktam a kajájába amitõl nem fújódott fel annyira de még használt is a bukások ellen. És idõvel egyre kevesebbet raktam a tápszerbe és szépen lassan elhagytuk. Mikor már nem adtam neki úgy oldottam meg hogy 20-30 ml-ként büfiztettem így ha bukott is nem jött ki belõle minden. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
lehet, h baromi nagy ökörséget kérdezek, de nem a bcg helye??
szerintem is BCG-je lesz...bár nekünk nem lett ronda, de figyelmeztetett a védõnõ, hogy durván felpuffadhat, kifakadhat..és akkor meg kell mutatni a dokinak. Nézd meg hogy a nyaki mirigyei nincsenek e beduzzadva?
az tök csúnya tud lenni és még csúnyább is lesz, begennyesedik, kifakad... vörös kör alakú és jó pár milis?? mert akkor az a bcg
a bcg-je elõjött már? mert amit leírtál, az tökre arra utal.
de lehet, mert én már láttam hogy másnak is hátúl volt. nem figyelt annyira a doki aki adta és jóval arrébb szúrta be.
mennyivel van hátrébb mint a karja fele? na jó hülyén írtam le, de gondolom érted...
A kérdező hozzászólása: meg szerintem az nem lenne ilyen csúnya
A kérdező hozzászólása: nem, de nem hiszem hogy az annyira hátul lenne
A kérdező hozzászólása: És nem pont a válla közepén van, hanem kicsit hátrébb!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem! Olyan mint egy hatalmas nagy pattanás! És tegnap este még nem volt ott!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. nem sokkal van hátrébb mint a válla, és pont olyan amilyennek az utolsó válaszoló leírta. remélem, hogy igazatok van és tényleg "csak" az. én már mindenre gondoltam csak erre nem. ma megyünk vissza a kórházba kontrollra, majd a doki megnézi. még egyszer köszi a válaszokat.

Mi lehet az oka, hogy 3 hós babám az utóbbi napokban nem tűri, ha orrszívózom, (üvölt) pedig eddig semmi gondja nem volt vele?

Legjobb válasz: Az idõ, de egyes betegségek során is változik, hogy mennyire viselik jól vagy rosszul, de ezzel nem kell törõdni. Persze jobb érzés úgy leszívni, hogy nem sírnak, de lényeg, hogy meggyógyuljanak. Az is jellemzõ, hogy elsõ pár napban még jobban viselik, aztán ha elhúzódik, akkor "kiakadnak".

Az idõ, de egyes betegségek során is változik, hogy mennyire viselik jól vagy rosszul, de ezzel nem kell törõdni. Persze jobb érzés úgy leszívni, hogy nem sírnak, de lényeg, hogy meggyógyuljanak. Az is jellemzõ, hogy elsõ pár napban még jobban viselik, aztán ha elhúzódik, akkor "kiakadnak".
ez már így is lesz sajnos:-(((
Természetes! Egyre több mindent megért.. Beteg, hogy mindennap porszivozod? Próbáld ki magadnak és rájössz miért sír, ( szorozd me 10el, mert õ picike)szamara nagyon kellemetlen !!!
Nálunk is így van. A múltkor még egyedül szívtam, meg sem mozdult, úgy állta. Most pedig már apa is kellett hozzá. Én is sajnálom, de muszáj.

Milyen egy nap 3 hós babával? + ha van 2 év körüli másik gyermeked is? A picur miket tud? Az én kicsim utál hason, pedig minden onnan kezdődik (fordulás, mászás, stb. ), persze azért kicsit erőltetem neki, az baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, nem szabad erõltetni, aztán egyszer csak megszerette. Másik védõnõ azt mondta, hogy erõltetni ke,, mindennap egy órát. A barátnõm kínlasztotta alányát minden nap. Szerintem nem kell, majd rájön, hogy úgy jó neki.

Nekem azt mondták, nem szabad erõltetni, aztán egyszer csak megszerette. Másik védõnõ azt mondta, hogy erõltetni ke, , mindennap egy órát. A barátnõm kínlasztotta alányát minden nap. Szerintem nem kell, majd rájön, hogy úgy jó neki.
Erõltetni nem kell. Kb 1-2 óránként tedd a hasára, addig amíg elviseli, utána fordítsd vissza. Nem kell kinlasztani. Ennyivel is erõsödik a nyaka, jobb mint a semmi. Az én lányom is utált hason lenni. Már majdnem 4 hós volt, amikor igazán elkezdtem aggódni, hogy még nem tartja szépen a fejét. Aztán 4 hósan megtanult a hátáról a hasára fordulni. Azóta(most 7 hós)egész nap hason van. Addig nincs hason, míg eszik meg alszik.
Nekem a kicsi 4, 5 hónapos a nagy 2 éves. Hát elég mozgalmas napjaink vannak mert a pici csak napi 4x fél órát alszik. Õ is utált hason lenni, de 4 hónapos korában hasra fordult. Vissza még nem tud, úgyhogy üvölt ha véletlenül hasra kerül. Erõltetni nem kell egy nap 1-2z hasra teszed egy pár percig az elég. Majd megtanulja magától. A nagy is utált annak idején hason lenni, most meg már csak úgy alszik.
Az én fiam jövõhéten lesz 4 hónapos, de ha ébren van, szintén nem szeret hason lenni, max nagyon rövid ideig. Aludni bezzeg csak hasonfekve hajlandó. Nem értem én ezt. Õ tartja a fejét, de a védõnõ szerint nem eléggé, úgyhogy szerinte erõltetnem kéne picit a hasonfekvést nappal is. Hát én pedig nem tudom erõltetni. Ha már nagyon sír muszáj átfordítanom, nem bírom hallgatni ahogy üvölt. Én nem tartom gyengének, szerintem ahhoz képest, hogy egy hónappal hamarabb született, nagyon is ügyes baba. Most kezdte el nézegetni a kezét, és a tenyerét. Eddig is próbált néha nyúlni a tárgyakért, de úgy tûnik most rájött, hogy õ irányítja a kis kezét, és nagyon szereti nézni. Fogni nem fog még, csak pár pillanatra. És már majdnem van két fogacskája. Napközben õ is 4-5x alszik fél-1 órákat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

3 hós babának mit lehet adni fogzásra?

Legjobb válasz: Viburcol homeopátiás kúpot. Az én lányom ettõl végig tudta aludni az éjszakákat.

Viburcol homeopátiás kúpot. Az én lányom ettõl végig tudta aludni az éjszakákat.
Dentinox kb 2 percig hatásos nekem ez a véleményem. Próbáld ki a homeopátiás szereket is. Felsorolok párat: CHAMOMILLA, PHYTOLACCA, PODOPHYLLUM Kipróbálhatod a Panadol Baby szuszpenziót is de ezt 3 napnál tovább nem lehet adni. Homeopátiás szereknek amit felsoroltam itt tudsz utánna olvasni: http://www.anyalettem.hu/fogzas-okozta-kinok-csillapitasa-ho..
Elõször próbáld meg a Dentinox-ot.
én most vettem dologélt.még nemtudom milyen mert még nem használtam.A viborcul tényleg jó, de én azt csak akkor adom ha tényleg nagy a gáz, mert elég drága és csak 14 db van benne ha jol emlékszem, a dentinox nem vált be.az aktivátor is jó.pár cseppet adok neki idõnként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!