Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet 3 hós (59 db)

holnap vidd el az orvoshoz!
kamillaval mosogasd, de vidd orvoshoz ir majd szemcseppet!
A kislányomnak is volt ilyen, sima forralt vízzel töröltem neki, és elmúlt 2-3 nap alatt.Ja és mindig kívülrõl befelé töröld.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is a kamilla virágot gondoltam, az csak természetesebb. ha már most gyógyszerekre szoktatom akkor semmitse ér a természet. :)

3 napja olyan nyűgös az 5 hós babám. Mi lehet az oka?

Nem tudom eldönteni, hogy esetleg fogzik, vagy valami más. Este 9-kor fektetem, és 3 napja élfél el?tt még 2x ébred, vissza kell altatni, olyan keservesen sír, utána reggelig már csak 2x, akkor szopizik. Nappal meg nagyon aluszékony és ny?gös, de alvás közben ekkor is legtöbbször felriad. Nagyon sokszor dörzsöli a szemeit, meg orrát. Ha fogzás az oka, annak mik a tünetei, és mit tehetek, hogy segítsek.Várom a segítségeteket! Köszönöm.

Legjobb válasz: Az én 20 hós fiam is tiszta zizi kb 3-4 napja.Ennek lehet oka ez a hülye idõ+ a telihold is.

Az én 20 hós fiam is tiszta zizi kb 3-4 napja.Ennek lehet oka ez a hülye idõ+ a telihold is.
Bármi is az, próbáld ki a Viburcol kúpot. Homeopátiás szer, nem fog hozzászokni. 12 db van egy dobozban, Én amíg tartott, adtam kislányomnak lefekvés elõtt 1-et minden este, és persze nem tudom, hogy ez segített-e, de az elsõ alkalom után már újra végigaludta az éjszakát, és azóta is újra jól alszik.

6 hós babám miért nem akar elindulni a bébi komppal? Barátnőim 4 hós babája már rég megy benne.3 napja próbáljuk de csak áll és nézelődik, felhúzza a lábait. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Kizárt dolog, hogy 4 hós baba ezt csinálja.Mi most vagyunk 8hósak és a komba hátrafelé megy.Ha fogjuk a kezét 4-5-t lép elõre!!

És mégis hogy ült "egyedül"? Fogta magát és fekvõ helyzetbõl felült? Vagy mászásból, forgásból, állásból került ülõ helyzetbe? Mert, ha az "egyedül, stabilan" ül alatt azt érted, hogy drága anyukája fogja és felülteti és úgy marad, na az éppen olyan káros a gerincének mint a tiédnek a komp... Az egyedül, stabil ülésen azt értik, amikor a gyerek saját maga felül. Minden más ültetés! Nem kell ám mindent elhinni a nagyzoló barátnõknek...
Kizárt dolog, hogy 4 hós baba ezt csinálja.Mi most vagyunk 8hósak és a komba hátrafelé megy.Ha fogjuk a kezét 4-5-t lép elõre!!
Hát igen, én is csak mosolygok... Te figyi, vidd ki a gyereked reggel a konyhába, hátha fõz neked egy kávét is, nem? Bár lehet a szomszéd lány capuccinot is csinál, úgyhogy ciki... Na szóval 4 hósan erõsen kétlem , hogy bébikompol a gyerek. Fél évesen éppen ül, majd mászik, és utána ráértek bébikompolni. Nem lóverseny, bár ha az, akkor sajnálom a gyereked...
én 19.59. Tényleg azt ajánlom ne hallgas se a nagyotmondó, se a felelõtlen ismerõseidre. Nem lóverseny a gyereknevelés, nem kell hasonlítgatni a gyereket másokhoz, mert akkor késõbb se leszel vele soha megelégedve, mert valamiben mindíg rosszabb lesz, mint valaki más. Tényleg vegyél egy könyvet, hogy mivel, mikor kell vigyázni és utána a fejlõdést bízd rá a gyerekre. Õmajd a saját ritmusában, a saját képességei szerint szépen növekszik, fejlõdik.
Az az igazság, hogy a babádnak nagyon igaza van..én se csinálnék máshogyan, ha beletennének abba a járgányba. Nem tudom, hogy a barátnõd babája milyen fejlett, de a legtöbb baba 4 hónaposan még nem is tudja megtartani magát megtámasztás nélkül, nem hogy a komppal menjen..szegény gyerek..az az eszetekbe se jut, hogy a gerince tönkremegy??? Inkább te is vedd ki a babádat a kompból, azt tedd el valahová és engedd, hogy a babád maga, a saját tempójában fedezze fel a világot. Sokkal jobb neki, hidd el és késõbb neked is jobb lesz, mert nem fog a bûntudat mardosni, hogy ugyan miért is olyan erincfájós a gyereked..
ez most viccc?
Jaj. Ö a gyereked és nem kisérleti nyúl. Mi lenne, ha nem a barátnõdre és csodagyerekére hallgatnál, hanem mondjuk vennél egy könyvet a csecsemõ fejlõdése, vagy valami hasonló címmel? Talán a gyereknek is nyugodtabb gyerekkora lenne.
Ugye ezt most nem gondolod komolyan??? Amíg nem ül magától addig ültetni se lehetne!!! Mondjuk én nem tenném bele amúgy sem, még egy évesen sem, de ez az én dolgom. Az meg a tiéd, hogy teszed tönkre a gyereked gerincét, de nem fogja neked megköszönni, azt elhiheted!!
Most komolyan!!! A baj nem a babáddal van! Te tényleg bébikompba akarod erõszakolni szegényt, vagy szivatsz minket! Ha nem akarsz ártani neki, várd meg amíg megérik rá a kis gerince, addig pedig a fölös idõdben beszéld rá a barátnõdet, hogy ne így "foglalkozzon" a gyerekével!
Kérdésedbõl ítélve még a babád is tudja, hogy egy marhaság a komp;-) Csak áll benne szegény, mikor még állni sem muszáj ekkora korban. Az én lányaim is felálltak mondjuk 6 és fél hónaposan, de 13 hónapos korukban mentek csak egyedül, stabilan. Kompot szerintem ne használj, hadd kapaszkodjon a babád kiságyban, járókában, az udvaron, játszótéren. Semmivel nincs elkésve. A barátnõidnek meg csak gratulálni tudok...
A " lábújjhegyezõk" nagy százaléka kompozott. Az orthopedusok holnap betiltanák az egész hülye kombgyûjteményt, ha lehetne, mert egy nagy marhaság. Nem részletezem a hátrányait, mert holnap is írnék. Hagyd a kisbabát a saját ütemében, mindenféle segédeszköz élkül fejlõdni. Ja és Isten õrizz, hogy járni is tanítsd, mert az a másik oltári hülyeség. Az meg hogy más hogy rontja el a babáját, hát szomorú.
egyébként valaki ellenzi is a kompozást mert nem biztos hogy jó a gerincnek
kb. 8 hósan tud magától ülni egy gyerek, de ha 10 hósan csinálja elõször, az sem gond. de még akkor is káros lehet a komp, hiszen állni, járni még nem tudnak általában ezek a csöppségek, úgyhogy ráérsz majd azután kompozni, miután gyermeked megtanult ülni, állni, menni.
te ezt beveszed amit ök mondanak régen még polyába volt a három hónapos baba a barátnödé meg már a bilin ül !!!!
hát igen !akkor már bilizik is!!! van aki korrán kezdi az a ö magán ügye csak szegény kicsi..
Nem tol le senki, minden baba mást csinál és máskor.A én lányom 8 hós és nem tud mászni, de 2 hete felállt!Úgy halad ahogy neki jó!!!!Ne erõltess semmit!Egyik így másik úgy!!:) 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: Az õ babája már 3 hós kora óta egyedül, szépen ült.Egy másik ismerõsöm is azt mondta 6 hós kora óta megy a kompal. Én meg azt hittem el vagyunk késve. Ezért még nem kell letolni.
3 hós gyerek ül, komppal nyomul, 6 hós baba áll, mi van?? Én sem vagyok egy gyakorlott anyuka, na de ez azért durva. Gondolom csak vicc volt a kérdés. Remélem...


Mivel lehet elkezdeni 3, 5 hós babámnak a gyümölcsöket és bébiételeket? Meddig és milyen mennyiségben?

Legjobb válasz: 3,5 hós? Még fel sem fogta, hogy megszületett, miért kell már tömni? Neki tej/tápszer kell, nem alma meg répa...

3, 5 hós? Még fel sem fogta, hogy megszületett, miért kell már tömni? Neki tej/tápszer kell, nem alma meg répa...
Pont ma mondta a védõnõm, hogy elõször csak eggyel kezdjél, mert így tudod, ha nem bírja!Én almát adtam neki elõször, utána kipróbáltam az almás variációkat!A védõnõm szerint, viszont amiben krumpli van az fõzeléknek számít, így azokat csak 5hónap szabad adni.Az én lányom 4 hónapos õ még a sütõtök pürét imádja.Remélem tudtam segíteni
Elsõ nap egy kanál almalé, második nak két kanál és így növeni az adagot egy hétig, utána következõ héten almapüré, és utána ki lehet próbálni a sütõtököt ugynígy és utána a kettõ variációját. Nekem annó azt tanácsolta a védõnõ, hogy minden újat 5-7 napig kóstoltassak.
Érdemes délelõtt kóstoltatni, szépen fokozatosan növelve az adagokat. Mi alma-, õszilével kezdtünk, majd jöttek a pürék, és aztán újabb gyümik is sorban.
A 15.43-as válaszolónak igaza van(még ha le is pontoztok mindkettõnket).Legalább a 4 hós kort várd meg(ha már ennyire SOS a hozzátáplálást)
15:30-as vagyok. Egyetértek a két utánam következõ véleménnyel. Én csak a hogyan kérdésre válaszoltam. Az én babóm majdnem 5 hós volt már, mire elkezdtük a hozzátáplálást!
Én voltam a második. Én is egyetértek veletek, én is megvártam a 4 hónapot, de mindenkinek szíve joga eldönteni, mikor kezdi. Én is csak a kérdésre válaszoltam.

Mikor a számítógépen levelet írok 3 hós kislányom mindíg ott van velem. Múltkor magától leírta: pék. Lehet hogy a betűket már kezdi ismerni, de beszélni még nem tud?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de szeritnem kivan zárva, h ismeri a betûket. CSupán csak a véletlen mûve. na meg egy 3 hós babának nem hiszem, h jót tesz, h a szgép elõtt van.

Ne haragudj, de szeritnem kivan zárva, h ismeri a betûket. CSupán csak a véletlen mûve. na meg egy 3 hós babának nem hiszem, h jót tesz, h a szgép elõtt van.
Ez a kérdés nem komoly, ugye??
Remélem ez csak kamu kérdés, mert ha nem, akkor nagyon sajnálom a kislányodat...
Ha háttal rakod le a géphez, akkor nem fogja ismerni az egész magyar ábécét. Már csak 41 betû van hátra...
A kérdező hozzászólása: Észkombájn! Egy éve tettem fel ezt a kérdést. Az emberek 98% le is vágta hogy pojénról van szó... Úgy látom Te a roszindulatú 2%-ba tartozol...
Istenem szegény gyerek! Mi lesz belõle, ha az anyja ilyen értelmi színvonalon van??? Megáll az eszem az ilyen kérdésektõl..:( Mondjuk mindig is azt hallottam a pedagógusoktól, hogy nincs hülye gyerek, csak hülye szülõ!
Ha háttal van a gépnek, akkor is felolvasod a szöveget? Mert ilyen esetben szintén nagyon gyorsan fog tanulni...
NEm szabad ennyire a gép világába engedni, õ meg még pláne kicsi.Az egyik ismerõsöm úgy járt a gyerekeivel, hogy õk is ezen nõttek-nõnek fel és mikor bekerült iskolába egyszerûen már nem érdekelte az órai anyag.megtanult magától írni , olvasni-sõt az angolba is belelát.Most kínlódnak vele, mert nem köti le az órai anyag és nem értette honnan tanulta meg ezeket.Mire felvilágosítottuk, hogy hagyja játszani és mivel ott angolul vannak a lépések rájött mi mit jelent , megismerte a betûket szavakat..és már megy minden magától.Olyanok mint a szivacsok m indent magukba szívnak.Amit írsz az a véletlen mûve egy 3hónapos babának még nincs ekkora intelligenciája, hogy a betûket nézze örül ha ismerkedik a dolgokkal, de nem szabad ezt engedni neki.Mindennek meg van a saját ideje sztem.
Hûha, ez tényleg gáz!
A kérdező hozzászólása: Igaz, nagyon igaz. Erre nem is gondoltam hogy bánthatja a kis szemét. Akkor azt hiszem majdd héttal rakom oda magam mellé, mert a kiságy a szobában van, ott meg nem akarom egyedül hagyni, mert dolgoznom viszont kell.
Majd meglátod késõbb is, abszolút nem érdekli, hogy egyáltalán az mi, csak ütögeti. Sõt késõbb csapkodni is fogja. Az én babám most 10 hónapos, miután sokat gépelek, jön folyton és csapkodja a billentyüzetet, de nem is látja. Ez butaság, amit kérdezel, már ne haragudj. És tényleg nem jó, hogy magadmellé veszed, miközben gépezel. Gondolj bele, a mi szemünknek sem jó, hát még neki, mikor most kezd el igazán fejlõdni a szeme.
A kérdező hozzászólása: komoly kérdés volt, olyan értelem a kincsem, gondoltam hátha a szavakat még nem tudja kimondani, de esetleg valahogy a betûket már párosította a kimondott hangokkal. Mindíg hangosan felolvasom neki amit írtam.
A pojén az is poén?:)

3 hós babám szeme körben úgy néz ki mintha rózsaszínnel ki lenne festve, nem hámlik, nem viszket mi lehet?

Bőrgyógyász látta szerinte semmi...

Legjobb válasz: Mi is így jártunk, csak nekünk még könnyezett is mellé meg váladékozott picit. Szemcseppel elmúlt, de most újra kezdõdött 7 hósan. Azt mondják el lehet dugulva a könnycsatornája. Megyünk 2 hét múlva mosásra. :(

Mi is így jártunk, csak nekünk még könnyezett is mellé meg váladékozott picit. Szemcseppel elmúlt, de most újra kezdõdött 7 hósan. Azt mondják el lehet dugulva a könnycsatornája. Megyünk 2 hét múlva mosásra. :(
Allergiára tippelnék látatlanban. Esetleg enyhe kötõhártya, de nem valószínû, ha nem váladékozik. Nem ment bele a szemébe valami, ami azóta már ki is jöhetett belõle? Nem váltottatok fürdetõt? (egyéves korig nem javasolnám a könnycsatorna átmosást, mert kinõhetõ az elzáródás, részleges dugulás, súlyos esetben konzultálnék mással is- bocs ez durván off volt!) egy szemész mami:)
2-es! Ha hetekig váladékos a baba szeme és piros mert el van dugulva a könnycsatornája akkor azt a baba esetleg még 5-6 hónapig viselje el, csupán mert még nincs 1 éves? Ja és nem segít neki a szemcsepp meg a masszázs és egyebek....
Kedves 3as! Erre írtam, hogy konzultálnék mással is, mert ez már súlyos eset. A többit azért írtam, mert a kérdezõ babájának látatlanban nem súlyos az állapota, ám sok bõrgyógyász, szemész egybõl a könnycsatorna átmosást javasolja. Az õ helyzetében igencsak átgondolnám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem váltottunk fürdetõt és nincs a szemében semmi, nem is váladékozik, nem is dörzsöli.. szóval tényleg olyan mintha halványan rózsaszínnel ki lenne festve alul -felül kb 3 cm körben felül alul meg másfél cm-es körben... majd megnézetjük máshol is... köszi a tippeket! Ha könnycsatorna elzáródása lenne, akkor amikor sírna akkor pl nem is könnyezne? mert nem szokott sírni... de akkor mondjuk megcsípném vagy vmi... hogy könnyezzen... szörnyû vagyok mi....

Mivel lehet egy 10-11 hós babát repülőn lefoglalni? Kb 3-4 órás útról lenne szó. Egyáltalán ő hogyan szállítható? Kap gyerekülést vagy nekem kell őt fognom?

Le és felszállásnál ugye bedugul az ember füle, picim már nem szopizik, mi van ha nem akar épp akkor inni és megijed a fül bedugulástól?

Legjobb válasz: Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek

Szia mi májusban utaztunk repülõn akkor 15-hós lányommal nekünk végig hisztizte az utat amúgy se egy egyhelyben maradó gyerkõc.Én vittem neki egy két játékot rágcsálni valót ami kicsit könnyített az helyzeten.Szerintem õket még nem zavarja a fülbedugulás vagy az ingadozás de ki tudja. Az öledbe kell venni adnak egy plussz biztonsági övet amivel magadhoz kell csatolni.Jó utat nektek
Nem, nem kap gyerekülést, az öledben kell lennie, csak így tudják bekötni. Mi most utazuk 2, 5 órás útra októberben 19 hós kisfiammal, õ sem kap külön helyet, velem lesz. Háát, lekötni? Én veszek neki egy új játékot, amit csak ott adok neki oda...ez be szokott jönni. Egyébként abban reménykedek, hogy aludni fog, mi 23.35-kor megyünk....:(( és hajnali fél 5-kor vissza.
Utaztatható, de nem kap gyerekülést, hanem az öledben kell üljön bekötve. A füldugulás az egy kicsit gázos, mert fájdalmas is lehet a picinek ilyenkor valamit szopogatni kell és elvileg elmúlik. Ha éhes, akkor meg sztem ott is enni fog, ettõl nem kell félned, a füldugulás csak addig tart amíg eléri a gép a repülési magasságot, meg ereszkedésnél, de az nem sok idõ. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Kislányom elég izgága az utóbbi idõben, és nehéz vele egy helyben maradni. Néha az autóban is elkezd hisztizni, nem akar a babaülésben megmaradni.. Szóval emiatt tartok tõle, hogy rázós utunk lesz.. Na de remélem a legjobbakat! Utolsó, neked lehet priviben írni? Csak mert nincs ott a lehetõségek között.
Most már lehet! :) írj nyugodtan!

A mellbimbom melletti barna részen van egy csomo és fáj, 3 hos fiam szopizik, ez mi lehet? Mellgyulladasnak keszül?

Legjobb válasz: Nekem is ez volt pár napja a kislányom 2 és fél hós! Azt mondta az orvos hogy egy tejjáratban ott maradt egy kis tej és alkot egy csomó szerû vmit. Úgy szoptattam többször is egymás után hogy hónalj alatt tartottam a babát és a feje szemben van a cicivel. Így másképp ingereli a mellet, mint mikor az ölemben fekszik és oldalról szívja. Meleg víz alatt kicsit fel is lazítottam, mára elmúlt!!!

Nekem is ez volt pár napja a kislányom 2 és fél hós! Azt mondta az orvos hogy egy tejjáratban ott maradt egy kis tej és alkot egy csomó szerû vmit. Úgy szoptattam többször is egymás után hogy hónalj alatt tartottam a babát és a feje szemben van a cicivel. Így másképp ingereli a mellet, mint mikor az ölemben fekszik és oldalról szívja. Meleg víz alatt kicsit fel is lazítottam, mára elmúlt!!!
A kérdező hozzászólása: szoval keles lett a csomobol!a picur a cicit nem falja be, cumisüvegböl issza a tejet, agyulladt mellböl odaadhatom a tejet?
Szia! Persze, hogy adhatod a tejet abból a melledbõl, ez nem olyan gyulladás...! Jobb lenne, ha a babádnak nem üvegbõl adnád a tejcsit, és minél többször ûritsd azt a melled, ahol a tejcsomó van! Minden szopit kezdj azzal a mellel, amelyik fáj!! Csak a baba tudja tökéletesen leszívni. Üdv.

6, 5 hós kisfiam mellkasán és hasán apró piros pöttyök jelentek ma meg. Mi lehet ez? Ez a 3. nap hogy nyügös nyögdécsel nem lehet lekötni semmivel. Van már két foga de ez lehet a fogzástól vagy mitől?

Legjobb válasz: Amugy anyatejes, új ízt kétszer kapott tegnapelött és elötte 3 szem meggyet. Izlett neki de mivel sirdogálós lett tegnap nem adtam már neki mert hátha attól fájt a hasa. De a kiütés ha allergia lenne rögtön megjelent volna nem?

A kérdező hozzászólása: Amugy anyatejes, új ízt kétszer kapott tegnapelött és elötte 3 szem meggyet. Izlett neki de mivel sirdogálós lett tegnap nem adtam már neki mert hátha attól fájt a hasa. De a kiütés ha allergia lenne rögtön megjelent volna nem?
Szerintem a fogzástól van, az én kisfiamnál is volt ilyen amikor foga jött.

Segítség! A barátnőmnek van egy 3 és fél hós fia, és kb.3 hete minden nap egyszer rájön egy olyan "hiszti"-síró görcs, hogy alig lehet megvigasztalni. Mi lehet a gond?

FONTOS! Ma voltak az orvosnál, aki nem is foglalkozott ezzel a témával, inkább azon lovagolt, hogy hogy-hogy nem alussza még át a baba az éjszakát:-(((( Kit érdekel, nem?

Legjobb válasz: nálunk is volt, nyugi. az idegrendszerük még éretlen, nehezen dolgozzák fel a külvilág rettentõ sok ingerét és emiatt van mikor "kiborul" a bili.

nálunk is volt, nyugi. az idegrendszerük még éretlen, nehezen dolgozzák fel a külvilág rettentõ sok ingerét és emiatt van mikor "kiborul" a bili.
Még annyit, hogy minden baba sír, nyilván nem foglakozik ezzel az orvos, ezért ne ítéljétek el.
Túlpörög. Sok az inger, ki kell rekeszteni valahogy. Kapcsoljatok be "fehér zajt" neki ilyenkor, pl. porszívó, hajszárító, ez szokott segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, nem is ítéljük el, de ha szinte sírva megy a szülõ, kocsit lehetne segítõkészebb vagy legalább próbálna nyugtatni. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: *kicsit
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy mégis csak kólikás? Nem "öreg" már ahhoz? Mettõl meddig tarthat?
Ez nem hiszti 3 honaposbabanal meg nincs hiszti minden pici baba sir ki tobbet ki kevesebbet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!