Találatok a következő kifejezésre: Mit lehet és enni szülés (5 db)

Mit lehet inni és enni szülés után?

Legjobb válasz: meginditottak a szulesem,reggel 10kor,delutan fel 4 kor kint volt a baba,elrendeztek levittek a szobamba es egy nagy bigmac-et ettem sult krumplival,es almalet ittam.de ugyis megmondjak,en nem voltam erzestelenitve se altatva se semmi...

meginditottak a szulesem, reggel 10kor, delutan fel 4 kor kint volt a baba, elrendeztek levittek a szobamba es egy nagy bigmac-et ettem sult krumplival, es almalet ittam.de ugyis megmondjak, en nem voltam erzestelenitve se altatva se semmi...
Én háromszor szültem simán. Mindegyik után ettem ittam ami jól esett. Viszont azt hallottam, hogy a császár után más a helyzet, akkor valamiért másként kell enni, valami olyasmit mondtak, azért mert az mégis csak egy hasi mûtét, és nem mindegy az sem milyen utánna a széklet meg mennyi idõ után jelentkezik az elsõ stb. De ha ne adj Isten, császáros leszel a nõvérek úgy is tájékoztatnak. Meg ugye ott vannak a K betüs dolgok és hasonlók, amik a tejbe kerülve hasfájást okozhatnak a babának, ránk a nõvérke kiabált, hogy ne együnk banánt se (minden rokon azt hozott), mert az nem jó a babának, mondanom sem kell, hogy minden nap olyasmi volt az ebéd amiben bab meg borsó vagy káposzta volt. Ezek sem tesznek jót a babának ha érzékenyebb a pocija, rosszabb mint a banán...
Én a 10 órás szülés alatt eléggé kitikkadtam, ezért utána egész nap kb. 4 l rostost ittam meg. A tejcsi beindítására nagyon jó a madártej, az alkoholmentes sör is. De lényeg az, hogy olyanokat egyél, hogy ne legyen székrekedésed, mert az elég gáz egy gátmetszés után!
Császármetszés után pépeset adnak enni, burgonya püré és üres leves.3 napig kaptam ugyan azt.Inni viz, gyümölcslé.

Szülés utáni első napon mit lehet és mit nem lehet enni?

Legjobb válasz: Attól függ, hogyan szülsz. Ha császárral, akkor nálunk addig semmit, míg nincs széklet. (Nálam ez 3 nap nem evést jelentett.) Utána bármit. Szerintem hüvelyi után is megvárják az elsõ székletet, és utána azt ehetsz, amit szeretnél. :) Ha jót akarsz magatoknak, akkor a szeles dolgokat kerüld, mert az hasfájást okozhat a babánál.

Attól függ, hogyan szülsz. Ha császárral, akkor nálunk addig semmit, míg nincs széklet. (Nálam ez 3 nap nem evést jelentett.) Utána bármit. Szerintem hüvelyi után is megvárják az elsõ székletet, és utána azt ehetsz, amit szeretnél. :) Ha jót akarsz magatoknak, akkor a szeles dolgokat kerüld, mert az hasfájást okozhat a babánál.
Olyan dolgokat egyél, amirõl tudod, hogy könnyítik a székletet.
A kórházi koszttól akár éhen is halhattunk volna, úgyhogy otthonról kaptuk a pótlást. És nem várták meg a székletet hüvelyi után, bármit lehetett enni.
Hüvelyi szülés után nem kell székletre várni. Nekem otthonról hoztak kaját, nem volt semmi kikötés, hogy mit lehet enni.
Szia, A Honvedban szultem két hete... Hüvelyi szülések volt, nem kellett a.szekletre várni, rögtön ehetsz. Nekem konkrétan semmi etvagyam nem volt, így a kórházi koszt is megfelelt. Semmi extra, reggelire általában zsomle+vaj+felvágott, ebédre fõzelék v. Husi+rizs volt, vacsira szintén hideg szendvicsnek való. Akinek a második napon sem volt szeklete, hashajtot kapott. Két csaszaros szobatarsam volt, nekik sem volt kikötés h csak szeklete után ehetnek. Két hetes kisfiú anyukája :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok! Ez nagyon szuper!
Szerintem ez jósló fájás, de nyugi, elmúlik, és ettõl még hordhatod 40 hétig a magzatodat. Neki ott bent a legjobb még.
Van most vmi vírus, a párom és a fiam is elkapta, a napokban mind a ketten éjjel hánytak, a páromnak hasmenése is volt és még mindig rossz a gyomra.
Szerintem ez korai még jóslónak. Inkább mutasd meg magad dokinak! Nekem is volt hasonló érzésem a 32. héten, egy napig tartott, bár én nem hánytam. Fájt a derekam, keményedtem, kicsit görcsölt a hasam éjjel is. Másnap felhívtam a dokimat és azt mondta menjek be mart ezt nem árt megnézni. Szerencsére nem volt eredménye, nem nyíltam ki, de kaptam gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam, meg aztán már jobban is vagyok, elmúlt a "hasfájás" is. A következõ rosszullétnél már "rutinosabb" leszek. Köszönöm még egyszer!


Szerdán szült a kutyusom. Palotapincsi-tacskó keverék. Nem akar enni, és hányt is pénteken, meg közben hasmenése is volt. Mi lehet a baj? Vagy ez normális szülés után?

Tegnap sem hányt már, de nem akar enni és inni sem. Gondolom mire "letakarította" a kutyusokat eléggé elronthatta a gyomrát, illetve a szülés másnapján rengeteget evett, ivott. Lehet, hogy besokallt? Légyszi írjatok! Hívjak hozzá orvost, vagy rendbe jön magától? A kicsik szopnak, szépen fejl?dnek.

Legjobb válasz: Hívd ki az orvost. (Ellés után egyébként is ellenõrizni kell a kutyát, hogy nem maradt-e benne kicsi vagy a méhlepény egy darabja, nem szakdt-e a mége, nem vérzik-e befelé.) Mostanra eszméletlen étvágya kéne, hogy legyen, hívd ki az orvost, valami baj van.

Hívd ki az orvost. (Ellés után egyébként is ellenõrizni kell a kutyát, hogy nem maradt-e benne kicsi vagy a méhlepény egy darabja, nem szakdt-e a mége, nem vérzik-e befelé.) Mostanra eszméletlen étvágya kéne, hogy legyen, hívd ki az orvost, valami baj van.
Mit tehettél volna? Például ivartalaníthattad volna, vigyázhattál volna, hogy ne történjen meg a "baleset", vagy ha már mindenképpen ragaszkodtál hozzá, hogy megszülessenek a kicsik, felkészülhettél volna, ismereteket gyûjthettél volna az vemhességrõl, ellésrõl és az utáni tennivalókról. Vagy hogy mit csinálj, ha komplikált az ellés?
Igen mondjuk ivartalaníthattad volna, dehát ahhoz magasabb IQ szint is kéne, de látom az nincs.
Ja lesz gazdájuk... 1-2 évig. Aztán úgyis kidobják õket Szerinted miért van ennyi kóbor kutya? Egyszer õk is "szeretõ" gazdánál voltak. Ekkora felelõtlen barmot mint te:S
Hurrá! Itt az újabb nem kívánt, valószínûleg késõbb nem jó gazdához, utcára, menhelyre kerülõ alom. Hadd gratuláljak! Áruljátok már el, hogy a 1, 5 milliós gazdátlan kutyadömpinghez miért kell még hozzájárulni? Tisztában vagy vele, hogy a legtöbb édes kölyökkutya gazdához kerül, majd ha megnõl, foglalkozni kéne vele, ás, ugat, nem ugat, kiteszik, menhelyre adják, elpusztítják õket? Már ne is haragudj, de elég nagy felelõtlenség volt világra hozni ezt az almot. Jelenleg Magyarországon nagyon rossz eséllyel indulnak a kutyák, pláne a keverékek. Ne érts félre, semmi bajom velük, de jelenleg egy kutya élete szinte semmi sem ér kishazánkban:-( Pláne válság idején, amikor így is dobálják ki a kutyákat... Hívd ki az állatorvos, ellés után jó, ha megnézi az anyát és a piciket is.
Szerintem ezt mind magyarul írtuk. Ne spórolj már az orvoson, hanem hívd ki te szerencsétlen!!! Nem vagyunk távgyógyítók!
Yeah Lilku, meglettek a kis keverékek:S Remélem nem megy egy sem menhelyre... Szegény kiskutyák:(
Rohadtul nem értem, miért kell így lehordani a kérdezõt azért, mert nem ivartalanítja a kutyáját. Valaki elmagyarázhatná, hogy ezzel mi rosszat tett.
Amúgy faj = kutya, fajta = labrador, husky, németjuhász stb. Szóval FAJTAtiszta, tanuljuk már meg könyörgöm!!! Minden kutya fajtiszta ha nem keveredett farkassal.
Nem hiszem hogy személyeskedni kéne, nem az a lényeg. Felelõs állattartás sztem az is ha nem sajnálsz 1-2 havonta 2 ezer forintot állatorvosra, hogy meg vizsgálja a kis kedvencedet és esetleg leápolja, vagy idõben észrevegye ha vmi baj van, vagy segitsen megelõzni azt. Elnézést a fogalom zavarom miatt, megjegyzem hogy Fajta Tiszta, sajnon sztem én mindenhol fajtisztát hallottam eddig, ezért jegyeztem igy meg.
Az egyáltalán nem normális, ha még mindig nem eszik a kutyus, mindenképpen vigyétek el állatorvoshoz. Remélem sikerül a kicsiknek megfelelõ gazdát találni! Szerintem miután elvitték a kutyusokat érdemes lenne ivartalanítani a szukát. Ivartalanítással megszûnik a tüzelés és rengeteg betegséget lehet megelõzni vele.
Komolyan mondom, hogy felháborító, hogy emberek mennyire felelõtlenek. Meddig óhajtasz várni, mielõtt kihívod az orvost? Gondolom vemhesség alatt se látta állatorvos egyszer sem ... A kutya nem lesz beteg meg letisztítja a kölykeit .. hogy juthat ilyen az eszedbe??? Felelõtlen, ostoba és állatkínzó vagy.
A kérdező hozzászólása: Annyi hülyeséget hozzátesztek ehhez a dologhoz, menhelyre kerülnek, meg hírdetem neten a kutyusokat! Elképesztõ! Üldözési mániátok van? Megmondtam, hogy lesz helyük és ismerem a leendõ gazdikat. Akit érdekel:Voltunk orvosnál, megnézte, kapott szurit, nagyon megviselte a szülés. Már szépen evett. Egyébként szülés elõtt az orvos azt mondta, hogy nem kell orvosi felügyelet a szülésnél, saját maguk elrendezik... A szülés másnapján evett, nem volt vele semmi gond! Belefáradtam a sok szitkozódásba, meg abba, hogy nem is tudod milyen körülmények között van a kutya, aztán ah nem is érdekel... Én tudom, hogy mi a helyzet, hogy bánok vele. Igazából nem is akartam már kommentálni ezt a sokféle hozzászólást, csak akiket érdekelt, hogy mi van vele, tudatni, hogy jól van.
Szia! Én vagyok a 13:31-es válaszoló! Csak megkérdeztem , mert azt hittem te vagy ! Ez nem bün . Én örülök hogy jó van a kutyus és a picik is , de látod megviselte a szülés . Remélem több alom nem lesz , de a picik jó helyre kerülnek! Jó babázást !
Gyakorikérdések.hu-nem azért ez a neve, mert itt mindent meglehet kérdezni?
én nem értem azokat akik lehordtak téged....a válaszaitokból az jött le, hogy ti rohadtul nem akarjátok azt, hogy újabb kutyák szülessenek...tehát azt akarjátok, hogy kihaljanak vagy mi??? és még a kérdezõ az állatkínzó?? és ti mik vagytok?? beleszóltok más dolgaiba közben ahhoz semmi közötök nincs. és igen sok a kóbor kutya sajnos(de azok is gazdára találhatnak mint a mi kutyánk is ránktalált), de nekünk is van keverék kutyánk aki képzeljétek szült és nem dobták ki egyetlen egy kutyáját se és már 4 éve velünk van és egy remek kutya. tudjátok valakinek nincs több százezer forintja egy yorkiért vagy egy csivaváért. Szerintem egy keverék kutyával semmi gond nincs és sajnálom, hogy ennyire lehordtak téged igazán nem érdemelted meg.
Kedves utolsó, és mennyire emberséges hagyni hogy a szuka álvemhes legyen tüzelések után, idõs korban petefészek daganata, gennyes méhgyulladása és emlõrákja legyen? Ez emberséges? Ezeket ivartalanítással mind el lehetne kerülni. Gondolkozz már el. Felelõs állattartás...
Üdv! Nekem egy 7 éves palotapincsi-tacskó keverékkutyim van, nagyon cuki, és foglalkozunk vele. Nem volt különösebben tanitva de teljesen szoba tiszta, a virágos kertbe se megy bele, csak figyelni kell a kutyára és rászólni, meg tanulja õ 1-2 hét alatt, legyen fajtiszta vagy keverék. Ivartalanitás az mennyire emberséges amugy? inkább elkell különiteni addig amig tüzel a szuka, nem hagyni kóborolni, sokat törödni vele akár csak ugy mintha 1 ember lenne. Az ivartalanitás sztem csak az emberi lustaság eredménye... és butaság is. Persze aki nem hajlandó törödni az állataival annak ez a legjobb megoldás. Kedves kérdezõ, ha nem igértél el még minden kiskutyát, akkor légyszi vedd majd fel velem a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de magyarul nem lehetne? Most akkor mi van vele? El fog pusztulni az anyakutya?
A kérdező hozzászólása: Jobb, ha tudod lesz gazdájuk a kicsiknek. Nem kioktatást kértem, hanem segítséget, hogy mit csináljak! Egyébként mit tehettem volna, vittem volna abortuszra a kutyát? Pff...Na mindegy!
A kérdező hozzászólása: Nem érted, hogy nem az a baj, hogy lettek kutyusok!!! Mert van rá gazda, hanem az, hogy még soha nem volt olyan kutyám, amelyik ellett volna. Ezért gondoltam arra, hogy megviselte a szülés, és amiatt nem eszik... Az IQ szintemmel ne foglalkozz. Neked sem lehet túl magas, ha nem értetted mit kérdeztem! Nem mennek menhelyre ne aggódj! Egyébként nem mindenki ad ki pénzt kutyáért, van akinek a keverék is kutya! Nem spórolok az orvoson, csak nem tudtam mennyire normális az ilyesmi szülés után...
Azt hiszem, Te nem érted, hogy mit mondunk. Elviszik a kölyköket, hiszem minden kiskutyának sikerül gazdit találni. Késõbb jönnek a gondok. Eszik, pisil-kakil, nem szobatiszta, foglalkozni kéne vele, ás, szétszedi a kertet, ugat, nem ugat. Ezután adják menhelyre, verik láncra, dobják ki, vagy ütik agyon õket. Lehet, hogy most talán jó gazdijuk lesz, de egy kutya 10-15 évig él. Nagyon kevés kutya éli le egész életét annál a gazdánál, akihez elõször került. A kutyusod kölykei gondolom szaporodhatnak tovább ész nélkül, így hatványozódik a gazdikeresõ kutyák száma, nõ az esélye annak, hogy valamelyik picúr nem lesz túl szerencsés. És hogy ehhez neked mi közöd? A te kutyád utódairól lesz szó. Remélem mostmár kielégítõ választ adtunk a kérdésedre (ÁLLATORVOS!) és sikerült plusz információkhoz is juttatnunk.
Hagyjátok már abba! Aki ilyen okos, hogy csak oltogatni tud, az menjen el a menhelyre és vigyen haza egy kutyát! Ami megtörtént az megtörtént, hiába rinyáltok! Kérdezõnek: Szerintem hívd ki az orvost, hogy megmnézze minden rendben van-e. Azért ne aggódj annyira, biztosan elrontotta a nyomrát a sok méhlepénnyel. De azért az orvos jobban ért hozzá, úgyhogy jobb félni mint megijedni. :)
Minek írtok választ, ha nem arra reagáltok amit a kérdezõ kérdezett! Nagyon bénák vagyok! A segíséget kért nem pedig szidást! Ha õ felelõtlen akkor ti mi vagytok? bunkó parasztok.... Kérdezõnek én is csak az orvost tudnám ajánlani!de gyorsan...majd írjon hogy mi lett a kutyussal.szorítok!
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak köszönöm szépen! Olyan emberekhez kerülnek, akiket ismerek, tehát aggodalomra semmi szükség! Gondolom, ha nem keverék kutyusokról lenne szó nem osztanátok az észt! Õket is lehet ám szeretni, sõt ha hiszed ha nem még tanítani is! Az anyjuk is szobatiszta, nem túrja szét az udvart stb. Legközelebb olyanokat oktassatok, aki azon sipákol, hogy születtek kutyusok, de nem tud velük mit kezdeni. Nem ez volt a probléma! Kööössszi!
igen nézesd meg a dokival a kutyusokat is és az anyjukat is ha nem eszik az anyakutya akkor legyengül és a kutyik is elpusztuôhatnak ha nem tudja õket szoptatni ha pedig a jövõben nem akarsz kutyikat akkor gondolkozz el az ivartalanításon
Véletlenül nem te hirdeted minden fele a neten hogy : 7 hét múlva elvihetõ, pekingi palotakutya és rövid szõrû tacskó keverék kutyusoknak keresem a szeretõ gazdáját, aki élete végéig szeretné õket! Csak olyan helyre adom a kicsiket, ahol a kutyát, igazi társként tartják számon! Az ebkék oltás árában elvihetõek! (Nyugat-Dunántúl) Csak gondolom megkérdem . Ellés után nem árt egy ultrahang hogy nem e maradt kölyök a méhben . Ez nem természetes dolog ha a szukád még mindig nem eszik , és nem iszik. Hívj azonnal állatorvost. És gondolkodj el az ivartalanításon , ha te hírdeted a kutyusokat a neten (ezzel a szöveggel amit bemásoltam ) akkor nem fogod tudni hova kerülnek , mi lesz a sorsuk . Igen , lett egy alom hiba volt , de többet ne legyen . Itt mindenki erre szeretett volna figyelmeztetni! Ezzel az egy alommal is ártasz , még ha nem is mérted fel a helyzetet.
Nem fognak kihalni a kutyák. Egymillió kóbor kutya van, akik folyamatosan szaporodnak. Körülbelül 20-30 ezer kutya van menhelyeken, akik már ugyan nem szaporodnak, de nekik sem kerül mind gazdi. Én hetente látom, ahogy az idõs kutyák meghalnak a menhelyen gazdi nélkül Ez nagyon szomorú. És az is, hogy a sintértelepeken hetente altatják a fiatal, idõs, beteg és egészséges kutyákat. Szóval felelõsebben kéne gondolkodni az õ érdekükben és a saját állatok érdekében is. Szembe kell nézni elõbb-utóbb a valósággal és máshogy gondolkodni. Az állatszeretõ embereknek minden állatot kéne szeretniük, nemcsak a sajátot. Akkor talán változna valami a mostani reménytelen helyzetben.
Ki mondta, hogy nem lehet zoldseget, gyumolcsot enni?
Miért nem lehet gyümölcsöt enni? Almát, körtét, dinnyét, cseresznyét teljes nyugalommal ehetsz. Egyél sok rostosat, és sok-sok folyadék.
Ne vedd ennyire véresen komolyan ezt a "szoptatás miatt nem ehetsz" dolgot! - persze ne edd magad tele puffasztó kajákkal, de gyümölcs-zöldséget igenis lehet-kell! enni! Nagy szükséged van vitaminokra, normál táplálkozásra!
barackot, almát, joghurtot.... ehetsz. az aprómagvas gyümölcsöket érdemes kerülni.
Nyugodtan ehetsz almát, ihatsz alma, baracklevet is. Aszalt szilva, vagy szilvalé. Esetleg laevolac szirup. Sok folyadék, könnyû ételek, fõzelékek.
Aki kitalálta, hogy szoptatás alatt nem lehet gyümölcsöt enni, azt megkérdezném, hogy szerinte akkor mit evett az ember 100 000 évig úgy, hogy közben nem pusztult ki, és a gyerekeit is szoptatta. Oké, ne egyél meg 6 tányér babfõzeléket, de jó, hogy még éppen éhen nem kell halni szoptatás alatt. Hülyeség.
nyugodtan egyél gyümit, ha meg haséjós lenne még mindig ráérsz csökkenteni vagy változtatni rajta. Szép is lenne ha egy szoptatós anyuka sem enne gyümit akár 2 évig ha épp addig szoptat.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!