Találatok a következő kifejezésre: Mit lát doki, ha (9 db)

Mi van akkor ha az egyik teszt pozitiv a második csak halványan a harmadik meg negativ? A dokim megvastagodott nyálkahártyát lát és 4 nap mulva kell visszamennem, de kétségek között vagyok, ha van valakink hasonlo tapasztalata, kérem irjon.

Legjobb válasz: Nekem is késett,pár nap után csináltam 2 tesztet,igaz,hogy egy nap,de mindegyik halványan pozitív lett. Elmentem dokihoz,megvastagodott nyálkahártyán kivül semmit nem tudott mondani,csak annyit,hogy terhes gyanus vagyok,menjek vissza 1 hét múlva. 1 hét múlva viszont megjött,csináltam egy tesztet ijedtségemben,még mindig pozitív volt,aztán elmentem laborba,ott pedig negatív... Én soha többet nem fogok hinni a halvány csíkoknak és kívánom,hogy nálad ne így történjen és tényleg baba legyen a dologban!!! :)

Nekem is késett, pár nap után csináltam 2 tesztet, igaz, hogy egy nap, de mindegyik halványan pozitív lett. Elmentem dokihoz, megvastagodott nyálkahártyán kivül semmit nem tudott mondani, csak annyit, hogy terhes gyanus vagyok, menjek vissza 1 hét múlva. 1 hét múlva viszont megjött, csináltam egy tesztet ijedtségemben, még mindig pozitív volt, aztán elmentem laborba, ott pedig negatív... Én soha többet nem fogok hinni a halvány csíkoknak és kívánom, hogy nálad ne így történjen és tényleg baba legyen a dologban!!! :)
Szia! Milyen teszteket használtál? Ha van kettõ pozitív, és az orvos megvastagodott nyálkahártyát látott, sztem baba van a dologban. Tuti babás vagy! Esetleg a teszt képeket feltennéd, többet tudunk mondani!
a csiknak minden keppen erosodnie kell mivel ahogy mullik az ido a hcg szint ugy novekszik , es nem halvanyodnia kell. Az a kerdes hogy ezt mind egy nap csinaltad vagy tobb nap is elmult a tesztek kozott? Megvastagodott nyalkahartya meg csak akkor lehet ha kialakuloban van a terhesseg.

Mit lát a doki, ha 5 hetes vagyok?

Héten megyek dokihoz,pénteken szombaton teszteltem,+lett mindegyik.Már nagyon kiváncsi vagyok,hogy mit fog mondani a doki?Gondolom hüvelyi uh lesz.

Legjobb válasz: Látja a petezsákot,ez tuti. A babát csak "sejteni" fogja,mert kb. 3 mm-es (az enyém ennyi volt). A szívhangot szerintem csak a 7.hét környékén látják,valószínûéeg vissza is fog rendelni addgira. Boldog babavárást!:) 16 hetes kismami

Látja a petezsákot, ez tuti. A babát csak "sejteni" fogja, mert kb. 3 mm-es (az enyém ennyi volt). A szívhangot szerintem csak a 7.hét környékén látják, valószínûéeg vissza is fog rendelni addgira. Boldog babavárást!:) 16 hetes kismami
nem biztos hogy hüvelyi uh-t csinálnak nekem hasi volt 5 hetesen mert olyankor ugyis csak a pete zsák látszik az fontos hogy éles legyen a baba szive pedig 6-7 hetesen kezd el dobogni biztos vissza fog hivni a doki akkora gratula
Én is 5-6 hetesen mentem elõször dokihoz, mindjárt csinált hüvelyi UH-t. Akkor már látszott a petezsák, benne szikhólyag. Rá 2 hétre mentem megint, akkor már 3, 4 cm volt a petezsák, benne 1, 5 cm a baba, normál szívmûködéssel.

Ha elmegyek dokihoz, és megkérem nézze meg összeszedtem-e valamit, akkor az a vizsgálat hogy működik? Vesz kenetet, aztán egy hét múlva megvan az eredmény, vagy egyből látja mi a helyzet?

Az az igazság, hogy 27 hetes vagyok, és nincs kellemetlen szaga a folyásomnak, meg nincs is semmi extra folyásom(sárgás mint eddig, néha néha szokott lenni WC-zés közben nagyobb nyúlósabb valami, de tényleg semmi "extra")

Legjobb válasz: Szia! A doki leveszi a kenetet és kb. 1 hét az erdmény. De valószínû gombád van, amire ált. canesten hüvelytabit írnak fel. A nyúlós folyás legalábbis jel erre.

Szia! A doki leveszi a kenetet és kb. 1 hét az erdmény. De valószínû gombád van, amire ált. canesten hüvelytabit írnak fel. A nyúlós folyás legalábbis jel erre.
nekem a gombát rögtön látta, túros szerû folyás, belül is vannak nyomai, egyébként szerintem is kenetet vesz, lehet antibiotikumot kapsz rá, ha a tenyésztés olyat hoz ki.....ne aggódj, nem nagy ügy
A kérdező hozzászólása: köszi...amúgy tényleg nem normális, vagyis nekek soha nem szokott lenni, kicsit összeáltabb, nyúlós folyás, néha WC-zésnél?Vagy ha volt, egybõl mentetek dokihoz, még ha semmi más tünet nem jelentkezett?
A bakteriális hüvelyfertõzés is ugyanúgy viszkethet, mint a gombás. Saját tapasztalat, sajnos.
A válaszolónak, aki írta, hogy az orvosa rögtön látta, hogy gomba, írnám, hogy nincs olyan ember ezen a földön, aki egybõl meg tudná állapítani pontosan, milyen fertõzésrõl van szó. Ezt csak a laborban tudják megállapítani. Sokszor a gomba mellett más fertõzés/ek is jelen vannak, de az orvosok elintézik azzal, hogy ez csak gomba. Eleinte segíthet a gyógyszer, de késõbb valamikor visszatér a probléma. Sajnos, sok kórokozó van. És a TB nem is támogatja ezeket a vizsgálatokat, úgy tudom. Ha valaki tényleg szeretné kideríteni, hogy van-e valamilyen betegsége, fertõzése, érdemes az összes vizsgálatot elvégezni, sajnos nem olcsó, de érdemes.


Ha nem magánorvos, hanem sztk-s dokim van, de mégis a legjobb tudásával és a legrendesebb énével és a legnagyobb odafigyeléssel lát el engem terhesgondozáson akkor mit tanácsoltok mit adjak neki szülés után?

Bocsánat,hogy megint kiírom,de valamiért nem enged a másik kérdésemhez hozzászólni. Így itt kijavítottam ,hogy nem a szülésre gondoltam,mert az ügyeletes dokinál lesz és persze ez a dolga.Neki nem is fogok adni semmit. Viszont ilyen orvossal évek óta nem találkoztam és ? gyógyított meg és a babát is "neki" köszönhetem. Megszeretném így köszönni az eddigi munkáját és igen ez hála pénz, vagy ajándék lenne,mert tényleg hálás vagyok neki.

Legjobb válasz: Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.

Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.
Hát nemtudom. Ha ennyire hálás vagy neki, akkor a pénz kicsit személytelen talán. Esetleg egy ajándékkosár és egy jó minõségû bor, az üvegre pedig gravíroztathatnál is, pl. "Köszönöm!"vagy hasonló. Ez csak ötlet! :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem a pénzt el se fogadná, sõt tuti nem. E borosüvegre való gravirozás jó ötlet, hol tudom ezt kivitelezni? Ajándékcsomiba mit tennétek?

Én a Budapest Baross utcai klinikához "tartozom" és ott is fogok szülni! Miért "kell" pénzt adni a dokinak? Mi lesz ha nem adok pénzt, nem látnak el?

Legjobb válasz: Nem "kell" pénzt adnod.Ha fogadott orvosod van,aki akár a szabadidejében is bemegy levezetni a szülésed,azt elõre megbeszéled vele,és adsz neki pénzt.De ha ügyelet orvosnál szülsz,neki nem kell adnod.Én 3x szültem ügyeletes orvosnál,nem adtam pénzt,és semmi hátrányom nem származott belõle.

Nem "kell" pénzt adnod.Ha fogadott orvosod van, aki akár a szabadidejében is bemegy levezetni a szülésed, azt elõre megbeszéled vele, és adsz neki pénzt.De ha ügyelet orvosnál szülsz, neki nem kell adnod.Én 3x szültem ügyeletes orvosnál, nem adtam pénzt, és semmi hátrányom nem származott belõle.
Ha van fogadott orvosod, akkor ki kell fizetned azt az összeget amiben megegyeztetek, ha nincs fogadott dokid, és ügyeletesnél szülsz, akkor nem kötelezõ.
18:21-es vagyok. Amúgy én is ott fogok szülni ügyeletesnél, mert oda tartozom, és én sem szándékozom pénzt adni. Erre most sajna nincs keret.

Szerintetek mit jelent, ha egy beteget kemó kezelés alatt egyedül raknak egy szobába, és a doki csak annyit mond, hogy indokoltnak látja? Előtte mindig többen voltak a szobába.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy olyan hatással van rá a kemo, ami másokban visszatetszést okozhat. (folyamatos hányás)

Valószínû, hogy olyan hatással van rá a kemo, ami másokban visszatetszést okozhat. (folyamatos hányás)
Gondolom a sugárzás miatt. Nõvérem egyszer kapott egy sugár gyógyszert a pajzsmirigyére. Nem fektették be, de közölték vele, hogy a család és a gyerekei 5 napig nem tartózkodhatnak vele egy helyiségben.
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyen nem történt, ezért vagyunk aggódással.
Kemótól legyengült az immunrendszer, így óvják a fertõzéstõl.
??? zárva? fejét úszni? Tedd fel újra a kérdést!
Ha még zárva vagy, és látja a baba fejét úszni(?) az azt jelenti, hogy nem indult be. Amikor beindul a szülés, a baba feje sehová nem úszkál, beilleszkedik a szülõcsatorna elejére, és nem mozdul.
Ha 2 ujjnyira van nyitva a méhszáj akkor láthatja a doki a baba fejét.De ha még nem illeszkedett be, hanem ha hozzáér a doki akkor elhúzza vagy elmozog, akkor még nem valószínû a közeljövõben szülés, mert ahhoz be kell illeszkednie a fejének.
ja lehet, de csak akkor lesz tuti, ha ki is kukucskál a pici, és jelez hogy kezdhetjük....ekkora kamu kérdést....

19 hét 4 naposan voltunk genetikai ultrahangon. A doki azt mondta, hogy nem lát gyomor telítettséget. Ez mit jelent? Azért van kis gyomra stb. ugye? Látta volna, ha nem lenne.

Hólyagtelítettséget látott, visszarendelt a gyomor telítettség miatt két hét múlvára. Nem mondott semmi mást.

Legjobb válasz: Ezt igy nehez lenne orvosolni.....ra kellett volna kerdezz a dokitol... azert itt megis csak tapasztalatokrol irnak az emberkek es nem orvosi dolgokrol.

Ezt igy nehez lenne orvosolni.....ra kellett volna kerdezz a dokitol... azert itt megis csak tapasztalatokrol irnak az emberkek es nem orvosi dolgokrol.
Szia! Ne aggódj, nincs semmi baj! A 19.heti UH-n nekem is azt látták, hogy üres a gyomrocskája, sõt, a hólyagja is. De az elõtte való UH-n (vagy a 4D-sen, már nem emlékszem pontosan, melyik volt az) telt gyomor és telt hólyag látszódott. Ott van a kis gyomra és mindene a helyén, csak éppen fel volt dolgozva a kajcsi. :-) Meglátod, a köv. vizsgálaton majd megnyugtat a dokid!!! Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!