Találatok a következő kifejezésre: Mit lát babám (59 db)

Mit lát a babám? Vagy homályokat látnak csak? 2 hetes lesz hétfön

Legjobb válasz: Érett újszülöttek olykor már egyhetesen, néhány naposan is visszamosolyognak, ami azt sejteti, többet látnak puszta mozgásnál vagy homályos körvonalaknál. Legélesebben akkor látnak, ha a nézendõ dolog 20-25 cm-re van tõlük. Az biztos, hogy meg tudnak különböztetni hátteret és közeli alakokat. Az éles kontúrú látnivalókat szívesebben nézik, mint az alaktalan, homályos dolgokat. Kezdetben azonban a babák a feje tetejére állítva látják a világot, pontosan úgy, ahogy a retinára esik a kép. Aztán a tapasztalatok, többek között a gravitáció irányából adódóak, és még számos momentum megtanítja õket arra, hogy érdemes a képet magukban automatikusan megfordítani. Az elsõ néhány hétben egyre többet tartja nyitva a szemét, a szórt, tompa világítást jobban kedveli, az éles fények láthatóan zavarják.

Érett újszülöttek olykor már egyhetesen, néhány naposan is visszamosolyognak, ami azt sejteti, többet látnak puszta mozgásnál vagy homályos körvonalaknál. Legélesebben akkor látnak, ha a nézendõ dolog 20-25 cm-re van tõlük. Az biztos, hogy meg tudnak különböztetni hátteret és közeli alakokat. Az éles kontúrú látnivalókat szívesebben nézik, mint az alaktalan, homályos dolgokat. Kezdetben azonban a babák a feje tetejére állítva látják a világot, pontosan úgy, ahogy a retinára esik a kép. Aztán a tapasztalatok, többek között a gravitáció irányából adódóak, és még számos momentum megtanítja õket arra, hogy érdemes a képet magukban automatikusan megfordítani. Az elsõ néhány hétben egyre többet tartja nyitva a szemét, a szórt, tompa világítást jobban kedveli, az éles fények láthatóan zavarják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Már születés tuán 1-bõl lát!!!!!!

Az 5. hétbe vagyok és elég sok jel a vetélésre utal, de még egyáltalán nem vagyok benne biztos. A babát látom a bugyimon? (mármint tudom h én nagyon pici) De mit látok mégis?

Kérlek segítsetek mert egyáltalán nem tudom h ha elvetélek akkor az mégis milyen. Milyen következménye lehet ha nem megyek orvoshoz?

Legjobb válasz: MIt látsz? MI utal szerinted arra? Vérzel?

MIt látsz? MI utal szerinted arra? Vérzel?
az élélnk piros vér nagyobb mennyiségben és a szövet darabok vetélés jelei, a baba még kicsi és amorf, és a petezsákban van, de ha kb egy egy centis valami lesz a WC-ben vagy a bugyin az a baba lesz :-(
Dehogy tudod megfogni...nagyon pici még öt hetesen. Tényleg, mik a tünetek? És miért nem akarsz orvoshoz menni? Õ meg tudna téged nyugtatni. Mivel még pici a magzat, nem lenne szükséged utólagos beavatkozásra, de holnap mindenképpen az legyen az elsõ dolgod, hogy kérsz egy gyors idõpontot a nõgyógyászodtól!
fertõzés, és úgyis ott kötsz ki akkor csak mentõvel, szóval jobb ezzel nem játszani!
Súlyos következményei lehetnek, ha nem mész nõgyógyászhoz, jelen esetben, ha vetélésnél nem ürülsz ki rendesen, a bent maradó darabok fertõzést okoznak, a méhed is rámehet! Terhességnél pedig egyszerûen muszáj elmenni, a baba egészsége érdekében, meg a tiédben! És ha nem vagy terhes, akkor is muszáj menni, a rákszûrés miatt!
Ha szulni fogsz akkor se mesz majd korhazba? A 9 honap alatt nem fogsz nogyogyaszhoz jarni? Otthon akarsz majd szulni? Ilyet nem szabad am csinalni, tudod. Azt te tudod hogy mi tortent a nodokinal, de valaki bizalmasoddal menjel akkor el, o is mindig menjen be veled a vizsgalatra, ne feljel. Anyukad, ferjed, baratnod, szoval barkit magaddal vihetsz! Menjel el holnap a dokihoz valakivel!
Atyaisten! MENJ orvoshoz, ha játszol a gyerek életével akkor talán tényleg egyszerûbb elvetélni vagy védekezni kellett volna. Az egy dolog, hogy parázol az orvostól, az meg egy másik, hogy alapismereteid sincsenek a testedrõl, a terhességrõl. Mit gondolsz, más sem megy orvoshoz, csak mert kellemetlen? Vagy mert egykét doki idiótán viselkedett vele? Neked van egyedül p*nád..? Neked egyvalamit kellene megjegyezned: NE szülj gyereket! Bocs a stílusért, de nem hiszem el, hogy ilyen van, miközben mások megfeszülnek, hogy egészséges legyen a gyerekük.... Lehet lepontozni.
Szerintem feltétlenül menj orvoshoz, mert már sokan írták, hogy ha idõben elmentek volna, kaptak volna megfelelõ gyógyszert, ami megakadályozta volna a vetélést. Remélem nem lesz semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Van egy bizonyos dolog ami nõgyógyásznál történt velem azóta egyetlen egysem sem megyek:( De ha nemmegyek milyen következményei lehetnek?

Mikor lát valamit a doki? Van még esély a babára?

Sziasztok! Ma 15 napja hogy teherbe eshettem, nem tervezett babóca de mostmár igazából örülnénk ha lenne. Ma voltam dokinál, csinált hüvelyi UH-t illetve megvizsgált azt mondta még nem lát semmit. Mellesleg 2 halvány pozi tesztem volt tegnap. Lehet ettõl még babócám? ugye jól tudom hogyha van is baba azt õ még nem láthatta?

Legjobb válasz: Ha jól értelmezem akkor mostanában nem vártad tehát a 4. hétben vagy. Ilyenkor teljesen normális h még nem látja a doki, az 5. héten fog petezsákot a 6.-7. héten embriót és szívverést látni.

Ha jól értelmezem akkor mostanában nem vártad tehát a 4. hétben vagy. Ilyenkor teljesen normális h még nem látja a doki, az 5. héten fog petezsákot a 6.-7. héten embriót és szívverést látni.
Nagyon koràn mentél. Én 6 hetesen mentem még is alig látott valamit az sztk orvos. 8 hetesen hívott vissza akkor már volt szívhang. 2-4 hét múlva is ráérsz visszamenni.


Hany honaposan lehet latni az ultrahangon, hogy minden vegtagja megvan-e a babanak? Mikor latja mar az orvos? Az normalis ha sokszor erzem hogy szur a hasam alatt neha jobb neha meg a ball oldalon. Ez baj?

Legjobb válasz: Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.

Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.
szia! nekem már 10 hetesen megmutatta a doki mindenét, még a kézfejét is!
A szúró fájdalomra a pihenés a jó.Nyúlnak a méhet tartó oldalszalagok és ez okozza a szúró érzést.
A 12. heti UH-n már mindenét nagyon jól lehet látni. A szurka pedig normális. Nekem a mai napig van, hogy szurkál (25 hetes vagyok). A dokim csak annyit mondott, hogy ilyenkor feküdjek le vagy üljek le.

Mikor látom meg a babám végleges szemszínét?

Legjobb válasz: A babák szemszíne teljesen 1 éves korukra alakul ki. De nagyon sötét szemû babánál jóval hamarabb kialakul. Az én fiam 5 hónapos és gyönyörû barna szeme van.

A babák szemszíne teljesen 1 éves korukra alakul ki. De nagyon sötét szemû babánál jóval hamarabb kialakul. Az én fiam 5 hónapos és gyönyörû barna szeme van.
Nincs legzesfigyelötök?Ha gond van az riaszt!
A kérdező hozzászólása: matracban van az orra!veszek elfordulas gatlot, legzes figyelom van
de meglehet akadályozni, lehet venni átfordulásgátló párnát.pont a minap láttam itt a neten. személyes tapasztalatom nincs, szóval csak egy ötlet néz utána :) ha rákattintasz valamelyikre le is van írva hogy pont arra jó h ne forduljon hasra : http://www.brendon.hu/Products/List/elfordul%C3%A1sg%C3%A1tl..
miért bánod annyira, ha hasra fordul?
szigetelõszalaggal az ágyhoz ragasztod :DDD nem, nem tudod megakadályozni :) de egyébként a legveszélyesebb ha hanyatt fekszik a baba, nem hiszem, hogy ehhez kéne ragaszkodnod. ha félted akkor vegyél vagy kölcsönözz légzésfigyelõt, és tényleg a kókuszmatrac az ami biztonságos ilyen szempontból
A kérdező hozzászólása: ok, koszi...valahogyan nem tudnam megakadalyozni, hogy megforduljon?
Nekem azt mondta a csecsemõs, hogy a kisbabákban sokkal több az életösztön, mint gondolnánk. A kicsim sokat bukott, én ettõl rettegtem. A légzésfigyelõt mindenképp ajánlom, akár hason, akár háton alszik.
az én kicsim korababa volt és az új álláspont szerint az a legjobb, ha hason alszanak.A kórházban mindig úgy voltak fektetve.Amúgy sokkal gyakoribb, ha a baba megfullad a félrenyelt visszajövõ tejcsibe...ez ellen pedig hasonfekvéssel lehet védekezni
vegyél kókuszmatracot, annak pont ez a pozitívuma, hogy átengedi a levegõt. vagy légzésfigyelõt
Biztos így kényelmes neki. Az én lányaim újszülött koruk óta hason alszanak. Egyszerûen máshogy nem tudtak aludni (4.5 és 1.5 évesek) Nem tudsz mit tenni ez ellen, max ha nagyon aggódsz (bár pontosan nem tudom, hogy miért, mert a bölcsõhalál háton is érheti õket sajnos, a hason fekvés meg addig "veszélyes" amíg nem tudják forgatni a fejüket) de ha aggódsz és nincs szerezz be egy légzésfigyelõt.
nekem mindig a matracba fúrja az orrát! ha elfordítom a fejét, visszateszi. Nem kell izgulni egyszerûen, mást nem tudok tenni.

A babak latjak a szellemeket v az angyalokat? A kislanyom sokszor nez el a fejem mellett es olyan mintha kovetne vmit vagy vkit a szemevel vajon mit lat?

Legjobb válasz: Én is észrevettem már ilyet a lányomon, de hálistennek mindig megtaláltam én is azt az apró muslicát, vagy bogarat, amit nézett...

Én is észrevettem már ilyet a lányomon, de hálistennek mindig megtaláltam én is azt az apró muslicát, vagy bogarat, amit nézett...
2. vagyok. Amúgy kirázott a hideg, amit írtatok....
Ezt már én is hallottam több embertõl, de úgysem tudjuk meg az igazságot. Az én babám is szokott ilyet csinálni, olyankor kiráz a hideg, mikor este kettese vagyok vele a szobában. Egy ismerõsöm mesélte hogy a babája egyszer felnézett a szekrény tetejére és erõsen nézte sokáig. Pont oda ahol a dédi urnáját tartották.
Én sajnálom, hogy így 4 hónaposan egyre kevesebbet látom, ahogy az angyalát nézi... Szerintem a picik látók. És nekem jól jött az angyalkája, amíg kórházban volt, legalább tudtam, hogy van aki vigyáz rá. Huncut angyala van, mert folyton nevettek.
A babáknak ki van nyílva a 3. szemük , ezért látnak mindent. Szellemeket, angyalokat, valamint az auránkat. Ezért nézhetnek gyakran mellénk. Ha tényleg igaz, milyen sok színt láthatnak. :) Biztos nem rossz látvány, és nincs rá negatív hatással. 2-3 éves lehettem és láttam egyszerre egy csomó lelket. Valamiért akkor megnyugtatott, most meghalnék a félelemtõl. :D
Érdekes, én is pár napja vettem észre hogy a babám mellém vagy fölém néz és sokáig figyel úgy mint amikor jön valaki hozzánk.. én megijedek ilyenkor, van, hogy este is mikor jövök be a sötétbe rohanok mert érzek valami furcsát, frusztrálót körülöttem mintha hozzám simulna valami szellõ féleség, de csak mintha.. és ha világos van, jobban érzem magam. Nekem anyum mesélte hogy álmából mikor felkelt az aposa szellemét látta az ablaknál, meg álmodott egy fiurol aki meghalt és a temetõben látta véletlen ugyanazt az arcot.
Elõzõ vagyok. Még szeretném azt mondani, hogy sokszor hallottam, azt, hogy gyerekeket semmiképp ne vigyünk temetõbe. Véleményem szerint a temetõtõl nem kéne félnünk, bár tényleg félelmetes a tudat, hogy miért is létezik az a hely, de a szellemek helyhez és emberekhez vannak kötve. És, ha meghalnék, és még lenne itt hátrahagyni valóm, biztos nem a temetõben lézengenék.
A kérdező hozzászólása: koszi h megosztottad velem\velunk ezt a sztorit es sztem igazad lehet h azert tartunk a szellemektol mert ezt sujkoltak belenk
A férjem keresztlány is látta a - nevezzük szellemeknek - a szellemeket. Egyik sztori: mikor óvodás kiscsoportos volt, a mamája öltöztette, a kicsi meg nem volt hajlandó arra fordulni, amerre a mama akarta, mert "egy bácsi áll az ajtóban". Persze a mama nem látott senkit, ezt bizonygatta a kislánynak, de õ csak arra fordult és a szemét sem vette le a nyitott ajtóról. Õ látta és kész. Én személy szerint hiszek benne és abban is, hogy a kicsik angyalkái velük vannak és vigyáznak rájuk - mellettünk:) Nem hiszem, hogy félni kellene tõlük, csak a sok hülye, agyament film ezt váltja ki belõlünk... Még jó, hogy a kicsik tiszta lappal indulnak:)
A kérdező hozzászólása: sajnalom h mar megjartatok a korhazat remelem mar jobban van a picur. Az en picim is mindig vigyorog az angyalkaival sot sokszor szinte sikongatva kacag nagyon edes
Az én lánykám is szokott ilyet csinálni, de soha nem gondoltam szellemekre vagy angyalokra inkább arra , hogy jól megfigyel mindent, mert néha még a sima falat is jól megtanulmányozza. De soha nem lehet tudni
A kérdező hozzászólása: koszi h valaszoltatok csak avval biztatom magam h ha vannak is biztos nem rosszak mert nem felnek a picik toluk mert nem bantjak oket amugy engem is mindig kiraz a hideg ha eszre veszem h megint ezt csinalja
a Tv-ben mutattak, hogy egy kislany akarcsak ahogy a fentiek mondtak folyton figyelt valamit, az edesanja lefenykepezte es a kepen tisztan latszott hogy abban az iranyba amerre a baba nezett egy fenyes valami volt, eloszor azt hittek h a kep hibas aztan ahany fenykepet keszitettek az a feny hol kozvetlen a baba mellett volt hol a baba mosolygott ra, a feny mindig ott volt:)
Most olvasom mégegyszer 10 napig renszeresen szívatátok neki? És orvos látta az idõ közbe?Gyógyszert kapott?
Foggalmam sincs, de én biztos be vittem volna.Lehet hogy nagyon ki van neki belül száradva a rengeteg orr szívástól, megjegyzem én amikr ekkora vol a melszívóm orr szívóját használtam csak, és az orrszívó porszívót 4 hósan kezdtülTe figyu a sterimar só oldatot ismered?Na az nagyon jó. A nasivinnel is nagyon vigyázz, ha veszel akkor nasivin sanft-ot vegyél az tartósító mentes, és nem bántja a nyálka hártyát. Én ezt azért kicsit furcsállom hogy 10 nap rendszeres orr szívatás után, és szegény gyerek fájlalja, vagy az orrát vagy az arcát, erre még mindig az a válasz hogy szívassd neki tovább.Sok váladék van még mindig neki?Szerintem meg kéne legalább telefono érdeklõdnöd más dokit.
Akkor holnap orvos.Nekem azt mondta az orvos ha a baba valahova kapkod, és sír, azon a tájon fáj neki valami.Amugy nem lehet hogy ki van száradva a bõre?Lehet hogy most ki nevetsz, de lehet hogy nagyon viszket neki.Kened valamive?Ha azt mondod hogy ez kizárt, akkor doki, nehogy nagyobb baj legyen és felszúrják az orrát, mert azt lelkileg nem bírod ki.
Mióta csinálja ezt? Nem kéne az ügyeletre be vinni?
A kérdező hozzászólása: Nem vittük közben dokihoz, mert hivzuk õt telefonon és azt mondta szivjuk neki, meg nasivin cseppeket vegyunk.De már nem tortyog. Csak mindig az orrát dörszöli.legközelebb 22-én megyunk.De láza nincs.Mit tudnának vele az ügyeleten csinálni?
Keresgélek errõl neked a neten de nem igazán találok.Én nem várnék akkor se 22-ig õ még nagyon pici.Ha felszúrják az orrát az nagyon fog neki fájni, minnél késõbb viszed annál rosszabb lessz.

4 hós a babám, s a hintájában látom néha hogy a fejét emeli előre, s erőlködik is, fel akar ülni. Mikor fog ülni, s hogy fog felülni?

Legjobb válasz: A babák négykézláb után ülnek fel, kb 9-11 hós koruk között. A babád azért erõlködik, mert természetellenes helyzetben van a hintában. Nem tudod teljesen vízszintesre állítani?

A babák négykézláb után ülnek fel, kb 9-11 hós koruk között. A babád azért erõlködik, mert természetellenes helyzetben van a hintában. Nem tudod teljesen vízszintesre állítani?
az én fiam is erõlködött a pihenõszékben már 4 hónaposan, de 6 volt mire hasra fordult és olyan 7 és fél, amikor felült. Hason fekvésbõl ül majd fel, felemeli a fenekét de nem áll 4kézláb, hanem az egyik térdét behajlítja és leteszi a fenekét. Ezt majd gyakorolja és ügyesen fog ülni kb 1 hét után, de addig és utána is sokszor el fog dõlni. akkor jönnek majd a nagy ordítások, hanyatt esések... :) Vidám korszak! :)
Nekem már 2 hónapos kora óta csinálja ezt de nem szuperbaba!:) Még csak az oldalára fordul. 4 hós. Nem hiszem, hogy emiatt hamarabb fog ülni de ettõl függetlenül ülhet hamarabb. Jaj, remélem érthetõ voltam.
Ha a mászás elõtt ül fel a baba az nagyon nem jó, nem a normál mozgásfejlõdés része. Ha egy babát ilyen döntött helyzetbe hoznak, akkor õ automatikusan fel akar majd ülni, mert a reflexei ezt csináltatják vele. Be kellene tiltani az összes olyan pihenõszéket, hintát stb, ami ülésbe kényszeríti a gyereket...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Oldalra már 1 hónapja fordul, a héten már hasra is fordult párszor. Eddig elvolt a hintában, nem hiszem az lenne a gond, a hordozóban is ugyan olyan helyzetben van. 1 hete tört rá ez a felülhetnék.

Masodik babat szeretnenk (aprilisban elveteltem) es most hogy latom h megkene jonnie a menzimnek hamarosan mar ideges vagyok, pedig tudom nem szabadna. Mit csinaljak h neparazzak?

Legjobb válasz: Próbáld elterelni a gondolataidat errõl. Tudom nagyon nehéz mi is babát szeretnénk. Én ilyenkor a lányomba kapaszkodok vele vagyok játszok mesélek éneklek neki. Õ meg élvezi. Ne görcsölj mert annál nehezebben fog összejönni a babátok.

Próbáld elterelni a gondolataidat errõl. Tudom nagyon nehéz mi is babát szeretnénk. Én ilyenkor a lányomba kapaszkodok vele vagyok játszok mesélek éneklek neki. Õ meg élvezi. Ne görcsölj mert annál nehezebben fog összejönni a babátok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!