Találatok a következő kifejezésre: Mit kezdjek, nagy a barátom (8 db)

Mit kezdjek, ha nagy a barátom pénisze?

Hát tudom hülye kérdés de segítség kéne...

Legjobb válasz: Van néhány helyzet, amikor nem tud olyan mélyen behatolni. Nézd meg, vannak leírások az Interneten. Hallottam már olyanról is, aki törölközõt tekert rá :-) Miért nem próbálod meg a lovagló pozíciót? Akkor te vagy felül... és úgy írányítod, ahogy tetszik. Ne hagyd, hogy fájjon - hosszabb távon ez megbosszulja magát. Ja: más módszert próbáltál már? A száddal, pl? Hidd el, eszméletlenül jó érzés neki! És ott mindegy, hogy mekkora, mert a vége érzékeny... ha valamiért kárpótolni akarod, ez a legjobb módszer!

Van néhány helyzet, amikor nem tud olyan mélyen behatolni. Nézd meg, vannak leírások az Interneten. Hallottam már olyanról is, aki törölközõt tekert rá :-) Miért nem próbálod meg a lovagló pozíciót? Akkor te vagy felül... és úgy írányítod, ahogy tetszik. Ne hagyd, hogy fájjon - hosszabb távon ez megbosszulja magát. Ja: más módszert próbáltál már? A száddal, pl? Hidd el, eszméletlenül jó érzés neki! És ott mindegy, hogy mekkora, mert a vége érzékeny... ha valamiért kárpótolni akarod, ez a legjobb módszer!
Ja! Ez az! Feküdj csak hasra, csukd össze a lábad teljesen, de ne erõsen. Feküdjön szépen a hátadra - így elég messze van ahhoz, hogy ne tudjon túl mélyen behatolni. Az irány is elég jól adódik :-) - de azért figyelmeztesd, ha nagyon eltévedne.
Szia! Szerintem tok aranyos vagy. ^^ Nem sok lany csinalna ezt a baratjaert. Figyelj, ugyis lehet szeretkezni, hogy nem teljesen hatol beled. Szerinted az neki jo, hogy nem elvezed? Kielegiteni kezzel es szajjal is kitudnad. Az meg, hogy a csaladjaban gondok vannak, az szerintem nem ide tartozik. Azert szeretkeztek, hogy mind a kettotoknek jo legyen. A gondjait kozos programokkal, rengeteg egyuttlettel, beszelgetessel, torodessel is eltudod feledtettni egy ideig.
és ha te fekszel a hátadon és õ van felül?próbáltad?mert úgy nem tud teljesen beléd hatolni.meg idõvel te is tágulsz majd és nagyobb lesz a befogadóképességed.de oldalról is jól.vagy feküdj a hasadra és úgy menjen felülre.mert úgy még nehezebben fér hozzád.ott a feneked ami távolabb tartja õt.egyébként minden tiszteletem neked hogy ilyen megértõ és együttérzõ vagy.ritka!!!
Szóval ha kreatív akarnék lenni akkor tekernék a pöcsömre a 13.cm-nél egy piros szigszalagot mint a fúróhegyeken hogy eddig és ne tovább, és azt figyelem akció közbe! HAHA na eddig a poén része, azt a lovaglót tényleg gyakorolni kéne de úgy hogy te guggolsz fölötte az nem annyira fárasztó és pontosabban tudod irányítani a dolgokat! Azért irigylem a pasidat hogy ilyen rendes barátnõje van, meg én a helyében 2 év múlva jelentkeznék a Kovinál, még szép karrier várhat rá ha levetkõzi a gátlásait! (na jó ez is csak ugratás volt)
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de sajnos már sokszor volt depressziós, és nagyon nehéz kirázni belõle.. :( igen, írtam hogy nem hatol be annyira éppen scak addig, hogy ne legyen kellemetlen mert abból késõbb fájdalom lett.Éppen azért takargattam, hogy fáj, hogy ne vegye észre.Jah enm írtam le basszus az okát.Ha észre veszi rajtam hogy fáj vagy bármit, akkor azonnal lelankad neki, és nehezen tudjuk visszaállítani, bár mostanába megyeget.Nagyon nagy a teljesítési vágya!Mindíg csak az van benne, hogy úristen csak neki jó legyen...de azért köszy a választ!
Lehet hogy hülye kérdés, de biztos hogy a pénisz hosszával van baj? Nem lehet hogy nem izgulsz fel rendesen? Próbáltátok már úgy hogy addig izgatott pl. orálisan hogy már majdnem elmentél és akkor kezdtétek el az aktust?
Feküdj oldalasan..õ a hátad mögött és akkor te irányíthatod, h mennyire menjen beléd:)
A kérdező hozzászólása: ELMEHETSZ A SUNYI PICSÁBA FÉLTKENY BAROM!!!Neked lehet hogy ennyi...bunkó paraszt
a síkosító mindent megold, bárhol vehettek
biztos forditva fogtad a mérõszalagot és csak 12 cm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segítettetek!!! :) :$ Aranyosak vagytok!!!
A kérdező hozzászólása: Abban a pózban fájt, de kitaláltuk, hogy ha õ egy picit feljebb dõl, szinte majdhogy nem ül, akkor nagyon jó, akkor mentem el hüvelyen belül.Persze midnent próbáltunk már, csak az anális szexet nem, mert nem tartjuk "jónak", még belegondolni is rossz, persze bizti vana kinek jó, azt sem ítélem el, hisz egyszer élünk.. :) Köszy a választ!
A kérdező hozzászólása: Nah csak nem írtam le az elõbb :DHa lelankad és nem emgy, akkor borzasztóan ideges lesz, hogy nem megy neki, és olyanokat mond, hogy levágja mert nem jó semmire, meg hasonlók...errre meg ráuntam és elhatároztam hogy én csinálok valamit.Elkezdtem neki mondani, hogyha mégegyszer ilyeneket mond akkor nem szeretkezek vele többet.Egybõl megemberelte magát, és elkezdtünk dolgozni a gondon.Mondom neki iylen esetekben, hogy lazítson, kapcsoljon ki mindent...érdekes módon rögtön megy...szóval végülis már az idegességtõl nem áll fel neki végül...
Probálkozz azzal hogyha miszionárius pozban vagytok akkor tegyél a segged alá 1 nagypárnát s hidd el nem fog fájni nyugottan nézz meg 1 ob tamponos papiron a képet is hogy nem tud egyenessen behatolni a pénisz hanem megakad ezért a továbbjutásért kiegyenesiti az utat és persze nyitogatja a méh szájadat is.....ezért jo ha megemeled kicsit a segged s párnát csusztatol alá lényeg hogy legalább 10 cm emelkedjen el a segged az ágytol nem fog akadájozni a szexben sem nekem bejött....

Mit tegyek hogy a legjobb barátnõm meg változzon mert nagyon szeretem csak. Mit kezdjek vele?

Elég beképzelt lett( nagyobb a melle az átlagnál ezért) szóval ez kezdetben tetszett a fiúknak de most már nem olyan nagy szám. Ezt nehezen viseli ,én egyre jobban kijövök a barátaival mert én nem nyafogok. Szóval ha nekem tetszik Vki akkor rögtön ráhajt ha tetszik neki ha nem.

Legjobb válasz: Te komolyan egy ilyen embert a legjobb barátnõdnek tartasz? :O Ez meglepõ. Egy barátnõ nem viselkedik így! Egy barátnõ segít ahol tud, meghallgat megért, ezzel szemben a te úgynevezett legjobb barátnõd ott tesz keresztbe neked ahol tud. Egy ilyen emberért nem szabad fáradozni. Találsz te ennél értékesebb barátot is magadnak.

Te komolyan egy ilyen embert a legjobb barátnõdnek tartasz? :O Ez meglepõ. Egy barátnõ nem viselkedik így! Egy barátnõ segít ahol tud, meghallgat megért, ezzel szemben a te úgynevezett legjobb barátnõd ott tesz keresztbe neked ahol tud. Egy ilyen emberért nem szabad fáradozni. Találsz te ennél értékesebb barátot is magadnak.
A kérdező hozzászólása: De ha csak ketten vagyunk akkor nagyon jó fej és nagyok jól el vagyunk csak amikor fiúk is vannak.... Akkor úgy viselkedik mintha õ lenne a leges legszebb...de elég nagy feneke van meg picit duci is de ez mindegy... Csak nagyon zavaró. Keressek új legjobb barátnõt??
Hát te tudod, de szerintem egy barátnõ nem ilyen. Még akkor se, ha kettesben normálisan viselkedik is. Te tudod mit szeretnél, de szerintem kár erõfeszítést pazarolni rá. Ha viszont megpróbálnád, akkor azt javaslom, hogy ha hülyén viselkedik akkor mond el neki, hogy sértõnek találtad a viselkedését. Beszéld meg vele, hogy nem biztos hogy ilyeneket kéne csinálnia vagy mondania.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Sokat segített:)

Ki szeretném elégíteni orálisan a barátomat de mivel még nem volt pasim nem vagyok jártas ebben. Nem akarok nagyon bénázni azt akarom hogy jó legyen neki. Aki már csinálta/csinálja tanács? Hogyan kezdjek neki?

normális válaszokat légyszi :D Ja és neki már volt barátn?je.

Legjobb válasz: fogazás TILOS!!!! nekem két éve elõször foggal csinálta a barátnõm, és azóta sokat javult a technikája, nagyon jó amit csinál, de néha még így is félek a fogaitól, az elsõ rossz emléke miatt

fogazás TILOS!!!! nekem két éve elõször foggal csinálta a barátnõm, és azóta sokat javult a technikája, nagyon jó amit csinál, de néha még így is félek a fogaitól, az elsõ rossz emléke miatt
Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) )
A legjobban akkor csinalod, ha elvezetbol csinalod, ha nem csak ugy elore megtervezed, hogy igy meg ugy csinalod, meg kozben is nem arra kell gondolni, hogy most mit csinalj. Ha elvezed te magad is, eszre se veszed es jon magatol. Eloszor mikor csinaltam a pasimnak, akkor nem elveztem es csak azert csinaltam, hogy oromet szerezzek neki. Aztan egyre jobban megtetszett az ido mulasaval, sokat segitett a dologban, hogy kozben o is vagy oralisan, vagy kezzel kenyeztetett. Esetleg csinalhatnad ugy, hogy valahogy elerhetove teszed szamara te is pu.cidat, es igy elvezetesebb lesz neki es neked is. Egyebkent eloszor lassan kezd el, probald a nyelvedet kicsit ranyomnki a ...hogy is mondjam a farok "hatuljara", ott a legerzekenyebb, meg a makk, es korbe a makk peremen. Neha vakumkent is raszorithatsz a szaddal, kozben simogasd a golyoit, finoman markolazd, es neha vegighuzhatod a nyelvet a golyoin, neha a szadba veheted azokat is, de azokkal nagyon ovatosan kell banni. Es kozben mas testreszeit is simogathatod. Remelem tudtam segiteni.
helyesen mondja fogazás nem kell felejtsd el vannak elborult elmék de azt felejtsd el
Fogazás nem, sok nyál, nyelvezés, finoman lassan, kis kézimunka közben, de ugyis érezni fogod.
A kérdező hozzászólása: 17 vagy õ 19 köszi a válaszokat :)
FOGAZÁÁÁÁS a virslit fogazza ne a [email protected]
GYAKOROLJ RAJTAM
Bõ nyál a titok, pici fogazás de nem sok!!! És legfõképpen tisztaság a farok tulajdonosától. 37F
Csak arra figyelj hogy a fogad ne érjen hozzá és jó sok nyállal csináld :D amúgy ki veszed a szádból kicsit kézi munkázol kicsit szopogatod nyalogatod ;) (a kedvem el megy az egésztõl ha hozzá ér a foga a barátnõmnek a @-omhoz)
Gyakorólj rajtam!
ki az a másik pasi ? ismerõs vagy pl valami focista.
Tisztázzuk: barátodat szereted... õrá benedvesednél, ha a másik pasi képe nem ugrana be... Figyi... a másik ugye nem megerõszakolt, vagy "csak" molesztált, vagy ilyesmi? :O Mert akkor dögöljön meg!!! :@ Figyelj! Ha ilyesmi történt, menj, és kérj orvosi segítséget, vagy egy megbízható barátnõddel beszélj errõl (sõt! anyukáddal beszéld meg!!!). A barátodnak pedig mondd el ezt mindenképpen, mert szegényke akkor azt hiszi, hogy miatta van! Hidd el, meg fog érteni!
Ez nem múlik el, csak ha egy jó ideig nem találkozol/kommunikálsz azzal az ismerõssel. VAGY ha lefekszel vele, bár lehet, hogy akkor meg csak mégjobban felerõsödik:)
Ha csak egy jó barát, akkor miért szex közben ugrik be a képe? :D Én nem szoktam az ellenkezõ nemû barátaimról fantáziálni szex közben.
A kérdező hozzászólása: Többiek?Mit gondoltok?Mert szünetet egyikõnk se bírna tartani..:(
Hááát... akkor így nem sok értelme van, hogy a barátoddal vagy! :S Szerintem tartsatok szünetet! És majd akkor kiderül minden...
A kérdező hozzászólása: De az ismerõsömmel fáj, hogy nem beszélhetek, de a barátom nélkül meg megõrülnék..:(
látens szerelmes vagy az ismerõsödbe.
A kérdező hozzászólása: Errõl õ tud.De nem volt szó semmi megerõszakolásról.Csak egy ismerõs aki jó barát és kicsit nyomult és emiatt megszakítottam vele a kapcsolatokat.Mit tudnánk tenni a barátommal?
A kérdező hozzászólása: ismerõs
A kérdező hozzászólása: Nekem a barátom kell.Tehát a megoldás, hogy nem beszélek vele?És a barátom ebben a helyzetben mit tudna tenni/segíteni?

Mihez kezdjek most? Nagyon félek!A barátommal 2éve vagyunk együtt, tervezzük hogy lefekszünk ő is és én is szüzek vagyunk.

de anyukámnak nem mondhatom meg mert kitagadnának a családból aszt se tudja hogy van barátom.megtudták még régebben hogy már csókoloztam és 3hónapig nem szóltak hozzám ha szóltak is aszt is csúnyán,flegmán.az a baj hogy anyukám már régebbóta tervezi hogy elvisz n?gyogyászhoz de még sose vitt,mindig csak fenyeget vele.de ha én lefekszek a barátommal aszt megtudja ha elvisz n?gyogyászhoz és ha aszt mondom ne jöjjön be velem az orvoshoz akkor hívja apukámat és ? bekisér hajamnál fogva.

Legjobb válasz: "én mindenkép leakarok feküdni a barátommal." Ez után a mondatod után nem sok mindent írhatok szerintem! Szerintem elé elszánt vagy, tedd meg akkor, és lesz ami lesz. Különben a nõgyógyásznak elvileg nem kéne beszélnie, ha te nem akarod...

"én mindenkép leakarok feküdni a barátommal." Ez után a mondatod után nem sok mindent írhatok szerintem! Szerintem elé elszánt vagy, tedd meg akkor, és lesz ami lesz. Különben a nõgyógyásznak elvileg nem kéne beszélnie, ha te nem akarod...
Konzervatívak a szüleid, nincs könnyû dolgod.Nincs véletlenül egy olyan rokonod akivel jóban vannak és tudna hatni rájuk?Pl elmondhatnák hogy már kezdesz felnõni, ne aggódjanak, mert ha tiltják azzal nincs megoldva semmi!Inkább üljetek le beszélni nyugodtan, ifjúsági nõgyógyászhoz meg úgy tudom egyedül is elmehetsz, akár fogamzásgátlót is ír (nem olcsó 5-6 ezer Ft 3 havi adag), de ezt csak akkor irass, ha rendszeressé válik a nemi életed!Gondolkozz felnõtt fejjel, hamár cselekedni is felnõttként fogsz, védekezzetek.Lehet attól félnek a szüleid, nehogy teherbe ess, óvnak hogy ne essen bántódásod, nehogy csalódj!Mivel nem ismerik a fiútm nem tudják lehet-e benne bízni!Én 18 éves voltam, mikor összejöttünk, a barátom 24 és erre azt mondták:Hú, nem mai gyerek már!-és láttam a szemükben a félelmet, hoyg biztos lefektet majd meg ilyenek.De megismerték ás elszállt a félelmük, megengedték hogy ott aludjak.Mondjuk én már nagykorú voltam!ha látják hogy jól tanulsz, nem romlanak a jegyeid, akkor biztos belemennek hogy legyen barátod!Lehet egy játék is jó lenne:elfogadják a pasidat, a szexet, cserébe jól tanulsz!!Ha betartod amit ígérsz, akkor õk is!De ha a tanulás rovására megy... Remélem tudtam neked segíteni!
Fenyeget a nõgyógyásszal? Menj el magad, kísérjen el a barátod. Szüzesség ellenére is van vizsgálat, vagy csak tanácsért menj. Otthon be is jelentheted, voltam nõgyógyásznál, rendben vagyok :p anyád álla le fog esni nagyon féltenek a szüleid, de rosszul mutatják ki ahelyett hogy riogatnak, sokkal pozitívabban és nyíltan kéne errõl beszélniük legyél te a pozitív és a nyílt, a kedvesség kedvességet szül, az õszinteség õszinteséget, blabla csak azért mondom, mert az se jó ha lefekszetek, aztán meg emiatt írtó nagy lelkiismered-furdalásod lesz, mert mit gondolnának otthon... valahogy a családot is rá kéne már hangolni, hoyg 16 vagy különben nem azért de a 12 évesen szexelõk világában én azt mondom az érett 16-os nyugodtan mehet, ha mindent tud, mindent ért
fõképp azért mondtam, mert 2 év kapcsolat ebben a korban nagyon ügyes és jó emberekre vall, csak gratulálni tudok hozzá!!
Akkor minek kérdezed? 16 évesen még túl fiatal vagy hozzá, én is így reagálnék, mint a szüleid. Mert, ha beüt a krakk és teherbe esel, akkor majd az õ gondjuk lesz a gyerek/ abortusz vagy nemibetegség, amit elkaphatsz. A nõgyógyászok mellesleg nagyon diszkrétek, nem fogják megmondani az anyukádnak, hogy már nem vagy szûz...maximum csak akkor ha egyenesen rákérdeznek
jajjmá mien krakk üt be??? talán van annyi eszük h megelõzzék :D
Istenem....ez az "Elviszlek a nõgyógyászhoz, majd õ megmondja h szûz vagy e még" címû dolog csakis 1 dolgot bizonyít: a szülõ tudatlanságát. Ugyanis azt a a nõgyógyász sem tudja pontosan megmondani.egy intelligens felnõtt embernek lehetne annyi esze h ezt felfogja. Meg a gyereknek is tök megalázó lehet ilyesmivel odaállítani... Én csak 1 dolgot nem értek: az orvost köti az orvosi titoktartás, és "ha külön kéred", akkor nem mond el semmit a szülõnek. De ha anyád megkérdezi az orvostól, hogy mi a helyzet, és õ meg azt válaszolja, hogy nem mondhatom meg, mert a kislánya nem egyezett bele hogy felvilágosítást adjak, akkor az anyuka nem vágja le hogy mi a szitu? Hát nyilván azért nem engedi meg, mert van valami titkolnivalója, nem? Kettõ pedig, hogyha a szülõk ennyire elvetemültek, hogy ilyesmivel elcipelik a lányukat a nõgyógyászhoz, akkor szerintem simán lehet az is hogy ráparancsolnak, hogy engedélyezze az orvosnak hogy az felvilágosítást adjon a szülõknek.nem? Szal én ezt nem értem h ilyenkor mivan....Am bocs az offért...csak érdekel.
Uhh... Nehéz hasznos tanácsot adni... Ha tényleg ilyen rossz a helyzet, érd el valahogy, hogy vigyen el most nõgyógyászhoz, amíg még szûz vagy. Mondjuk mikor "fenyeget", mondd, hogy jó, vigyen, nem árt tudni, hogy minden rendben van-e. És utána feküdj le vele, nem valószínû, hogy a közeljövõben újra elvinne... De kell hogy legyen más módszer, beszélned kéne velük!
Ugyanígy 16 vagyok énis nekem pl. nemvolt ilyen gond csak apu annyit kért h szedjek fogamzásgátlót mert õ úgyvan vele ami igaz is, hogy ha ennyire akarod úgyse tudja megakadályozni csak segíteni tud h gond ne legyen belõle a késõbbiekben, beszélj velük errõl:)
16 éves kor felett az orvos nem mondhat rólad semmit a beleegyezésed nélkül a szüleidnek. Szerintem el kéne mondanod a családodnak, hogy van barátod, és be kellene mutatnod nekik. Mert ha esetleg kiderül véleltenül jogosan nem fognak bízni benned. Mondjuk, ha nem is tudnak róla a szüleid, akkor nekem nehéz elképzelnem, hogy hol akarjátok megoldani. Nyilván a barátodéknál, de oda is csak hazugság árán juthatsz el. Megértelek, mert nem lehet könnyû neked a szüleid konzervativitása miatt, de nem a hazugság a megoldás erre a dologra.
Két év után, és 16 évesen nem tartom korainak a szexet. 13 meg 14, nem mondom, azokat én beszélem le a leghangosabban, de ez már más. Ha félsz, hogy a nõgyógyász "leleplez", amit nem szabadna neki, akkor vitesd el magad még azelõtt, hogy lefeküdnél a barátoddal. Az, hogy "fenyeget" a nõgyógyásszal, mintha az valami büntetés lenne, nagyon rossz dolog, mert így benned egy negatív visszacsatolás alakul(hat) ki a dokival szemben. Holott pedig nõként rendszeresen kell majd nõgyógyászhoz járnod, akár szûrésre, akár mert valami panaszod lesz késõbb. Ha nem akar elvinni, akkor esetleg találj ki valamit (pl hogy viszket, vagy az uszodában elkaphattál valamit, esetleg felfáztál vagy ilyesmi), hogy ne tudja tovább halogatni a dolgot. Hazudni nem szép dolog, de néha muszáj, csak le ne bukj. Utána már nem fog kézenfogva vezetni, hanem bármikor visszamehetsz.
Nõgyógyász nem fog úgy megvizsgálni, hogy közben anyukád is ott áll, neki meg nem mondhatja meg, hogy már nem vagy szûz, csak ha megengeded neki. Barátnõmet is csak akkor volt hajlandó megvizsgálni mélységében is, amikor anyja nem volt bent. 2 évig hogy tudtátok eltitkolni? Meg akkor már minek aggódtok? annyi idõ után már azért illik. :) Egyébként meg AZT és nem aszt.
hát jah:D védekezzetek az fontos!!! de lehet még kicsit fiatal vagy hozzá de lesz ami lesz ! csak okosan!!!
felejtsd el
Mit mûveltél szegény lánnyal?
Én nem könyörögnék egynek sem. Majd keresek mást, ennyi.
Ne könyörögj, ne alázd meg magad, hagyd a francba
Miért szakított veled?
A kérdező hozzászólása: 18F
szia. keress egy elfoglaltságot, ami érdekel. tudom hogy fiú vagy de sokan szeretnek rajzolni (ne röhögj ki), olvasni (ezért se :D)... vagy menj el sétálni meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Sétálni egyedül? XD forever alone hát igen találni kéne valamit ami még hasznos is :D
neem komolyan. menj a parkba aztán csajozzál :DD
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok az a nagy csajozós, parkba leszólítós de köszi az ötleteket :D
valamikor el kell kezdeni :D nm :)
sztem is vmi kis retek vagy
úgy mint amikor a piacon vásárolsz húst megkérdezed mennyiért adja kilóját, ha sok akkor alkudsz belõle.
süssél neki szilvásbuktát
A kommunikáció elkerülése egy ilyen helyzetben elkerülhetetlen, ezt értesd meg magaddal.:D Kockázat nélkül, nincs gyõzelem, szóval szerintem végy erõt magadon, és menj oda hozzá, majd tedd fel a nagy kérdést.:D
Hívd el randira, de ne buliba, ne is moziba, ink. egy kávéházba vagy egy könyvtárba, ahol nyugodtan tudtok beszélgetni és mondd el Neki az érzéseidet és tedd fel Neki a nagy kérdést, ha igennel felel, csókold meg, ha nem akkor pedig kérj elnézést és mondd Neki, hogy azért a barátságot szeretnéd megtartani. Rem. bejön :)
12 nél több nem vagy, a nyakamat teszem rá.
a nevébõl következtetve 14 éves

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!