Találatok a következő kifejezésre: Mit kellene hogy (1376 db)

Egy kertről kellene egy fogalmazást írni és így naggyábol mi kellene, hogy benne legyen (a leírásban)?

csak így nagyábol egy ilyen alap fogalmazás de le írás kelene le írnátok vagy LINK?

Mi kellene hogy a férfiaknak megöjjön a gyerekvállalási kedvük?

Manapság sok férfi tologatja a gyermekvállalás idejét, vagy nem is tervez. Mi az oka?

Legjobb válasz: Nem kötelezõnek mondanám hanem ösztönösségnek. Régen erõsebbek voltak az ösztönök, a fajfenntartás, most ez már kicsit elhalványult. Hozzájárul az is, hogy ma már az egyenjogúságnál fogva nem a férfi dolgozik az nõ meg otthon van hanem mindenki megoszt mindent, ez szép és jó de nem ez van az emberekbe kódolva, legalábbis a férfiakba. Persze ma már az anyagiak is nagyban hozzájárulnak, nem igaz az a mondás hogy ahol 1 gyerek van oda fér egy 2. is, de ez csak rosszabb lesz. Mi pl akkor vállalunk gyereket ha összejön az a pénzmennyiség a havi megtakarításokból, hogy minimum 2 évig itthon maradjak a gyerekkel, mert nem szülök azért gyereket, hogy 6 hónap múlva lepasszoljam bölcsibe majd oviba és a többi. A legszebb kort élné meg valaki más az én gyerekemmel. Én így gondolom.

Emberfüggõ, hogy kinek miért nem kell még baba. Én pl nagyon szerettem volna egészen addig, amíg unokahúgom meg nem született. Mivel elég sokat van velem, rá kellett jönnöm, hogy semmi érzékem a gyerekekhez, és nem is az én világom az állandó rajzolgatás, mesenézés, énekelgetés, stb. Nekem ez sok. Szóval egy jó darabig biztos nem akarok babát. De az tény, hogy rábeszélni, ösztönözni senkit nem szabad. Egy kapcsolatban meg kell beszélni, hogy kinek mi a terve a jövõre nézve. És ha a párod azt mondja, hogy neki nem kell gyerek, akkor fogadd el, vagy állj tovább, de ne kezdj haditervet gyártani, mert az úgy sem lesz normális szülõség.
a férjem 29 éves. még nem akarunk gyereket. mind a ketten elsõsorban az anyagiak hiánya miatt nem... a férjem pedig még azért sem, mert nagy felelõsség egy gyerek és õ jó apa akar lenni. amíg nem érzi úgy, hogy készen áll rá...addig nem fogja bevállalni. 27/nõ
Nem akarnak elkötelezõdni se felelõsséget vállalni mert sajnos még saját magukért sem tudnak..30-4x évesen még otthon élnek anyucival aki mos, fõz rájuk, lesi minden kívánságukat.Nem akarják a kényelmet gyereksírásra és egyéb gondokra cserélni.A baj majd akkor kezdõdik, mikor anyuci már nem lesz és kénytelenek lesznek végre felnõni.De akkor már késõ lesz!
Túltelepített bolygónkon beindultak azok a természetes folyamatok melyek egy elszaporodott faj állományát hívatottak visszafogni.Több meddõ nõ és férfi, több korcs gyerek stb stb.
Lehetnek lelki okai (egész egyszerûen nem akar), de több 2. századi tényezõ is befolyásolhatja (egzisztencia, karrier, anyagiak, családi nyomás, létbizonytalanság...) Én azt gondolom, hogy ha nem kézzelfogható oka van és a férfi mégsem szeretne gyereket vállalni, akkor semmiképp nem szabad erõltetni. Nem volna jó vége. Ha nem akar, hát nem akar. Nem lehet vele mit kezdeni. Volt egy kapcsolatom még régen, én szerettem volna gyereket, õ nem. Hát elváltunk, mert nem ugyanaz volt az életcélunk, ilyen egyszerû.
24/N voltam.
Nem kötelezõnek mondanám hanem ösztönösségnek. Régen erõsebbek voltak az ösztönök, a fajfenntartás, most ez már kicsit elhalványult. Hozzájárul az is, hogy ma már az egyenjogúságnál fogva nem a férfi dolgozik az nõ meg otthon van hanem mindenki megoszt mindent, ez szép és jó de nem ez van az emberekbe kódolva, legalábbis a férfiakba. Persze ma már az anyagiak is nagyban hozzájárulnak, nem igaz az a mondás hogy ahol 1 gyerek van oda fér egy 2. is, de ez csak rosszabb lesz. Mi pl akkor vállalunk gyereket ha összejön az a pénzmennyiség a havi megtakarításokból, hogy minimum 2 évig itthon maradjak a gyerekkel, mert nem szülök azért gyereket, hogy 6 hónap múlva lepasszoljam bölcsibe majd oviba és a többi. A legszebb kort élné meg valaki más az én gyerekemmel. Én így gondolom.
Én nagyon szeretnék gyereket már, de az anyagiak miatt nem lehet. Az is lehet, h talán soha. Párom abszolút így van evvel, Õ megmondta, h talán soha nem akar majd gyereket. :-( Nálunk egyértelmûen a pénz és a lakásgondok.
Szerintem több férfi akar gyereket, mint nõ... Hogy miért? Divat. Az anyukák nagyképûnek számítanak, mert szültek, a karrier fontosabb mindennél, és persze rettegnek a felelõsségtõl, sokan meg kifejezetten gyûlölik a gyerekeket. Ez egy divathullám, majd elmúlik.
Mi az, hogy a "Nõk átvegyék a gyereknevelést, házimunkát felesbe?"? Bocs, de ez már most is így van, sõt. Amire szükség lenne: - részmunkaidõ - VALÓS lehetõség, hogy a férfi is tudjon GYED-re menni (ne az legyen a munkáltató reakciója hogy körberöhögi aztán megfenyegeti hogy kirúgja) Az állami juttatásokat nem növelném.
Szerintem nem kell senkit semmire ösztönözni. Fogadjuk el, hogy 2012 van, mindenki akkor vállal gyereket ha akar. Szerencsére ma már mindenki megeteheti, hogy saját maga dönt. A nõk is, mert szerintem egyáltalán nem csak a férfiak között van ez amit írtál. Régen sem volt semmi jobb, egyszerûen akkor "kötelezõ" volt házasodni meg gyereket nevelni.
Kérdezõ, MA és ITT mi kellene? Nagy csoda... Nekem mondjuk az, hogy 1980-at írjunk...
Ebben a f*s országban nem csodálkozom ha sok férfi nem akar gyereket
Én úgy veszem észre, pont õk akarnak inkább és a nõk húzódoznak. Érthetõ, mert egy férfinak sokkal kisebb változást hoz az életében, nem õ hordja ki, nem õ szüli meg, nem neki kerül veszélybe az állása...

Körülmetélés után mikor kellene hogy kiessenek a varratok, cérnák?

Legjobb válasz: Azért kérdezem , mivel engem 2 hete metéltek körül ,és semmi jele annak hogy ki szeretnének esni a varratok..csak megvannak lazulva..vagyis csak néhány van meglazulva.

A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem , mivel engem 2 hete metéltek körül , és semmi jele annak hogy ki szeretnének esni a varratok..csak megvannak lazulva..vagyis csak néhány van meglazulva.
Sebészeti beavatkozás után a varratok nem kiesni szoktak, hanem kiszedik õket. Normál esetben úgy 10 nap után (bõrseb), körülmetélésnél pont nem tudom. Orvosod nem mondott semmit? Voltál nála kontrollvizsgálaton?
A kérdező hozzászólása: Az orvosom semmit nem mondott..
Ha továbbra sem esik ki, akkor próbáld kamillás teába áztatni.
Egyébként 1-2 hét alatt ki kéne esniük.
Körülmetèlèsnèl nem szedik ki a varratokat. Olyan "cèrnával " varják ami egy idö után lebomlik. hát kb 1 honap volt


Mik kellenének, hogy elmenjen?

Üdv! Van egy gyengécske gépem... ------ *4,00GB RAM *AMD A6-3670 2.70GHz *(alaplapi) AMD Radeon HD 6530D (1774MB) ------ És azt szeretném, hogy elfussan rajta vígan 30-40-50 fps-el az F1 2010 akár 2012. Mik kellenének? (Tudom, hogy a videókártyán javítani kell, hisz elég szemcsés minden játékban, pl: ETS2-ben távol már semmit nem látok...) De még is milyen fajtákat, meg árakat is mondanátok?

Legjobb válasz: Nem olyan gyengécske ez.Egy normális VGA-val minden szépen futna.GTX 650Ti BOOST kártya most nagyon jó árban van (32k). Táp pontos típusa mi?

Nem olyan gyengécske ez.Egy normális VGA-val minden szépen futna.GTX 650Ti BOOST kártya most nagyon jó árban van (32k). Táp pontos típusa mi?
A kérdező hozzászólása: M-TECH 720W [Köszönöm szépen a gyors választ] És még más nem nagyon kéne? :S
A kérdező hozzászólása: 420W
Egy normális táp. Coolermaster GX450, Corsair CX430, XFX Pro 450.
A kérdező hozzászólása: Az mennyi?
12-15 között vannak ezek a tápok.

Komolyabb PCI-E videókártya alaplapra való beépítés nélkül csupán a 6 pines tápcsati csatlakoztatásával mit kellene hogy csináljon?

Most igy akkartam megnézni de nem csinál semmit.. jelent ez valamit? (Azért nem rakom alaplapra mert jöv?héten érkezik, ez ami van most agp-s) A Kártyáról meg nem tudom hogy jó e...

Legjobb válasz: Mivel pci-e böl is felvesz feszültséget ezért nemtudod kiprobálni csak ha lesz alaplap

Mivel pci-e böl is felvesz feszültséget ezért nemtudod kiprobálni csak ha lesz alaplap
A kérdező hozzászólása: Evga 9800gtx-rõl van szó egyébként..
A kérdező hozzászólása: Szóval ez elvileg normális hogy nem csinál semmit?
Igen de azért irhatál volna valamit mert ha tápcsatis akor sokat fogyaszt és ahoz minöségi és teljesítményben megfelelö tápegység kell valami névtelen, roszminöségü tápegység tönkretehet sokmindent gépben
A kérdező hozzászólása: Jóféle tápom van (gigabyte 680w) de a lapom régi.... (Kaptál egyébként Y-t)
Ok rendben, töröltem kérdést.

P4bgl-vm alaplapi hangkártyához mi kellene hogy müködjön, most azt irja ki hogy nincs hang eszköz?

Driver checker,driver robot nem segített.

Legjobb válasz: XP alá: http://www.driverstock.com/ASUS-P4BGL-VM-driver-download/6-9.. Win7 és társai felismerik alapból, bár nemhiszem hogy ilyen alaplapos konfigra Win7-et teszel. Esetleg ha az eszközkezelõben sem látszik nézz körül a biosban, lehet hogy le van tiltva.

XP alá: http://www.driverstock.com/ASUS-P4BGL-VM-driver-download/6-9.. Win7 és társai felismerik alapból, bár nemhiszem hogy ilyen alaplapos konfigra Win7-et teszel. Esetleg ha az eszközkezelõben sem látszik nézz körül a biosban, lehet hogy le van tiltva.
Helyesbítek: http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_driver_reszletes.php?k.. <-XP alá http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_driver_reszletes.php?a.. <- Vista alá, Win7-el is mûködhet esetleg. Az elõzõ link szar, rosszat copyztam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm valoban ez cmedia hiányzott.

Mit kellene, hogy tegyek, hogy meg értsem miért csinálja?

20hetes kismama vagyok és a férjemet, hetente 3x4 kielégítem annak ellenére, hogy veszélyezettet terhes vagyok és ? ennek ellenére mégis szex videókat nézz és azt mondja azért mert kevés amit kap, neki heti 3-4alkalom kevés. Ami még nagyon rosszul esik az, hogy nagyon le kezel?en beszél velem és ha elmondom neki, hogy ez rossz nekem akkor azt mondja az ellensége vagyok és mond olyanokat amikkel még jobban belegázol a lelkembe aztán meg úgy tesz mintha nem csinált volna semmit. Fogalmam sincs mihez kezdjek, mert szeretem nagyon és ? is engem azt mondja és nem is kéne panaszkodjon a szexuális életünkre, de még se vagyok elég neki.

Legjobb válasz: itt az a gond, hogy veszélyeztetett terhes létedre a párod mindezt elvárja tõled....Neked pedig ez nyilvánvalóan teher. A férjed hozzáállásával van a gond. Én nem gondolom azt, hogy "kell" ezt megtenned, hogy ne veszítsd el a férjedet. Ha emiatt elhagyna akkor ez az õ szegénységi bizonyítványa. Elég szomorú, hogy vannak férfiak, akiknek a feleségük, a gyermekük anyja ennyit ér. Nem vagyunk állatok...

itt az a gond, hogy veszélyeztetett terhes létedre a párod mindezt elvárja tõled....Neked pedig ez nyilvánvalóan teher. A férjed hozzáállásával van a gond. Én nem gondolom azt, hogy "kell" ezt megtenned, hogy ne veszítsd el a férjedet. Ha emiatt elhagyna akkor ez az õ szegénységi bizonyítványa. Elég szomorú, hogy vannak férfiak, akiknek a feleségük, a gyermekük anyja ennyit ér. Nem vagyunk állatok...
Az hogy õ végez önkielégítést, nem azt jelenti, hogy nem szeret, nem jó veled, stb. Mi férfiak máshogy vagyunk összerakva, szerintem ezen [email protected]ág megsértõdni, meg mártírkodni, mert én nem látom pl. a problémát sem.
A kérdező hozzászólása: Igazából már nem is az zavar, hogy nézz ilyen videókat, ha nem az, hogy nem nagyon közeledik hozzám csak akkor ha én és mindig azt karja, hogy orálisan elégítsem ki és nekem nincs kedvem napi szinten fõleg így terhesen, mert öklendezek és õ ezt nem érti meg.Na mindegy ehet én vagyok ilyen :(
Akkor hát mit szeretsz rajta? A gyereked is megérzi, hogy milyen feszültségben vagy, és ha megszületik, még rosszabb lesz a helyzet. Nem tudom, mi a háttered anyagilag, de ha elhagy a párod, örülj neki. Inkább egyedül, de békességben.
Ezt megérteni nem lehet. Hogy mit tegyél? Addig kellene elhagynod, amíg a síró csecsemõdre nem lesz majd mérges. Gondolom nézel TV-t Te is.
Most csak a baba a lényeg és az hogy mi jó neki meg neked. Nem a férjednek. Fel kellene világosítani a férjed, hogy felcserélõdtek a szerepek. Épp hogy neki kéne kielégíteni a te igényeidet, és itt most nem a sexre gondolok, nyilván egy 20 hetes kismamának aki veszélyeztetve van, jól esne egy kis kedvesség, figyelmesség, pár jó szó stb. A férjed önzõ, ne haragudj, de ez van. Talán még a szerelem rózsaszín fátyla nem hullt le a szemed elõ. De ebben a helyzetben neki kell alkalmazkodni hozzád, hozzátok. Mióta éltek együtt? Terveztétek a babát?

Mikor teszteljek? Szeptember 24-én lehetett a beágyazódás kezdete. Akkor mikor kellene, hogy kimutassa a teszt?

Milyen tesztet vegyek? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én is a mensi elmaradása után tesztelnék.

Én is a mensi elmaradása után tesztelnék.
Minél késõbb tesztelj, annál biztosabbat mutat. Én kivárnám a mensit hogy elmarad-e és utána rá 1 héttel tesztelnék, akkor már biztosat mutat a teszt is!
Szia! Szerintem is várd meg a menzid elsõ napját mindenképpen hogy nehogy még korai legyen a teszt és csalódj pedig terhes vagy. Ha meg szeretsz tesztelni csinálhatod elõtte is.Nekem 2 nappal a menzi elõtt kimutatta már nem is halványan. A 10-es érzékenységû tesztek(Qupido) mutatják ki legkorábban de a többi(Gravida, Medi lab, X Epil....) is szerintem jó!
Szerintem a beágyazódás kezdetét nem lehet dátumra pontosan megállapítani...

Miben látod Magyarország lehetőségeit, a társadalom gazdaság növekedése szempontjából? Mik azok a területek, és mit kellene változtatni, hogy működjenek?

Legjobb válasz: Nagyon furcsa az érvelésed? Megmondom õszintén, hogy én nem nagyon akarok Kínával versenyezni, mert az = a bér stoppal. Ezen a mentalitáson nagyon sürgõsen változtatni kell mert Kínában 30Ft / kg a kenyér, és már csak emiatt sem lehetünk versenyképesek. Szóval ha nem fizetnénk egy Ft adót sem, akkor is hátrányban lennénk. De nézzük nyugat EU t! Ott az átlagos bérek (alacsony színvonal) nettó1000-1200€ és ha a redisztribúció szintje 40%körûl van a mi 51,1% unk hoz képest ami max 20% elõny. Nálunk az adóterhelés átlag 130 e . az azt jelenti hogy itt kb 200e az átlag bruttó Ny- Eu ban meg 500e, szóval nagyon versenyképesek vagyunk. Egyszerûen ez nem igaz, nem jól látod sem az irányt sem a helyzetet. Egyszerûen az országnak nincs saját gazdasága, ezért a komparatív elõnyöket sem élvezhetjük. Minden ami mûködik, külföldi kézben van és a komparatív elõnyeink nekik kamatoznak, így nincsenek a gazdaságban multiplikátorok, amik ön gerjesztve fejtenének ki hatást, az az amit mint magyar csinálsz annyi a hasznod és ami vele összefügg az leves. Írok egy példát: Van egy hibátlan magyar kõmûves aki nap mint nap dolgozik, és keres 120e FT-t amit bõszen elkölt a Tescóba, fizeti a nyugati bankoknak a részletet za az a fizetése 20% át oda adja. Persze a Tescó feldolgozói ipara is részesedik belõle 5000el. Az 25e ami már mint egy külföldi adó jelentkezik, és nem itt fejt ki hatást, csökken a komparatív hatása a munkaerejének. Persze az a tégla is és a cement is amit bedolgoz. egy nyugati cég itt honos vállalatától származik és amíg termel a kõmûves az országnak X Ft-t annak egy jelentõs része szintén külföldre megy. Aztán majd egy külföldi betelepedik abba az épületbe amit felépített és ingatlan befektetõ lesz aki sok kõmûvest foglalkoztat, indirekt. Szóval mikor a GDP ben jelentkeznek a megtermelt javak, akkor meg kellene nézni hogy mennyi abból a hazai és a külföldi és mennyi a hazai nettó és a külföldi nettó. Na ez amit sehol nem fogsz megtalálni a neten, mert nem árulják el, vajon miért? Ezért vagyunk egy ördögi körbe ami nem rajtunk múlik. Hiszen ha a belsõgazdaság élénkül, azt egybõl lefölözik, ezért nem lehet a fogyasztást növelni, ha nincs belsõ fogyasztás akkor nincs új munkahely. Ha kívülrõl élénkül a kereslet, azon is annyi hasznunk van amennyi gyakorlatilag a munkaerõ, amit a multik a végén szintén lekaszálnak, sõt még a befizetéseink jelentõs részét is hisz a nyugdíjasaink is a multiba vásárolnak. Mezõgazdaság! Na ez egy vicc. Csak a nagy birtokokat támogatják, akik feldolgozatlanul eladják a terményt a multi érdekeltségeknek. Nincs terménytároló kapacitásunk, sem felvásárlási elõleg, ami kiszolgáltatja a termelõt. De amellett hogy a kis bírtok rendszerek akik sok munkaerõt szívnának fel, nem jutnak támogatásokhoz, még a feldolgozó iparnak (ami szintén nem magyar) a multiknak is ki vannak szolgáltatva. Vagy ideadod fél áron vagy rád rohad alapon. Semmi nem a mienk lassan csak a munkaerõnk, és azt mindenki tudja hogy magában a munkaerõ kevés a fejlõdéshez. Hogy mit kellene csinálni? Már leírtam de mindig lehülyéznek.

A kérdező hozzászólása: Nagyon furcsa az érvelésed? Megmondom õszintén, hogy én nem nagyon akarok Kínával versenyezni, mert az = a bér stoppal. Ezen a mentalitáson nagyon sürgõsen változtatni kell mert Kínában 30Ft / kg a kenyér, és már csak emiatt sem lehetünk versenyképesek. Szóval ha nem fizetnénk egy Ft adót sem, akkor is hátrányban lennénk. De nézzük nyugat EU t! Ott az átlagos bérek (alacsony színvonal) nettó1000-1200€ és ha a redisztribúció szintje 40%körûl van a mi 51, 1% unk hoz képest ami max 20% elõny. Nálunk az adóterhelés átlag 130 e . az azt jelenti hogy itt kb 200e az átlag bruttó Ny- Eu ban meg 500e, szóval nagyon versenyképesek vagyunk. Egyszerûen ez nem igaz, nem jól látod sem az irányt sem a helyzetet. Egyszerûen az országnak nincs saját gazdasága, ezért a komparatív elõnyöket sem élvezhetjük. Minden ami mûködik, külföldi kézben van és a komparatív elõnyeink nekik kamatoznak, így nincsenek a gazdaságban multiplikátorok, amik ön gerjesztve fejtenének ki hatást, az az amit mint magyar csinálsz annyi a hasznod és ami vele összefügg az leves. Írok egy példát: Van egy hibátlan magyar kõmûves aki nap mint nap dolgozik, és keres 120e FT-t amit bõszen elkölt a Tescóba, fizeti a nyugati bankoknak a részletet za az a fizetése 20% át oda adja. Persze a Tescó feldolgozói ipara is részesedik belõle 5000el. Az 25e ami már mint egy külföldi adó jelentkezik, és nem itt fejt ki hatást, csökken a komparatív hatása a munkaerejének. Persze az a tégla is és a cement is amit bedolgoz. egy nyugati cég itt honos vállalatától származik és amíg termel a kõmûves az országnak X Ft-t annak egy jelentõs része szintén külföldre megy. Aztán majd egy külföldi betelepedik abba az épületbe amit felépített és ingatlan befektetõ lesz aki sok kõmûvest foglalkoztat, indirekt. Szóval mikor a GDP ben jelentkeznek a megtermelt javak, akkor meg kellene nézni hogy mennyi abból a hazai és a külföldi és mennyi a hazai nettó és a külföldi nettó. Na ez amit sehol nem fogsz megtalálni a neten, mert nem árulják el, vajon miért? Ezért vagyunk egy ördögi körbe ami nem rajtunk múlik. Hiszen ha a belsõgazdaság élénkül, azt egybõl lefölözik, ezért nem lehet a fogyasztást növelni, ha nincs belsõ fogyasztás akkor nincs új munkahely. Ha kívülrõl élénkül a kereslet, azon is annyi hasznunk van amennyi gyakorlatilag a munkaerõ, amit a multik a végén szintén lekaszálnak, sõt még a befizetéseink jelentõs részét is hisz a nyugdíjasaink is a multiba vásárolnak. Mezõgazdaság! Na ez egy vicc. Csak a nagy birtokokat támogatják, akik feldolgozatlanul eladják a terményt a multi érdekeltségeknek. Nincs terménytároló kapacitásunk, sem felvásárlási elõleg, ami kiszolgáltatja a termelõt. De amellett hogy a kis bírtok rendszerek akik sok munkaerõt szívnának fel, nem jutnak támogatásokhoz, még a feldolgozó iparnak (ami szintén nem magyar) a multiknak is ki vannak szolgáltatva. Vagy ideadod fél áron vagy rád rohad alapon. Semmi nem a mienk lassan csak a munkaerõnk, és azt mindenki tudja hogy magában a munkaerõ kevés a fejlõdéshez. Hogy mit kellene csinálni? Már leírtam de mindig lehülyéznek.
azt még el tudom képzelni, hogy ha K-Európában elõször nálunk legalizálnák a füvet, és adóztatnák a prostitúciót, akkor nem lenne deficites az államkassza, és dõlne a turizmusból is a pénz. konzervatív és szentkoronás gondolkodásmóddal éveken belül teljes csõdbe kerülünk, nem kell hozzá egy évtized sem, de legalább tesszük ezt romantikusan. :)

Napi rendszerességgel edzem, egyik nap míg futok másnap konditeremben edzek bizonyos súlycsoportokra. Napi 3x étkezem ugyanazon időpontokban, még sem sikerül leadni a kilókat és tegnap még meg is kaptam hogy híztam. Mit kellene tennem, ennem?

...

Legjobb válasz: Miért írjuk (néhányan) hogy az edzés, mozgás nincs egyenes arányban a fogyással? Miért írjuk, hogy nem kellene gabonákat, tejtermékeket enni? Egyébként mit értesz bizonyos súlycsoportokra edzés alatt? Egyél zöldségeket, húsokat, ezeket kellene enned. Gyümölcsöket is, hogyne de nem az az alap. Egyébként eddig hogyan ettél, azon túl hogy 3x egy nap? A "szálkásító" diéták mindig kalóriákat néznek, általában napi 6-8 étkezést ajánlanak. Az nem hiba, hogy nem ilyet követtél, de hasznos lenne tudni hogy mi szerint táplálkoztál.

Miért írjuk (néhányan) hogy az edzés, mozgás nincs egyenes arányban a fogyással? Miért írjuk, hogy nem kellene gabonákat, tejtermékeket enni? Egyébként mit értesz bizonyos súlycsoportokra edzés alatt? Egyél zöldségeket, húsokat, ezeket kellene enned. Gyümölcsöket is, hogyne de nem az az alap. Egyébként eddig hogyan ettél, azon túl hogy 3x egy nap? A "szálkásító" diéták mindig kalóriákat néznek, általában napi 6-8 étkezést ajánlanak. Az nem hiba, hogy nem ilyet követtél, de hasznos lenne tudni hogy mi szerint táplálkoztál.
reggelire mehet vmilyen sovány sajt, túró, natúr joghurt teljes kiõrlésû kenyérrel vagy zabpehellyel, hozzá paprika, paradicsom, hagyma stb.
úgy, ahogy tapsi hapsi :) nyersen is eheted a zöldségeket (sárgarépa, saláták, karalábé stb.), de ha úgy jobban szereted, megpárolhatod õket egy kis vízben, vagy kevés olívaolajon. mellé eszel egy szelet húst és kész is van egy étkezés.
A kérdező hozzászólása: "grillezett, fõtt húsok (csirkemell lenne a legjobb), panírt felejtsd el. sovány túró, sovány sajtok, tonhal konzerv saját lében. gomba. ezek jó fehérjeforrások. egyél még olajos magvakat esetleg (1-1 marékkal csak) és sok zöldséget, mértékkel gyümölcsöt. fehérlisztes cuccokat cseréld teljes kiõrlésûre vagy zabpehelyre." Ez elég konkrét, köszönöm. ebbõl már igen igen tudok válogatni kedvemre:) köszönöm a többieknek is. csak egy kérdésem maradt még. Emlegetitek itt a zöldségeket. de fejben addig jutottam, hogy tapsi hapsi eszi a répát :O még is hogy képzeljem el ezt?
A kérdező hozzászólása: a rizs az hizlal? mert eszem a konzerves csemegekukoricát magában az elég szerény :O a rizs kiegészíti és úgy érezném is hogy ennék valamit:) hal az jól hangzik, hisz nagy horgász a család van dögivel. de még sem ehettem minden nap. Még valami? Reggelit mire cseréljem?
grillezett, fõtt húsok (csirkemell lenne a legjobb), panírt felejtsd el. sovány túró, sovány sajtok, tonhal konzerv saját lében. gomba. ezek jó fehérjeforrások. egyél még olajos magvakat esetleg (1-1 marékkal csak) és sok zöldséget, mértékkel gyümölcsöt. fehérlisztes cuccokat cseréld teljes kiõrlésûre vagy zabpehelyre.
kukoraci, borsó, rizs nem nevezhetõ fehérjeforrásnak, még ha van is benne valamennyi. A legjobb természetes fehérjeforrás a sovány hús, hal.
A kérdező hozzászólása: súlycsoport ... hoppá xd fehérje zöldség - azaz kukoricásborsós rizs?! :D konkrétan mondjatok diétás ételeket, mert egyáltalán nem értek én ehhez. mondjátok hogy egyek húst, de valamelyikõtök szerint rossz húst eszek... mi számít akkor ehetõ húsnak? :) az ebéd az fix, azon nem tudok változtatni. de a reggeli, vacsorán képes vagyok. csak mondjátok hogyan :)
Egész nap az említett szénhidrátot (keményítõt eszed). Ezen kívül az ég világon semmi probléma nincs, csak így ne számíts fogyásra. Igen, tápanyagokat néz. És jobb helyeken leírják hogy fehérjére és zöldségre van szükség, nem pedig keményítõre (ennyit a szénhidrát bevitelrõl). Az egész pedig a kalóriamérleg szerint történik: "csak akkor fogyhatsz ha a szervezet kalória deficitben van". Én errõl írtam. És természetesen nem értek egyet vele, ha ez kérdés lenne.
ne haragudj, de ez úgy szar, ahogy van. tele van keményítõvel, gyorsan felszívódó szénhidráttal. zöldség, gyümölcs sehol. ha hús, akkor paníros, zsíros. ezzel az étrenddel sajnos nem fogsz fogyni, hiába mozogsz. tudom, hogy nem mindig van rá lehetõség, hogy kiegyensúlyozottan egyen az ember, de kevés pénzbõl is meg lehet oldani, csak ügyesen kell összeválogatni.
Izomcsoport teee, nem súlycsoport. Nem éppen a legjobb kajaösszeállítás, fõleg a menzakoszt diétaszempontjából, de kifkis dolog sem a legjobb, viszont azt megértem hogy anyu, apu fizeti a kajád tehát ez van, de próbálj velük beszélni a változtatáson, fogyás akkor fog bekövetkezni ha diétás az étrended. Viszont ha azt kaptad hogy híztál, mivel írtad hogy edzel az bizony valószínûleg izomgyarapodás lesz. Nagyon, DE NAGYON leegyszerûsítve súlyzós edzés mellett ha több a tápanyagbeviteled izmosodsz, ha kevesebb szálkásodsz. (izom mellé jöhet zsír is, sõt szokott is jönni tömegnövelés alatt)
A kérdező hozzászólása: bizonyos súlycsoportok: Mellizom-bicepsz hátizom-tricepsz vállizom-csuklya hasizom Reggeli 7kor: 2 szelet kenyér vagy 3 kifli vagy 2 zsemle valami felvágottal Ebéd 12.30kor: Menzán vagyok mindig az adott ebédet, úgy hogy a tányért is kinyalom :D (kenyeret nem eszek hozzá) Vacsora 17kor: általában húsféléket rizzsel krumplival tésztával. de keveset. rántott csirke, sült máj, rántott hús... ilyesmik.
abban tök igaza van TH-nek, hogy ha szar a kajád, edzhetsz bármennyit... ha nem is táplálkozol teljesen paleo szerint, a húsokat és zöldségeket (plusz gyümölcsöket mértékkel) akkor is az elsõ helyen kellene enni egy egészséges életmódra építõ diétában.
Tápmúves! A szálkásító diéták nem kalóriát ír sokkal inkább szénhidrát/fehérje/zsír arányokat. a kalóriát csak mellékesen írja ha esetleg az egyiket összetevõn változtatni akarna. Csak egy példa ha a szénhidrát egy részét zsírra cserélnéd akkor ott tudni kell hogy a zsír 2x annyi kalória.
... Táplálkozási ismeretek teljes kavalkádja. Vagy hiánya? A disznók is a kukoricától híznak, miért lenne szerény? :) A rizs tömény keményítõ forrás. Ugye milyen sokat hallani, hogy a rizs meg a kenyér mennyire fogyókúrások?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!