Találatok a következő kifejezésre: Mit kellene Mar (363 db)

8 hónaposomnak már kellene adni rendes joghurtot is, vagy elég a babajoghurt, babapuding? És miket kellene már bevezetni ezen kívül?

Zöldég-gyümit és húst eszik (csak szárnyasokat)

Legjobb válasz: Én 8 hó körül bevezettem a natúr joghurtokat (általában gyümölccsel összekeverve ette). A túrót és sajtot is bevezettem 8-9 hónap körül. A sajtot meleg fõzelékbe tettem, így felolvadt, a túrót pedig szintén gyümölccsel kevertem össze. Most már ehet amúgy kevésbé síros disznó és marha húsokat is a babád.

Én 8 hó körül bevezettem a natúr joghurtokat (általában gyümölccsel összekeverve ette). A túrót és sajtot is bevezettem 8-9 hónap körül. A sajtot meleg fõzelékbe tettem, így felolvadt, a túrót pedig szintén gyümölccsel kevertem össze. Most már ehet amúgy kevésbé síros disznó és marha húsokat is a babád.
Jól szétnéztem...:) Pont utánad írtam ki hasonló kérdést. Én most vezettem be a tojás sárgáját, és a csirkemájat. Még semmilyen joghurtot nem adtam a babámnak, most szeretném kezdeni, valamint sajt van most a terítéken. Elõzõ válaszoló jókat írt, én is várom az ötletekt. Bocs az Off-ért! :) Jöhet a marha és sertés husi, és rengeteg zöldségféle. Én pl. Vida Ági: Nagy babaszakácskönyv, alapján haladok. 8.5 hós anyukája
elsõ vagyok: *kevésbé zsíros látom elírtam :) S tényleg hamarosan jöhet a tojássárgája is! + máj + használhatsz fûszereket pl. a bazsalikomot, kakukkfüvet, hagymával-fokhagymával is fõzhetsz most már
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Van itthon egy Kecskeméti: Vegyes zöldség pulykahússal és sajttal. Az is jó, ha holnap ezt adom neki? És ha megeszi, nem pattog ki, akkor be van vezetve?:)
2.vagyok Persze, hogy odaadhatod azt neki. Bár én mindent úgy vezetek be, hogy magam fõzöm neki a fõzeléket, és az újdonságot 3-4 napon keresztül teszem hozzá a már megszokott ízhez, így biztosan kiderül, h attól van-e valami baja. Majd jöhet a következõ újabb íz stb. Nekem ez a bevezetés. Én pl. paradicsomot vezettem be üvegesben, mert most nagyon vízízûeket lehet kapni. :)
Kedves 1.! Milyen natúr joghurtot adtál legelõször a csemetédnek? :) Bocs az Off-ért! 2. voltam...:)
1. vagyok: Sissy márkájút kapott elõször, a Pennyben kapni, és nagyon finom joghurt, csak ajánlani tudom. Amúgy evett már mindenfélét azóta, Danone-t, Magyar joghurt (ennek nem tudom, hogy ez a neve, de piros fehér zöld a teteje), meg Aldis natúr joghurtot is evett, végülis mind jó.

11-12 hónapos babának miket "kell" úgy általában tudnia? Mindenki azt kérdezi mostanában, jár-e már és eszik-e önállóan, le vagyunk maradva? Miket kellene már mondania?

Legjobb válasz: Azért kérdezik, mert az ennyi idõs babák egy része már jár egyedül, más része nem. 18 hónapos korra kell járni. Az önálló evést a 2 éves státuszon kérdezik. Mondania semmit nem kell. Nyugi.

Azért kérdezik, mert az ennyi idõs babák egy része már jár egyedül, más része nem. 18 hónapos korra kell járni. Az önálló evést a 2 éves státuszon kérdezik. Mondania semmit nem kell. Nyugi.
Minden baba másképp fejlõdik, én is meglepõdtem, hogy megkérdezik tud-e egyedül kanállal enni? Nem tud, de egyedül teszi be a szájába a falatokat, hónapok óta, megy szalad, felmászik, lemászik, leguggol, feláll kapaszkodás nélkül, tapsol, integet, puszit ad, puszit küld, firkál a ceruzával, ha kérek valamit odaadja, a labdát dobja, gurítja, , pakolja a homokozó lapáttal a vödörbe a homokot, megmutatja hol a pocakja, a lába a plüss állatka orra és szeme, mondja, hogy apa, nyanya(anya), gyeje(gyere), mammamm(ha éhes vagy ha ételt lát), vávává(vauvau), hinta talinta, itt, ott, egy, azt, baba, tátá(pápá). Mesekönyveb általában megmutatja, hogy mi hol van, ez attól is függ milyen a kedve, formákat a formabedobóba nagyrészt eltalálja, kis karikákat ráteszi a tartójára majdnem mindig elsõre sikerül, segít teregetésnél adja ruhákat, a kis seprõvel megy körbe a konyhában seperget, tolja a porszívót amikor porszívózunk fogja velem a csövet segít felvenni a cipõjét, ruháját, homokozik a többi kisgyerekkel, a labdát dobja, gurítja, kisautóját hajtja a motor még nagy neki, egyedül nem tud ráülni, iszik egyedül, megérti amit mondok neki, de persze csak 50%ban hallgat rám. Nagyon sokat foglalkozunk vele a párommal, sok emberrel találkozik, sok kisgyerekkel.A védõnõ azt mondta egy-két dologban ott tart, mint egy 15-18 hónapos, van olyan amit még nem kéne csinálnia, azt is mondta, hogy a gyerekek 2 éves korukra behozzák egymást, addig eltérõen fejlõdnek.Büszke vagyok a kisfiamra, de nem dicsekvésbõl írtam le, csak kérdezted mit csinál egy 1 év körüli baba, leírtam az én 13 hónapos kisfiam mit csinál.
Szia! Lányom 11 hónapos! Én sem nevelem illetve tanítom direktbe... Nagyon sokat beszélünk hozzá, szinte egész nap dumálok neki :) Mostanában tanult meg kapaszkodás nélkül állni, gugolni... elindulni szerintem nem a napokban fog önállóan! Járássegítõvel bejárja az udvart is akár vagy ha fogom a kezét! Enni is eszik önállóan KÉZZEL :D a kanalat csak játéknak használja (mind a 20-at) Ja, enni csak a süteményes kis villával hajlandó, ha nem ezzel adom nem nyitja a száját! Integet de nem mondja hogy pápá, táncizik, tapsizik, ha valamit bevesz a szájába és én kérem nyissa ki és adja ide kiköpi (erre sem tanítottam) Egy hete ha kell neki valami rámutat és tets tets hangot ad ki..... :D A mama az nálunk is megy de ez sem személynek szól hanem csak úgy mondogatja :) Ja és hát megtanulta mutatni hogy NEM és mondja is hogy nyem vagy nye szóval valami hasonlót :) Ezek sem kirivó dolgok de nem hiszem hogy le lenne maradva és szerintem te babád sincs! Én amúgy nem teszem tányérba az õ kajáját ha õ eszik csak kipakolom az etetõ tálcájára a tálat lelökné :) Remélem megnyugtattalak :) Most reggelente akar hamarabb lemászni az ágyról mint mi és hát azt próbáljuk mutogatni neki hogy kell letolatni.... hát még nem érti :) na de majd csak :)
Elsõ vagyok. Én a stresszmentes nevelés híve vagyok, szerintem semmit nem kell direkt tanítani, legfeljebb megmutatni, aztán megy magától. :) Kisfiam áprilisban töltötte be a két évet. Nagyjából másfél éves koráig kellett nekem etetnem, onnantól õ evett kézzel. Levest, fõzeléket, mindent. Kicsit maszatos dolog volt, de nem zavart. Minden alkalommal odatettem neki a kanalat is a tányérjába, néha mutattam, hogyan kellene csinálni, de õ inkább kézzel evett. Valamivel a második szülinapja után egyszer csak megfogta a kanalat, és elkezdett enni vele. Nagyon megdicsértem, roppant büszke volt magára. Azóta gyönyörûen, tisztán eszik kanállal. Ennyi. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos:) egyszer berakott egy pampers pelenkát.....én meg kimostam......azóta átkereszteltem, õ Lajos, a mosógépszerelõ. :DDD
Aranyos lehet ahogy kipakol a mosógépbõl :)
A kérdező hozzászólása: Ja, szekrényajtó, fiók húzogatás nálunk is megy.
A kérdező hozzászólása: Leírom, miket csinál: -seprût, porszívót fogja, húzza-tolja -zacskóba kölesgolyóért belenyúl, de nem teszi a szájába, azt tõlem várja. Õ csak széttöri, morzsolja a kezével. -még nem jár -felmászik az ágyra, asztalra (asztalra a pihenõszékérõl:) -mamma, baba, papa, ká -ezeket mondja, de csak úgy a vakvilágba, szóval nem mamára mondja hogy mama, ha látja, hanem csak úgy amikor eszébe jut. -nem integet, csak nagyon-nagyon ritkán emeli fel a kezét -mosógépbe be-kipakol (én be, õ ki:) -mosogatógépnél szintén ott van, ugyanígy :)
A házimunkát látja tõlünk, pl ki bepakol a fiókokból, akkor hogy le tudjon mászni abba segítettük, mikor felmászott fejjel akart lejönni, mindig megfordítottuk, és mondtuk, hogy így kell lemászni, a homokozást a többi kisgyerektõl látta, a könyvet együtt nézegetjük, általában a környezetébõl tanulta meg.
*eldobja az evõeszközöket
Ha olyan kedve van elkezd dobálózni, de nem tanítottam csak a kezébe adtam olyan 7-8 hónaposan a kenyér darabkát, kölesgolyót, az elején én tettem a szájába, aztán szépen lassan elkezdte beletenni, a lényeg nem teszek sok ételt elé egyszerre és akkor szépen megeszi.Megfogja a kanalat és a villát, próbálkozik, de megunja és akkor az evõeszközöket.Aranyos a zacskóba is szépen belenyúl és kiveszi ami kell neki pl keksz kölesgolyó :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ezeket te hogy tanítod neki? Mert az evésnél például akármit adok neki oda, csak dobálja, a tányért kiborítja. Hogy lesz ebbõl önállóan kanállal evés?? Nagyon ritka, amikor megfogja a kiflit és nyammog a végébõl valamit....
tudnám miért húzták le a válaszom..sok rosszindulatú válaszoló

Internetes eladásnál mire figyeljek oda, hogy ne ütközzek törvénybe, mikor kellene már adózni utána, és mit tegyek, ha próbavásárlást végez a nav?

Szóval, interneten árulok apró dolgokat, ékszereket, ilyesmiket, de nem túl nagy tételben. Havonta körülbelül maximum 20-30ezer ft a bevétel (ennek kb a fele a haszon), szóval csak ilyen ösztöndíj kiegészítés, semmi komolyabb. Viszont hallottam, hogy a nav már facebookos hirdetéseknél is végez próbavásárlásokat, ilyenkor mi a teendő? Számlát nem tudok adni, és ha jól tudom, évi 600ezer ft bevétel alatt nem is kell, de mivan ha mégis behívnak? Nincs nyilvántartásom, nem tudom igazolni, hogy nem lépem túl a határt. Mire figyeljek oda, és mennyire hurcolhatnak meg, ha belefutok egy próbavásárlásba?

Legjobb válasz: Majd õk bizonyítják az eladásaid számát és értékét az aukciós oldal segítségével akár évekre visszamenõleg is. Hiába tûnik el az oldalakról általában 90 nap után. A törvény 600e ft-ig engedi meg az ingóságok eladását, de ha ez üzletszerûen történik, rendszerességgel, akkor már 600 ft alatt is beleköthetnek és adózásra kényszeríthetnek. Feltehetõen nincs számlád a vételekrõl, így a teljes összeg után fogják megállapítani az adót és nem a különbözet után. Ezért ciki ha pl. valaki az ecserirõl vett holmikkal akar kereskedni kis haszonnal. Másik megoldás, hogy minden családtagod nevére csinálsz egy hasonló regisztrációt és nem 1x600e lesz, hanem 5x400e például. Ingóságról nem vagy köteles számlát adni, de egy adás-vételit elvárnak hivatalosan. (a következõ tulaj így igazoltan tudná eladni) De erre nincs gyakorlat.

Majd õk bizonyítják az eladásaid számát és értékét az aukciós oldal segítségével akár évekre visszamenõleg is. Hiába tûnik el az oldalakról általában 90 nap után. A törvény 600e ft-ig engedi meg az ingóságok eladását, de ha ez üzletszerûen történik, rendszerességgel, akkor már 600 ft alatt is beleköthetnek és adózásra kényszeríthetnek. Feltehetõen nincs számlád a vételekrõl, így a teljes összeg után fogják megállapítani az adót és nem a különbözet után. Ezért ciki ha pl. valaki az ecserirõl vett holmikkal akar kereskedni kis haszonnal. Másik megoldás, hogy minden családtagod nevére csinálsz egy hasonló regisztrációt és nem 1x600e lesz, hanem 5x400e például. Ingóságról nem vagy köteles számlát adni, de egy adás-vételit elvárnak hivatalosan. (a következõ tulaj így igazoltan tudná eladni) De erre nincs gyakorlat.
A próbavásárlás általában személyesen történik és mindig ketten vannak hogy legyen egy tanú is... Ha nagy a forgalom és tagadhatatlan, legfeljebb kimennek házhoz vagy beidéznek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Annyit elfelejtettem írni, hogy nem aukciós oldalon van, hanem facebook csoportokban. Ott hogy zajlik ez? A bankszámlát nézegethetik, hogy mikor mennyi utalás jön rá?
Onnantól kezdve, hogy HASZON van, üzleti tevékenységnek számít. Tehát adózni kell(ene) utána. 600000Ft bevétel alatt is. A 600000Ft éves bevétel a saját használt dolgok eladására vonatkozik.
Ha használt holmit értékesít, nem bizonyítható, hogy nem az õ használati tulajdona volt eredetileg vagy egy hete vette kéz alól. Elég életszerûtlen, hogy az ember az utolsó gatyájáról is évekig megõrzi a blokkot vagy a számlát. 600e az új dolgok újként történõ eladására és kereskedésére vonatkozik. Ott rendelkezni kéne a vásárlást igazoló számlákkal, máskülönben akár lopott is lehet stb.

Júl.30-án jött meg utoljára, elvileg jövő héten (vagy már most) kell újra megjönnie, de NAGYON NEM VÁROM! Ha terhes lennék, mit kellene már éreznem?

Legjobb válasz: álmosság, mellfeszülés, hányinger. vagy épp semmit, mert nekem a mellfájáson kívûl semmi bajom, és 2 hete kimutatta a teszt, hogy pozítiv. Már csináltam 4 et, de mindegyik erõs pozítiv. Most kezdek fáradtabb lenni, van úgy hogy elõbb alszom mint a kisfiam! Érdekes mert az elsõnél hányingerem volt.

álmosság, mellfeszülés, hányinger. vagy épp semmit, mert nekem a mellfájáson kívûl semmi bajom, és 2 hete kimutatta a teszt, hogy pozítiv. Már csináltam 4 et, de mindegyik erõs pozítiv. Most kezdek fáradtabb lenni, van úgy hogy elõbb alszom mint a kisfiam! Érdekes mert az elsõnél hányingerem volt.
Szerintem korai lenne még álmosságot meg ilyeneket éreznie...!!! Inkább csak hasszúrka, cici feszülés, de az sem feltétlen! Kinek van, kinek nincs!szorítok :-)
Semmit nem kell még érezned 1 héttel a mensi elõtt. Igazából ha most összejött, akkor is csak mostanság kezd beágyazódni, addig pedig semmi tünet nincs. Utána lehet fáradtság, mellfeszülés, hasszúrka, mindjárt megjön érzés, ilyesmi. De csak lehet! Nem feltétlenül kell bármit érezni a késésig. A mellfeszülés, mindjárt megjön dolog éppúgy lehet a közelgõ mensi jele is, fáradtság mástól is elõfordulhat, szóvl ha bármelyiket észleled, az még nem jelent sikert. Az egyértelmûbb jelek inkább csak akkor jönnek elõ, ha már késik, de akkor az ember úgy is csinál tesztet, és kiderül. Nálam mindkét terhességnél a hányinger, szédülés, vérnyomásleesés stb. csak az 5-6 hétnél kezdõdött, és az ismerõseimnél is kb. ilyenkor, nem akkor mikor még meg sem kellett jönnie. Melyik napra is nem várod pontosan? Mert nekem nem egyértelmû, hogy akár most is, mert 28 napos ciklussal számolva még lenne 1 heted.
Csak annyit éreztem, hogy meg fog jönni. Teljesen olyan érzés volt. Hányinger csak a 7. héten kezdõdött. Álmosság, fáradtság egyáltalán nem volt, sõt, sokkal kevesebbet aludtam mint azelõtt, és több energiám volt. Egyszer volt olyan, hogy szinte biztos voltam benne, hogy terhes vagyok. Fáradt voltam, ingerült, hányingerem volt, fájt a hasam... persze baba nem volt a dologban.. csak rákoncentrálás.

Mit kellene már tennem? Ebbe már bele lehet őrülni.

Másfél éve hiába várjuk a csodát. Voltam orvosnál, pajzsmirigy alulm?ködésem van, kaptam gyógyszert. Emellett alacsony a progeszteronszintem, 21 naponta jön meg. Mondtam az orvosnak, de szerinte ez normális. Csak én ?rülök bele ebbe az egészbe. Mit kellene még tennem, hogy jobban bírjam ezt a medd? várakozást?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele. Se te, se a párod. Ne rágódj rajta állandóan. Nekem sok ismerõsöm a stressztõl/stresszes életmód miatt nem esett teherbe. Amint leesett a "kõ" a szívükrõl, 1-2 hónapon belül teherbe estek.

Ne foglalkozz vele. Se te, se a párod. Ne rágódj rajta állandóan. Nekem sok ismerõsöm a stressztõl/stresszes életmód miatt nem esett teherbe. Amint leesett a "kõ" a szívükrõl, 1-2 hónapon belül teherbe estek.
A kérdező hozzászólása: 5.2 volt.
utolsó vagy, bocs. Megkérdezhetem mennyi volt a tsh-d amire gyógyszert kaptál?
Szerintem minél elõbb menjél el másik dokihoz. Nekem azt mondta a vérvétel elõtt, ha alacsony a prog.szintem kapok gyógyszert és akkor az segít!Nekem nem lett alacsony, de neked tuti segítene!! Mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: arra nem kaptam, csak a tsh-ra. orvost fogok váltani, úgy döntöttem, ha ennyire lesz*rja, akkor keresek mást :S
Mi is 10hónapnál járunk és egészségesek vagyunk:( Lehet, mert annyira szeretnénk nem sikerül. Ha alacsony a progeszteron szinted arra van gyógyszer, kaptál? pl utrogestan stb. A 21 nap önmagában nem gond, de ha alacsony akkor a beágyazódással gond lehet.Már amennyire én tudom. Barátcserjét én is szedtem pms tünetekre és nekem nagyon szépen beállította a 26-29napos ciklusaimat 27napra és nem is görcsöltem, barnáztam vérzés elõtt.
A kérdező hozzászólása: nem volt. tudom, hogy alacsony a progeszteronszintem, ki is mutatta a vérvizsgálat, de a doki elintézte annyival, hogy biztos abban a ciklusban nem volt peteérésem..
Petevezeték átjárhatósági vizsgálatod volt már? Én már csak erre tudok gondolni, vagy pszichés okok.
Mi is másfél éve próbálkozunk, átérzem a helyzeted. Nekem ma kellett volna megjönnie, eddig még semmi de már nem élem bele magam. Õszintén szólva nekem is elegem van ebbõl az egészbõl. Minden hónapban reménykedés, aztán teljes letargia. Én úgy döntöttem, hogy nem fogok tesztelni egyáltalán. Ha késik 2-3 hete, akkor szépen elballagok az orvoshoz és megnézi van-e szívhang. Ha van, akkor örülök, ha nincs, akkor meg majd kiderül mi a teendõ. Addig meg elfoglalom magam és próbálok nem is gondolni arra, hogy esetleg terhes lehetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem hõmérõzöm, mindig máskor kell kelnem. Van peteérésem, a 14. napon (orvos igazolta), a férjemmel minden rendben van. Csak kétségbe vagyok esve nagyon mert ez már nem állapot :S
A ciklus beállítására barátcserje szedését javasolják, kicsit kihúzza, hogy ne 21 napos, hanem kb 28 napos legyen. A férjed volt már vizsgálaton? Van peteérésed?
Unokatesóm és a férje 4 évi próbálkozás után letettek róla. Az elsõ hónapban utána összejött Nekik. Pedig már nem fiatalok (38 és 42)!! Ne számolgass, ne vezess görbét, semmi, csak élvezd a nyarat!!!
Szia! Szerintem is orvost kellene váltanod! Egyébként, ha a 14. napon van pé-d, akkor nincs ideje beágyazódnia ilyen rövid luteális fázisnál. Egyébként mi is sokáig próálkoztunk, már egy kicsit fel is adtuk, amikor ajánlották a multi macat és a berry gélt. Én nem hittem benne, de a férjem megrendelte. 1, 5 hónap múlva teherbe estem. Most vagyok 5 hetes. Próbáljátok meg! Rendbe teszi a ciklusodat!

Hány éves korukig hisznek a gyerekek a jézuskában? A tieid meddig hitték, hogy jézuska hozza az ajándékot? Esetleg mikor kellene már elmondani az igazat?

Legjobb válasz: Engem a 8. karácsonyom elõtt elvittek a szüleim ajándékot venni, de már sokkal elõbb tudtam, hogy tõlük kapom az ajándékokat... :) 15£

Engem a 8. karácsonyom elõtt elvittek a szüleim ajándékot venni, de már sokkal elõbb tudtam, hogy tõlük kapom az ajándékokat... :) 15£
Én 4-5 éves koromban tudtam meg hogy nem a jézuska hozza az ajándékot és elsõs koromban mikor néhány oszt. társamnak mondtam hogy õk tudják-e a szülei hova dugják az ajándékot és szokták-e keresni nem értették mirõl beszélek.
Az én lányom 11 éves, és abszolut hiszi még, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat. Ugyan az osztálytársai már mondták neki, hogy nincs is Jézuska, de mondta, hogy szerinte hülyék, mert nekünk nincs annyi pénzünk hogy ennyi ajándékot tudjunk venni..
Az én fiam is kb. 8-9 éves koráig hitt a Mikulásban és a Jézuskában. Nálunk is bevált, hogy a "Mikulás" evett a kitett sütibõl és megitta a tejet... A fával kb. 6 éves korában lebuktunk, mert meglátta, de az ajándékokat számára még 9 évesen is a Jézuska hozta... Minden évben hosszú levelet is írt neki :) )) Ja! Pedig nálunk van 2 nagyobb tesó is, szerencsére õk se ingatták meg a hitét :) ) Aztán õ maga jött rá az igazságra, mégsem okozott neki törést a dolog. Én úgy gondolom, hogy amíg õ akar hinni, addig jobb hagyni. Sokkal rosszabb, ha leromboljuk a kis álmait :)
Nálunk a Mikulás/Télapó hozza, de még hisznek benne.A legnagyobb fiam 8 éves.Tavaly kicsit megingott, de mikor meglátta, h a Miki evett a sütibõl és ivott a tejbõl amit kitettek neki, újra elhitte.:) )
Gyereke válogatja. Mi sokáig hittünk benne. Igaz, anyukám azt mondta, hogy csak a rossz gyerekeknek veszi az anyukája az ajándékot. Én magamtól jöttem rá 11 éves koromban. Az öcsém 9 éves volt, amikor megmondta neki az anyukám, és nagyon rosszul esett neki és nem hitte el. Kell ennyi illúzió a gyerekeknek. A szülõtõl máskor is kap ajándékot, és ha tudja, akkor már nem "igazi" neki a várakozás.
Ja, még annyit, hogy mi megbeszéltük, hogy nem fogjuk felvilágosítani, hogy - na kislányom, akkor tudd meg, hogy nincs is Jézuska! Valami olyasmit gondoltunk ki, ha megkérdezi, hogy akkor van-e, vagy nincs, akkor azt fogjuk válaszolni, hogy az a lényeg, hogy hiszünk-e benne. Ha õ úgy hiszi, hogy van Jézuska, akkor legyen nyugodt, mert van valahol..
Jézuska van. Hisz vallásosan neveltek. De, sosem mondták, hogy a Jézuska hozza az ajàndékot. Hiszen karácsonykor Jézus születésére emlékezünk, ez a szeretet ünnepe a családban, ennek jeleként ajándékozzui meg egymást és az ünnep örömére fát díszitünk. Én is igy fogom tanitani, nem fogom azt mondani, hogy a Jézuskától vannak az ajándékok.
én emlékszem kiskoromban volt egy gyerek, aki azon volt kiakadva, hogy karácsonykor ajándékot kap a mamáktól, rokonoktól, ettõl-attól, még a jézuskától is, csak éppen a saját szüleitõl nem kap semmit! és hogy ez milyen már! itt bukott meg a dolog :D
5-6 között volt a fiam. Mindenféle ajándékot vettem, amit csak találtam és ami érdekelheti. Aztán a fiam elõvett. Papa ezt kaptam a Jézuskától, ezt a nagyitól, azt meg anyutól. Hát Te mit vettél nekem? Én meg csak tehetetlenül álltam, mert nekem már semmi sem maradt. Pedig mindent én vettem...
Nalunk az Angyalka hozta az ajandekot, amig hittunk benne.Nem is hallottam, ilyen JEzuskas meserol. EN 6 eves korom korul jottem ra, hogy kamu az egesz...a tesom meg 9 kb.:DSzegenykem ugykiakadt, sirt meg minden, hogy anyaek hazudtak neki, mert nekunk a csaladba nemszabad hazudni...en nem vettem nehezen az igazat,
Az én gyerekeim még hisznek benne. 7 és 9 évesek. Tavaly 2. osztályban a lányomnak már mondta az egyik barátnõje, hogy nem létezik, de én azt mondtam neki, hogy aki hisz benne ahhoz eljön, aki nem ahhoz nem. Egyenlõre beérte ennyivel. Szeretném, ha sokáig hinnének benne.
Remélem, hogy életük végéig fognak benne hinni, mert hogy Jézus van és lesz. Mi ebben hiszünk. Más kérdés a karácsony és az ajándékozás, nálam még a nagy gyerek is kicsi (2 éves), szerintem nagy felvilágosítás nem lesz. A fa díszítést most sem tartottuk nagy titokban, az ajándékok persze a Jézuskától voltak. Azt gondolom, valamikor óvodás vagy kisiskolás korukban elmondjuk, hogy igazából egymást ajándékozzuk meg (majd velük is készítünk közöse ajándékot pl a nagyszülõknek), de azt is megbeszéljük, hogy a játékokra a pénz mégiscsak valamilyen formában a Jézuskától van.
én 3 éves voltam mikor megláttam, hogy anyukám és a nõvérem kiveszik a ruhásszekrénybõl az ajándékomat és a fa alá teszik. Mondjuk elõtte se hittem benne mert senki nem mondta, de igazából nem tudtam hogy honnan van az ajándék, de azóta tudom :)
Én 7 éves koromig hittem, de aztán elsõben a taníntó néni "elárulta". Nem tudom, már, hogy volt, de a lényeg, hogy õ "árulta el" [nem tudom, az osztályomban hány gyerek hitt még akkor benne]
Jézus élt, ez nem hit kérdése, hanem történelem. Mi egyébként vallásosak vagyunk, így tudtuk, hogy Jézus kicsoda, és hogy jelképesen hozza õ az ajándékot. Ezt gyerekként is értettük, mert normálisan el lett magyarázva. Ugyanígy Mikulás is, Szent Miklós történetével.

Mikor kellene mar ataludnia az ejszakat egy csecsemonek?

Kislanyom par nap mulva 1 honapos, de meg mindig 3 orankent eszik ejjel is. Viszont a nappalokat szepen atalussza. Mikor "kene" mar azert ritkabban ciciznie ejjel? En mar ugy gondolom, hogy azert jo nem egesz ejjel de azert -1 cici mar egeszseges lenne nem? Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: hát nem..õ még csak 4 hetes! 1 hónapja még a pocakodban volt. ez természetes ebben a korban a babák 3-4 óránként éhesek,pláne ha anyatejes,de van igény szerinti szopatás amikor akkor teszed mellre mikor igényli,akár szoptatás után fél órával is lehet,attól függ mennyit evett. de azért legtöbb baba kibírja legalább 2 óra hosszát az én kisfiam is 3 óránként evett éjjel is ebben a korában ez természetes,neki ez a dolga,neki még nem állt be a ritmusa sok baba akár 1 éves koráig is ébred éjjel,függetlenül az éhségtõl. az enyém átaludta 3 hónapos kora után most újra ébred mert fogzik,8 hónapos múlt.. szóval az alvásról le kell mondanod egy idõre. ha éhes,etesd meg . minden jót.

hát nem..õ még csak 4 hetes! 1 hónapja még a pocakodban volt. ez természetes ebben a korban a babák 3-4 óránként éhesek, pláne ha anyatejes, de van igény szerinti szopatás amikor akkor teszed mellre mikor igényli, akár szoptatás után fél órával is lehet, attól függ mennyit evett. de azért legtöbb baba kibírja legalább 2 óra hosszát az én kisfiam is 3 óránként evett éjjel is ebben a korában ez természetes, neki ez a dolga, neki még nem állt be a ritmusa sok baba akár 1 éves koráig is ébred éjjel, függetlenül az éhségtõl. az enyém átaludta 3 hónapos kora után most újra ébred mert fogzik, 8 hónapos múlt.. szóval az alvásról le kell mondanod egy idõre. ha éhes, etesd meg . minden jót.
Ne viccelj már, még csak 1 hónapos!Az enyém akkor még 6-7x ébredt cicizni. Most 7 hós és még mindig 2-3x cicizik éjszaka.
Nekem két fiam van mindkettõ kb. 13-14 hónaposan aludta át az éjszakát. Van olyan ismerõsöm akinek a gyereke 2 éves kora után, volt aki már 9 hónaposan átaludta. Gyerekenként változó!
Tényleg gyerekenként változó, de átlag 1-1.5-2 éves korukban kezdik átaludni az éjszakát, szóval 1 hónaposan még nagyon pici, teljesen normális, hogy éjszaka is éhes!
igaza van az elsõnek. õ még ezt igényli. én ismerek olyan babát aki 1, 5évessen is fel kell igaz akkor már csak azért mert szomjas. ha éhes akkor meg kell etetni. örülj annak hogy tudod szoptatni vannak olyan anyukák akik nem élhetik át ezt az örömöt és a tápszer ellenére is fel kelnek éjjel enni. de ismerek olyan babát is aki 3hónapos kortól átalussza az éjszakát.
Nekem két fiam van mindkettõ kb. 13-14 hónaposan aludta át az éjszakát. Van olyan ismerõsöm akinek a gyereke 2 éves kora után, volt aki már 9 hónaposan átaludta. Gyerekenként változó!
Az én lányom most töltötte a 2 évet, 2-3 hónapja alussza át az éjszakát. 7 hónapos koráig szoptattam éjszaka is, onnantól kb 18 hónapos koráig tápszert és tejitalt kapott éjszaka, mert kérte. Majd már az sem kellett neki, de még mindig ébredt, vizet ivott. Mostanában már nem ébred éjszaka.
Ma divat éjjel is etetni a babákat! Nézzetek utána az orvosok véleményének, hogy így a baba nem tunul meg különbséget tenni a nappal és az éjszaka között. Pedig a szervezetének ez lenne a jó. Én már 2 hónapos korukra leszoktattam õket az éjszakai evésrõl, és utána átaludták már az éjszakákat. (Hacsak nem voltak betegek) Nem lettek sem depressziósak, szépen fejlõdtek és nem hiányzott nekik az éjszakai evés.
A fiam 8 hetes kora óta alussza át az éjszakákat, elõtte is csak egyszer kelt enni. Viszont õ tápszeres.
A tápszeres babák általában hamarabb átalusszák az éjszakát a magyarázat tök egyszerû: lassabban emésztõdik és a vércukor szint magasabb a vérben tovább, nem éhesek, nem kelnek fel. A cicifüggõk, pedig anyára is vágynak :) 13 hónapos a fiam, folyamatosan jön a foga, 6 hónapos koráig 1x kelt éjjel, azóta jó esetben 3-4. Nincs ebben semmi.
Fiam 10 hónapos és egyetlen éjszakát sem aludt még át! Anyatejes! Már éjszaka nem mindig kap cicit, de bizony felébred. Most h jön a foga az ébredések száma kb. 4-5 :S Ez van, megtanultam ennyi alvással élni :D
Ez gyerekenként változó. Fiam 20 hónapos és még mindig ébred éjjel.Volt hogy sikerült elhagyni az éjszakai cicit, de akkor is felkelt inni vagy csak úgy...
Mindkét gyerekünk 8 hetes korától aludta át az éjszakát. Nem tettünk ezügyben semmit, maguktól álltak át. Furának tartom, hogy sokaknál másfél-2 évesen kezdenek éjjel normálisan aludni.
nálunk kb. 3 hónapos korától alussza át az éjszakákat
A fiamat az elején akkor szoptattam, amikor kérte, 2 hónapos korától 4 hónapos koráig mégis átaludta az éjszakákat... Sosem voltak átvirrasztott éjjelek, mert csak kelt, evett, aludt, aztán ugye le is szokott az éjszakai evésrõl, de... Ahogy elkezdtek jönni a fogai, úgy borult minden, átlag 4-5x kelt, néha többször is. Most 10 hónapos, 3 napja átalussza az éjszakát újra (kop-kop), pedig most is akkor kapna cicit, amikor kérne...
Kislányom 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát, most 15 hónapos és talán 3-4 alkalom volt, amikor valamiért felébredt éjjel, de akkor is visszaaludt. Viszont õ tápszeres. Kislányom nagyon korán kezdte, azért nem ez az átlag. Nagyon mázlista vagyok. Amennyire én olvastam 3 hónapos kor az átlag. Aztán elõfordulnak "visszaesések", fogzáskor, mozgásfejlõdéskor ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Nyilvan nem onzosegbol akarom hogy atalussza az ejszakat. Csak kivancsi voltam kinek mi a tapasztalata.
az enyém kb 6 hetesen szokott rá az éjjeli 1x kelésre, mármint kajálásra, és 3, 5 hónaposan aludta át az éjszakát (10tõl 6ig), de szerintem azért, mert megtalálta a hüvelykujját és vissza tudja magát altatni ha megébred. Már 3 hónaposan gyanús volt, hogy éjjel "cicizni" akart csak, sokat nem evett, de úgy voltam vele, hogy oké, erre jött az ujjszopi :)

Most már nagyon durva a helyzet, mit kellene tenni?

Legjobb válasz: Igazi édesapád fizet gyerektartást? Igazából az újapu helyzete sem könynü, eltart 2 nagy gyereket, plussz az új kisbabát, plussz az anyádat. ha apád nem fizet utánatok gyerektartást, akkor ez óriási kiadás újapunak. Persze ez nem ok hogy kiutáljon titeket. Ha teheti anyukád váljon el és mindkét férjétöl hajtsa be a gyerektartást ahogy hivatalosan kellene. Ebböl azért már meg meg élne, mert kapja a családit, meg egyéb pénzt. ´`irtad hogy föiskola stb... akkor már dolgozhatsz, menj el dolgozni hétvégén, meg este.

A kérdező hozzászólása: az utolsónak: nem arról van szó h anya otthon ül és nem is dolgozik (persze most igen, mert GYesen van), van neki is munkája, kb annyit keres mint a férje. aki azonban egyikünket sem tart el, hisz anya minden kiadásnak a 3/4ét fizeti, ill. most h nem lakom ott meg van ösztöndíjam is, rám már csak minimális összeget költ. apa meg... :D vicces, fizetne, ha tudna, de a végrehajtó sem talált nála semmit. dolgozni nem mehetek, mert kemény az egyetem, tanulni kell, és ha jól tanulok akkor nem csak a jó munkahelyre több az esélyem, hanem több ösztöndíjat is kapok. szóval itt inkább az öcsémen van most a hangsúly.
Anyukád csak bedumálja magának, hogy a saját érdekében nem válik. Ez a helyzet tönkreteszi õt is és a gyerekeit is. Amelyik anya ezt hagyja az nem anya!!! Válnia kellene, de sürgõsen. Éhen nem fog halni, ne aggódjon. És taníttatni is fog tudni mindenkit, nagyon jó a szociális háló, ha jól tanultok.
Nem szabad megalkuvónak lenni! Aki érvényesülni akar, az tud is. Én is a saját lábamon állok. Ösztöndíj, 2 egyetem, baba után gyes, családi pótlék, párom munkát keres jó ideje, mégis megélünk 3an. Nem tobzódunk, de nem vagyunk senkinek útban. Anyám ennyi idõs volt, mikor anyját és öccsét elhozta az alkoholista nagyapámtól a semmibe. Lehet, hogy más világ volt, de boldogultak. Hit és elszántság kell hozzá! De ez igazából nem a Te felelõsséged. Szorítok értetek! Öcséd mire megy, ha rosszak a jegyei? Inkább dolgozna szegény érettségi után, aztán saját erejébõl akár levelezõn is tanulhat. Ha rámegy a lelke, mit ér a diploma? Diák Hitelen gondolkoztál? Bár nem vagyok nagy rajongója...
Igazi édesapád fizet gyerektartást? Igazából az újapu helyzete sem könynü, eltart 2 nagy gyereket, plussz az új kisbabát, plussz az anyádat. ha apád nem fizet utánatok gyerektartást, akkor ez óriási kiadás újapunak. Persze ez nem ok hogy kiutáljon titeket. Ha teheti anyukád váljon el és mindkét férjétöl hajtsa be a gyerektartást ahogy hivatalosan kellene. Ebböl azért már meg meg élne, mert kapja a családit, meg egyéb pénzt. ´`irtad hogy föiskola stb... akkor már dolgozhatsz, menj el dolgozni hétvégén, meg este.
El kell válni, mint egyedülállo kiemelt családipotlék, jogosult segélyre amit havonta fizetnek és igényelhet Önkormányzati lakást a kicsi miadt elõre veszik.Családsegitõbe többet tudnak segiteni ez ügybe.
Neked semmit! Anyukádnak kell döntenie, az Õ házassága. Ha inkább eltûri ezt a megaláztatást... Annyit tehetsz, hogy bárhogy dönt, kiállsz mellette, és megpróbálsz segiteni, hiszen nem vagy már gyerek. A személyes véleményem az, hogy ha zsiros kenyéren is, de jobb a boldogság. Hogyan engedhette anyukád, hogy eddig fajuljanak a dolgai?
Szia! Válni, válni, válni még akkor is ha a 4 sarok marad csak meg a lakásból! A te életedet is tönkreteszi ez a férfi , a testvéredéit is! Váljon el anyukád , csakis ez az egyetlen járható út!!!
anyukám ugyanilyen helyzetben volt velem. Én ugyan egyedüli gyerek vagyok, de kutya-macska házasságban élnek jóideje. Már réges-rég válniuk kellett volna, csak anyukám nem mert. Eredmény? Két boldogtalan, megkeseredett ember. Most lépjen, és ne féljen semmitõl, mindig lesz valahogy!!!!!!
Válás. Fél hogy egyedül marad inkább ezért beáldozza a 2 nagyobbik gyerekét? Fura. Anyukám is elvált nagyon régen és egyedül nevelt engem és most is egyedül van.
Öcséd kollégiumba nem mehetne? Kié a ház amibe most laktok?
A kérdező hozzászólása: félt, h nem fogja tudni fizetni nekem pestet, hogy egyedül marad, és ezért még egy gyerekre is hagyta rábeszélni magát :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek. elõször is természetesen övék a ház (anyáé és a férjéé), öcsém pedig nem mehet kollégiumba, hisz abba a városba jár iskolába, ahol tanul. a rossz jegyeket nem úgy értem h 1-2es, hanem h szín ötösrõl lerontott négyesre. egyetemre meg menni akar, ez nálunk presztízskérdés, így lettünk nevelve.
Ha anyukádnak van saját pénze, mi a probléma? Azt hittem, a mostohaapád tartja el.
nem értem a kérdést, hogyhogy mit kellene tenned?
A Meliane csomag 21 drazsét tartalmaz. A csomagoláson minden drazsé mellett feltüntettük bevételének esedékes napját. Igyekezzék nap mint nap hozzávetõleg ugyanabban az idõpont­ban bevenni a Meliane-t; szükség esetén egy kevés vízzel megkönnyítheti a drazsé lenyelését. A csomagolásra nyomtatott nyíl irányát követve, naponta egy drazsét kell bevennie, amíg kiürül a csomag. Ezt követõen 7 napon keresztül ne szedjen Meliane-t. A gyógyszerszünet rendszerint 2. vagy 3. napján menstruációs (megvonásos) vérzés jelentkezik. A legutóbbi drazsé bevétele utáni 8. napon kezdje újra a Meliane szedését, ne törõdjön vele, ha vérzése ekkora még nem szûnt meg. Ily módon a hétnek mindig ugyanazon a napon kezdheti meg az újabb csomagot, és a havi vérzés is a hónapnak mindig ugyanazon napjain jelentkezik. szünetet akkor kell tartanod, ha elfogyott a 21 db tablettád. ennyit sem tudsz?
A kérdező hozzászólása: de tudom de nem ez volt a kérdésem hanem az hogyha megjött és a 12edik napban vagyok és már csak néhány nap van a szünetig akkor megtartsam-e?így érthetõ??
:D egyáltalán nem érthetõ
A kérdező hozzászólása: hogy írjam le érthetõen?? 24én megjött és elkezdtem szedni a bogyót és a menstruációm a 12edik napban van és a bogyóból már csak 9 van de nekem meg még mindig megvan és 9 nap múlva szünet és akkor kell majd lennie egy megvonásos vérzésnek és így h kb. 9 nap van a kettõ menzesz között.így van-e értelme szünetet tartani
Persze, tartsd meg! Ez az elsõ leveled ezekszerint? Mert akkor sajnos meglehet, hogy végig vérezni fogsz, a szünetbe is és a 2. levélnél majd elmúlik elvileg!
szedd végig a 21 szemet, nefoglalkozz a vérzéssel. az elsõ 1-2 hónapban ilyenek elõfordulhatnak. te csinálj mindent az utasítások szerint, 21 szemet beveszel, aztán 7 nap szünet és a 8. napon megint 21 szem. ne szakítgasd meg a szedést, szedd végig.
hát már hogy a francba ne tartanád meg a szünetet basszus, úgy kell szedni hogy 21 nap tabi 7 nap szünet, akármi van. inkább azt kérdezted volna hogy normális-e hogy 11 napja menstruálsz és arra az lett volna a válasz hogy igen, kezdõ gyógyszerszedõknél ez elõfordul. nem értem hogy szerinted a vérzés meg a gyógyszerszedés rendje ilyen formában hogy függ össze...

A vágott virágot /pl. rózsa/ ami a vázában van, mit kellene csinálni ahhoz hogy pár napig szép legyen, ne már másnap fonnyadt állapotban köszöntsön engem? Mit kellene adni a vizéhez, vagy milyen praktika van erre a problémára?

Legjobb válasz: Minden nap vágj le egy kicsit a szárából, de úgy, hogy a megmaradt rész ferde legyen. Mamám kis cukrot szokott adni a vízhez és minden nap cseréli. Az anyáknapi rózsáját tegnap dobta ki, majdnem egy hónapig bírta vázában :)

Minden nap vágj le egy kicsit a szárából, de úgy, hogy a megmaradt rész ferde legyen. Mamám kis cukrot szokott adni a vízhez és minden nap cseréli. Az anyáknapi rózsáját tegnap dobta ki, majdnem egy hónapig bírta vázában :)
a fás erös szárü virágoknak törni kell a szárát, vagy kalapáccsal rávágni a végére, így több vizet tud felszívni, tovább bírja. A puha száru virágoknál meg vágni kell ott érdemes sürün, mert a kis szár alulról rohad, vagy is a vágásnál elhalt rész ´1-2 nap után nem képes több tápanyag felszívására, csak rohad. Aztán lehet adni sót a vízhez ez egy kicsit konzerválja, a cukor az is tápanyag de az meggyorsítja a virágzást, aztán hipos vizzel kilehet öblíteni a vázát és úgy vizet engedni bele, ilyenkor egy nagyon pici hipó marad benne ez is jó konzerválás. lehet kapni vágott virágokhoz sóoldatot, amit a vázába kell bele önteni. Hüvös helyen tartani, nem közvetlen napsütésen.
Víz alatt kell elvágni a szárát, hogy ne menjen levegõ a vízszállító csövekbe - nem tudom, azt hogy hívják. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
azt hallottam, hogy a rózsák tovább bírják, ha a vízbe szõlõcukrot meg egypár 20- vagy 5 ftost, teszel, valamit kibocsát, amit a rózsa szeret... és nagy legyen a vágott felület.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!