Találatok a következő kifejezésre: Mit kell tenni, ha elkezd (3 db)

Hemangioma/éranyajegy! Mit kell tenni, ha elkezd vérezni?

Úgy hallottam nagyon nehéz elállítani a vérzést, mégis mit lehet tenni ha vérzik? Mit csinálnak vele a kórházban?

Legjobb válasz: Bár nem ez a kérdés, de muszáj kiírnom magamból. Hogy megelõzd a vérzés-problémát, kezeltesd az éranyajegyet, fagyasztással pár alkalom után eltûnik, és akkor nincs rá gond, egyrészt nem nõ tovább, nem marad nyoma, nem fáj, nem vérzik, stb, csak elõnye van, ha kezelik. Csak sokan hagyják, pedig nem jó, mert nagyra nõhet, vérezhet, és azt hiszik, hogy elmúlik, pedig nem is múlik el mindenkinek sajnos.

Bár nem ez a kérdés, de muszáj kiírnom magamból. Hogy megelõzd a vérzés-problémát, kezeltesd az éranyajegyet, fagyasztással pár alkalom után eltûnik, és akkor nincs rá gond, egyrészt nem nõ tovább, nem marad nyoma, nem fáj, nem vérzik, stb, csak elõnye van, ha kezelik. Csak sokan hagyják, pedig nem jó, mert nagyra nõhet, vérezhet, és azt hiszik, hogy elmúlik, pedig nem is múlik el mindenkinek sajnos.
Nekünk a csuklón külsõ oldalán van, tehát "veszélyes" helyen, 10 hónapos a fiam, kúszik, de semmi baj vele. Elkezdett halványodni, tehát esélyes hogy felszívódik, 1, 5-2 cm átmérõjû, tehát elég nagy, de még a bõrgyógyász sem javasolta egyenlõre a levételt, 2-3 éves korig várunk, azt mondta. Van még 3 kisebb: feje tetején, a kulcscsontjánál és a füle mögötti hajas fejbõrön, gyerekorvostól kérdezd meg, mit kell csinálni, nekünk megmutatta, hogyan tegyek rá nyomókötést, ha baj lenne, de mondom még semmi probléma nem volt. Én nem szedetem le egyenlõre, megvárom, hogy felszívódik-e.

Mit kell tenni, ha egy kisgyermek annyira elkezd sírni, hogy hirtelen nem tud levegőt venni?

Ma nagyon megijedtünk... A 13 hós kislányunk csetlett-botlott a szobában és elesett. Ez nem egyedi eset volt, történt máskor is, meg gondolom másnál is. Elkezdett sírni. Felvettem és egyre jobban belehergelte magát. Annyira, hogy két sírásroham között nem tudott hirtelen leveg?t venni és bennakadt neki.Csak nézett és megmerevedett...gondolhatjátok! Fejre fordítottam. Jött a férjem is azonnal és kikapta kezemb?l és ? is els? reakciójaként fejre állította.De akkor már sírt tovább, nem volt gond. A szobában 30 fok van. Ez is közre játszhatott abban, hogy nehezebben vette a leveg?t? Gondolhatjátok, azóta megy a légzésfigyel?, bébi?r meg minden. Mit kell tenni ilyenkor???

Legjobb válasz: Barátnõm kisfia is ilyen volt, õ nagyon sokszor nem vett levegõt sírás közben. Belefújt a szájába,náluk bevált, de nem orvos mondta neki, hanem ösztönösen cselekedett így.

Barátnõm kisfia is ilyen volt, õ nagyon sokszor nem vett levegõt sírás közben. Belefújt a szájába, náluk bevált, de nem orvos mondta neki, hanem ösztönösen cselekedett így.
jajj, az én 13 hónapos lányom is ilyen. szerencsére egyre kevesebbet sír, de olyankor mindig ez van. pl tegnap beütötte a buksiját, nagyot szólt, igaz baja nem lett, de biztos nagyon fájt neki, elkezdett ordítani, 2szer kellett ráfújnom, meg megpaskolni a pofiját, mire kizökkent....:( borzasztó
A barátnõm kislánya még el is szokott ájulni heti egyszer minimum.Ha a fújás nem segít, vizet kell az arcába lottyintani, attól észhez tér. Már két orvosnál jártak, hogy mit tegyenek, mert lilul, kékül a baba, majd el is ájul, annyira nem vesz levegõt a sírástól.Mindkét doki a vizet javasolta, és bevált.Volt, amikor már a zuhany alá kellett betenni gyorsan szegényt.
a fiam születése óta csinálja, 2 éves múlt. az 1. pár hetesen történt, persze ügyeletre vittük, mert nem tudtuk, h mi lehet ez. azóta is elõfordult össze sem tudom számolni hányszor. az esetek nagy részében a fújás tényleg segít, ha esetleg nem, mert már annyira fajult a dolog, akkor megfogom a hónaljánál és meglóbálom. ez kizökkenti. szörnyû dolog, utálom. állítólag kinövik idõvel. hát várom már nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem tudtam, hogy így kell tenni, de megjegyzem nagyon! Szerencsére nálunk ez nem ismétlõdõ jelenség, azért is ijedtünk meg nagyon. Ilyet még soha nem csinált. Köszönöm a tippet! (De jó, hogy van ez az oldal...)
15 hónapos a lányom, ritkán sír, de akkor úgy ahogy írtad nem vesz levegõt! Mindig megfújom ahogy a többiek is írták, ez segít!
Én bölcsiben dolgozom, egyik kislány csinálta nekem, de anya elfelejtette mondani, hogy szokott ilyet. Engem a frász kerülgetett, de tudtam, hogy az arcába kell ilyenkor fújni. Amúgy ne izgulj, az ösztöne erõsebb annál, hogy megfulladjon.
Igen, a szájába fújjatok bele. Ezt mi is alkalmaztuk már, akkor is, amikor félrenyelt és nem kapott levegõt.
Nem kell bébiõr, meg ilyesmi. Ez a piciknél sûrûn elõfordul, de semmi bajuk nem lesz emiatt. Ilyenkor elég, ha az arcába fújsz, vagy egy pillanatra befogod az orrát.
Az én fiam is sokszor csinálta ezt.Hirtelen erõsen az arcába fújtam és ez segített.A frász kerülgetett évig amíg ezt végü abbahagyta...
Az én fiam is így sír ha megüti magát. Énis olyankor megfújom, de én nem bele a szájába csak az arcát. Nekünk az is bõven elég.

Mit kell nekem tenni, ha elkezd szülni a Havanese kiskutyám?

Legjobb válasz: Semmit, csak be kukucskálni, és az elözö kérdésben leírtam hogy a burokra kell figyelni.

Semmit, csak be kukucskálni, és az elözö kérdésben leírtam hogy a burokra kell figyelni.
Neizgulj. Semmit nem kelll csinálni csak figyelj hogy nincs sehol piszok vagy alami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!