Találatok a következő kifejezésre: Mit kell tenni, ha (721 db)

Mit kell tennem ha a kocsimba cd-s autorádiot akarok tenni?

szerelöhöz kell -e vinnem vagy csak egyszerüen kiszedem aztám berakom a másikat? mire figyejek?(pl .: ohm,teljesitmény megilyenek

Legjobb válasz: Nem kell elvinni szerelõhöz feltéve ha egyszerûbb autó nem pl fedélzeti számítógép által vezérelt csodamasina.Egyszerûen csak ki és be kell tenni a hátulján van a rádió meg a sok tûs kábel+ a hangszóró csatlakozók. Hogy megtudd kell-e figyelj valami speciális dologra menj el szerelõhöz.Amúgy szerintem egyformák ezek..

Nem kell elvinni szerelõhöz feltéve ha egyszerûbb autó nem pl fedélzeti számítógép által vezérelt csodamasina.Egyszerûen csak ki és be kell tenni a hátulján van a rádió meg a sok tûs kábel+ a hangszóró csatlakozók. Hogy megtudd kell-e figyelj valami speciális dologra menj el szerelõhöz.Amúgy szerintem egyformák ezek..
Akkor Béke :) )
A kérdező hozzászólása: 3-nak .Nem vagyok érzékeny lelkü. Csak az idegesit hogy teszek fel 1 kérdést és mindig vannak ilyenek akik ilyerneket irnak és muszály vissza irnom (a tied nem volt olyan sértö)láttam ennél rosszabb kérdéseket.és szemét válaszokat rá.
3-as vok.Nagyon érzékeny lelkû vagy.Azért írtam neked mert a kérdésben benne van, hogy teljesen laikus vagy ezen a téren.Az is benne volt a kérdésben, hogy el kell vinni szerelõhöz.Igen! Nem tudom milyen autóba rakod, fõleg az a probléma:) )
ha a media marktban veszed a cd-s autórádiót akkor õk ott helyben beszerelik neked. ingyen.
ha csak magát a CD s autórádiót akarod betenni akkor szerintem nem kell elvinni de ha már erösítõt is akarsz hozzá tenni vagyis ha van rajta olyan kimenet akkor érdemes elvinni szerelõhöz de ha úgy érzed h be tudod szerelni egyedül mármint az erösítõt akkor kellene legalább vmi h egy igazi elektromos szerelte be mert elvesztheted a jótállást
A kérdező hozzászólása: ha nem akarsz embereket sértegetni ne küld el az üzeneteid.
A kérdező hozzászólása: a 3. válaszolonak irnám hogy nézze meg a zárojelben lévö infokat is .
Nem akarlak megsérteni, a kérdésed alapján vidd szakemberhez.
ha bmw-nissan-volvo-toyota, meg még van egy pár márka ami fura csatikkal operál, akkor akadhatnak kissebb gondok, de átalakítóval orvosolható, én átlag 10 perc alatt kötök be 1et:)
A kérdező hozzászólása: oké:)

Hogyan kezdjek bele a válásba? Mit kell tennem, ha nincs pénzem ügyvédre?

Válni szeretnék, mert már ez az állapot nem tartható. A férjemnek nincs munkahelye elég régóta, de a poharat sem veti meg. Az fizetésemb?l tartom el ?t és a két gyermekemet. Ügyvédre sajnos nincs pénzem, és félek így semmi esélyem arra, hogy végre el tudjak válni.

Legjobb válasz: Miért ne tudnál elválni? Bemész a helyileg illetékes bíróságra fogadónapon,és megmondják mit kell tenned.Ha a férjed is hajlandó válni,akkor mindketten menjetek be,és adjátok be közös megegyezéssel,ha nem,akkor Te leszel a felperes,Õ az alperes.Megmondod,hogy nincs pénzed ügyvédre,hivatalból rendelnek ki,vagy ha nem macerás a dolog,nem is kell ügyvéd,anélkül is el lehet válni.Szépen elmondasz mindent,kérvényezed részedrõl a per költségmentességét a gyerekeidre való tekintettel,akiket egyedül tartasz el,elmondod a többi panaszaidat,miért akarsz válni...stb...Majd értesítenek mikor lesz az elsõ tárgyalás.A vagyonmegosztás már jóval macerásabb lehet,de azt nem írtad,hogy meg tudtok-e egyezni. Minden jót neked,üdv

Miért ne tudnál elválni? Bemész a helyileg illetékes bíróságra fogadónapon, és megmondják mit kell tenned.Ha a férjed is hajlandó válni, akkor mindketten menjetek be, és adjátok be közös megegyezéssel, ha nem, akkor Te leszel a felperes, Õ az alperes.Megmondod, hogy nincs pénzed ügyvédre, hivatalból rendelnek ki, vagy ha nem macerás a dolog, nem is kell ügyvéd, anélkül is el lehet válni.Szépen elmondasz mindent, kérvényezed részedrõl a per költségmentességét a gyerekeidre való tekintettel, akiket egyedül tartasz el, elmondod a többi panaszaidat, miért akarsz válni...stb...Majd értesítenek mikor lesz az elsõ tárgyalás.A vagyonmegosztás már jóval macerásabb lehet, de azt nem írtad, hogy meg tudtok-e egyezni. Minden jót neked, üdv
A váláshoz nem kell pénz-legalábbis sok nem. nekem a férjem adta be közös megegyezéssel a panasznapon, ahol meg is fogalmazzák a beadványt. Kell hozzá a házassági anyakönyvi kivonat és 12000 ft illetékbélyeg-de ezt ne vedd meg-ha szükséges utólag is pótolni lehet (amennyiben a bíró úgy dönt, anyagi helyzetedre való tekintettel ezt visszakapod). Az a legjobb, ha meg tudtok egyezni és Õ is akarja a válást. Ha nem, akkor sajnos tanukra lesz szükség. De ha Te kitartasz amellett, hogy válni akarsz, akkor úgyis elválasztanak. Az anyagiakban tényleg jobb lenne megegyezni-ha meg tudjátok oldani már az elsõ tárgyalásra úgy menni, hogy már el is van osztva minden, egyébként leltárt kell benyújtani minden egyes tárgyról. Azért a legjobban teszed, ha meg tudsz vele állapodni és már elosztoztok mindenen mielõtt beadod a beadványt. Ha nem, akkor az anyagiak nélkül is elválasztanak, de azt külön perben kell lefolytatni. Jó lenne mindkettõtöknek, ha már az elején meg tudnátok egyezni, leírni és 2 tanúval is aláíratni az egyezségeteket. Sok sikert.

Mit kell tennem ha megszereztem a B kategóriás jogosítványt és leszeretném tenni az A kategóriára?

de az a baj h elveszett az els?segély vizsgán kapott lapom amit még akkor kaptam amikor kocsira tettem.valahogy belehet szerezni a jogsi bemutatásával vagy valahogy h ne keljen újra elvégezni?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell már, mivel egyértelmû hogy megcsináltad ha van B-s jogsid.

Szerintem nem kell már, mivel egyértelmû hogy megcsináltad ha van B-s jogsid.
1. Teljesítménykorlátozás nélküli „A” kategóriába tartozó gépjármû vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, a) aki legalább két éve rendelkezik „A korlátozott” kategóriába vagy „A1” alkategóriába tartozó gépjármûre érvényesített bejegyzéssel, valamint annak, b) aki a 21. életévét betöltötte, és külön vizsgát tett a kategóriára jellemzõ vezetõi jártasságáról és magatartásáról. Hát az eü. kártyáról annyit tudok, hogy elég egyszer megszerezni, nem kell többször vizsgázni másik kategóriánál. Pótolni viszont szerintem ott tudod, ahol annak idején vizsgáztál...legalább is ez az én tippem :)
A kérdező hozzászólása: én igazából a pótlásra vagyok kíváncsi szerintetek újra kell vizsgázni vagy csak csinálnak újra 1 olyan lapot?
a 2. jogsihoz be se kell mutatnod az eü-s papirod csak h neked már van egy jogsid mert annak már ugye feltétele vol h legyen eü vizsgád...nekem elõször robeszos volt aztá B aztán meg A. Robesznál megcsináltam az eü-t azota nem kelet sehol se bemuatatni


Mit kell tenni ha elapadt szinte a tejem a bal cicimből?

Bogyókat is szedek. Hiába teszem rá a kislányom nagyon gyakran, ha nem jön bel?le semmi. Nagyon ki vagyok borulva. Nem szeretnék tápszert adni a kisbabámnak.

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg mert az idegesség nem tesz jót. Ha szeretnéd tovább szoptatni a babádat akkkor szoptass csak a jobb melledbõl. Ehhez az elsõ napokban gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy a több tejed termelõdjön és a másik mell tej mennyiségét is az termelje. Én is csak néhány hétig tudtam szoptatni a bal mellembõl, aztán csak a jobbot " használtuk" . Ne aggódj nem lesz méretbeli eltérés a két mell között. Egy mellbõl 2 gyereket szoptattam 10 hó ill. 1 évig, havi 1 kg is hiztak!!

Elõször is nyugodj meg mert az idegesség nem tesz jót. Ha szeretnéd tovább szoptatni a babádat akkkor szoptass csak a jobb melledbõl. Ehhez az elsõ napokban gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy a több tejed termelõdjön és a másik mell tej mennyiségét is az termelje. Én is csak néhány hétig tudtam szoptatni a bal mellembõl, aztán csak a jobbot " használtuk" . Ne aggódj nem lesz méretbeli eltérés a két mell között. Egy mellbõl 2 gyereket szoptattam 10 hó ill. 1 évig, havi 1 kg is hiztak!!
Mennyi idõs a babád? Nekem is volt ilyen problémám, de az ugrásoknál, a 6. héten, a 3. hónapban..amikor többet eszik a baba, kell egy hét, míg újra kialakul a kereslet - kínálat. Tedd nyugodtan sokszor mellre és fejd le mindig mellszívóval is. Nem lesz tápszeres, ha harcolsz! Igyál sok folyadékot és táplálkozz napi 3szor feltétlenül, közben egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. Minden rendben lesz, lesz tejed, ha akarod! És ami a legfontosabb, pihenj, ne légy ideges, mondogasd magadban és a babádnakis, hogy ez csak egy átmenet, megoldódik :) Nekem mindig bejött! Sok sikert!!!!

Mit kell tenni ha befogadunk egy utca kutyust?

Van egy kutya aki kb. egy hete a falunkban kóborol. Nagyon barátságos, szeretnénk befogadni. Mi ilyenkor a teendő azon kívül, hogy megnézi az állatorvos?

Legjobb válasz: Így még nem volt kutyám,de szerintem ennyit kell tenned,hogy megnézeted állatorvossal,a többit meg majd õ mondja. Meg persze szerezd be a szükséges "alkatrészeket" a kutyatartáshoz :)

Így még nem volt kutyám, de szerintem ennyit kell tenned, hogy megnézeted állatorvossal, a többit meg majd õ mondja. Meg persze szerezd be a szükséges "alkatrészeket" a kutyatartáshoz :)
orvoshoz vidd el, vizsgálja meg nincs e baja.ezenkívül kötelezõ az oltás és a chip, anélkül a doki a késõbbiekben nem láthatja el a kutyust. ha ezek megvannak, már csak szeretni kell. nézzetek utána van e akciós chipelés a környéketeken.
A legfontosabb lépést már megtetted:befogadtad és állatorvoshoz készülsz vinni. Õ majd mindent elmond neked.Ahogy az egyik levélíró is írta, már csak annyi a dolgod, hogy szerezd be a tartásához szükséges kellékeket:bolhanyakörv, féreghajtó, (ezeket inkább ne állatorvosnál kérd, drágábban adhatja esetleg.)kutyatál, mondjuk száraz eledel, egy házikó meleg takaróval-hiszen nemsokára jön a Tél-, és persze okítsd, foglalkozz vele, szeresd õt! Minden jót kívánok Neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

Mit kell tenni ha a keserű hagymát már belekevertük az ételbe?

És nem szeretnénk kidobni! HELP!

Legjobb válasz: hát nem sokat tudsz tenni,ha már kész a kaja,és így is keserû..Akkor bizony kuka.. De mitõl keserû a hagyma? Mert általában akkor keserû ha megégeti az ember..

hát nem sokat tudsz tenni, ha már kész a kaja, és így is keserû..Akkor bizony kuka.. De mitõl keserû a hagyma? Mert általában akkor keserû ha megégeti az ember..
A kérdező hozzászólása: hát így vettük :s sajnos..én is megdöbbentem hogy hogy lehet keserû...
A kérdező hozzászólása: és még nem sütöttük meg, még nyers..
Akkor ha tudjátok, szedjétek ki belõle, és pótoljátok több hagymával, és fokhagymával.Próbáljátok meg erõsebben ízesíteni..A fokhagyma valamennyire levesz a keserû ízt..Majd egyet süssetek ki, ki kóstoljátok meg..HA még mindig keserû akkor nem érdemes tovább sütni..

Mit kell tenni ha vissza akarok lépni a magánnyugdíjpénztárból az Állami-ba?

agyba f?be azt hallani hogy vissza kell lépni, azt kérdezném hogyan kell kinek kell bejelentenem hova kell mennem ha vissza akarok lépni ezt nem mondják sehol!

Legjobb válasz: Automatikusan nyúlják le a megtakarításodat,nem kell tenned semmit.

Automatikusan nyúlják le a megtakarításodat, nem kell tenned semmit.
Nem kell tenned semmit, csak otthon ülni a fenekeden. A Fidesz erre játszik. Ha a jövõje miatt nem képes senki felemelni a valagát, akkor ezért se fogják, hiszen ugyanarról van szó.
igy van ez automatikus akkor kell lépned ha maradni akarsz magánban
Egész nyugodtan dõlj csak hátra a fotelodban, a pénzed Viktoré! ;D
Ez hanyadik ilyen kérdés?
A kérdező hozzászólása: itt csak az a baj hogy havi 46.000-ret kéne fizetnem a magánynyugdijpénztárba h legyen havi 40 000 nyugdijam

Mit kell tennem, ha valami miatt lassú a gépem? Részletek lent.

A férjem játékaira (MOHA, Half Life -ilyenek) gyanakodtunk, hogy összeakadnak meg ilyenek, de elképzelhet?, hogy valami más okozza? Ezt egy program ki tudná sz?rni? Vagy telepítsük újra? Kinek mi vált be? Igazából (asszem) az internet lassult.

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem írni, hogy a gépünk úgy lett összerakva, nagyon szuper, max. 3 éve. Az internet sebességét szoktam mérni, ezzel nincs gond. A férjem szokott töredezettségmentesíteni. A 3-as 4-es és 5-ös pontról írnál bõvebben? Azt hiszem a többit kizárhatjuk. (Avast-unk van, így szerintem vírusunk nincs. Az egyéb kellemetlen programok-nál mire gondoltál?) Szakember nélkül mit tudok tenni?

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy a gépünk úgy lett összerakva, nagyon szuper, max. 3 éve. Az internet sebességét szoktam mérni, ezzel nincs gond. A férjem szokott töredezettségmentesíteni. A 3-as 4-es és 5-ös pontról írnál bõvebben? Azt hiszem a többit kizárhatjuk. (Avast-unk van, így szerintem vírusunk nincs. Az egyéb kellemetlen programok-nál mire gondoltál?) Szakember nélkül mit tudok tenni?
(nem az elõzõ válaszoló vagyok) A "driver galiba" azt jelenti, hogy a különbözõ eszközök (pl.nyomtató, scanner, videokártya, hangkártya stb.) illesztõprogramjai nem megfelelõek. Szerintem biztos nem az okozza a lassulást. Az automatikusan induló és háttérben futó programokat érdemes lenne lelõni. A http://www.sysinternals.com oldalon a bal oldalt a "Top 10 Downloads" alatt töltsd le az AutoRuns és Process Explorer programokat. Elõbbivel az automatikusan induló programokat, míg utóbbival a háttérben futóktól lehet megszabadulni. Vigyázni kell viszont, hogy a Windows mûködéséhez szükségeseket nem szabad kilõni. Ezt a két programot kipróbáltam, és tényleg fölgyorsítja a gépet. Ajánlott valamijen rendszertakarító program, például a CCleaner (www.piriform.com) használata. Azt még hozzáteszem, hogy nem érdemes évente újratelepíteni a Windowst, mert ha az ember karbantartja, akkor akár több évig is normálisan mûködik, és egyszer sem(!) fagy le.
Ha az internet lassult akkor sztem a netsebességgel van a baj, az meg a szolgáltató. Amúgy én mindig újrateszem a gépet ha kezd belassulni
Hát. Egy újratelepítés soha nem árt. Sõt, mint rendszergazda én azt javasolnám, hogy évente egyszer azért érdemes elvégezni az oprendszer újratelepítését windows esetén. Sok mindent helyretesz, és még érteni se kell hozzá túlzottan. Az viszont majdnem biztos, hogy nem a játékok miatt van. Jó lenne tudni, hogy pontosan mi lassult be? A rendszerindítás? Programok futtatása? Internetböngészés? Mind egyszerre? Lassulásnak rengeteg oka lehet. Leggyakoribb okok amiket én látni szoktam: 1. magas töredezettség a merevlemezen (ajánlott havonta futtatni töredezettségmentesítõt) 2. Régóta telepített rendszer miatt registry galibák. Érdemes a registry-t is tisztítani, bár ennek a hatékonysága néha megkérdõjelezhetõ, ezért ajánlott az újratelepítés 3. Driver galiba, ezt helyre lehet hozni 4. Temp, és egyéb felesleges fájlok felhalmozódása a merevlemezen. 5. Túl sok felesleges folyamat/program, ami a windows indulása után elindul, és ami a háttérben fut utána. 6. Vírus, trójai, adware, egyéb kellemetlen programok.
A kérdező hozzászólása: Programok futtatása és a böngészés a lassú. Nekem legalábbis ez tûnt fel..
Tölts le valamilyen vírusirtót, és legalább hetente írts vírust, ez talán megakadályozza, hogy lelassuljon a géped

Mit kell tennem, ha szeretnék rendelni az e-bayről? Milyen számlát kell nyitnom, mennyibe kerül a számlakezelés, hogy működik, hol kell regisztrálni, mit kell nézni a vásárlásnál?

Elég szerencsétlen vagyok általában az ilyen dolgokban, ezért ha valaki részletesen le tudná írni, nagyon megköszönném:)

Legjobb válasz: én ez alapján csináltam végig elõször, jól le van írva http://logout.hu/cikk/ebay_segitseg_kezdoknek/bevezetes.html felül tudsz lapozni (8 oldal)

én ez alapján csináltam végig elõször, jól le van írva http://logout.hu/cikk/ebay_segitseg_kezdoknek/bevezetes.html felül tudsz lapozni (8 oldal)
A kérdező hozzászólása: köszi!:)

Mit kell tennem ha letelik a gyesem? Miket kell elintéznem és hol?

Legjobb válasz: Szia. Munkanélküli hivatalban kell jelentkezned,ha elõtte nem volt munkahelyed.Ha volt,akkor oda menj be.

Szia. Munkanélküli hivatalban kell jelentkezned, ha elõtte nem volt munkahelyed.Ha volt, akkor oda menj be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!