Találatok a következő kifejezésre: Mit kell tenni, ha (783 db)

Mit kell tennem ha a kocsimba cd-s autorádiot akarok tenni?

szerelöhöz kell -e vinnem vagy csak egyszerüen kiszedem aztám berakom a másikat? mire figyejek?(pl .: ohm,teljesitmény megilyenek

Legjobb válasz: Nem kell elvinni szerelõhöz feltéve ha egyszerûbb autó nem pl fedélzeti számítógép által vezérelt csodamasina.Egyszerûen csak ki és be kell tenni a hátulján van a rádió meg a sok tûs kábel+ a hangszóró csatlakozók. Hogy megtudd kell-e figyelj valami speciális dologra menj el szerelõhöz.Amúgy szerintem egyformák ezek..

Nem kell elvinni szerelõhöz feltéve ha egyszerûbb autó nem pl fedélzeti számítógép által vezérelt csodamasina.Egyszerûen csak ki és be kell tenni a hátulján van a rádió meg a sok tûs kábel+ a hangszóró csatlakozók. Hogy megtudd kell-e figyelj valami speciális dologra menj el szerelõhöz.Amúgy szerintem egyformák ezek..
Akkor Béke :) )
A kérdező hozzászólása: 3-nak .Nem vagyok érzékeny lelkü. Csak az idegesit hogy teszek fel 1 kérdést és mindig vannak ilyenek akik ilyerneket irnak és muszály vissza irnom (a tied nem volt olyan sértö)láttam ennél rosszabb kérdéseket.és szemét válaszokat rá.
3-as vok.Nagyon érzékeny lelkû vagy.Azért írtam neked mert a kérdésben benne van, hogy teljesen laikus vagy ezen a téren.Az is benne volt a kérdésben, hogy el kell vinni szerelõhöz.Igen! Nem tudom milyen autóba rakod, fõleg az a probléma:) )
ha a media marktban veszed a cd-s autórádiót akkor õk ott helyben beszerelik neked. ingyen.
ha csak magát a CD s autórádiót akarod betenni akkor szerintem nem kell elvinni de ha már erösítõt is akarsz hozzá tenni vagyis ha van rajta olyan kimenet akkor érdemes elvinni szerelõhöz de ha úgy érzed h be tudod szerelni egyedül mármint az erösítõt akkor kellene legalább vmi h egy igazi elektromos szerelte be mert elvesztheted a jótállást
A kérdező hozzászólása: ha nem akarsz embereket sértegetni ne küld el az üzeneteid.
A kérdező hozzászólása: a 3. válaszolonak irnám hogy nézze meg a zárojelben lévö infokat is .
Nem akarlak megsérteni, a kérdésed alapján vidd szakemberhez.
ha bmw-nissan-volvo-toyota, meg még van egy pár márka ami fura csatikkal operál, akkor akadhatnak kissebb gondok, de átalakítóval orvosolható, én átlag 10 perc alatt kötök be 1et:)
A kérdező hozzászólása: oké:)

Hogyan kezdjek bele a válásba? Mit kell tennem, ha nincs pénzem ügyvédre?

Válni szeretnék, mert már ez az állapot nem tartható. A férjemnek nincs munkahelye elég régóta, de a poharat sem veti meg. Az fizetésemb?l tartom el ?t és a két gyermekemet. Ügyvédre sajnos nincs pénzem, és félek így semmi esélyem arra, hogy végre el tudjak válni.

Legjobb válasz: Miért ne tudnál elválni? Bemész a helyileg illetékes bíróságra fogadónapon,és megmondják mit kell tenned.Ha a férjed is hajlandó válni,akkor mindketten menjetek be,és adjátok be közös megegyezéssel,ha nem,akkor Te leszel a felperes,Õ az alperes.Megmondod,hogy nincs pénzed ügyvédre,hivatalból rendelnek ki,vagy ha nem macerás a dolog,nem is kell ügyvéd,anélkül is el lehet válni.Szépen elmondasz mindent,kérvényezed részedrõl a per költségmentességét a gyerekeidre való tekintettel,akiket egyedül tartasz el,elmondod a többi panaszaidat,miért akarsz válni...stb...Majd értesítenek mikor lesz az elsõ tárgyalás.A vagyonmegosztás már jóval macerásabb lehet,de azt nem írtad,hogy meg tudtok-e egyezni. Minden jót neked,üdv

Miért ne tudnál elválni? Bemész a helyileg illetékes bíróságra fogadónapon, és megmondják mit kell tenned.Ha a férjed is hajlandó válni, akkor mindketten menjetek be, és adjátok be közös megegyezéssel, ha nem, akkor Te leszel a felperes, Õ az alperes.Megmondod, hogy nincs pénzed ügyvédre, hivatalból rendelnek ki, vagy ha nem macerás a dolog, nem is kell ügyvéd, anélkül is el lehet válni.Szépen elmondasz mindent, kérvényezed részedrõl a per költségmentességét a gyerekeidre való tekintettel, akiket egyedül tartasz el, elmondod a többi panaszaidat, miért akarsz válni...stb...Majd értesítenek mikor lesz az elsõ tárgyalás.A vagyonmegosztás már jóval macerásabb lehet, de azt nem írtad, hogy meg tudtok-e egyezni. Minden jót neked, üdv
A váláshoz nem kell pénz-legalábbis sok nem. nekem a férjem adta be közös megegyezéssel a panasznapon, ahol meg is fogalmazzák a beadványt. Kell hozzá a házassági anyakönyvi kivonat és 12000 ft illetékbélyeg-de ezt ne vedd meg-ha szükséges utólag is pótolni lehet (amennyiben a bíró úgy dönt, anyagi helyzetedre való tekintettel ezt visszakapod). Az a legjobb, ha meg tudtok egyezni és Õ is akarja a válást. Ha nem, akkor sajnos tanukra lesz szükség. De ha Te kitartasz amellett, hogy válni akarsz, akkor úgyis elválasztanak. Az anyagiakban tényleg jobb lenne megegyezni-ha meg tudjátok oldani már az elsõ tárgyalásra úgy menni, hogy már el is van osztva minden, egyébként leltárt kell benyújtani minden egyes tárgyról. Azért a legjobban teszed, ha meg tudsz vele állapodni és már elosztoztok mindenen mielõtt beadod a beadványt. Ha nem, akkor az anyagiak nélkül is elválasztanak, de azt külön perben kell lefolytatni. Jó lenne mindkettõtöknek, ha már az elején meg tudnátok egyezni, leírni és 2 tanúval is aláíratni az egyezségeteket. Sok sikert.

Mit kell tennem, ha lesz egy hét, amikor nem dolgozom sehol?

5 munkanap lesz aközött,hogy eljövök a mostani helyemrõl és kezdek az új helyemen.

Legjobb válasz: Arra az 5-9 napra nem kell semmit tenned. Passzív jogon jogosult leszel a TBre a munkaviszonyod megszûnése után (gondolom, 5-9 napnál tovább tartott ez a munkaviszonyod) Ha nem kérsz álláskeresési járadékot, akkor a munkaügyiben sem kell jelentkezned. Szóval: semmi teendõd nincs, élvezed a pihenõt.

Arra az 5-9 napra nem kell semmit tenned. Passzív jogon jogosult leszel a TBre a munkaviszonyod megszûnése után (gondolom, 5-9 napnál tovább tartott ez a munkaviszonyod) Ha nem kérsz álláskeresési járadékot, akkor a munkaügyiben sem kell jelentkezned. Szóval: semmi teendõd nincs, élvezed a pihenõt.


Mit kell tennem ha megszereztem a B kategóriás jogosítványt és leszeretném tenni az A kategóriára?

de az a baj h elveszett az els?segély vizsgán kapott lapom amit még akkor kaptam amikor kocsira tettem.valahogy belehet szerezni a jogsi bemutatásával vagy valahogy h ne keljen újra elvégezni?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell már, mivel egyértelmû hogy megcsináltad ha van B-s jogsid.

Szerintem nem kell már, mivel egyértelmû hogy megcsináltad ha van B-s jogsid.
1. Teljesítménykorlátozás nélküli „A” kategóriába tartozó gépjármû vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, a) aki legalább két éve rendelkezik „A korlátozott” kategóriába vagy „A1” alkategóriába tartozó gépjármûre érvényesített bejegyzéssel, valamint annak, b) aki a 21. életévét betöltötte, és külön vizsgát tett a kategóriára jellemzõ vezetõi jártasságáról és magatartásáról. Hát az eü. kártyáról annyit tudok, hogy elég egyszer megszerezni, nem kell többször vizsgázni másik kategóriánál. Pótolni viszont szerintem ott tudod, ahol annak idején vizsgáztál...legalább is ez az én tippem :)
A kérdező hozzászólása: én igazából a pótlásra vagyok kíváncsi szerintetek újra kell vizsgázni vagy csak csinálnak újra 1 olyan lapot?
a 2. jogsihoz be se kell mutatnod az eü-s papirod csak h neked már van egy jogsid mert annak már ugye feltétele vol h legyen eü vizsgád...nekem elõször robeszos volt aztá B aztán meg A. Robesznál megcsináltam az eü-t azota nem kelet sehol se bemuatatni

Mit kell tenni ha elapadt szinte a tejem a bal cicimből?

Bogyókat is szedek. Hiába teszem rá a kislányom nagyon gyakran, ha nem jön bel?le semmi. Nagyon ki vagyok borulva. Nem szeretnék tápszert adni a kisbabámnak.

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg mert az idegesség nem tesz jót. Ha szeretnéd tovább szoptatni a babádat akkkor szoptass csak a jobb melledbõl. Ehhez az elsõ napokban gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy a több tejed termelõdjön és a másik mell tej mennyiségét is az termelje. Én is csak néhány hétig tudtam szoptatni a bal mellembõl, aztán csak a jobbot " használtuk" . Ne aggódj nem lesz méretbeli eltérés a két mell között. Egy mellbõl 2 gyereket szoptattam 10 hó ill. 1 évig, havi 1 kg is hiztak!!

Elõször is nyugodj meg mert az idegesség nem tesz jót. Ha szeretnéd tovább szoptatni a babádat akkkor szoptass csak a jobb melledbõl. Ehhez az elsõ napokban gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy a több tejed termelõdjön és a másik mell tej mennyiségét is az termelje. Én is csak néhány hétig tudtam szoptatni a bal mellembõl, aztán csak a jobbot " használtuk" . Ne aggódj nem lesz méretbeli eltérés a két mell között. Egy mellbõl 2 gyereket szoptattam 10 hó ill. 1 évig, havi 1 kg is hiztak!!
Mennyi idõs a babád? Nekem is volt ilyen problémám, de az ugrásoknál, a 6. héten, a 3. hónapban..amikor többet eszik a baba, kell egy hét, míg újra kialakul a kereslet - kínálat. Tedd nyugodtan sokszor mellre és fejd le mindig mellszívóval is. Nem lesz tápszeres, ha harcolsz! Igyál sok folyadékot és táplálkozz napi 3szor feltétlenül, közben egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. Minden rendben lesz, lesz tejed, ha akarod! És ami a legfontosabb, pihenj, ne légy ideges, mondogasd magadban és a babádnakis, hogy ez csak egy átmenet, megoldódik :) Nekem mindig bejött! Sok sikert!!!!

Most már tényleg adjon valaki valami hasznos tanácsot! Mit kell tenni, ha a pasi túl magabiztos egy kapcsolatban, és azt hiszi, már nem kell semmit tenni az egészért?

Szeret, de mivel nagyon jól tudja, hogy én is, nem tesz túl sokat az egész kapcsolatért. És nekem hiányzik egy kis romantika, a szép szavak, ilyesmi...Csak akkor kezd pattogni, ha pl.megyek valahova a barátnõmmel (pl. vásárolni, sütizni), vagy olyat mondok poénból, ami más férfira vonatkozik. Szóval, ismerõs, nem? legyek vele "félvállas, [email protected]ós"?

Legjobb válasz: emészd meg hogy csak másodrendû vagy és szolgáld ahogy a rendes nõkhöz illik

emészd meg hogy csak másodrendû vagy és szolgáld ahogy a rendes nõkhöz illik
Erre a ha nem szeretne nem lenne veledre csak azt tudom mondani, hogy sok ferfi kenyelmes a kapcsolatban es azt szereti. A nem vagyok nyalas duma meg leforditva annyit tesz, lusta vagyok barmit is tenni a kapcsolatunkert es nem igazan erdekel, hogy neked ez nem jo.
A kérdező hozzászólása: Tehát a szakítás a megoldás? Ma elmondtam neki az ezzel kapcsolatos fájdalmamat. Azt mondta, ha nem szeretne, nem velem lenne. Mondtam neki, ha néha szavakba is öntené ezt, nagyon jól esne, mivel egy nõnek szüksége van néha a megerõsítésre. Azt mondta, nem volt nyálas soha és nem is lesz az. Szóval? Mit tegyek, amitõl esetleg pedálozna? Van valami bevált trükk? Tudom, hogy a trükk nem jó megoldás, de ha nincs más...Ez a pasi egy tipikus "kívül kemény-belül érzõ" férfi, de én ezt nem tudom megszokni...Mivel én romantikus alkat vagyok.
Szakítani kell vele. -.- Úgy hallottam, nem lehet vele megbeszélni. Na akkor? ENNYI. Fogd már fel, hogy megszoksz vagy megszöksz. Senkit nem szabad ezerrel akarni megváltoztatni. Nem használt a szép szó, a te hatásköröd pont eddig terjedt!
Nem minden nap. De azért jól esik az embernek még évek elteltével is ha gondolnak rá, apró meglepetések, ölelés, csók, homlokpuszi. Kedves sms, egy-egy szál virág, meglepetés vacsora, akármi.
Tényleg, miért kellene minden nap bizonygatni?
Kozold vele, hogy ott hagyod, mert neked ez igy nem jo. A reakcioja alapjan donthetsz. Ha utanad megy, akkor szeret, ha nem, akkor mar csak kenyelmes neki, hogy van egy ingyen p#na
Hát, az gáz ha nem lehet vele megbeszélni. Még gázabb hogy már 22 hónap után ezt csinálja... Próbáld meg vele azért mégegyszer megbeszélni, hogy neked ez rosszul esik, szeretnéd ha kimutatná stb. Ha nem megy, akkor ultimátumot kell adni. Más 10 év házasság után nem kényelmesedik el enynire.
Hát ja. Egy JÓ kapcsolatban az emberek egymással beszélik meg a problémáikat és nem kérdezik meg a 3 barátnõjüket vagy barátjukat meg anyut meg még 100 embert, hanem egymással 4-szemközt elmondják ami problémájuk van. hangsúlyozom! egy jó kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet vele megbeszélni!!! Ha említem, azt hajtogatja, ha nem szeretne, nem lenne velem 22 hónapja. És miért kell ezt naponta bizonygatni, nem bízom benne??? Ezt kapom örökké.
*Vagy
Van talán beszéld meg vele? Ez az opció miért nem jut senkinek az eszébe?
Az elején miket csinált, miket mondott amikkel elnyerte a szíved? Azokat emlegesd fel neki...

Mit kell tenni ha befogadunk egy utca kutyust?

Van egy kutya aki kb. egy hete a falunkban kóborol. Nagyon barátságos, szeretnénk befogadni. Mi ilyenkor a teendő azon kívül, hogy megnézi az állatorvos?

Legjobb válasz: Így még nem volt kutyám,de szerintem ennyit kell tenned,hogy megnézeted állatorvossal,a többit meg majd õ mondja. Meg persze szerezd be a szükséges "alkatrészeket" a kutyatartáshoz :)

Így még nem volt kutyám, de szerintem ennyit kell tenned, hogy megnézeted állatorvossal, a többit meg majd õ mondja. Meg persze szerezd be a szükséges "alkatrészeket" a kutyatartáshoz :)
orvoshoz vidd el, vizsgálja meg nincs e baja.ezenkívül kötelezõ az oltás és a chip, anélkül a doki a késõbbiekben nem láthatja el a kutyust. ha ezek megvannak, már csak szeretni kell. nézzetek utána van e akciós chipelés a környéketeken.
A legfontosabb lépést már megtetted:befogadtad és állatorvoshoz készülsz vinni. Õ majd mindent elmond neked.Ahogy az egyik levélíró is írta, már csak annyi a dolgod, hogy szerezd be a tartásához szükséges kellékeket:bolhanyakörv, féreghajtó, (ezeket inkább ne állatorvosnál kérd, drágábban adhatja esetleg.)kutyatál, mondjuk száraz eledel, egy házikó meleg takaróval-hiszen nemsokára jön a Tél-, és persze okítsd, foglalkozz vele, szeresd õt! Minden jót kívánok Neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

Mit kell tenni ha a keserű hagymát már belekevertük az ételbe?

És nem szeretnénk kidobni! HELP!

Legjobb válasz: hát nem sokat tudsz tenni,ha már kész a kaja,és így is keserû..Akkor bizony kuka.. De mitõl keserû a hagyma? Mert általában akkor keserû ha megégeti az ember..

hát nem sokat tudsz tenni, ha már kész a kaja, és így is keserû..Akkor bizony kuka.. De mitõl keserû a hagyma? Mert általában akkor keserû ha megégeti az ember..
A kérdező hozzászólása: hát így vettük :s sajnos..én is megdöbbentem hogy hogy lehet keserû...
A kérdező hozzászólása: és még nem sütöttük meg, még nyers..
Akkor ha tudjátok, szedjétek ki belõle, és pótoljátok több hagymával, és fokhagymával.Próbáljátok meg erõsebben ízesíteni..A fokhagyma valamennyire levesz a keserû ízt..Majd egyet süssetek ki, ki kóstoljátok meg..HA még mindig keserû akkor nem érdemes tovább sütni..

Mit kell tenni ha vissza akarok lépni a magánnyugdíjpénztárból az Állami-ba?

agyba f?be azt hallani hogy vissza kell lépni, azt kérdezném hogyan kell kinek kell bejelentenem hova kell mennem ha vissza akarok lépni ezt nem mondják sehol!

Legjobb válasz: Automatikusan nyúlják le a megtakarításodat,nem kell tenned semmit.

Automatikusan nyúlják le a megtakarításodat, nem kell tenned semmit.
Nem kell tenned semmit, csak otthon ülni a fenekeden. A Fidesz erre játszik. Ha a jövõje miatt nem képes senki felemelni a valagát, akkor ezért se fogják, hiszen ugyanarról van szó.
igy van ez automatikus akkor kell lépned ha maradni akarsz magánban
Egész nyugodtan dõlj csak hátra a fotelodban, a pénzed Viktoré! ;D
Ez hanyadik ilyen kérdés?
A kérdező hozzászólása: itt csak az a baj hogy havi 46.000-ret kéne fizetnem a magánynyugdijpénztárba h legyen havi 40 000 nyugdijam

A lovam egész nyugodt természetû, még sose ragadott el terepen. Mit kell tennem, ha mégis bekövetkezik?

Egy völgyben tartjuk a lovat, ezért jórészt csak erdõs ösvényeken tudok terepre menni. Nagyon jó ló, nehezen ijed meg, viszont attól tartok, hogyha elragad, vagy mégis megijed, megbotlik, vagy felbukik a szûk úton. Esetleg, ne adj isten legurulunk a lejtõn.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy nem kéne addig terepre menni, amíg nem tudod megfogni a lovadat... nem is értem a kérdést. Ha felbukik vagy legurul a lejtõn, akkor igazából csak reménykedhetsz, hogy jól érkeztek le. Arra azért figyelj (már ha ott hirtelen lesz lelki erõd ilyesmire odafigyelni), hogy leérkezésnél ne legyen semmid a ló alatt. Te is komolyan megsérülhetsz és a ló is. Inkább ess le a hátáról, mint hogy alatta maradj. Ha megugrik, vagy megijed akkor igazából neked kell tudni, hogy a lovad mire hogy reagál, mivel lehet megnyugtatni. De nyilván hátrébb helyezed a testsúlyod, meghúzod a szárat (nem téped a száját, gondolom nem kell mondanom). Esetleg leveszed kiskörre. Bár nem tudom, hogy ez egy szûk hegyi úton mennyire megvalósítható.

Elképzelhetõ, hogy nem kéne addig terepre menni, amíg nem tudod megfogni a lovadat... nem is értem a kérdést. Ha felbukik vagy legurul a lejtõn, akkor igazából csak reménykedhetsz, hogy jól érkeztek le. Arra azért figyelj (már ha ott hirtelen lesz lelki erõd ilyesmire odafigyelni), hogy leérkezésnél ne legyen semmid a ló alatt. Te is komolyan megsérülhetsz és a ló is. Inkább ess le a hátáról, mint hogy alatta maradj. Ha megugrik, vagy megijed akkor igazából neked kell tudni, hogy a lovad mire hogy reagál, mivel lehet megnyugtatni. De nyilván hátrébb helyezed a testsúlyod, meghúzod a szárat (nem téped a száját, gondolom nem kell mondanom). Esetleg leveszed kiskörre. Bár nem tudom, hogy ez egy szûk hegyi úton mennyire megvalósítható.
Engem ragadt már el ló. Felénk is dimbes-dombos a táj, viszont sok a szántóföld, erdõ is. A legegyszerûbb, hogy dombnak fordítod, mert mire felér az kivesz belõle annyit, hogy megfoghasd. Ha valamelyik oldalról rét, szántóföld van, akkor körreveszed, és fokozatosan kisebbíted a köröket. Ne érdekeljen, ha van bele vetve, vagy 2m-es kukorica van rajta (utóbbinak jó fékezõ ereje van), a lényeg, hogy megfogd a lovat. Az erdõ már kicsit nehezebb eset. Nem vagyok rá büszke, de akkor jól beleülök a hátba, hátradõlök és ugye adom a teljes felvételt, de ha cseszik rá, akkor felváltva húzom erõsen a két szárat, "reszelem" a száját. Szerencsére ilyen nem sokszor fordul elõ, de ha más lehetõség nincs, akkor ezzel meg lehet állítani. Amúgy, ha nem ijedõs a lovad, akkor valami nagyon komolynak kéne történnie, hogy bepánikoljon és úgy vigyen el. Az én lovam szerencsére csak kicsit ugrik ellenkezõ irányba és leblokkol egy fél pillanatra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!