Találatok a következő kifejezésre: Mit kell tennem, (2819 db)

Apasági nyilatkozat 2011 Sziasztok! Rövidesen kisbabánk születik, de nem vagyunk összeházasodva, és hivatalosan élettársak sem vagyunk. Mit kell tennem?

Március végén érkezik a baba és szeretném már el?készíteni a "papírmunkát" is. XIV ker. Zugló, Uzsoki kórház a célpont, ha ez segít valamit. Zuglóban élünk, de mindkett?nk lakcíme vidéki. Ha jól tudom, akkor most változtak a jogszabályok e téren. Mit kell tennem? Adózásom hogyan befolyásolja ez? Alkalmazott vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Mi már elintéztük, február elején érkezik a kisfickó!! Sima apasági nyilatkozatot kell tenni, a helyi önkormányzatnál, az orvosodtól kérsz egy igazolást(ezen szerepel a fogantatás dátuma, szülés várható dátuma, és hogy hány hetes vagy!! Együtt kell menjetek, a nyilatkozatban szerepel az anya adatai, az apa adatai, melyik kórházban fogsz szülni, és külön külön nyilatkozni kell mi legyen a baba vezetékneve! 10perc az egész, 1példány marad az önkormányzatnak, 1 az apának, és 2példány neked!! Ami mindig nálad kell, hogy legyen, ha szülésnél nincs ott csinálhatsz bármit a te nevedre kerül a pici, utána pedig már fizetni kell!! Jó hosszúra sikerült :) :)

Szia! Mi már elintéztük, február elején érkezik a kisfickó!! Sima apasági nyilatkozatot kell tenni, a helyi önkormányzatnál, az orvosodtól kérsz egy igazolást(ezen szerepel a fogantatás dátuma, szülés várható dátuma, és hogy hány hetes vagy!! Együtt kell menjetek, a nyilatkozatban szerepel az anya adatai, az apa adatai, melyik kórházban fogsz szülni, és külön külön nyilatkozni kell mi legyen a baba vezetékneve! 10perc az egész, 1példány marad az önkormányzatnak, 1 az apának, és 2példány neked!! Ami mindig nálad kell, hogy legyen, ha szülésnél nincs ott csinálhatsz bármit a te nevedre kerül a pici, utána pedig már fizetni kell!! Jó hosszúra sikerült :) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz! :) Én az apa vagyok! ;)
A kérdező hozzászólása: Még annyit tennék hozzá, hogy még meg nem született magzat esetében a gyámügyre kell menni, XIV Pétervárad u. 3 19-es és 10-es szoba. 4 dolog kell: orvosi igazolás a magzatról, az apa iratai, az anyai iratai és ami még fontos: az anyának ki kell kérnie egy igazolást a népességnyilvántartó csoportnál (Bácskai utca kb 80 méter), hogy hajadon. Összesen kb 20 perc volt, az egész ingyenes. A nyilatkozatot csak pár nap múlva adják ki, mert még anyakönyvezik. 3 példánya van, az elsõt vinni kell a kórházba, amikor a szülés van.

Mit kell tennem ha a kocsimba cd-s autorádiot akarok tenni?

szerelöhöz kell -e vinnem vagy csak egyszerüen kiszedem aztám berakom a másikat? mire figyejek?(pl .: ohm,teljesitmény megilyenek

Legjobb válasz: Nem kell elvinni szerelõhöz feltéve ha egyszerûbb autó nem pl fedélzeti számítógép által vezérelt csodamasina.Egyszerûen csak ki és be kell tenni a hátulján van a rádió meg a sok tûs kábel+ a hangszóró csatlakozók. Hogy megtudd kell-e figyelj valami speciális dologra menj el szerelõhöz.Amúgy szerintem egyformák ezek..

Nem kell elvinni szerelõhöz feltéve ha egyszerûbb autó nem pl fedélzeti számítógép által vezérelt csodamasina.Egyszerûen csak ki és be kell tenni a hátulján van a rádió meg a sok tûs kábel+ a hangszóró csatlakozók. Hogy megtudd kell-e figyelj valami speciális dologra menj el szerelõhöz.Amúgy szerintem egyformák ezek..
Akkor Béke :) )
A kérdező hozzászólása: 3-nak .Nem vagyok érzékeny lelkü. Csak az idegesit hogy teszek fel 1 kérdést és mindig vannak ilyenek akik ilyerneket irnak és muszály vissza irnom (a tied nem volt olyan sértö)láttam ennél rosszabb kérdéseket.és szemét válaszokat rá.
3-as vok.Nagyon érzékeny lelkû vagy.Azért írtam neked mert a kérdésben benne van, hogy teljesen laikus vagy ezen a téren.Az is benne volt a kérdésben, hogy el kell vinni szerelõhöz.Igen! Nem tudom milyen autóba rakod, fõleg az a probléma:) )
ha a media marktban veszed a cd-s autórádiót akkor õk ott helyben beszerelik neked. ingyen.
ha csak magát a CD s autórádiót akarod betenni akkor szerintem nem kell elvinni de ha már erösítõt is akarsz hozzá tenni vagyis ha van rajta olyan kimenet akkor érdemes elvinni szerelõhöz de ha úgy érzed h be tudod szerelni egyedül mármint az erösítõt akkor kellene legalább vmi h egy igazi elektromos szerelte be mert elvesztheted a jótállást
A kérdező hozzászólása: ha nem akarsz embereket sértegetni ne küld el az üzeneteid.
A kérdező hozzászólása: a 3. válaszolonak irnám hogy nézze meg a zárojelben lévö infokat is .
Nem akarlak megsérteni, a kérdésed alapján vidd szakemberhez.
ha bmw-nissan-volvo-toyota, meg még van egy pár márka ami fura csatikkal operál, akkor akadhatnak kissebb gondok, de átalakítóval orvosolható, én átlag 10 perc alatt kötök be 1et:)
A kérdező hozzászólása: oké:)

Van egy haverom (nincs nete ezért én kérdem) akit "megáldott az ég" bőrgombával. Amit orvos írt fel az nem hat, sem a Canesten. Hallottam, hogy a vizelet (saját) egy megoldás. Ez igaz és ha igen mit kell tenni?

Legjobb válasz: Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz,mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.

Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz, mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.
Nem tudom mennyire hatásos, de kisuvegbe elteszed a saját vizeleted (reggeli elsõ!!! ez nagyon fontos!!), utana fulpiszkaloval peldaul felecseteled.

Mit kell tennem? Osztályozó vizsga?

Csak annyit szeretnék megkérdezni tőletek hogy az osztályfőnököm szólt hogy osztályozó vizsgát kell tennem de nem buktam meg semmiből osztályozón még megbukhatok ? vagy nem ?

Legjobb válasz: ,,az osztályfõnököm szólt hogy osztályozó vizsgát kell tennem de nem buktam meg semmibõl" Akkor miért kell osztályozót tenned??

, , az osztályfõnököm szólt hogy osztályozó vizsgát kell tennem de nem buktam meg semmibõl" Akkor miért kell osztályozót tenned??
A kérdező hozzászólása: Sok hiányzás miatt .
Igen, megbukhatsz.
Igen, akkor is meg lehet bukni, különben nem lenne értelme...

Vallást szeretnék váltani! Most evangélikus vagyok, ennek kereszteltek, de rasztafáriként akarok élni. Mit kell tennem ehhez? Csak úgy kell élnem, vagy valami hivatalos lépést is kell tennem?

Legjobb válasz: Szerintem nem kötelezõ hivatalos lépést tenned, simán élhetsz minden hercehurca nélkül rasztafáriként - nézd meg például, hány ember van, akit gyerekkorában megkereszteltek, és egyáltalán nem élnek aszerint. Nem hiszem, hogy õk kiléptek volna. Ha neked fontos, hogy kilépj az evangélikusok közül, tedd meg, de szerintem nem kötelezõ. Ahogy jónak látod. :)

Szerintem nem kötelezõ hivatalos lépést tenned, simán élhetsz minden hercehurca nélkül rasztafáriként - nézd meg például, hány ember van, akit gyerekkorában megkereszteltek, és egyáltalán nem élnek aszerint. Nem hiszem, hogy õk kiléptek volna. Ha neked fontos, hogy kilépj az evangélikusok közül, tedd meg, de szerintem nem kötelezõ. Ahogy jónak látod. :)
Csináltass raszta frizurát és egyél Sport szeletet.
Yeee tesó, az egyik olyan vallást sikerült választanod (a másik a buddhizmus) amelyiket nem, hogy nem utálom szívbõl de még szeretem is! Örülök, hogy nem hülyítenek tovább még egy embert a keresztények!
mindig tanul valamit az ember.ilyenrõl még nem is halottam.De egyszerû.jelentkezz ki onnét ahol elõször megkereszteltek, majd a választott vallásod szokása szerint tégy, tehát vagy keresztelkedj meg, vagy merítkezz be ahogy tetszik.ennyi.
Keresztelkedj át, és kész.
sajnállak

Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!

Nagyobb testsúly alatt mi a teendő egy hayabusán? Valamit meg kell emeltetni, emiatt? Minden infó érdekelne! Pontosan, részletesen. Pl kb 120kg-nál mit kell tenni egy hayabusával, hogy ne legyen gond?

Legjobb válasz: 120 kg nem számít nagy testsúlynak egy Hayabusa számára. Mivel úgy tervezték, hogy két személlyel is lehessen használni, ezért ekkora tömegnél még messze nem jár a teljesítõképessége végsõ határán a felfüggesztés. Gondolj csak bele: egy 80 kg-os vezetõ és egy 60 kg-os utas (barát-barátnõ :-) is túllépi ezt az értéket. Csupán annyit kell tenni, hogy a rugóelõfeszítést kell kicsit nagyobbra állítani, hogy ne koppanjon fel olyan hamar a rugóstag. De cserélni, állítani semmit sem érdemes.

120 kg nem számít nagy testsúlynak egy Hayabusa számára. Mivel úgy tervezték, hogy két személlyel is lehessen használni, ezért ekkora tömegnél még messze nem jár a teljesítõképessége végsõ határán a felfüggesztés. Gondolj csak bele: egy 80 kg-os vezetõ és egy 60 kg-os utas (barát-barátnõ :-) is túllépi ezt az értéket. Csupán annyit kell tenni, hogy a rugóelõfeszítést kell kicsit nagyobbra állítani, hogy ne koppanjon fel olyan hamar a rugóstag. De cserélni, állítani semmit sem érdemes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos infót! :)

A képlet a következő: Hogy ha én már leérettségiztem és nincs tanulói jogviszonyom és szeretnék gazdaság ismeretekből egy emelt érettségit tenni mit kell tennem?

Kell arról papír hogy tanultam vagy elég ha jelentkezek?

Legjobb válasz: hogyha a bizonyítványodban van, hogy tanultad 2 évig, akkor semmi akadálya, ha nincs, akkor osztályozó vizsgát kell tenned 2 évanyagából, és utána

hogyha a bizonyítványodban van, hogy tanultad 2 évig, akkor semmi akadálya, ha nincs, akkor osztályozó vizsgát kell tenned 2 évanyagából, és utána
igen, jól írja az elõttem szóló, és pénzbe kerül egyébként!
A kérdező hozzászólása: A két év anyagát lehet egyszerre tenni vagy külön kell?:D

2 aztali gép van itthon, az egyikről routerrel (TP-Link) veszem a netet. Vettem egy új laptopot (pacard Bell su4100) és sehogyan sem tudok csatlakozni a routerre. Mi kell tennem?

volt új hálózat hozzáadása, t?zfal levétele,router újratelepítése....de semmi

Legjobb válasz: " Mi kell tennem? " Nagyon egyszerû,be kell állítani a kapcsolatot. Ilyenkor szokták visszaírni,hogy nagyeszûkém , ha nem tudsz normálisan segíteni,akkor minek írsz te kocsog . Pedig tényleg csak annyit csinál majd más nálad (ha te nem csinálod meg),hogy végigmegy a router és a lapid beállításain és utána minden jó lesz.

" Mi kell tennem? " Nagyon egyszerû, be kell állítani a kapcsolatot. Ilyenkor szokták visszaírni, hogy nagyeszûkém , ha nem tudsz normálisan segíteni, akkor minek írsz te kocsog . Pedig tényleg csak annyit csinál majd más nálad (ha te nem csinálod meg), hogy végigmegy a router és a lapid beállításain és utána minden jó lesz.

Mit kell tenni a huvely herpesz ellen ha terhess vagyok? Elotte Aciclovir Sandozt szedtem de most már nem lehet. Akkor mit kell tenni?

Azt hozzà tenném hogy nem herpesszel estem teherbe, és most sincs herpeszem de azért aggodok mert 9 honap alatt elôfordulhat..

Legjobb válasz: Ha majd jelentkezik, azonnal dokihoz kell menni,itt önkezelést nem érdemes folytatni.Nem kell aggódni,ha gond lesz, majd akkor foglalkoztok vele,nyugalom!Bár a hüvelyi herpesz elég gáz.

Ha majd jelentkezik, azonnal dokihoz kell menni, itt önkezelést nem érdemes folytatni.Nem kell aggódni, ha gond lesz, majd akkor foglalkoztok vele, nyugalom!Bár a hüvelyi herpesz elég gáz.
A kérdező hozzászólása: kôsszi, az orvos szerint ki lehet kezelni
Szia!Én írtam...persze, hogy kezelhetõ.Úgy értettem a gáz szót, hogy biztos nagyon fájhat-tudva a szájon is milyen pocsék.Kívánom, hogy hírbõl se halljál róla!!Szia!
A kérdező hozzászólása: kôsszi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!