Találatok a következő kifejezésre: Mit kell tanulni, hogy (118 db)

A kerületi önkormányzatokhoz miket kell tanulni, hogy odakerülhessek? Milyen képesités kell? Amikor felvettek, először gyakornokként leszek ott és folyamatosan tanitanak, vagy a munkábaállás előtt tanitanak?

Úgy hallottam, egy csomó törvényt meg kell tanulni.

Legjobb válasz: mit akarsz ott csinálni? lehetsz takarító, képviselõ, asszisztens, portás

mit akarsz ott csinálni? lehetsz takarító, képviselõ, asszisztens, portás
A kérdező hozzászólása: ügyintézõre gondoltam... tudjátok akik ülnek ott az ablakoknál és.... :D és az asszisztens azt csinálja h mondjuk szólnak neki h ezt meg azt az okiratot hozd ide?
Ha van egy közgé végzettséged mondjuk ipari szakon, az indulásnak jó, de még jobb, ha az államháztartási szakon van. Ha van egy jogi végzettséged, akkor az is jó induláshoz. Ezek a különbözõ alapvégzettségek azt határozzák meg, hogy az önkormányzat melyik területén fogsz dolgozni, mert ott majd a továbbképzési lehetõségeket mondják, ill. meg is követelik. És ha azokat sikeresen teljesíted, egy idõ után majd eljön az is, hogy az ablak elé ülhetsz. Persze ha most még "csak" síma gimi érettségid van, az is jó lehet induló alapnak.

Egy orvoskongresszus szervező mit csinál pontosan;mit kell tanulni, hogy az lehessek és ez Magyarországon mennyire érné meg?

12.-es gimnazista vagyok és még nem tudom, hogy pontosan majd mit szeretnék tanulni/dolgozni(mindenképp biológiával/emberekkel kapcsolatos)és valaki múltkor megemlítette nekem ezt az orvoskongresszus szervezői szakmát ami nagyon megtetszett, de csak elég kevés információt találtam róla az interneten

Legjobb válasz: Elõször egy kérdés: Pontosan milyen szervezésre gondolsz? Összehívni az embereket? vagy magát a konferenciát megcsinálni (hangtechnikát, tolmácstechnikát meg ilyeneket)?

Elõször egy kérdés: Pontosan milyen szervezésre gondolsz? Összehívni az embereket? vagy magát a konferenciát megcsinálni (hangtechnikát, tolmácstechnikát meg ilyeneket)?
A kérdező hozzászólása: Emberek összehívása, program megszervezése inkább ez a része érdekelne
Akkor nem tudok segíteni. Abban tudtam volna tanácsot adni, hogy maga a gyûlés megszervezése (hang- fénytechnika meg ilyenek).
Rendezvényszervezõ tanfolyam: http://tanfolyam-kepzes.hu/rendezvenyszervezo-tanfolyam.html Ára 22500/hó (hat hónapon át) Érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e kb. olyan anyagi keresetért rendezvényszervezõnek lenni, amit egy sima adminisztrátornak is megfizetnek. Ajánlok egy cikket: Rendezvényszervezõk a pácban http://rhea.jobpilot.hu/palyacsucs/index.php/hirek/3691-pacb.. NÉz körbe a http://www.profession.hu oldalon. Nincsenek is állásajánlatok rendezvényszervezõknek! Nem találnál állást se. Ha meg kifogsz egyet, akkor akár tetszik a fizu akár nem, nem tudsz mást csinálni, mert nincsek állások.

Mit kell tanulnom hogy fogyasztóvédelmis lehessek?

Milyen iskola? Milyen szak? (Felsooktatas)

Legjobb válasz: ETK Nepegeszsegugyi ellenor.

ETK Nepegeszsegugyi ellenor.
Elsõ válaszoló jót is ír meg nem is. Szóval pont azt a szakhatóságot nézted ki magadnak ahol ezt nem lehet egyértelmûen megmondani. Alapvetõen az igazgatásszervezõ diploma mint közigazgatási szervhez biztosan megfelelõ. Utána meg a különbözõ ellenõrizendõ ágazatoknak megfelelõ végzettségek kellenek. pl. élelmiszer ellenõrzéshez- élelmiszer mérnök, mûszaki cuccok ellenõrzéshez-valamilyen mûszaki mérnök, attól függ ott melyik osztályra kerülsz és éppen hova lehet pályázni. Szóval ott sokféle végzettséggel lehet dolgozni. Amit az elsõ írt hogy népegészségügyi ellenõr, na õk inkább az ÁNTSZ és az Élelmiszerlánc-felügyeletnél dolgoznak éppen. De elõfordulhatnak a fogyasztóvédelemnél is..nem kizárt, hogy ezzel a diplomával alkalmazzanak.
Elso vagyok, en annyira nem vagyok ebben jartas, csak sok nepegest ismerek, es a tavalyi evfolyambol pl. 4-en is (a 21-bol) fogyasztovedelmisek lettek. Szoval elhelyezkedni, tutira ellehet nepeges diplomaval a fogyasztovedelemben.


Minek kell tanulnom hogy farkasokat tanulmányozhassak?

Legjobb válasz: Biológiát, azon belül az etológiát vagy az ökológiát ajánlanám.

Biológiát, azon belül az etológiát vagy az ökológiát ajánlanám.
Farley Mowat könyve megihletett?
ELTE biológia - etológia, vagy SZIE biológia - zoológia. De külföldön is vannak lehetõségek.

Mit kell tanulni, hogy szerzetesnek állhassak?

Legjobb válasz: Önfegyelmet és önismeretet.

Önfegyelmet és önismeretet.
Igazából mindegy, hogy mit, csak tanulj valamit. Vagy ha már kinéztél magadnak egy rendet, akkor annak megfelelõen kell választanod.
Függ a rendtõl, amelybe szeretnél belépni. Ha szerzetespap szeretnél lenni, akkor teológiát, de általában már a renden keresztül. Ha segítõ testvér, akkor rendtõl függõen szakmát, vagy olykor érettségit kérnek. Specifikus rendekben (pl. betegápolók) nyilván annak megfelelõen. Legegyszerûbb a Téged érdeklõ rendnél utánaolvasni (sokuknak van honlapja), megkérdezni. Van olyan, ami konkrétan érdekelne? Egyébként szükséges, hogy meg légy keresztelve, elsõáldozónak is kellett lenned, valamint meg kell, hogy légy bérmálva. Rendszeres szentségi életet élj, és imádkozz sokat. Nem könnyû a hivatástisztázás, de az élet legfontosabb kérdései közül való.
Médiatudomány.
A kérdező hozzászólása: bovebben? enyit tudok de pontosabban mi hogy azt nem
Kicsit tegyél fel precízebb kérdést és megválaszolom, de így nem tudom, hogy mire vagy kíváncsi. Médiatudományon a tárgyakra? Kommunikációs alapismeretek, Tömegkommunikáció 1-2., Kommunikációs elméletek, Médiatörténet, Statisztika, Retorika, stb. és a specializációból jövõ tárgyak (merthogy lehet specializálódni nyomtatott sajtóra, online sajtóra, rádióra, tv-re, intézményi kommunikátorra).
A kérdező hozzászólása: egyetemen erdemes vagy tanfolyam? (pl sanoma?)
Egyetemen (ill. fõiskolán) érdemes végezni természetesen. A Sanoma még csak OKJ-nek, azaz felsõfokú szakképzésnek SEM minõsül. Esély sincs ezzel elhelyezkedni.
Szerintem pl. tv-s mûsorkészítõ szak az pont erre való, BKF-en van ez a szak, itt találsz róla leírást: http://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek/televizios-muso..

Mit kell tanulnom, hogy rendezvényszervező lehessen belőlem?

Most 15 éves vagyok, és gimnáziumba járok. Jöv?re faktot kell választanom és fogalmam sincs hogy mi legyen az. Mit ajánlotok? Vagy milyen f?sulira menjek, és milyen tárgyból érettségizzek? Köszi

Legjobb válasz: turizmus és vendéglátás szak ->onnan szakosodsz kongresszus- és rendezvényszervezésre Többihez felvi.hu a barátod.

turizmus és vendéglátás szak ->onnan szakosodsz kongresszus- és rendezvényszervezésre Többihez felvi.hu a barátod.
Szerintem ajánlott lenne megnézned az andragógia szakot.
ahhoz nem kell fõsuli. én évek óta azzal foglalkozom úgy, hogy amikor elkezdtem még érettségim se volt.
Inkább ne legyen diplomád, de kreativitásod, rálátásod és ötleted annál több, mint fordítva... :S Andragógia vagy turizmus-vendéglátás szak, de vannak OKJ tanfolyamok is, találkoztam már rendezvényszervezõivel is. csajos szakma, amiben elengedheted a fantáziádat :) igazából nem kell hozzá semmi különös, felvételinél jól jön a magyar, matek, töri vagy egy idegen nyelv, de nem kell rajzból vagy pl müv.töribõl külön érettségizned :)

Mit kell tanulni, hogy valaki gazdasági vagy ügyvezető igazgató legyen?

18/f. a debreceni egyetem milyen szakára kéne menni ehhez ? olvastam, hogy nagyon jól keresnek és err?l egy b?vebb leírást tudnátok adni ?

Legjobb válasz: Sima gazdasági szakot egyetemen. A színvonalas sulikat választanám a helyemben, de SOHA nem leszel igazgató, amíg nincs 5-10 év tapasztalatod a területen. Nézz meg álláshirdetéseket (profession.hu pl.).

Sima gazdasági szakot egyetemen. A színvonalas sulikat választanám a helyemben, de SOHA nem leszel igazgató, amíg nincs 5-10 év tapasztalatod a területen. Nézz meg álláshirdetéseket (profession.hu pl.).
Nem bunkóságból írom így, de arról azért ne álmodj, hogy rögtön igazgató leszel:) -színvonalas suli (corvinus, bce, bme) -gyakorlat egyetem alatt is -több éves gyakorlat diploma után a szakmában -legalább 2 idegen nyelv ismerete. Na, ha ezek megvannak, akkor már lehet esélyed:)
Teljesen egyetértek az elõzõ válaszolóval, de azzal kiegészíteném még, hogy nem árt ha ismered a fõnököt. Tehát egyetem / fõsuli alatt sok-sok emberrel építs ki kapcsolatot, mert itt sokat számít. Fõleg azért, mert sok ilyen embert képeznek.

Merre kell továbbmennem, illetve mit kell tanulnom ahhoz, hogy filmkritikus lehessek?

Középiskolás vagyok, és filmkritikus szeretnék lenni( vagy akármilyen más kritikus is jó pl: könyv, étterem vagy szálloda)Szóval, ha valaki tudja mit kell tennem, hogy filmkritikus lehessek, kérem írja meg!

Legjobb válasz: Én elsõ körben azt javaslom, hogy olvasd ezerrel más kritikusok kritikáit. Pl. blogokon. Figyeld meg, hogy õk mire figyelnek, hogyan építik fel a kritikáikat. Aztán indíts te is egy blogot, amin kritizálsz néhány alkotást. Értelemszerûen, ügyelj arra, hogy ne másokat koppints. Ha úgy érzed, hogy érzéked van a dologhoz, és mások is élvezettel olvassák a kritikáidat, akkor gondolkozz el komolyan azon, hogy milyen képzés szükséges ahhoz, hogy professzionális kritikussá válj (már ha létezik ilyen). Ha esetleg pont azért írtál ide, mert ezen már túl vagy; akkor meg azt mondom, hogy nem biztos, hogy létezik képzés kifejezetten kritikusok számára - szerintem "csak" tanulnod kell az általad kritizálni kívánt mûvészetrõl jó sokat. Pl. ha filmeket akarsz kritizálni, menj valami médiaszakra.

Én elsõ körben azt javaslom, hogy olvasd ezerrel más kritikusok kritikáit. Pl. blogokon. Figyeld meg, hogy õk mire figyelnek, hogyan építik fel a kritikáikat. Aztán indíts te is egy blogot, amin kritizálsz néhány alkotást. Értelemszerûen, ügyelj arra, hogy ne másokat koppints. Ha úgy érzed, hogy érzéked van a dologhoz, és mások is élvezettel olvassák a kritikáidat, akkor gondolkozz el komolyan azon, hogy milyen képzés szükséges ahhoz, hogy professzionális kritikussá válj (már ha létezik ilyen). Ha esetleg pont azért írtál ide, mert ezen már túl vagy; akkor meg azt mondom, hogy nem biztos, hogy létezik képzés kifejezetten kritikusok számára - szerintem "csak" tanulnod kell az általad kritizálni kívánt mûvészetrõl jó sokat. Pl. ha filmeket akarsz kritizálni, menj valami médiaszakra.
Szerintem(viccen kívül) kérdezd meg Réz Andrást! Fél évig egy rádió reggeli mûsorát vezettem, volt hogy felhívtuk és kikértük a véleményét több kérdésben, nagyon barátságos és segítõkész volt. Kezdj el rengeteg filmet nézni(van 200, 300meghatározó alkotás), olvass filmes szakirodalmat, egyszer csak összefog állni az a sok film amit láttál egy összefüggõ hálózattá. Sok sikert!
Ha azt sem tudod, hogy mi az, akkor miért akarod tanulni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!