Találatok a következő kifejezésre: Mit kell tanulni, (319 db)

Merre kell továbbmennem, illetve mit kell tanulnom ahhoz, hogy filmkritikus lehessek?

Középiskolás vagyok, és filmkritikus szeretnék lenni( vagy akármilyen más kritikus is jó pl: könyv, étterem vagy szálloda)Szóval, ha valaki tudja mit kell tennem, hogy filmkritikus lehessek, kérem írja meg!

Legjobb válasz: Én elsõ körben azt javaslom, hogy olvasd ezerrel más kritikusok kritikáit. Pl. blogokon. Figyeld meg, hogy õk mire figyelnek, hogyan építik fel a kritikáikat. Aztán indíts te is egy blogot, amin kritizálsz néhány alkotást. Értelemszerûen, ügyelj arra, hogy ne másokat koppints. Ha úgy érzed, hogy érzéked van a dologhoz, és mások is élvezettel olvassák a kritikáidat, akkor gondolkozz el komolyan azon, hogy milyen képzés szükséges ahhoz, hogy professzionális kritikussá válj (már ha létezik ilyen). Ha esetleg pont azért írtál ide, mert ezen már túl vagy; akkor meg azt mondom, hogy nem biztos, hogy létezik képzés kifejezetten kritikusok számára - szerintem "csak" tanulnod kell az általad kritizálni kívánt mûvészetrõl jó sokat. Pl. ha filmeket akarsz kritizálni, menj valami médiaszakra.

Én elsõ körben azt javaslom, hogy olvasd ezerrel más kritikusok kritikáit. Pl. blogokon. Figyeld meg, hogy õk mire figyelnek, hogyan építik fel a kritikáikat. Aztán indíts te is egy blogot, amin kritizálsz néhány alkotást. Értelemszerûen, ügyelj arra, hogy ne másokat koppints. Ha úgy érzed, hogy érzéked van a dologhoz, és mások is élvezettel olvassák a kritikáidat, akkor gondolkozz el komolyan azon, hogy milyen képzés szükséges ahhoz, hogy professzionális kritikussá válj (már ha létezik ilyen). Ha esetleg pont azért írtál ide, mert ezen már túl vagy; akkor meg azt mondom, hogy nem biztos, hogy létezik képzés kifejezetten kritikusok számára - szerintem "csak" tanulnod kell az általad kritizálni kívánt mûvészetrõl jó sokat. Pl. ha filmeket akarsz kritizálni, menj valami médiaszakra.
Szerintem(viccen kívül) kérdezd meg Réz Andrást! Fél évig egy rádió reggeli mûsorát vezettem, volt hogy felhívtuk és kikértük a véleményét több kérdésben, nagyon barátságos és segítõkész volt. Kezdj el rengeteg filmet nézni(van 200, 300meghatározó alkotás), olvass filmes szakirodalmat, egyszer csak összefog állni az a sok film amit láttál egy összefüggõ hálózattá. Sok sikert!

Minek kell tanulnia annak, aki külföldi könyveket fordít le magyarra? Vagyis pl. milyen végzettsége van a HP fordítójának, vagy a Danielle Steel magyarra fordítójának, stb?

Legjobb válasz: Én ugyan nem lettem volna ennyire "gonosz", de egyetértek az elsõ /bagyis az elsõ és a harmadik/ hozzászóló bírálatával. A "minek kell tanulnia" szóössztételt ugyanúgy értelmeztem mint Õ. A kedves kérdezõ védelmében hozzátenném, hogy ez biztosan egy nagyon régi -De nagyon rossz! - beidegzõdés, ugyanúgy mint a "végett" használata, a "miatt" helyett. Valószínûleg a kötözködõ hozzászóló sem vitatja, hogy az általam is hibásnak tartott szóhasználat ellenére egy nagyon kedves, szeretetre méltó ember (valószínûleg lány) lehetsz! Olvass sokat, és a mások által hibának tartott különbségek el fognak (el tudnak) tûnni a megfogalmazásaidból, akár csak az elõbeszédben az idegen/es/ akcentus!

Én ugyan nem lettem volna ennyire "gonosz", de egyetértek az elsõ /bagyis az elsõ és a harmadik/ hozzászóló bírálatával. A "minek kell tanulnia" szóössztételt ugyanúgy értelmeztem mint Õ. A kedves kérdezõ védelmében hozzátenném, hogy ez biztosan egy nagyon régi -De nagyon rossz! - beidegzõdés, ugyanúgy mint a "végett" használata, a "miatt" helyett. Valószínûleg a kötözködõ hozzászóló sem vitatja, hogy az általam is hibásnak tartott szóhasználat ellenére egy nagyon kedves, szeretetre méltó ember (valószínûleg lány) lehetsz! Olvass sokat, és a mások által hibának tartott különbségek el fognak (el tudnak) tûnni a megfogalmazásaidból, akár csak az elõbeszédben az idegen/es/ akcentus!
A kérdező hozzászólása: Egy szóval sem mondtam, hogy ilyen foglalkozást szeretnék. Mindössze kíváncsi voltam arra, hogy mégis milyen egyetemet/fõiskolát végeznek azok, akik mûfordításra szánják magukat. Nem kell azonnal nekem esned, mivel semmit sem tudsz rólam, és ennyibõl nem lehet bölcs következtetéseket levonni. Valószínûleg ha fordítanék, akkor nem fordulnának elõ hibák/elírások a mondataimban. Ezt csak gyorsan feldobtam ide, kíváncsi voltam, ennyi. Míg nem tudod, valójában hogyan fogalmazok, addig örülnék, ha nem kezdenél el kioktatni. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a második válaszolónak a normális hozzászólást. (a névelõ azért van ott, mert azt akartam írni: a Danielle Steel könyvek, és akkor meg kell. az már más tészta, hogy lemaradt a könyvek szó.) szoktam fordítani, de nem gondoltam még arra, hogy ilyennel foglalkozzam a jövõben. Csak eszembe jutott, hogy vannak, akik ebbõl élnek, és kíváncsi lettem. :D

Ilyen munkákhoz mit kell tanulni?

Minek/mit kell tanulni vagy egyáltalán hol, hogy az ember boncmester, korboncnok/patológus lehessen? Mennyit keresnek?

Legjobb válasz: ill. mennyi ideig kell tanulni?

A kérdező hozzászólása: ill. mennyi ideig kell tanulni?
Egy haverom csinálta OKJ-s tanfolyam volt. Sajnos már nem emlékszem mennyi ideig tartott, de hetente 1 napot kellett gyakorlatra járnia boncolni. Azzal a heti 1 nappal (havi 4x8óra) megkeresett annyit mint a minimálbéres egész-állásával mellette.
A patológus orvos, orvosi egyetemet kell végezni + szakosodni. A boncmester érettségihez kötött OKJ-s tanfolyam.


Mit kell tanulni? és hanyasnak kell lenni belőle?

Azt szeretném kérdezni, hogy én most vagyok pályaválasztás elött és szeretnék Média szak-ra menni:) de igazából az lenne a kérdésem, hogy mit kell tanulni hozzá és hanyas legyek belőle? :) (és gimibe szakközépbe, vagy szakmunkásba is lehet menni?) :D

Legjobb válasz: Például magyar nyelvtant kéne tanulnod.

Például magyar nyelvtant kéne tanulnod.
A kérdező hozzászólása: de gimi, szakközép vagy szakmunka is elég? :) amúgy köszi;)
Mindenképpen gimibe kell menni, és sokan akarnak ide menni, szóval nem árt ha 5ös vagy a felvételi tárgyakból(MAGYAR, matek, töri, nyelvek, 1 természettudományos) Utána pedig majd mehetsz egyetemre, mert magában így semmit nem ér ez.
Nem kell mindenképpen gimi, mehetsz szakközépbe, de szakmunkásba ne. Irodalomból, nyelvtanból, töribõl, nyelvbõl kell elsõdlegesen jónak lenned. Érettségi elõtt kell majd jelentkezned média szakra (egyetemre/fõiskolára) és ha jól sikerül az érettségi, van nyelvvizsgád, akkor esélyed lesz, hogy felvesznek. De addig még nagyon sok idõd van, valószínûleg meggondolod magad/lebeszélnek majd errõl a szakról.

Orvosira miket kell tanulni?

Pontos hány év? miket kell tanulni? mettöl-meddig?

Legjobb válasz: attól függ.ha PHD-t akarsz tenni akkor 20 év is lehet akár.rengeteget kell tanulni és ha nem vagy képes az agyadból egy nagy lexikont csinálni elvérzel.kb ennyi.:) sok sikert.(de ha orvos leszel akkor jó legyél és ne olyan köcsög mint némelyik.xD)

attól függ.ha PHD-t akarsz tenni akkor 20 év is lehet akár.rengeteget kell tanulni és ha nem vagy képes az agyadból egy nagy lexikont csinálni elvérzel.kb ennyi.:) sok sikert.(de ha orvos leszel akkor jó legyél és ne olyan köcsög mint némelyik.xD)

FONTOS! Hol és mit kell tanulnom ahhoz, hogy klímakutató/klímatológus lehessek? Melyik egyetemen, melyik szakon? Végső esetben külföldi iskolák is érdekelnek!

Legjobb válasz: ELTÉ-n Meteorológus MSc-n van Éghajlatkutató szakirány. Gondolom erre gondoltál. Ennek bementi feltételeként a Földtudomány BSc-t kell elvégezni meteorológus szakiránnyal. Azt hiszem még Debrecenben is lehet meteorológiát tanulni, de az nem biztos.

ELTÉ-n Meteorológus MSc-n van Éghajlatkutató szakirány. Gondolom erre gondoltál. Ennek bementi feltételeként a Földtudomány BSc-t kell elvégezni meteorológus szakiránnyal. Azt hiszem még Debrecenben is lehet meteorológiát tanulni, de az nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettél, köszönöm!
Szívesen.

Mit kell tanulnom, vagy hova kell jelentkeznem ahhoz hogy táncoktató legyek?

Most végeztem az érettségivel, és már nem tudok konkrétan jelentkezni sehova, már beiratkozáson is voltam fodrásznak. Arra lennék kiváncsi, h milyen egyetem van ahol ilyet lehet tanulni és hol található, vagy ha van oylan középiskola ahol ezt lehet tanulni, de érettségi után mondjuk 2éves szakon, mert mivel van érettségim nem kezdhetek el újra egy 4éves szakközépiskolát. esetleg ha tudtok 1éves képzést az is érdekel. el?re is köszi:)

Legjobb válasz: táncmûveszeti fõiskolán gondolom lehet ilyet tanulni, pontosan nemtudom, hogy hány éves, de biztos elég komoly felvételi van ott...

táncmûveszeti fõiskolán gondolom lehet ilyet tanulni, pontosan nemtudom, hogy hány éves, de biztos elég komoly felvételi van ott...

Hogyan lehetek ingatlanos? Mit kell tanulni hozzá?

Legjobb válasz: dehogy kell jogott tanulni!egyáltalán nem fontos! OKJ és azt hiszem felsõfokú szakképzés is van már ingatlanokkal kapcsolatban-google!

dehogy kell jogott tanulni!egyáltalán nem fontos! OKJ és azt hiszem felsõfokú szakképzés is van már ingatlanokkal kapcsolatban-google!
Apukám ilyen, jogot kell végezni, és ott lehet szakosodni
#jogot

Ha webprogramozó szeretnék lenni, diplomával, akkor mit kell tanulnom? Mert hogy ezt a szakot most megszüntették.

Legjobb válasz: eddig se adott diplomát. marad a programtervezö informatikus alapképzés. de ott nem csak webprogramozást fogsz tanulni.

eddig se adott diplomát. marad a programtervezö informatikus alapképzés. de ott nem csak webprogramozást fogsz tanulni.
Mérnökinfo..
#2 Az a gond, hogy ott van fizika, aminek még annyi köze sincs a dologhoz.
Minden felsõoktatási képzésben rengeteg olyan dolgot kell tanulnod, aminek semmi haszna nem lesz a továbbiakban. Ha nagyon tudod, hogy milyen irányba szeretnél specializálódni és nem érdekel az egyetemi/fõiskolai diploma, akkor az alapok elsajátítása után csak azzal foglalkozz. Az ilyen-olyan szakok nem fognak olyan szaktudással megajándékozni, amellyel webprogramozóként rögtön a képzés után meg is tudsz majd élni.

Aki pszichiáternek ill. pszichológusnak készül, annak mit kell tanulnia?

Tudom, hogy mi a kettő között a különbség. Arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan (középiskola után) milyen egyetemre/főiskolára kell jelentkezni, vagy merre kell továbbtanulni? Előre is köszönöm a kulturált válaszokat!:)

Legjobb válasz: Még azt szeretném tudni, hogy melyiket érdemesebb jelenleg tanulni? Melyik a könnyebb, egyszerûbb (idõben és tanulásban)?

A kérdező hozzászólása: Még azt szeretném tudni, hogy melyiket érdemesebb jelenleg tanulni? Melyik a könnyebb, egyszerûbb (idõben és tanulásban)?
Pszichológia: 5 év egyetem. Aztán ha "szakosodni" szeretne, akkor lehet különféle képzéseket végezni. De baromi sok pénz egyébként, mivel ahhoz, hogy mondjuk kognitív viselkedésterápiát csinálhass, ahhoz elõtte neked is x óra kognitív viselkedésterápián kell részt venni. És bizony a pszichológusok órabére nem kevés.. Pszichiáter: Orvosi egyetem (6 év), pszichiátria szakképzés (5 év). Ha utána még specializálódni akarsz (pl. addiktológiára), az plusz 2 év. A pszichiáter képzés tehát nyilvánvalóan hosszabb (és nehezebb is, mivel az orvosi nem könnyû), viszont mindkettõ igen költséges pálya.
A kérdező hozzászólása: Értem, nagyon köszönöm ezt a segítséget! :)
A kérdező hozzászólása: Olyan középiskolába járok ahol lehet pszichológiából is érettségizni, és én ezt tervezem. Jelentene-e ez valamilyen elõnyt a fõiskolán?
Nem.
A kérdező hozzászólása: Értem.
fõiskolán? EGYETEM


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!