Találatok a következő kifejezésre: Mit kell persze csak (11 db)

Megvan a vonzalom de nagyon félénk, és nem igazán "lépeget" persze már õ is kezdeményezett. Mit tehetnék hogy jobban felkeltsem azt hogy kezdeményezzen? Adjam a tudatára hogy nekem õ kell vagy csak finom lépésekben? És mik ezek a lépések?

Úgy érzem nekem kell most a talpamra állnom hogy legyen valami, de nem akarok a nyakára akaszkodni meg ilyesmik.

Legjobb válasz: de neki persze kellene tudnia fejbõl a lépéseket :d

de neki persze kellene tudnia fejbõl a lépéseket :d
Ha kezdeményezett, mi a gond? Tiéd a következõ lépés. Csak finoman, hogy meg ne ijedjen!
Én ha közeledek valakihez és nem viszonozza akkor úgy tekintem, hogy nem érdeklem, sõt, esetleg zavarom is. Akkor ott abbahagyom. Senkire nem fogok nyomulni. Gyûlölöm az egyoldalúságot egyébként is. Semmi értelme, ha csak én teszek efféle lépéseket. A mai világban pedig egyébként sem csak a férfi dolga kezdeményezni, a nõ is ugyanúgy megteheti, FÕLEG ha a férfi már megtette az elsõ lépéseket. 22/F
Te a lány vagy, vagy a fiú?
Szerintem lényegtelen.

Voltatok már ugy, hogy eléggé rátoktelepedet egy pasi, persze csak a szex a fontos neki, nem érti a nemet mit tegyek hogy kell lekoptatni az ilyent?

mindig kivágja a nem szómat valami magyarázattal,furfangos beszolással nem tudok megszabadulni tölle,egyéjszakás kalandnak indult az utan még voltam vele vagy 3 szor de mikor kiederült,hogy van baratnője nem akartam foglalkozni vele 1 honapig nem jelentkezet most megint kezdi nem érti a nemet,tetszik de már nem ér annyit nekem,hogy csak a szex,tanácstalan vagyok

Legjobb válasz: "Fogd fel, hogy nem fogok többé lefeküdni veled, és mivel nem vagy hajlandó ezt megérteni, megoldom máshogy." Letiltod, és nem veszed fel neki a telefont. Tádámm! Olyan nincs, hogy nem lehet valakit levakarni, csak életképtelen emberek vannak...

"Fogd fel, hogy nem fogok többé lefeküdni veled, és mivel nem vagy hajlandó ezt megérteni, megoldom máshogy." Letiltod, és nem veszed fel neki a telefont. Tádámm! Olyan nincs, hogy nem lehet valakit levakarni, csak életképtelen emberek vannak...
Menj oda hozzá és súgd a fülébe: AIDS-es vagyok!
Hát igen, voltam én is ilyen helyzetben... Valami 6 hónapig járt a fickó a nyakamra, és hiába mondtam, hogy nem fogok vele többet lefeküdni, újra és újra keresett, mondván, "azért próbálkozni szabad, nem?". Konkrétan megmondtam neki, hogy szánalmasnak és idegesítõnek tartom a viselkedését, ettõl végre lekopott.
Héjában sült krumpli a neve (nahát) és nem kell megfõzni sütés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudtam hogy van magyar neve, így már rémlik, csak régebben sosem csináltam ilyet, azért nem ugrott be.


A cicánk folyton megharap minket. Persze csak játékból de szeretnénk leszoktatni, hogy tanuljon egy kis rendet. Még 3 hónapos de úgy hallottam ilyenkor kell vele foglalkozni és tanítani. Hogy tudnám leszoktatni arról hogy ne harapjon meg minket?

Legjobb válasz: Ha a cica harap akkor azonnal hagyjátok abba a játékot, határozottan szóljatok rá hogy nem, vagy nem szabad, ezután hagyjátok faképnél és kb 20 percig ne foglalkozzatok vele, ne is vegyetek tudomást róla. Elõbb utóbb valószínûleg rájön hogyha harap akkor az nem buli mert akkor nincs játék. Egyébként ilyen fiatal korban még nagyon játékosak, vadócak, de késõbb majd lecsillapodnak és nyugisabbak lesznek.

Ha a cica harap akkor azonnal hagyjátok abba a játékot, határozottan szóljatok rá hogy nem, vagy nem szabad, ezután hagyjátok faképnél és kb 20 percig ne foglalkozzatok vele, ne is vegyetek tudomást róla. Elõbb utóbb valószínûleg rájön hogyha harap akkor az nem buli mert akkor nincs játék. Egyébként ilyen fiatal korban még nagyon játékosak, vadócak, de késõbb majd lecsillapodnak és nyugisabbak lesznek.
pöcköld meg az orrát mikor harap
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen megpróbálom, remélem lesz eredménye..
Jó még az is, ha megfogod a nyakán a bõrt, kicsit megrázod és úgy szólsz rá. Az anyamacska is úgy fegyelmezi õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak akik írtak remélem be fog válni.
pöcköld meg az orrát v vágj finoman a fejére:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Ez bejött most már tudok vele úgy játszani hogy nem harapdál!!! De amúgy szerintem is az van hogy még nagyon kicsi és játékos!! Remélem kinövi az ilyen bajokat!!!

Mi a véleményetek a fülyi húzogatásról? A kisfiam 7 hónapós, és még meg sem moccant. Persze nem erőltetjük, csak próbálkozunk. Mikor kell elkezdeni? Mikor van baj? A védőnöm is hülye meg az orvunk is, mindketten mást mondanak.

Legjobb válasz: szerintem nincs ember a földön, aki erre választ tud adni... én 8 hónapos kora óta kb 2 naponta próbálom neki hózogatni. jut is marad is alapon:)) összemixeltem a verziókat, jobbat nem tudtam kitalálni.

szerintem nincs ember a földön, aki erre választ tud adni... én 8 hónapos kora óta kb 2 naponta próbálom neki hózogatni. jut is marad is alapon:) ) összemixeltem a verziókat, jobbat nem tudtam kitalálni.
Nekem 8 hónapos a kisfiam és minden fürcsizésnél kicsit hátrahúzom neki , csak amennyire leeht erõltetni NEM SZABAD!! Eddig nincs gond!! Üdv
Szia Nekem egy gyereksebész azt mondta, hogy 1 éves korig nem kell vele foglalkozni. Ha probléma van, azt 1 éves kora után elõször krémmel kezelik, ha az sem használ, akkor kell sebészhez menni. Az én fiamnak is le van tapadva a bõr a fütyién, de sebész megvizsgálta és azt mondta vigyem vissza 1 évesen.
nekem azt tanácsolták, hogy egy éves koráig ne bántsam. a gyerekorvosunk is ezt mondta. minden találkozáskor megvizsgálja neki, nem mondott soha semmit, hogy gond lenne, vagy hogy kezdjem el húzogatni neki. én azt gondolom, ha egy éves koráig várok, és utána odafigyelek rá naponta, biztos nem "maradok még le" semmirõl. gondolom, hogy az elsõ évben nem történik olyan változás, ami visszafordíthatatlan lenne.
Huh.Én is bevittem a 2 hónapos fiamat az orvoshoz, hogy mutassa már meg mit kell vele csinálni.Õ meg fogta és hátra húzta neki, lett is sirás:(Itthon nem nagyon mertem hozzá nyulni, de most már 2 napja félig hátra tudom huzni.:) És a babám csak nagy szemekkel nézz, ugyhogy biztos nem fáj neki.Azért vittem be a dokihoz mert a hugom kisfia 18 hónapos és neki le volt tapadva, és a felhúzta neki, a gyerek 3 napig se menni, se pisilni nem tudott.Szóval én azt tanácsolom mindenkinek amenyire csak birja, (engedi)sodorgassa, húzogassa, mert a babának lessz fájdalmas ha letapad.

Mit kell tenni, persze csak testi jelekre alapozva ahhoz, hogy rajojjek, hogy a csaj aki tetszik taplal-e irantam erzelmeket?

Legjobb válasz: Az attól függ h most mien kapcsolatban vagytok! Ha még nem ismeritek 1mást akkor ha szemeztek vagy rád mosolyog, néz akkor tetszel neki! Ha már ismeritek 1mást akkor meg érzed abból ah beszél veled.

Az attól függ h most mien kapcsolatban vagytok! Ha még nem ismeritek 1mást akkor ha szemeztek vagy rád mosolyog, néz akkor tetszel neki! Ha már ismeritek 1mást akkor meg érzed abból ah beszél veled.
hát ha arrább löki a kezed akkor nem:P ha hagyja akkor igen:P
A kérdező hozzászólása: arra ertettem hogy mar ismerem de nem tudok rajonni mert o mindenkivel olyan kedves
Nekem a sógornõm ilyen. Õ csak arra használja a férfiakat, hogy megszerezze, amire szüksége van. Sajnos a legtöbb „áldozata” késõn kapcsol (ha egyáltalán rájön). Vigyáz, nehogy te is hasonló helyzetbe kerülj. Ha valóban komolyan akarsz tõle valamit finoman, kérdezd az esélyeidrõl. Mit veszíthetsz a bizonytalanságon és a büszkeségeden kívül?

Jelenleg Californiaban elek 1 eve es itt fogokszulni oktober korul, ahhoz hogy kapjam a gyest es csaladipot. -ot, mikor es hogyan kell intezkednem, persze 1 ev mulva mennenk csak haza! De tudok e majd innen intezkedni?

Legjobb válasz: Ha Amerikában szülsz, akkor a pici amerikai állapolgár lesz, tehát amíg ott vagytok, addig az ottani ellátások járnak. Ha hazajöttök, akkor az itteniek, de ezeket kintrõl nem tudod elintézni, és itthon is csak a baba születése után, mert kell hozzá anyakönyvi kivonat, sõt, a TAJ kártya is. Tehát amikor hazajöttök, akkor kell intézkedni, TAJ-kártyát csináltatni, és utána a MÁK-nak elvinni ezeket, majd õk intézik a GYES-t és a családit.

Ha Amerikában szülsz, akkor a pici amerikai állapolgár lesz, tehát amíg ott vagytok, addig az ottani ellátások járnak. Ha hazajöttök, akkor az itteniek, de ezeket kintrõl nem tudod elintézni, és itthon is csak a baba születése után, mert kell hozzá anyakönyvi kivonat, sõt, a TAJ kártya is. Tehát amikor hazajöttök, akkor kell intézkedni, TAJ-kártyát csináltatni, és utána a MÁK-nak elvinni ezeket, majd õk intézik a GYES-t és a családit.
Az én fiam is külföldön született, ATTOL MÉG NEM LETT KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁR!!!!!!a babád ugyanugy magyar állampolgár lesz.Kint kérheted rá a születés után járó járandóságokat.Amikor haza akartok jönni, akkor az ottani nagykövetségrõl kell majd kérned egy egyszeri kiutazási engedélyt a babának(utlevél helyett)és azzal tudsz hazajönni.Itthon meg kell csináltatni a gyerek anyakönyvijét, taj, lakcímkártyáját, Ha az anyakönyvi megvan, akkor már itthon a Magyar Államkincstárnál tudod ezek után igényelni az itthoni járandóságot(amikor hazajöttök onnan kezdve ez kb 2 hónapot fog igénybe venni).Kintrõl nem tusz intézkedni...
Az elõzõnek: az USÁban az is számít hogy hol születik a gyerek. Minden gyerkõc aki itt születik, automatikusan USA állampolgár lesz. Magyarország pl nem ilyen, ott csak a vérszerintiség számít! Ha egyik szülõje magyar, csak akkor lehet a gyerek magyar, még ha magyarországon született is. Ez nemzettõl függ, ki hogyan csinálja. Így az õ babója automatikusan kettõs állampolgár lesz. vagy akár hármas, ha a férje is más állampolgár... érdekes dolgok ezek! Boldog babavárást Mindenkinek!
A 2 válaszoló vagyok.Az én gyerekem Dublinban született, nálunk így volt.A barátnõm fia Canadában született náluk ugyanígy volt......Majd meglátjuk......
Sziasztok! A férjemmel Svájcban élünk, és júniusra várjuk a kisfiunkat. Amikor anno otthon voltunk, a fenti kérdések tisztázása végett végigjártam a hivatalokat, és nekem azt mondták, hogy az anyakönyvezés intézéséhez (ami ugye minden támogatás megítélésének elõfeltétele) nem feltétlenül szükséges haza utazni, hanem az intézhetõ a konzulátusokon keresztül is. Ebben az esetben a konzul felveszi a szükséges adatokat, megküldi Pestre valami leírhatatlanul hosszú nevû hivatalnak, amely aztán kiállítja a magyar születési anyakönyvi kivonatot, a lakcímkártyát és a TB kártyát is, majd megküldi a megadott címedre. Úgyhogy elsõ körben azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a kinti konzulátussal, hátha van valamilyen használható ötletük (én is ezt tervezem tenni valamikor a közeljövõben). Ráadásul én már intéztem ügyet a konzulátuson keresztül, egy hét alatt mindennel együtt (postázás stb.) lezajlott, szóval nem feltétlenül ez a hosszabb / nehezebb út... A másik dolog, hogy a GYES és a családi pótlék alanyi jogon járó támogatások, amelyeknek megvan az adott országban is a megfelelõ formája. Arra nincs lehetõség, hogy a magyar és az amerikai támogatásokat párhuzamosan igényeld, de érdemes utánanézni annak, hogy melyik a nagyobb összegû, és azt felvenni. Remélem tudtam segíteni, üdv.: 30 hetes kismami
Sziasztok még egyszer! Az állampolgárság kérdéséról annyit, hogy országa válogatja. Pl. hiába szülök itt Svájcban, a gyermekem nem kapja meg automatikusan a svájci állampolgárságot, csak a magyart a szülei jogán. Amerikában viszont - és ezt biztosan tudom - az ott születés jogán automatikusan amerikai állampolgár IS lesz, de ez nem változtat azon, hogy a szülei jogán pedig magyar (kettõs állampolgárság). Üdv.
Szia! en is Floridabol irok, 9hetes vagyok..ha itt szulettik a baba automatikusan amerika allampolgar lesz...
Rá kattintottál az alkalmaz gombra, vagy mentetted a konfigurációs beállításodat?

Szeretnék vállalkozást inditani, de csak igazolvánnyal. Van főállásom, de mellette akarom. Ha nincs bevétele a váll. nak, csak a munkahelyem fizet utánnam adót, v. nekem is kell v. Mit, persze a könyvelőn kivül?

Ha pályázaton kapok vissza nem téritend? támogatást, akkor is kell adózni, ha igen pl mennyit? F?leg gipszkartonozásról lenne szó. De ha nincs meló a vállalkozásban egész hónapban, akkor mivan?

Legjobb válasz: Ha mellékállás akkor a munkáltatód fizeti utánad a járulékokat. Egyéb költséged autó, anyag stb lesz gondolom és adót azt is kell. De van itt valaki aki nálam jobban ért hozzá. Majd õ leírja:)))

Ha mellékállás akkor a munkáltatód fizeti utánad a járulékokat. Egyéb költséged autó, anyag stb lesz gondolom és adót azt is kell. De van itt valaki aki nálam jobban ért hozzá. Majd õ leírja:) ))
Mivel a fõállásodban a munkáltatód a nem bérjellegû terheket megfizeti, így a vállalkozásodban a bérjellegû terheket kell megfizetned. (Azaz azokat, amik a bér nagyságától függenek, százalékosan meghatározottak.) Ha nincs béred a vállalkozásból, akkor értelemszerûen ezek a terhek sincsenek. Azonban arra figyelni kell, hogy a fõállásod az adóterheket csak a nála szerzett jövedelmed után fogja vonni. Így, ha a vállalkozásból szerzett jövedelmednek és a fõállásod jövedelemének az összege már új adókulcsban számítandó, akkor bizony igen nagy mértékû adóráfizetésed is lehet, tehát a könyvelõddel folyamatosan egyeztetni kell, hogy mi hogy jár. A vissza nem térítendõ támogatás az nem minõsül bevételnek. De ez nagyban függ attól, hogy honnan és milyen formában jön. Ez a támogatástól függ.

Mikor hozzák már törvénybe, hogy a devizahiteleket át kell válatani forint alapúra? (persze ha csak kéri az ügyfél)

Mindig err?l megy a mese, már kb. 1,5 hónapja, de semmit sem mondanak róla. Miért????

Legjobb válasz: Irónia ON: Majd ha az igazán lényeges ügyek (lsd. AB, ÁSZ, kt-i elnök -mondjuk utóbbihoz nem kell törvény - stb.) törvénybe iktatásával végeztek. :Irónia OFF

Irónia ON: Majd ha az igazán lényeges ügyek (lsd. AB, ÁSZ, kt-i elnök -mondjuk utóbbihoz nem kell törvény - stb.) törvénybe iktatásával végeztek. :Irónia OFF
Remélem soha. Nem volt kötelezõ felvenni. A másik meg ha most átváltják garantáltan rosszul jársz, gondolom elõrelátó vagy és belátod. Nem úgy mint mikor felvetted.
73%, a "nem volt kötelezõ felvenni" résszel hadd vitatkozzak kicsit. Sajnos az a helyzet, hogy a családunknak például azért kellett hitelt felvenni, hogy ne dõljön össze a ház felettünk, és szerintem nem vagyunk egyedül ebben az országban.
Most is átválthatod. Kiváltod egy forintalapuval. Tavaly is megtehetted volna.
Oké muszáj volt felvenni, de mi volt, nem volt forint alapú hitel abban a bankban ahol felvettétek? Kötelezõ volt a deviza? Egyébként pedig egy aprócska megjegyzés, nem fogsz jobban járni a forint alapúval sem. Egyrészt elve drágábbak (szerintem az én hiteleim törlesztõrészlete még egyszer sem érte el egy ugyanilyen kondiciójú forint hitel törlesztõjét. Mert az eleve egy tízessel több volt és eddig max 7000 Ft-ot fizettem rá havonta, plusz volt két olyan év amikor még visszakaptam. Tehát még mindig pluszban vagyok. És a forinthitel kamatát megduplázták a válság idején és ez együtt járt a forint hitel törlesztõrészletének duplázodásával. (egyik barátunk így szívta meg, nem elég, hogy eleve magasabb volt a törlesztõje, mert bedõlt ennek a szemfényvesztésnek, hogy nincs árfolyankockázat, arról meg nem szóltak, hogy a kamatot bármikor emelhetik) Legutóbbi nagy botrány ebbõl akkor volt, amikor rendszerváltás idején megemelték az akkori lakáshitelek kamatait. Ma a többség devizában van eladósódva, ezért ebbõl nincs akkora balhé. Úgyhogy tök mindegy. Ne számíts rá, hogy neked könnyebb lesz.
Soha. Kikell nyalni a külföldi bankár pi csát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!