Találatok a következő kifejezésre: Mit kell mikor a (20909 db)

Elmagyaráznátok nekem ezt a hőmérőzési technikát? Mikor magas, mikor alacsony? Mikor "kell" szexelni, hogy baba legyen? Illetve honnan lehet tudni hogy baba van?

Köszönöm

Legjobb válasz: www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel,úgy hogy még az ágyban fekszel,megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.

http://www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel, úgy hogy még az ágyban fekszel, megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.
...ui: én szájban mértem digitálissal. Van aki a nuniba dugja.
Hát...ha rendszertelen, és hormonális problémáid vannak, akkor egy endokrinológust kellene felkeresni, majd õ szépen rendbetesz, és jöhet a bébi. De pl. ha rendszertelen is, egy havi méréssel meg lehet állapítani van-e peteérésed egyáltalán. Vagy pl melyik fázisoddal van a probléma (ovuláció elõtti, vagy utánni). Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!! Akkor ha hormon bajos vagyok, és rendszertelen a menzeszem akkor ez a módszer aligha jó, jól értem ugye?:)

Ti mit javasoltok mikor kell abbahagyni a szopizast es hogyan?

Sziasztok az en fiam hamarosan 11 honapos es mostmar csak este meg ejjel szopik. Nem igazan van tejjem csak cicizik es igy alszik el. Sokszor ejjel 4-5szor is folkell es van hogy egy ket oran at szopik. Anyira fajjnak ilyenkor a ciciim. Nem tudom mit tegyek, valami tanacsot tudnatok adni? Tobbfele tapszert probaltam de a legfinomabbol is csak 0,5 ml ivott meg azt is azert mert szomjas volt. Szerintetek mit kellene tegyek?

Legjobb válasz: Éjjel ne szoptasd,ha nagyon kell,akkor teát adj neki. Este pedig adj neki tápláló vacsorát,és csak utána szopit.

Éjjel ne szoptasd, ha nagyon kell, akkor teát adj neki. Este pedig adj neki tápláló vacsorát, és csak utána szopit.
Könnyû mondani hogy ne adj szopit, ha én nem adok, akkor üvölt és felkelti a másik kettõt, ergó adtam a [email protected] egy pofont, már elnézést. :-( Bocs az off-ért, nekem 2 14 hós ikerfiam van, mindkettõ ezt csinálja mint a tied, bár õk max 10 p-ig szopiznak egy alkalommal. Mennyi tejem van, azt nem tudom, de nyelnek az tuti.
Ilyenkor nem azért kel, mert éhes, hanem mert megszokta, és a közelségedre vágyik. Ettõl még érthetõ, ha ez Neked nagyon kényelmeten. Az én kisfiam 13 hónapos volt, és ugyanez volt a helyzet (sûrû éjjeli ébredés, sajgó mellek), amikor vettem egy mély levegõt, és leszoktattam. Ha felsírt, ringattam, vizet adtam neki, simogattam stb. Kb. egy hét múlva már csak egyszer ébredt éjjel, még egy hét múlva pedig átaludta az éjszakát. Nem volt egyszerû, de én már nagyon kivoltam. Azt tudom tanácsolni, hogy csak akkor kezdj neki ennek a módszernek, ha eltökélt vagy, és tényleg biztos vagy abban, hogy jól teszed, amit teszel, mert annakm hogy lelkifurdalástól györtõdve mégiscsak megszoptasd, semmi értelme. Ha nem 100%-os az elhatározás, inkább hagyd. És egyedül sírni a szobájában soha ne hagyd, elég nehéz ez neki anélkül is. Teát ne adj neki, ahhoz ugyanúgy hozzászokhat, mint a cicihez, aztán kelhetsz éjjel teáztatni.
Egyetértek az utolsóval, bár én teát adtam helyette 9 hónaposan szoktattam le a szopizásról már nem is igazán volt tejem, egyik nap elhatároztam magam, csak azon az éjjelen sírt egy kicsit de akkor kapott teát másnapra már rájött hiába sír érte csak tea van így abbahagyta. Ennyi volt, ma már 20 hónapos 1x 2x kel inni éjjel még mindig de mikor szopott 6-7x kelt annál jobb a helyzet.
Az ikres vagyok. Ha egy babám lenne, már biztosan megtettem volna, és végigaludná az éjszakát. De kettõvel csak úgy kivitelezhetõ, hogy a 3 éves lányom és apa sem alszik semmit két hétig a fiúk és mellettem. A fiúk keltik egymást, apánál mint a fába szorult féreg úgy üvöltenek (pedig nem mindig kérnek cicit, csak kis összebújást, de mindkettõ velem, pedig imádják az apjukat), és ha nem nyugtatom meg õket idõben, kel a nagylány is. Nem csinálhatom meg a kislánnyal sem, meg apával sem aki dolgozik, nem veszélytelen gépekkel nap közben. Marad a kelés. Egyébként szerintem nagyban közrejátszik hogy jönnek a hátsó fogaik, egyiknek a felsõ négyesek, másiknak az egyik alsó négyest láttam csúcsosodni. Teától meg van hogy mégjobban üvölt, ha azt nyomom a szájába. Most legyen okos valaki, én mit tegyek?! (ezt kérésnek értsétek. Visszaolvastam és olyan költõien gúnyosnak hangzott, de tényleg kérésnek szántam.)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors es egyeterto valaszokat. En ugy vagyok vele hogy ha szopik 10 percet es visszaalszik nem gond de majdnem minden este van egy idoszak amikor egy -ket orat ebren van es latom h faradt es szopik de en ugy erzem nem jon semmi mert csak szivja. Lehet ha rosszul erzem, elso gyermek es sokmindent meg nem tudok. Este is csak szopival alszik el, altalaban pedig mindig jol lakatom elotte mert gondoltam h azert kell ejjel mert ehes de nem.Szerintetek nem korai meg az elvalsztas?? Kosz tenyleg a valaszokat. Minden elismeresem az ikres anyukanak, en sokszor egyel is alig birok.

Tolatva parkolásnál mihez viszonyítsak, mikor kell alászedni a kormányt? (Merőleges parkolásnál)

Most csinálom a jogsimat, de ennél mindig bajban vagyok, hogy mikor szedjem alá, hogy pontosan érkezzek a parkoló hely közepére.

Legjobb válasz: Ezt elég nehéz elmagyarázni, talán nem is lehet. Nem kéne viszonyítási pontot keresned, mert megszokod, hogy hol van az a két bója, (ha rutinon vagy) forgalomban mindig más és más lesz az a hely ahova be kell rakni a vasat. Ha beakarsz tolatni két parkoló autó közé, akkor megállsz az út szélén, ne túl közel a másik két autóhoz, mert akkor soha nem fog sikerülni, úgy hogy az autód hátulja elõrébb legyen mint a szabad helyszéle, és amikor elkezdesz tolatni, az autód jobb hátuljával minél közelebb kell kerülnöd a másik autó sarkához,(koccolni nem ér :D ), utána alászeded és figyeled hogy mennyit kell korrigálnod, amikor fordulsz be a helyre és az autód jobb hátsó sarka és a már parkoló kocsi sarka között van 10-20 centi akkor már alászedheted mire elfordul az eleje már jó is vagy.De nem gond ha nem középre érkezel, vizsgán is lehet javítani! Mondtam hogy nem lehet elmagyarázni :D

Ezt elég nehéz elmagyarázni, talán nem is lehet. Nem kéne viszonyítási pontot keresned, mert megszokod, hogy hol van az a két bója, (ha rutinon vagy) forgalomban mindig más és más lesz az a hely ahova be kell rakni a vasat. Ha beakarsz tolatni két parkoló autó közé, akkor megállsz az út szélén, ne túl közel a másik két autóhoz, mert akkor soha nem fog sikerülni, úgy hogy az autód hátulja elõrébb legyen mint a szabad helyszéle, és amikor elkezdesz tolatni, az autód jobb hátuljával minél közelebb kell kerülnöd a másik autó sarkához, (koccolni nem ér :D ), utána alászeded és figyeled hogy mennyit kell korrigálnod, amikor fordulsz be a helyre és az autód jobb hátsó sarka és a már parkoló kocsi sarka között van 10-20 centi akkor már alászedheted mire elfordul az eleje már jó is vagy.De nem gond ha nem középre érkezel, vizsgán is lehet javítani! Mondtam hogy nem lehet elmagyarázni :D
Miért nem kérdezed meg az oktatódat?
Én is viszonyítási pont alapján csináltam a tolatva parkolást. (vizsgán is azt húztam:) ) Nem baj ha még az elején így csinálod, késõbb majd menni fog simán anélkül is. A legjobb ha az adott pályán megfigyelsz viszonyítási pontokat, hogy mikor kell visszaszedni a kormányt. Nálam ez akkor volt amikor a jobb visszapillantóban megláttam mind a 3 bólyát ami kijelöli a parkoló helyet.
4. nem beáll, csak befordul, a hátsó kerekek jóformán helyben maradnak közben ;)

Mit hogyan (mikor) kell csinálni a repülőtéren?

Légyszi ne nevessetek ki, de most utazom el?ször repül?vel, és halvány fogalmam sincs, hogy mi, hogyan m?ködik. Világítsatok fel kérlek! Ha lehet, minél b?vebben és az esetleges szakszavakat is magyarázva.

Legjobb válasz: Ha szervezett társasutazáson veszel részt, akkor a repülõtéren várni fog egy idegenvezetõ, aki elkíséri a csoportot és mindenben a segítségetekre lesz! Figyelj rá, mikor mit mond! Jó ha tudod, hogy lehet 1 db kézipoggyászod és 1 db bõröndöd, amit a poggyász térben szállítanak. A kézipoggyászban nem lehetnek tiltott holmik (körömreszelõ, kisolló, kés, bicska, stb.), jobb ha kézipoggyászban viszed a videokamerát, fényképezõgépet, ami értékesebb holmid, ilyeneket ne tegyél a bõröndbe!!! A bõröndbe tedd a ruhákat, cipõket, esetleges élelmiszereket, és tegyél belülre egy névvel, lakcímeddel, telefonszámoddal megírt papírt (ha elkeveredne a bõröndöd, tudják kit értesítsenek). Becsekkoláskor feladod a bõröndödet, itt általában választhatsz az ülõhelyek között is. Becsekkolás után az útlevél- és vámvizsgálathoz sétálsz (itt átvilágítják a kézipoggyászodat és téged), belenéznek az útleveledbe... Ezután, ha minden rendben, besétálhatsz a "tranzit-váróba", itt tanácsos a megjelölt kapuhoz közel leülni és várni az indulásig. A "tranzit-váróban" szuperjó boltok vannak, itt érdemes vásárolni (kölniket, édességet, kozmetikumokat)... Javaslom, hogy még itt menj W.C.-re, mert a gépen nem sok esélyed lesz rá, hogy kijuss : a stewardesek egész úton a széles talicskájukkal elfoglalják a közlekedõ folyosót, folyamatosan hoznak-visznek valamit. A beszállásra idõben figyelmeztet majd a hangosbemondó, az idegenvezetõdet is figyeld és a kapu feletti kiírást! Kezelik a beszállókártyádat, és irány a hosszú folyosón keresztül a repülõ utastere! :D Lehetõelg minél elõrébb próbálj leülni (ha nem foglaltál becsekkolásnál ülõhelyet), mert a gép végében könnyebb hányingert kapni. A gép szárnyánál meg nem fogsz kilátni a szárnytól! A kézipoggyászodat az ülésed feletti tartórekeszben helyezheted el, vagy az ülésed alatt... Beszálláskor az élelmesebb és gyakorlott utazók mindjárt lecsapnak a párnákra és plédekre (a fenti tartórekeszben van!), mert ebbõl mindig kevesebb van, mint ahány utas, ha nem vagy elég gyors, akkor hoppon maradsz... :] Felszállás elõtt a stewardess-ek körbekínálják a kis becsomagolt cukrokat (ebbõl vegyél el 2-3 szemet), mert ezt szopogatva nem fog bedugulni felszálláskor a füled (ez nagyon kellemetlen)... Tudni kell, hogy ez a fülbedugulás erõteljes nyelésekre el szokott múlni, na erre van a cukorka. Mindig figyelj az idegenvezetõre, mert ha leszállás elõtt valamilyen ûrlapot ki kell tölteni, õ segíteni fog! Általános érvényû szabály : legyél figyelmes és kövesd a többieket, akkor nem lehet baj. Az útleveled kiszálláskor legyen kéznél, mert ezzel kezdõdik megint a procedúra. A böröndödet is hamarosan megkapod majd, erre kicsit várni kell, míg kiszállítják a gép rakterébõl. Kellemes nyaralást kívánok! :D

Ha szervezett társasutazáson veszel részt, akkor a repülõtéren várni fog egy idegenvezetõ, aki elkíséri a csoportot és mindenben a segítségetekre lesz! Figyelj rá, mikor mit mond! Jó ha tudod, hogy lehet 1 db kézipoggyászod és 1 db bõröndöd, amit a poggyász térben szállítanak. A kézipoggyászban nem lehetnek tiltott holmik (körömreszelõ, kisolló, kés, bicska, stb.), jobb ha kézipoggyászban viszed a videokamerát, fényképezõgépet, ami értékesebb holmid, ilyeneket ne tegyél a bõröndbe!!! A bõröndbe tedd a ruhákat, cipõket, esetleges élelmiszereket, és tegyél belülre egy névvel, lakcímeddel, telefonszámoddal megírt papírt (ha elkeveredne a bõröndöd, tudják kit értesítsenek). Becsekkoláskor feladod a bõröndödet, itt általában választhatsz az ülõhelyek között is. Becsekkolás után az útlevél- és vámvizsgálathoz sétálsz (itt átvilágítják a kézipoggyászodat és téged), belenéznek az útleveledbe... Ezután, ha minden rendben, besétálhatsz a "tranzit-váróba", itt tanácsos a megjelölt kapuhoz közel leülni és várni az indulásig. A "tranzit-váróban" szuperjó boltok vannak, itt érdemes vásárolni (kölniket, édességet, kozmetikumokat)... Javaslom, hogy még itt menj W.C.-re, mert a gépen nem sok esélyed lesz rá, hogy kijuss : a stewardesek egész úton a széles talicskájukkal elfoglalják a közlekedõ folyosót, folyamatosan hoznak-visznek valamit. A beszállásra idõben figyelmeztet majd a hangosbemondó, az idegenvezetõdet is figyeld és a kapu feletti kiírást! Kezelik a beszállókártyádat, és irány a hosszú folyosón keresztül a repülõ utastere! :D Lehetõelg minél elõrébb próbálj leülni (ha nem foglaltál becsekkolásnál ülõhelyet), mert a gép végében könnyebb hányingert kapni. A gép szárnyánál meg nem fogsz kilátni a szárnytól! A kézipoggyászodat az ülésed feletti tartórekeszben helyezheted el, vagy az ülésed alatt... Beszálláskor az élelmesebb és gyakorlott utazók mindjárt lecsapnak a párnákra és plédekre (a fenti tartórekeszben van!), mert ebbõl mindig kevesebb van, mint ahány utas, ha nem vagy elég gyors, akkor hoppon maradsz... :] Felszállás elõtt a stewardess-ek körbekínálják a kis becsomagolt cukrokat (ebbõl vegyél el 2-3 szemet), mert ezt szopogatva nem fog bedugulni felszálláskor a füled (ez nagyon kellemetlen)... Tudni kell, hogy ez a fülbedugulás erõteljes nyelésekre el szokott múlni, na erre van a cukorka. Mindig figyelj az idegenvezetõre, mert ha leszállás elõtt valamilyen ûrlapot ki kell tölteni, õ segíteni fog! Általános érvényû szabály : legyél figyelmes és kövesd a többieket, akkor nem lehet baj. Az útleveled kiszálláskor legyen kéznél, mert ezzel kezdõdik megint a procedúra. A böröndödet is hamarosan megkapod majd, erre kicsit várni kell, míg kiszállítják a gép rakterébõl. Kellemes nyaralást kívánok! :D
Bocsánat én is lelkes hozzánemértõ vagyok, van két kérdésem.:) 1. A fóliázás mire jó és mikor szükséges? Csak ha kiáll vmi, mint pl vki írta a hátizsákot pokróccal, vagy szimpla bõröndnél is? 2. Útlevelet ugye már repülõnél se kérnek EU-n belül? Csak a személyi meg lakcím kell azonosításra abban az esetben, nem?
Hát ha nyaralni mész nem hiszem, hogy bármiféle gyanús tárgy lenne a bõröndödben. Ha ilyenekre gondolsz pl. mint olló, azt meg kifejezetten a bõröndbe kell rakni, a kézipoggyászban nem lehet semmi ilyesmi. De ha tényleg ki kell, hogy nyissák a csomagodat, akkor a fóliázásnak annyi. De szerintem ennek elég kicsi a valószínûsége.
A fóliázást a legelején tudod elintézni, mielõtt becsekkolnál, és leadnád a csomagjaidat. Bemész a repülõtér épületébe, és rögtön szembe fogod találni magad a fóliázó géppel.
Szia! Igaz nem mostanság repültem, de megpróbálok segíteni. Elõször be kell csekkolni = vannak ilyen pultok, ahol van futószalag, ott beállsz a sorba a futószalagra ráteszed a bõröndöt és ott megkapod a beszállókártyát. Aztán 1 fémdetektoros kapun keresztül bejutsz a váróba itt már csak a kézipoggyászod van nálad, megkeresed azt a kaput ami majd a repülõhöz vezet, lehet, hogy a váróból rögtön a repülõre jutsz, de lehet, hogy busszal a repülõhöz visznek. Amikor a repülõn vagy megkeresed a helyed, de lehet olyan is, hogy oda ülsz ahova akarsz. Arra figyelj, hogy ne legyenek nálad olyan dolgok amit nem lehet a repülõre felvinni (utazási iroda vagy malév honlapján biztos van lista), mert elég kellemetlen ha kedvenc cuccoktól meg kell válni. Remélem érthetõen írtam és tudtam segíteni :)
Bemész a 2b indulási részre. Több sor lesz, te megkeresed azt a sor, ahova Mallorca van kiírva uticélként. Ha sorra kerülsz odaadod a jegyed (vagy foglalási kódod) és az útleveled meg a bõröndödet. Ezt nevezik becsekkolásnak. Innen bemész arra a részre, ahol csak azok vannak, akik repülnek valahova. Megkeresed azt a kaput, ahonnan a te géped indul. Ott indulás elõtt azt hiszem fél órával megnyitják a kapukat, útlevél és jegy ellenében mész tovább, általában minibusszal a gépig. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, akkor célszerû gyanús tárgyakat nem bepakolni a bõröndbe, mert ha valamiért kinyittatják, akkor a fóliázásnak annyi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hasznos dolgokat mondtatok! Ha be akarom fóliáztatni a bõrödömet, azt hol kell csináltatni? Úgy értem, melyik részén a procedúrának?
Utolsonak 10:19-esnek uzenem, hogy nem kell lakcimkartya ha elhagyod az orszagot! Csak az utleveled VAGY az ujfajta, kartyas szemelyi igazolvany kell! Ezeket ellenorzik, megnezik termeszetesen mindig.
Köszönöm:)
Eh ez szép:) ) Neked is köszi a választ! Azért ezt nem gondoltam volna, hogy tényleg kifizetnek ilyesmit...:)
A fóliázással kapsz a poggyászodra egy plusz biztosítást. Igazából szerintem fölösleges, de ha félted a holmidat, vagy értékes dolgokat szállítasz, akkor érdemes. Én írtam a hátizsákost, mint említettem, nekem csak is azért volt rá szükségem, mert olyan helyre mentem, ahova bõrönddel körülményes lett volna, a túrazsákomba viszont nem fért be a hálózsákom, pokrócom, illetve egy másik kisebb rácsatolt táska. Így egyben maradt, és check-in-nél is örült a csajszi, hogy nem kell minden darabjára külön matricákat ragasztgatni. Hazafelé volt aggodalom, mert nem volt fóliázó a kinti reptéren, de a gépek csomagjainak összekeverésén kívül más nem történt, mindenem egyben megérkezett.
Egyébként hova utaztál? :)

Mit minek és mivel kell kenni a külső szűrőn?

YourDestiny akvaristás blogjának kommentjébe látom hogy valami kenésről van szó, kibontanátokezt nekem?Egyébként gratulálok nagyon jó:)Ha kellesz akváriumomba nagyobb szűrő tuti ilyet veszek :)

Legjobb válasz: linkelnéd a blogot?

linkelnéd a blogot?
A kérdező hozzászólása: http://www.akvarista.hu/?oldal=42&uid=30369&cmd=show&id=3146
Van róla szó a hozzászólásokban. Szilikonzsírral (gépészeti szilikonzsírral) nagyon ajánlott kenni a gumialkatrészeket, hogy hosszú távon tartós legyen, ne kezdjen el átereszteni idõ elõtt. Fõleg a hengerfej és tömlõadapter részeknél fontos. Én konkrétan a kerámiatengelyt is szoktam (igényes szûrõkön gyárilag is van zsír), persze mértékkel, nem kell túlzásokba esni. Ugyanúgy a rotor mágnesét is ellátom egy vékonyka réteggel, így kevésbé ragad rá a trutyi.
A kérdező hozzászólása: ok kösz

Elakadtam, mit csináljak? Mit kell csinálni a sütöformával? (vagy mi az) Kivajazni, belisztezni. Ugye?

Most csinálom a fanta szeletet,de nem írja,hogy hogy süssem meg a tésztát. Öntsem csak simán bele? Vagy vajazzam meg lisztezzem? /a szülinapos kiscsaj/

Legjobb válasz: Szia! Vagy vajazod és lisztezed, vagy selyempapírral (vagy sütõpapírral) béleled a tepsi alját. Üdv!

Szia! Vagy vajazod és lisztezed, vagy selyempapírral (vagy sütõpapírral) béleled a tepsi alját. Üdv!
Nem tudom, milyen tésztáról van szó, de ha közepesen lágyról, ami tényleg ömlik, akkor vajazd ki a tepsit és szórd meg liszttel. Ha olyan az állaga a tésztának, hogy inkább nyomkodni kell a tepsibe, akkor csak vajazd be. (Mármint margarint is használhatsz).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Már csak a rámát kéne habosra verni. Na de hogy? Megmelegitsem? Vagy hogyan, hisz így kökemény.
Szia! Ki kellett volna venni a hûtõbõl még reggel. Mindegy, egy ici-picit tedd be a mikróba, de figyeld, ne olvadjon meg. A margarin úgy jó sütéshez ha szobahõmérsékletû, azaz puha. Üdv!
Szia! Ronda süti nincs, csak avantgarde stílusú vagy küllemû! És akinek nem tetszik, az süssön magának jobbat! :) Ne izgulj, majd belejössz, és amikor a dobos tortát fogod sütni, akkor mosolyogva fogsz visszaemlékezni erre a sütire. Minden jót! Ui.: nem hinném, hogy nem jut eszébe a családnak, hogy ma van a nagy nap :)
Szia! Elõször is Boldog szülinapot! :) Másodszor - most olvastam az elõzõ kérdésed - ez egy piskóta jellegû tészta, így mindegy, hogy vaj+liszt megoldást választod, vagy a selyempapírt. Ha az utóbbit, akkor sütés után várd meg, míg hül a tészta, azután borítsd ki óvatosan, és apapírt húzd le róla. Aztán visszafordítás, és mehet rá a túrókrém és a fantás puding. Üdv! Ui.: a habosra kikeverés pedig azt jelenti, hogy jó alaposan kikevered a cukrot a margarinnal (ha tudod géppel) úgy, hogy kissé habos állagú, könnyû krémet kapjál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát végül sikerült. :) Nem mondom, hogy jó lett, sõt, nagyon ronda, de azért meg lehet enni. :) Valahol el kell kezdeni... :)

Mikor és mivel kell elkezdeni a gátvédelemre való felkészülést?

Legjobb válasz: weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz

weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz
Az elsõnél én is nagyon rákészültem és masszíroztam ahogy az elsõ is írta. Sajnos nem lett foganatja. A másodiknál nem csináltam semmit és megúszam vágás, szakadás nélkül.
Szerintem ez jó orvos és szülésznõ kérdése, hogy a gátad mennyire marad épp. Ha siettetik a szülést oxitocin és hasra gyakorolt nyomással, akkor faltörõ kosként megy a gátadnak a baba és biztosan lesz sérülés. szerintem ezért orvossal is egyeztess a módszereirõl. Felkészülésben viszont fontos, hogy lelkileg bízz magadban, valamint lehet olajjal és állítólag málnalevél teával.
én úgy mondanám, hogy 60 % alkat (a többedik szülésnél lazább a gát is stb, elsõnél van aki feszes van aki rugalmas és nem kell vágni) és 40 % gátvédelem masszázs, szülésznõ és orvos ügyessége szüléskor, homeopátiás bogyó is van erre. (málnalevél az a szülés beindítására jó, pontosabban csak kicsit rákészít de csak attól nem fog beindulni bár egy kiadós hasmenést csinálhat)
Agyban minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan, mivel és mikor kell elkezdeni a kôstoltatást? Anyatejes baba

Legjobb válasz: Képzeld kisokos a gyerekeim már kamaszok és köszike jól vannak az orvosok sok mindent bizonyítonak és vannak olyanok akik el is hiszik ezeket tudom a korral haladunk de régen miért volt jó. A mi szüleink nagyszüleink ugyan mit adtak a gyerekeinek?

Képzeld kisokos a gyerekeim már kamaszok és köszike jól vannak az orvosok sok mindent bizonyítonak és vannak olyanok akik el is hiszik ezeket tudom a korral haladunk de régen miért volt jó. A mi szüleink nagyszüleink ugyan mit adtak a gyerekeinek?
6, 5 és 6 hósan, "ebédre", szoptatás után. Pár kanál õszibarack majd almapürével.
6 hóig még csak kóstoltatni sem szerencsés mert az emésztõrendszerük még nincs rá készen, persze az egy generációval idõsebb orvosok-védõnõk még a 4 hónapnál vannak leragadva, hiába osztogatják a tájékoztató füzeteket amiben már a 6 hónap van (úgy látszik, nem olvasták...).
Nekem azt mondták, 6 hósan és evés elõtt kell kóstoltatni(jól lakva nem fogadná el), és utána megszoptatni.Elõször levekkel, 1-2 kanállal, de lehet akár egybõl pürével kezdeni.Általában almával szokták, vagy barack. Én almával kezdtem, elõször amennyi lé kijött egy lereszelt almából(kb 2 kiskanálnyi), majd másnap pürét adtam 2-3 kanállal, aztán 3.nap már ha jól esett neki akkor többet.Én délelõtt kóstoltattam, azt mondják, ha bármi baja lesz tõle az délutánra kijön.
Minden korszakban más a szokás most kitalálták hogy 6 hónaposan kezdjék el a szoktatást a pépekhez. Én 4 hónaposan kezdtem el mind a 3 gyermekemnél nagyon finom bébiételek vannak legalábbis akkor voltak amit lehetett megvettem illetve megfõztem és közben szoptattam.Gyönyörûen fejlõdtek és nem lett semmi bajuk. Úgy hogy nyugodtan elkezdheted ami a babának jó adni.
Az orvosok már megmagyarázták és bizonyították, hogy fél éves kor után kell elkezdeni, de vannak még makacsok, akik úgy képzelik, hogy õk okosabbak. Ha baj lesz, az nem kisgyerek korban derül ki nagyokos. Kérdésre: mi fél éves korban kezdtük, most 8 hónapos. A szoptatást még nem váltottam ki, de nagyon sok mindent eszik már és néha rengeteget, néha keveset. Rábízom, tudja mire van szüksége.
6 hónaposan almalé, almapüré. De errõl nagyon oszlik a vélemény...
Annyi kiegészítés, hogy ha hozzátáplálsz (vagyis célod, hogy az anyatej/szoptatás még jó ideig megmaradjon), akkor szoptatás után érdemes kínálnod (legalábbis eleinte). Ezzel ugyanis jobban fenn tudod tartani a babád szopi iránti igényét. Ha viszont elválasztani szeretnél, vagyis tempósan elhagyni a szopizásokat, akkor jó lehet az is, ha elõtte adod a szilárdat. Így ugyanis nem elsõsorban kóstolni fog, hanem egyúttal az éhségét is csillapítja az étellel.

Bp, Szent Imre kórházba mit kell/mit érdemes vinni a szülésre és a benn töltött napokra?

abának kell pelus és ruha, vagy csak a hazamenetelre kell?

Legjobb válasz: Én napokon belül fogok másodjára szülni ott. Az elsõ válaszoló jól leírt mindent. Bár én sokkal több cuccot viszek... Viszem a mellszívóm és cumisüveget is, amit remélem csak feleslegesen fogok cipelni, de múltkor nem tudtam szoptatni, így mindenre készülök... (Amúgy lehet ott kérni mellszívót és cümisüvegben tápszert), de én jobban szeretném a sajátom használni, ha kell... Ha gondolod, át tudom küldeni a listám: -SZIG, lakcímkártya,TAJ kártya -apasági ny. -terheskiskönyv+leletek -3 hálóing -köntös -zokni -2 papucs(fürdõs és sima) -szopis melltartó+betétek -eldobható vagy nagy bugyik -tena lady betét és sima betét -tusfürdõ -fésû -fogkrém, fogkefe -hajgumi -2 törölközõ -nagyon puha wc papír -papírzsepi -mellszívó+pohár+cumisüveg -bimbóvédõ -Aloe First -szoptatós párna -telefon+töltõ -evõeszköz+pohár+szalvéta -gátmasszázsolaj -szõlõcukor -homeós bogyók -víz -babának: pelenka popsitörlõ textilpelus kistakaró ruha amiben hazahozzuk babavíz

Én napokon belül fogok másodjára szülni ott. Az elsõ válaszoló jól leírt mindent. Bár én sokkal több cuccot viszek... Viszem a mellszívóm és cumisüveget is, amit remélem csak feleslegesen fogok cipelni, de múltkor nem tudtam szoptatni, így mindenre készülök... (Amúgy lehet ott kérni mellszívót és cümisüvegben tápszert), de én jobban szeretném a sajátom használni, ha kell... Ha gondolod, át tudom küldeni a listám: -SZIG, lakcímkártya, TAJ kártya -apasági ny. -terheskiskönyv+leletek -3 hálóing -köntös -zokni -2 papucs(fürdõs és sima) -szopis melltartó+betétek -eldobható vagy nagy bugyik -tena lady betét és sima betét -tusfürdõ -fésû -fogkrém, fogkefe -hajgumi -2 törölközõ -nagyon puha wc papír -papírzsepi -mellszívó+pohár+cumisüveg -bimbóvédõ -Aloe First -szoptatós párna -telefon+töltõ -evõeszköz+pohár+szalvéta -gátmasszázsolaj -szõlõcukor -homeós bogyók -víz -babának: pelenka popsitörlõ textilpelus kistakaró ruha amiben hazahozzuk babavíz
Utolsó vagyok, még raktam el anyatejgyûjtõ kagylót, meg krémet a mellemre.
A kérdező hozzászólása: lányok ezer hála nektek! köszönöm szépen :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!