Találatok a következő kifejezésre: Mit kell majd, (584 db)

Most kaptam a védönötöl papirt, hogy miket kell majd beszereznem.2csomag vatta a vajúdáshoz. Ez meg minek kell?

Tudtok olyan oldalt,ahol le van irva mik kellenek? Olyan elavultnak látszik amit a védönö adott... :)

Legjobb válasz: Gondolom azért van rajta a vatta, mert ahogy folyik a magzatvíz folyamatosan, tartanod kell a lábaid között. Nekem a kórházban adtak vastag betétet (amit majd elsõ nap az osztályon is adnak), hát, 4 óra vajúdás alatt én szerintem 10-et biztos elhasználtam, és még a föld is tiszta magzatvíz volt (mondjunk nekem sok volt a magzatvizem). Amúgy a szülõszobát kérdezed, hogy oda mi kell? Hát törcsi, ha esetleg zuhanyozni akarsz, WC papír, zsepi, ávíz, szõlõcukor, a férjedre is gondolj (üdítõ, kaja) mert ki tudja mennyit lesztek a szülõszobán. Ott adnak hálóinget, nem a sajátodba leszel, mert úgyis tiszta vér lesz, papucs, én vittem egy kicsi törcsit amit bevizetett mindig a férjem, azzal törölgettem az arcom. Igazából a szülõszobába nem is nagyon kell más, ha jól emlékszem.

Gondolom azért van rajta a vatta, mert ahogy folyik a magzatvíz folyamatosan, tartanod kell a lábaid között. Nekem a kórházban adtak vastag betétet (amit majd elsõ nap az osztályon is adnak), hát, 4 óra vajúdás alatt én szerintem 10-et biztos elhasználtam, és még a föld is tiszta magzatvíz volt (mondjunk nekem sok volt a magzatvizem). Amúgy a szülõszobát kérdezed, hogy oda mi kell? Hát törcsi, ha esetleg zuhanyozni akarsz, WC papír, zsepi, ávíz, szõlõcukor, a férjedre is gondolj (üdítõ, kaja) mert ki tudja mennyit lesztek a szülõszobán. Ott adnak hálóinget, nem a sajátodba leszel, mert úgyis tiszta vér lesz, papucs, én vittem egy kicsi törcsit amit bevizetett mindig a férjem, azzal törölgettem az arcom. Igazából a szülõszobába nem is nagyon kell más, ha jól emlékszem.
Vatta helyett természetesen nyugodtan vihetsz betétet. Egyébként feltételezem, a tágulási vérzés miatt kell, de ilyet még nem hallottam, hogy a védõnõ ilyet javasolt. Mivel a vajúdás alatt nem lehet rajtad bugyi, nem árt, ha azért van a lábad közt valami.
http://www.google.hu/search?q=k%C3%B3rh%C3%A1z+mama+csomag&i.. Itt több helyen találsz listát, válogathatsz közülük. Rendes vatta nem hiszem, hogy kell. Nekem anno a papírvattát mondta a védõnõ. Amikor én szültem a kórház által adott dolog az papírvatta volt, de soha senki nem mondta, hogy használjam a sajátomat.
Gondolom a vérzéshez, szülés utánra. Anyáink idejében még ok is volt.... Érdekes lehet ahogy beragad a varratba. Most e helyett éjszakai vagy tena extra betét szokásos..... http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php http://www.balamber.hu/babakelengye.htm
Szia szülés útán kell a vatta, ha mondta a védõnõ akkor szerezz be, mert van olyan kórház ahol szülés útáni napokban 1-2 napig nem is lehet betétet használni , engem is ilyen kórházban császároztak, én is betétet vittem és rám szolt a szülésznõ meg az orvos is, hogy még császár elõtt vettesek 1-2 csomag vattát a férjemel.Császár útán rakot be alám egy nagy darab vattát a szülésznõ, még a mûtõ melletti megfigyelõbe, mert dõlt belõlem a vér (amít hozol othonrol vattát azt rakják alád)ja meg közben többször megnézte hol a nõgyógyász hol a szülésznõ a vérzés mennyiségét.Ja és nálunk vizitkor az orvos megnézte minden kismamának a vérzés mennyiségét és a vér minõségét. Tényleg nem szeretik orvosok ha az elsõ 2 nap betétet használsz.

Mit kell majd csinálnom a próbanapon? (targoncás)

Pályakezdő targoncás vagyok. Mit ne mondjak... Iszonyú nehéz pályakezdőként elhelyezkedni targoncásként... Szóval mondták, hogy jó, menjek pénteken próbanapra.

Legjobb válasz: Azt kell csinálni amit eddig tanultál, ami egy targoncás munkája. Minden elfognak mondani, esetleg lesznek targoncák amiket kezelned kell, és dolgozni kell vele.. Felesleges elõre izgulni, majd adja magát a pénteki nap.. Jó tanács: Ha valami nem megy, akkor mindig mond azt, hogy "bocsánat, de bele kell jönnöm a helyi megszokott ritmusba.. menni fog ez..." Ilyenkor mindig azt mondják a "régiek" hogy " nincs semmi gond, persze hogy tudni kell mi hogyan csináljuk"

Azt kell csinálni amit eddig tanultál, ami egy targoncás munkája. Minden elfognak mondani, esetleg lesznek targoncák amiket kezelned kell, és dolgozni kell vele.. Felesleges elõre izgulni, majd adja magát a pénteki nap.. Jó tanács: Ha valami nem megy, akkor mindig mond azt, hogy "bocsánat, de bele kell jönnöm a helyi megszokott ritmusba.. menni fog ez..." Ilyenkor mindig azt mondják a "régiek" hogy " nincs semmi gond, persze hogy tudni kell mi hogyan csináljuk"
Szerzõdést írtak veled, vagy a szokásos jó magyar, illegális "ingyen" próbanap lenne? Mert az törvénytelen, hiába elterjedt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :-)) Megfogadom! Mondtam a nõnek amúgy, hogy pályakezdõ vagyok. Erre mondta, hogy legyen akkor próbanap. Amúgy személyesen még nem konzultáltam velük. Telón intéztük az adataimat, hogy be tudjon jelenteni. Amúgy nem, nem írtunk még szerzõdést.
Szerzõdés nélkül ne állj munkába, mert 1000% hogy ingyen melósnak vettek fel. Munka elõtt jelezd ezt a problémát, ha elküldenek miatta amugyis átbasztak volna. Ha nem akkor korrekt munkaadó...

Tanácsokat szeretnék kutyával kacsoltaban . Hogy miket kell majd megvennem és hogyan kell majd nevelni?

Szeretnék egy kutyát majd nyáron mert akkor van időm rendesen foglalkozni vele és tanítani. Már nagy sok oldalt elolvastam ezzel kapcsolatban de tapasztalatokat szeretnék a neveléssel és hogy mi az amit mindenképpen jó hogyha megveszek neki ( a kaját meg ilyeneket tudom csak hogy pl.: kutyakosár meg ilyenek mert pl.: van egy fotel a szobámban amit nem használok és hogy az is jó lenne vagy nem ) és mi az amit elhanyagolhatok . Akkor hogy mien fajta lenne jó panelházba ( lehetőleg kicsi és nem hullajtja a szőrét ) . Hogy mennyi idő kell a szobatisztaság megtanításához és az alapvető dolgokat hogy ha hívom akkor idejön meg ül meg ilyenek .

Legjobb válasz: Nekem yorkim és bichon bolognesem van. Egyik sem hullajtja a szõrét, de gyakran kell fésülni, ha hosszúra hagyod a szõrt. A yorki kicsit késõbb, kb. 5-6 hónaposan, a bolognese kb. 3-4 hónaposan szobatiszta lett. A trükk, ami mindkettõnél bevált, hogy mindig ugyanabban az idõpontban vittem ki õket és, ha elvégezték a dolgukat kaptak jutifalatot, így eléggé hamar megjegyezték, hogy mit akarok tõlük. Nagyon okosak. A fotel, ha magas akkor nem túl jó, fõleg, ha kölyökkutyát veszel, mert leeshet. Ami mindenképpen kell, etetõ-itató tál, rágókák (a kiskutyák szeretnek mindent megrágni), fekhely, jutalomfalat (a neveléshez). A vezényszavakat is hamar meglehet nekik tanítani, az enyémek néhány nap után már tudták. Ezt is jutalomfalattal tanítottam meg nekik.

Nekem yorkim és bichon bolognesem van. Egyik sem hullajtja a szõrét, de gyakran kell fésülni, ha hosszúra hagyod a szõrt. A yorki kicsit késõbb, kb. 5-6 hónaposan, a bolognese kb. 3-4 hónaposan szobatiszta lett. A trükk, ami mindkettõnél bevált, hogy mindig ugyanabban az idõpontban vittem ki õket és, ha elvégezték a dolgukat kaptak jutifalatot, így eléggé hamar megjegyezték, hogy mit akarok tõlük. Nagyon okosak. A fotel, ha magas akkor nem túl jó, fõleg, ha kölyökkutyát veszel, mert leeshet. Ami mindenképpen kell, etetõ-itató tál, rágókák (a kiskutyák szeretnek mindent megrágni), fekhely, jutalomfalat (a neveléshez). A vezényszavakat is hamar meglehet nekik tanítani, az enyémek néhány nap után már tudták. Ezt is jutalomfalattal tanítottam meg nekik.
Hogyan kell érteni azt, hogy nyáron tudsz vele foglalkozni? Ha úgy, hogy most még nem, de nyártól majd folyamatosan 10-15 éven át folyamatosan és megszakítás nélkül, akkor jó. Ha csak nyarakon, akkor nem biztos, hogy jó ötlet a kutya. Kistestû, aránylag kevés mozgást igénylõ fajtát keressetek. És tartsd szem elõtt, hogy nem moslékevõ a kutya, nem játékszer és ne akarjatok emberi tulajdonságokat elvárni tõle. Vannak olyan játékok, amelyek a illenek egy kutyához, mert a szabadon, falkában élõ állatoknál is van hasonló. Ilyen pl. az apportírozás. A szobatisztaság nem természetes, de hát arra rákényszerül az ember, hogy rászoktassa. A pitizésre viszont már csak sík hülye emberek tanítják a kutyát.
Elsõ körben pontosan gondold át mennyi idõd lenne a kutyára (nem nyáron, hanem folyamatosan) én nem javaslom a nyári kutyavételt mert a kicsi megfogja szokni, hogy egész nap van vele valaki vagy sokat foglalkoztok vele sokkal jobb szerintem ha rögtön azt szokja meg ami az állandó rendszer lesz az életében (tehát, hogy ti reggel elmentek, délután jöttök) De ez csak az én véleményem...nekem ez a tapasztalatom. A megvétel: kitalálod milyen fajtát szeretnél keresel egy tenyésztõt akinél lesz alom és lefoglalsz egy kiskutyát. Elkéred a szülõk szûréseit (vagy megkéred mutassák meg) A kicsinek két oltással, többszöri féreghajtással és chipel kell rendelkezni 2 hónapos korára (8 hetes korban hozhatod el a kicsit) Ezen az oldalon a kiskutya vásárlásról sok infó van: http://olcsokutya.info/ A fotelt hanyagold, a kutyának fõleg ha kicsi nem tesz jót az ugrálás és baleset veszélyes fõleg nagyon pici kölyöknél Szerintem kis fajtának jó pl a chavalier king charles spániel (náluk a patella ficam és szív szûrés eredményekre kell figyelni) vagy papillon (szintén patella) de különbözõ bichonok is jók lehetnek (na jó többször nem írom le, hogy patella de minden kistestû kutyánál ez az egyik amire figyelni kell) Spec pl én imádom a törpe uszkárokat és nagyon jó, hogy akár te is kitalálhatod, hogy hogyan nyírja meg a kozmetikus a kutyát
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat . Nem csak nyaranként foglalkoznék vele hanem igen 10-15 éven keresztül . Én a nyarat azért tartom ideálisabbnak mert akkor a TANÍTÁSRA van idõm . De abban is van valami hogy egybõl bele kell csöppennie a dologba csak akkor is leghamarabb én tavaszi szünetben gondoltam mert ahhoz hogy tanítás nélkül napközben itthon merjem hagyni ahhoz belekell raknom egy ilyen kutyaoviba ( körbekerített rész a házban ) és azt nembiztos hogy élvezné még kajával és játékkal eggyütt sem. Én Yorkira gondoltam de megfordult már a fejemben a Westie és a Mopsz is . Mit gondoltok ?
sok szerencsét

Mi zajlik a repülőtéren? Angliába készülök hamarosan (Manchester) és nem tudom, hogy mit kell majd csinálni ha leszállok? Egyedül megyek és még nem utaztam repülővel!

Legjobb válasz: Én jártam angliában, a repülõtéren. Ami tuti, hogy a gépbõl kövesd a járat utasait, mivel mindenkinek be kell jelentkeznie. Vannak kis fülkék, egymás mellett, oda kell menned az útleveleddel amit be fognak scannelni, majd vissza adják, aztán mehetsz tovább a poggyászodért. a teremben minden szalagnál, amin jön a bõröndöd, ki vannak írva városok, Te Budapestet keresd, a csomagod hamar megjön, így ha odaérsz, akkor figyeld a csomagodat, olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni. Mikor kimész a reptérõl már földalatti metróval bármerre el tudsz menni. Van egy térkép, útvonalhálózat, minden útvonalnak van egy színe (sárga, kék, stb) Minden metróban lévõ kapaszkodó korlát olyan színûre van festve, amelyik útvonalon közlekedsz, így ha felszáll a metróra, egybõl látod, hogy jó metróra szálltál e fel.

Én jártam angliában, a repülõtéren. Ami tuti, hogy a gépbõl kövesd a járat utasait, mivel mindenkinek be kell jelentkeznie. Vannak kis fülkék, egymás mellett, oda kell menned az útleveleddel amit be fognak scannelni, majd vissza adják, aztán mehetsz tovább a poggyászodért. a teremben minden szalagnál, amin jön a bõröndöd, ki vannak írva városok, Te Budapestet keresd, a csomagod hamar megjön, így ha odaérsz, akkor figyeld a csomagodat, olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni. Mikor kimész a reptérõl már földalatti metróval bármerre el tudsz menni. Van egy térkép, útvonalhálózat, minden útvonalnak van egy színe (sárga, kék, stb) Minden metróban lévõ kapaszkodó korlát olyan színûre van festve, amelyik útvonalon közlekedsz, így ha felszáll a metróra, egybõl látod, hogy jó metróra szálltál e fel.
Nem akarok okoskodni, de Anglia nincs benne a schengeni szerzodesben, tehat VAN utlevel ellenorzes az angol reptereken.
En egy hete jottem vissza es nincs igaza az utolsonak. Ellenorzik az utlevelet a londoni reptereken, igy Manchester-ben is.
Én amikor elõször repültem Angliába csak követtem a tömeget.Amikor a útlevél vizsgálathoz érsz akkor ki lesz írva, hogy UNIÓS vagy NEM UNIÓS sor...te abba a sorba álljál amelyik uniós....utána már gyerekjáték az egész.Most, hogy sûrûn repülök, én még nem tapasztaltam, hogy elveszett volna a bõröndöm vagy kérdezõsködtek volna...Legfeljebb annyit mondanak, hogy"további jó utat..."De volt hogy egy barátomnak 1 hét késéssel jött meg a csomagja, és egyszer amikor a csomagot vártam a futószalagnál, valakinek szétnyílt a csomagja, és egyenként jöttek a szalagon a ruhái....Egyébként Manchesterben nincs metró...aki írt az a Londoni reptérre gondolt....A legtöbb repülõtéren busszal tudsz tovább menni....
...ja, ha tovább repülsz, akkor is meg fogod találni az utadat, mert minden ki van táblázva, és kb. 5-10 méterenként vannak reptéri alkalmazottak, akikhez oda mehetsz és segítséget kérhetsz. Minket nem néztek meg vámosok...
"olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni" Utóbbi két utam esetén a csomagom mindkétszer három nap késéssel érkezett meg hozzám... A lényeg: Figyeld az utastájékoztatást is (hangosbemondók), és ha a neved (vagy arra hasonlító dolgot) hallasz, akkor keresd meg azt a pultot, amit mondanak. Akkor ott rajzolgatsz, színezel meg "rámutatsz", hogy milyen bõröndöd volt, megadod, hogy hova kell vinni, azt majd ha megvan, viszik. Angliáról NAGYON rossz tapasztalatom van poggyászkezelésben. Pláne, ha átszállással jutok el oda...
Micsodaaaa???? Most màr nem ugy van, Schengen miatt, hogy Budapesten ellenorzik az utlevelet, biztonsàgi ellenorzés, stb, és a célàllomàson màr nincs semmi, érkezés utàn rogton a csomgokhoz mehet az ember? én 3 hete repultem ( igaz nem Angliàba, Svàjcba jottunk haza) és simàn mehettél a csomagokért, Genfben is, meg odauton érkezés utàn Ferihegyen sem volt semmi.
Ugyanazt tudom mondani, mint az elõttem szólók. Csak még egy dolog. Ha megérkezel menj el azonnal egy MU meccsre. Lécci lécci lécci
A kérdező hozzászólása: Oké!köszönöm!!!
Ha dolgozni mész, akkor csináltass útlevelet.
A kérdező hozzászólása: Még nincs útlevelem!Igen, ha minden jól megy akkor baby sitterkedni fogok kint!De majd nyár vége felé...csak mivel mondták hogy elég a személyi így nem tudom, hogy csináltassak vagy ne útlevelet.De az a biztos!
Nincs utleveled? Dolgozni fogsz? En a helyedben csinaltatnek utlevelet, mert azt mindenhol kerni fogjak. Ha csak latogatni jossz ki valakit, akkor eleg a kartyas szemelyi is. Amugy kovesd a tomeget, akik a gepedrol szalltak le, es menni fog minden!:)
a plasztikkártya elég
A kérdező hozzászólása: De elég a személyi is nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ez nagyon sokat segített!!Már nem is olyan bonyolult!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
A kérdező hozzászólása: Ne is mondd a meccset!Ezért is akarom, hogy Manchesterbe közvetítsen ki az iroda:D

Holnapután megyek a melodiákhoz. Mit kell majd ott csinálni, mit kell majd mondani?

Legjobb válasz: Ha még csak regelsz, akkor személyi, lakcím, taj, diák, adókártya kell. Ha nincs adókártyád, akkor csináltatni kell, addig nincs pénz. Mondani pedig: Csókolom! Regisztrálni szeretnék, meg munkát! Vagy fordított sorrendben. (Amíg nincs munka, addig nem kötelezõ regisztrálni-legalábbis régebben nem kellett, amikor én voltam 3-4 éve). Ja, és 1000 pénz lesz, de azt az 1. fizudból levonják. És kilépéskor visszakapod.

Ha még csak regelsz, akkor személyi, lakcím, taj, diák, adókártya kell. Ha nincs adókártyád, akkor csináltatni kell, addig nincs pénz. Mondani pedig: Csókolom! Regisztrálni szeretnék, meg munkát! Vagy fordított sorrendben. (Amíg nincs munka, addig nem kötelezõ regisztrálni-legalábbis régebben nem kellett, amikor én voltam 3-4 éve). Ja, és 1000 pénz lesz, de azt az 1. fizudból levonják. És kilépéskor visszakapod.
Nagyon nem ajánlom õket, engem most vertek át egy munkával, fölhívtam õket és az irodaigazgató beismerte hogy csak azokat dolgoztatják akik a tavaly évben is náluk dolgoztak, vagy ismerõsök, családtagok, barátok stb., szóval akiknek van presztízsük. Nyugodtan próbáld meg de ha rám hallgatsz ne menj oda!

Nemrég jött meg a menstruációm (ez az első). Mire kell majd odafigyelnem és hogy bírom ki az estét? Nem annyira jön de csak tisztasági van itthon :S

Egyáltalán nem fáj :D

Legjobb válasz: Szerezz be holnap rendes betétet. Always (nehéz napokon éjszakait használok nappal is:)) Libresse. Most fogom majd elõször kipróbálni a tampont is. Azt is használhatsz majd következõkor, de szerintem ráérsz vele...ha akarod o.b. minivel kezdj. De úgyis kifogod tapasztalni mi a jó neked. Én meguntam a betétet, mert zörgött, nem mehettem be a vízbe se (balatonnál voltam 1 hetet), elmozdult akkor átütött. Szal elegem lett. De aztán most majd kipróbálom a tampont, de ha nem lesz jó akkor visszaállok a betétre, meg a betétrõl nem is tudok lemondani, mert estére azt fogok használni. Amúgy nekem is az elsõ évben nem fájt, nem is görcsöltem, nemrég kezdtem el már érezhetõbben görcsölni. De nem veszek be semmit, vagy csak néha algoflexet, de az az érzésem, hogy az se használ. Én nekem 14 évesen jött meg elõször és most 16 éves vagyok. 2 év alatt sem állt még be napra pontosan és nem is fog szerintem, hacsak nem kezdek el szedni fogigátlót (amit nem akarok, mert fölösleges). Nekem a 2 év alatt annyi történt, hogy hónap végére 22-25-körül jön meg. Ennyi, de ez is csoda. 16/L

Szerezz be holnap rendes betétet. Always (nehéz napokon éjszakait használok nappal is:) ) Libresse. Most fogom majd elõször kipróbálni a tampont is. Azt is használhatsz majd következõkor, de szerintem ráérsz vele...ha akarod o.b. minivel kezdj. De úgyis kifogod tapasztalni mi a jó neked. Én meguntam a betétet, mert zörgött, nem mehettem be a vízbe se (balatonnál voltam 1 hetet), elmozdult akkor átütött. Szal elegem lett. De aztán most majd kipróbálom a tampont, de ha nem lesz jó akkor visszaállok a betétre, meg a betétrõl nem is tudok lemondani, mert estére azt fogok használni. Amúgy nekem is az elsõ évben nem fájt, nem is görcsöltem, nemrég kezdtem el már érezhetõbben görcsölni. De nem veszek be semmit, vagy csak néha algoflexet, de az az érzésem, hogy az se használ. Én nekem 14 évesen jött meg elõször és most 16 éves vagyok. 2 év alatt sem állt még be napra pontosan és nem is fog szerintem, hacsak nem kezdek el szedni fogigátlót (amit nem akarok, mert fölösleges). Nekem a 2 év alatt annyi történt, hogy hónap végére 22-25-körül jön meg. Ennyi, de ez is csoda. 16/L
ha fáj vegyél be cataflamot.. ha van otthon:) és holnap miondenképpen szerezz be normális betétet t
Mindenkinek más és más. van, akinek soha nem fáj, van, akinek az elsõ perctõl fogva. nekem az elsõ két évben egyáltalán nem fájt, azóta viszont úgy, hogy lábra se bírok tõle állni, hányingerem és hidegrázásom van, na meg pokolian fáj. Eleinte ne várd, hogy rendszeres lesz. Az elsõ után nekem 3 hónapig nem volt semmi, aztán jött meg másodszor. Az elsõ két évben arra lehet számítani, hogy összevissza jön meg, sokat késik, ki is marad.
És ami a legfontosabb: hacsak egy kicsi bizalom is van a kapcsolatotokban, szólj anyukádnak, vagy ha van, nõvérednek! Használhatóbb tanácsokat fognak tudni adni, mint egy arc nélküli fórum. Pl. megmutatják, hol van a betét meg a fájdalomcsillapító.:) Gratulálok!

Hogy kell majd a beszállókártyákat kinyomtatni? Várhatóan mit kell majd megadni stb

Wizz air

Legjobb válasz: Schengenen belüli utazásnál semmit. Két kattintás kb a wizz honlapján és már nyomtathatod is. Schengenen kívüli utazás esetén személyes adatok kellenek: Születési idõ Utazási okmány típusa: útlevél vagy személyi? Utazási okmány száma Utazási okmány lejárati dátuma Csak ezek az adatok kellenek minden utasra. Utána nyomtathatod vagy lementheted késõbbi nyomtatásra a beszállókártyákat. De mindenképp csináld meg az online utasfelvételt mert a reptéren már csak pénzért tudod megcsinálni!

Schengenen belüli utazásnál semmit. Két kattintás kb a wizz honlapján és már nyomtathatod is. Schengenen kívüli utazás esetén személyes adatok kellenek: Születési idõ Utazási okmány típusa: útlevél vagy személyi? Utazási okmány száma Utazási okmány lejárati dátuma Csak ezek az adatok kellenek minden utasra. Utána nyomtathatod vagy lementheted késõbbi nyomtatásra a beszállókártyákat. De mindenképp csináld meg az online utasfelvételt mert a reptéren már csak pénzért tudod megcsinálni!
"és mindenkinél kipipálod amit kértek" Ezt hogy érted? Nem kell semmit pipálni, nem tudom mire gondolsz. Csináltál már wizzair utasfelvételt?
Alapvetõen nyomtatóval kell nyomtatni. Azt kéne megpróbálnod, hogy az utazás elõtt pár nappal a wizzair oldalán beütöd a kapott kódodat, a neveket, és mindenkinél kipipálod amit kértek, és a végén kinyomtatod a kapott pdf-eket. Az elõzõ válaszadó ezeket gyönyörûen leírta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket és az infókat! Már megcsináltam. Sikerült :)

Escapelle esemény utáni tablettát kaptam mivel hétvégén történt az óvszer balesetünk 1, 5 nap után tudtam bevenni. Nem voltam rosszul tőle kicsit érzem a hasam de ennyi. Mikor kell majd megjönnie? A doki mondta h összekavarhatja a ciklust.

Legjobb válasz: Összezavarhatja annyiban, hogy lehet "köztes" vérzésed pár nap múlva, ez azonban nem törvényszerû. Ettõl függetlenül ugyanúgy, rendes idõpontban kell megjönnie. Nálam pl. semmiféle mellékhatást nem okozott, pár napra rá vérzésem volt, majd a menstruációm is megjött a szokott idõpontban.

Összezavarhatja annyiban, hogy lehet "köztes" vérzésed pár nap múlva, ez azonban nem törvényszerû. Ettõl függetlenül ugyanúgy, rendes idõpontban kell megjönnie. Nálam pl. semmiféle mellékhatást nem okozott, pár napra rá vérzésem volt, majd a menstruációm is megjött a szokott idõpontban.

Nyáron is terhes kismamik, mire kell majd vigyáznunk ha itt lesz a nyár?

Aki volt már nyáron kismama az is írna tapasztalatokat.Minden érdekel.Köszi

Legjobb válasz: én is egész nyáron pocakos leszek ösz elejére jön majd a pici annak ellenére hogy nagyon szeretek napon lenni most nem leszek az árnyékos helyeket fogom keresni és nagyon sok folyadékot fogok inni inkább vizet mint üdítõket esetleg teákat szeretnék majd strandra is menni a fertõzések elkerülése véget minden strandolás elõtt és után canesten krémet fogok használni hát kb.ennyi a többi majd jön magától szerintem szép nyarat neked

én is egész nyáron pocakos leszek ösz elejére jön majd a pici annak ellenére hogy nagyon szeretek napon lenni most nem leszek az árnyékos helyeket fogom keresni és nagyon sok folyadékot fogok inni inkább vizet mint üdítõket esetleg teákat szeretnék majd strandra is menni a fertõzések elkerülése véget minden strandolás elõtt és után canesten krémet fogok használni hát kb.ennyi a többi majd jön magától szerintem szép nyarat neked
Nekem az elsõ kislányom is augusztusban született és a következõ szeptemberben fog. Tehát mindkettõ nyári baba. Én ájulós fajta vagyok úgyhogy én innivaló ( hideg) nélkül egy tapottat sem. Napon minél kevesebbet lenni.És strandon csak nézhetem hogy más lubickol a vízben. Én nem megyek bele a vízben a fertõzések miatt.Majd jövõre. Az éjszakák nekem rosszak voltak mert nagy hasam is zavart, meleg is volt.
Én 3x is voltam nyári kismama. Sikerült komolyabb gondok nélkül kibírni :) ) igazán a nagy meleg szokott leginkább kellemetlen lenni, hisz terhesen eleve jobban izzad az ember, hát a nyár még rátesz. Igyál sokat, naponta akár többször is zuhanyozz le! Ne indulj el otthonról innivaló nélkül, amit elõzõleg hûts be! Úgy tervezd a napi teendõidet, hogy a legnagyobb melegben lehetõleg fedett, hûvös helyen legyél. Strandra elmehetsz, csak nagyon figyelj a megfelelõ higiéniára. Ugyanígy a szabadvizek (tó, tenger) sem tiltottak. A lakásban sötétíts be, hogy ne melegedjen fel túlzottan (én éjszakánként sokszor az ablak alatt "ágyaztam meg magamnak, mert mind 3x aug. végén, szept. elején szültem). Kitartás! Ha vn még kérdésed, nyugodtan írj!
2 éve is egész nyáron terhes voltam, és most is az leszek végig. Arra figyelj oda, hogy ne legyél sokat a napon. Sok kismama hajlamos arra, hogy barna foltok keletkezzenek a bõrén, fõleg az arcon, nap hatására, és ezek csak jóval szülés után tûnnek el! Én megúsztam, de egy barátnõmnek nagyon szép bajsza volt hónapokig :( Én még a Balcsiban is fürödtem, és most is tervezem :) Ja igen, ne zabálj össze-vissza mindenféle helyen, tudod nyáron erõsebb a szalmonella veszély! Sok vizet igyál! Jó babavárást!
kösznöm :-)) no ezt majd alkalmazom, a hideg törölközést. de nem fogok jobban izzadni tõle? én csak attól félek hogy a munkát a meleg miatt nem fogom bírni.
Utolsónak: ilyenkor érdemes kipróbálni, hogy vizes kendõt beteszel egy dobozba és azt be a hûtõbe és néha áttörölgeted magad vele, nyakad, arcod vállad. (11:56)
Ez engemet is érdekelne. szept végére vagyok kiírva. a zuhanyozás rendben is lenne, de mi van akkor ha dolgozik a kismama és persze nincsen légkondi, csak kb. 30 fok az irodában?
Én júliusban szültem, szerintem ezekre érdemes figyelni: - mindig legyen nálad egy pici flakon víz és papírzsepi - ha elindulsz valahova, akkor elötte gondold végig merre sétálsz, próbálj meg olyan helyen menni, ahova nem süt a nap nagyon - egyél sok almát és petrezselymet, ezek hajtják a vizet vagy legalábbis kevésbé vizesedik az ember tõle - legyen meg a napi 2 liter folyadék, ami mindenképpen víz legyen és ne cukros üdítõ vagy gyümölcslé (nekem pl jól esett a citromos víz) - használj magas faktorú naptejet az arcodra, mert terhesen foltosodást okozhat a nap (fõleg az utolsó trimiben) vagy használj kalapot, sapit vagy simlis kendõt. Én túl késõn kapcsoltam, pedig figyelmeztetett a kozmetikus és maradandó foltokkal van tele az arcom - próbálj meg bõ bõ ruhákat venni. Én pocira feszülõ ruhákat szeretem, de kénytelen voltam egy-két lazább cuccot beszereznem Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de majd még gondolkozom :)
De fogsz szerintem, viszont az jó, mert hûti a tested (csak ügye kellemetlen) . Ha nagyon nem bírod a meleget, szédülés, ájulásveszély, akkor irasd ki magad táppénzre pár hétre.

A MOME egyetem animáció alapszakán pontosan mik az alkalmassági és gyakorlati vizsga feltételei? Mire kell számítani? Mit kell majd csinálni? Azt hallottam, hogy nagyon nehéz bejutni és nagyon fel kell rá készülni.

Legjobb válasz: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(

A kérdező hozzászólása: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(
Én most vagyok elsõs, textilen. Elég kemény volt a felkészülés. Azt mondom, hogy külön rajziskola nélkül kb 1% az esély arra, hogy felvegyék az embert sajnos. A rajzsulikban tudják igazán azt a stílust, hangulatot tanítani ami oda kell. Pl.:Corvin, Kopek Rita... és a Felszabtér Rajziskola-ide jártam, csak ajánlani tudom, a legjobb! 3 fordulós mindig a felvételi, rohadt sok feladattal, amiket a rajzsulikban tudnak, hogy mifélék

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!