Találatok a következő kifejezésre: Mit kell magammal ill (9 db)

Mit kell vinnem magammal ill. a babának mi kell az István kórházban?

Legjobb válasz: Magadnak mindent ami egy kórházi tartózkodáshoz kell, valamint betétet, olyan fehérnemût amit nem sajnálsz akár kidobni is. (hálóing, papucs, evõeszköz, tányér...stb) A babának ruhát (ezt a szülõszobán elkérik és ebben kapod vissza õt), de más mindent adnak az ellátásához. (köldökhöz, pelenkázáshoz) Én vittem még a mellszívót is, cumisüveget, nem akartam a kórházit adni a picinak. Mivel császáros voltm, 4napig nem volt tejem, ezért az én picim kapott pótlást is. Ami nagyon fontos és én itthon felejtettem: telefontöltõ! :))) Az irataid, természetese, a terheskönyved az összes vizsálati eredménnyel, házassági/apasági kivonat (eredetit célszerû vinni, delegyen egy másolat is nálad amit eltehetnek) Más nem jut az eszembe hirtelen. De ne aggódj ha valami kimaradt, azonnal be tudja hozni valaki a családból! Nálunk is így volt. Boldog születésnapot Neketek!

Magadnak mindent ami egy kórházi tartózkodáshoz kell, valamint betétet, olyan fehérnemût amit nem sajnálsz akár kidobni is. (hálóing, papucs, evõeszköz, tányér...stb) A babának ruhát (ezt a szülõszobán elkérik és ebben kapod vissza õt), de más mindent adnak az ellátásához. (köldökhöz, pelenkázáshoz) Én vittem még a mellszívót is, cumisüveget, nem akartam a kórházit adni a picinak. Mivel császáros voltm, 4napig nem volt tejem, ezért az én picim kapott pótlást is. Ami nagyon fontos és én itthon felejtettem: telefontöltõ! :) )) Az irataid, természetese, a terheskönyved az összes vizsálati eredménnyel, házassági/apasági kivonat (eredetit célszerû vinni, delegyen egy másolat is nálad amit eltehetnek) Más nem jut az eszembe hirtelen. De ne aggódj ha valami kimaradt, azonnal be tudja hozni valaki a családból! Nálunk is így volt. Boldog születésnapot Neketek!
Én is az Istvánban fogok szülni, és nekem a szülésznõ azt mondta, hogy mindent kell vinnem a babának is, nem csak azt a ruhát amiben hazahozom, hanem minden napra... plusz fürdetõt, kenõcsöt, pelust, törlõkendõt, mindent...
Hamarosan én is az istvánban szülök, felhívtam a kórházat, hogy mit kell vinnem mire van szükség, azt mondták a babának is mindent, 3-4 napi ruha (rugi, budy, sapi) pelust (textilt is sokat..) törlõkendõt, de nem tudom, hogy takarót, ágynemût vinnem-e kell a picurinak.... nem tudja valaki??????
Szia! Az Istvánba szültem áprilisban. Magamnak: hálóinget minden napra 1-1, fehérnemût, tena lady eldobható bugyit, tena lady betétet, fürdõlepedõt és fürdõ cuccot, két papucsot (egyet a fürdéshez), evõeszköz, ásványvizet, szõlõcukrot. Amit ne hagy otthon iratok (házassági anyakönyvi kivonat, személyi, taj kártya), kiskönyv, telefon+töltõ. A gyerkõcnek: 4 body (nagyon meleg volt a kórterembe.), zokni (hogy ne tudja magát összekarmolni), törölközõ, pelenka (csak 4 db. kaptunk naponta), popsi törlõ, textil pelenka 3-4 db, kis takaró, sapi. Én bevittem a mellszívót de nem volt rá szükségem. Ha mennek értetek akkor elég otthon összerakni a párodnak azt a cuccot amiben haza szeretnétek vinni a picit azt be tudja hozni.

Pitbullt szeretnék venni, most karácsonyra magamnak. Nem vadállatot szeretnék csinálni belöle hanem egy megjelenös kutyát. Mikor kell, ill mikor szabad elkezdeni az erönléti edzést? Köszönettel : Sz

Mi a folyamata,ha esetleg tudja vki aki màr csinált ilyet,és leirná azt megköszönném.

Legjobb válasz: Kölyökkorától jó 1 éves koráig nem szabad ugratni, hosszabb távon és gyorsan futtatni. De a hosszabb séták, kutyákkal való hancúrozások, ésszerû labdázások mehetnek. Aztán olyan 1,5 éves kora fele lehet kezdeni fokozatosan futtatni, esetleg súlyhúzó edzésekre járni...de ha sokat mozgatod, akkor magától is szép izmos lesz. Persze elengedhetetlen hozzá a MINÕSÉGI KAJA!

Kölyökkorától jó 1 éves koráig nem szabad ugratni, hosszabb távon és gyorsan futtatni. De a hosszabb séták, kutyákkal való hancúrozások, ésszerû labdázások mehetnek. Aztán olyan 1, 5 éves kora fele lehet kezdeni fokozatosan futtatni, esetleg súlyhúzó edzésekre járni...de ha sokat mozgatod, akkor magától is szép izmos lesz. Persze elengedhetetlen hozzá a MINÕSÉGI KAJA!
Mi az, hogy megjelenõs kutyát? Arra tartsál csajt....
A kérdező hozzászólása: Van most egy kutyus a háznál, aki ha porázon van húz nagyon nem jön melletünk, és ha elengedjük nem jön vissza.ezeket a hibákat az éxn kutyámnál elaksrom kerülni.hogy tudom hámhoz, porázhoz szoktatni? Te mit alkalmaztál? Eröltetni kell ha nem akar porázon jönni?
Nyugodtan rongyozhatsz vele már kicsi korában is. fogváltáskor csak addig és óvatosan amíg nem az elsõ fogai hullanak. Ugyanazzal a dologgal rongyozz mindig, így megtanulja, hogy más ruhát ne szedjen szét. A tréningel várd meg amíg kifejlõdik, kb 1 évesen.Addig tanulgathatja a parancsszavakat, nem, marad, nemszabad, ereszd ilyeneket. Szoktasd rá hámra, kutyaruhára, nyakörvre és pórázra. Így késõbb ha esetleg súlyhúzást akarsz vele, vagy csak hogy húzzon valamit és izmosodjon nem lesz neki szokatlan a heveder. Nekünk is van 2. Tapasztalatból írtam.
A kérdező hozzászólása: Értem.akk csak ovatosan rongyozhat. És sokat sétáltassam, még kicsinek? Vagy fokozatosan egyre többet és többet menjek vele?
Meg "rongyozáshoz" én az erre kitalált fogantyúval ellátottat javasolom ami bõrbõl van :) Egy pit akkor lesz "megjelenõs" kutya ha bánni tudsz vele nem csak akkor ha jól néz ki :) AKÁRHOGY nézhet ki ha épp fuldoklik mert úgy húz.
Ha rongyozáson az ÕV munka alapozását érted, tehát hogy a kutya szájában ráncigálja a rongyot, huzakodik Veled, az mehet persze! Csak ne nagyon emelgesd ki a levegõbe, mert az terheli a gerincét fiatal korban. Meg fogváltásnál érdemes vigyázni a fogakra :)
A kérdező hozzászólása: A kaján sesom sporolnék, neki sem és magamnak sem. 1 éves koráig nem nagyon rongyozhat?
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy izmait kidolgozni.ha van ötleted v tapasztalatod ird le, ha nincs akk hülyeségekkel ne fárassz. Sz
3 hónapos korban séta, stb...es késõbb edzheted, de ink a genetikán múlik h. milyen izmos./a kanok izmosabbak/ bár az én szuka pit kiskutyám is rendesen izmos.

Mit kell vinni a babának, ill. magamnak a komáromi kórházba?

Arra lennék kiváncsi hogy a kórházban tartozkodás idejére mire van szükségünk, azaz mit kell vinni a babának miután megszületik stb.

Legjobb válasz: Köszönöm!! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :)
Szia! Mikorra várod a babát?
A kérdező hozzászólása: Szia! Május elejére!! Miért??


Mit kell ill. tanácsos Szegeden a klinikára magammal vinnem?

Legyetek szivesek, ha valakinek van ideje, listát Írjon arról, hogy mi kell nekem és Babának odabenn, ill., hogy mik legyenek itthon készenlétben a hazajövetelhez, hogy Férjenek is könnyebb dolga legyen:)!

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

3 hetes kisbabám széklete kb egy hete zöldes, sokat tekeri magát, mikor - úgy gondolom - trotyizni próbálkozik. Kell aggódnom a zöld széklet miatt ill. hogy hasfájós lesz? Kell e már most elkezdenem adni neki valamit a hasfájás ellen?

3 hetes kisbabám széklete kb egy hete zöldes, sokat tekeri magát, mikor - úgy gondolom - trotyizni próbálkozik. A véd?n? szerint túletetem, meg keveredik a gyomrában a tejcsi és ezért van. Nem lehet inkább hogy változik az anyatéjösszetetétel, és kicsit megborította az emésztését? Tegnap este volt az els? hasfájós esténk, de az éjszaka már rendben volt és most is. Én azon voltam, hogy az anyatej az úgy van kitalálva, ahogy a babának a legjobb, és nincs nála nagyobb orvosság. Kell aggódnom a zöld széklet miatt ill. hogy hasfájós lesz? Kell e már most elkezdenem adni neki valamit a hasfájás ellen?

Legjobb válasz: :-)

:-)
A zöld széklet azért van mert vagy nem emésztette meg a gyomra a tejcsit kellöképpen , vagy mert jól lakott elõtejböl.Nincs okod aggodalomra ez elõ fog még többször fordulni.Az én lányomnak is ig széklete van még csak anyatejes és 4 hós. A haskójára próbálkozhatsz teával bár ez nekünk nem vált be - se a kamilla se az édeskömény- 1 hónap után a Gripe Water - angolviz segitett.
Nagyon jól írta az elõttem szóló.Én még annyit mondanék, a kamillával vigyázz, nálunk jól meghajtotta a babát, és még görcsöt is okozott.

Mihez nyúlnátok? Betöltötte a 4. hónapot és pótolni kell a tejet. Tápszerhez vagy üveges ill. magam készített "ételhez"?

Legjobb válasz: elõször is fejni kezdenék és nagyon sokat tenném mellre a gyereket, hogy kihúzzam a tejjel. ha mégsem mûködik, akkor tápszert adnék még egyelõre.

elõször is fejni kezdenék és nagyon sokat tenném mellre a gyereket, hogy kihúzzam a tejjel. ha mégsem mûködik, akkor tápszert adnék még egyelõre.
Egyértelmûen tápszer. Az anyatej után a tápszer a legmegfelelõbb táplálékba a babáknak. Jóval inkább mint a fõtt krumpli! Az más kérdés, ha nem fogadja el! Ráérsz még "emberkaját" adni neki! Pár hét múlva nyugodtan kezdheted.
Elnézést a gépelési hibák miatt! Elõzõ
Honnan veszed, hogy pótolni kell a tejet?
na, én ekkor kezdtem el a hozzátáplálást. tápszert csak fél évesen kapott, de akkor már nem tudtam szoptatni, nem kellett neki.
Tápszerhez. Lehet a krumplinak nincs akkora reklámja, de nem is fogja támogatni az emésztõrendszert ennyi idõsen. Ha nem fogadja el a tápszert, csak akkor nyúlnék a szilárd táplálékhoz.
Nekem az elejétõl fogva pótolni kell, és még nem szokot le a szopásról.Az én babám is négy hónapos, várok a hozzátáplálással.
A babáknak fehérjére van szükségük. Az pedig a tejben, tápszerben van. Attól fejlõdnek, nõnek. A krumpliban nincs fehérje. Sem az almában. Ezek ráérnek! Arra nekünk van szükségünk, mert mi már nem akarunk nõni.:) )

Megvolt az első randi a pasival aki nagyon tetszik. Nem ültünk be sehová, de a legközelebbi randinál már szeretne menni ebédelni, vagy egy üditőre. Ilyenkor mi illik, ki fizeti? Neki kell fizetni vagy mindenki a magáét?

Az els? randi el?tt ugy beszéltük meg, hogyha az els? randin beülünk valahová akkor mindenki fizeti a magáét de nem voltunk sehol akkor ez még mindig érvényes? Nem akarom t?le megkérdezni mi legyen.Szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha arra kerülne a sor, menj fizetni, ha meg akar hívni, úgysem engedi, hogy fizess! Nálunk sokáig így ment. De én is meghívom a párom!

Ha arra kerülne a sor, menj fizetni, ha meg akar hívni, úgysem engedi, hogy fizess! Nálunk sokáig így ment. De én is meghívom a párom!
Az elsõ randit a férfinak illik fizetni, a továbbiakban -ha komoly a kapcsolat- felváltva vagy felezve szokás állni a költségeket.
Ezen ne parázz. Ha fizetésre kerül a sor akard kifizetni a sajátod, de ha mondja hogy hagyjad csak majd én fizetem, akkor hagyd h õ fizesse. Legyen nálad pénz.
Pénzt mindenképpen vigyél magaddal, de ha azt mondja, hogy meghív ebédelni, akkor õ fizeti ki.De ha olyan, akkor elsõre ugysem hagyja, hogy te fizesd a saját részedet, ha esetleg csak ötletként említi meg az ebédet.

Mik a legfontosabb dolgok amik meg kell legyenek a babaérkezésére, ill. amit a kórházba feltétlen vigyek magammal?

Legjobb válasz: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Sok helyen vannak listák, ezeket összesítheted józan ész alapján (a bababoltok például mindenbõl dupla mennyiséget írnak). Nálunk a védõnõ is ad listát. Ezzel kapcsolatban egyébként kikérheted más anyukák tanácsait, akár a sajátodét is. Az én anyukám nagyon sokat segített, együtt vásárolunk, mert azért az olyan dolgok nem változnak generációnként, hogy egy baba hányszor büfizi le magát naponta vagy mekkora babatakarót érdemes venni stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!