Találatok a következő kifejezésre: Mit kell lehet csinálni ha (72 db)

Mit kell/lehet csinalni ha a mosogel belement a szembe?

Legyszi segitsetek !! FONTOS !!!!

Legjobb válasz: bõ vízzel kimosni, esetleg tehetsz rá kamillás borogatást, és figyeld. ha irritáció, vörösödés, fájdalom mutatkozik, akkor fordulj orvoshoz.

bõ vízzel kimosni, esetleg tehetsz rá kamillás borogatást, és figyeld. ha irritáció, vörösödés, fájdalom mutatkozik, akkor fordulj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Okee, koszi . :)

Mit kell-lehet csinálni egy 8 hós babával, ha elkapta a hányós vírust?

Nagylányom most esett át rajta, csak hányt, anyósomnak hasmenése volt. Félek kislányom is elkapta.

Legjobb válasz: Légzésfigyelõ van? Ha hánya itatni,itatni itatni!!Mindegy mivel csak megigya(akár cukros tea,gyümilé amit szeret,ha hasmenés is lenne akkor egy kevés fekete tea)

Légzésfigyelõ van? Ha hánya itatni, itatni itatni!!Mindegy mivel csak megigya(akár cukros tea, gyümilé amit szeret, ha hasmenés is lenne akkor egy kevés fekete tea)
Ha hányna fektesd az öledbe hason és a fejét tartsd egy lavor fölé. Sok folyadék és holnap doki. Személyes tapasztalatom szerencsére nincs. 2 gyerekem van, de egyik sem hányt még úgy igazán. De amikor az elsõ babám pér hónaposan egyszer nagyobb mennyiséget bukott, úgy megilyedtem, hogy a fotel felé tartottam és az összes cucc ott landolt. Szóval ha hirtelen törne rá akkor legalább próbáld meg valami lemosható felület felé tartani, ha éppen lavor nincs a közelben. Az éjszakáról meg annyit, hogy most inkább aludj vele, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Légzésfigyelõ van, de már nem használjuk, most aláteszem. Magam mellé teszem a kiságyát éjjelre. Most figyelem, eddig nem hányt, de erõlködik. Lehet a hasa fáj, inkább hasmenése lesz... Csak éjjel félek, hogy nem ébredek fel, ha valami gond van... Ma sem lesz jó éjszakám...bár inkább, mint hogy baj legyen!

A légtalpas cipőben ha kilyukad és ellaposodik a légtalp, mit kell/lehet csinálni vele?

Elég drága cip? volt, rebook ultimate walk utcai gyaloglócip?, fel sem volt tüntetve, hogy légtalpas, most, durván 1,5 év után vettem észre, hogy mindkét talpa lapos, és befelé áll.


Én glicerines kúpot használok ezért.
A kérdező hozzászólása: ezt a kúpot milyen sûrûn lehet?
1. vagyok. Én minden reggel egyet használok az inger kiváltására. Terhesen is szabad, ezt javasolta a gyógyszertáros is. Nem okoz görcsöt, csak ingert. Amikor felteszed, várjál legalább öt percet, hogy tuti legyen a hatás. Már 30. hete használom, inkább, minthogy feleslegesen nyomjak a vécén.
hú ez nálam is gond:( volt hogy 5-6 napig sem volt inger:(nem is bolt semmi bajom, egyszer csak eszembe jutott, hoyg uuu már x napja nem voltam nagywczni:(
A kérdező hozzászólása: UGYANEZ VAN VELEM..és nem tudom mit csináljak..
hát ez a terhesvitamintól van vagyis a vas ami fogja a székletet:( sok innivaló, sok rostos cucc, bár én egyikert sem viszem túlzásba én nem s erõltetem ha 5 naponta akkor 5 naponta ez van, nem fáj, nincs panasz csak ritkán van ennyi RELAX!Boldog babavárást :)

Tengerből szedett köveket be lehet rakni sügér akváriumba? (ha be lehet mit kell vele csinálni? )

Legjobb válasz: Meg kell fõzni, akkor elpusztul minden baktérium, ami esetleg van rajta. Ha mésztartalmú, akkor viszont jobb, ha nem teszed bele.

Meg kell fõzni, akkor elpusztul minden baktérium, ami esetleg van rajta. Ha mésztartalmú, akkor viszont jobb, ha nem teszed bele.
A kérdező hozzászólása: sügérek vannak az akváriumba mért nem lehet berakni a mészkövet???
A sügerekhez rakhatod nyugodtan, ha azok keményvizesek.

Vizes orrfolyás lehet fogzás miatt? Ha elkezdem orrszívozni több termelődik majd? Mit kell vele csinálni? 6. foga jön.

Legjobb válasz: Lehet vizes ottfolyás, az én babámnak is 6 foga van, úgy emlékszem hogy mindegyiknél volt vizes orrfolyás. Ilyenkor porszívózni kell ugyanúgy mint a sima náthánál.

Lehet vizes ottfolyás, az én babámnak is 6 foga van, úgy emlékszem hogy mindegyiknél volt vizes orrfolyás. Ilyenkor porszívózni kell ugyanúgy mint a sima náthánál.
Nálunk is mindig vizes orrfolyás van a fogaknál. Kisebb kihagyásokkal november óta ez megy nálunk is. 8 foga jött ki ezalatt.
Ja, én törölgetni szoktam, néha leszívom, alváshoz van hogy adok orrcseppet. De az a tapasztalat, hogy se nem ront se nem javít rajta.
Igen, lehet a fogzás miatt. Lehet, hogy több termelõdik, de mindig le kell szívni, mert belül a járatok (orrüreg, arcüreg, fül) össze vannak kötve. Ha nem akarod, hogy a fülét is elérje a váladék, akkor jobb ha az orrából leszívod. Én gyerekkoromban fülfájós voltam, és most a gyerekemnél a fül-orr-gégész is azt tanácsolta, hogy jobb az orrváladékot leszívni, mint a gyerek fülét felszúrni!

Mit lehet/kell azzal csinálni ha a fitymámon két oldalt megjelenik egy fehér pont?

Legjobb válasz: Bõr alatt.. Ritkán viszket.. Azt mondják eggyesek hogy gombásodás,és kenõcsöt kell rá iratni.

A kérdező hozzászólása: Bõr alatt.. Ritkán viszket.. Azt mondják eggyesek hogy gombásodás, és kenõcsöt kell rá iratni.
belül vagy kívül? hasonlít szõrtüszõre vagy nem? hány éves vagy? viszket vagy nem? stb stb így senki nem tudja megmondani... menj bõr és nemi beteg gondozóhoz...

Ha kevés a magzatvíz hogy lehet pótolni és mit kell ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb egy hónapja szolt az uh nál az orvosom , hogy kevés a megzatvízem.Jól meg is ijedtem.Mondta a doktornõm, hogy 2 és fél három liter folyadékot kell , hogy igyak naponta.Én kb másfél 2 litert ittam addig.Most a 3 litert betartom , és nagyon figyelek rá , hogy minden nap meglegyen a megfelelõ folyadék bevitel.Sokszor nehéz mert nem vagyok egy nagy ívós :), de mindig a babára gondolok. Tegnap voltam uh és az orvosom közölte, hogy több a magzatvízem, és ,hogy továbbra is a 3l igyam meg.Ha kevés a víz a kicsinek nem tud úgy mozogni ahogy kellene.Na az én manocskám tegnap az uh végig nagyon aktív volt.17+5 kismama.Boldog babavárást és próbálj meg sokat inni.

Szia! Nekem kb egy hónapja szolt az uh nál az orvosom , hogy kevés a megzatvízem.Jól meg is ijedtem.Mondta a doktornõm, hogy 2 és fél három liter folyadékot kell , hogy igyak naponta.Én kb másfél 2 litert ittam addig.Most a 3 litert betartom , és nagyon figyelek rá , hogy minden nap meglegyen a megfelelõ folyadék bevitel.Sokszor nehéz mert nem vagyok egy nagy ívós :) , de mindig a babára gondolok. Tegnap voltam uh és az orvosom közölte, hogy több a magzatvízem, és , hogy továbbra is a 3l igyam meg.Ha kevés a víz a kicsinek nem tud úgy mozogni ahogy kellene.Na az én manocskám tegnap az uh végig nagyon aktív volt.17+5 kismama.Boldog babavárást és próbálj meg sokat inni.
estére a kajától sok a hasad nem a víztól...omg:D
ivással nem lehet pótolni. ha kórosan kevés, akkor infúzióban kapsz fiziológiás sóoldatot a hasfalon keresztül. én is kaptam, nem volt kellemes, 2 napig kellett kórházban feküdni. de muszáj volt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen hál'istennek még eddig nem szóltak hogy kevés lenne mindig átlagos volt csak reggelente mintha kisebb lenne a hasam mint napközbe vagy estére ma meg is mértem és tényleg kisebb volt inni próbálok sokat hát kb 2, 5l le szokott menni de akkor még azt a fél liter pluszt valahogy lenyomom
Az elsõ volnék akkor nekem hogy-hogy több lett a vízem?Lehet azért mert nem volt vészesen kevés.

Mit kell vagy lehet csinálni ha fel vagyok fázva? Érdemes szólni az orvosnak? Megindul tőle a szülés?

37 hetes terhes vagyok. Folyamatosan fáj a hasam alja, meg nyilall a derekam. Szerintem felfáztam. El?re is köszi a válaszokat:).

Legjobb válasz: Irány az urulógus, kapsz gyogyit, szépen kikezelik, a babának semmi baja nem lesz tõle. Habár az alhasfájás és derékfájás nem feltétlen felfázást jelenthet, lehet, hogy elõbb a nõdokid kellene felkeresni.

Irány az urulógus, kapsz gyogyit, szépen kikezelik, a babának semmi baja nem lesz tõle. Habár az alhasfájás és derékfájás nem feltétlen felfázást jelenthet, lehet, hogy elõbb a nõdokid kellene felkeresni.
Legkésõbb holnap reggel irány a kórház, elõtte szólj oda telefonon. Reggeli vizeletbõl vigyél, mert arra szükség lesz, természetesen szólni kell az orvosnak, még jobb ha holnap el tudsz menni a sajátodhoz. Az a rossz ebben, hogy te lehet hogy felfázásnak érzed, de bármi más is lehet, amivel nem érdemes játszani, nemsoká szülsz. Ezek a tünetek nem felfázásra utalnak, de jobb a békesség, a kórházban meg fognak dícsérni hogy bementél, mindenkinek azt kellene tenni ha bármiléyen aggasztó változást tapasztal magán terhesen.
Elképzelhetõ, hogy már a szülés indul meg, ne várj! Ha mégis felfázás, akkor is minél hamarabb orvoshoz kell menni, nehogy fertõzõdjön a baba. Drukkolok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!