Találatok a következő kifejezésre: Mit kell lehet (2963 db)

7- 8 hetes babával mit "kell", lehet játszani? Mit "kell" már neki csinálnia (pl. nyúlni tárgyakért. )?

Van erre vmi táblázat is esetleg?

Legjobb válasz: Semmi nem "kell" neki. Minden baba másképp fejlõdik,és mást lehet vele játszani ebben a korban. Csak az a fontos,hogy fejlõdjön és érdeklõdjön valami után.

Semmi nem "kell" neki. Minden baba másképp fejlõdik, és mást lehet vele játszani ebben a korban. Csak az a fontos, hogy fejlõdjön és érdeklõdjön valami után.
Egy ekkora babának még nem kell semmi extrát csinálni, fõleg nem a játékok után nyúlni.
ennie, aludnia, illetve a kontrasztos színû tárgyakat néznie, mozgatva azokat követnie a fejével, hason tartania a fejét. iratkozz fel a kismamablog.hu-ra, ott Vida Ágitól havonta kaphatsz hirlevelet, abból sokmindent megtudhatsz, illetve kérdezhetsz is tõle.

Hogyan kell a lányokkal ismerkedni, nyitni feléjük? Mit kell/lehet tenni?

Egy teljesen kezd? srác vagyok.22/F

Legjobb válasz: Sajnos erre nincsenek 100%-os praktikák, mert ahány fiú annyiféleképpen csajozik. Úgy tudsz nyitni a lányok felé, hogy elkezdesz kommunikálni velük. Pl. egy boltban, mikor bevásárolsz és van a közelben egy lány, akkor megkérdezed, hogy nem tudja-e véletlenül, merre találod a tésztákat, üdítõt, stb. Persze ne oylat kérdezz, ami ott van melletted. Õ elmondja és máris nyitottál a lányok felé. Hasonlóan az utcán is kérhetsz útbaigazítást, akár a saját faludban, városodban is. :) Ezekkel azt a falat tudod lebontani, amit érzésem szerint az elmúlt években sikerült felépítened. Ha utazol buszon vagy csak vársz egy megállóban, ne restelj szóba elegyedni a szintén buszra váró lányokkal. pl. mennyit késik ez a busz! Hihetetlen! Aztán ilyenkor elindulhat egy beszélgetés. Azt is sokat segíthet Neked, ha a barátaiddal eljársz ilyen-olan rendezvényekre. Ott is összefuthatsz lányokkal, akik érdekesek lehetnek számodra. Ha már egy kicsit összaszedted a bátorságodat, akkor nyugodtan meg mered pket szólítani. Nem kell azzal a szándékkal odalépni hozzájuk, hogy ha törik, ha szakad én most felcsípem ezt a csajt. Inkább csak az legyen a célod, hogy egy kicsit megismerd õket. Aztán ha szimpatikusak, akkor lehet szó telefonszámcserérõl, randiról, stb. Nagy hamarjában ennyi jutott eszembe.

Sajnos erre nincsenek 100%-os praktikák, mert ahány fiú annyiféleképpen csajozik. Úgy tudsz nyitni a lányok felé, hogy elkezdesz kommunikálni velük. Pl. egy boltban, mikor bevásárolsz és van a közelben egy lány, akkor megkérdezed, hogy nem tudja-e véletlenül, merre találod a tésztákat, üdítõt, stb. Persze ne oylat kérdezz, ami ott van melletted. Õ elmondja és máris nyitottál a lányok felé. Hasonlóan az utcán is kérhetsz útbaigazítást, akár a saját faludban, városodban is. :) Ezekkel azt a falat tudod lebontani, amit érzésem szerint az elmúlt években sikerült felépítened. Ha utazol buszon vagy csak vársz egy megállóban, ne restelj szóba elegyedni a szintén buszra váró lányokkal. pl. mennyit késik ez a busz! Hihetetlen! Aztán ilyenkor elindulhat egy beszélgetés. Azt is sokat segíthet Neked, ha a barátaiddal eljársz ilyen-olan rendezvényekre. Ott is összefuthatsz lányokkal, akik érdekesek lehetnek számodra. Ha már egy kicsit összaszedted a bátorságodat, akkor nyugodtan meg mered pket szólítani. Nem kell azzal a szándékkal odalépni hozzájuk, hogy ha törik, ha szakad én most felcsípem ezt a csajt. Inkább csak az legyen a célod, hogy egy kicsit megismerd õket. Aztán ha szimpatikusak, akkor lehet szó telefonszámcserérõl, randiról, stb. Nagy hamarjában ennyi jutott eszembe.
írd be a gúgliba, hogy csajozás. Ja, és ne WoW-ozz annyit. Az csúnya halál.
hehe, eddig mit csináltál? kicsit késõn kezdél el ezen gondolkozni
uhh bazz lol az elsõXD Picit tényleg elkéstél, de semmi gond még van esélyed;)Sokan segíteni még énse tudok, mert hasonló cipõben járok mint te, csak 5évvel fiatalabb vagyok.De NEM WOW-ozok;)utálom azt a játékot:D Szval csak hajrá, csak magadat add, nekem mindig ezt mondják;)
Semmirõl sem késtél le...Ha szimpi egy lány akkor beszélgess vele. Add önmagad. És bókolj neki. Tegyél úgy aminek te is örülnél. Ne bunkózz. Szerintem ennyi:D

Mitől függ, mi határozza meg, hogy mikor kell/lehet 1-be, 2-be, stb. váltani?

Most kezdtem el vezetni, els? rutinórámon vagyok túl. De ezt a váltást (mikor és miért stb.) egyáltalán nem értem.

Legjobb válasz: Ha túlpörög a motor, akkor váltani kell. Ezt az elején a km órán látod, mármint a sebességen, aztán már rá sem kell nézned, hallani fogod, hogy "kéri" a motor a váltást. Dízel kocsikat általában nem "húzatunk"ki annyira, tehát hamarabb váltunk.

Ha túlpörög a motor, akkor váltani kell. Ezt az elején a km órán látod, mármint a sebességen, aztán már rá sem kell nézned, hallani fogod, hogy "kéri" a motor a váltást. Dízel kocsikat általában nem "húzatunk"ki annyira, tehát hamarabb váltunk.
elõzõ vagyok. Felfelé, csak egyesével lehet váltani, tehát mondjuk 2-esbõl 5-be nem szabad, visszaváltani lehet több fokoztatot is.
fordulatszám, de a hangján hallod a motornak, ha túl hangos kezd lenni válts, idõvel meg kell tanulnod a "túl hangos" rész elõtt váltani ;)
leginkább az a jó, ha folyamatosan kihasználod a sebességfokozatokat, azaz ahogyan egyesbe elindulsz és az autó kicsit meglódul (ezt érzed) már váltasz is kettesbe, majd hármasba és így tovább. Érezned kell, hogy melyik sebességben van a motor egészséges fordulatszám tartományban, azaz nem pörög túlságosan, de nem is túl alacsony a fordulat. Nagy általánosságban talán elmondható hogy benzines autóknál mondjuk 2500 körül el lehet váltani és körülbelül kicsivel 2000 alatt érdemes tartani folyamatos haladáskor ha lehetséges. Ez a fogyasztás szempontjából sem mind1.
egyébként ez az egész tanulható, mint az a folyamat, ahogyan váltasz, vagy megállsz, vagy elindulsz. Gyakorolni, és menni fog! :) (énis így kezdtem körülbelül két éve, nagyon sutának éreztem magam... azóta eltelt egy kis idõ és bõ 70 ezer km:)
A motor maximális fordulatszáma korlátolt, ezért 1-esbe (legnagyobb áttétel) és 5-ösbe(legkisebb áttétel), más lesz a maximális sebessége, ezzel arányosan a nyomaték is változik, 1-esbe dombon mehetsz föl, lassan de nagy nyomatékkal, 5-ösben pedig elérheted a jármû végsebességét, a többi fokozat ezen határok közötti hézagokat tölti ki, de létezik fokozatmentes automata váltó is.
Ne pontozzatok le, de én nem értem, hogy hogy nem érzi valaki, hogy mikor kell váltani! És felfelé is lehet néha 2-õt váltani! Például: Egy falu határánál vagyunk, én éppen 3-masban vagyok, ekkor meglátok egy Simson huszárt. 3-masban kihúzatom, hogy megelõzzem. Mondjuk megyek már 80-al 3-ban, és akkor nem rakom be már 4-be, hanem ráküldöm az 5-öst!
A kérdező hozzászólása: Csak ha vizsgán ráküldöd 3-ból az 5-re, akkor leállítanak szépen oldalra, és helyet is cserélhetsz...vagyis megbuksz. Felfelé valóban csak egyesével szabad (helyesen) váltani. Ezt az oktató mondta. Más az, amikor már megvan a jogsid, és úgy vezetsz, persze akkor is körültekintõen, mint amikor vizsgára készülsz, ahol mindent szabályosan kérnek.


Mit kell, lehet elintéznem szülés előtt?

A támogatások benyújtására gondolok els?sorban, hivatalos ügyekre. VAn valami, amit már el?re el tudok rendezni? Vagy mindent csak a baba születése után?

Legjobb válasz: Szia! A baba születésekor a házassági anyakönyvi kivonat is kell, vagy apasági nyilatkoza, mert másképp nem írják a babát az apa nevére, hanem a tiédre. Úgy tudom, van olyan kórház, ahol megkapod a TAJ-kártyáját is a babónak, de ez változó. Sajnos mindent a gyerek születése után tudsz csak igényelni. Bürokrácia, BRRRR! Egyébként a védõnõdnek fel is kellene világosítania téged arról, hogy mit és hol tudsz beszerezni, mert a helyi viszonyokat õ ismeri. Az viszont biztos, hogy nem kell neked szaladgálni szülés után, mehet az apa is vagy nagymama, bárki közeli családtag. Könnyû szülést!:-)

Szia! A baba születésekor a házassági anyakönyvi kivonat is kell, vagy apasági nyilatkoza, mert másképp nem írják a babát az apa nevére, hanem a tiédre. Úgy tudom, van olyan kórház, ahol megkapod a TAJ-kártyáját is a babónak, de ez változó. Sajnos mindent a gyerek születése után tudsz csak igényelni. Bürokrácia, BRRRR! Egyébként a védõnõdnek fel is kellene világosítania téged arról, hogy mit és hol tudsz beszerezni, mert a helyi viszonyokat õ ismeri. Az viszont biztos, hogy nem kell neked szaladgálni szülés után, mehet az apa is vagy nagymama, bárki közeli családtag. Könnyû szülést!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-) A fura, hogy 37 hetes vagyok, és a védõnõ azt mondta, nem kell mennem hozzá többet... Õ tudja:-( Jártam tanfolyamra is, ahol téma lett volna, de nem jutottunk el odáig. Így nem sok fogalmam van, csak amit fél füllel hallok, vagy olvastam futva. A baj az, hogy apa regeltõl estig dolgozik, más nincs a közelben, de majd megoldjuk valahogy:-) Szivesen várok további tapasztalatot is, vagy akár linket, ahol infót, nyomtatványt találok..
Hogyhogy nem kell menned hozzá többet? És õ se megy hozzátok? Nekem azt mondta, hogy ha hazajövök a kórházból, utána egy-két nappal kijön!
A kérdező hozzászólása: Szülés után igen, kijön, de terhességem alatt már nem kell menni hozzá. Nekem ez azért fura, mert ahonnn elköltöztem, ott szülés pillanatáig minden héten menni kell.
Sziasztok! Nekem egy hónapba csak 1szer kell mennem, és azt mondta hogy szülés elõtt jön ki megnézni hogy hova kerül a baba. Aztán nekem kell majd mérnem a babót szülés után 1-2 hétig.Mindenhol másképp megy.

2011. 04.27-én született gyereket mikor kell, lehet oviba iránti? Köszönöm

Legjobb válasz: Attól függ mikor akarod vinni az oviba egybõl mikor betölti a hármat tehát áprilisban vagy majd csak szeptemberben.Tehát ha már jövõ áprilisban amikor betölti a hármat vinni akarod akkor be kell iratni most, nemsoká lesznek a beíratkozások. De ha csak jövõ szeptembertõl akarod vinni akkor rá érsz beíratni jövõ ilyenkor.

Attól függ mikor akarod vinni az oviba egybõl mikor betölti a hármat tehát áprilisban vagy majd csak szeptemberben.Tehát ha már jövõ áprilisban amikor betölti a hármat vinni akarod akkor be kell iratni most, nemsoká lesznek a beíratkozások. De ha csak jövõ szeptembertõl akarod vinni akkor rá érsz beíratni jövõ ilyenkor.
Nálunk azt mondta az igazgató, hogy azokat kell beíratni most, akik jövõ év augusztus 31-ig betöltik a 3-t. Gondolom az, hogy kit vesznek föl, már nagyon ovi és hely(hiány) függõ. A miénk egy falusi ovi, szerencsére nincs túljelentkezés, minden évben úgy jön össze, hogy pont max létszámmal mûködnek (28-30 gyerek/csoport), így mi biztos kezdeni fognak idõben szerencsére. (5.voltam)
Én úgy tudom, hogy az idén még csak azokat a gyerekeket lehet beiratni, akik december 31.-ig betöltik 3. életévüket.
2011. Januári a fiam, most fogom beíratni. 2014. Áprilistól lesz ovis, az év elsõ hónapjait még inkább kihagyjuk az influenza szezon miatt. :)
Az én fiam is 2011. márciusi, de nálunk pont azt mondták, ne írassuk be, felesleges, majd jövõre, év közben esélytelen lenne, hogy felvegyék. Addig maradna a bölcsiben.
Az én fiam 2011. márciusi, nálunk múlt héten volt a beíratkozás. Elvileg 2, 5 éves korától kezdhet, majd június elején tudjuk meg, hogy pontosan mikor.
Fiam pont egy nappal idõsebb a tiednél :) Én most íratom be, de valószínûleg csak jövõ januárban megy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor elvileg már most beirathatom õt, csak sok helyen olvastam, hogy év közben tehát jövõ áprilisban nem sok esélye van , hogy felvegyék ezért írassam inkább jövõre be, de akkor megpróbálom most .Néztem a jelentkezési lapot amiben kérdezik, hogy szobatiszta-e?hát most még nem!, félek ez is befolyásoló tényezõ a felvételnél?!viszont reményeim szerint mire oviba kerül már az lesz!
A fiam 2011. májusi, és holnap megyünk beiratkozni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat nálunk májustól van a beiratkozás majd meglátjuk mi lesz , megpróbáljuk beíratni, de az sem tragédia ha nem sikerül még.

Mit kell/lehet vinni lánybúcsúra? Ötleteket várok!

Legjobb válasz: Mit kell vinni? Hát nem szervezi valaki majd a költségeket osztjátok? Étel, ital, feladatok, zene, jó hangulat, kis ajándék. Ez azért komoly szervezést igényel. Sok sikert

Mit kell vinni? Hát nem szervezi valaki majd a költségeket osztjátok? Étel, ital, feladatok, zene, jó hangulat, kis ajándék. Ez azért komoly szervezést igényel. Sok sikert
-egyenruha, vagy pl. elég ha mindenki lilában van :) -aztán fátyol a menyasszonyra, -vagy petrezselyem csokor, amit árulnia kell srácoknak a buliban... - egy sima póló, amire telefonszámokat kell gyûjtenie fiúktól alkoholos filccel - az elõbuli legyen még házibuli, ott egy nagy dobozba mehetnek az ajándékok minden barátnõtõl, aztán egy lapra mehet egy csomó kérdés a leendõ férjjel kapcsolatban (elõtte pasival egyeztetve, pl. hány évesen vesztette el a szüzességét stb.), aztán ha a menyasszony jól válaszol, vakon húzhat egy ajándékot és ki kell találnia, melyik barátnõtõl kapta. Ha nem talál, innia kell, rövidet!!! :) - aztán becsípve irány valamilyen diszkó... - ajándékötletek: csipkebugyi, sodrófa, plüssbilincs, stb.
Mi itthon fõztünk, és kaja után voltak játékok. Ajándékba fakanalat, kötényt, konyharuhát, mosogatószivacsot, meg más vicces tárgyakat kaptam. Van itt még egy lánybúcsús kérdés oda leírtam, hogy milyen feladatok voltak.

Erre mit kell, lehet válaszolni? Hogy mondjam ezt angolul?

so longtime!!! how have you been? hogyan, mit kell erre válaszolni? szeretném még azt is mondani, hogy nagyon sokat kell tanulnom a vizsgákra. Nagyon köszönöm el?re is!:)

Legjobb válasz: Azért ne keseredj el! I missed you too! (Te is hiányoztál!) I've had hard time at the school (uni), and I still need to study a lot to pass my exams. (Nehéz idõszak volt a suliban és még sokat kell tanulnom, hogy átmenjek a vizsgákon. - az uni akkor kell, ha felsõoktatásban vagy, ha érettségire készülsz, akkor school. De csak mert olyan szomorúan köszönted meg!

Azért ne keseredj el! I missed you too! (Te is hiányoztál!) I've had hard time at the school (uni), and I still need to study a lot to pass my exams. (Nehéz idõszak volt a suliban és még sokat kell tanulnom, hogy átmenjek a vizsgákon. - az uni akkor kell, ha felsõoktatásban vagy, ha érettségire készülsz, akkor school. De csak mert olyan szomorúan köszönted meg!
Ez annyit jelent, hogy "olyan rég láttuk egymást! Hogy vagy? (voltál az elmúlt idõben?) Azért ez egy elég hosszúra nyúló beszélgetés kezdetét jelentheti, ugye nem akarod, hogy itt fordítsunk neked óránként 1 kérdés tempóban?
A kérdező hozzászólása: jól van...köszönöm!

Mikor kell/lehet adni játékot a babának?

8 hetes.Van nyunyókája,plüss játék stb.Mikor fogja felfedezni,fogni,nézegetni stb?

Legjobb válasz: Szia. Mi 10 hetes vagyunk,de már jó ideje,érdeklik a játékok.Kedvence a feket,fehér játékok,mikiegér,egy kistehén.Nekik sokat beszél mosolyog,gögyög nekik,és ha rázogatom õket már nagyon örül neki.Az ilyen játékokat a látóterébe tettem,hogy mindig lássa õket.De még megfogni nemtudja csak nyul érte.Szerintem elég babafüggõ.Mi elég korán érdeklõdtünk ezek iránt a játékok iránt,ma már más játékok is érdeklik, de sokáig csak a feket fehérek.Bár én sokat játszogatok vele,próbálom felfedezni én is mikor mire képes,és éppen mi érdeli. Bolodg babázást neked.

Szia. Mi 10 hetes vagyunk, de már jó ideje, érdeklik a játékok.Kedvence a feket, fehér játékok, mikiegér, egy kistehén.Nekik sokat beszél mosolyog, gögyög nekik, és ha rázogatom õket már nagyon örül neki.Az ilyen játékokat a látóterébe tettem, hogy mindig lássa õket.De még megfogni nemtudja csak nyul érte.Szerintem elég babafüggõ.Mi elég korán érdeklõdtünk ezek iránt a játékok iránt, ma már más játékok is érdeklik, de sokáig csak a feket fehérek.Bár én sokat játszogatok vele, próbálom felfedezni én is mikor mire képes, és éppen mi érdeli. Bolodg babázást neked.
Már most is nézegeti a játékokat, csak még nem tudja tudatosan megfogni õket. De biztos észrevetted, hogy akár hosszú percekig is elnézegeti a felakasztott játékot, esetleg "beszélget" hozzá. Én mindig mozgatok neki egy kis plüss virágot, annak rengeteget nevetgél, beszélget (3 hós a babám). Vettem egy babatornáztatót, azt is szereti nézni, de még nem tudja megfogni a dolgokat. hamarosan felfedezi a kezeit és akkor majd beindul:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, már észrevettem h nézegeti a játékokat és a játszószõnyegen is már el van 15-20 percet.Még csak pár napja kezdett el "beszélgetni".alig várom h halljam a kis hangját (a síráson kívül) és lássam mosolyogni!

Behívtak Lidl részmunkás állásinterjúra! Mire kell/lehet számítani? Soha nem dolgoztam még, csak diákmunkán, hogyan is működik ez?

Legjobb válasz: Kérdések amikre számíts: Miért ide jelentkeztél? Mik a terveid a jövõre nézve? Mik az erõsségeid és gyengeségeid? Beszélj magadról röviden! Miért téged válasszanak? Miben érzed magad jobbnak a többieknél? Stb.

Kérdések amikre számíts: Miért ide jelentkeztél? Mik a terveid a jövõre nézve? Mik az erõsségeid és gyengeségeid? Beszélj magadról röviden! Miért téged válasszanak? Miben érzed magad jobbnak a többieknél? Stb.
Hova jelentkeztél? Sikerült?

Óvodába mikor kell/lehet jelentkezni? Májusi születésű.

Hamarosan hazaköltözünk külföldr?l, és nem ismerem az otthoni szokást.

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy melyik évben született a gyermeked. Ha idén májusban töltötte be a 3. évét, akkor már május elején kellett volna jelentkeznetek, attól függ, mennyire van tele az az ovi, ahova szeretnétek menni, mert így most kicsi eséllyel kerülhet be. Ha van még szabad hely, most is felvehetik. Ha jövõ májusban tölti a 3. évét, akkor jövõre kell jelentkeznetek, május eleje szokott lenni a határidõ, de minden óvoda ad ki errõl tájékoztatót, érdemes a kinézett oviban érdeklõdni.

Nem írtad, hogy melyik évben született a gyermeked. Ha idén májusban töltötte be a 3. évét, akkor már május elején kellett volna jelentkeznetek, attól függ, mennyire van tele az az ovi, ahova szeretnétek menni, mert így most kicsi eséllyel kerülhet be. Ha van még szabad hely, most is felvehetik. Ha jövõ májusban tölti a 3. évét, akkor jövõre kell jelentkeznetek, május eleje szokott lenni a határidõ, de minden óvoda ad ki errõl tájékoztatót, érdemes a kinézett oviban érdeklõdni.
Szívesen, és amit elfelejtettem: általában március-április környékén vannak a nyílt napok az ovikban, akkor meg lehet nézni, melyikben hogy zajlik egy nap, milyenek a nevelõk. Ezt is az óvoda határozza meg, esetleg az önkormányzat honlapján is fent lehet, melyik oviban mikor lesz, de meg is kérdezhetitek direktben az ovitól.
A kérdező hozzászólása: Csak jövõre tölti, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez nagyon hasznos info. Élni fogok vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!