Találatok a következő kifejezésre: Mit kell kórházba vinni szüléshez és (21 db)

Békéscsabai kórházba mit kell magammal vinnem szülésre és a benntlétre a kórházi pakkban, illetve a babámnak miket kell bepakolnom? Köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szia! Én 1 évvel ezelõtt szültem. Az én csomagom így állt össze:hálóruha/több db/, 2 pár papucs, törölközõk, tisztálkodó eszközök/tusfürdõ, sampon, fogkrém, fogkefe, wc-papír stb./, evõeszközök/kés,villa,kanál,pohár,esetleg szívószál,tányér/,köntös,nagy bugyi,betét,telefontöltõ,minden iratod+kiskönyv,melltartó,melltartó betét,2l-es ásványvíz. Remélem mindent leírtam. A babának nem kell semmit bevinni, majd csak haza jövetelnél, amiben haza viszitek. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Én 1 évvel ezelõtt szültem. Az én csomagom így állt össze:hálóruha/több db/, 2 pár papucs, törölközõk, tisztálkodó eszközök/tusfürdõ, sampon, fogkrém, fogkefe, wc-papír stb./, evõeszközök/kés, villa, kanál, pohár, esetleg szívószál, tányér/, köntös, nagy bugyi, betét, telefontöltõ, minden iratod+kiskönyv, melltartó, melltartó betét, 2l-es ásványvíz. Remélem mindent leírtam. A babának nem kell semmit bevinni, majd csak haza jövetelnél, amiben haza viszitek. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Soproni kórházba mit kell magammal vinnem szülésre és a benntlétre a kórházi pakkban, illetve a babámnak miket kell bepakolnom? Köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szia! Bár saját tapasztalatom még nincsen, mert decemberben szülök Sopronban, de a védõnõmtõl kértem egy listát! Úgy néztem, hogy szinte tök ugyanaz van ráírva, mint az interneten található listákra! A babának pl.: csak pelenka meg popsi törlõ kendõt ír a kórházi tartózkodásra, semmi mást! De ha gondolod, bepötyögöm neked a listát! Mikor szülsz? :) Van dokid?

Szia! Bár saját tapasztalatom még nincsen, mert decemberben szülök Sopronban, de a védõnõmtõl kértem egy listát! Úgy néztem, hogy szinte tök ugyanaz van ráírva, mint az interneten található listákra! A babának pl.: csak pelenka meg popsi törlõ kendõt ír a kórházi tartózkodásra, semmi mást! De ha gondolod, bepötyögöm neked a listát! Mikor szülsz? :) Van dokid?
A kérdező hozzászólása: Én dec 23ra vagyok kiírva ma vagyok 34 hetes fogadott dokim nincs de a hídashoz járok 3.baba és kisfút várok végig azt hittem kislány és 3 hete derült ki. Te hányadik babát várod hány hetes vagy?
A babának valóban csak pelust és törlõkendõt tegyél be, mást mindent kapnak.Kórházi csomag ugyan az, mint amit a neten találsz.Én januárban szülök, nagyon izgatott vagyok, szeretnék túlleni.
Szia kedves utolsó válaszoló! Hányadik babád? Mi a véleményed a kórházról és az orvosairól?
Szia!Második baba lesz.2009 októberben született meg az elsõ babánk, egy huncut kisfiú.A Berkes-nél szûltem, teljesen meg vagyok vele elégedve, korrekt doki, most is nála fogok.Jól teltek a kórházban eltöltött napok, az orvosok normálisak.

A Nyíregyházi kórházba mit kell magunkkal vinni szülésre és a bennt töltött napokra a babának és a mamának?

Legjobb válasz: pelust kaptok napi 5 db-ot,meg van popsi törlõ meg krém is. de azokat inkább vigyél,mert ha kifogy akkor nem kell szólni,hogy adjanak. magadnak meg betétet,jó sokat,mert még nem tudhatod,hogy milyen szülésed lesz. nekem császárom volt,így nem sok betét kellett! vigyél még fehérnemût is. hálóinget adnak,és nagyon is jót!!! ja meg rengeteg folyadékot és ha van,akkor mellszívót!!!ha még valami eszembe jut,írok.

pelust kaptok napi 5 db-ot, meg van popsi törlõ meg krém is. de azokat inkább vigyél, mert ha kifogy akkor nem kell szólni, hogy adjanak. magadnak meg betétet, jó sokat, mert még nem tudhatod, hogy milyen szülésed lesz. nekem császárom volt, így nem sok betét kellett! vigyél még fehérnemût is. hálóinget adnak, és nagyon is jót!!! ja meg rengeteg folyadékot és ha van, akkor mellszívót!!!ha még valami eszembe jut, írok.
Mellszívót, eldobható bugyi (nekem nagyon jó volt), puha wc papír, hálóing nem kell, mert adnak. Én tudom ajánlani a fizetõs szobát ahol veled lehet a baba és bemehetnek a látogatók és nem neked kell kijárkálni, és ott a babát is nyugodtan nézhetik. Babának majd csak az apa beviszi a ruhát és annyi. Popsikrém, pelus volt mindíg elég. Inkább popsitörlõt vigyél neki, mert nekem az hamar elfogyott. Mikorra vagy kiírva? Ki a dokid? Én is császáros voltam, és már 10 hós a fiam. Könnyû szülést kívánok Neked!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Augusztus 2-re vagyok kiirva! De õszintén szólva nem bánnám ha már mára lettem volna. Már türelmetlen vagyok! A dokim Pethõ György! Minden jót nektek!


Mit kell a kórházba vinni szüléshez és szülés utánra?

Legjobb válasz: nagyon köszi szépen.sokat segítettél.tudom hogy a neten is sok helyen fennvan de nehéz azokból összeszedni,mert sok felesleges dolgot írnak fontosakat meg kihagynak,de szerintem a te listád tökéletes :)

A kérdező hozzászólása: nagyon köszi szépen.sokat segítettél.tudom hogy a neten is sok helyen fennvan de nehéz azokból összeszedni, mert sok felesleges dolgot írnak fontosakat meg kihagynak, de szerintem a te listád tökéletes :)
Szerintem ebben is van jópár felesleges dolog... Szülõszobára nem tudom, minek pl. CD, kazetta... Nekem baromira nem hiányzott, meg nem is tudom, az ujjamon pörgettem volna, vagy mi? Esetleg valaki visz magával egy egész hifit is? Ja, meg a legtöbb helyen enni-inni nem szabad a szülõszobán, stb.
úr isten egy cd-én vagy ki akadva?discman hallottad már ezt?nem kell hifi!!egyébként tökéletes a lista
Tele van felesleges dolgokkal, amiket nem lesz módod elõvenni sem. Ez a CD tényleg hülyeség.
• Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka
A legelsõ listába több fölöslrges dolgot már nem tudtál írni?
Olvasnivaló? Pont arra lesz idõ, meg energia, hogy egy újszülött mellett olvasgass.

Meddig kell korházban maradni szülés után a Bajcsy kórházban? És mit kell vinni?

Betétet nekem, a babának pelenkát adnak?

Legjobb válasz: Betétet és pelust is kell vinni, mert szülés elõtt-után kapsz betétet, de az osztályon már nem. Pelust is vigyél, mert van csecsemõs aki ad, és van aki kér tõled, legyen nálad. Általában a 4. napon kiengednek (ha este szülsz, akkor az 5. napon - én 22.50-kor szültem vasárnap, és csütörtökön engedtek haza). Vigyél kiskesztyût, meg textilpelust is.

Betétet és pelust is kell vinni, mert szülés elõtt-után kapsz betétet, de az osztályon már nem. Pelust is vigyél, mert van csecsemõs aki ad, és van aki kér tõled, legyen nálad. Általában a 4. napon kiengednek (ha este szülsz, akkor az 5. napon - én 22.50-kor szültem vasárnap, és csütörtökön engedtek haza). Vigyél kiskesztyût, meg textilpelust is.
Csatlakozom az elsõhöz. Textil pelust, eldobhatót vigyél, bár nálam egyiket sem kérték. Ami neked kell (egy szokásos kórházi bentfekvéshez: papucs, türcsi, evõeszköz, pipere, apró az autómatához) Mindenképpen hálóinget, és ne pizsit vigyél, de nekem az utóbbit is felajánlották. Nekem jól jött a füldugó is.Babaruhát kap a kicsi, csak az kell neki, amiben hazaviszitek.Novemberben szültem ott, ha van kérdésed, várom a privát üzit! Könnyû szülést!
Én egy hónapja szültem ott, nekem a szülõszobában sem adtak betétet, csak akkor amikor már elfogyott az sajátom. 3 éjszakát kell benn maradni, ha este 6-ig megszülsz. Eldobható pelust és textil pelust is vigyél. Ha akarod lehet kórházi ruciban a baba én sajátot vittem. Cumis üveget is vigyél, mert ha vizet kérsz neki vagy tápszert akkor kelleni fog. Popsi krémet sem adnak a babának.Algopyrin sem árt, mert csak az elsõ éjszaka kaptam fájdalom csillapítót. Azután akkor amikor a fogadott szülésznõm mûszakban volt. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj! Szívesen segítek! Könnyû szülést és sok boldogságot Nektek!
A kérdező hozzászólása: Pf... Hát ez aztán a kiszolgálás! És mit csinálnak, ha épp váratlanul indul be a szülés, és nincs még otthon minden? Lavort adnak amibe csöpög a vér?? :S Köszi a választ, akkor majd készülök. Barátnõm a Váci kórházban szült, neogranormon popsitörlõt, és libero pelust kaptak a babák... Akkor saját ruhában is lehet? Köszi a válaszokat!

A kórházba szüléskor mit kell magammal vinnem és hány napig kell bent maradnom?

Legjobb válasz: bemásolom a listámat. nálunk szülés utáni 4.napon engednek haza, ha nincs semmi probléma. Szülõszobai csomag Felvételnél -terhes kiskönyv -leletek -TB kártya -személyi, lakcímkártya -házassági anyakönyvi kivonat Szülõszobán -Hálóing -köntös -2 papucs (1 vizes, 1 szobai) -meleg zokni -törülközõk (kicsi, nagy) -eldobható bugyi -betét -WC papír, papírzsepi -szappan -gátmasszázsolaj -homeobogyók -telefon, telefontöltõ -CD -illóolaj, gyertya -ásványvíz -szõlõcukor, csoki, túró rudi -szülésznõnek ajándék Apának -papucs -póló, gatya -zsilip ruha -fényképezõgép -enni-, innivaló Kórházi napokra -3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama -köntös -2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós) -szoptatós melltartók -4-5 eldobható/hálós bugyi -2-3 pár zokni -több törölközõ (nagy, kicsi) -rágcsa -saláta -mikrózható edény, tányér -evõeszköz -szalvéta v. konyharuha -pohár/bögre -mosogatószer -aszalt szilva -1 karton mentes ásványvíz -szappan -fogkefe -fogrém -testápoló -sampon -fésû -hajgumi, hajpánt -dezodor -mosdószivacs – ha császárral szültél -papír vécéülõke -krém mellbimbóra -1 csomag Tena Lady -melltartóbetét -mellszívó -aranyér elleni krém -papír zsebkendõ -jégzselé -Mobiltelefon és töltõ, -MP3 lejátszó -Olvasnivaló -dokinak ajándék Babának -2 textilpelenka -1 csomag eldobható pelenka -popsitörlõ A hazamenetelhez -body, rugdalózó -kardigán, kabát -sapka -takaró -hidegben overall, kesztyû -autósülés/hordozó

bemásolom a listámat. nálunk szülés utáni 4.napon engednek haza, ha nincs semmi probléma. Szülõszobai csomag Felvételnél -terhes kiskönyv -leletek -TB kártya -személyi, lakcímkártya -házassági anyakönyvi kivonat Szülõszobán -Hálóing -köntös -2 papucs (1 vizes, 1 szobai) -meleg zokni -törülközõk (kicsi, nagy) -eldobható bugyi -betét -WC papír, papírzsepi -szappan -gátmasszázsolaj -homeobogyók -telefon, telefontöltõ -CD -illóolaj, gyertya -ásványvíz -szõlõcukor, csoki, túró rudi -szülésznõnek ajándék Apának -papucs -póló, gatya -zsilip ruha -fényképezõgép -enni-, innivaló Kórházi napokra -3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama -köntös -2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós) -szoptatós melltartók -4-5 eldobható/hálós bugyi -2-3 pár zokni -több törölközõ (nagy, kicsi) -rágcsa -saláta -mikrózható edény, tányér -evõeszköz -szalvéta v. konyharuha -pohár/bögre -mosogatószer -aszalt szilva -1 karton mentes ásványvíz -szappan -fogkefe -fogrém -testápoló -sampon -fésû -hajgumi, hajpánt -dezodor -mosdószivacs – ha császárral szültél -papír vécéülõke -krém mellbimbóra -1 csomag Tena Lady -melltartóbetét -mellszívó -aranyér elleni krém -papír zsebkendõ -jégzselé -Mobiltelefon és töltõ, -MP3 lejátszó -Olvasnivaló -dokinak ajándék Babának -2 textilpelenka -1 csomag eldobható pelenka -popsitörlõ A hazamenetelhez -body, rugdalózó -kardigán, kabát -sapka -takaró -hidegben overall, kesztyû -autósülés/hordozó
Ez kórház függõ..Hol fogsz szülni???
Attól is függ hogy császár vagy sima szülés. Van-e hely a kórházban! Nálunk sima szülés után 3 nap, császár után 5 nap, de volt, hogy tele volt a kórház és a 2ik napon hazaküldték a kismamát (hüvelyi uton szült). És persze csak ha minden rendben van akkor mehettek haza, nekem pl besárgult a babám így egy hetet rá kellett húznunk. És egy héttel hamarab be is kellett feküdnöm!
A kérdező hozzászólása: Egerben a Markhot Ferenc kórházban fogok szülni 34 hetes vagyok köszönöm a válaszokat elöre is.

Szülés előtt pontosan milyen hivatalos papírok kellenek és a szülésre mit kell magunkkal vinni a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Én is ezen gondolkodom, amit biztos kell: személyes iratok, taj kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat, kiskönyv és ehhez tartozó vizsgálatok eredményei(vérvételek, uh-k, stb...) Üdv: 36 hkm

Szia! Én is ezen gondolkodom, amit biztos kell: személyes iratok, taj kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat, kiskönyv és ehhez tartozó vizsgálatok eredményei(vérvételek, uh-k, stb...) Üdv: 36 hkm
Azt a munkáltatónál kell intézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :)
Házassági, ha nincs, akkor apasági nyilatkozat, a te személyes irataid és a baba összes lelete, kiskönyve.
A kérdező hozzászólása: Okés köszönöm és a tgyáshoz kell valami? vagy azt automatikusan kapjuk?
Kell a személyid, a lakcímkártyád (a baba automatikusan az anya bejelentett lakcímére kerül), kell a tb kártyád, a házassági anyakönyvi kivonat (eredeti is jó), ennek hiányában apasági nyilatkozat. Kell még a terhes kiskönyv az igazoláshoz, hogy legalább négyszer voltál gondozáson, illetve fontos a vércsoport meghatározás.
Köszi a linket 6 válaszoló!!!:) ))

Ceglédi kórházba mit kell magunkkal vinni a babának? Pelus, törlőkendő? És az apukának, ha apás szülés lesz kell venni ruhát?

Legjobb válasz: Két évvel ezelõtt csak törlõkendõt kellett vinni, minden mást (popsikrém, alkohol, hintõpor, pelenka, ruha) adtak. Apukának a ruhát pedig ott vettük meg amikor bementünk. De szerintem kérdezz rá, biztosan megmondják az épp aktuális infókat :)

Két évvel ezelõtt csak törlõkendõt kellett vinni, minden mást (popsikrém, alkohol, hintõpor, pelenka, ruha) adtak. Apukának a ruhát pedig ott vettük meg amikor bementünk. De szerintem kérdezz rá, biztosan megmondják az épp aktuális infókat :)

A miskolci Vasgyári kórházba mit kell vinni és mit adnak szülés után?

A Semmelweis szülészete most ott van, betétet lehet használni,vagy csak gézbe csavart vattát? Pizsamát vihetek v. csak hálóinget? Vagy csak kórházit lehet felvenni? Léci irjátok már le részletesen,hogy ott hogy mennek a dolgok! És fájdalomcsillapitót kérhetek? Pl. EDA-t?

Legjobb válasz: Azt viszel ami neked kényelmes,de általában hálóing,betétet is használhatsz meg vattát is,te döntöd el,de gyakran kell cserélni,vigyél egy párat.A kórházi hálóing szülés alatt van rajtad,utána már a sajátodban vagy.Kérhetsz gázt,meg EDa-t is de az EDa-t az orvossal kell megdumálni.

Azt viszel ami neked kényelmes, de általában hálóing, betétet is használhatsz meg vattát is, te döntöd el, de gyakran kell cserélni, vigyél egy párat.A kórházi hálóing szülés alatt van rajtad, utána már a sajátodban vagy.Kérhetsz gázt, meg EDa-t is de az EDa-t az orvossal kell megdumálni.

Szolnokon a Hetényi kórházba mit kell vinni szülés utánra a babának, és mi az amit adnak?

Legjobb válasz: Én tavaly õsszel szültem a Hetényibe. Elvileg nem kell semmit vinni, a baba ellátásához biztosítanak mindent. DE én ajánlom, hogy vigyél neki kis ruhát, mert hát amit ott adnak elég elhasználtak, ha esetleg lyukas, szakadt, akkor az csak ragtapasszal van megragasztva. Fürdetés utánra kis sapi, és ajánlatos vinni kis plédet, fõleg ha ilyen hûvös idõ lesz. Nekünk a pelenka az elég volt, amit adtak, sõt én még haza is hoztam belõle (mondjuk én minden nap kértem annyit amennyi járt, ha megmaradt azt félre tettem, ki tudja mikor kell, ha véletlenül kevés volt akkor nem szívesen adtak.) Pelenkázáshoz popsi krémet adnak, de popsi törlõt azt nem, mert úgy mutatják, hogy le kell vízzel mosni a kis popsiját. Cumit ne vigyél, mert azt elveszik, cumisüveget is csak nagyon-nagyon indokolt esetben engedik. A köldök csonk ellátásához is adnak mindent. Ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni.

Én tavaly õsszel szültem a Hetényibe. Elvileg nem kell semmit vinni, a baba ellátásához biztosítanak mindent. DE én ajánlom, hogy vigyél neki kis ruhát, mert hát amit ott adnak elég elhasználtak, ha esetleg lyukas, szakadt, akkor az csak ragtapasszal van megragasztva. Fürdetés utánra kis sapi, és ajánlatos vinni kis plédet, fõleg ha ilyen hûvös idõ lesz. Nekünk a pelenka az elég volt, amit adtak, sõt én még haza is hoztam belõle (mondjuk én minden nap kértem annyit amennyi járt, ha megmaradt azt félre tettem, ki tudja mikor kell, ha véletlenül kevés volt akkor nem szívesen adtak.) Pelenkázáshoz popsi krémet adnak, de popsi törlõt azt nem, mert úgy mutatják, hogy le kell vízzel mosni a kis popsiját. Cumit ne vigyél, mert azt elveszik, cumisüveget is csak nagyon-nagyon indokolt esetben engedik. A köldök csonk ellátásához is adnak mindent. Ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni.
Ruhát mindenféle képpen, mert nagyon elhasználodtak. Hétvégén pedig nincs mosoda. Vigyél pár darab pelust is, mert csak 5 db-ot fogsz kapni. Volt olyan nap, hogy nem volt elég nekünk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És ha nem elég a pelus, meg nincs is nálam, akkor mi van , nem adnak??
Nem szívesen , de adnak, és kapsz mellé "jó tanácsot" is. Nekem mondták, hogy ha pici kaka van a pelusba, azt még nem kell kivenni, még fér bele!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!